Philadelphia Flyers 2021–2022

  • 164 216
  • 639

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Jackson Cates näyttäis ottavan Frostin paikan ylhäällä ainakin kauden alkaessa. Frost lähetetty farmiin ja ei yllätä ainakaan minua. Sen verran löysä ja haluton on Frost ollut. Ei mene mulla jakeluun tuommoiset otteet.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa



Frostin farmikomennuksen lisäksi mielenkiintoinen yksityiskohta on try-out hyökkääjä Garret Wilsonin jatkaminen leirivahvuudessa. Wilson on viimeksi pelannut NHL:ssä kaudella 18-19, jolloin otteluja kertyi 50 kappaletta Pittsburghin riveissä. Sen jälkeen kausi Maple Leafsin farmissa Toronto Marliesissa ja viimeisimmäksi AHL-sopimuksella Lehigh Valley Phantomsissa, jossa 28 ottelua tuotti tehot 1+8. Jos Wilson saa NHL-sopimuksen, Flyersilla olisi tällöin täydet 50/50 sopimusta solmittuna.

Laughton vaikuttaa harkkaketjujen perusteella olevan se, joka "uhrataan" sentteriksi Giroux'n sijaan. Positiivista on, että leiritystä läheltä seuranneiden toimittajien mukaan Brassard on esiintynyt edukseen. Jos pitäisi veikata niin kokonpano kauden avaukseen on jotakuinkin muotoa:

Giroux-Couturier-Konecny
Farabee-Brassard-JvR
Lindblom-Laughton-Atkinson
Cates-Thompson-Aubé-Kubel

Provorov-Ellis
Sanheim-Ristolainen
Yandle-Braun

Viimeisimmissä harjoituksissa Brassard oli Farabeen ja Atkinsonin kanssa, mutta Lindblom-Atkinson kaksikko on pelannut yhteen varsin mallikkaasti ja en ihmettelisi mikäli olisivat samassa vitjassa myös tosipelien alkaessa. Alla vielä ketjut joilla harkoissa oli eilen vedetty.


 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Osaakos joku kertoa, miltä Sanheimin peli on näyttänyt?
Ilmeisesti Riston kanssa parina aloittanee kauden?
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Osaakos joku kertoa, miltä Sanheimin peli on näyttänyt?
Ilmeisesti Riston kanssa parina aloittanee kauden?
Aloittaa joo Riston kanssa ja Sanheim on ollut aika pirteä varsinkin hyökkäys suuntaan. Onnistumiset pisteiden muodossa jätti tosi peleihin. Vigneault oli jossain kohtaa kehunut kaksikon yhteispeliä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mennossa kunnon Lazy Sunday Morning, joten voisi nykäistä kasaan omat plussat ja miinukset pre-seasonista, mitä nyt ehti matseja seuraamaan.


Plussat:

+ Derick Brassardista hieman pelkäsin sellaista laskevan urakaaren toinen jalka haudassa painolastia, mutta ollut ainakin toistaiseksi hyödyllinen tapaus. Tuonut jäälle mukavasti työmoraaliakin. Saattaa hyvin vetää vanhan tutun valmentajan alaisuudessa vielä jonkinlaisen renesanssikauden.

+ Provorov - Ellis vaikuttaa legimeltiltä kärkiparilta ja muutenkin puolustus viime kautta tasapainoisemmalta, mitä kesän hankinnoilla hakivatkin.

+ Myös Hart on tullut freshillä ilmeellä uuteen kauteen, joten tältäkin osin näyttää juuri nyt paljon paremmalta. Kunhan vain pysyisi ehjänä.

+ Lindblom on näyttänyt jo paljon enemmän siltä pre-cancer versioltaan, fysiikan ollessa nyt selkeästi vahvemmalla pohjalla.

+ Konecnykin vaikuttaisi vetäneen hyvän kesän. Tuntuisi jaksavan painaa ja vääntää viime kautta enemmän. Kaikki enteilee vahvaa kautta.

+ Ristolainen tuonut särmää ja fyysisyyttä pakistoon kuin koko joukkueeseen, joka on ilahduttavasti hieman tarttunut muihinkin. Toivo siis elää, ettei Flyers ei olisi enää puhdas marjastusseurue. Vastapainona on nähty joitain virhelukuja, mutta koen, että noita saa paljon poistettua osaavalla valmennuksella ja ohjauksella. Voi olla, että tätä samaa toivetta saa heittää ilmaan vielä tammikuussakin, mutta ainakin vielä olen toiveikas, että Rassesta saadaan kelpo lisä tuohon pakistoon.

+ Atkinson, Thompson, Brassard tuoneet lisää työmoraalia ja esimerkkiä tunnolliseen kahdensuunnan tekemiseen tuohon hyökkäykseen.

+ Uskon, että puolustussuuntaan joukkue tulee olemaan aiempaa tasapainoisempi. Siltä ainakin juuri nyt tuntuu.


Miinukset:

- Erikoistilanteisiin ei ole saatu toivottua parannusta. Ylivoimasta puuttuu yhä kunnon laukaisu-uhkaa ja suoraviivaisuutta. Harkkamatseissa yksinkertaisemmin pelannut kakkosylivoima oli mielestäni se parempi, mikä kertoo ykkösmiesten suorituksista riittävästi. Alivoima on puolestaan jatkunut totutun passiivisena. Mikäli sama meno jatkuu runkosarjassakin, on vaikea nähdä joukkuetta pudotuspeleissä, sen verran tasainen ja laadukas Metropolitanin pelikenttä vain on + joukkueen tulivoimaisuus ei 5vs5 pelissä tule olemaan divarin parhaita.

- Toisena suurena huolena avauspelaaminen on ollut yhä liiaksi kiekosta luopuvaa, jossa pelkkä punaisen saavuttaminen tuntuu olevan the goal, minimivaatimuksen sijaan. Vastustajan paine ja karvaus vaikuttavat myös turhan paljon. Pakiston koen paremmaksi ja vakaammaksi tätä kestämään, mutta systeemin tasolla eivät ole kyllä löytäneet oikein mitään lisää, jolloin oma kiekonhallinta on jäänyt vähäiseksi.

- Laughtonin ollessa ratkaisu Hayesin paikkaajaksi nelonen alkaa olemaan kuin jostain varamiespalvelusta. NAK tuo omat sähinänsä, mutta Wilson-Thompson -tandemi samassa ketjussa tappaa kyllä kaiken vauhdin pelistä, jolloin se on sitä pelkkää omissa pyörimistä vastustajan pakkien fyysisen paineistamisen ja pusuttelun sijaan. Jackson Cates on luistelevampi vaihtoehto, mutta eipä muuta. Oletan siis Wilsonin saavan vielä sen sopimuksensa.


------------------------


Summa summarum. Haluaisin olla toiveikkaampi, mitä fiilikset Flyersia kohtaan juuri nyt ovat, mutta turhan skeptinen olotila pre-seasonista käteen jäi kun niitä suurimpia ongelmia ei tunnuta saavan ratkaistuksi. Pelkkä toimiva erikoistilannepelaaminen tekisi joukkueesta heti kertaheitoilla potentiaalisemman, jolloin asteen dieselmäisempi ja konservatiivisempi 5vs5 junnaus riittäisi vallan hyvin. No odotellaan, mitä viikon treenit tuovat tullessaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Flyers teki vielä kauden kynnyksellä ns. Sulo Wilen kaupan eli kun halvalla sai, niin miks ei. 15 kautta nhl:ssa pelanneen Doug Brownin poika Patrick Brown tulee oranssiin leiriin. Sentteri joka on pelannut melkeinpä vain ahl:ssa ammattilaisurallaan. Se mikä vaikuttaa hyvältä, niin jokaisessa joukkueessaan ollut kapteeni ja näytti myös olevan oranssit hiukset. Pikkusen huvittaa sekin seikka että tämäkin kaveri on Kevin Hayesin pelikavereita uran varrelta. Kohta mennään ja vanhaa miestä taas kerran sopivasti kutkuttaa kauden kynnyksellä.
 

Crank

Jäsen
Huomasin, että Ellis ja Ristolainen molemmat day-to-day, mutta vammoista ei tarkempaa mainintaa. Pelasko molemmat viimeisimmässä pelissä loppuun asti vai oliko siellä joku tilanne missä mahdollisesti olis loukkia tullut?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Flyers teki vielä kauden kynnyksellä ns. Sulo Wilen kaupan eli kun halvalla sai, niin miks ei. 15 kautta nhl:ssa pelanneen Doug Brownin poika Patrick Brown tulee oranssiin leiriin. Sentteri joka on pelannut melkeinpä vain ahl:ssa ammattilaisurallaan. Se mikä vaikuttaa hyvältä, niin jokaisessa joukkueessaan ollut kapteeni ja näytti myös olevan oranssit hiukset. Pikkusen huvittaa sekin seikka että tämäkin kaveri on Kevin Hayesin pelikavereita uran varrelta. Kohta mennään ja vanhaa miestä taas kerran sopivasti kutkuttaa kauden kynnyksellä.

Varmaan ihan pätevä kaveri roikkumaan katsomon ja nelosen rajalla reservissä. Tavoite lienee antaa mm. Frostille työrauha AHL:n puolella, eikä pakottaa nostamaan häntä ylös heti jos seuraava sentteri loukkaantuu. Toki täysin eri roolin miehet ja varmasti Frost nostetaan ylös, kun otteet siltä näyttää. Mutta kertoo aika karua kieltä luotosta vaikkapa Bunnamanin kykyihin. Joukkueeseen on hankittu omien nuorten edelle veteraanisenttereitä Brassardin, Thompsonin ja Brownin muodossa. Ja hyvä niin, kun kerran Hayes on poissa ja Frost ei ainakaan vielä valmis isoihin valoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Varmaan ihan pätevä kaveri roikkumaan katsomon ja nelosen rajalla reservissä. Tavoite lienee antaa mm. Frostille työrauha AHL:n puolella, eikä pakottaa nostamaan häntä ylös jos heti jos seuraava sentteri loukkaantuu. Toki täysin eri roolin miehet ja varmasti Frost nostetaan ylös, kun otteet siltä näyttää. Mutta kertoo aika karua kieltä luotosta vaikkapa Bunnamanin kykyihin. Joukkueeseen on hankittu omien nuorten edelle veteraanisenttereitä Brassardin, Thompsonin ja Brownin muodossa. Ja hyvä niin, kun kerran Hayes on poissa ja Frost ei ainakaan vielä valmis isoihin valoihin.

Vigneult on tunnetusti enemmän kokeneiden palaajien, ja tulosta nyt heti- valmentaja, että sinällään tämä linja ei yllätä.

Kyllä yllättävän heikkoon jamaan, ainakin paperilla, tuo keskikaista meni kun Hayes putosi pois. Brassard, Laughton ja Thompson Couturierin alla ei varsinaisesti herätä mitään hurraa huutoja.

Tämän kauden menestyminen riippuu todella paljon yksilöiden tason nostoista, Hart tärkeimpänä. Hän on tehnyt paljon töitä kesän aikana löytääkseen jotain kadotettua joten odotukset ovat kovat. Myös Konecnyn pitää ruveta paukuttamaan maaleja kuten hänen on koko ajan odotettu tekevän, koska ei tuolla kovin montaa maalipyssyä ole. Lindblomiin mulla on kova luotto ja hyvältä hän on nyt pienessä otannassa näyttänytkin.

Puolustus on myös näyttänyt ihan hyvältä harkkapeleissä, joten varovaisen optimistinen ainakin tämän osa-alueen parantumiseen viime kaudesta on tässä vaiheessa. AV odottaa Ellisin Ja Ristolaisen olevan pelikunnossa kauden avauspeliin kolhuista huolimatta, mikä on tietenkin todella tärkeää. Toivotaan näin.



 

Crank

Jäsen
Tämän kauden menestyminen riippuu todella paljon yksilöiden tason nostoista, Hart tärkeimpänä. Hän on tehnyt paljon töitä kesän aikana löytääkseen jotain kadotettua joten odotukset ovat kovat.
Taisi olla The Inquirer, mistä kesällä luin lyhyen jutun, että Hartin ja hänen todella pitkäaikaisen psykologin yhteystyö oli kauden alla katkennut heistä riippumattomista syistä. Tuossa on saattanut olla hyvinkin suuri tekijä viime kauden otteille. Toivottavasti tämä puoli olisi saatu kuntoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Kyllä tässä kauden alun kynnyksellä alkaa aina vain innostumaan, vaikka Flyers tuntuu tekevän kaikkensa hillitäkseen ylimääräisiä odotuksia. Nyt siis viimeisimpänä Ellis ja Ristolainen pitäneet useamman "maintenance dayn" putkeen. Todella harmi että heti alkuun jotain pientä vaivaa ilmennyt, molemmat kuitenkin lähtökohtaisesti niitä mielenkiintoisimpia uusia nimiä rosterissa.

Jos unohdetaan Ellisin ja Ristolaisen mahdolliset terveysmurheet, uusien hankintojen otteet olivat mielestäni harjoituskauden parasta antia. Edellämainitun pakkikaksikon lisäksi Atkinson ja Brassard vaikuttavat hyviltä lisäyksiltä. Toivottavasti pystyvät tuomaan myös sitä paljon kaivattua secondary scoringia, pelkkä "energinen sähiseminen" ei runkosarjassa riitä. Yandlesta aika näyttää onko lintu vai kala. Viidellä viittä vastaan pitäisi kyetä olemaan kelvollinen kolmosparin kiekollinen pakki, mutta hieman pelottaa että sieltä kuoriutuu taas yksi oman pään pujottelukeppi, glorifioitu Erik Gustafsson.

Joka tapauksessa nyt on valmennukselle annettu paljon uusia leluja ja muokattu rosteria isolla kädellä. Vigneaultin poppoolla on kolmas kausi alkamassa yhden lupaavan ja toisen floppiin päättyneen sesongin jälkeen. Jos jälleen kaadutaan nimimerkki Eagerinkin ylempänä mainitsemiin vanhoihin perisynteihin erikoistilannepelaamiseen ja maalintekotehokkuuteen, kääntyy katse väistämättä seuraavaksi valmennuksen ja GM:n suuntaan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça



Fletcherkään ei tainnut olla kauhean tyytyväinen nelosen nykytilaan, kun poimivat waivereistä jo toisen pelaajan taistelemaan viimeisestä rosteripaikasta. MacEwen tuo mukanaan ainakin kokoa ja fyysisyyttä, joka voi tulla varsinkin Metron sisäisissä ihan tarpeeseen.





Hieman kyllä malttamaton fiilis, kun muualla kaudet jo kivasti käynnistyneet ja Flyersin avaus vasta pe-la yönä Vancouveria vastaan...
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Ensi yönä starttaa oranssin leirin vankkurit liikkeelle tämän kauden osalta. Kausi starttaa neljällä kotipelillä ja sen jälkeen kanadaan kolmen pelin rundille. Sanomattakin selvää että nyt ei alkuun ole varaa ryssiä, ettei vaan ala viime kausi kummittelemaan. Hartille toivotaan vahvaa alkua tai..... ettei...
IS-kausipaketissa oli aika hyvin kommentoitu et Flyersilta puuttuu tähtipelaaja joka ratkoo ja kääntää pelejä. Eli jotta voittoja saadaan, niin yhteen hiileen pelaamista ja kovaa taistelua vaaditaan.
Jännää on taas kerran
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Yön kokoonpano, kopioitu suoraan Meltzerin jutusta. LGF!

Projected Flyers starting lineup:

28 Claude Giroux - 14 Sean Couturier - 11 Travis Konecny
86 Joel Farabee - 19 Derick Brassard - 89 Cam Atkinson
23 Oskar Lindblom - 21 Scott Laughton - 25 James van Riemsdyk
71 Max Willman - 42 Nate Thompson -62 Nicolas Aube-Kubel

9 Ivan Provorov - 94 Ryan Ellis
6 Travis Sanheim - 61 Justin Braun
3 Keith Yandle - 24 Nick Seeler

79 Carter Hart
[35 Martin Jones]
Tossa on kyllä kolme ihan potentiaalisesti hyvää ketjua, vielä kun Hayes tulee takaisin ja painaa Brassardin kolmosen keskelle. Nelosketjukin olisi aika kova neloseksi jos siellä on vaikkapa XX-Laughton-NAK.

Yöllä mennään ja täällä ollaan ainakin silmä valppaana.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Kyllähän tuo avari on mukavan freesi, kun ei viime vuosien sylkykuppeja jengistä löydy. Pahoin pelkään, että Travis Konecnystä voi tulla fanien seuraava pthyi-kohde, mikäli duuni ja maalit ei ala maistumaan. Poika vois keskittyä nyt pelaamiseen, ja räksyttää siinä ohessa, eikä päinvastoin. Toinen on tietty Ristolainen, mutta tämän tuoma fyysisyys on miltei ainutlaatuista tuossa porukassa, niin heikompia iltoja varmasti pelastaa tuo herran parempi puoli - varsinkin jos erehtyy Wells Fargossa jokusen äkäsen voittomaalin kauden aikana tekemään.

Odotuksia kaudelle näin avausmatsin alla, mihin on hyvä palata kesken ja jälkeen kauden:

- Joel Farabee ja 30 maalia. Mielestäni enää ei puhuta joukon jatkeen junnusta, vaan ehdasta kärkihevosesta.
- Claude Giroux ja Sean Couturier. Joukkueen todelliset johtajat. Höyry päälle. No more excuses.
- Carter Hart. Menneet on menneitä, mutta nyt pitää kopin tarttua, tai muuten alkaa jo vapisemaan allekirjoittaneellakin.
- Travis Konecny. Kaikki oleellinen ylempänä.
- Ryan Ellis. Pysyhän gingeri kunnossa, niin vihdoin meillä on kaksi ehdotonta huippupakkia.
- Morgan Frost. Olen sitä mieltä, että tällä kaudella on jotain tapahduttava, tai se alkaa olemaan siinä.
- Syvyyshankinnat a'la Brassard, Yandle ja Jones onnistuttava. Preseason luvannut hyvää. Katsellaan.

Let's go Flyers!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kauden avaus tuli yöllä katsottua. Muutama havainto:

- Provorov - Ellis on täyttä timanttia.
- Farabee tulee pelaamaan tykkikauden
- Vaikka Hart pelasi lopulta ihan ok pelin, niin silti tuttu tärinä viime kaudelta puski välillä esiin. 1-2 helppoa meni taas.
- Ylivoima näytti hyvältä ja tullee olemaan kovaa tasoa kauden aikana.
- Pistetilit aukesi laajasti kärkihepoilla
- Lopun nousu pisteen syrjään oli hieno, vaikkakaan jatkoilla ei paljon kiekkoon Flyers meinannut päästäkään.
- En tiedä mihin Canucksia on sijoiteltu ennakoissa, mutta valmiimmalta heidän pelinsä näytti vs. Flyers.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Jos kiinnostaa niin tänään voi katsoa ilmaiseksi ahl.tv:sta phantomsien pelin klo 22 alkaen Hershey bearsia vastaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Hyvä ja tärkeä voitto flyersille.
-Hartilta ihan jees peli. 1 huippupelastus. Uran voitto nro 50 flyers paidassa. Itelle tuli ekana mieleen että missä välissä se on jo ne ehtinyt voittaa.
- Thompsonin hankinta sai aika paljon kuraa ilmoille ja en itsekään innostunut mutta kyllähän äijä laittaa itseänsä likoon. Krakenin Bastianilla oli tokassa erässä jotain hässäkkää Girouxin kanssa ja tais Thompson käydä kertomassa ottelun vikassa erässä bastianille että palaute kapteenille ens kerran mun kautta. Sen verran äkäsesti pätki nokkaan.
- Flyers teki kaikki maalinsa tasakentällisin.
- Vaikuttaa että aika hyvä henkinen porukka nyt kasassa. Iloitaan maaleista porukalla ja tiputeltiinhan tuolla hanskojakin pari kertaa oranssin värin puolesta. Tykkäsin !
 

Crank

Jäsen
Nyt on kapteenillakin pisteiden valossa hyvä alku kaudelle, 2+0 kahteen peliin.

Fiksuja ratkaisuja maaleissa, kun kiekko ammuttiin patjoihin ja siitä herkullinen rebound sisään.

Thompson olikin aika tosissaan siinä tappelussa, joskaan osumia ei tainnut järin montaa tulla, niin olihan siinä vastaustaja pelkästään selviytymässä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
-Hartilta ihan jees peli. 1 huippupelastus.
Ottelukoosteen katsottuani odotin, että Hartia olisi täällä kehuttu maasta taivaisiin ihan senkin takia, kun otti pelin alussa todella monta tärkeää torjuntaa. Sen sijaan yksi "ihan jees" arvio pelkästään. :'(

No ei mutta tosissaan, kyllähän Hart hyvää ottelua kaipasikin ettei hänen kohdallaan lähde heti lumipallo vyörymään väärään suuntaan. Toivoa sopisi myös, että Jones saisi kakkosena jotain kiinni ettei jouduta Carteria kuormittamaan älyttömästi runkosarjan aikana.

Henkilökohtaisesti odotan kuitenkin eniten Riston suorituksia Flyers-nutussa. Toivottavasti mies alkaa olemaan kohta pelikunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös