Philadelphia Flyers 2016–2017

  • 200 181
  • 813

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hyviä hakuja! Ei ole mitään top tierin äijiä mutta Gordon haisee juurikin tuolta nelosketjun veteraanisentteriltä, jota täälläkin on joskus toivottu. Gaustadia taidettiin täälläkin heitellä ilmoille taannoin, niin tässä se Flyersin "paulgaustad" on.

Weise on puolestaan monipuolinen äijä, tykkään ehdottomasti. Tekee mitä tahansa, ja on upgrade Ryan Whiteen. En tavallaan usko että Weisea hankittiin juurikin Whiten korvaajaksi, vaan Weise jäänee Flyersin isoimmaksi UFA-hankinnaksi ja häneltä voidaan odottaa hiukan tehoja ylemmissä kentissä jos siellä pääsee pelaamaan. Voi pelata joka ketjussa ykkösen ja nelosen väliltä ja tämän vuoksi on melko hyvä hankinta mielestäni.

Hextallmaista malttia, mutta järkeviä hankintoja ja kyllähän joukkue tässä parani.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
En pane kovin paljon painoarvoa aloitusprosentille, koska sen merkitys kiekonhallinnalle ei ole suuri. Saman voi todeta zone starteista. Lähinnä sen takia Gordon ei aiheuta riemunkiljahduksia näppäimistön tällä puolella. Vern Fiddlerin olisin nähnyt tontilla mieluummin.

Se on tottakai loistava juttu että nyt Hakstol luultavasti ottaa Cootsilta pois oman pään aloituksia reilusti. Katotaan miten ukko pärjää.

Tässä vasemmalla alhaalla Gordonin vaihtojen aloitukset: https://pbs.twimg.com/media/CmTPsMZWYAATrc6.jpg:large
Tasaisesti jakautuu DZ / NZ / OZ ja lennosta vaihtaa 48%, eli about puolet..

Bellemaren ja Vandevelden Corsilukemat oli kyllä ihan samaa luokkaa :) No, pääasia, että White on päivitetty parempaan ja ennenkaikkea monikäyttöisempään versioon.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Gordon vuosi ja caphit 950.000, Meltzer sen sanoi blogissaan hyvin "Those looking at offensive numbers or Corsi are barking up the wrong tree. That's not where his value comes from and is not why he's a veteran 693 NHL games"
 

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Heh, Ryan White Arizonaan 1v/$1M sopparilla. Luulisi Hexyn tarjonneen vähintään samaa lappua, mutta ahneeksi rupesi ja lopulta jäi mustapekka käteen. Oli sitten nyt otettava mitä sai. Täältäkin isoa peukkua Gordonin sopparille ja varovainen peukku myös Weiselle. Tulosyksikköön olisi yhdelle hyökille ollut tilausta, mutta vaikea sellaista olisi ollut saada mahtumaan capin alle (pl. Vanek-kokeilu).
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tuli tuossa mietittyä viime kaudella tökkinyttä kakkosylivoimaa. Voi olla ensi kaudella ihan semikiinnostava ja potentiaalinen viisikko, jos Cootsin viereen kuvitellaan vaikkapa kaverit Weise (korvaa Whiten), Konecny, Streit ja Read/Provorov.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Varovainen peukku Gordonin hankinnalle täältä. Hänen ja Weisen hankinnan jälkeen bottom6 näyttää selkeästi edelliskautta paremmalta. Top6 periaatteessa kaipaa yhtä laituria, mutta kyllä tällä nykyiselläkin pärjätään ihan hyvin.

Hextallille peukku siitä, että valehteli aikomuksistaan niin hienosti. Ukko sanoi, että top6-hyökkääjää lähdettäisiin hankkimaan, mutta ainoat hankinnat ovat bottom6:ia. Aika lol.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Noniin... Täällä on jo hyvin analysoitu, mutta heitetään omakin lusikka soppaan. Tämä on hyvä linja mitä Hexy vetää. Kehitys ja rakentaminen tulevat ennen rahaa. Weisestä ja sopparista alempana lisää. Tullut seurattua miestä tarkemmin kaksi kautta, kun ihastuin kaudella 2014-2014.

Boyd Gordonista saatiin Adam Hall vol.2. Pelillisesti hieman parempana versiona. Loistava av -pelaaja ja aloittaja. Tarkoittanee sitä, että viimeinkin meidän ei tarvitse laittaa Girouxia tappamaan alivoimia. Tämä johtaa siiheen, että Giroux saa enemmän keskittyä hyökkäämiseen, joka taas näkyy taululla ja pistetilastoissa. Tykkään tästä hankkinasta.

Andy Miele siis yksisuuntainen sopimus. Taitaa olla tämän kesän "Corey Potter" hankinta. En jaksa millään uskoa, että mahtuisi rosteriin. Toivottavasti läpäisee waiverin, niin saadan phantomsiin kova tekijä.

Creg Carey itselle täysin tuntematon, joten en lähde kommentoimaan sen enempään. Hyvää syvyyttä varmasti.

Will O`Neill on omasta mielestä tämän kesän vapaista puolustajista TOP3. AHL tasolla siis. Kova tekijä nuorten prospektin rinnalle. Hyvä!

AHL hankinnat mielyttävät, kuten Gordon myös. Eiköhän sitä taistella pitkästä aikaan playoff paikasta phantomsien osalta.

Dale Weise

Tosiaan tullut tarkemmin seurattua kaveria, niin hieman löytyy näkemystä täältä, joten jaetaan se.

Pelaajana Weise on perinteinen bottom 6 pelaaja. 188cm/93kg tuo myös fyysisyyttä mukanaan. Weisen peli perustuu energisyyteen, työteliäisyyten ja fyysisyyteen. Tykkää taklata ja olla vastustajan iholla. Voidaan puhua myös suhteellisen nopeasta pelaajasta. Suoraviivaisuutta ja maalintekotaito löytyy myös. Mikäli Weise ei taklaa ja energisyys loistaa poissaolollaan, niin aika hyödytön joukkueelle. Harvoin olen nähnyt ohipelejä kaverilta. Maalit ja pisteet tulevat oikeastaan aina valtavan työnteon kautta, ei niinkään taidon kautta.

IMO sopimus on hyvä. Ainahan UFA:t saavat hieman ylihintaa, niin tässäkin. Toki tässä sopimuksessa sitä ei ole paljoa, joten kelpaa itselle oikein mainiosti. Tässähän on jännä se, että mihin Weiseä verrataan. Whiteen? Readiin? Itsekki ekana ajattelin Whiten korvaajaksi ja varmasti onkin sitä, kuten Hexykin sanoi. Pienen pähkäilyn jälkeen mietin, että Weise menisi täydellisesti Matt Read paikalla. Hoitasi sen roolin paljon paremmin, kuin viime kauden Read. Sitten, kun verrataan Readin ja Weisen sopimusta, niin aika linjassa ollaan Weisen kanssa. Sekä kun Matt Martin sai 4v/10M, niin voi vain olla tyytväinen tähän. Jännä nähdä mihin roolin Weise asetetaan. Onko 3. ketjussa vai 4.ketjussa? Saako yv aikaa kakkosylivoimassa? Itse ajattelen kolmoseen ja kakkosylivoimaan maalin eteen. Mies itse sanoi, että pystyy, joka kausi tekemään 20 maalia, mikäli saa hiukan yv aikaa. Kova on tavoite, mutta Weisen muutaman kerran nähneenä täysin mahdollista, kun palaset loksahtelevat kohdilleen. Montrealissa ne loksahtelivat hyvin, mutta viime kevät tuulisessa kaupungissa ei mennyt nappiin. Roolia ei löytynyt ja kun Hawksilla muutenkin oli vaikeaa, niin hieman ohi meni tuo aika miehellä. En kyllä ole yhtään huolissaan tason laskusta, vaan palanee syksyllä tasolleen mitä oli Montrealissa. Whiten lähdön myötä ja Weisen tulon myötä jäähypenkki kulunee ensi kaudella vähemmän. Siinä missä White istui runkosarjassa 101min, niin Weise istui 24min boksissa. Joku voisi sanoa, että ei juuri ollenkaan. Weise tiputtaa hanskat paika tulleen, kun pitää puolustaa omaa joukkuetta ja pystyy myös ärsyttämään vastustajaa. Eikä ole mikään raakile näissä hommissa. Mieheltä löytyy myös jonkinlainen clutch -ominaisuus. Tästä esimerkki alla olevassa linkissä (vie youtubeen).

Dale Weise vs. Milan Lucic 13-14 poffeissa.

Weisen kaikki maalit kaudelta 2014-2015.


Tappelu Vancouver ajoilta.

Summarum tykkään, tykkään ja tykkään, niin pirun paljon tästä hankinnasta. Povaan onnistunutta aikaa Phillyssä ja tulee palaamaan tasolleen syksyllä, viime keväisen laskun jälkeen. Littipeukku!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schenn-G-Simmonds
Raffl-Couturier-Voracek
Laughton-Cousins-Weise
Read-Gordon-Bellemare

In: Weise, Gordon
Out: Gagner, Umberger, White

Bottom 6 tasapainoisempi ja vakaampi. Gordon korvaa Whiten nelosen keskellä, joten ei menetyksiä.

Vaikea uskoa, että Konecny mahtuu vielä ensi kaudella rosteriin, mutta never say never. Laughton nousee todennäköisesti TOP6. Annetaan vielä mahdollisuus ennen, kuin ELC loppuu.

Schenn-G-Simmonds
Laughton-Couturier-Voracek
Raffl-Cousins-Weise
Read-Gordon-Bellemare
VandeVelde
Leier


Hexy sanoi, että Brayden Schennin kanssa aloitetaan piakoin sopimusneuvottelut ja valmista tulee jossain vaiheessa, joten ei hätää sen suhteen veljet.

Jotain treidejä varmasti vielä nähtänee. Ei olla valmiita vielä.

Etenee...

Edit. lisätään Weiseen sen verran, että tienaa täsmälleen saman verran, kuin Raffl. Oma näkemyksen mukaan on samatasoinen pelaaja, kuin Raffl, joten linjassa ollaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Dale Weise

Tosiaan tullut tarkemmin seurattua kaveria, niin hieman löytyy näkemystä täältä, joten jaetaan se.

Pelaajana Weise on perinteinen bottom 6 pelaaja. 188cm/93kg tuo myös fyysisyyttä mukanaan. Weisen peli perustuu energisyyteen, työteliäisyyten ja fyysisyyteen. Tykkää taklata ja olla vastustajan iholla. Voidaan puhua myös suhteellisen nopeasta pelaajasta. Suoraviivaisuutta ja maalintekotaito löytyy myös. Mikäli Weise ei taklaa ja energisyys loistaa poissaolollaan, niin aika hyödytön joukkueelle. Harvoin olen nähnyt ohipelejä kaverilta. Maalit ja pisteet tulevat oikeastaan aina valtavan työnteon kautta, ei niinkään taidon kautta.

IMO sopimus on hyvä. Ainahan UFA:t saavat hieman ylihintaa, niin tässäkin. Toki tässä sopimuksessa sitä ei ole paljoa, joten kelpaa itselle oikein mainiosti. Tässähän on jännä se, että mihin Weiseä verrataan. Whiteen? Readiin? Itsekki ekana ajattelin Whiten korvaajaksi ja varmasti onkin sitä, kuten Hexykin sanoi. Pienen pähkäilyn jälkeen mietin, että Weise menisi täydellisesti Matt Read paikalla. Hoitasi sen roolin paljon paremmin, kuin viime kauden Read. Sitten, kun verrataan Readin ja Weisen sopimusta, niin aika linjassa ollaan Weisen kanssa. Sekä kun Matt Martin sai 4v/10M, niin voi vain olla tyytväinen tähän. Jännä nähdä mihin roolin Weise asetetaan. Onko 3. ketjussa vai 4.ketjussa? Saako yv aikaa kakkosylivoimassa? Itse ajattelen kolmoseen ja kakkosylivoimaan maalin eteen. Mies itse sanoi, että pystyy, joka kausi tekemään 20 maalia, mikäli saa hiukan yv aikaa. Kova on tavoite, mutta Weisen muutaman kerran nähneenä täysin mahdollista, kun palaset loksahtelevat kohdilleen. Montrealissa ne loksahtelivat hyvin, mutta viime kevät tuulisessa kaupungissa ei mennyt nappiin. Roolia ei löytynyt ja kun Hawksilla muutenkin oli vaikeaa, niin hieman ohi meni tuo aika miehellä. En kyllä ole yhtään huolissaan tason laskusta, vaan palanee syksyllä tasolleen mitä oli Montrealissa. Whiten lähdön myötä ja Weisen tulon myötä jäähypenkki kulunee ensi kaudella vähemmän. Siinä missä White istui runkosarjassa 101min, niin Weise istui 24min boksissa. Joku voisi sanoa, että ei juuri ollenkaan. Weise tiputtaa hanskat paika tulleen, kun pitää puolustaa omaa joukkuetta ja pystyy myös ärsyttämään vastustajaa. Eikä ole mikään raakile näissä hommissa. Mieheltä löytyy myös jonkinlainen clutch -ominaisuus. Tästä esimerkki alla olevassa linkissä (vie youtubeen).

Dale Weise vs. Milan Lucic 13-14 poffeissa.

Weisen kaikki maalit kaudelta 2014-2015.


Tappelu Vancouver ajoilta.

Summarum tykkään, tykkään ja tykkään, niin pirun paljon tästä hankinnasta. Povaan onnistunutta aikaa Phillyssä ja tulee palaamaan tasolleen syksyllä, viime keväisen laskun jälkeen. Littipeukku!
Tismalleen samat ajatukset Weisesta! Upgrade Weiseen mutta myös tavallaan korvaisi Readinkin, jos mies ei pysty huomattavasti nostamaan tasoaan.

Kokoonpanostakin voisin heittää oman hahmotelman:

Schenn - Giroux - Simmonds
Pirri - Couturier - Voracek
Raffl - Cousins - Weise/Konecny
PEB - Gordon - Read

Eli Brandon Pirri halvalla sisään. Siitä saataisiin taas leveyttä lisää, ja äijä voi pelata käytännössä joka kentässä ainakin 1-3 väliltä. Konecnyn arvostan yleensä jopa TOP6:een ensi kauden hahmotelmissa, mutta nyt vähän maltillisempi jos esim. Pirrin toisivat Phillyyn. Weisella lienee varma pelipaikka näistä Bottom6 kavereista, joten hänet voi huoletta pistää vaikka kolmoseen.
 
Viimeksi muokattu:

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tässä alla muutama Panaccion twiitti:

Tim Panaccio ‏@tpanotchCSN 20 t
Hextall admitted he did not get a scorer but felt he added valuable depth. Money left over in case Provorov or Konecny make the roster

Tim Panaccio ‏@tpanotchCSN 20 t
If Flyers can move somebody, could find a player in FA later this month/summer. Been trying to move bodies for a while.

Tim Panaccio ‏@tpanotchCSN 20 t
Hextall says B Schenn is next and it will get done

Näyttäisi ensi kauden joukkue olevan kasassa. RFA-miehille sopimukset ja sitten campilla katsellaan breikkaako Provorov ja/tai Konecny joukkueeseen. Toivotttavasti Hextall jonkun kaupan sieltä vielä taikoisi (Read/Streit lihoiksi).
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Tismalleen samat ajatukset Weisesta! Upgrade Weiseen mutta myös tavallaan korvaisi Readinkin, jos mies ei pysty huomattavasti nostamaan tasoaan.

Kokoonpanostakin voisin heittää oman hahmotelman:

Schenn - Giroux - Simmonds
Pirri - Couturier - Voracek
Raffl - Cousins - Weise/Konecny
PEB - Gordon - Read

Eli Brandon Pirri halvalla sisään. Siitä saataisiin taas leveyttä lisää, ja äijä voi pelata käytännössä joka kentässä ainakin 1-3 väliltä. Konecnyn arvostan yleensä jopa TOP6:een ensi kauden hahmotelmissa, mutta nyt vähän maltillisempi jos esim. Pirrin toisivat Phillyyn. Weisella lienee varma pelipaikka näistä Bottom6 kavereista, joten hänet voi huoletta pistää vaikka kolmoseen.
Laughton Phantomsin ykkösessä? Ei sillä, kyllähän tuo voisi auttaa Laughtonia oman pelinsä kehittämisessä ja taitaa olla vielä vapaasti liikuteltavissa(?). Ja olisi toki ensimmäisenä ylös nostettavana loukkaantumistilanteissa. Itse olen miettinyt Cousinsin asemaa joukkueessa tulevilla kausilla. Vaikka esiintyi menneellä kaudella ihan kelvollisesti, niin paljon on matkaa selkeän top-10 -joukkueen sentteristöön, ja tuotahan Flyers meinaa vuoden-kahden päästä olla. Että sikäli voisi toimia kaupassa plussana Streitin tai Readin kyljessä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Laughton Phantomsin ykkösessä? Ei sillä, kyllähän tuo voisi auttaa Laughtonia oman pelinsä kehittämisessä ja taitaa olla vielä vapaasti liikuteltavissa(?). Ja olisi toki ensimmäisenä ylös nostettavana loukkaantumistilanteissa. Itse olen miettinyt Cousinsin asemaa joukkueessa tulevilla kausilla. Vaikka esiintyi menneellä kaudella ihan kelvollisesti, niin paljon on matkaa selkeän top-10 -joukkueen sentteristöön, ja tuotahan Flyers meinaa vuoden-kahden päästä olla. Että sikäli voisi toimia kaupassa plussana Streitin tai Readin kyljessä.
En oikein tahdo löytää Laughtonille tonttia varsinkin jos Konecny on mukana. Laughton ja Cousins pelasivat hyvin yhteen aika ajoin tossa kolmosketjussa, mutta näkyvämpi ja sentterin roolissa merkittävämpi pelaaja näistä oli mielestäni Cousins. En itsekään odota Cousinsin olevan tuolla tontilla enää silloin, kun Rubtsov astuu sisään. Ja siihenhän pitäisi mennä se kaksi, maksimissaan kolme vuotta. Halvalla sopparilla tuon voi pariksi vuodeksi kiinnittää, ja sitten mahdollisesti päästää irti. Alan vain vähän menettävää toivoani tuon Laughtonin kohdalla, eihän se nyt hirveästi (jos juuri lainkaan) ole saanut TOP6-peliaikaa, mutta eipä juuri sitä ole ansainnutkaan. Jos lähettämällä Laughtonin johonkin saisi myös ulostettua MacDonaldin tai Streitin, painaisin liipaisinta. En vain näe äijässä TOP6-ainesta, tai hyödyllistä Bottom6 -pelaajaa tulevaisuudeksi. Valmennuksella voi olla selkeämpi käsitys tästä, mutta antaa ensikauden näyttää.

Kun Flyers Stanley Cupista tosissaan rupeaa taistelemaan, sentteristön pitäisi olla muotoa Giroux-Couturier-Rubtsov. Rubtsov kasvanee KHL:ssä pari vuotta sen verran, ettei ole mikään normaali rookie-keltanokka vaan muutenkin paljon valmiimpi pelaaja NHL:ään.

Onhan tuolla ehdottomasti jo parempi tilanne pelipaikoista taisteltaessa kuin viime kaudella. Viime kausi tarjosi hyökkäyksessä turhakkeita kuten Umberger, Lecavalier ja jossain määrin myös Gagner. Nyt vastaavia äijiä ovat juurikin nämä omat nälkäiset juniorit, ja siihen päälle Read ja VandeVelde. Näistä kuka vaan voi olla kokoonpanossa, kun taas viime kaudella Umbergerille ja Lecalle sai tehdä popcorneja jo valmiiksi.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jos kummempia muutoksia ei enää tule, niin taitaa syksyllä training campilla tiukka kisa pelipaikoista Laughtonin, Cousinsin, Bellemaren, VandeVelden ja Konecnyn kesken (Gordonin näkisin veteraanihankintana olevan automaattisesti rosterissa). Näillä viidelle taitaa olla kaksi rosteripaikkaa ja 13. hyökkääjän paikat tarjolla. "Helpointa" olisi varmaan laittaa Konecny yhä junnuihin, mutta toisaalta olisi kiva nähdä hänet jo NHL:ssa. Samoin mielellään näkisi nuo Laughtonin ja Cousinsin, mutta taitaa kuitenkin Hakstollin kirjoissa Bellemare ainakin mennä edelle. Pahoin pelkään VV:n menevän myös, mutta toivotaan, että edes tästä päästäisiin tinkimään.

Jännä nähdä miten bottom6 tullaan rakentamaan. Menneellä kaudella siellä oli kaksi pääasiassa hyökkäävää kentää, joita ei juurikaan voinut käyttää shutdown-roolissa. Gordonin ympärille varmasti yritetään rakentaa shutdown-kenttää, jolloin Giroux't ja Couturierit pääsevät hyökkäämään enemmän. Mutta millä koostumuksella shutdown-kenttä rakennetaan? Ja saako Gordonin kenttä kolmos- vai neloskentän verran peliaikaa? Tämä varmasti vaikuttaa kentän kokoonpanoonkin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aina jaksaa hämmästyttää tuo Homerin tyhmyys. Kolmikossa Streit, MacDonald ja Read kiinni 14 miljoonaa! Onneksi Streit postuu ensi kauden jälkeen suuripalkkaisimpana noista, mutta tuo MacDonaldin kiinnittäminen ihmetytti aika helvetisti silloin, kun se tehtiin ja nykyään se lähinnä naurattaa ja itkettää samaan aikaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Aina jaksaa hämmästyttää tuo Homerin tyhmyys. Kolmikossa Streit, MacDonald ja Read kiinni 14 miljoonaa! Onneksi Streit postuu ensi kauden jälkeen suuripalkkaisimpana noista, mutta tuo MacDonaldin kiinnittäminen ihmetytti aika helvetisti silloin, kun se tehtiin ja nykyään se lähinnä naurattaa ja itkettää samaan aikaan.

Tämähän se on, mikä aina jaksaa naurattaa/itkettää samanaikaisesti. Erityisesti AMacin viisi vitun miljoonaa, Streitistä sentään on ihan hyötyäkin välillä. Kauhean tylsiä ovat nämä free agent frenzytkin, kun tilaa capissa ei vain ole tehdä kuin varmoja ja sinänsä hyviä hankintoja, kuten Gordon nyt alakertaan.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Simmonds - Giroux - Schenn
Voracek - Couturier - Konecny
Raffl - Laughton - Read
Bellemare - Gordon - Weise

Readista kun pääsisi eroon, niin hänet voisi paikata Cousinsilla.

Gostisbehere - Del Zotto
Provorov - Gudas
Streit - MacDonald
Schultz

Del Zotton ei pitäisi olla lähimainkaan NHL:ssä joukkueensa TOP-4 -pakki, mutta olosuhteiden pakosta joutuu Flyersissä nyt pelaamaan liian isossa roolissa. Muutaman vuoden päästä sitten MDZ, Streit, MacD ja Sultseri vaihtuneet Sanheimiin, Moriniin ja Myersiin. Silloin toivottavasti pakistosta löytyy jo muutama 40+ pisteen pakki.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Del Zotton ei pitäisi olla lähimainkaan NHL:ssä joukkueensa TOP-4 -pakki, mutta olosuhteiden pakosta joutuu Flyersissä nyt pelaamaan liian isossa roolissa. Muutaman vuoden päästä sitten MDZ, Streit, MacD ja Sultseri vaihtuneet Sanheimiin, Moriniin ja Myersiin. Silloin toivottavasti pakistosta löytyy jo muutama 40+ pisteen pakki.

Tuliko ajatusvirhe? Kyllähän MDZ top4:ään menee ihan kevyesti, mutta nykyinen Flyersin #1-puolustajan rooli on kyllä vähän liikaa. Toisaalta ihan kohtalaisesti hän siitä selviytyi menneellä kaudella ja elämän realiteetti on, ettei siihen kenestäkään muusta ole.

Muutoin olen aika pitkälti samaa mieltä kokoonpanohahmotelmasta. Ehkä jotain pieniä muutoksia tekisin, kuten mm. Cousinsin nostamisen Laughtonin edelle. Tietenkin nämä kaksi kisaavat paikastaan rosterissa, mutta edelliskauden lopun otteiden perusteella Cousins on tällä hetkellä edellä. Laughton ei oikein näytä täyttävän odotuksia. Puolustuspelin erityisesti olisin odottanut olevan parempaa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuliko ajatusvirhe? Kyllähän MDZ top4:ään menee ihan kevyesti, mutta nykyinen Flyersin #1-puolustajan rooli on kyllä vähän liikaa. Toisaalta ihan kohtalaisesti hän siitä selviytyi menneellä kaudella ja elämän realiteetti on, ettei siihen kenestäkään muusta ole.

Ei tullut ajatusvirhettä, mutta ehkä hieman liioittelin. TOP-2 olisi voinut olla parempi tuohon paikkaan. Kyllähän MDZ menee kakkosparissa.
 

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Aina jaksaa hämmästyttää tuo Homerin tyhmyys. Kolmikossa Streit, MacDonald ja Read kiinni 14 miljoonaa!
Otetaanpas kiinni tähän Homeriin. Alkaa vähän tympiä jo tää Homerin syyttely ja pro-Hexy hehkutus. Homerista on helppo muistaa nää huonot sopimukset esim. Bryzgaloville, Grossmannille, Readille ja MacDonaldille. Näistäkin Bryzin sopparin laittaisin pitkälti Sniderin piikkiin, eikä siitä capissa ole edes mitään jäänteitä. Grossmann ja MacDonald molemmat selvästi huteja, joissa molemmissa sama kaava. Tulevasta UFA:sta kun oli varausvuorot maksettu oli myös jatkopahvi tehtävä. Streitin sopimus oli aikoinaan todella tarpeeseen ja pari kautta helposti rahojensa arvoinen. Viime kaudella kärsi mielestäni oikealla puolella pelaamisesta sekä vähentyneestä yv-ajasta. Readin sopimus ihan perusteltu tekohetkellä. Tulokaskaudella 24 maalia ja lähes 50 pistettä, jonka jälkeen tynkäkausi melkein samassa tahdissa. Sopimuksen teko kaudellakin painoi yli 20 maalia. Kaikki tämä päosin kolmosketjusta käsin. Joka sopimuksessa on riskinsä. Kukaan ei muistele Homerin tekemiä Voracekin 4v/$17M tai Simmondsin 6v/$23,85M loistavia sopimuksia, jotka Hextall sai perinnökseen. Kärjistäen Holmgren teki yleensä hyvät jatkosopimukset omille pelaajille. Ainoastaan Hartnellin sopimus tulee mieleen selvänä hutina jo tekohetkellä. Leino myös iso sulka Homerille, ei maksanut niitä vaadittuja miljoonia. UFA-pelaajien kanssa (lasken myös Grossmannin ja MacDonaldin) ei sitten yhtä hyvin onnistunutkaan.

Homerin tullessa ruoriin Flyers oli NHL:n huonoin joukkue. Mies uskalsi tehdä kovia päätöksiä ja Flyers oli muistaakseni heti seuraavalla kaudella idän finaalissa. Ja muutaman kauden päästä oltiin sitten Stanley Cup -finaalissa asti. Kaudelle 2010-2011 lähdettiin kenties suurimpana contenderina. Ison läjän teki aikoinaan kauppoja, joissa tietysti myös huteja mukana, mutta laskisin selvästi enemmän onnistuneita kauppoja. Täytyy muistaa myös Sniderin painostaneen varmasti joka kausi cup-jahtiin. Siinä ei välikausille ollut tilaa. Silloin ei kyllä ollut tylsää päivää seurata Flyersia. Nykyään meno onkin sitten vähän toista.

Pro-Hexy? Aika näyttää. Tähän mennessä Hextallin ainoa ns. hockey-trade muodostui melkeiseksi pannukakuksi (Umby-Hartsy). Sen lisäksi onkin sitten lähinnä keskittynyt haalimaan varausvuoroja. Nii tulihan Coburn-kaupasta Gudas kaupanpäällisinä. Kahdessa kaudessa (kolme off-seasonia) on saatu kourallinen lupaavia puolustajia prospect-pooliin, siinäpä se. Joukkue on käytännössä aivan sama kun Holmgrenin siirtyessä sivuun. Millään tavalla ei ole Hextall onnistunut joukkuetta vahvistamaan. Ainoa merkittävä ero on se yksi Holmgrenin varaama puolustaja, joka nousi viime kaudella isoon rooliin. Eikä suinkaan tämä Hextallin valitsema linja ole mikään varma reitti onneen.

Ja kyllä kaipaan monella tapaa Homeria. Matka Hexyn johdolla kohti huippua on selvästi pidempi kun Homerilla, mutta toivottavasti huipulla ollaan myös Homerin huippua pidempään. Flyersin seuraaminen nykyään varsinkin näin off-seasonina on vaan melko tylsää.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@tirlanttan

Bobby Clarkehan käytännössä rakensi tuon SC-finaali -jengin. Homer myi ekan varauksensakin(joka olisi ehdottomasti täytynyt pitää). Muutenkin varaaminen oli hänen aikanaan aivan kuraa. FA-markkinoilta kiinnitettiin kaikkea, mitä kiinni saatiin ja nyt ollaan kusessa. Ei helvetissä voi kehua!
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kyllä sitä Holmgrenia saa haukkuakin. Kun Homer aikoinaan tuli ruoriin, olivat odotukset kovat. Clarken aikoina mentiin jatkuvasti päin puuta, mutta pysyttiin ainakin näennäisesti kilpailukykyisenä. Mitään selkeää pitkäjänteistä joukkueen kehitystä ei kuitenkaan tapahtunut. Homerilta odotettiin nimenomaan Suurta Suunnitelmaa, jolla joukkuetta viedään järkevästi ja analyyttisesti eteenpäin. Näin ei sitten käynyt, ei lainkaan. Lopputuloksena Homer sähelsi Clarkeakin kovemmin ja eteni kaudesta toiseen riskillä pistäen joukkuetta uusiksi. Kaivattu pitkäjänteisyys puuttui. Omien junnujen kehittämiseen ei panostettu vaan joukkue rakennettiin kalliiden UFA-pelaajien ja toivotaan-toivotaan treidien varaan. Välillä treidit onnistuivat, välillä epäonnistuivat. Vähitellen myös se kilpailukykyisyyskin alkoi murentua ja jossain onneksi todettiin, että on aika vaihtaa ukkoa.

Suurimpia syitä miksi Hextalliin ollaan niin tyytyväisiä lienee se, että hän toteuttaa joukkueenrakennusta siten kuin mitä Homerilta aikoinaan odotettiin, pitkäjänteisesti ja analyyttisesti. Junnuja kehitettään rauhassa ja järkevästi. Tämä kesä on siinäkin mielessä mielenkiintoinen Hextallin kannalta, että nyt nähdään miten hän selviää sopimusneuvotteluista. Homerin suurimpia syntejä oli se, että lähes lähtökohtaisesti hän maksoi pelaajille ylihintaa. MacDonaldin sopimus on tästä vain yksi ja ehkä räikein esimerkki. Hextallin sopimukset ovat tähän mennessä olleet ihan kohtalaisia, mutta se miten erityisesti Schennin kanssa käy, tulee olemaan mielenkiintoista.

edit: jokaista Simmonds-sopimusta kohden Homerilta löytyi myös näitä randyjoneseja, joten ei se sopimuspuoli häneltä kovin hyvää työtä ollut.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyvin täällä on olennainen sanottu, mutta tosiaan heinäkuun ensimmäisenä ei nykypäivänä yhtäkään contenderia luoda vaan ennemmin asetetaan niitä esteitä näiden rakentamisiseksi, joten ihan positiivista, ettei Hexyltä nähty tälläkään kertaa mitään turhan radikaaleja mooveja käsien sitomisia mahdollisiin ongelmasopimuksiin hetkellisen parannuksen toivossa.

Weise olisi täydellisessä maailmassa irronnut hieman halvemmalla, olisi hieman nopeampi, taitavampi jne, mutta pohjimmiltaan pidän tästä hausta. Petrausta saatiin Whiteen ja onhan kaveri tällä hetkellä laadukas bottom-6 pelaaja. Toivottavasti on sitä vielä kolmenkin vuoden kuluttua.

Gordon tuo vuorostaan petrausta nelosen keskelle, joten en kauhean pahoillani ole tästäkään hankinnasta. Tarvetta kun oli. Krügeriin on joo eroa, mutta oli hyvin lähellä parasta mitä tuohon ruutuun oli tällä erää saatavilla.

Andy Mielellä täytetään vuorostaan Phantomsien peliä rytmittävän ja tilanteita rakentavan ykkössentterin tarve nyt kun Nick Cousins kuuluu Flyersin rinkiin. Mukavaa, että tuonnekin löytyy jo varsin mukavasti taitoa ja luovuutta vertasylkevien asennepelureiden sijaan, joita on yleensä Phantomsien johtavissa rooleissa nähty. Weal, Miele, Connor... Phantomseilla alkaisi olemaan mukavasti näitä kokeneita AHL-tason taitopelaajia.

Greg Carey oli muutama vuosi takaperin halutuimpia NCAA free agentteja, mutta eipä ura ole oikein lähtenyt enää ammattilaisena kulkemaan. Välillä on käyty ECHL:ssäkin, mutta viime kaudella jo kohtuu vahva kausi Springfieldissä. Eiköhän Careystä ole hyväksi top6 peluriksi Phantomseille, joka tuo yhtälailla lisää taitoa ja luovuutta rosteriin.

Will O’Neill on puolestaan AHL:än eliittiin kuuluva kiekollinen puolustaja. Viime kaudellahan Phantomsien puolustuksesta puuttui Gostisbeheren nousun jälkeen se kiekollinen liideri, mikä myös näkyi, niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Nyt kun pakistoon lisätään O’Neillin lisäksi Travis Sanheim, niin alkaisi laadukkaita pelin avaajia ja kiekonliikuttajia taas löytymään. O’Neill oli viime kaudella myös aika v-mäinen tapaus Pensin farmin ja Phantomsien paikallisvastustaja Wilkes-Barren takalinjoilla. Taidon ja osaamisen lisäksi ajoi hyvällä pelin luvullaan kovia pommeja, tarjosi kovuutta vihellysten jälkeen jne.

Laughtonin ongelma on mielestäni ollut, että on pelannut jotenkin käsijarru päällä, liian nätisti. Röyhkeys, fyysisyys, kropan likoon laittaminen, vahvan luistelun hyödyntäminen ennakkoluulottomasti 1vs1 tilanteissa jne. on puuttunut. Ei puhuta mistään taidottomasti puupäästä, muttei myöskään pelaajasta, joka enää NHL:ssä pystyisi toimimaan playmakerinä tai jatkuvasti oikein sijoittuvana täsmäaseena. Ehkäpä junnuissa se viimeinen kausi opetti hieman väärille urille kun pystyi olemaan joukkueen tähtipelaaja, jonka ei enää ihan joka mustelmaa tai viimeistä potkua väsyneenä tarvinnut ottaa, vaan pystyi hieman katselemaan ja säästelemään itseään. NHL:ssä ei enää tällaista luksusta suoda vaan pitäisi pelata sitä omaa fyysistä, röyhkeää ja uhrautuvaa kiekkoa saadakseen tulosta aikaan. Tätä ei viime kaudella liikaa nähty vaan painoi turhan dieselmäisesti menemään. Toivotaan, että paluuta kohti vanhaa nähtäisiin jatkossa tai jää väkisin lupauksen asteelle.

@tirlanttan
Bobby Clarkehan käytännössä rakensi tuon SC-finaali -jengin. Homer myi ekan varauksensakin(joka olisi ehdottomasti täytynyt pitää). Muutenkin varaaminen oli hänen aikanaan aivan kuraa. FA-markkinoilta kiinnitettiin kaikkea, mitä kiinni saatiin ja nyt ollaan kusessa. Ei helvetissä voi kehua!

No jaa. Olihan tuossa joukkueessa vahva Homerinkin leima, Pronger, Briere, Timonen, Hartnell, Coburn, Carle ja Leino kaikki Homerin aikakaudella organisaation ulkopuolelta hankittuja avainpelaajia, joita ilman olisi kyseiset finaalit jääneet näkemättä. Sama juttu Ashamin, Bettsin, Laperrieren ja Carcillon kaltaisten roolipelaajien kanssa. Melkoisia antipatioita saa miestä kohtaan olla, mikäli tätä ei pysty myöntämään.

Keskeisessä roolissa olivat toki Clarken aikana varatut Richards, Carter, Gagne ja Giroux, mutta olihan Homer näistä kolmen varaamisen aikaan vara-GM:än paikalla eli täysillä touhussa mukana ja Gagnenkin varaamisen aikaan mukana organisaation pukuosastolla. Muutenkaan en aina ymmärrä tätä kaiken henkevöimistä yhteen mieheen. Totta kai viime kädessä GM:än rooli korostuu varsinkin niitä kovia ratkaisuja tehtäessä kun pitää päättää näytetäänkö vihreää vai punaista valoa jollekin liikkeelle, mutta onhan NHL-organisaation pyörittäminen melkoista tiimityötä ja niiden omien ammattilaisten toimintaan luottamista. Ei yksi mies kaikkea tee, eikä pidäkään tehdä. GM:än pitää vain pitää huoli, että eri pesteissä on miehiä joiden osaamiseen on täysi luotto.

Itsekin olen sitä mieltä, että Homer on tänä päivänä vähän liiankin helppo kohde paskan kasaamiselle. Olihan ne miehen viimeisten vuosien UFA-haut, joilla epätoivoisesti pyrittiin pysymään menestysikkunassa kiinni kun varausten kauppaamisen johdosta ei omia nuoriakaan ollut tulossa, heikkoja, mutta samalla ne alkuaikojen hyvät ja rohkeat liikkeet jäävät vaille kehuja. Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista…

Pidän enemmän tästä Hexyn rauhallisesta ja maltillisesta toiminnasta, joka istuu paremmin palkkakatto aikakauteen, mutta jossain kohtaa tulee Hexyllekin eteen tilanne, jolloin pitää tehdä niitä kovia päätöksiä viimeisten harppausten ottamiseksi, jolloin nähdään mitä on miehiään.
 

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Bobby Clarke rakensi pohjat tiedän kyllä. Ja Homerin varaaminen oli kuraa, siitä täysin samaa mieltä. Bobby Clarken varauksista Stanley Cup -finaalikeväänä avainroolissa taisi olla kuitenkin vain G ja Richie. Muuten suuri osa avainpelaajista (esim. Hartnell, Briere, Timonen, Coburn ja Pronger) tulivat sitten Holmgrenin hankkimina. Holmgrenin aikana yritettiin voittaa joka vuosi, mikä maksoi näitä kärkivarauksia. Joukkueen nykyisestä tilasta on mielestäni turha syyttää Homeria. Holmgrenin näistä aivopieruista ei nykyrosterissa ole kuitenkaan kuin MacDonald.

edit. Ja lisätään vielä, ettei täällä olla mitenkään Hextallin filosofiaa vastaan. Pitkä projekti, jonka aika näyttää miten käy.

edit2. Vähän turha vastaus tämä kaikkineensa. sillä Eager tuossa ylhäällä erinomaisesti asiaa purkikin.
 

Apena

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers
Bobby Clarke rakensi pohjat tiedän kyllä. Ja Homerin varaaminen oli kuraa, siitä täysin samaa mieltä. Bobby Clarken varauksista Stanley Cup -finaalikeväänä avainroolissa taisi olla kuitenkin vain G ja Richie. Muuten suuri osa avainpelaajista (esim. Hartnell, Briere, Timonen, Coburn ja Pronger) tulivat sitten Holmgrenin hankkimina. Holmgrenin aikana yritettiin voittaa joka vuosi, mikä maksoi näitä kärkivarauksia. Joukkueen nykyisestä tilasta on mielestäni turha syyttää Homeria. Holmgrenin näistä aivopieruista ei nykyrosterissa ole kuitenkaan kuin MacDonald..

Boldaus oma

Mielestäni tuo sotii hieman itseään vastaan. Itsekin olen koulukuntaa joka ei halua syyttää homeria kaikesta, mutta mielestäni tuossa on selvä jatkumo. Myydään kärkivaraukset -> tehdään kalliita UFA hankintoja -> joukkueen runko vanhenee eikä kykene uusiutumaan. Eli vaikkakin AMac on tällähetkellä Homerin viimeinen selvä "aivopieru", voisi joukkueen runko olla aivan erinäköinen jos oltaisiin maltettu pitää varausvuorot.

Mielestäni Homer ei tehnyt väärin kokeillessaan UFA pelaajia, vaan suurin virhe tuli juurikin varausvuorojen myynnissä. Kuitenkin palkkakattoaikakaudella joukkuetta ei voida rakentaa pelkästään muualta hankittujen pelaajien varaan.
 

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mielestäni tuo sotii hieman itseään vastaan. Itsekin olen koulukuntaa joka ei halua syyttää homeria kaikesta, mutta mielestäni tuossa on selvä jatkumo. Myydään kärkivaraukset -> tehdään kalliita UFA hankintoja -> joukkueen runko vanhenee eikä kykene uusiutumaan.
Oman käsitykseni mukaan tämä oli enemmänkin Sniderin kuin Holmgrenin valinta. Sniderhan soitteli Hexylle vielä viime deadlinella ja kyseli vahvistuksien perään :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös