En muuten muista, että Kanadan joukkueessa olisi aiemmissa olympialaisissa juurikaan alle 20-vuotiaita pelannut. Osaatko nimetä joitakin, jotka olisivat Kanadan joukkueessa aiemmin olleet opintomatkalaisen roolissa. Ainakaan Torinon tai Vancouverin nimilistaa selaamalla en sellaisia löydä. Vancouverin joukkueessa nuorimmat olivat Doughty ja Toews, mutta kyllä he pääsivät ymmärtääkseni joukkueeseen ihan sen hetkisen tasonsa eikä tulevaisuuden potentiaalinsa vuoksi.
Eräs muuan Paul Kariya, joka heitettiin siihen kovimpaan mahdolliseen paikkaan heti legendaarisen ''Foppa'' Forsbergin tehtyä oman erikoisensa Lillehammerin olympiafinaalissa Ruotsi - Kanada, oli tuolloin 19-vuotias. Siinä ainakin tuorein esimerkki Kanadalaisesta alle kaksikymppisestä sällistä olympialaisista, tosin sekin jo kahdenkymmenen vuoden takaa. Eikä muuten silloinkaan ollut mikään tunnelman haistelija, vaan jo todellisena superlupauksena pelasi jo kaikki kanukkien pelit siinä turnauksessa. Mutta NHL pelaajien saadessa osallistua 1998 ja sen jälkeen kyllä Kanada on lähes poikkeuksetta lyönyt kaikki parhaat ammattilaisensa kehiin.
Vaikka tässä turnauksessa puhutaan paljon siitä, että -90~ ikäluokka syrjäyttää vanhemman sukupolven, niin ainakaan sentterin tontilla Kanadalle on aivan mahdoton löytää ketään alle parikymppistä edes haistelemaan turnauksen tunnelmia. Stamkos lienee siinä roolissa juuri 1990 syntyneenä se nuorin, mutta hänkin jo kärkiketjujen mies ja yli 24-vuotias.
Sashan kohdalla voi jo puhua pienestä poikkeuksellisuudesta, vähän kun amerikkalaiset puhuu ''one of a kind''-persoonasta, vasta 18 vuotta täytettyään Sashasta, tulee ainakin Suomen historian nuorin olympiapelaaja. Eikä sitä kyllä ihan joka joukkueessa todellakaan näe ei varsinkaan 18 vuotiasta superlupausta olympiajoukkueessa. Barkovillehan on lupailtu johtajan roolia Panthersissa, jossa joukkue kyllä tarvitsee maalintekosyvyyttä, kuten myös kahteen suuntaan pelaamista. Kuitenkin aika näyttää, että onnistuuko mitenkä nopeammassa temmossa, tuskin aivan puolia joukkueen peleistä pelaa. Se luistelu on kuitenkin se, mitä ei yhdessä kesässä paranneta varsinkaan nytkun edelleen HIFK sarjassa loukattu olkapää ei salli tehdä kovin kovia harjoitteita edes jalkoihin, hermotus kun on niin kokonaisvaltainen kropan kehityksessä. Itse kuitenkin vastasin kyllä mukaan, joko kolmos tai neloskentän keskelle. NHL-pelaaja on kuitenkin aina NHL-pelaaja, vaikka en toki väitä, että Konna, Immonen tai N.Kapanen kokeneempina on huonompia kuin Barkov, mutta tulevaisuudessa Barkov tulee täyttämään kyseisiä äijiä paljon suuremmat saappaat, niin ihan siksikin mukaan. Kontiolan kohdalla kyllä tosiaan mielenkiintoista seurata, lähteekö ensi kaudella kulkemaan yhtä hyvin kuin tänä keväänä, Jos ei taantumisia ja loukkaantumisia tule, niin kyllä Barkovin kanssa tosissaan taistelee paikasta ja toisinpäin, mutta kuten sanottua, mitään pois ottamatta idän mahtiliigalta, mutta kyllä se NHL on edelleen se ykkönen, menivät vaikka ketkä Kovalchukit ja Ponikarovskyt sinne KHL:ään, parhaat on NHL:ssä, olkoon sitten vaikka pienessä tai isommassa roolissa. Vaatimustaso on korkeampi ja Barkov täyttää jo osan niistä kokonaisvaltaisuudellaan.