No niin. Pitkästä aikaa. Viime viikot menivät reissatessa vähän heikompien verkkoyhteyksien ympäristössä, joten aika täydellinen irtautuminen Flyersista tuli tuon myötä koettua, mitä ei ole tullutkaan oman kannattajuuden puitteissa vielä tehtyä. Huvittavaa sinänsä, että aikanaan kun reissua tuli suunniteltua ja lopulta lyötyä lukkoon, niin huolena oli miten pystyy olemaan ”poissa” kesken kiihkeimmän pudotuspeli taistelun, mutta sattuneesta syystä tätä ei nyt tarvinnut harmitella. Ainakaan Canes-pelin perusteella en ole kaiketi suuria elämyksiä tai jääkiekon iloja missannut? Pääsiäisen myötä olen nyt ehtinyt pyörittelemään väliin jääneistä Pens, Hawks ja Sharks-pelit lähinnä Cousinsin ja Phantoms-pakkien vuoksi + tietysti Timosen paluu piti tarkastaa. Pens kaatui vieraissa kuten aina ennenkin ja muutenkin vaikuttaisi aika tuttua rataa jatkaneen. Kotikaukalosta pisteitä tarttuu hyvällä prosentilla, vieraissa huomattavasti heikommin. Seuraavaksi jotain hajatelmia, mitä on viime aikoina mieleen työntynyt.
En ole tosiaan kaikkia Cousinsin NHL-matseja nähnyt, mutta nyt neljän pelin otannalla on ollut ihan ok, mutta ei sen enempää. On pysynyt pelissä mukana, mutta valitettavasti samalla vain aika non-factorilta on vaikuttanut. Positiivista jos kaivaa niin pystyisi käsittelemään ja jakamaan kiekkoa pienessä tilassa myös NHL:ssä. Ihan kivoja väläytyksiä ja oivalluksia on tarjonnut. Lisääntyneen voiman myötä pystyisi jo hieman suojaamaankin kiekkoa. Ajaa myös kohti maalia kiitettävästi, jossa nopeat kädet ja vaistot auttavat yhtälailla. Liike onkin se suurin puute ja haaste, nykyinen ei vain riitä mihinkään, vaan jää nopeammassa temmossa statistin rooliin, eikä ehdi reagoimaan tilanteisiin. Cousinsin pitää myös jatkossa pystyä kohtuullisiin tehoihin sillä 0+0 miehenä ei tuo riittävästi kokoonpanoon. Puolustamisessa tulee säännöllisiä uinahduksia ja puutteellisia tilanteiden pelaamisia, mitkä maksavat niitä maaleja, joita pitäisi pystyä paikkaamaan toiseen suuntaan, mikäli mielii pidempään NHL:ssä pelata. Loukkaantumisten myötä saanee pelata kauden loput pelit jonka jälkeen katsellaan tapahtuuko kehitystä kesän mittaan vai ei? Tällä hetkellä ei vielä riitä pidempään NHL-uraan, mutta ihan yhtä toivottomana en Cousinsin tilannetta näe, mitä vielä kauden alla. Kaveri on pelannut kokonaisuutena hyvän vuoden, selvää kehitystä on tapahtunut ja palkintona tästä on päässyt koittamaan NHL:ssä, kuten pitääkin.
Lauridsen alleviivasi, että peli kehittyy enemmän ja enemmän miehen ulottumattomiin. Jalka ei mitenkään riitä, eivätkä kiekolliset taidotkaan. Harmi sinänsä kun asenteessa ja työmäärässä ei ole mitään vikaa, mutta minkäs teet? Alt oli asteen säädyllisempi, mutta onhan tälläkin vielä pitkä matka kuljettavanaan, mikäli mielii NHL:ssä pysyvästi pelata. Jatkuvat loukkaantumiset vain jarruttavat kehitystä, joten kauhean luottavainen en tästäkään ole, mutta tuleva kausihan tuon näyttää.
Manning on ollut sanotaanko kelvollinen ja Sharksia vastaan pääsi poissaolojen vuoksi pelaamaan kovat minuutitkin. En nyt pelihousujani repisi, mikäli kaavailevat tätä 7-8 pakin rooliin ensi kaudeksi, mutta eipä tuo ole esittänyt mitään sellaista, mitä ei vaikkapa Cokis tekisi. Colaiacovo ei ole suurta kiitosta kerännyt, mutta onhan tämä täyttänyt ruutunsa rutinoituneen ammattimiehen tavoin. Ei valittamista ja joka kerta tietää mitä saa. Mannigistä vielä. Kiekolliset high-end ominaisuudet eivät enää NHL:ssä riitä merkittäviin tehoihin ja kun ei ole mikään peliälyn jättiläinenkään, niin ei tästä pienemmän roolin syvyyspakkia enempää kannata toivoa, ellei halua välttämättä pettyä. Kohtuullisen monipuolisena pelurina, ilman ilmeisiä heikkouksia, voi kuitenkin jonkinlaisen NHL-uran luoda. Ja koska kehitys on jatkunut tämänkin kauden, niin ei jatko mikään vääryys olisi kun caphitkin jäisi varmasti pieneksi.
Jatkoista puheen ollen Whitelle pitäisi tällainen saada. Ei tästä tasokkaaksi ykkös-YV:n maskimieheksi ole Simmondsia paikkaamaan, mutta muilta osin käyttökelpoinen ja rosteriin särmää tuova taistelija. Sijoittuu fiksusti, uhraa kroppaansa, voittaa aloituksia ja tekee maalinkin aina silloin tällöin. Kelpo kiekkoilija, joka paikkaa puuttuvia lahjoja ihailtavasti asenteella ja rohkeudella.
Del Zotton kohdalla kaikki tulee riippumaan numeroista, kuten Hextallkin ehti Pens-pelin jälkeen medialle toteamaan. Hallussa pysyvillä luvuilla ilman muuta jatkoon, mutta ei tässä nyt kaivata yhtäkään uutta riskisopimusta, joka voi huonommin käydessä kääntyä yhdeksi uudeksi riippakiveksi.
Mitä VandeVeldeen tulee, on ollut yllättävän hyvä. Saisi toki olla fyysisempi ja särmikkäämpi, mutta pelaa fiksua ja tunnollista kiekkoa molempiin suuntiin yrittämättä olla sellaista mitä ei ole. Tähän päälle AV-pelaamista ja sen yhden hot steakin myötä nelosen äijäksi kelpo tehotkin. Tietysti jos pitää valita Whiten ja VandeVelden väliltä valinta osuisi ensimmäiseen, mutta mieluusti näkisin molemmat ensi kauden rosterissa. PEB kolmanneksi lenkiksi, niin kasassa olisi vertailua kestävä nelonen, johon voi napata Rinaldon aina silloin tällöin tuomaan energiaa. Rinaldostakin saa mielestäni parhaan irti juuri tällaisella hetki kokoonpanossa, välillä katsomossa, peluutuksella. Pidemmissä stinteissä kaverin energisyys, kropan likoon laittaminen ja intensiteetti tuppaavat laskemaan, jolloin on aika turhaan kokoonpanossa kun ainoa näkyvä ominaisuus ovat turhat kakkoset. Välillä katsomoon hakemaan latinki kohdilleen, niin tuo taas lisäarvoa.
Mites
@Eager , löytyisikö sinulta tähän vastausta? LW omista junnuista, Euroopasta (Raffl/PEB) tyylinen, yliopistosarjoista (Read), tai sitten joku varaamaton löytö?
Mikäli olisi, niin pommittaisin CV:täni Hextallille ;) Vakavammin, voihan nimiä aina heitellä satunnaisen otannan ja tilastojen perusteella, mutta NHL:än ulkopuolella on hyvin vähän varaamattomia tai vapaita pelaajia, jotka voisivat sopimuksen saatuaan hypätä suoraan top9 rooliin, onnistuen tässä. Näistä muutamista poikkeuksista onkin sitten kiinnostunut melkeinpä koko liiga, jolloin todennäköisyydet juuri Flyersiin päätymiseen ovat aika pienet. Merkittävä osa näistäkin pelaa KHL:ssä paremmalla rahalla, mitä voisivat NHL-seuroilta saada. Tietysti laskenut ruplan arvo voi sekoittaa pakkaa, mutta tiedä sitten. Flyers on jo näissä löydöissä kahdesti osunut ensin Readin ja myöhemmin Rafflin kohdalla, joten hyvin ovat suorittaneet. PEB vaikuttaisi enemmän laadukkaalta nelosen raatajalta kuin kärkiketjujen monitoimiosaajalta, mikä sekin on tietysti hyvin. Jos löytävät jostain uuden nimen listan jatkoksi, niin hieno homma, mutta pidän todennäköisempänä LW osaston muodostuvan ensi syksynä tutuista herroista. Mitään suuria kauppoja en toivo.
Palkkakattotilanne ja edessä oleva rahaa nielevä jatkoneuvottelujen suma, eivät puolestaan oikein mahdollista kunnollisia LW hakuja UFA-markkinoilta, eikä näitä oikein ole nopeasti tarkasteltuna tulossa tarjollekaan. Ainakaan itse en unelmoi yhdestäkään kovemman profiilin kalliimmasta nimestä millekään pelipaikalle. Suoraan sanoen olisi aika Homermaista lyhytnäköistä toimintaa iskeä taaloja tiskiin pitkiin sopimuksiin ja sitten ihmetellä kun Voracekin, Couturierin, Schennin jne. jatkot eivät mahdukaan seuraavan kauden kattoon…
Laughtonia voisi tietysti kokeilla nopeutensa vuoksi vasemmassa laidassa, jolloin Schenn pääsisi pelaamaan keskellä, mutta haluaisin Laughtonin tuovan jatkossa keskikaistalle sieltä puuttuvaa nopeutta. Giroux ei ole hidas, mutta kaverin liikkuminen perustuu enemmän älyyn ja taitavaan teränkäyttöön, missä pienissä ja ahtaissa tiloissa alkaa tapahtumaan kuin kiihdytys ja luistelukilpailujen viemiseen. Couturierilla on maksimivauhti kunnossa, mutta liikkeelle pääsy vie aikaa ja onkin jatkuvasti ongelmissa Seguinin kaltaisia räjähtäviä speedstereitä vastaan, kun ei vain pärjää rytminvaihdossa näiden kanssa. Schennissä on vähän samaa laulua eli liike ei ole huonoa, mutta ei erityisen hyvääkään. Laughton on vuorostaan erinomainen ja irtonainen luistelija, joka toisi keskikaistalle pelaajan, jonka ei tarvitsi roikkua ja repiä pysyäkseen muiden tikkaajien vauhdissa. Lisäksi on Schennia parempi ja älykkäämpi puolustamaan, aloittamaan jne. mitkä puoltavat myöskin sentterinä peluuttamista.
Gudasin tulon myötä Luke Schennin rooli tulee kyllä kyseenalaistetuksi. Profiileiltaan aika samanlaiset nuoret, fyysiset ja aktiivisesti taklaavat jyrät, joilta tappeleminenkin hoituu, molemmilla nykyistä sopimusta vuosi jäljellä. Erona vain Gudaksen nykyinen caphit on karvan verran alle miljoonan kun Schennillä 3,6 miljoonaa. Joten eiköhän Gudaksen kanssa tule olemaan huomattavasti helpompaa päästä yhteisymmärrykseen jatkosta kun palkkaa voidaan hyvin nostaa ja silti sopimuksesta on mahdollista saada toimiva. Schennin kohdalla taas taaloja ei oikein lisää passaisi latoa, mutta harvemminpa tässä vaiheessa uraa sopimukset ovat pienenemään päin varsinkaan kun pelaaja lähestyy UFA-vuosiaan. Tiedä sitten, miten toimistolla ajattelevat, mutta kyllähän L. Schennin myynti offseasonilla voi tulla kyseeseen. Jos ei, niin saavat ainakin hyvän kilpailun aikaan kahden rightin jyrän välillä. Vaikea nähdä, että edessä olevassa sopimussavotassa tilaa löytyy molempien jatkoille kaudesta 16-17 eteenpäin.
Henkilökohtaisesti en Schennin perään jäisi itkemään, sillä onhan se nyt hauskaa, että 25-vuotiaan 7. NHL-kauttaan pelaavan kaverin kohdalla puhutaan yhä edelleen melkeinpä ensimmäiseksi potentiaalista. Eiköhän tuo nyt ole aikalailla selvää, ettei kaverista ole hyvässä puolustuksessa fyysistä 4-6 pakkia suurempaan rooliin, mitä suurempi numero sen parempi. Riittävän yksinkertaisesti ja vahvuuksiensa kanssa pelatessaan on ihan ok peruspakki, mutta ainoastaan ok, jolle sattuu niitä huonoja päiviä ja virheitä ihan liiaksi.