Philadelphia Flyers 2023–2024

  • 161 479
  • 735

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, QPR, Phi Eagles
Flyers win. Joukkueessa on nopeutta ja intoa. Taitovaje paistaa silmään, yllätys yllätys, mutta vaikka peli oli aika räpeltämistä niin voittavia elementtejä löytyy. Blokataan, taklataan ja isketään vastaan.

Mukavahan tuota oli katsella, mutta vastustaja ei tietenkään ollut mikään mittari. Tietenkin peli tuosta paranee pikkuhiljaa ja jokainen tietää reaaliteetit missä mennään, mutta kyllähän kaudesta ihan viihdyttävä tulee, varsinkin jos Couturier ja Atkinson pysyy terveenä. Lauantai-iltaa ja seuraavaa peliä jo innolla odottaen!!
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tosiaan Andrae ja Foerster istuivat ottelun sivussa, saa nähdä pääseekö Tyson peliin Ottawaa vastaan, Zamula tuskin vaihtuu. Ottelusta sen verran, että olipa ilo nähdä Coots ja Atkinson jäällä. Hart oli myös mies paikallaan, toki Columbus vastuksena sieltä heikoimmassa päästä, joten voitto heistä tosiaan ei kerro yhtään mitään. Pirun jees että kausi alkoi, vaikka varmasti tulee henkisesti raskas kausi, niin on tämä aina yhtä hienoa aikaa.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Muutama sana avauspelistä:
- Pelkkää rakkautta Couturierelle. Melkein kaksi kautta poissa, ja silti tekee omasta ketjustaan kentän parhaan. Jälleen kerran.
- Farabee näytti ihan eri pelaajalta mitä varsinkin viime kauden alussa. Liike oli hyvää.
- PhD ketju on kyllä mahtava. Saa hienosti painettu peliä vastustajan päätyyn, ja on aina fyysinen pelote. Kuten tässäkin matsissa nähtiin. Vaikkakin se Hathawayn polvitaklaus olisi imo vaikka pelikiellon arvoinen. Mutta silti tykkään pelaajasta silti todella paljon. Koko ajan 100 lasissa.
- Frostin kenttä ihan hukassa. Frost ja Tippett etunenässä. Paaaljon parannettavaa.
- Marc Staal… huoh…. Liike ei vain kerta kaikkiaan riitä tähän sarjaan. Ei mitenkään. Kukaan rookie ei voi olla häntä huonompi. Odotan hänen rouskuttavan poppareita enemmän ennemmin kuin myöhemmin.

Kohti illan peliä!
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Harvemmin sitä on viime vuosina ollut ihan näin poseilla fiiliksillä tässä vaiheessa kautta. Enkä nyt tarkoita tätä CBJ-voittoa, vaan ihan noin yleisestikin. Jotain tästä elämästä on puuttunutkin, kun Phillystä ei ole saanut niitä vuosien takaisia fiiliksiä samalla tavalla kuin ennen. Kiitos Brierelle ja kumppaneille muutoksen aloittamisesta.

Oli ilo nähdä miten Provorov pelasi huonon pelin puhuttuaan paskaa viimeisistä Philly vuosistaan, kun ei hänen sanojensa mukaan siellä oranssissa saanut pelata hänenlaista kiekkoa missä kiekkoa pidetään ja rakennetaan. En tiedä mitä saatanaa tolle jätkälle on käynyt, kun tuntuu että parhaassa iässä alkaa kehitys kääntymään laskuun kun miettii näitä männävuosia Provynkin kohdalla. Oli pitkään yksi lempipelaajistani heti debyytistään asti. Kaverin ylimielisen oloinen olemus erityisesti kauden päätöshaastiksissa, perinteinen venäläishenkinen näkökulma LGBTQ-hommissa ja toi pelin tason valahtaminen on kyllä laskenut pisteitä.

Catesista luin jostain, että voi profiilinsa ansiosta nauttia liikaa luottoa Tortsilta, ja peliaika ei saisi nousta. Ekassa pelissä pelasi n. 15 min, josta alivoimaa jokunen minuutti. Liikaa odotuksia ei mullakaan ole vaikka kaikessa hiljaisuudessa oli viime kauden isoimpia onnistujia, mutta kyllä tän kaltanen periksantamaton tietokonejätkä pitäisi mahtua tonne kolmosen keskelle, ja jos kehittyy tuosta vielä vähänkin niin 2024-25 ei pahemmin tarvitse miettiä jatkosopparin tekemistä. Köyhän miehen Couturier.

Cootsista onkin kaikki sanottu. On kyllä hullua miettiä, miten kauan on oranssissa pelannut ja ihan sieltä draftista asti ollut Flyersin puolella, joka tuli sekin livenä aikanaan katottua. Upeeta, että Coots saadaan tähän rebuildiin mukaan ja jos paikat kestää niin raskaasta jalasta huolimatta, pitäisi paikan top6-sentterinä olla sinetöity ja pitkään. Siinä on ihan ok roolimalli jengin nuorille. Samat sanat Atkinsonista. Vaikka NHL:ssä ja huippu-urheilussa yleensäkin on nähty hyviä comebackejä pitkistä loukeista, niin kyllä mä oon ällikällä lyöty jos nää kundit pysyy terveenä ja saati pelaavat vielä tuolla tasolla kuin kauden alottivat. Atkinsonilta ei ollut hävinnyt jalkaa yhtään, ja oli jatkuvasti oikeessa paikassa mailansa kanssa kiekottomana.

Hathaway on just se lisäys tohon jengiin, mitä odotinkin. Sama juttu kuin Nic D:n kanssa, mutta näkisin Hathawayn olevan yksilönä vielä selkeästi parempi pelaaja niin ei voi valittaa. Olisi voinut saadan pelikiellon tosta, mutta värilaseilla sanoisin, että jos Werenski ei olisi lähtenyt väistämään niittiä niin en usko, että olisi käynyt muuta kuin kerännyt rojunsa ja päässyt omin jaloin ylös. Luulis että noista olisi otettu opiksi jo. Ihan vitun idioottimaista väistää noita niittejä, kun lähes aina sama lopputulos.

Mainitaan vielä poseina TK, York, Brink ja paljon X:ssä hypetetty Sanheim. Näitä nimiä muuten kun katsoo, niin kivasti on kyllä omia varauksia tuolla NHL:n puolella, mikä on toki odotettua kun ei ole pudotuspelejä paljoa Philadelphiassa pelailtu. Mut vois olla toisinkin.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
@Caney n mainitsemasta Catesista pitää vielä sanoa, että minä tykkään pelaajasta. Köyhän miehen Coots on täysin oikea arvio. Se mihin hän kokoonpanossa tulee asettumaan riippuu pitkälti hyökkäyspään tehoista. Kyllä kolmosen keskellä noilla viime kauden tehoilla voi operoida jos pelin muut osa-alueet on hyvällä tasolla. Jos taas mielii vaikka kakkosen keskelle niin sitten pitää tehot nousta jo paljon reippaammin. Vaikea sanoa mikä hänen kattonsa tehojen puolesta on. Tämä kuitenkin riippuu myös paljon ketjukavereista. Mutta jos esim. Cootsin puolustuspelaamisen lisäksi pitää löytää hänen pelinsä hyviä puolia, on niitä ehdottomasti hänen kykynsä painaa peli hyökkäyspäähän, pitää kiekkoa varsinkin laitojen lähellä, tehdä oikeat kiekolliset ratkaisut ja löytää parhaat syöttöpaikat. Näissä asioissa kun Cates nostaa vielä tasoaan niin ketjun sekä omat tehot tulevat nousemaan.

Jaan muutenkin @Caney n positiivisuuden Flyersistä tällä hetkellä. Ei ole paljoa odotuksia, niin pelejä on mukavampi katsoa. Kunhan vaan nuoret kehittyvät, ja tärkeät veteraanit pitävät tasonsa niin tulevaisuus näyttää valoisalta.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ristolainen tosiaan IR listalla niin on sen 7 päivää vähintään pois.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Senators 5 - Flyers 2

Oikeastaan tämä peli näytti aika hyvin, missä Flyersin projekti tällä hetkellä etenee. Senators käytännössä dominoi peliä koko toisen erän, eikä Flyers saanut satunnaisia riistoja lukuunottamatta edes kunnon rallia hyökkäyspäässä missään vaiheessa. Cootsin sekä Poehlingin kentät käytännössä ainoita, jotka pääsivät hyvällä menestyksellä edes hyökkäyspäähän asti. Frosteilla ja Cateseilla on paljon tekemistä vielä.

Frost (25%) ja Cates (14,3%) syötiin myös elävältä aloitusympyrässä. Löytysköhän meidän valmennusremmistä joku spesialisti kenen kanssa harjoitella aloituksia?

Junnuista Foersterilta ihan mukiinmenevä esitys, saisi käyttää hyvää laukaustaan vielä enemmän. Andrae otti heti ensimmäisessä vaihdossa miinuksen, mutta tuon jälkeen yritti pelata lähinnä peruspeliä ja mielestäni onnistui siinä ihan hyvin. Torts antoi tälle peliaikaakin 16 minuutin edestä.

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Juuri näin kuin yllä, näitä samanlaisia lopputuloksia tullaan näkemään tällä kaudella paljon. Mitään playoff joukkuetta tästä porukasta ei edelleenkään saada, ei millään tähtien asennolla eikä tuurilla. Ersson toivottavasti saa myös mukavasti peliaikaa, yllättävän rauhallinen fiilis häviön jälkeen, asennoituminen onnistunut siis hyvin tähän kauden alkuun.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Heikko peli jalkeilla olevalta puolustukselta. Oman alueen sählinkiä mm. Sanheimilta, heikkoa kiekon toimitusta. Andrae pelaa heikosti paineen alla toistuvasti, siihen nähden hirveän kiekollinen rooli ja paljon peliaikaa. No siinähän kasvaa Änäri-tasolle, toivottavasti. Staal jälleen melko heikko. Seeleriltäkin harvinainen heikompi peli. York ok ja hieno maali. Walker taisi olla ainoa toinen ok tasolla pelannut puolustaja meiltä. AV ei toimi yhtään, eikä YV. Tuttua edellisvuosilta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Olihan tuo joo heikompaa tekemistä läpi linjan, mutta kyllähän Senators on myös Columbusta kovempi vastustuskin, joten summa summarum. Varsinkin puolustus pelinavaamisineen näytti eilen juuri siltä, mitä kauteen lähdettäessä pelättiin.

Foerster oli mielestäni parempi ja hyödyllisempi, mitä Brink omassa ikkunassaan tai paremmin ilmaistuna pystyy tuomaan iloa ilman kiekkoakin, mitä joukkue joutuu tässä vaiheessa prosessia paljon tekemään.

Pakistossa aika sama tilanne Zamulan ja Andrean kanssa eli venäläinen on tällä hetkellä se valmiimpi ja tasapainoisempi paketti NHL:ään. Ruotsalaiselle ehdottomasti lisää pelejä ja kokemusta pienestä kaukalosta AHL:ssä, kun eipä tuollaista Sensin eilisen avausosuman kaltaista fyysistä päätypainetta oikein Euroopassa pääse kunnolla kokemaan. Nyt jäi pahasti jyrän alle ja oli hieman säikky sen jälkeen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ketjut olleet pelissä, ekan erän jälkeen Flyers johtaa 2-0, Zamula uran ensimmäinen NHL maali ja Coots.

TK-Laughton-Foerster
Tippett-Couturier-Atkinson
Farabee-Cates-Brink
Deslauriers-Poehling-Hathaway

York-Sanheim
Staal-Walker
Zamula-Seeler

Hart
[Ersson]
 

Crank

Jäsen
Komea rankkarimaali Cootsilta! Toinen erä laukausten osalta aikamoista hallintaa, kun oli 22-3. Koosteen varassa mentiin ja oli ilmeisesti Demkoltakin ihan hyvä peli 40 torjunnalla.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Komea rankkarimaali Cootsilta! Toinen erä laukausten osalta aikamoista hallintaa, kun oli 22-3. Koosteen varassa mentiin ja oli ilmeisesti Demkoltakin ihan hyvä peli 40 torjunnalla.
Demko piti tämän ottelun noissa lukemissa kyllä, useita huippu torjuntoja.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Ei ole hyvä asia Frostin kannalta että hänen poissaollessaan peli ei heikkene ollenkaan. Ehkä jopa päinvastoin. Kyllä Laughton omaa niin paljon hyviä asioita, että keskellä pelaaminen on tulee häneltä luonnostaan. Onhan hän paljon keskellä pelannutkin, mutta silti.

Mielenkiintoista nähdä miten tästä eteenpäin. Kokeillaanko Frostia taas laidassa vai miten..?

Brink, Zamula ja Foerster näyttöjensä perusteella kyllä voivat hyvin jatkossakin olla kokoonpanossa.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tästä meidän meiningistä täytyy vain tykätä! Hyvää yritteliäisyyttä ja tekemistä jäällä. Ja Morgan Frost, jos ei onnistu viime kauden lopun tapaan ja identiteetti on hukassa ja kone yskii, niin penkillehän täällä nykyään joutuu! Itse en enää edes miettinyt, että Frostin statuksellakaan enää istuttaisi scratchinä, mutta Tortorella on toista mieltä. Kumpi hyvin pelanneista farmiin, Foerster vai Brink? Mut eihän näin tarvii ajatella - jättää mieluummin vain heikoimman lenkin eli Frostin penkille, kun Laughts pelaa hyvin myös keskellä.

Samoin Andrae jäänyt fyysisesti ja aikapaineessa jälkeen vielä liigatasosta, niin eipä pelannut. Zamulalle nyt onnistumisia - näinkö nähdään seuraavassakin pelissä kokoonpanossa? Entä sitten kun Ristou palaa kokoonpanoon? Parhaat pelaa, ja ainakin omani ja Tortorellan näkemykset tuntuvat menevän ihan yksi yhteen, ketkä ne parhaat on. Vaatimustaso on kova ja palkintoa tulee peliajan muodossa, jos a) huvittaa ja b) onnistuu. Todella hienoa nähtävää!

Toivon kovasti, että ollaan vielä joulutauon aikana peleissä mukana. Sinälläänhän vahvahkot kauden alut eivät ole meille epätavallisia, mutta siellä 10. pelin korvilla tavallisesti dyykkaa niin pahasti että pelit on pelattu jo jouluun mennessä. Toivon, että nyt ollaan mukana vielä, ja uskon enemmän kuin Fletcherin viimeisinä vuosina ja AV:n/Yeon kanssa konsanaan. Ihan sama, vaikka tulisi jokin epäkiitollinen "viimeisenä ulos pleijareista ja sitä kautta heikompi draftinumero" -tyyppinen sija. Näitä kolleja täytyy nyt opettaa pelaamaan ja voittamaan ja tekemään työtä. Kovin alussa ollaan, mutta tekee jo mieli sanoa, että juuri näin rebuildataan hyvin!
 
Viimeksi muokattu:

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Harmittaa kun tuo Frost ei saa oikein itestään irti mitään. Samanlaista pehmeää pikku näppärää pyörimistä. Työkalupakki sisältää riittävästi vehkeitä mut jos ei niitä hyödynnä niin tämän näköistä on meno jäällä.
Laughtonin keskelle siirtyminen oli hyvä juttu et saatiin Brink ja Foerster molemmat rosteriin samaan aikaan. Canucksia vastaan saivat aikaan yv:lla aika kivan näköstä pyöritystä ja Brink oli muutenkin hyvä kiekon kanssa, järjestäen muutaman hyvän paikan ketjukavereille.
Sitten kun Risto palaa rosteriin, niin eiköhän se ole Zamula ja Andrae poppareilla. Staalia eivät huilauta :(
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oilers vastassa ja hyökkäys ketjut pysyvät samana, eli Frost istuu poppareilla. Adnrae ilmeisesti ottaa Zamulan paikan, näin ainakin Meltzer mukaan. Hart jatkanee maalissa.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Olipahan Flyersilta niin tasapainoinen peli että ei kyllä ihan vähän aikaan ole näin vahvaa suoritusta ollut. Canucks pelikin oli hyvä mutta siinä oltiin välillä pitkiä aikoja pulassa omissa. Tässä puolestaan ei missään vaiheessa oikein jouduttu roikkumaan mukana vaan oltiin kuskin paikalla oikeestaan koko ajan. Hyvin kyllä näkee minkä lisän viime kauteen on tuonut jo pelkästään Coots ja Atkinson. On tärkeitä äijiä ja toivotaan että pysyvät ehjinä.
Play-off junaa ei vielä aleta maalailemaan mutta onhan tätä kiva katella
 
Play-off junaa ei vielä aleta maalailemaan mutta onhan tätä kiva katella

Flyers on ollut alkukauden oma suosikkini. Todella tasapainoista, hyvin valmennettua lätkää. Tässähän pitää seurajohdon kohta alkaa kartoittamaan sopivia palasia vahvistamaan joukkuetta kannujahtiin. En isoja muutoksia tekisi, vaikka voittoja tähän malliin tulisikin, mutta puolustukseen joku kokenut luuta (ei Marc Staal) voisi toimia.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Flyers on ollut alkukauden oma suosikkini. Todella tasapainoista, hyvin valmennettua lätkää. Tässähän pitää seurajohdon kohta alkaa kartoittamaan sopivia palasia vahvistamaan joukkuetta kannujahtiin. En isoja muutoksia tekisi, vaikka voittoja tähän malliin tulisikin, mutta puolustukseen joku kokenut luuta (ei Marc Staal) voisi toimia.
Kyllä se arki koittaa tällä kaudella mut hyvä alku
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös