Philadelphia Flyers 2021–2022

  • 164 185
  • 639

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Hartilta todella hyvä peli, erityisesti alussa muutamia todella tärkeitä torjuntoja. Viimeiset 50 minuuttia pääsikin sitten hieman helpommalla, kun kaikki tuntui menevän Flyersin käsikirjoituksen mukaan.

Giroux on taas heti alkukaudesta osoittanut merkityksensä joukkueelle. Tällä kertaa ottelun avausosuma, joka sitten aukaisikin ketsuppipullon ihan kunnolla. Myös Konecny oli todella näkyvä ja tehojakin on tullut kiitettävästi. Toivottavasti tämä trendi jatkuu ja nihkeä viimekausi voidaan unohtaa hänen kohdalla. Kunniamaininta Nate Thompsonille, näytti nuoremmalleen kaapin paikan nyrkkihipoissa Nathan Bastianin kanssa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ristolainen pelaa näillä näkymin ottelussa Bostonia vastaan ja MacEwen pääsee myös mukaan, maalissa on Jones. Kokoonpanot jälleen kerran ala Meltzer.

28 Claude Giroux - 14 Sean Couturier - 11 Travis Konecny
86 Joel Farabee - 19 Derick Brassard - 89 Cam Atkinson
23 Oskar Lindblom - 21 Scott Laughton - 25 James van Riemsdyk
62 Nicolas Aube-Kubel - 44 Nate Thompson - 17 Zack MacEwen

9 Ivan Provorov - 94 Ryan Ellis
6 Travis Sanheim - 70 Rasmus Ristolainen
3 Keith Yandle - 61 Justin Braun

35 Martin Jones
[79 Carter Hart]
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
No jopas oli tehokas oranssi ryhmä liikkeellä. 24 laukausta ja 6 maalia. Tällä kertaa 2yv maalia mutta jälkimmäinen oli tyhjiin. Kyllähän toi Farabee-brassard- atkinsson on liekeissä. Tulitukea tuli tällä kertaa myös "ykkösketjulta" ja kolmoselta. Nelosessa luuti uusi hemmo, Zack Macewen joka pelasi noin 9min. Muutamat taklaukset, hyvää taistelua ja yllättävän hyvin liikkui noin isoks (191) äijäks. Tällä kertaa pysy kintaat käsissä vaikka lopussa näytti vähän olevan tanssi haluja mutta bruinsin mies levitteli kiltin näköisenä käsiään. Tämän pelin perusteella näyttäis että vois jopa ansaita pelipaikan. Se oliskin hyvä koska jos ja kun jossain vaiheessa lähtee homma laukalle vastustajalla, ni on oikeesti joku voi vastata huutoon. Morinia en usko näkeväni tässä jengissä tällä kaudella ja näkyykö enää koskaan.
Rasselta valitettavasti huono peli. Eka virhe joka johti punalampun syttymiseen omissa oli kun Rasse heitti kiekon hyökkäyskulmaan ja oli menossa vaihtoon. Bruins peluri sai kiekon ja vapautti Taylor Hallin läpiajoon. Rasse yritti vielä lähteä perään mutta oli auttamattomasti myöhässä. Toinen moka oli kun seisoskeli Marchandin vieressä tämän iskiessä maalin.
Hiljaa hyvä tulee, Yandle kolmeen peliin 0+5.
 

Kheldaur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Leijonat, (Saipa).
Tehokasta peliä tosiaan. En tiedä johtuuko vastustajan maalivahdista, vai siitä että porukalla sattui kulkemaan nyt erityisen hyvin. Toki lukemat ovat pelitapahtumiin nähden hieman "liian" hyvännäköiset. Peli itsessään kun oli melkoisen tasainen.
Atkinsonin ja Farabeen yhteispeli näyttää todella hyvältä ja Brassard täydentää tuota ketjua hienosti. Toivottavasti jätkillä kulkee jatkossakin. Atkinsonin pelaamista kun katsoo, niin ei ole Voracekia ikävä, sen verran haluttoman näköistä pyörimistä tsekin peli viimeisinä Philly-vuosinaan oli.
Rassen peliä ehkä julma arvioida vain yhden pelin perusteella, mutta eihän tuo hyvältä näyttänyt. Huonoja syöttöjä, eikä tuntunut yhtäkään oikeasti hyvää ratkaisua tulevan missään kohtaa. Varovaisen innostunut olin kun hänet hankittiin, mutta eka peli ei riemunkiljahduksia aiheuta. Toivottavasti parantaa.
 

rpeez

Jäsen
Flyers pelasi voittavaa jääkiekkoa, erittäin tiivistä viisikkopuolustusta varman päälle, ja iski itse maalit paikoistaan. Varmasti oli hyvä ratkaisu kun vastassa on Bergeron, Marchand ja kumppanit.

Minusta ei Rasse nyt niin huonosti pelannut. Pelasi yksinkertaista puolustuspeliä ylivoimaisella fysiikallaan. Oli omalla tekemisellään mukana voitossa kun hankki sen jäähyn Coylelle, josta Philly teki toisen maalinsa.
Marchand vikkelänä on mahdollisimman huono vastustaja hänelle. Olisi joo varmaan kannattanut käydä kovemmin kiinni mieheen. Mutta luulen hänellä painaneen aikaisempi jäähy takaraivossa Bergeronin katolleen heittämisestä, ja nyt yritti pelata kiekkoa/mailaa maalin edessä. Siihen hän oli liian hidas, ja Marchand poimi hedelmän.
Joitain huonohkoja syöttöjä, mutta vastapainoksi useita kiekon riistoja ja varmoja siirtoja omalle hyökkääjälle.
Hakee vielä tuntumaa uudessa joukkueessaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mielenkiintoista nähdä, kub Hayes aikanaan palaa, meneekö Laughton esim. nelosen laitaan. Thompson kun nyt ei mielestäni ole niin avuton ollut, mitä jotkut häntä sellaisena pitävät.

Tuossa on oikeasti hyvä nippu kasassa, ja onnistumisia tullut kolmeen ekaan ketjuun jo jokaiselle, joten hyvältä näyttää.

Seuraavaksi la-su yönä klo 2.00 vika kotipeli tältä neljän pelin avauspätkältä Floridaa vastassa, siinä kova haaste.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Koska kukaan ei vielä maininnut Martin Jonesia, oletan syyn olevan saman kuin itselläni pelin päätyttyä: Jones ei jäänyt ollenkaan tästä pelistä mieleen. Siis ei ollenkaan. Sanokaa yksi huippupelastus tai mieleen jäänyt torjunta? Itselläni ei tule ainuttakaan mieleen. Ja tämä on upea asia. Se tarkoittaa sitä ettei hirveästi tarvinnut niitä game savereita tehdä. Vaikka laukaukset olivat reippaasti Bruinsille (myös vaarallisen alueen maalipaikat, mihin myös luetaan kiekon hakkaamisen patjoihin), siltikään mitään suurta hätää Jonesilla ei maalinsuulla ollut. Se että Bruinsin ykkönen pyörittää koko vaihdon omissa on vähän niin kuin luonnonlaki, mille ei mitään voi. Puolustus onnistui omalla alueella kaikkinensa oikein hyvin.

Kaiken kaikkiaan Flyers on esittänyt vähän suoraviivaisempaa ja tehokkaampaa peliä tällä kaudella, mikä on ainoastaan hyvä asia. Turhat pyörimiset pois ja vetoja maalille.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Olihan eilen kokoajan erilainen fiilis pelin edetessä vaikka nallukat pelin tasoihin saikin, jotenkin jengissä on havaittavissa erilaisia viboja tällä hetkellä, ei ollut sellaista olotilaa että kyllä ne tämän taas kusee mitä ennen. Voitto Bostonista maistuu aina paremmalta kuin monen muun jengin peittoaminen. Beezer jatkaa mihin viimekaudella jäi ja Atkinson on ollut todella posi ilmestys, sekä mitä tekee Brassard ja Yandle? No tuskin pitkää kautta jatkaa tällä tasolla. Toivoa pitää että joukkueelle ei tule enää isoja romahduksia kauden aikana eikä myöskään loukkeja, kausi on nuori ja se on nähty monta kertaa miten lumipallo lähtee vyörymään. Tasaisuutta toivon tähän kauteen ja ne poffit olisi positiivinen lisä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Kyllä mä annan Rasselle muutaman pelin ennen kuin alan linjaamaan yhtään mitään siitä, kuinka hyvä pelaaja hän Flyersille on tai oliko hyvä hankinta yms.

Viimeöinen oli eka oikea matsi Rasselle oransseissa ja aikalailla varovaisen miehekkäästi yritti pelata. Se Bruinsin toinen maali (jonka selostus laittoi Rassen piikkiin) meni kyllä mun kirjoissa pakkikaverille (oliko Braun?) 100/0 => kun kiekko pelataan syvään ja kaveri kurvaa vaihtoon niin et sää vaan voi itse jättää porrastamatta & varmistamatta… Mielenkiinnolla seurataan!
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Mitä vit*n perk*lettä nyt taas. Why can't we have any nice things- sanois amerikkalainen. Olis kyllä kiva tietää on tämä se sama vaiva mikä on koko alkukauden Ellisiä vaivannut vai onko tämä joku uusi. Ja mikä vaiva ylipäätään on. No, jäädään odottamaan miltä peli näyttää ilman puolustuksen tärkeintä pelaajaa.


 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
En minä ainakaan Rassen hankintaa tai sen pelitaitojen hyvyyttä dumannut. Laitoin vain oman näkemyksen ekasta pelistä. Ei varmasti ollut helppo paikka tulla mukaan uuteen jengiin kun muilla oli jo muutama peli pelattu. Parantaa varmasti
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kokoonpano Floridaa vastaan, Ellis sivussa ja Seeler mukana. Panthers ollut hyvässä vireessä heti kauden alusta josta 4-0-0 tilasto heillä, katsotaan mihin rahkeet riittää Flyersien osalta.


28 Claude Giroux - 14 Sean Couturier - 11 Travis Konecny
86 Joel Farabee - 19 Derick Brassard - 89 Cam Atkinson
23 Oskar Lindblom - 21 Scott Laughton - 25 James van Riemsdyk
62 Nicolas Aube-Kubel - 44 Nate Thompson - 17 Zack MacEwen

9 Ivan Provorov - 61 Justin Braun
6 Travis Sanheim - 70 Rasmus Ristolainen
3 Keith Yandle - 24 Nick Seeler
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa



Hyvä uutinen on, ettei Ellisin vaivan odoteta olevan mitään pidempiaikaista huilia vaativaa sorttia. Mutta onhan se joka tapauksessa todella harmillista, että heti kauden alkuun pitää tällaisia miettiä. Täytyy kuitenkin todeta, että terveysongelmista huolimatta aivan huikean sisääntulon joukkueeseen Ellis on tehnyt!

En olisi kauden alla uskonut, että Flyers tulee näin viihdyttävää kiekkoa pelaamaan. Juuri tällaista alkua joukkue epäilemättä kaipasikin. Itseluottamuksen kerääminen ja fanien saaminen joukkueen taakse ovat varmasti isoja asioita näin alkukaudesta. Ja tietenkin pistepotin kerryttäminen heti alusta alkaen on todella tärkeätä ennakkoon tasaisessa divisioonassa. Vaikkei viimeisten otteluiden kaltainen maali-iloittelu tule pitkässä juoksussa jatkumaan, on ollut hieno nähdä useiden, sekä uusien että vanhojen, pelaajien saavan onnistumisia maalien ja tehopisteiden muodossa.

Panthers tulee olemaan kova testi tähän paikkaan. Kissalauma on ollut eittämättä alkukauden vakuuttavimpia nippuja ja laadukas hyökkäysosasto tajoaa varmasti haastetta ilman Ellistä operoivalle Flyers puolustukselle. Myös maalille palaavalta Hartilta todennäköisesti vaaditaan isoja koppeja, jos pisteitä meinataan raapia.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitähän tästä kauden alusta nyt sanoisi. 5/8 pisteestä ei mikään katastrofi ole, mutta ei tähän silti ihan tyytyväinenkään ole. Ehkä siksi, että kaikki pelit olisivat olleet voitettavissa.
Joukkueen ilme on ollut ihan positiivinen ja peli pääosin näyttänyt paljon paremmalta kun viime vuonna. Hartilta eka peli oli huono, mutta hienosti on kerännyt itsensä ja 2 seuraavaa pelannut varmasti. Jonesilta myös hyvä eleetön peli ja juuri tuollaisia matseja tää jengi veskoilta kaipaa. Ei tarvita mitään akrobaattitemppuja, vaan hyvää peruspelaamista, mihin pakit voi luottaa ja 90 pintaan torjuntaprosentteja, niin voittoja kyllä tulee, sen verran hyökkäyksessä on tulivoimaa.
Hyökkäyksessä aika laajalla rintamalla on onnistujia löytynyt ja kesän hankinnatkin on vaikuttaneet hyviltä. Thompson hoitanut 4 sentterin roolin rutiinilla ja hienon selkäsaunan antoi kapua tökkineelle Bastianille Seattle pelissä. Brassard on yllättävän hienosti kipparoinut kakkosketjua ja saanut ylivoima-aikaakin.
Erikoistilanteet ei niin kamalaa katsottavaa ole olleet, kuin viime/harjoituskauden perusteella pelkäsin, mutta parannettavaa löytyy kuitenkin. Atkinson on ollut hyvä, eikä ole tullut Voracekia ikävä. Alivoimamaalinkin tehtaili Floridaa vastaan. Florida toki teki myös kolmannessa erässä alivoimamaalin, kun Yandlen poikittaissyöttö katkaistiin ja tähän peli sitten ratkesikin. Yandle ollut hyvä lisä ylivoimaan ja osaa antaa edelleen hienoja avaavia ja oivaltavia syöttöjä, ja taitaa olla 5 syöttöpinnaa jo ensimmäisiin peleihin. Karu fakta vaan on, että välillä noihin rohkeisiin syöttöihin pääsee vihu väliin ja peli kääntyy toiseen suuntaan.
Metro on niin tasainen divisioona, että noita tiukkoja maalin pelejä pitäisi vaan voittaa tai pakottaa ne edes jatkoajalle. Lauantainakin kaikki pahimmat kilpailijat saivat pisteitä kun Flyers jäi ilman. Tuttu kurittomuus vaivasi varsinkin Panthersia vastaan ja jäähyjä otettiin huolella. NAK:in tilalla olisi kiva nähdä waiwereista poimittua Brownia, joka on tainnut jo karanteenista päästä.
Provorov-Ellis pari on ollut pirun hyvä ja toivottavasti Ellistä vaivannut kremppa ei pahene. Kanadaan lähtee ainakin mukaan.
Ristolaiselta toivoisin sellaista varmaa oman pään pelaamista, helppoja varmoja avaavia syöttöjä ja fyysisyyttä. Osittain sitä on nähtykin, mutta niitä ihmeellisiä ratkaisuja myöskin. Eiköhän se ajan kanssa tuosta paranna. Edelleenkään en tosin hankintaa ymmärrä. Sanheimin pakkipariksi olisin toivonut omaan päähän varmempaa pelaajaa. Ja mikä Riston suhteen on pidemmän ajan suunnitelma? Aika kova hinta maksetttiin yhdestä kaudesta. Vai kuvitteleeko Fletcher, että hänellä on varaa maksaa se mitä Rasmus haluaa jatkoista? Onko ajatus pitää Rasse ja treidata Sanheim..? En tiiä. En ymmärrä.
Mutta positiivisella mielellä länsi-Kanadaan. Oilers on kova, Canucksille hävittiin jo kerran ja Flames ei pistettäkään anna ilmaiseksi. Pakko noista silti olisi vähintään 3 pinnaa kaivaa ja pitää pistekeskiarvo yli yhdessä. Niin tasaista on divisioonassa, että tällä kaudella ei ole yhteenkään ohi-iltaan varaa.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ellis edelleen day-to-day, eikä luultavasti pelaa ainakaan yöllä Oilersia vastaan.
Patrick Brown pelaa jossain vaiheessa Kanadan rundia, mutta tuskin vielä tänä yönä.
Alustavasti Hart maalissa Oilersia vastaan ja Jones torstaina Canucksia vastaan.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
5-3 voitto Oilersista ja hyvä alku vieraskiertueelle. Toivottua kurinalaisuutta ei ensimmäisessä erässä nähty, kun Risto otti jäähyn minuutin kohdalla ja 3 kakkosta Flyersille ekaan erään. Noista Oilers ja Mcdavid rokotti ainostaan viimeisestä. Sitä ennen Giroux teki vanhanaikaisella ja Thompsonille kovin nelosketjumainen väkisin survottu 2-0 johtomaali. Tyson Barrie kavensi ennen Mcdavidin tasoitusta parikymmentä sekuntia ennen erän loppua. Cam Atkinson onnistui vielä puoli sekuntia ennen erätaukoa ja tälläsi myös voittomaalin viimeisessä erässä. Kuusi maalia viiteen peliin. Ei paha.
Couturier ei ihan parhaimillaan ehkä vielä ole ollut, mutta löi kovasti paitsion oloisen maalin lopuksi tyhjiin ja teki kuitenkin jo seitsemännen pisteensä. Ihan jees.

Peli oli aika tasainen ja numerot voisivat olla toisinkin päin. Ekan erän jäähyilyn jälkeen loppupeliin ainoastaan 1 jäähy. Hart voitti oman matchuppinsa Koskista vastaan, joka ei kyllä vakuuttanut. Oilersin hyökkäys on niin kova, että väkisinkin peli pyörii paljon puolustuspäässä, mutta Philly puolusti tänään tiiviimmin ja siihen taisi ratketa.

Yöllä jatkuu Vancouveria vastaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Joo kyllähän maalin hinta oli Flyersille huomattavasti alhaisempi, kiitos Koskisen ja Oilers-pakiston.

Posina joukkue puolusti ja tukki taas hyvin omaa maalinedustaa, eikä Oilersin suurempi kiekonhallinta realisoitunut juurikaan maalipaikkoina. Eteenpäin on tässä menty, samoin alivoiman kanssa. Pidän myös agreessiivisemmasta ja suoraviivaisemmasta yleisilmeestä, jota Cam Atkinson henkevöittää parhaiten. Kun tilanteisiin menee järjestäen satalasissa voi jotain joskus saadakin, kuten on jo usemman Camin maalin kohdalla nähty.

Toinen erä oli aika kamala kun eivät saaneet omia hyökkäyksiään lähtemään minnekään, niin pyörivät vaihdosta toiseen pitkiä pätkiä omissa. Tähän soisi jotain ajatuksen tynkää löytyvän, kun ei ole mikään uusi vaiva...

Rassesta en halua vielä sen suuremmin sanoa, kun selkeästi hakee itseään ja rooliaan, eikä itseluottamus varsinkaan kiekollisena ole tasolla millä sen pitäisi olla. Toisesta erästä jäi kuitenkin mieliin tilanne, jossa jo hetken omissa pyörittyään teki hyvän ja aggressiivisen puolustusvalinnan, jolla irroitti vahvalla fysiikallaan Oilers-hyökkääjän kiekosta, jaksaen vielä hyvin irtokiekon perään, jonka kanssa oli jopa aikaa. Hyvä pelaaminen päättyi kuitenkin hätäiseen pitkän tuottaneeseen rännipurkuun. Palkintona väsynyt Draisaitl vaihtui tuoreeseen McDavidiin... Täytyy nyt rauhassa katsella muuttuvatko ratkaisut pelien myötä vai onko se tuota samaa pään seinään takomista jatkossakin?
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Hieno voitto ainakin tuloksellisesti! Itseluottamusta ja uskoa joukkueeseen tulee kivasti lisää kun voitetaan ennakkosuosikki heidän kotiluolassa.

Pelit katson koosteina joten analyysiä ei ole tarjolla. Hartin peliä on tulosten perusteella parempaa mutta olen kiinnittänyt huomiota hänen asentoon. Monesti on maassa aika lysyssä tehden itsestään pienen. Ja usein patja on about tolpassa jos kiekko on kulmassa. Mutta yläkroppa on kauempana tolpasta. Minusta muut pelaa koko kroppa kiinni tolpassa. Onko muut kiinnittäneet samaan huomiota? En ole asiantuntia mutta vaikuttaa tekniseltä virheeltä vai onko tuossa joku ajatus josta en saa kiinni?

Cam Atkinson on muuten justiinsa mitä kaivattiin. 30 maalia kun paukuttaa ja pelaa tuolla asenteella niin ai että. Hienoa esimerkkiä muille! Tässä se nähdään, kyse ei ole aina pelaajan tasosta vaan paljon on kiinni roolista, joukkueen pelityylista, pelikavereista jne jne. Oikea ukko oikeassa paikassa niin tulosta tulee, niin se vaan on. Kovimmat ukot toki on aina hyviä mutta nämä kakkos-korin ukot vaatii vähän apuja.
 

Crank

Jäsen
Koosteen katselin äsken ja aamulla kerkesin viimeiset kymmenkunta minuuttia katselemaan.

Tuossa ajassa jäi mieleen Konecnylta kaksi vähän ajattelematonta ratkaisua. Ensimmäinen täysin typerä jäähy McDavidin estämisestä, kun ensin koko kaukalon mitan oli ehkä siinä ja siinä jo muutenkin estänyt tämän etenemistä ja toinen sitten rynniminen miltei paitsioon tyhjiin isketyn osuman kohdalla. Hyvin siinä kyllä venytti jalkaansa pysyäkseen onside. Toki selostajatkin pohtivat, että Couturier olisi ollut vähän sen oloinen, että syöttää vielä, mutta silti.

Koosteessa kiinnitin huomiota Ristolaisen pelaamiseen ennen 3-3 tasoitusta. Miten muut näkee tuon, onko ihan ok toimintaa? Kulmassa rouhimista mutta jatkuvasti hieman hyökkääjän selkäpuolella, eikä sieltä saatu kiekkoa omille, mutta kun koko ajan pyörinyt toisen laidan kulmassa, niin sitten lopulta liukuu maalin edestä vastakkaiselle puolelle kiekon perässä, niin sieltä se pelataankin maalin eteen ja Hyman tekee maalin. Olisiko siinä pitänyt vain ottaa lähin mies (Hyman) ennemmin kuin liukua kiekon saanutta Puljua kohti, jonka takaa oli toinen oma mies tulossa paikalle? Linkki Youtubeen

E: Se vielä, että Atkinson ollut loistohankinta! Tuollainen suoraviivainen pelityyli miellyttää ainakin henkkoht.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Työvoitto Canucksista 2-1 numeroin. Coots ja Hughes tekivät maalit mieheen heti ensiminuuteilla ja JVR ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi voittomaalin 6 minuutin pelin jälkeen.

Ei olisi pelin alkuun uskonut, että Canucks oli levännyt joukkue. Flyers hallitsi peliä ja tapahtumia koko ensimmäisen erän ja alun toisestakin. Siitä eteenpäin alkoi jalka painaa ja Macewenin otettua ylimääräisen kakkosen tappelusta Schenniä vastaan roikuttuaan Luken visiirissä, kääntyi hallinta Vancouverille. Sitä ennen olivat saaneet kai 5 vetoa kohti Jonesia. Sen jälkeen taisteltiin ja puolustettiin. Jones pelasi alun hermostuneiden otteiden jälkeen virheettömästi ja tuntui hyvin näkevän ja liimaavan kiekot.

Tosta puolustusalueen puolustuspelaamisesta mitä itse olen katsellut, niin aika vahvasti pakkiparit ottaa miestä ja vaihtavat puolta aktiivisesti, että ainakaan mitään paikkapuolustusta eivät pelaa. Ja toi tuntuu olevan sama muillakin pareilla kun Risto-Sanheim, jotka tänään pelasivat jo paljon paremmin ainakin omaan silmään.
Seeler muuten vaikuttaa ihan hyvältä seiskapakilta ja loukkien paikkaajalta. Ei vaikuta heikennykseltä jos nyt vaikka Hägg:iin vertaa.

Lauantaina olisi vastassa kovaa tulosta idässä tehnyt Flames. Toivotaan että siellä jalka painaa ja tulee se legendaarinen pitkän vierasreissun jälkeinen huono eka kotipeli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tuo maali oli varmaan hienoin/parhaiten tehty päätylaidan kautta birjardisyötön sisältävä syöttöketjun maaliin johtanut suoritus mitä olen koskaan nähnyt, siis kokonaisuutena.

Couturier ja Giroux ovat ilmeisesti viettäneet koko syksyn syötellen toisilleen päädyn kautta.

Hieno homma, että pelissä tuntuu perusasiat olevan yllättävän hyvin kunnossa ja pisteitä tulee heti alusta alkaen. Olkoonkin, että useammassa pelissä tehokkuus on antanut vähän turhan ruusuisen kuvan. Toisaalta oma pää on kestänyt vähintään kohtuullisesti vastustajan hetkittäiset momenttumit. Yhtä kaikki, tärkeää että pisteitä on tullut loukkaantumisista huolimatta ja ollaan playoff -tahdissa heti alusta. Vaikka kausi on nuori, niin kyllä se vaan pienenkin takamatkan kiriminen on työn ja tuskan takana kauden lopulla.

Fletcherin alennusmyynneistä hakemat veteraanit ovat muuten täyttäneet kiitettävästi roolinsa. Brassard ja Yandle ovat ottaneet/saaneet vähän isompaakin ruutua täytettäväksi, Thompson tuntuu pysyvän ilmeisesti hyvin mukana ja jopa Joneskin ottaa kiekkoja kiinni! Etenkin viimeisen kohdalla olen positiivisesti yllättynyt, mikäli tahti jatkuu.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Muutamista hyvistä jutuista ja kivasta tähän mennessä kerätystä pistepotista huolimatta pakko laittaa vähän negatiivisempaa viestiä tähän väliin.

Tämän hetkinen pelaaminen tasaviisikoin on nimittäin kestämättömällä tasolla. Jos vilkaisee konepellin alle miltä ne numerot näyttävät niin rupeaa uskovaisempaakin puistattamaan. Toki vähän on vasta pelattu mutta silti.

Corsi liigan 3. huonoin, Fenwick 4. huonoin. Maalipaikkojen suhde (omat/omiin) liigan huonoin. Joukkueen laukaisuprosentti liigan paras, mikä on hienoa, mutta ei kestävää. Tämä viimeinen selittääkin osaltaan voittoja.

Tämä kaikki näkyy mielestäni hyvin kun pelejä katsoo, mutta ne numerot myös vahvistavat tämän.

Yksi asia mikä on mielestäni pitänyt alkukaudesta hommaa kasassa on se miten hyvin Flyers on saanut estettyä poikkisyötöt maalin edessä, niin tasaviisikoin, kuin ylivoimallakin. Vaikka maalivahdit ovat joutuneetkin torjuntatöihin, he eivät ole joutuneet tekemään niitä huippupelastuksia ja venymisiä. Eli maalitekosektorilla siltä osin ollaan puolustettu ihan mallikkaasti.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Vaikuttaakohan noihin edistyneisiin tilastoihin paljon toi kammottava Calgary peli? Hämmentävää kun jengi näytti koko pelin siltä, kun olis maalin johdossa ja peliä 5 minuuttia jäljellä. Kiekkoa vaan päätyyn, eikä kenelläkään oikein ollut haluja tai virtaa edes yrittää sitä sieltä karvata. Saatika kiekollisena yrittää sitä keskialuetta ylittää. Kiekohallintaa varmaan joku 5min koko pelissä.
Uskoisin, että kun saavat enemmän pelejä alle ja Hays:in ja Ellis:n takaisin kokoonpanoon, niin näyttää paremmalta.
Viime vuonnahan oli vähän samanlainen homma, että voittoja tuli vaikka adv.statsit näytti kamalalta. Mun mielestä tällä kaudella kuitenkin peli on ollut parempaa ja varsinkin puolustus ja viisikkona puolustaminen huomattavasti paremman oloista.

Ensi yönä olisi sitten Coyotes kotona ja hyvä sauma parannella niitä tilastoja.
 

Jöhnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eipä ollut erikoinen esitys Arizonaa vastaan ja helposti olisi voinut olla lukemat toisinpäin. Kieltämättä hieman näytti viime kauden sekoilulta, jossa pakit ja hyökkääjät pelaa ihan eri pelikirjoilla, syötöt ei löydä lapaan ja äijät hukkuu vähän väliä.
Periaatteessa kaksi vikaa maalia tyhjiin, vaikka niistä ensimmäiseen ehti Vejmelka luistella takaisin maalille.
Hart on ollut hyvä. Jos lähetyksen grafiikka oli oikeassa, niin vasta toinen nollapeli nuorelle uralleen.
Sanheim on ollut huono koko alkukauden. Uskaltaisikohan AV kokeilla Rassea ykkösparissa Provorovin kanssa ja Braunia kakkosparissa, jos nyt Ellis on pidempään poissa. Toisaalta Braun on näyttänyt Provorovin vieressä aika hyvältä...

Torstaina kauden eka peli Pinguja vastaan ja lauantaina Caps. Vieraissa molemmat. Parempia esityksiä olisi syytä olla luvassa jos pisteitä meinaavat noista kairata.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös