Philadelphia Flyers 2013–2014

  • 548 673
  • 1 800
Jets kyllä olisi aika ideaali treidi kaveri meille. Heillä pakkiprospecteja kivasti ja puutetta keskushyökkääjistä.

Silti en löydä kuin E.Kane ja Byfuglienin menevän oman seulani läpi Flyersin rosteriin. Voin vain kuvitellä mihin hinta kipuaa näistä kahdesta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ducks-matsi oli Hyttystä mukaillen ok vieraspelaamista pirteällä ilmeellä, mutta kotijoukkueen rutiini ja perustaso olivat vähän liikaa. Tuolla pelillä olisi moni viime aikojen tappioista jäänyt tulematta, mutta nyt vastus oli sarjan kärjestä. Viihdyttävän ja fyysisen väännön tarjosivat.

------------

Asiasta toiseen. En oikein näe näitä UFA-maalailuja tai epätoivoisia kauppoja kulkemisen arvoiseksi tieksi. Mielestäni Flyersin front-officella tulisi ottaa järki käteen ja lähteä rakentamaan tuota puolustusta omien varausten varaan, joita ovat viime vuosina kiitettävästi keränneet ilman, että vetävät perse edellä puuhun, jollain yliampuvilla liikkeillä. Aikaahan tuo vie, ja vaatii kannattajilta kärsivällisyyttä, mutten vain näe mitään oikotietä onneen. Contenderien puolustukset alkavat olemaan järjestäen homemade osastoa ajan, jolloin raha määräsi ja kaupoilla sai yhtä sun toista, ollessa historiaa. Flyersin pitäisi vain lähteä nöyrästi samalle polulle.

Tietysti, mikäli joku selvä franchisepakki tulee tarjolle, tyyliin Pronger, niin haaskalle maksoi mitä maksoi, mutta vaikkapa Byfuglien ei tällainen todellakaan ole. Toinen harkinnan arvoinen liike voisi olla nuoren hyökkääjän vaihtaminen vastaavaan pakkiin, mutta JVR <-> L. Schenn kauppa on hyvä pitää mielissä, varoittavana esimerkkinä. Tuskinpa tuostakaan mitään jackpottia tulisi. Homeria jaksetaan tasaisesti kritisoida rauhattomuudesta ja mistä milloinkin, mutta sitten kannattajien keskuudessa vaaditaan kahta kovemmin sitä kuuta taivaalta, ei oikein mahdu omaan järkeeni. Ja turha kaivaa sitä kulunutta urbaanilegandaa Flyersista ja puolustajien varaamisesta & kehittämisestä. Tuo piti aikanaan paikkansa, mutta tässä on nyt viime vuosina saatu osviittaa, että asiat voivat muuttua. Nyt vain ajatukset kokoon, tavoitteet huomista pidemmälle, katse kirkkaaksi ja matkaan.

Tulevaa kesää enemmän arveluttaa edessä olevan deadlinen toiminta. Mikäli joukkue alkaa valumaan kauemmas pudotuspelipaikoista, niin tiedä mitä työpaikkansa puolesta taisteleva Homer vääntää? Toivoa sopii, ettei mitään tyhmiä, mutta epätoivoinen GM ei ole koskaan hyvä juttu. Toivoisin Flyersin menevän maltilla aina takarajan kynnykselle, mikäli ovat pudotuspelivauhdissa ja rosterissa jokin paikattavissa oleva puute, niin maltilliset siirrot ovat ihan jees. Jos taas näyttää heikommalta ronskisti vain tulevia UFA-pelureita ulos. Meszaros, Downie, Timosenkin haluja voisi kysellä jne. Adam Hallin kaltaiselle roolipelurillekin voisi löytyä kysyntää, vaikka voisi tälle vääntää sen halvan jatkonkin. Tosin, en jaksa uskoa alkuunkaan näihin myymisiin, niin kauas viivasta tuskin putoavat, vaan eiköhän sieltä kaiveta ne tutut maalipintaa kiillottavat veteraanihaut, jotka eivät suuria tee moottorin pysyessä samana. Kesällä sitten uuden "Streitit" ja sama laulu jatkuu.

Artikkeli Grossmannista kiteyttää hyvin sen mitä itse olen miehestä ajatellut: Grossmann on huono

Lisäksi runkosarjan eteneminen ja rasituksen kasvu tiukan ottelutahdin myötä ovat syöneet raskastekoisen ruotsalaisen liikettä, mikä ei sekään yhtään auta. Pidän tuota jopa varsin suurena syynä viime aikojen tason laskuun. Schennin kohdalla on vähän samaa ongelmaa. En tiedä menisikö ojasta allikkoon, mutta voisivat kokeilla ensi kesänä pudottaa hitusen painojaan, josko se putkikin liikkuisi paremmin?

------------

Kalifornian-kiertue jatkuisi kohtapuoliin Losin vieraana, jossa olisi tuttuja naamoja vastassa. Pikku knoppina Richardsin&Carterin aikaisesta Flyersista on jäljellä enää viisi pelaajaa: Timonen, Hartnell, Coburn, Giroux ja Meszaros, aikaa kulunut reilu 2,5 vuotta...

Gustafsson pelasi 2010-11 kaudella kolme runkosarjamatsia ja Rinaldo vuorostaan pari peliä pudotuspelejä, mutteivät ns. käytännössä kuuluneet nippuun.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Mahdollisiin treideihin liittyen:

"Non-regular scouts at PHI-LAK: CGY WPG TBL"

Näin twiittaili Dennis Bernstein.

Ja Timonen ei pelaa tänään. Tilalla Meszaros. Jippii.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
PHI@LAK 2-0

Maalivaivainen Los Angeles kaatui kahdella maalilla. Mason oli vaihteeksi hyvä ja torjui nollapelin. Koko joukkueen peli-ilme jatkui ihan hyvänä Anaheimin hävitystä ottelustakin. Positiivisia merkkejä on jälleen ilmassa eli negadelphiamaisesti pitää ajatella seuraavan katastrofin odottavan heti seuraavan kulman takana.

Erityismaininta hyvässä iskussa olleelle Giroux'lle, joka keräsi tehot 1+2. Muita hyvin erottuneita olivat ainakin Couturierin ketju ja oikeastaan kaikki puolustujat. Harvinaisen vähän virheita Flyers-puolustukselta. Schennin kakkosketju jäi vähän pimentöön, mutta hoiti tonttinsa asiallisesti. Nelosketjukin painoi peliä hyvin vastustajan päähän ja päällimmäinen tunne tästä ketjusta olikin se, että Raffl ansaitsee suuremman roolin. Mutta mihinpä sitä hänet mahduttaisi (vastaus: Downien tilalle kolmoseen).
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
PHI@SJS 5-2

Voitto kotiin jo toista kertaa perättäin ja erittäin hyvällä pelillä. Suoritus oli tähän mennessä koko kauden paras ja ennen kaikkea tasaisin. Ikävän harvoin olemme viime aikoina nähneet näin hyvin pelattua täydet 60 minuuttista Flyersiltä.

Erityisesti miellyttää tämä kolmannessa erässä tehty nousu. Beruben aikana Flyersin suorituksen pelien kolmansissa erissä on selvästi parantunut. Lavin aikoina keskityttiin vain puolustamiseen ja häviämiseen. Nyt painetaan päälle vimmalla ja tehdään ne maalit. Pelaamisessa alkaa olla sitä "tappamisen makua" mitä on kaivattu jo pitkään. Ihmeellistä, kun päävalmentaja herättää positiivisia tuntemuksia.

Ja tällä kertaa G teki sen 1+2. Ehkä edellinen olikin siis ennustus. Giroux oli Voracekin kanssa vaarallisella päällä koko ottelun ajan, mutta lisäksi hän nostivat tasoaan viimeiseen erään. Koko joukkue oli hyvässä iskussa, mutta erityinen maininta pitää antaa tasoitusmaalin tehneelle Matt Readille, joka oli koko pelin ajan hyvässä iskussa. Hän olisi mielestäni ansainnut kolmostähden Couturierin sijaan, vaikka Cootskin pelisi todella hyvin.

edit: Kuvittelenko, mutta onko Luke Schenn ollut erittäin hyvä tällä Kalifornian reissulla? Tänäänkin +3, neljä taklausta, kaksi blokkia ja yleisesti vaan varmaa pelaamista. Pääsi jopa maalipaikalle, mutta sillä kertaa Niemi ei hörpännyt.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Uskomaton suoritus koko joukkueelta. Nyt pelattiin todella vahvat 60min ja tämä oli heittämällä paras peli mitä on tällä kaudella nähty ja tätä mieltä olivat kaikki pelaajatkin. Sharks oli vienyt joukkuiden välisistä peleistä kaikki 13 edellistä ja muutenkin viimeksi niiden kotiluolasta on saatu voitto vuonna 1999, joten pitää olla todella tyytyväinen.

Ensimmäinen erä meni vielä Sharkseille 2-1, mutta erä oli siitä huolimatta todella hyvää pelaamista. Toisessa erässä ei kovasta paineesta huolimatta tullut onnistumisia, mutta sitten kolmannessa erässä Flyers teki 4 minuuttiin kolme maalia ja meni menojaan.

Ja siis jälleen kerran kolmanteen erään lähdettiin tappioasemasta. Mutta tämä oli lopulta jo kymmenes kerta, kun tultiin takaa ohi ja se on jaettu ykkössija liigassa ja uusi seuran ennätys.

Kyllä tämän joukkueen peliä on vain ilo katsella kun ne puolustavat kunnolla. San Jose on liigan ylivoimainen ykkönen laukaukset per peli tilastoissa (35), mutta nyt saivat laukauksia vain 22 vaikka pelattiin niiden kotiluolassa.

Erikoista että ilman Kimmo Timosta pelannut Flyers puolustus on SJ ja Kings peleissä suoriutunut todella hyvin. Ihan selkeästi jokainen on nostanut tasoaan. Jopa Streit-Mez pari on hoitanut omat hommansa moitteetta, vaikka tämä kokeilu pelottikin niin paljon aluksi.

Luke Schenn ja Erik Gustafsson olivat jälleen kerran erinomaisia. On se vain kumma juttu miltä Luken peli näyttää Gussen kanssa, ja mitä se on ilman. Ero on kuin yöllä ja päivällä. Schennin itseluottamus on nyt todella korkealla ja nyt jopa nuo ennen pelottaneet spin-o-ramat näyttäisivät hyviltä liikkeiltä. Hienon näköistä kun noin iso mies kääntyy 360 astetta kiekon kanssa. Lisäksi Gus on yksi kauden positiivisimmista yllätyksistä. Todella tasaista suorittamista pelistä toiseen eikä huonoja pelejä ole nähty vielä kertaakaan. Nyt äkkiä sitä jatkosopparia käteen. Mistä näistä ruotsalaisista pakeista tietää, että minkälainen kultakimpale tästäkin vielä kehittyy.

Muista puolustajista vielä sen verran, että Streit pääsi nyt viimein sinne 1. ylivoimaan ja tekikin heti maalin kovalla laukauksellaan. Coburn oli vahva oma ittensä ja myös pakkipari Grossmann suoritui urakastaan ihan hyvin, vaikka pelinavaaminen on edelleenkin mitä on. Corsi lukema kuitenkin kunniotettava: 74,1%. Mez pelasi hyvää puolustuspeliä eikä nähty mitään pahoja virheitä.

Mason ei mahtanut kahdelle maalille juuri mitään, mutta näiden jälkeen luukut lyötiinkin sitten kiinni. Voitto varmasti maistui, kun Masonin oli tätä peliä ennen pelannut jotain 13 peliä SJ vastaan ilman voittoa. Kun puolustus hoitaa oman hommansa, niin Mason hoitaa loput.

Hyökkääjistä myös muutamat kommentit.

1. kenttä oli Giroux johdolla jälleen ratkaisevassa roolissa. Ei haittaa että vaikka Voracekilla on nyt pieni off-mode päällä, kun Hartnell ja Giroux hoitavat homman kotiin. Giroux on näissä kahdessa viimepelissä järjestellyt pari hienoa maalia siten, että ne molemmat ovat lähteneet siitä, kun hän on saanut riistettyä kiekon itselleen hyökkäyspäädyssä ja järjesteltyä heti huippupaikat. 1+2 tehojen myötä G on enää vain kahden pisteen päässä PPG tahdista, ja on nyt pistepörssin 12. Lopullinen sijoitus pitäisi tällä menolla olla top10 sisällä. Hartnell on ollut aivan huikea sen jälkeen, kun teki paluun ykkösketjuun. Nyt se peli on sitä mitä odotettiin kauden alettua.

2. ketju hoiti ihan hyvin oman hommansa. Hyvää duunia ympäri kenttää ja muutama paikka mistä olisi voinut tehdä maalinkin. Simmonds oli tuttuun tyyliin tämän ketjun paras pelaaja, ja miehen rintaa koristi "A" kirjain, kun Timonen ei ollut kokoonpanossa.

3. ketju oli ihan tulessa ympäri kenttää. Vahvaa puolustamista omassa päädyssä ja monta hyvää maalipaikkaa vastustajan päädyssä. Downie hoiti hyvin oman ruutunsa ja Corsi lukema oli huikea 76,5%. Couturier pelasi vahvan pelin mutta Matt Read oli ihan omaa luokkaansa. G:n ohella ottelun paras pelaaja.

4. ketju oli Raffl:n johdolla hyvä ja ketju värkkäsi yhden maalin. Rinaldo oli todella näkymätön eikä jostain syystä edes taklannut kertaakaan. Mutta joskus onkin hyvä ettei aiheuteta mitään ylimääräistä hämmennystä, kun peli on niin hyvin hallussa. Hall hoiti aloitukset tuttuu tyyliin 67% tarkkuudella ja Raffl oli mitä se on ollut jo todella pitkän aikaan - ihan täydellinen omassa roolissaan. Mielenkiintoista nähdä Itävallan pelejä Olympialaisissa.

Seuraavaksi sitten kotijäällä tulevat vielä vastaan Colorado ja Calgary, minkä jälkeen alkaa pitkä tauko kun olympialaiset alkavat. Toivottavasti näistä peleistä otetaan voittoja ja lähdetään hyvistä asemista kohti runkosarjan loppu-ohjelmaa.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Toivo tästä kuluvasta kaudesta on jälleen herännyt, mutta ei anneta sen häiritä vaan jatketaan ensi kauden keskustelua. Täälläkin on esitetty, että Flyersin pitäisi hankkia kesällä hyökkääjä ja erityisesti maalintekijä ykkösketjuun eli Giroux'n rinnalle. Itsekin olen näin sanonut. Mutta onko Flyersilla tarvetta hyökkääjään?

Tilastoja kun katsoo, niin Flyers vaikuttaa olevan maalinteossa ja laukauksissa NHL:n keskivertoa. En tutkinut tätä tarkemmin, mutta veikkaisin, että jos kauden alun 10 peliä otettaisiin pois, niin Flyersin tilastot olisivat paremmat. Tuo aika kului ennen kuin peli alkoi yhtään kulkea.

Puolustamista mittaavat tilastot ovat huonommat (tosin jälleen alun 10 peliä poistamalla varmasti nekin paranisi). Maaleja on päästetty enemmän kuin tehty ja laukauksia tulee kohti enemmän kuin itse tehdään. Ja toisaalta Flyersin voittoprosentti on paljon suurempi, kun joukkue laukoo vastutajaa enemmän.

Mielestäni tämä viimeinen asia puoltaa hyvin laukovan maalintekijähyökkääjän hankintaa, mutta muut puhuvat enemmän puolustuksessa olevista ongelmista. Mielestäni muuten Flyersin hyökkäys on suoriutunut ihan hyvin, mutta siinä on suurimpana ongelmana epätasaisuus. Yksikään kenttä ei ole suorittanut tasaisen vahvasti koko kauden läpi hyökkäyspäässä. Kenttien ongelmat voidaan myös kohdistaa yksilöihin. Mielestäni Simmonds on ollut se kaikkein tasaisin onnistuja, mutta hänelläkin on ollut kuivia kausia. Giroux'n suurin ja melkeinpä ainoa ongelma pelaajana on nimenomaan tämä ailahtelevaisuus.

Mutta auttaisiko yksi pelaaja korjaamaan tämän? Sanon, että ei. Yksi pelaaja ei voi muuttaa koko joukkueen suoritusta, vaikka hän itse olisi miten hyvä ja tasainen suorittaja. Muutoksen pitää lähteä valmennuksesta ja pelikirjasta, joka tukee olemassa olevaa kokoonpanoa. Beruben aikana tässä on tapahtunut edistystä, mutta matkaa on vielä.

Ajatus maalintekijästä Giroux'n ja Voracekin rinnalla on looginen: kaksi pelintekijäksi profiloitunutta pelaajaa tarvitsee jonkun, joka osaa tehdä maaleja. Mutta sanoisin kuitenkin, että nämä molemmat Flyersin tähtihyökkääjät ovat nousseet profiilinsa ylitse ja oppineet maalintekoa. Molemmat ovat oppineet erittäin hyvin hakeutumaan maalipaikoille ja varsinkin laukomaan. Muistatteko millaisia tuhnuja Giroux päästeli kun aikoinaan Flyersissa aloitti. Nykyään hänen rannari on mielestäni jo varsin hyvä. Ja tästä syystä he eivät tarvitse rinnalleen maalintekijää vaan ennen kaikkea Hartnellin tai Rafflin kaltaisen rouhijan kaivamaan heille kiekkoa kulmista ja tekemään molemmille tilaa. Se, että rouhija osaa myös syöttää jonkin verran ja tehdä maaleja on myös olennaista, mutta sen ei tarvitse olla hänen ensisijainen ominaisuutensa.

Itse en näillä näkymin lähtisi hakemaan vapailta markkinoilta isolla rahalla hyökkääjää (tyyliin Vanek). Jos näin tehdään, niin se on sitten hankinta ihan vaan hankkimisen vuoksi, eikä joukkueen rakentamiseksi. Lecavalierin kohdalla tehtiin juuri näin eli hankittiin, kun halvalla saatiin. Mutta tarvetta ei ollut ja nyt sitten on vaikeuksia saada hänet mahtumaan sopivaan paikkaan kokoonpanoa.

Summa summarum: hankitaan mieluummin se Puolustaja (jota ei taida olla olemassa).
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, Eagles, Bengals
Paljon on ollut puhetta Lecan sovittamisesta joukkueeseen. Onhan se haastavaa, mutta hankinta hetkellä ja niistä vaihtoehdoista se oli perusteltua. Nyt kun "kaikki" on terveinä, käsissä on positiivinen ongelma, mutta jos joku olisi loukkaantunut, huutaisimme ylimääräisen hyökkääjän perään. Ja hyvinhän tuo näyttää menevän. Ainakin näillä ketjuilla viisikkopuolustaminen sujuu.

Tulevaisuuden hankintojen suhteen tilanne on kinkkinen. Kaipaisin kyllä kovasti edelleen hyvää maalintekoon pystyvää laituria, mutta toisaalta myös sitä puolustajaa. Kimmo Timonen ei ole 6 miljoonan arvoinen mies. Vähintään puolet pitää palkan pudota tai vaihtoehtoisesti uutta miestä sisään. Samat sanat Mezin suhteen. Toivottavasti Streit pelaa ykkösylivoimassa jatkossakin!

Pelaajahankinnat ovat tärkeitä, mutta yhtä tärkeää olisi rosterissa olevien pelaajien kehittäminen. Siinä olisi tärkein voimavara ensi vuoden joukkueen kehittymiseen.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Pari huomiota yön pelistä:

Mason oli todella kovassa iskussa, vaikka tuon ainokaisen pikkasen hörppäsikin. Puolustukselta ihan kohtalaisen hyvä peli, varsinkin Streit erottui positiivisesti joukosta. Myös Gus jatkoi pirteitä otteitaan, olisiko tässä sitä korvaajaa Timoselle mikäli pelit Flyersissa loppuvat tähän kauteen?

Lecavalierin tilanne on jotenkin hieman surullinen, sillä ei tunnu saavan oikein mitään kentällä aikaan. Pelistä tuntuu puuttuvan tietynlainen päättäväisyys, viime yönäkin nähtiin tilanteita jossa mies vain jäätyi kiekko lavassaan ja näin kuivui kasaan muutama potentiaalinen maalipaikka. Simmondsilta todella vahvaa kahden suunnan peliä, mutta eihän se taaskaan kiekollisena mitään taikoja tehnyt.

Erityismaininta nelosketjulle, joka pelasi lähinnä Stastnyn ketjua vastaan, sillä onnistuivat useaan otteeseen painamaan pelin Avalanchen päätyyn ja pitämään sen siellä. Rinaldoltakin nähtiin taas sitä tykinkuulamaista taklauspeliä ilman hölmöilyjä. Jatkoon.

Avalanche puski lopussa vielä todella kovaa päälle, mutta Masonin johdolla tuo rynnistys kestettiin ja pisteet jäivät ansaitusti kotijoukkueelle. Olisihan tuo joukkue nyt selvästikin pienessä nousukiidossa kun lännen kovistakin on nyt kaadettu Sharks, Kings ja Avalanche. Lauantaina vielä päiväpelissä Flames vastassa. Kovassa liekissä ollut Calgary viime aikoina, viimeiset 7 peliä 6-1-0, eli missään nimessä ei voida aliarvioida vastustajaa.
 

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Myös Gus jatkoi pirteitä otteitaan, olisiko tässä sitä korvaajaa Timoselle mikäli pelit Flyersissa loppuvat tähän kauteen?

En tiiä kuinka moni on tämän hokannu, mutta Gusin tehotilasto näyttää +11!!!!!! Seuravaana on Hartnell tuossa tilastossa (+5). Siis selvästi joukkueen paras ja pelejä kasassa vain 26! Jalallakin on ollut pirteä, sillä jäähyminuutteja kasassa vaivaiset 6min. Se tarkoittaa, että melkein joka 9 ottelu ottaa yhden 2 minuuttisen. Pakko arvostaa!
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
En tiiä kuinka moni on tämän hokannu, mutta Gusin tehotilasto näyttää +11!!!!!! Seuravaana on Hartnell tuossa tilastossa (+5). Siis selvästi joukkueen paras ja pelejä kasassa vain 26! Jalallakin on ollut pirteä, sillä jäähyminuutteja kasassa vaivaiset 6min. Se tarkoittaa, että melkein joka 9 ottelu ottaa yhden 2 minuuttisen. Pakko arvostaa!

Joo ja Lecalla -16. Miinuksissa muut yli kymmenen olevat pelaajat ovat Grossmann -10, Hall -12 ja Rinaldo -11.

Vaikka Streit ei mikään suosikki pakki joukkueessa olekaan niin kyllähän se on varsinkin vähäiseen ylivoima-aikaan nähden tehnyt ihan kelpo tehot. Sarakkeessa on tällä hetkellä 8+21=29 ja pakkastakin on "vain" 3. Mark on köyhän miehen Karlsson.
Giroux on ollut aika liekeissä viime aikoina ja on noussut jo jaetulle sijalle 11 ja on vain 3 pinnaa kutosesta.

Parin viikon täysin netitön loma takana, voin suositella kaikille. Reissussa tuli käytyä Losissa ja reissun aikana kävin katsomassa Kings- Flyers pelin. Ottelu oli ensimmäinen livenä nähty Flyers peli ja onhan se sanottava että olihan se mahtavaa kävellä Losin keskustassa Flyers paita päällä kohti Staples centeriä. Hallilla oli erittäin paljon Flyers faneja ja itsekin kun olin hyvissä ajoin paikalla niin ehdin katsomaan alkulämpöjä. Oli kyllä mahtava fiilis ja täytyy myöntää että iho meni ihan pikkusen kananlihalle( :D) kun iso joukko faneja oli odottamassa joukkuetta jäälle huutaen lets go Flyersia jo ennen kuin jengi oli edes tullut jäälle. Hieno halli ja hyvä meininki vaikka peli ei itsessään kovin kummoinen ollut. Siellähän on mummosta pikku vauvaan suurin piirtein kaikilla pelipaita tai jotain muuta joukkuen kamaa päällään. Hieno kokemus ja ei varmasti jää viimeiseksi peliksi paikanpäällä.
Tänään vastassa vielä Calgary ennen taukoa. Pikku huhun tynkää on ilmassa että Ortio saattaisi olla maalilla Flames nutussa mutta saas nähdä.

David Strehle ‏@DStrehleTFP 16 t
May end up EDM is kicking tires on Meszaros, especially if he's in lineup tomorrow. Could also all be nothing. Just interesting...

pikku lisäys, hieno kuva ja peukku !!
Instagram
 
Viimeksi muokattu:
David Strehle ‏@DStrehleTFP 16 t
May end up EDM is kicking tires on Meszaros, especially if he's in lineup tomorrow. Could also all be nothing. Just interesting...

Itselle kävisi jonkin sortin hockey trade. Petry <-> Mezzy tai Ference <-> Mezzy. Toisalta sieltä voisi löytyä viime vuosilta ihan mukaviakin lupauksia.

Muita vakio kokoonpanon jannuja en osaa nähdä enkä löydä heille käyttöä.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
CGY@PHI 1-2

Voitto kotiin jälleen ja tällä kertaa erityisesti Emeryn hyvän maalivahtipelin vuoksi. Joukkueen suoritus oli ihan kohtuullinen, vaikkakaan ei aivan edellisten pelien hyvälle tasolle päästykään. Joukkuepuolustaminen kuitenkin toimii.

Seuraava peli onkin Olympialaisten vuoksi vasta 27.2. (eli 28.2. Suomen aikaa) Sharkisia vastaan. Tämä peli on helmikuun viimeinen peli. Maaliskuun ja koko loppukauden otteluohjelma vaikuttaa aika hankalalta. 23 jäljellä olevan pelin vastustajista vain Sabresin ja Panthersin playoffshaaveet taitavat olla jo haudattuina. Tiedossa on myös monta neljän pisteen peliä (Rangers x 2, Capitals x 2, Leafs x 2, Devils x 1, Blue Jackets x 1). NHL:n kärkijoukkueita (Penguins, Bruins, Lightning, Blackhawks, Blues) vastaan pelataan yhteensä yhdeksän kertaa.

Toivottavasti siis joukkue saa pidettyä tämän viime aikaisen hyvän vireen päällä tauosta huolimatta. Ja toivottasti kisoissa ei tule loukkaantumisia. Esimerkiksi Timosen tai Streitin menettäminen olisi lopun alkua.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jees. Kirjoitusmotivaatio on ollut viime aikoina hitusen hakusessa, mutta lopulta sain homman pakettiin eli P-A:n ammattilaiskaukaloiden ulkopuolisten Flyers-prospectien läpikäynti. Kasvaneen USHL:ssä pelaamisen myötä on pitänyt ruveta seuraamaan kyseistä sarjaa fasthockeyn kautta (+ NAHL&Madsen). Muutamia otteluita on tullut pojilta näin nähtyä. CHL:ssä ja Euroopassa pelaavia on seurattuna hitusen enemmän.

Tilastoja voi käydä klikkailemassa vaikkapa täältä: http://www.hockeydb.com/ihdb/draft/teams/dr00007439.html

Maalivahdit:

Merrick Madsen

Madsenilta on nähtynä yksi peli tammikuun alkupuolelta, jonka perusteella ei luonnollisestikaan pysty mahdottomia sanomaan, mutta laitan nyt tuosta heränneet ajatukset. Kokonaisuutena vaikutti aika perinteiseltä nuorelta isokokoiselta ja atleettiselta raakileelta. Fyysisten ominaisuuksien puolesta lahjoja voisi olla, mutta tekniikan osalta riittäisi vielä paljon töitä. Refleksit ja varsinkin jalat olivat nopeat, sähäkkä poikittaisliike ja ylipäätään vahva jäänpinnassa. Ongelmina oli sitten torjuntojen matala perusasento, jossa yläkulmiin jäi sitä tilaa, mikä vielä korostui joutuessaan liikkumaan poikittain. NAHL-pelurit eivät vielä kyenneet tuota kunnolla hyödyntämään. Reboundkontrolli ja muukin kiekonhallinta oli myös aika no sekavaa. Oli kyllä mustan tiellä, mutta sellaista luottamusta herättävää kontrolloitua ja rauhallista työskentelyä ei näkynyt vaan oli enemmän sitä heilumista isolla kropalla, mikäli ymmärrätte mitä haen takaa.

En pitänyt myöskään kaverin passiivisuudesta maalinsa suulla. Siinä missä vaikkapa Stolarz pyrkii seuraamaan kiekon liikkeitä aktiivisesti ja puolustamaan välillä jopa röyhkeästi maalinedustaa maskipelaajia vastaan mailalla, hanskalla jne, niin Madsen tyytyi kurkkimaan varovaisesti kainaloista reagoimatta sen kummemmin. Eihän se keskittyminen saa olla liiaksi maalinedustalle tunkevissa vastustajissa tai mennä Hextallmaiseen ylireagoimiseen, mutta kyllä veskarin tulee pitää pintansa ja puolustaa omaa tilaansa, silloin ei tarvitse olla mukava ja ystävällinen.

Ensimmäisen tiedon mukaanhan Madsenin piti pelata USHL:ssä Des Moinesin riveissä, mutta tuo ei toteutunutkaan. Tilastot eivät ole sarja (NAHL, USA:n toiseksi korkein jääkiekon juniorisarja, USHL:n jälkeen) huomioiden mitenkään erikoisia ja häviää näissä joukkueen sisälläkin, mutta pahapa tuostakaan on pelejä näkemättä turhan suuria johtopäätöksiä vetää. Ensi syksynä Harvardissa käynnistyvä NCAA-ura kertonee enemmän, missä menisi. Kun muutenkin veskarit ovat monesti pitkiä projekteja, niin mitään nopeaa nousua ammattilaiseksi on turha odotella. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti aloittaa syksyllä 2018 Phantomseissa. Ideaalitilanteessa vuotta aiemmin, vähän heikommassa ei lainkaan. Peli tai pari olisi vielä aikomus saada plakkariin loppukaudesta, joista sitten lisää joskus kesäkuussa.

Anthony Stolarz

Stolarz pelasi vahvan alkukauden, jonka aikana nousi Londonin selväksi ykkösmaalivahdiksi suorittaen tasaisen korkealla tasolla läpi syksyn. Muutama heikkokin peli mahtui tietysti mukaan, mutta yleisilme oli ehdottoman positiivinen. U20-kisoissa rooliksi koituivat kakkosmaalivahdin hommat, Flames-prospect Jon Gilliesin vallattua ykkösen natsat. Pääsi pelaamaan yhden alkusarjamatsiin Saksaa vastaan, josta tuloksena oli helppo 15 torjunnan nollapeli.

Valitettavasti hyvä meno katkesi seinään ikävän tapaturman seurauksena kun tammikuun puolessa välissä maalinedushässäkän seurauksena luistin viilsi Stolarzin vasenta jalkaa. Vamma vaati kaikkiaan 55 tikkiä ja tuon jälkeen ei ole pelejä kertynytkään. Onnena onnettomuudessa taisi olla, ettei mitään Wellwoodin kaltaista massiivista pakkolepoa tuonutta vahinkoa päässyt syntymään, vaan paluu pitäisi tapahtua lähiaikoina. On jo päässyt mukaan joukkueen jääharjoituksiin. Toivottavasti pääsee vielä loppukaudesta kunnon iskuun. Mahdollinen OHL:n parhaan maalivahdin titteli, jonka taisteluissa oli mukana, suli kuitenkin tuohon pakkolepoon.

Stolarzin potentiaalista on tullut tarinoitua jo monet kerrat, mutta onhan tällä niitä mahdollisuuksia, vaikka kuinka vetäisi kotiinpäin. Ei tuollaista koon ja atleettisuuden yhdistelmää monelta vain löydy. Ehti myös parantamaan heikkouksiaan mm. reboun-kontrollin ja sijoittumisen saralla, joten tie olisi oikea. Paljon on saanut lukea ja kuunnella kehuja pojan työmoraalista ja asenteestakin, mitkä ovat luonnollisesti tärkeitä tekijöitä matkalla huipulle. Tulevasta ei kukaan tiedä, varsinkaan loukkaantumisten jälkeen, mutta mielestäni Stolarzilla ovat kaikki mahdollisuudet NHL-ammattilaiseksi. Se lopullinen ero hyvien ja loistavien maalivahtien, potentiaalin ja todellisen talentin, välillä tehdään pääkopan saralla, mikä nähdään aikanaan. Toivotaan nyt, ettei tuosta vammasta kerry pidempiaikaisia seurauksia.

-94:na Stolarz on AHL-kelpoinen ensi kaudeksi. Ennen loukkaantumista pidin siirtymistä varmana juttuna, mutta katsellaan nyt miten loppukausi sujuu? Tulokassopimushan on jo taskussa.

Tässä vielä linkki loukkaantumiseen: http://www.youtube.com/watch?v=PcNabKu3DtE


Puolustajat:

Terrance Amorosa

Muutaman pelin otannalla on syntynyt kaverista yllättävänkin positiiviset fiilikset. Ehdottomasti potentiaalisimman tuntuinen näistä Flyersin USHL-prospecteista. Käsittelee kiekkoa hyvin, liikkuu sulavasti eikä puolustuspelaamisessakaan ilmenny mitään näkyviä ongelmia. Aloittaa ensi syksynä NCAA-uransa Providence Collegessa, joten ihan hetkeen ei tarvitse miestä odotella edes Phantomseihin, mutta pitäkääpä mielessä. Tuntuisi ihan pätevältä pickiltä viidennelle kierrokselle, jonka kehitystä saavat NCAA-tien myötä seurata rauhassa.

Valittiin viime vuoden lopulla USHL:n viikon puolustajaksi: http://www.ushl.com/?item_id=2570&action=view_detail&award_id=74

David Drake

Yhden pelin otannalla ei vielä mahdotonta kuvaa saa, mutta sanotaanko, ettei oikein avautunut miksi pojan varasivat. On iso ja liikkuu sujuvasti, mutta siinäpä ne. Kiekollinen pelaaminen vaikutti hyvin yksinkertaiselta ja pelkistetyltä. Olemus oli myös passiivinen ja flegmaattinen. Ei taklannut, kulmapeleissä hyökkääjän laitaan liimaamisen sijaan tyytyi luistelemaan kannoilla, pelasi maalin edustaa pehmeästi jne. Kun ei vaikuttaisi olevan kyse mainittavasta kiekollisesta talentista, niin ison miehen pitäisi pelata ison miehen tavoin. Draken tilanne on muutenkin auki. Ainakaan omassa tiedossani ei ole varmistunutta NCAA-paikkaa, joten tiedä sitten miten ura jatkuu? Jatkaako USHL:ssä, siirtyykö CHL:ään, vai mitä?

Shayne Gostisbehere

Quinnipiacin yliopisto tarjoaa palloilujoukkueidensa televisioitavia kotiotteluita youtube-kanavallaan, josta tuli pyöriteltyä Unionin vierailu. Tuon perusteella Gostisbeheren pelaaminen jatkaisi mukavan nousujohteisissa merkeissä, sitten viime kevään otannan. On sellainen moderni vahvasti liikkuva korkean peliälyn kiekollinen puolustaja. Avaa peliä vahvasti, tukee hyökkäyksiä, elementissään hyökkäyssinisellä, kova lämäri jne. Ymmärtää myös peliä puolustussuuntaan, osaa sijoittua, käyttää mailaansa jne. Raamit noin 180 cm / hitusen alle 80 kg tekevät toivottavasta voiman lisäämisestä huolimatta sen, että 190+ cm/100 kg vastustajia vastaan on omat haasteensa, mutta pelinluvulla, liikkeellä ja taitavalla mailankäytöllä tuokin pitäisi olla voitettavissa, mihin uskonkin. Ei tästä mitään shutdown experttiä vastustajan voimalaitureita vastaan tarvitse odotella, mutta tuskinpa mitään Marc-Andre Bergeronin kaltaista yksiulotteista YV-pakkiakaan, joka olisi jatkuva riski puolustussuuntaan. Seuraava mielenkiinnon paikka onkin, siirtyykö ammattilaiseksi kauden jälkeen vai pelaako vielä seniorivuotensa NCAA:ssa?

Quinnipiac vs. Union: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=UUrkTUsbmhFOLRo8RGLp1hEw&v=Cpe9H15tIcQ#t=3055

Robert Hägg

Hägg on kuulunut edelliskauden tapaan MODO:n pelaavaan pakiston. Ne matsit, mitkä ovat verkkokalvoille siirtyneet, ovat olleet sellaista perusvarmaa suorittamista kakkos-kolmospareissa. Olisin odottanut hieman enemmän aktiivisuutta ja rohkeutta kiekollisena, kun sitä talenttia tuohonkin vaikuttaisi olevan, mutta tiedä sitten mitä valmennus on halunnut kaverilta?

U20-kisoissa kuului Ruotsin vakiokuusikkoon, jota kierrättivät askissa varsin tasaisesti. Erikoistilanteista pelasi alivoimaa, YV:lle ei ollut asiaa. Kisat päättyivät Ristolaisen kartiona, mutta kokonaisuutena olin tyytyväinen näkemääni. Pelasi läpi turneen varmasti ja taseisesti pyrkien myös aktiiviseen fyysiseen pelaamiseen. Jokunen turha rangaistus mahtui mukaan, mutta esitys oli kauttaaltaan sellainen solidi. Ei loistanut, mutta vielähän tällä olisi ikänsä puolesta yhdet kisat edessä.

Osiensa summana on sellainen raamikas, hyvin liikkuva kaveri, joka ymmärtää puolustuspelin lainalaisuudet kyeten hyvään ja rauhalliseen kiekonsiirtelyyn. Rohkeutta ja halua fyysiseenkin pelaamiseen löytyy, parhaimmillaan todella nättejä pusuja ja äijämäistä maalineduspeliä. Mitään hirmuista tehopakkia en tästä odottelisi, vaan panos on enempi sitä kokonaisvaltaista suorittamista ympäri kaukaloa. Eiköhän jatka vielä kauden verran MODO:ssa toivon mukaan rooliaan kasvattaen, jonka jälkeen olisi edessä hyppy Pohjois-Amerikkaan. En usko Häggistä kehittyvän johtavaa puolustajaa NHL:ään, mutta kakkosparin yleishöyläksi pitäisi olla kaikki mahdollisuudet.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Fredric Larsson

Larssonilta on tullut nähtyä muutama peli USHL:ssä ja vähän olisi kaksijakoiset fiilikset. Positiivisella puolella ovat hyvät raamit, vahva liike ja rohkea fyysinen pelaaminen. Ei ole kuitenkaan erityisen kiekollinen, eikä muutaman matsin otannan ja tilastojenkaan perustella mikään shutdown experttikään. -94:na on myös sarjan vanhempaa kaartia, jonka tulisi näkyä dominoivampana otteena, mikäli tämän ammattilaisuralla haluaisin mieltäni rikastaa. Fyysisen peruspakin on tietysti vaikeampi säväyttää yksittäisten otteluiden otannalla, mutta…en tosiaan oikein tiedä mitä sanoisin. Tykkään kyllä kaverin välillä jopa härskin äijämäisestä pelaamisesta, mutta tiedä sitten onko tässä aineksia fyysistä AHL-jyrää kummemmaksi? Siirtyminen Ruotsista P-A:kaan, josta käsittääkseni Flyersin front-office auttoi löytämään pelipaikan, kertoisi kuitenkin edes jonkinasteisesta kiinnostuksesta nuorukaisen kehitystä kohtaan. Saa nähdä realisoituuko se vielä NHL-sopimuksella vai raukeaako varaus kesäkuun alussa? On tälläkin ne puolensa ja kyllähän nuo vahvuudet sopivat paremmin Pohjois-Amerikkaan, mutta turhan keskinkertaiselta vaikuttaisi. Katsellaan, josko lisäotanta loppu kauden aikana, kirkastaisi tällä hetkellä vielä hitusen usvaista kuvaa?

Nick Luukko

Luukkon pelejä ei ole tullut nähtyä sitten toissa syksyn, joten paha sanoa sen tarkempia. Pelaa kuitenkin jo kolmatta NCAA-kauttaan, jolloin voisi odottaa nimen näkyvän edes jossain, mitä se ei ole tehnyt. Tuskinpa kaveri sen heikommin on suorittanut, mutta kyllähän NHL-projektiota omaavan pakin pitäisi kyetä NCAA:ssa säihkymään viimeistään parilla viimeisellä kaudellaan. Juuri nyt tuntuu vähän turhan tasapaksulta tapaukselta.

Samuel Morin

Vahvan pre-seasonin jälkeen Morinin startti QMJHL:ssä ei ollut paras mahdollinen, kun loukkaantui heti kättelyssä. Varsinaista huilia ei tullut paria viikkoa enempää, mutta kesti aikansa, ennen kuin sai itsensä takaisin lentoon. Oikeastaan vasta joulukuussa alkoi näkymään, sitä Samuel Morinia, mitä kaverilta tulee odottaa. Ei ollut tuota ennen heikko, mutta se loistokkuus uupui. Viimeiset reilut pari kuukautta on siis kulkenut (eritoten vuoden vaihteen molemmin puolin) ja samalla myös Rimouski on parantanut menoaan ja nousten taistelemaan sarjan kärkipaikoista.

Henkilökohtaisesti pidän Morinista vain todella paljon. Suuren koon antaminen fyysisten mahdollisuuksien lisäksi liikkuu hyvin ja käsittelee kiekkoa yllättävän taitavasti ja mikä tärkeintä rauhallisesti ilman turhaa hätäilyä. Sijoittuminen ja pelinlukukin ovat kunnossa. Eihän Morinin pelaaminen ole erityisen säihkyvää, mikä tuntuu olevan syystä tai toisesta, monesti se ainoa mittari junnujen potentiaalille. Tuon vuoksi ei kerää mahdottomia otsikoita, mutta kun tuota peliä seuraa tasaisella otannalla, niin pojan arvon ja mahdollisuudet avautuvat, tai ovat ainakin avautuneet minulle. Tiivistetysti pidän Morinia sinä kaverina, joka voi nousta näistä Flyersin pakkiprospecteista johtavaan rooliin NHL:ssä. Saanee ensi syksynä kunnon mahdollisuuden murtautua NHL-rosteriin, mutta näkisin tämän mieluusti vielä vuoden verran Q:ssa sananmukaisesti kasvamassa.

Valeri Vasiliev

Vasiliev on jatkanut vakituisessa KHL-roolissa pelaamista. Vastuu ei ole noussut kolmosparin syvyyspakkia suuremmaksi, mutta on sekin hyvä saavutus 19-vuotiaalle kaverille, sarjan taso huomioiden. On ollut näkemissäni peleissä, niin KHL:ssä kuin U20-kisoissa, varma ja rauhallinen selviytyen ilman suurempia virheitä. Ominaisuuksista hyvä liike, fyysisyys ja rauhallinen kiekollinen suorittaminen nousevat päällimmäisiksi plussiksi. Puolustuksellisesti ei ole noussut mainittavia ongelmia esiin, mikä selittyy osin joukkueen avainpakkeja helpommilla ja pienemmillä minuuteilla, mutta onhan kaverin pelaaminenkin ns. perusjärkevää.

Vasilievia yhdistävät Larssonin kanssa iän lisäksi pelityyli ja vahvuudet enkä oikein usko, että solmisivat samana keväänä sopimukset kahdelle samanlaiselle projektipakille, joiden NHL-uppside olisi kolmosparin fyysisenä peruspakkina. Vasiliev on mielestäni näistä kahdesta se lupaavampi ja näyttöä löytyy myös miesten peleistä, siinä missä ruotsalainen on pelannut ainoastaan juniorikiekkoa. Eli, mikäli on halukas siirtymään Atlantin yli ja pelaamaan AHL:ssä saanee ELC:nsä, Larssonin jäädessä ilman. Jos ei, niin ruotsalainen voi saada sen mahdollisuutensa, elleivät löydä parempaa varaamatonta pakkiprospectia tuohon profiiliin. Näin ainakin itse toimisin päivänäni Homerina ;)

Reece Willcox

Tästä(kään) NCAA-pelurista ei ole tilastoja ja luettua kummempaa. Olen antanut itseni ymmärtää, että olisi jatkanut nousujohteista pelaamistaan. Tiivistetysti: iso, vahva liike + modernille shutdownpakille riittävästi kiekollisia valmiuksia, jollainen kai profiililtaan olisikin. Pidän kokonsa ja käytännössä joka paikassa kehutun liikkeen yhdistelmän myötä mielenkiintoisena tyyppinä. On myös jatkanut lihaksen hankkimista aiemmin turhan hintelään vartaloonsa. Yhähän kaverilla olisi varaa puntarin lukemia kasvattaa, mutta pikku hiljaa alkaisi myös näyttämään 6’4’’ pakilta. Sellainen mukava jokeri, johon ei tarvitse odotuksia asettaa, mutta tiedä vaikka yllättäisi?

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyökkääjät:

Tyrell Goulbourne

Olen ollut tyytyväinen Goulbournen kauteen. Tehojen suhteen ollut tietysti melkoista on/off liikettä. Tehokkaan kauden alun jälkeen pidempi hiljainen jakso, jonka jälkeen oli taas tehokkaamman pätkän vuoro, jota seurasi tehottomampi jne. Tehoja saisi olla Kelownan kaltaisessa kärkijoukkueessa hyvissä ketjuissa pelatessa enemmän ja kertyä tasaisemmin, mutta muilta osin kaverin pelaamisessa ei ole valitettavaa. Tekee jäällä toimivan viisikkopelaamisen kannalta paljon tärkeitä asioita. Puolustaa tunnollisesti, sijoittuu hyvin, laittaa kroppaa likoon, voittaa kaksinkamppailuja jne. On myös Kelownan tärkeimpiä AV-pelaajia. Nuo ovat kuitenkin huomattavasti tehoja olennaisempia asioita kaverin ammattilaisuraa ajatellen, jossa rooli tulee olemaan kärkikenttien tehoilijan sijaan nelosen roolipelaajana.

Tuota ajatellen vertailu Zac Rinaldoon voisi olla relevanttia. En vielä Rinaldon junnuaikoina seurannut CHL:ää tilastoja ja eri blogeja/foorumeita kummemmin, joten omakohtaista sanottavaa ei Rinon otteista ole, mutta kyllähän tämä melkoisen kurittoman ja yksiulotteisen taklauskoneen maineessa kulki läpi OHL-uransa, mitä oli vielä Philadelphiaan tullessakin. Flyersin riveissä kaverin on ollut vähän pakko järkeistää, että monipuolistaa pelaamistaan mahdollistaakseen pidemmän NHL-uran. Goulbourne sen sijaan kykenee kurinalaiseen ja vastuulliseen viisikkopelaamiseen, ilman fyysisyyden unohtamista, jo nyt. Käyttävät tätä Kelownassa mm. paljon shutdownroolissa vastustajan tähtiä vastaan, että kriittisissä vaihdoissa erien ja otteluiden lopuissa. Pidän myös kaverin kiekollisia taitoaja Rinaldoa parempina, johon ei tietysti mahdottomia vaadita. On myös tappelijana selvästi Rinaldoa parempi, pärjäten painoluokkansa yläpuolella. Näin ollen tällä voisi olla rahkeita NHL-uraan, mutta sen näkee aikanaan. Jos jonkin miinuksen verrattuna Rinaldoon haluaa kaivaa, niin vaikka Goulbourne hyvin liikkuukin, ei vauhti ole Rinaldon veroista. Täten Rinaldon kaltaisena "taklaajana" ei välttämättä tarvitse NHL-debyyttiä odotella, vaan vaatisi juurikin tuon kokonaisvaltaisen kyvykkyyden ja fyysisyyden yhdistämistä.

Flyers-boardeilla on jaksettu valittaa tämän rooliin ja potentiaaliin nähden suhteellisen korkeasta varauksesta, mistä itsekin viime kesänä mutisin, mutta kyllähän tuon ymmärtää kun on pojan pelaamista tarkemmin seurannut. Flyersilla oli seuraava varaus vasta 5. kierroksella, jota ennen Goulbourne olisi mitä ilmeisimmin Homerin&Pryorin&co. tiedoilla mennyt, ja pitivät tästä todella, joten ei tuo nyt suuri parun aihe ole. Tuokin selkään puukottaminen vaihtuu taputteluiksi, mikäli tämä jonain päivänä NHL:ssä palaa, tai no mitäpä sitä johtoa koskaan kehumaan…tuurillahan nuo vetävät…

Tiivistetysti olen alkanut pitämään kaverista…

Scott Laughton

Laughton on ollut OHL:ssä odotetun kaltainen dominoiva voima, jonka johdolla Oshawa Generals pyrkii tähtäämään kohti sarjan mestaruutta, lyhyesti sarjan parhaita pelaajia. U20-kisat Kanadan paidassa eivät sujuneet ihan yhtä lennokkaasti. Koko Kanadan joukkue oli tietysti mitä oli, eikä yksittäistä pelaajaa voi liiaksi osoitella, mutta henkilökohtaisesti odotin Laughtonilta enemmän. Enkä nyt puhu niinkään tehoista, joiden määrä on lyhyessä turnauksessa aina vähän tuurinkin kauppaa, vaan ihan peli-ilmeestä ja olemuksesta. Missä oli se tilanteet loppuun asti pelaava fyysinen taistelija, jona olen kaverin oppinut näkemään? Laughton hoiti puolustusvelvoitteensa kunnialla ja väläytteli silloin tällöin hyökkäyspäässäkin, mutta turnauksessa oli monia tilanteita, joissa taklaustilanteessa jäi pusu antamatta tai maalille ajo puolivillaiseksi jne. pieniä juttuja, jotka kuitenkin kertovat joukkueen tahtotilasta hyvin paljon. Tuota teki paria poikkeusta lukuun ottamatta koko Kanadan joukkue, jolloin kapteenilta olisi toivonut hiukan erilaisen esimerkin antamista, mikä olisi voinut vähän herätellä löysästi pelannutta nippua.

OHL:ssäkin Laughtonin tekeminen on muuttunut hitusen tähtimäisempään suuntaan eikä sitä samaa intensiteettiä ja uhrautuvuutta ole aina löytynyt. Pelaa tietysti aiempaa suurempia minuutteja mittavammassa roolissa, jolloin on ihan ymmärrettävää, ettei jokaista tilannetta voi/kykene pelaamaan viimeiseen hengenvetoon, mutta kyllähän pudotuspeleissä kaipaisin enemmän sitä "vanhaa Laughtonia". Vastapainoksi kiekollinen pelaaminen ja rohkeus ovat vuorostaan kasvaneet kuten tehotkin, mikä oli kuitenkin se tärkein kehityskohde kun mietin mitä voisi saada OHL:ssä verrattuna Flyersin nelosessa pelaamiseen. En pidä tätä viimeisintä suuntausta kuitenkaan ammattilaisuutta ajatellen suurena ongelmana. NHL:ssä kaveri ei tule pelaamaan tässä samassa roolissa vaan se on lähempänä sitä parin edellisen kauden pelaamista, kokonaisvaltaista taistelua ja uhrautumista 2-3 ketjujen keskellä. Jos vertailua haetaan, niin viime kaudella Boone Jenner oli vähän samassa tilanteessa, myöskin Oshawassa. Tehoja tuli hurjasti, vastuu oli suuri, joukkueen suurin nimi, huomion keskipiste jne. jolloin pelaamisen intensiteetti putosi aiemmasta eikä sitä samaa sähäkkyyttä näkynyt illasta toiseen, vaan oli aiempaa enemmän taidoillaan loistanut stara. Nyt Columbuksessa rooli on ollut lähempänä sitä OHL-uran alkua ja homma on näyttänyt toimivan varsin kivasti ja se "vanha" pelaaminen palautunut mieliin. Samaa odotan Laughtoniltakin.

Summattuna pidän Laughtonin NHL-tulevaisuutta käytännössä varmana. Mistään johtavasta sentteristä ei tarvitse puhua, mutta jos ja kun rooli olisi rakentumassa Giroux’n ja Couturieriin takana kolmosen keskelle, niin Flyersin tilanne on mallikas kun lisänä olisi vielä hyvää kautta pelaava Schenn.

Taylor Leier

Kauden valopilkku. Leier on kyennyt C rinnassaan nostamaan pelaamisensa tasoa ja noussut aiemmasta puolustavammasta secondary scoring roolistaan Portlandin avainhyökkääjien joukkoon. Pääsy Kanadan U20-joukkueeseen oli jo konkreettinen osoitus vahvasta alkukaudesta ja nousujohteista urakaaresta. Vaikkei Kanadan -94 ikäluokka olekaan hyökkääjien osalta totutun kova, niin 4. kierroksen varauksen päätyminen kisajoukkueeseen on aina positiivinen uutinen puhuttaessa vaahteralehtien kisajoukkueesta. Kisoissa suoritti sitä omaa kahdensuunnan pelaamistaan tuoden energiaa, liikettä ja puolustusosaamista Kanadan muutoin harmaan aneemiseen nippuun. Sai turnauksessa mahdollisuuksia aina kärkiketjuissa asti, mutta ne maalit jäivät hyvistä paikoista huolimatta tekemättä. Suurin juttu oli kuitenkin joukkueeseen nousu, mistä ei vielä kauteen lähtiessä olisi pystynyt kuin unelmoimaan. Seurajoukkue puolella Portland taistelisi viime vuosien tapaan tiukasti WHL:n mestaruudesta ja Leierillä olisi tarjolla avainroolia tuohon kapinaan eli niitä kovia pelejä olisi jälleen luvassa.

Juuri nyt tuntuu, että kaverilla voisi olla edellytyksiä monipuoliseksi kolmosen laituriksi NHL-tasolle ja näenkin tässä paljon enemmän NHL-potentiaalia kuin vaikkapa Nick Cousinsissa, mutta AHL-otteluita ja raakaa työtä olisi vielä välissä. Solmivat syksyllä kolmivuotisen ELC:n.

Michael Parks

Parksin ja North Dakotan pelejä ei ole plakkariin kertynyt. Tilastojen valossa kolmas NCAA-kausi on sujunut vahvasti ja on noussut joukkueen leading scorer osastoon. Profiili ja rooli ovat NHL:ää ajatellen enemmän liukasliikkeinen bottom-6 työmyyrä, jollaiselle tehot eivät ole kaikki kaikessa, mutta kyllähän monet näistäkin ovat olleet viimeisillä kausillaan NCAA:ssa kovia tehoilijoita, millaiseksi myös Parks on noussut. Odottelen mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus tuo. Pelannee vielä seniorivuotensa ennen ammattilaiseksi hyppäämistä kaudeksi 2015-16.

------------

Kuudennella kierroksella kesällä 2011 varattua Petr Placekia ei sen sijaan tarvinne pitää enää edes kiekkoilijana. Aloitti syksyllä kolmannen NCAA-kautensa Harvardissa, mutta plakkariin ei kertynyt kuin yksi ottelu, jonka jälkeen mitä ilmeisimmin totesivat, ettei paikallaan pyörineelle kolmatta vuottaan aloittaneelle tshekille löytynyt enää roolia joukkueesta. Ei siis kuulu enää Harvardin miesten kiekkojoukkueen vahvuuteen ja näin ollen urakin olisi kaiken järjen mukaan plakkarissa? Olihan tuo jo pidempää selvää, ettei kaverista ammattilaisena kuulla, mutten sentään NCAA-uran katkeamiseen uskonut. No Harvardissa lienee järkevää panostaa opiskeluun, mikäli urheilu-ura ei tunnu urkenevan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Prospectien jälkeen, vähän muuta. Trade deadline olisi viikon päässä ja saapa nyt nähdä mitä tekevät? Sekä Homer, että Berube ehtivät jo toteamaan pitävänsä joukkueesta ja muuta tilanteeseen kuuluvaa perus jargonia, mutta tiedä sitten. En oikein näe, että markkinoilta olisi saatavissa mainittavia vahvistuksia, eikä joukkuessa suoraan sanoen oikein ole deadlinella paikattavia puutteita, tähtipakkeja kun ei kaupan ole. Tai sanotaanko, ettei ensisijaisesti syvyyttä tuovia vahvistuksia kannata haalia elleivät ole valmiita kauppaamaan alta pois nykyisiä rooliaan etsiviä tapauksia. Ennemmin katselisin tuota Meszarosin ja Downien tilanteen selviämistä. Molemmat ovat tulevan kesän UFA-pelureita, eikä kummallekaan ole löytynyt sitä luontevaa ja toimivaa roolia.

Yleensähän Homer on pyrkinyt haalimaan syvyyttä tuovia veteraanivahvistuksia, joten tällaisten pois kauppaaminen ei sinänsä istu muottiin, mutta josko välillä toisinkin päin? Phantomsit ovat karahtamassa surkean vuoden alun seurauksena jälleen ulos pudotuspeleistä, joten puhdasta leveyttä kevättä ajatellen olisi tarjolla tuoltakin. Ei tietysti Mezzyn tai Downien veroista, mutten pidä kumpaakaan mitenkään korvaamattomana paloina varsinkaan kun näille ei sitä ideaalia käyttöä tunnu löytyvän. Rentaleina näistä voisi saada myyjien markkinoilla ihan ok vastineen, eikä joukkue mielestäni siitä mainittavammin heikkenisi. Eli mikäli eivät kuulu ensi kauden suunnitelmiin, niin kaupaksi vain.

Mutta eiköhän sieltä ennemmin joku Steve Ott tule, jonka jälkeen ainakin miehiä riittää.

Btw. Nyt olisi itseasiassa kokoonpanon puolesta sen verran seesteinen tilanne, että tuohan suorastaan kutsuu blockbusteria ;) No josko kuitenkin pääsisivät deadlinen yli ilman pauketta.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kiitokset Eagerille hyvästä raportista. Flyers.comissa on myös Anthony SanFilippon kirjoittama raportti Flyers-lupauksista, mutta ei yhtä tarkalla tasolla. SanFilippo käsittelee tosin myös AHL-pelaajat. Linkki flyers.comiin ohessa:
http://flyers.nhl.com/club/news.htm?id=706436&navid=DL|PHI|home

Vähän jännässä paikassa ollaan nyt kun deadline lähestyy. Playoffspaikka on vähän kiikun kaakun, joten mitään rentaleita ei kannattaisi alkaa hankkimaan. Vaikka jatkoon mentäisiinkin, niin pitkällä pääseminen tuntuu aika epätodennäköiseltä.

Toisaalta ei Flyers itsekään voisi hirveästi alkaa myymäänkään, koska playoffseissa kuitenkin sitä leveyttä tarvittaisiin. Siksi pitäisin Downien ja Meszaroksen yhä joukkueessa, ellei joku tarjoa heistä aivan käsittämätöntä ylihintaa. Ylihintaan voisi Timonenkin olla kaupan, mutta se kyllä tarkoittaisi sen myöntämistä, että kausi on menetetty.

Mutta katsotaan nyt mitä Homer keksii. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Jollain taikatempulla se varmaan sitten hankkiikin jokun Weberin tai Suterin. Ja hintana on vain puolet hyökkääjien top6:sta tms. Tai sitten tehdään vain pari AHL-tason siirtoa. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Mutta katsotaan nyt mitä Homer keksii. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Jollain taikatempulla se varmaan sitten hankkiikin jokun Weberin tai Suterin. Ja hintana on vain puolet hyökkääjien top6:sta tms. Tai sitten tehdään vain pari AHL-tason siirtoa. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Homer saisi nyt pitää ne housut tiukasti jalassaan ja jättää ne isot siirrot ensi kesäksi. Franchise-pakkiahan tuo rosteri huutaa jo nyt ja vielä enemmän Timosen todennäköisesti lopettaessa kauden jälkeen, mutta turha sitä on lähteä nyt metsästämään isoin pelimerkein varsinkin kun pleijarimenestys on todella heikolla pohjalla tällä kaudella. Joukkue lähti olympitauolle neljän ottelun voittoputkessa kaataen mm. sellaiset "suuruudet" kuin Colorado, San Jose ja Los Angeles eli voidaan puhua kohtuu hyvästä vireestä. Toivottavasi olympiatauko ei vienyt kaikkea tuon putken tuomaa nostetta vaan otteet jatkuvat positiivisena jo ensi yöstä lähtien.

Ymmärrän toki että Weber/Suter heittosi oli vitsillä, mutta Homerin ollessa GM:nä sieltä voi todellakin tulla ihan mitä vaan. Sitten ei enää vitsit nauratakaan. Kyllähän joukkueen tulisi pleijareihin asti päästä, mutta contenderista ei voida kyllä millään puhua. Toivottavasti Homer lukee jatkoaikaa eikä lähde tekemään mullistavia treidejä tässä vaiheessa.

Yöllä siis jatkuu taas Flyers-kiekko ja vastassa kotiluolassa Sharks. Edellinen ottelu 3. helmikuuta päättyi hienon kolmannen erän nousun jälkeen Flyersin 5-2 voittoon. Tätä ennen Flyers oli voittanut Sharksin viimeksi yli 13 vuotta aikaisemmin ja hävinnyt 13 edellistä kohtaamista. Aikamoinen peikko on tuo hailauma siis Flyersille ollut, toivottavasti edellinen voitto on kääntänyt vaakakuppia hieman enemmän Philadelphian suuntaan.

E: Niin ja tosiaan, jaloimmat hatunnostoni Eagerille jälleen aivan käsittämättömän hienosta prospect-raportista. Pieksee nuo Flyersin "hovitoimittajien" raporttiräpellykset 100-0.
 
Ennemmin katselisin tuota Meszarosin ja Downien tilanteen selviämistä. Molemmat ovat tulevan kesän UFA-pelureita, eikä kummallekaan ole löytynyt sitä luontevaa ja toimivaa roolia.

Yleensähän Homer on pyrkinyt haalimaan syvyyttä tuovia veteraanivahvistuksia, joten tällaisten pois kauppaaminen ei sinänsä istu muottiin, mutta josko välillä toisinkin päin?

Ei tietysti Mezzyn tai Downien veroista, mutten pidä kumpaakaan mitenkään korvaamattomana paloina varsinkaan kun näille ei sitä ideaalia käyttöä tunnu löytyvän. Rentaleina näistä voisi saada myyjien markkinoilla ihan ok vastineen, eikä joukkue mielestäni siitä mainittavammin heikkenisi. Eli mikäli eivät kuulu ensi kauden suunnitelmiin, niin kaupaksi vain.

Mutta eiköhän sieltä ennemmin joku Steve Ott tule, jonka jälkeen ainakin miehiä riittää.

Ensiksi kiitokset jälleen raporteista!

Itse toivoisin ehkä pientä liikehdintää.

Mielestäni meillä on nyt neljä pelaajaa joille on todella vaikea löytää se oikea rooli jotta heistä olisi suurin hyöty jengille , Downie, Lecavalier, Meszaros ja Raffl. Sellaiset muutokset joillä nämä kaverit saadaan hyötykäyttöön joukkueelle olisivat mieluiset.

Mezzyn voisin jollain koittaa päivittää samanhenkiseen tapaukseen, esimerkiksi Kulikoviin ja antaa pojalle täällä uusi mahdollisuus.

Raffliin olen ollut erittäin tyytyväinen jokaisessa pelaamassaan kentässä ja enkä haluisi miehestä luopuvan mutta nähdäkseni menee hukkaan neljännessa kentässä ja ylempänä ei ole tilaa. Raffl farmiiin kehittymään isoon rooliin ja tilalle veteraani hankinta joka pystyy tekemään neljännestä vitjasta pelaavan, esimerkiksi Steve Ott.

Lecavalieria tuskin ollaan vaihtamassa mihinkään mutta hänelle nyt vain tarvitsisi löytää se toimiva ketju jostain.

Downiesta tykkäsin Coutsin ja Readin kanssa mutta loukin jälkeen mennyt todella heikoksi tuo tekeminen. Mikäli Downie saataisiin kaupattua samanhenkiseen ja pieneen upgradeen olisin tyytyväinen. Tai hänelle voidaan myös jatkoa antaa mikäli kevään pelit menevät hyvin.

Jatketaan vielä lisää:
Tuntuu että tänä vuonna on tarjolla todella kivasti vähän isompaakin kalaa joilla voidaan voima suhteita muuttaa. Meidän tilanteessa tietenkin pakisto on se suurin aukko jonne on tarjolla Byfuglienin sekä Girardin tasosta pakkia. Molemmat ottaisin meille ilomielin, toivottavasti edes toinen olisi jossain papereissa ja tietenkin sopivalla hinnalla.
B-luokan pakki hankintana voidaan mielestäni pitää Kulikovia mikäli muutoksia vain halutaan tehdä.
Hyökkäyksessä se Downielle suunniteltu laiturin paikka on todellakin auki, mikäli luottoa ei löydy ja halutaan hakea markkinoilta jotain muuta niin tähän ehdolla pidän erityisesti Callahania tai Stewarttia.
Meidän Botton6 on todella vahva, koska Couturier-Read. Tämä ehkä jopa vähän hämää Hall-Rinaldo parin tasoa ylöspäin. Kenttään tuo Raffl lisää kiekollista pelaamista ja vieläkin olen sitä mieltä että mies on väärässä paikassa. Joten jos hankinta halutaan tehä tähän työmies osastoon neljänteen ketjuun heitän ilmoille Steve Ott ja Brian Boyle nimet.

Osaltaan turhaa spekulaatiota mutta tarjontaa olisi oikeille paikoillekkin ja oikeisiin rooleihin. Mitä palsta veljet olisivat valmiita tarjoamaan seuraavista:


Kulikov:
Stewart/Callahan:
Girardi/Byfuglien:
Ott/Boyle:

Näillä muutoksilla poffeihin:

Hartnell-Giroux-Voracek
Lecavalier-Schenn-Simmonds
Read-Couturier-Stewart/Callahan/Downie
Rinaldo-Hall-Ott/Boyle

Timonen-Byfuglien/Girardi
Streit-Coburn
Schenn-Kulikov
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
SJS@PHI 7-3

Joo-o. Flyersin on ihan turha alkaa hankkimaan hyökkäyskalustoon mitään lisäpalikoita. Puolustus vuotaa todella pahasti ja tarvitaan lisäosaamista. Nykyinen henkilöstö ei vaan ole riittävää. Leveyttä löytyy, mutta nykyinen taso on ihan liian matala.

Lord Nikonin mainitsema Kulikov olisi ihan kiva lisäys, mutta tuskin lähtisi kovin halvalla. UFA-Meszaros ei varmastikaan olisi se mihin Florida hänet vaihtaisi, vaan hinta olisi jotain paljon kovempaa (B. Schenn, Read ehkä, varmasti aloittaisivat neuvottelut pyytämällä Couturieria). En usko myöskään Kulikovin olevan ainakaan vielä sellainen johtava puolustaja mitä tähän joukkueeseen tarvitaan (en tosin ole hänen otteitaan mitenkään erityisesti seurannut, joten tieto on vajavaista).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös