Pittsburgh Penguins (2.) – Nashville Predators (4.), Stanley Cup-finaali 2017

  • 70 773
  • 263

Kumpi vie Cupin?

  • Pittsburgh Penguins

    Ääniä: 82 40,6%
  • Nashville Predators

    Ääniä: 120 59,4%

  • Äänestäjiä
    202

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Täältä lomilta sen verran että olipa komea näytös Pensseleiltä tämä edellinen matsi. Erikoista näissä on ollut tosiaan se, että lopulta numerot ovat olleet voittajan eduksi niinkin selkeät kuin ollaan nähty vaikka tapahtumat olisivat olleet hyvinkin tasaisia näissä peleissä. Pens pelasi oikein hyvin jo game4:ssa mutta silti tuli 4-1 turpaan selvin luvuin. Tämä game5 oli kyllä kaavasta poiketen ensimmäistä kertaa peli jossa Pens oli erittäin selvästi niskan päällä. Tämä lupaa hyvää kannun uusimisen kannalta mutta yhtään ei ole varaa heivata kaasua. Varsinkin kotonaan Preds on todella kova luu ja hurmio katsomossa melkoinen. Ei mua silti haittaa yhtään jos kannu tulee vieraspelistä tuliaisina mutta jotenkin vaan kaikkein hienoin vaihtoehto on se että asia saa sinetin kotona game7:n kautta. Saas nähdä kuinka käy, sen kyllä voi jo nyt sanoa että on Preds kovempi vastus kuin Sharks vuosi sitten yhtään heitäkään väheksymättä. LGP!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pens ei ole koskaan voittanut kotonaan Stanley Cupia vaan aina nämä ratkaisevat pelit on pelattu vieraissa. Jos Preds onnistuu tulevan pelin voittamaan niin on tuossa melkoinen mörkö kieltämättä kaadettavana. Miten muuten näissä Stanley Cupin -finaaleissa on käynyt kun sarja on ollut 2-2 tasan ja toinen on voittanut tuon vitospelin niin kuinka usein finaalit on ratkennut tuon vitospelin voittaneelle sitten seuraavassa pelissä? Ja entä jos vitospelin hävinnyt joukkue onnistuu tasoittamaan sarjan 3-3 tilanteeseen niin mitenkä sitten prosentit ovat jakautuneet? Osaisiko joku tähän vastata, ihan mielenkiintoista olisi nähdä vähän prosentteja näistä.
 

Bvschwunz

Jäsen
Suosikkijoukkue
90-luvun TPS
Pitkän googlettamisen jälkeen en onnistunut löytämään mistään mainintaa kuudennen pelin alkamisajasta. Onko kenties täällä kenelläkään hajua vai pelataanko peli salassa?
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Pitkän googlettamisen jälkeen en onnistunut löytämään mistään mainintaa kuudennen pelin alkamisajasta. Onko kenties täällä kenelläkään hajua vai pelataanko peli salassa?
Tietääkseni kaikki finaalipelit alkavat samaan aikaan, eli siinä 03:00 Suomen aikaa. Tai siis aloituiskiekko putoaa siinä jossain varttia yli kohdilla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pitkän googlettamisen jälkeen en onnistunut löytämään mistään mainintaa kuudennen pelin alkamisajasta. Onko kenties täällä kenelläkään hajua vai pelataanko peli salassa?

Niinkin perkeleellisen salaisesta paikasta kuin NHL.comista löytyi tieto, että 8:00 PM ET. Eli onhan se suuresti piilossa. Kolmelta Suomen aikaan, kuten jokainen finaaliottelu.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hyvin oot googlettanut kyllä. Itse tein saman ja heti kaksi ensimmäistä tulosta selvitti asian.

No ettei mene ihan höpöttelyksi niin kyllähän nyt toivotaan Predatorsin voittoa. Loistava joukkue vaikka vähän liikaa Ruotsalaisia siellä pelaakin. Mukava ollut myös nähdä että sarjassa on pelattu fyysistä kiekkoa ja näytetty vähän tunteitakin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieno joukkue tuo Nashville, loistava sarja takana ja Pittsburgh Penguins on B2B Stanley Cup -mestari!!! Ja Crosbylle Conn Smythe Trophy, oikeaan osoitteeseen meni.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
KYLLÄ

Eipä siinä, vastoin ihan kaikkia playoffs-ennakko-odotuksiani tämän vuosituhannen ja samalla palkkakattoaikakauden ensimmäinen back-to-back matkasi Pittsburghiin! Pari kertaa vauhtia haettiin seiskasta saakka, eikä Nashville todellakaan päästänyt helpolla.

On ne kovia jätkiä ja on Sullivan aika velho, jotta saa tällaisen tuloksen ulosmitattua perinteisiin nähden varsin alimitoitetulla puolustuskaartilla. Crosby ja Malkin olivat ainakin pelikuntoon saakka terveitä ja Fleury antoi pudotuspelien alussa joukkueelle hyvän mahdollisuuden napsia voittoja. Loppu on historiaa.

Kiitokset palstaveljille ja -siskoille tästä kaudesta, syksyllä taas jatketaan.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Uskomaton suoritus Pensiltä, toinen mestaruus putkeen! Kyllä maistuu! On tuo vaan kova jengi ja Sullivan on tehnyt aivan fantastista työtä.

Kuten Sullivan totesi: "Thank you guys, you're the best!"

Kiitos Pens! Ja kiitos Nashvillelle, huikea ja viihdyttävä joukkue myös.

Ja Matt Cullen oli aivan fantastinen tässä pelissä, hieno päätös uralle, jos tähän loppuu.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
AIAIAIAIAIAIAIAI!!!! Penguins on ku Saksa jalkapallossa, jokainen pelaa ihan helvetisti pelejä ja lopuks Pittsburgh voittaa! Nyt saa nukkua öisin pari kuukautta hyvillä mielin
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jimmy Rutherfordin ensimmäinen työnnäyte Penguinsin managerina kolme vuotta sitten - James Nealin kauppaaminen Patric Hörnqvistiin. Hyvä kauppa se on ollut kokoajan, mutta tämän pelin jälkeen se on ikuisesti aivan loistava kauppa! Oli kyllä sopiva sankari tälle ottelulle. Hörnqvistin ura alkoi Nashvillessa ja siellä pääsi nyt tekemään Stanley Cupin ratkaisseen voittomaalin.

Palkkakattoajan ensimmäinen b2b-mestari, ensimmäinen b2b-mestari sitten Red Wingsin 1997/1998 joukkueiden... Crosbystä vasta kolmas pelaaja Mario Lemieuxin ja Bernie Parentin ohella joka on kahtena peräkkäisenä vuotena voittanut Conn Smythet. Huikeaa.

Matt Murraylle toinen Stanley Cup-voitto tulokkaana. Siis tulokkaana! Ensimmäinen veskari joka pelannut kaksi nollapeliä Stanley Cup-finaaleissa, ja asetti tulokkaiden voittoennätyksen playoffeissa hyvin todennäköisesti ikuisesti kaikkien muiden ulottumattomiin - 22 voittoa tulokkaana.

Hienoa pelaajia ja tarinoita täynnä koko joukkue. Huikea joukkue ja fiilis on mahtava tällä hetkellä!
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olihan tuo kutospeli täyttä vuoristorataa. Ensimmäinen erä oli hivenen vieraiden ja 0-0 komeili taululla 20 minuutin jälkeen ensimmäisen kerran tässä sarjassa. Toisen erän alkuun Preds saa hyvän startin ja onnistuu tekemään maalin, mutta tämän tuomarit vievät tylysti pois, iso tuomarivirhe ehdottomasti. Tämän jälkeen Rustilta viedään hyvä maalipaikka pois kun kaksi Predsin miestä pistää virveliä kainaloon ja heti perään Sheary saa huumorijäähyn - tässä vaiheessa oli selvää, että tuomarit tulevat paikkaamaan tuota maalia ja huolella sitä paikkasivatkin sillä vieraille ei annettu yhtään (0!) ylivoimaa koko pelissä! Aihetta siellä kyllä oli myös kotijoukkueelle viheltää rangaistuksia. Preds sai itse neljä ylivoimaa ja puoli minuuttia parin miehen ylivoimaakin pääsivät jauhamaan, mutta Pens kesti nämä hienosti.

Mitä pidemmälle peli eteni niin tuntui, että ote siirtyi enemmän ja enemmän Predsille, taisi siellä olla yksi tolppa ja ylärimakin matkalla Pensin puolella. Mutta niin siinä vain lopulta kävi, että kuin salama kirkkaalta taivaalta entinen Preds-pelaaja Patrick Hörnqvist survoi irtokiekon sisään ja maanmies Carl Hagelin kävi vielä pistämässä kiekon kertaalleen tyhjiin ja lopputulos 2-0 ja sarja pakettiin 4-2 luvuin.

Kiitos Nashville Predators ja sen fanit täällä! Ja erityisesti kiitos Pittsburgh Penguins! Maailman paras seurajoukkue.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Chris Kunitzista tuli muuten palkkakattoajan ja ylipäänsä koko 2000-luvun ensimmäinen nelinkertainen Stanley Cup-voittaja pelaajana. En tiedä mitkä ovat Kunitzin uran jatkosuunnitelmat tästä eteenpäin, mutta Senators-sarjan seiskapeli ja finaalisarja olivat ylivoimaisesti paras Kunitzia viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuossa seiskapelissä tehot 2+1 ja tosiaan se pelin ja sarjan ratkaissut jatkoaikamaali toisessa jatkoerässä. Finaalisarjaan sitten kuusi syöttöpistettä. Jos se ura, vähintään Penguinsissa, päättyi tähän niin se päättyi tyylillä sitten.

Matt Cullen on toinen pelaaja jonka peliura tuli mahdollisesti, tai hänen kohdallaan jopa todennäköisesti päätökseensä. Cullenille kyseessä oli kolmas Stanley Cup-voitto ja pääsee lopettamaan uran nyt huipulla. Oli kahden kauden ajan aivan huikean hyvä alempien kenttien sentteri ja veteraanipelaaja Penguinsille. Parempaa ns. isähahmoa ei joukkueelle voi löytyä. Näytti vielä tässäkin ottelussa tärkeytensä ottamalla käytännössä katsoen kaikki Penguinsin tärkeät oman pään aloitukset, ja selvittikin ne hienolla prosentilla. Alivoimalla myös erinomaista pelaamista. Cullen on oiva esimerkki siitä että kyllä 40-vuotiaskin pystyy vielä pelaamaan kovalla tasolla NHL:ssä ja auttamaan joukkueensa mestaruuteen. Hieno pelaaja ja kaiken perusteella vielä hienompi ihminen.

Marc-Andre Fleuryn Penguins-ura myös päättyi todennäköisesti tähän ja hieno päätös hänen pitkälle Penguins-uralle. Oli kahden kierroksen ajan erittäin hyvä ja etenkin Capitals-sarjan seitsemmännessä ottelussa huikean hyvä. Se peli olikin Fleuryn uran, jos ei nyt paras niin ainakin ikimuistoisin ottelu yhdessä 2009 vuoden Stanley Cup-finaalien seiskapelin ohella. Siitä pelistä onkin hyvä jättää viimeiset muistot Fleurystä Penguinsin maalinsuulla ikuisesti mieleen. Tästä mielenkiinto kohtapuoliin siirtykin siihen että mikä on Fleuryn kohtalo seuraavan noin viikon aikana, mutta nyt fiilistellään Stanley Cup-voitolla.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Vaikka kuinka sitä pyttyä olisikin Nashvillelle toivonut, niin kyllähän parempi joukkue isolla J:llä tämän sarjan vei. Koska muuten viimeksi on näin paskalla puolustuskalustolla viety pytty? Ja kuin varmuuden vakuudeksi vitos- ja kutospeleissä vielä nollattiin vastustaja. Käsittämättömän vastustuskykyinen joukkue loukkaantumisille ja vastoinkäymisille tämä Pens. Onnea faneille, nauttikaa!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Niin päättyi kausi 16-17, eikä tuo enää paremmin olisi voinut päättyä. Murray oli huikea, Crosby oli huikeampi. Nuff said.
 

petzku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins & Patric Hörnqvist
Onnea faneille, nauttikaa!

Kiitos, nautitaan. :)

On tää kyllä huikea joukkue, ei siitä pääse mihinkään. Vähänhän se aikainen vihellys meni miten meni ja Predsiltä ryöstettiin siinä maali. Omaan silmään (tokihan vahvat Pens-lasit silmillä) kuitenkin tuomaristo paikkaili sitten myöhemmin pelissä tuota. Mahdollisuudethan Predsille annettiin, mutta Penguins ja Murray kesti, työjuhta-Hörnqvistille muuten jälleen maali ratkaisevassa finaalissa.
 

imperial

Jäsen
Suosikkijoukkue
Predators, Pelicans
Olihan tää nyt farssi. Sarja ei saanut arvoistaan päätöstä.

Ei mahda mitään. Kova suoritus jälleen Penguinsilta.
 

Robu

Jäsen
Jaah. Onnea vaan voittajille! Toivon erittäin paljon, että ensi huonna saataisiin uusi voittaja. Pittspurghit, LA:t ja Hawksit alkaa puuduttamaan jo.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onnittelut Pingviinien faneille, teillä on hyvä juttu käynnissä ja niin kauan kun Crosby sekä Malkin pelaa tuolla tasolla ja tekevät näistä tuntemattomista nimistä laadukkaita pelaajia, niin menestystä sopii odottaa jatkossakin. Shearyt, Guentzelit sun muut tulevaisuuden pojat pääsevät seuraamaan sivusta top-3 senttereiden työskentelyä, niin kyllä siitä väkisinkin oppia ottaa.

Kaikki kunnia Sullivanille ja valmennusjohdolle, mutta Crosby sekä Malkin ovat ne suurimmat yksittäiset syyt miksi tuo kokoonpano on niin laadukas ja jatkuvasti uusia naamoja nousee isoon rooliin. Noiden kahden kanssa on vain niin helppo pelata ja uskon, että uudet naamat tuovat kahdelle superstaralle myös lisämotivaatiota.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei haitannut Letangin puuttuminen mestaruusjunan puksuttamista, saattoi hidastaa muttei pysäyttää, ja tuli aliarvioitua Penguinsia sen osalta. Aivan käsittämätön suoritus joukkueelta, jonka puolustus on noin keskinkertainen.
Ja vielä vähän lisää röhönaurua kaikille "toimittajille" ja "asiantuntijoille" jotka tiesivät Murrayn sulamisen tulleen ja pistivät Fleurya takaisin maaliin. Matt Murraylla virtaa nestemäinen typpi suonissaan, ja game 3 tyylisen hieman heikomman esityksen jälkeen oikein löyhkäsi siltä, että kohta laitetaan luukut kiinni. Murray on jo nyt taidoiltaan top3-kassari, ja henkiseltä kapasiteetiltaan aivan omassa kastissaan verrattuna muihin. Price voi olla Jesus, mutta Murray on Supreme Being.

Murray aloittaa satavarmasti seuraavankin pelin enkä yllättyisi jos vetää nollat. Ihan sama mitä äijälle huudellaan, en usko että vaikuttaa mitään mihinkään. Hörnqvistin räkämaalilla Penssi 0-1 voittoon.

Sieltä ansiokas ennustus, päivämäärä oli kristallipallossa hieman edellä muuten spot on.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Matt Cullen on toinen pelaaja jonka peliura tuli mahdollisesti, tai hänen kohdallaan jopa todennäköisesti päätökseensä. Cullenille kyseessä oli kolmas Stanley Cup-voitto ja pääsee lopettamaan uran nyt huipulla. Oli kahden kauden ajan aivan huikean hyvä alempien kenttien sentteri ja veteraanipelaaja Penguinsille. Parempaa ns. isähahmoa ei joukkueelle voi löytyä. Näytti vielä tässäkin ottelussa tärkeytensä ottamalla käytännössä katsoen kaikki Penguinsin tärkeät oman pään aloitukset, ja selvittikin ne hienolla prosentilla. Alivoimalla myös erinomaista pelaamista. Cullen on oiva esimerkki siitä että kyllä 40-vuotiaskin pystyy vielä pelaamaan kovalla tasolla NHL:ssä ja auttamaan joukkueensa mestaruuteen. Hieno pelaaja ja kaiken perusteella vielä hienompi ihminen.
Cullen oli toden totta aivan hirvittävän tärkeä Penguins-pelaaja. Paljon enemmän ansaitsisi otsikoita mitä nyt osakseen sai. Kaikki tärkeät aloitukset, katkoon johtaneita heittäytymisiä alivoimalla and you name it. Sullivan sanoi ennen kutospeliä, että jos Cullenin ura tulee päätökseen niin he havittelevat hänelle roolia valmennuksesta. Niin paljon miestä arvostavat. Cullen muuten sanoi haastattelussa, että oli jutellut kauden alussa Crosbyn ja Malkinin kanssa, että hänellä on jo kahdelle lapselleen Stanley Cup -sormus mutta kolmas on toistaiseksi ilman. #87 ja #71 olivat naureskellen luvanneet kolmannen ja herrat pitivät lupauksensa.

Kaikki kunnia Sullivanille ja valmennusjohdolle, mutta Crosby sekä Malkin ovat ne suurimmat yksittäiset syyt miksi tuo kokoonpano on niin laadukas ja jatkuvasti uusia naamoja nousee isoon rooliin. Noiden kahden kanssa on vain niin helppo pelata ja uskon, että uudet naamat tuovat kahdelle superstaralle myös lisämotivaatiota.
Ei Sullivanilta kyllä kannata ottaa mitään pois. On ansainnut kaiken hehkutuksen osakseen mitä on saanut. Ei Penguinsilta paljon puuttunut Johnstonin tai Bylsman aikanakaan, mutta heidän kanssaan ei lopulta oltu edes lähellä. Sullivan on tuonut monia asioita joukkueeseen, mutta yksi tärkeimmistä on uudistunut aktiivinen ja sopiva pelitapa jota AHL-pelaajat ovat osanneet heti kättelystä lähtien noudattaa. Toinen asia on tietysti uskallus tuoda noita itselle tuttuja (ja ennen kaikkea halpoja) nuorukaisia Show'n puolelle. Guentzel, Murray, Sheary. Se miksi kokoonpano on laadukas tänä(kin) vuonna on tietysti paljon myös Rutherfordin aikaansaannosta. Itselle on muodostunut aika iso mancrush Sullivaniin, jonka signaamista aluksi jopa kritisoin. Niitä viestejä lukiessa kokisi itsensä kyllä todella typeräksi. Kaikissa haastatteluissa esiintyminen on jämäkkää ja ennen kaikkea annetut lausunnot ovat todella fiksun miehen asiaa. Mieleenpainuvimpia hetkiä oli tulokaskaudella Malkinin ojentaminen kun tämä jostain juputti vaihtoaitiossa - ei olisi joka herra käskenyt Genoa pitämään turpansa kiinni uutena nimenä kesken NHL-matsin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös