Pesiskesä -07

  • 68 852
  • 482

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Eilen pelattiin Superpesistä Juvalla. Puijon Pesis oli avausjakson tiukilla Jyväskylän Kirin kanssa, mutta toisella jaksolla homma repesikin kunnolla. Taululle tulleet lukemat 2-0 (5-2, 7-0) kertovat olennaisen. Viileä sää näkyi yleisössä, joten Puistolaan oli saapunut vain 1297 katsojaa.

Ensimmäinen jakso ratkesi jännittävästi vasta viimeiseen sisävuoroon. Kiri oli juuri tasoittanut 2-2:een ja Kuopio rakensi lyöntijärjestyksensä uusiksi. Tarvittiin "kotikentällään" pelannut Rantasalmen lahja Superpesikselle, Aki Tervo, ratkaisemaan ottelu. Pitkä lyönti leijaili juuri sopivasti koppareiden ylitse ja laskeutui takarajan pintaan. Kun Puistolassa on tilaa kentän takana yllin kyllin, ehti Tervo juosta kunnarin kahden muun oranssipaidan kipittäessä kotipesään.

Toinen jakso olikin sitten selvä. PuPe takoi ensimmäisessä vuoroparissa kaksi juoksua ja seuraavassa kaksi lisää, eikä Kiristä enää ollut vastaamaan. Molemmat lyönnit menivät vielä läpi kolmospuolelta, joten liekö sijoittuminen ollut pielessä.

Kiri pystyi ensimmäisellä jaksolla pitämään pelin tasaväkisenä, joten tämän perusteella eivät nousijajoukkueen hyvät esitykset ole sattumaa. Tilanteita joukkue sai rakenneltua ihan kohtalaisesti, mutta kotiuttamisessa oltiin liikaa Tuomas Tallbackan varassa. Toki tämä lyöntitykki yksinäänkin pelastaa paljon, mutta vaihtoehdot eivät olisi pahitteeksi.

Kuopion kanssa voi moni olla vaikeuksissa tänä kesänä. Joukkueen ykköskärki on kyllä pelottavan kova, eikä Mikko Lahtisen poissaolokaan ei haitannut tällä kertaa. Lukkarina pelannut Hannu Huuskonen oli ihan hyvä olosuhteisiin nähden.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin, noh voittaako lentopallossakin väärä joukkue, jos erät menisivät esim. 25-15, 25-15, 23-25, 23-25 ja 14-16? Tai tenniksessä jos erät menisivät 6-0, 6-0, 4-6, 4-6, 4-6? Aika selvää kuitenkin että kahden jakson peli on tuonut lisää jännitystä ja pelit eivät ole heti ohi jos vaikka ensimmäisessä vuoroparissa sattuisi tapahtumaan muutama paha moka ja peli olisi heti 8-0 tjsp.
 

kaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja kyllähän paremman joukkueen pitää pystyä molemmilla jaksoilla olemaan se parempi. Ei riitä, että lyö ensimmäisellä jaksolla 10 juoksua, vaan on pystyttävä myös toisella jaksolla säilyttämään sama taso pelissään. Jos siihen ei pysty niin vastustaja on parempi.

Vaikka tämä jaksopelisysteemi tuntuikin aluksi vähän oudolta niin kyllä minä sitä ainakin hyvänä nykyisin pidän. Tottakai aina löytyy "vanhoja jääriä" joiden mielestä perinteinen 9 vuoroparin peli oli parempi ja entisajan pelaajat paljon parempia kuin nykyajan pelaajat.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Täälläkin pesiskautta availtu sitten sen verran, että pari matsia tullut viikon sisään nähtyä: Joensuu-Kitee ja Kitee-Sotkamo.

Molemmat ottelut jäivät kohtalaisen valjuiksi tapahtumiksi. Joensuun peli oli jopa rehellisesti sanottuna aivan täyttä skeidaa, kahden vaisusti esiintyneen joukkueen umpitylsä nuhjaus. Kiteen ulkopeli piti kuitenkin sen verran hyvin, että kolmella tehdyllä juoksulla lähti täysi potti matkaan. Jymyä vastaan Kitee taas vei avausjakson niukasti, hävisi sitten toisen, hukkasi saumansa supervuorossa ja otti lopulta kotiutuskisassa pataan selkeästi 1-4. Harvoin muuten näkee kotareissa tuollaista, että toinen jengi mättää neljällä ensimmäisellä parilla juoksut, mutta Sotkamoltapa moinen temppu onnistui.

JoMa pelaa nyt neljättä kauttaan superissa, mutta kovin kummoista paikallispelihenkeä ei näiden Pohjois-Karjalan joukkueiden välille ole päässyt syntymään. Ainakin yleisön kannalta syy lienee paljolti siinä, että valtaosa katsojista (sivullekirjoittanut myös) on tottunut käymään Kiteellä peleissä ja sitä kautta kannattamaan myös vastustajaa. Lisäksi JoMa tuntuu joukkueena jotenkin sellaiselta, ettei omaa identiteettiä ole oikein löytynyt. Aikanaanhan oli suuret visiot siitä, kuinka Joensuu voisi nousta yhdeksi valtakunnan pesiskeskukseksi ja ainakin Kiteen edelle, mutta toistaiseksi on ollut aika yhtä tyhjän kanssa. Joukkue on ainakin minun silmin melkoisen HMV-porukka, tosin onneksi ei sentään enää samanlainen epävirallinen Sotkamon farmi niin kuin aikoinaan.

Kiteellä taas on alkanut ihan uusi aikakausi. Ilmeisesti pitkälti taloudellisten ongelmien vuoksi joukkueeseen jouduttiin tekemään todella raju nuorennusleikkaus. Ei varmaan muutamaan kauteen tarvitse Rantakentällä finaaleja katsella, tosin karsintasarjastakaan tuskin ainakaan tällä kaudella suurta pelkoa on. Toisaalta tilanne on myös ihan mielenkiintoinen, mukava nähdä, kuinka nuoret pelaajat onnistuvat vastuuta saadessaan. Ainakin näkemissäni peleissä vasta 16-vuotias kolmosvahti Simo Rahunen ja Imatralta tullut lukkari Toni Laakso (19 v) jäivät mieleen positiivisesti. Laaksolta vaikuttaa lyöntikin lähtevän aika mukavasti, joten tiedäpä vaikka siinä olisi tulevaisuudessa yksi sarjan huippulukkareista.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi alkuun aamun Hesarin kertoma merkittävin pesisuutinen ainakin näin jyväskyläläisittäin: Simo Eerikäinen siirtyy ykköspesiksestä Riihimäeltä Kirin paitaan. Kova vahvistus varmasti ja tuo apua sekä vaihtoihin että varsinkin kotiutuksiin, mutta joukkueen (sisäpelin) isoimpana ongelmana säilyy varmasti hitaus. Superpesiksen tasoisia etenijöitä joukkueesta löytyy todella vähän (Rajala, T.Rautiainen + kehityskelpoiset Tawast & Carlson) ja varsinkin kun isoin ongelma monelle (erityisesti Karhulahti) on kentällepääsy, ei hyvistä vaihtajista ja kotiuttajista ole hirveästi apua. Vielä tiistaina ongelma korostuu kun T.Rautiainen ja Rajala ovat sivussa.

Eilen Kiri kuitenkin pystyi Kiteen supervuorossa yllättämään. Pesäpallon hurmoksellisuus näkyi jälleen kerran KiPan vietyä ensimmäisen jakson murskaavasti, mutta Kirin saatua pelin rullaamaan toisen jakson alusta saakka. Vierasjoukkuetta kurittivat erityisesti Jussit Haapakoski ja Kivisilta sekä Jukka Salmela. Myös Antti Kaappolan panosta ei voi vähätellä, sillä kuten Keskisuomalainen totesi, mies oli vielä 20min ennen ottelun alkua farkut jalassa valmiina seuraamaan ottelua katsomosta. Rautiaisen Timon loukkaantuminen alkulämmittelyssä ja Rajalan ensimmäisessä vuorossa avasi miehelle paikan myös ulkopeliin ja otteet olivat jäätäviä sanan positiivisessa mielessä. Eiköhän "Kaapelille" ole paikka ulkona jatkossakin. Supervuoron ratkaisi sitten Tuomas Tallbacka Mikko Varosen yli suuntautuneella lyönnillä.

Kiteen puolelta täytyy ihailla kärjen (Rautio, Perttula, Pirinen) toimintaa. Tosin Kirin ulkokenttä ei varmasti eilen ollut kovin mahdollinen mittari, mutta varsinkin Perttulan onnistumiset ykkösvaihdossa (8/9) ja Pirisen kakkosvälillä (6/6) olivat vakuuttavia. Ulkokentästä tuntui sen sijaan löytyvän melkoisia reikiä, erityisesti kolmospuolella Simo Rahunen tuntui vuotavan toisella jaksolla ja kokeneiden kopparien (Varonen & Perttula) haparointi oli yllättävää. Toni Laakso pyrki pitämään melko nopeaa tempoa, välillä jopa muun ulkokentän kustannuksella. Kahdesti Jukka Salmela pääsi rajaleikkurilla ei-valmiin ulkokentän (Rahunen, Muttilainen) yllättämään.

Kirin taival jatkuu vaikealla viikolla kun tiistaina matkataan Nurmoon todennäköisesti ilman Rajalaa ja Rautiaista, torstaina Hippokselle saapuu PattU ja sunnuntaina maakuntamatkailun kohteeksi tarkentuu Vimpeli. Jokainen pinna tältä viikolta on kovan työn takana, mutta josko Iso-Kello muutaman saisi vaikka pistepussiin upotettua.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei voi muuta kuin toivottaa onnea Brena Eerikäiselle, vaikka mieluiten olisin herran Tahkon paidassa nähnyt.
Simo on nyt talvella paremmin harjoitelleena huomattavasti paremmassa lyöntikunnossa kuin viime kaudella, joten mielenkiintoista nähdä millaista tulosta syntyy.
Ykköspesis on aivan eri tason sarja, mutta kyllä se jotain lyöntivireestä kertoo, että kolmessa Riihimäellä pelaamassaan ottelussa Iso-Kello kotiutti tehoin 1+14!
 
Viimeksi muokattu:

Afan

Jäsen
Ei voi muuta kuin toivottaa onnea Brena Eerikäiselle, vaikka mieluiten olisin herran Tahkon paidassa nähnyt.
Sama. Harmillista ja ehkä vähän yllättävääkin, etteivät Tahkon ja Eerikäisen tiet enää kohdanneet. Simon lyöntivoima olisi kuitenkin selkeästi vahvistanut Tahkon jokeriosastoa. Kahden kärjen taktiikka olisi luotettavampi, jos kahden lyöjäjokerin myötä tilanteet eivät niin helposti valuisi parhaiden kotiuttajien taakse.

Liekö sitten kyse siitä, että Tahkon taustalla häärivä Stig Tainio halusi pitää poikansa Rikun ykköslyöjäjokerina. Vai siitä, että Tahko haluaa panostaa enemmän tulevaisuuteen, kun mestaruus ei kuitenkaan realistinen vaihtoehto tänä kesänä ole. Toisaalta jos tulevaisuuteen haluaa panostaa, Tainion ja etenijäjokeri Kimmo Siivosen ohella jokerina pitäisi pelata A-ikäisistä Iiro Haimin tai Miikka Matikan eikä Vihdistä hankitun Jarkko Björnin, josta ei merkittävää tekijää superiin tule.

Haimin ja Matikan kannalta lienee tosin kannattavampaa pelata ainakin osa kaudesta isossa roolissa Riihimäellä, joten sikälihän Simolle olisi paikka Tahkon kokoonpanossa löytynyt...

Mutta onnea Eerikäiselle Jyväskylään. Eiköhän Ahola pysy tilastoissa takana.

Mainitusta Kirin hitaudesta ei kyllä voi eri mieltä olla, kun joutuivat Hyvinkään-vierailullaan käyttämään useampaan kertaan Jussi Kivisiltaa etenijäjokerina. Kivisilta oli sentään viime kauden Tahkon hitaimpia miehiä.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Tässä alkaa vanhakin fani jo lämpiämään! Go Kiri Go! Iso-Kello pistää kampoihin jopa Kelolle ja Kelon kakkosraja leikkurille Kirin kaikkien aikojen jokerina...
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Pelaakohan jo huomenna? Nurmon kotikentällä ei juurikaan kannustusta löydy, mutta jenkki-simo on yksi "sikakatsomon" suosikeista... eikä juurikaan ole värimiehet-areenalla onnistunut. Tervetuloa! ; )

Tämän kun kirjoitin niin samalla sinetöin sen, että jos Simo pelaa niin paukuttaa luultavasti 2+6. Kaappola tekee myös paluun... yhtä kankea kuin ennenkin? Ei ainakaan tämän palstan perusteella!

Nurmosta sen verran että hieno voitto Kainuusta, mutta ainut juoksu harhalla! Ei voi uskoa kuinka paljon lyöntipeli voikaan takuta... ja tuolla miehistöllä!
 

jeke

Jäsen
Tänään tulee Urheilukanavalta Kuopio-Kouvola. Mielenkiintoista on ennen kaikkea nähdä lukkareiden Kohosen ja Lahtisen yhteenotto. Mielestäni Kuopioon ja Kiteen välisissä viime kauden matseissa Lahtinen ei ainakaan Puijolla pelatuissa otteluissa jäänyt yhtään Kohosen varjoon. Ja tunnettuahan on, että Lahtisen jalka oli koko viime kauden hädin tuskin pelattavassa kunnossa. Se näkyi etenkin näpyjen haussa, mutta nyt oli ääni kellossa toinen ainakin ensimmäisessä kotipelissa siihen asti, kunnes Lahtinen sai punaisen kortin. Huhujen mukaan Kohonen oli kuitenkin sunnuntaina sekoittanut Kossun pelin melkoisen pahasti.

Mielenkiintoista on myös nähdä Sami Joukainen entisessä kotikaupungissaan. Sämpyn ruoska ei ole ollut aivan samasssa iskussa sen koommin, kun Kuopion valot jäivät taakse. Liekö Joukainen sitten saanut tilanteitakaan samaan tahtiin kuin sai Puijolla, jossa kenties on valtakunnan paras kärki; kiitos etenkin etenijäkunkku Sami Haapakosken ja mailavirtuoosi Teemu Haatajan.

Ulkokentän pitävyyden lisäksi salaisuus Puijon hyvään kauden alkuun on ollut materiaalin leveys sisäpelissä, mitä juuri monet "asiantuntijat" parjasivat ennen kauden alkua. Puhtaassa kahden kärjen pelissä riittää kentälle menijöitä ensimmäisten kotiuttajien jälkeenkin, ja lyöjänumerolla yhdeksän häärivä Aki Tervokin on paukuttanut jo kahdeksan juoksua ja taitaa olla lyöjätilastossa melkein kymmenen joukossa.

Vaan kun ei alkaisi saataa, jotta nähtäisiin kunnon pesispeli. Kovin on pilvinen ja epävakainen keli täällä. Ei ainakaan Haatajan Temen tarvitse pitää aurinkolaseja päässään vasurilta lyödessään.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Vihdistä hankitun Jarkko Björnin, josta ei merkittävää tekijää superiin tule.

Superissa Jake ei todennäkösesti tuu hirvittävästi menestymään, mutta täällä Vihdissä mies oli suomensarjajoukkueen tähti vuosia.

Kyllä sen muistaa aina, miten Jakella onnistui välillä kaikki ja sitten joskus ei mikään. Jake ei ehkä ainakaan Vihdissä ollut niin motivoitunut (?) mistä tason heitteleminen ehkä johtui.

Loistava tyyppi kaikinpuolin. Oli pakko tarttua aiheeseen kun huomasi että oman kotikadun jätkästä tuli kommenttia. =)
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Kyllä Puijo sai aika puolivaloillakin pelaten täydet pisteet tänään napsittua. Tuntuu että ei Kouvolan materiaali oikein riitä näihin peleihin. Varsinkin sisäpeli on aika aseetonta, kun kärkikään ei toimi. Ilman Sburaturaa olisi tulos ollut vieläkin heikompaa. Kaveri sentään meni kentälle kiitettävällä tahdilla jokerina. Ulkopelissä Kohonen on paljon vartijana, taidot eivät ole ruostuneet todellakaan, mutta aika yksin Toni on. Ei ainakaan näitä kärkijoukkueita vastaan pelkästään Kohosen avulla pelejä vielä voiteta.

Kahden huippulukkarin taistelua hämärsi hieman se että Lahtisella oli niin paljon laadukkaampi ulkopeli apunaan, että pääsi loistamaan tasaisemmin. Varmasti Kohonen olisi Kuopion lautasen äärellä ollut ihan yhtä hyvä.
 

jeke

Jäsen
Aika paljon antoi Lahtinen nolla-tilanteessa väärää, joutui pitkään keskittymään ennen syöttöä. Muuten hyvä peli Lahtiselta.

Tuohon täytyy kommentoida sen verran, että Lahtinen ei ole koskaan pitänyt kiirettä tilanteessa, jossa pesillä ei ole etenijöitä. Hänen tavaramerkkinsä on ollut hidastella ja ottaa mittaa lyöjästä. Toisaalta Lahtisen tiedossa oli sekin, että Kouvolalle ykköstilanteet ovat aiheuttaneet suurta tuskaa, eikä hän siksikään pitänyt suurena ongelmana sitä, jos pelaaja livahti ykköselle vaikean syöttöyrityksen seurauksena.

Se on kuitenkin todettava, etteivät Lahtisen syötön vielä ole läheskään viime kauden tasolla. Lyhyitä kuitenkin hakee vanhaan malliin, kun paikat ovat kunnossa.
 

Afan

Jäsen
Tahkon sivuilla on selvitys siitä, miksei Simo Eerikäinen pelaa Tahkossa: http://www.hyvinkaantahko.fi/arkisto.php?sivu=33

Yllättävän avoin vastaus seuran taloustilanteesta ja realiteeteista. Pisteet siitä.

Vaan kun katsoo tämän päivän tilastoja, Simoa olisi Hyvinkäällä kyllä kaivattu. Tahko otti Seinäjoesta vähintäänkin nihkeän 2-1-voiton supervuorossa (juoksut 3-2). Tahkon lyöjäjokeri Tainion kärkilyöntisaldona surullinen 0/9. Ei vaan tunnu viime kesän kaltainen iloinen sisäpeli ottavan tulta alleen.

Samanaikaisesti Eerikäinen paukutti kolme juoksua, kun Kiri ryösti jakson Nurmolta vieraissa. Kotiutusvoimaa sarjanousijalla on siis kiitettävästi, kun kevään komeetta Tallbacka löi toisessa jokeripaidassa vaihteeksi 1+5...
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Kouvolassa reagoitiin jo alkukauden peliesityksiin ja pelinjohtaja Marko Hovi on eronnut tehtävistään.

Lähde: Yle tekstitv s.222
Kouvolan ongelmat eivät tuolla todellakaan ratkea. Joukkue on yksinkertaisesti vain paskasti rakennettu. Hirveitä virheitä on tehty, jota nyt yritetään epätoivoisesti paikata.
Luulen, että muutokset eivät jää tähän.
 
Kouvolan ongelmat eivät tuolla todellakaan ratkea. Joukkue on yksinkertaisesti vain paskasti rakennettu. Hirveitä virheitä on tehty, jota nyt yritetään epätoivoisesti paikata.
Luulen, että muutokset eivät jää tähän.

Totta tuo edellinenkin, mutta toisaalta esimerkiksi tänään 1. vuorossa Kouvola sai avausjuoksunsa jälkeen hurmoksen päälle, joka olisi pitänyt käyttää hyödyksi ja taisipa toisessa vuorossakin olla paloton ajolähtö, josta ei juoksuja saatu aikaan, joten varmasti myöskään Hovi ei voi olla itseensä tyytyväinen. Jotenkin minulla on ollut koko kevään sellainen fiilis, että tämän kaiken huomion keskelle (sarjapaikkasählinki, Kohos-sirkus, Itä-Länsi jne.) Kopla olisi kaivannut kokeneempaa pelinjohtajaa. Kukahan mahtaa olla tulossa?

Eerikäisestä sanoisin puolestaan sen, että tuskinpa mies hirveästi Riksustakaan nettosi, joten edelleen asian taustalla on varmasti jotain muutakin kuin raha. Taitaa olla enemmänkin oman kilven kiillotusta nuo Tahkon johdon kommentit.
 

Afan

Jäsen
Eerikäisestä sanoisin puolestaan sen, että tuskinpa mies hirveästi Riksustakaan nettosi, joten edelleen asian taustalla on varmasti jotain muutakin kuin raha. Taitaa olla enemmänkin oman kilven kiillotusta nuo Tahkon johdon kommentit.
Jälkimmäinen virke voi hyvin pitää paikkaansa, mutta ensimmäisen logiikka ontuu. Eihän Tahkoa ja Riksua voi verrata. Tahkon osalta kyseeseen tuskin olisi voinut tulla muu kuin loppukauden kattava sopimus, Riksussa Simo puolestaan kävi pelailemassa superin sopimus tähtäimessään.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Ja kyllähän paremman joukkueen pitää pystyä molemmilla jaksoilla olemaan se parempi. Ei riitä, että lyö ensimmäisellä jaksolla 10 juoksua, vaan on pystyttävä myös toisella jaksolla säilyttämään sama taso pelissään. Jos siihen ei pysty niin vastustaja on parempi.

Vaikka tämä jaksopelisysteemi tuntuikin aluksi vähän oudolta niin kyllä minä sitä ainakin hyvänä nykyisin pidän. Tottakai aina löytyy "vanhoja jääriä" joiden mielestä perinteinen 9 vuoroparin peli oli parempi ja entisajan pelaajat paljon parempia kuin nykyajan pelaajat.

Olen ilmeisesti vanha jäärä, kun olen eri mieltä tästä jaksoasiasta. Tähdennän, että ei tämä nyt mikään kovin tärkeä asia ole, mutta itse pelasin junnuna Ulvilassa vielä sitä vanhaa tyyliä ja mun mielestä se sopi paremmin pesiksen luonteeseen.

Onhan baseballissakin käytössä (ollut aina) tuo 9 vuoroparin systeemi. Mun mielestä molemman lajin luonteeseen sopii paremmin se, että ollaan koko ajan hereillä ja paketin täytyy pysyä kasassa 9 vuoroa. Toisaalta myös silloin sattuman mahdollisuus vähenee. Nythän riittää, kun tyhjennät kerran pajatson ja lyöt luukut kiinni. Näin ollen yksi onnenkantamoinen tuo yhden pisteen. Jos vedetään 9 vuoroa, niin toisella on riittävästi aikaa kuitata tuollaiset sattumat.

Mutta nyt pelataan (pelaavat) näillä säännöillä ja loppujen lopuksi se on aivan sama. Eiköhän se paras joukkue näinkin saada selville ilman oikeusmurhia. Sen vain toivoisin, että playoffeissa pelattaisiin niin pitkään supervuoroja, että voittaja selviäisi tuota kautta, eikä kotiutuslyöntikilpailun avulla. Ei lätkässäkään pleijareissa rankkareita ammuta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eikö tämä jaksokäytäntö tullut voimaan veikkauspelien takia. Saatiin myös todennäköisempi ristivaihtoehto mukaan ja suurinkaan ennakkosuosikki ei enään niin suuri suosikki voittajaksi ollut, koska vaikka juoksut olisivatkin 25-4 niin merkki voi olla risti. Oma mielenkiintoni pesikseen ja lippoon katosi samoihin aikoihin. En koskaan oikein tottunut tähän uuteen järjestelmään. Jotakin pelistä mielestäni katosi, vaikka sarjasta tulikin keinotekoisesti tasaisempi. En tiedä heräisikö vanha kiinnostus 9-järjestelmä tulisi takaisin, mutta nykyisellään pesis ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja ei ne syyt välttämättä pelkästään jakso systeemissä ole.

edit. Eipä taida pesis olla kovin suosittu veikkauskohde? Aivan sama olisi siirtyä takaisin vanhaan.
 

JLei

Jäsen
Tuska jatkuu

Hyvinkää kävi eilen lisäämässä JoMan tuskaa ja hakemassa helpot pisteet Joensuusta. Tahko on ilman muuta niitä joukkueita, jotka Joensuun pitäisi ehdottomasti kotona voittaa. Silti joukkueiden tasoero näkyi yllättävän selvästi. Selittelyille ei jäänyt sijaa, sillä molempien jaksojen näennäisesti tasaisista lukemista huolimatta Hyvinkää oli ottelussa huomattavasti parempi.

Suuri ero joukkueiden välillä on lyöntipelissä: vieraat paukuttelivat jatkuvalla syötöllä kovia ja vaarallisia lyöntejä milloin minnekin, kun taas Joensuun nimekkäimmätkään lyöjät eivät saaneet aikaan juuri minkäänlaisia lyöntejä.

Hyvinkää piti isäntien ulkokentän koko ajan varuillaan pommittamalla tuttuun tapaan aurinkolasit päässä iskeneen Juha Korhosen johdolla hurjia pommeja välillä rajoihin ja välillä keskelle. Kovin moneen pahaan virheeseen JoMa ei edes paineen alla ulkopelissä sortunut, mutta silti niitä tuli muutama liikaa.

Kotijoukkueen sisäpeli sen sijaan on edelleen pahasti tukossa, vaikka nyt vastustajan virheiden ja tuurin avustuksella kuusi juoksua tulikin. Tappiot ovat vieneet joensuulaisten pelistä sen rohkeuden, jolla tulosta saisi aikaan. Nyt jokainen lyöjä pommittaa suunnilleen aina samanlaista lyöntiä keskelle, vaikka varsinkin tappioasemassa ollessa pitäisi paukuttaa riskilla rajoihin. Esimerkiksi lyöjäjokeri Mika Laukkasen valikoimasta ei näytä löytyvän kuin kupperin yritys; itse kupperia ei näy, mutta silti sitä yritetään koko ajan.

Varsinkin ajolähdössä lyöntivuorojen tulos on liian usein sama: ensimmäinen lyönti osuu yläpalloon ja jää etumiehelle, toinen liian alas ja taivaalle, kolmantena on sitten pakko iskeä maata pitkin helpohko tilanteen päällä pitävä maat"antautumislyönti" polttolinjaan. Rohkeutta minkäänlaisiin yllätysratkaisuihin ei tunnu keneltäkään löytyvän. Ja kun ilmaisia juoksuja ei linjasta tule, niin lopputulos on kohtuullisen karu - voitoista ei voi taistella.

Nytkin Joensuun juoksuista vain kaksi tuli ns. tekemällä. Avausjakso meni viimeisessä vuoroparissa näennäisesti tiukalle, kun isännät nousivat Joonas Hännisen läpilyönnillä juoksun päähän. Itse lyönti oli heikosti osunut hentoinen sipaisu, joka kuitenkin pomppasi kivestä juuri ennen kakkosvahtia ja painui pusikkoon. Toisella jaksolla JoMa nousi kohtuullisen lähelle vastaavalla tavalla, kun Tuomo Schroderuksen kumura kimposi huolimattomasti vastaan tulleen hyvinkääläiskopparin räpylästä kauas.

Toinen jakso ratkesi joensuulaisittain harmittavasti tilanteessa, jossa koppari Hannu Ikonen lähti vaihtotilanteessa väkisin hakemaan Mikko Röppäsen lyöntiä kopiksi. Syöksykoppi ei ollut matalasta lyönnistä lähelläkään, joten pallo painui takaa läpi. Mikään erityisen kova viime kaudella Joensuussa pelanneen Röppäsen lyönti ei ollut, mutta Ikosen uuden pomputuksen ansiosta tämä ehti juosta kolmoselle asti. Pelituomari Nupponen ei tiukkaa pesäkilpaa kaikessa hötäkässä kunnolla nähnyt. JoMa protestoi kovasti vastaan, mutta kolmostuomarin näkemyksen perusteella tuomaristo tulkitsi kunnarin syntyneen. Oli niin tai näin, ei ottelu siihen tulkintaan ratkennut.

Myös syöttötuomari Ossi Muuraisen matalatulkinnoista tuli useamman kerran illan aikana porua, mutta mitä niistä. Oma peli pitää saada Joensuussa kuntoon, eivät tuomarit pelejä ratkaise.

Synkältä näyttää JoMan taival, itseluottamus pitäisi kaivaa jostain vaikka väkisin esiin. Tällä hetkellä peli on niin mielikuvituksetonta ja nihkeää, ettei voitoista tarvitse juuri haaveilla. Jotain pitäisi keksiä.
 
Viimeksi muokattu:

susikoiraroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Tässä alkaa vanhakin fani jo lämpiämään! Go Kiri Go! Iso-Kello pistää kampoihin jopa Kelolle ja Kelon kakkosraja leikkurille Kirin kaikkien aikojen jokerina...

Kelo on vieläkin niin tiukassa kunnossa, että mahtuis näin loukkaantumisten keskellä joukkueeseen. Oi niitä aikoja kun Kelo kirmasi kopparina, ei aina tiennyt jääkö pallo räpylään.

Sunnuntaina piste Saari kentältä olisi mannaa ja ens tiistaina Iso-Kello iskee pari tikkiä ex-seuraansa vastaan ja Kiri nappaa komiat 2 pojoo.

Pitäsköhän lähtee itekkin kopittelee....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös