Joo, kyllähän tämä kovasti maalivahteihin olisi kaatumassa, taas kerran. Itseäni ihmetyttää, eikä ihan vähääkään, case-Fedotov. Onko kaverin suhteen mitään ajatusta edes olemassa? On pelannut viimeksi 5.12, kun otettiin Floridaa vastaan ensimmäisen erän jälkeen luukulta pois. Viimeisin täysi ottelu löytyy marraskuun lopulta Rangersia vastaan. Kauhean optimistinen en tätä kohtaan enää toviin ole ollut, mutta ei mies tuolla istumalla ainakaan paremmaksi muutu. Vielä kun nimenomaan tarvitsisi niitä pelejä mahdollisimman paljon pienestä kaukalosta. Ehdottomasti olisi pitänyt lähettää, Erssonin palattua siitä edeltävästä loukkaantumisestaan, kolmoskassariksi pudottuaan AHL:ään, kun ei tuota ensi kauden kattavaa sopimusta kukaan muu olisi näillä näytöillä kontolleen ottanut tai jos olisi jollekin kelvannut, niin olisi vain ollut yksi ongelma vähemmän. Ja mikäli venäläinen olisi imaissut herneet palkoineen suunnaten Allentownin sijaan suoraan lentokentälle ja kohti Venäjää, niin olisivat päässeet sopimuksesta yhtälailla kätevästi eroon. Worst-case skenaario olisi ollut heikkojen otteiden jatkuminen myös AHL:n puolella, mutta eipä se tästä nykytilanteesta olisi kummoinen tiputus ollut.
Kolosovinkin kohdalla tuntuisi realisoituvan se mitä vähän pelkäsinkin. Piti itseään liian hyvänä AHL:ään, mutta NHL:ssä ei vain nykyisellään riitä ja kyllähän nuo pienenkaukalon oppirahat pitäisi 22-vuotiaan (huomenna 23-v.) kanssa maksattaa ihan muissa sarjoissa kuin NHL:ssä. Ei siis kummankaan kohdalla mitenkään kummoista management operointia Flyersin toimistolta.
Fedotov nyt alkaa olla tätä voiko vanha koira oppia uusia temppuja -osastoa, mutta Kolosovia voisi vielä hyvinkin koulia AHL:n kautta, mutta tiedä sitten mistä nuorelle miehelle saisi sitä järkeä, ettei AHL:ssä kauden-parinkaan pelaaminen Euroopasta tulevalle maalivahdille ole mikään heikkous vaan ennemmin vaatimus. Tulotaso putoaa tällöin toki selvästi KHL:stä, mutta silloin ei varmaankaan NHL:stä kannata määräänsä enempää unelmoida, mikäli ei ole uhrauksiin minkäänlaista valmiutta.
Jännä et tosta Ristolaisesta meuhkataan niin kovana lisänä johonkin playoff joukkueeseen kun Phillyssa olis Seeler, joka on kaikessa mielestäni parempi kuin Rasse. Tekee enemmän pisteitä(Phillyn pakeista kakkosena) aina plussalla, fyysisempi ja tarvittaessa tappelee. Lisäksi puolet halvempi soppari kauteen 27/28 asti. Nooh ollaan hiljaa niin tulee kalaa. Mieluummin mä tuolta Rassen kauppaisinkin kun Seelerin.
Ristolaisen puolustukseksi täytyy toki sanoa, että on pelannut kokonaisuudessa lähemmäs 4 minuuttia per peli enemmän mitä Seeler ja 5vs5 minuutteja on kertynyt hieman reilut 3 enemmän per ilta. Lisäksi Ristolaisen hyökkäys- vs. puolustuspään aloitusten välinen suhde on ollut selkeästi joukkueen puolustajista raskain eli pyöristäen 28% vs 72% kun joukkueen toiseksi haasteellisimmat lukemat löytyvät Sanheimilta 41% vs 59%. Seelerin lukemat 44% vs. 56%. Ensimmäinen luku on siis hyökkäyspäänaloitusten prosentuaalinen osuus puolustusalueen- ja hyökkäysalueen aloitusten yhteenlasketusta kokonaissummasta ja jälkimmäinen vastaavasti puolustuspäänaloitusten osuus tästä potista.
Antaahan tuollainen ero jo selkeän edun luoda parempaa corsia jne. ja samalla jonkun extrapinnankin taululle eli tässäkin valossa Ristolaisen otteet niin silmätestin kuin edistyneiden tilastojenkin osalta pitää nostaa esiin. Usein vielä niissä omanpään aloituksissa on korostuneesti vastassa niitä vastustajan kärkiheppoja, mikä vain kärjistää tätä asiaa. Hyvin on siis suomalainen suorittanut. Eikä nyt tarkoitus ollut niinkään suolata Seeleriä, joka on omassa sopivan rajallisessa roolissaan laadukas puolustaja. Vahvasti kuitenkin epäilen, että noilla Ristolaisen minuuteilla ja roolilla Seeler ei yhtä hyvältä olisi näyttänyt ja eiköhän samoin ajattele myös NHL seurojen toimistotkin.