Pisimpään ilman maalia

  • 73 246
  • 128

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sivusilmällä olen havainnut liigapalstalla mielenkiintoista keskustelua. Olikohan SaiPan Matti Hana ja joku Lukko-pakki, jotka kilvoittelevat kyseenalaisesta arvonimestä. Eli eniten pelejä ilman maaleja.

Kukakohan mahtaa olla tämän kauden Mestis-pelaajista se, jota punvalo on välttänyt pisimpään?

KooKoosta kaveri ei ainakaan löydy. Muutama peluri on nimittäin vielä ilman maalia, mutta kaikki pelaavat vielä ekaa kauttaan. Jussi Laineella on pelejä heistä eniten (22). Jani Haapalainen tosin oli varmasti korkealla listalla vielä ennen marraskuuta. Järvenpäässä maalitili kuitenkin aukesi. Oli 83. runkosarjamatsi. Maaleitta olivat myöskin menneet kymmenen pudotuspeliä.

Vielä viime kaudellahan KooKoon tehohyökkääjänä hääri myös Teppo Liukkonen. Muistaakseni hänelläkin kului jotain 70-80 matsia ennen kuin maalitili aukesi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No, mulla parempaakaan tekemistä ole. Selaillaanpas siis kokoonpanoja.

Salamat
Jore Makkonen, 30 peliä ilman maalia.
Puolustajan uran saldo on 0+2, menossa jo neljäs seura.

Tämän kauden tulokkaista eniten ilman maalittomia matseja on puolustaja Oskari Hämäläisellä (19).

TuTo
Miikka Koski puolustaa Mestiksessä ekaa kauttaan. 21 peliä takana tehoin 0+1.

Sport
Filip Riskalla on kanssa eka kausi menossa. 23 ekasta pelistä saldona 0+0.

KalPa
Jussi Savolainen on pelannut 36 matsia maaleitta. Puolustajalla on tältä kaudelta tosin jo tilillään kuusi syöttöpinnaa. Kauden 00-01 kahdeksan karsintasarjankin peliä sujuivat maaleitta.

JYP-kasvatti Tuukka Liimatainen hyökkää myös kohti ekaa maaliaan. Viime kaudella käväisi Hokissa pelaamassa yhdeksän matsia (0+0). Tältä kaudelta takana 12 peliä tehoin 0+2.

K-Vantaa
Vantaaltakaan ei juuri maalittomia miehiä löydy. Tänä syksynä debytoinut Juha Koivisto taitaa olla 13 pelillään listan kärjessä.

Jukurit
Puolustaja Ilkka Kallioinen ei ole 1½ Mikkelin-kauden aikana osunut kertaakaan. Mutta Diskoksessa teki neljä maalia eikä näin ollen sovi tähän skabaan lainkaan. Niinpä ykkösnimi lienee kolmella kaudella esiintynyt Iivo Hokkanen - joka on päästetty jäälle yhdeksässä pelissä.

Hokki
Kajaanilaispakki Jari Puustinen ei ole juurikaan pinnoilla juhlinut. Saldona 0+3 kolmelta kaudelta. Pelejä alla just nyt 65. Lisäksi kauden 01-02 karsintasarjasta tehot 0+3. Tehnyt maalin viimeksi KalPan junnuissa pari kautta sitten.

Hermes
Onko Antti Niemi ainoa maaliton Hermes-pelaaja? Hänelläkin vain kuusi Mestis-peliä takanaan ja taiskin jo jättää joukkueen.

Haukat
Järvenpääläiset ovat hyökänneet iloisesti. Pakki Jussi Minkkisellä on kuitenkin tältä kaudelta takana 20 matsia ja tehot 0+1.

FPS
Puolustaja Joni Kujalalla 36 pelistä 0+4.

Ahmat
Puolustaja Olli Tukosen maalitili Mestiksessä on yhä avaamatta. Pelejä on yhteensä 41 plus yksi pleijarimatsi. Syöttöpinnoja tältä kaudelta neljä.

Toinen nuori pakki, Teemu Jäske, on pelannut tällä kaudella 21 matsia ja saalistanut yhden syöttöpinnan. Hyökkääjä-Terot Willström ja Kotilainen avasivat tällä kaudella maalitilinsä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sportin John-Christian Smedman pelasi 41 Mestispeliä ilman maalia, kunnes tällä kaudella Mikkelissä iski maalin 3-3 päättyneessä kamppailussa. Viime kaudella 33 peliä meni tehoilla tehoilla 0+0 ja jos vielä tarkistan niin tuo maali oli "Jonkkenin" ensimmäinen tehopiste. Tällä kaudella on myöhemmin tullut vielä yksi syöttöpiste, joten Smedman on tehnyt selkeästi uuden piste-ennätyksensä. Hän taitaa ainakin Sportista omata ennätyksen. Eli 41 Mestispeliä ilman maalia ja tehopisteitä.

edit: Vielä toinenkin syöttöpiste tullut eli tehot tällä kaudella jo 1+2.
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Viestin lähetti Everton

Hermes
Onko Antti Niemi ainoa maaliton Hermes-pelaaja? Hänelläkin vain kuusi Mestis-peliä takanaan ja taiskin jo jättää joukkueen.

Marko Kotajärvi on tehnyt maalin viimeksi 22.2.2003 K-Vantaata vastaan. Eli maaleitta on mennyt viime kauden runkosarjan neljä viimeistä ottelua. Jukureita vastaan kolme playoff peliä ja tämän kauden 24 peliä. Tälle kaudelle on kasassa yksi syöttöpiste. Nyt rupeamme jännittämään saadaanko vuosi täyteen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juu, maalittomia putkiakin tässä voi listailla. Alun perin tarkoitin kuitenkin haeskella pelureita, jotka eivät ole vielä tehneet Mestis-urallaan yhtään maalia. Hirveästi en niitä kyllä löytänyt.
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti Everton
Sivusilmällä olen havainnut liigapalstalla mielenkiintoista keskustelua. Olikohan SaiPan Matti Hana ja joku Lukko-pakki, jotka kilvoittelevat kyseenalaisesta arvonimestä. Eli eniten pelejä ilman maaleja.

Matti Hana, SaiPa. Tällä hetkellä kaiketi 124 ottelua liigassa ilman maalia. Ylivoimainen johto ja joka kierroksella ennätys sen kuin "paranee".
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Everton
Niinpä ykkösnimi lienee kolmella kaudella esiintynyt Iivo Hokkanen - joka on päästetty jäälle yhdeksässä pelissä.

Iivokin taitaa olla ulkona tästä ehdokkaasta. Lupaava kaveri siirtyi HPK:n A-nuoriin, uskoisin että jäädäkseen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Häh? Onko Sportin Riska jäänyt tyystin ilman tehoja! Jeppiksessä jannu mätti maaleja minkä ehti mutta on tainnut siirto sarjaporrasta ylemmäs lamauttaa Ripaskan. Miten on muuten kyseinen heppu pelaillut?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti uljas
Häh? Onko Sportin Riska jäänyt tyystin ilman tehoja! Jeppiksessä jannu mätti maaleja minkä ehti mutta on tainnut siirto sarjaporrasta ylemmäs lamauttaa Ripaskan. Miten on muuten kyseinen heppu pelaillut?

Flunssahöyryissä kun olen nukkunut ja välillä öitä valvonut voin vaikka lyödä vetoa, että unessani jonkun kanssa keskustelin nimenomaan Riskan tilanteesta Sportissa. Ehkä se oli uljas sun kanssa? :)

Riska on pelannut Sportin nelosvitjassa aluksi laidalla ja nyttemmin kun Karhula ja Suonpää on ollut sivussa niin sentterinä. Muutamaan peliin Riska ei ole mahtunut kokoonpanoon.

Ei voi missään nimessä sanoa, että Riska olisi ollut huono. Liike on rajoittunutta ja eräänlainen kankeus vaivaa tekemistä. Riska on kuitenkin vahva jässikkä ja vääntää kulmissa kovalla asenteella. Muutaman kerran maalinteko on ollut lähellä, mutta vielä ei ole osunut. Sportin omituinen alkukausi on ollut varmasti osasyynä Riskankin tehottomuuteen, koska tiukimpina hetkinä, varsinkin vielä Westerbackin aikanana, tehokkaimmat pelaajat saivat todella paljon peliaikaa. Nyt Manner on peluuttanut myös nelosvitjaa aika paljon ja Riskakin on näin ollen saanut pelata enemmän. Nelosessa on viime aikoina Riskan kanssa pelannut paljon Pieninkeroisen Pasi ja sitten noita junnuja Johnny Martin ja Ahmat-pelissä Oskar Osala. Riskan otteissa on hienoa loppuun asti pelaaminen, rehtiys, kovempien vastustajien kumartamattomuus ja taistelu.
 
Suosikkijoukkue
Mestiksen paras sentteri Patrik Westerback
Joo samaa mieltä kuin mendieta. Riska on todellinen taistelija, painaa joka vaihdossa 100-lasissa, joskus hiukan enemmänkin. Riskasta on vielä paljon iloa Sportille aivan varmasti, Riska on tulevaisuuden pelaaja. Kyllä ne pisteetkin sieltä vielä tulee, jos jatkaa samalla lailla ja peliaikaa kertyy yhtä paljon kuin Joulukuussa.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Jokerit
Palloseuran Rami Mattila (pelannut kaikkia muita paikkoja paitsi maalivahtia) oli kauden 2001-02 runkosarjan loppuun mennessä pelannut 161 divisioonatason peliä tekemättä maalia (0+3).
Playoff-sarjassa Kookoota vastaan Mattila teki (Carl Grahnille?) maalin jommassakummassa kotipelissä. Sillä hetkellä en ollut uskoa silmiäni sillä olen aina aika hyvin perillä tilastoista.

Kaudella 02-03 ketsuppipullo aukesi niin että pisteiksi muodostui koko kausi hyökkääjänä pelaten 6+7. Kerran Rami teki jopa kaksi maalia samassa pelissä.

Fopsissa pelasi kausina myös 01-03 puolustaja Vesa Lehtinen jonka saldo oli 81 0+2=2 46 -26. Vuosi sitten valmentajan pestistä potkut saanut pakkilegenda Pekka Laksola peluutti melko usein Lehtistä ykkösylivoimassa viivamiehenä:(

Kummallekaan näistä pelaajista ei tarjottu jatkoa tämän kauden joukkueessa vaikka Mattila olisi taatusti tehokkaampi, kuin nykyisen nelosketjun miehet.

Lehtinen pelaa nykyisin Ruotsin divarin Vikingissä
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jussi Laine pilasi sitten mahdollisuutensa hyvään putkeen avaamalla maalitilinsä Vaasassa. Ja silminnäkijöiden mukaan vieläpä komealla maalillakin. Olihan se jo syksyllä lähellä se avauamaali yhdessä pelissä, jossa Ossi vetäisi kiekon itse börsään Laineen lavasta.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Myös Joni Kujalan toiveet pitkästä maalittomasta putkesta menivät 2-1-kavennuksessa Ahmoja vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Olli Tukonen teki Ahmoille maalin tämänpäiväisessä ottelussa.
Tällä kaudella hän on pelannut nyt 37 ottelua.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään sai muutamakin pelaaja ensimmäisen Mestis-maalin tililleen, joten tulipa mieleeni tämä juttu. Hana jatkaa kärjessä, mutta on saamassa manttelinperijän Kajaanista.

FPS:
Jarmo Ruohomaa, puolustaja. 45. 0+4

Haukat:
Matti Hana, puolustaja. Yhteensä liiga+Mestis: 162. 0+12

Hermes:
Mikko Huhto, puolustaja. 29. 0+2
O-P Kopiloff, hyökkääjä. 25. 0+0

Hokki:
Tuomo Kortelainen, puolustaja. Yhteensä liiga+Mestis: 104. 0+9
Markus Haverinen, hyökkääjä. 25. 0+1

Jokipojat:
Ville Partanen, hyökkääjä. S-sarja, liiga ja Mestis yhteensä: 30. 0+2

Jukurit:
Kari Riepponen, puolustaja. S-sarja ja Mestis yhteensä: 50. 0+0
Henri Hokkanen, hyökkääjä. 18. 0+0

K-Vantaa:
Mikko Sipola, hyökkääjä. 10. 0+0

KalPa:
Maalivahteja ja yhden ottelun pelanneita lukuunottamatta kaikki ovat tehneet urallaan maalin.

KooKoo:
Ari Kovanen, hyökkääjä. Liiga ja Mestis yhteensä: 48. 0+1
Tuomas Gärdström, puolustaja. 29. 0+0

Salamat:
Juuso Akkanen, puolustaja. Liiga ja Mestis yhteensä: 50. 0+3 (teki tosin viime kaudella itävallassa yhden maalin, mutta siitä viis)

Sport:
Kaikki osuneet vähintään kerran.

TuTo:
Miikka Koski, puolustaja. 57. 0+3. (lohtua tuo yksi kakkosdivarissa tehty maali)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tällä kaudella on saatu jälleen monia uusia maalintekijöitä. Kuten yli sata matsia pelannut Tuomo Kortelainen. Vaan ihan kaikille ei onnistumisia ole kuitenkaan saatu.

FPS:
Jarmo Ruohomaa, puolustaja. 71. 0+8

KooKoo:
Tuomas Gärdström, puolustaja. 56. 0+4

TuTo:
Timo Hutko, hyökkääjä Mestiksessä + liigassa. 30. 0+4
Mikko Huhto, puolustaja. 29. 0+2
 

Hermesfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät, KPV, Jaro, Werder Bremen
Everton sanoi:
Hermes
Onko Antti Niemi ainoa maaliton Hermes-pelaaja? Hänelläkin vain kuusi Mestis-peliä takanaan ja taiskin jo jättää joukkueen.

Kyllähän tämä peräti kaksi täydellistä (etu -ja sukunimi) kaimaa omaava pelaaja jatkaa Hermeksessä. Ei ole lähtenyt mihinkään. Jarmo Heikkilä Hermeksen pakeista "lähti", lainalle Jeppikseen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hermesfani sanoi:
Kyllähän tämä peräti kaksi täydellistä (etu -ja sukunimi) kaimaa omaava pelaaja jatkaa Hermeksessä. Ei ole lähtenyt mihinkään.

...niin, ja tuo viestini oli kirjoitettu melkein kaksi vuotta sitten...
 

Hermesfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Kärpät, KPV, Jaro, Werder Bremen
Everton sanoi:
...niin, ja tuo viestini oli kirjoitettu melkein kaksi vuotta sitten...

Ja katos, niinpä näkyy :D Anteeksi erehdykseni. Se vain sattui olemaan täällä melko ylhäällä niin oletin ettei kovinkaan vanha topik ole, koska ei jaksa aina katsoa miltä vuosisadalta threadi on :) No, pitääpä kiinnittää tähänkin huomiota vastaisuudessa!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tulipa mieleeni tämä ketju Tuomas Gärdströmin tuplattua eilen Mestis-uransa maalisaldon, vieläpä komealla kudilla kuulemma. Tuomas ehti pelata 64 ottelua ennen ensimmäistä maaliaan, mutta tahti on parantunut. Toista tarvitsi odottaa enää kahdeksan ottelun verran.

Tällä hetkellä ilman maalia ovat ainakin:

Matti Hana, KooKoo 35. 0+7 (plus 161 liigapeliä)
Jarmo Ruohomaa, FPS 75. 0+9
Juuso Akkanen, Jokipojat 57. 0+4 (plus 9 liigapeliä)
Mikko Huhto, FPS 44. 0+5
Ari-Pekka Hakala, FPS 27. 0+0
Sampo Yli-Siurua, Hokki 23. 0+1

Hana siis rikkonee näillä näkymin pian 200 ottelun maagisen rajan, mikäli Mestis- ja liigamatsit ynnätään. Täytyy tosin sanoa, että Jukurit-matsissa maali ei ollut kaukana, siksi terävän kudin Hana pamautti aloitusvoiton jälkeen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juolahtipa taas mieleen vanha ketju. Tsekataanpas ihan ensin edelliset listakärjet:

Matti Hana, KooKoo 35. 0+7 (plus 161 liigapeliä)
- maalasi Ranskassa!

Jarmo Ruohomaa, FPS 75. 0+9
- ei osunut ainakaan toissa kaudella, viime kauden osoitteesta ei mitään tietoa.

Juuso Akkanen, Jokipojat 57. 0+4 (plus 9 liigapeliä)
- Onnistui maalinteossa jo kevään 2006 vikoissa runkosarjapeleissä. Viime kaudella jo viisi maalia.

Mikko Huhto, FPS 44. 0+5
- ei maaleja Suomessa, mutta viime kaudella Latviassa kahdeksan börsää.

Ari-Pekka Hakala, FPS 27. 0+0
- Onnistui viime kaudella viimeistelemään ensimmäisen (ja toistaiseksi ainokaisenkin) maalinsa. Sitä en kyllä jaksanut selata, missä vaiheessa kautta ja monennessako pelissään rajapyykin rikkoi.

Sampo Yli-Siurua, Hokki 23. 0+1
- ei onnistunut viime kaudellakaan, eli nyt alla 36 matsia ilman maalia.


Yli-Siuruan lisäksi putket ovat päällä ainakin seuraavilla:

Kimmo Tuunala, Hokki 66. 0+4
Tommi Lipasti, K-Vantaa 60. 0+2
Tuomo Ropo, HeKi 49. 0+1
Kim Woo-Jae, Jokipojat 49. 0+2
Teemu Metso, Hokki 49. 0+4
Ville Parkkulainen, Salamat 42. 0+3
Juhani Suomalainen, HeKi 39. 0+2
Anssi Laitinen, Jukurit 36. 0+3
Janne Nyberg, K-Vantaa 33. 0+0
Pekka Kopsa, HeKi 31. 0+0

Heistä ainakin Kimmo Tuunala hakee vielä ensi kaudellakin Mestis-maalia.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Jokerit
Everton sanoi:
Ari-Pekka Hakala, FPS 27. 0+0
- Onnistui viime kaudella viimeistelemään ensimmäisen (ja toistaiseksi ainokaisenkin) maalinsa. Sitä en kyllä jaksanut selata, missä vaiheessa kautta ja monennessako pelissään rajapyykin rikkoi.

Hakalan maali oli 3-4-kavennusosuma joulukuussa Hokkia vastaan, jolloin hän oli kuin olikin jotenkin välissä Ojalan lähettämässä laukauksessa.
http://www.jatkoaika.com/mestis.php?ottelu=21153&versio=tilastot

Itse aloin parin viikon kuluttua tapahtuneesta ihmettelemään nollaa maalia Ojalan tilastoissa ja huomasin tuon maalin menneen A-P:lle. Oli kuulemma jo ottelun aikana (jälkeen?) tehty tuo tilastokorjaus.


Kategoriassa pisimpään ilman kotimaalia jo aiemminkin tässä ketjussa mainittu Joni Kujala oli varsin pitkällä kunnes tällä kaudella osui vihdoin Forssassakin.
 

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Everton sanoi:
Sampo Yli-Siurua, Hokki 23. 0+1
- ei onnistunut viime kaudellakaan, eli nyt alla 36 matsia ilman maalia.
Eipä tuo Sampo tosiasiassa montaa pelia ole pelannutkaan, vaan penkillä ja katsomossa istunut mikä toisaalta taas ihan positiivinen juttu. Ainakin Hokin kannalta.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Everton sanoi:
Yli-Siuruan lisäksi putket ovat päällä ainakin seuraavilla:
Anssi Laitinen, Jukurit 36. 0+3
Heistä ainakin Kimmo Tuunala hakee vielä ensi kaudellakin Mestis-maalia.

Samoin Anssi Laitinen jatkaa Jukureissa ja tekee sen maalin ensi kaudella. Paikkojahan "Andyllä" on kyllä ollut..
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Samoin Anssi Laitinen jatkaa Jukureissa ja tekee sen maalin ensi kaudella. Paikkojahan "Andyllä" on kyllä ollut..

Tällä kaudella ei ole tainnut olla paikkojakaan. Ehjiä sellaisia siis.

Tällä hetkellä pisimpään ilman ainuttakaan maalia pelannut taitaa tosiaankin löytyä Jukureista, jos pikakatsaukseni pitää paikkansa. Puolustajat ja hyökkääjät eritelty eri listoille:

Koodi:
HYÖKKÄÄJÄT:
Anssi Laitinen	Jukurit		48 0+3
Kalle Mäkinen	Jukurit		38 0+1
Janne Ritamäki	HeKi		35 0+4
Petteri Laine	HeKi		35 0+2
Mikko Horto	Titaanit	33 0+0
Joni Kulmakivi	Titaanit	25 0+0

PUOLUSTAJAT:			
Teemu Metso	Jukurit		78 0+11
Ville Puurtinen	SaPKo		62 0+2
Eerik Halonen	LeKi		42 0+11
Juhani Ijäs	Salamat		37 0+2
Antti Turunen	SaPKo		37 0+7
Janne Ruohola	Titaanit	34 0+4
Juhani Uusitalo	Jokipojat	28 0+1
Jan Roos	K-Vantaa	28 0+2
Marlo Koponen	HeKi		26 0+3

Näinköhän päätöskierroksilla nähtäisiin vielä vapauttavia tuuletuksia?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös