Pesiskausi 2024

  • 144 939
  • 1 165

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Mitä luulet, että tapahtuu nykyään, jos joku Superpesiksen syöttäri alkaa hyväksyä 80 cm syöttöjä oikeana?
Tätä voi kysyä Rautiaisilta. No sinut valitaan vuoden tuomariksi. Hehän tämän linjan madaltamisen aloittivat. Aiemmin tuomarit olivat ilmeisesti kaikki tuominneet väärin, sillä nämä kaksi vetivät koko matala-linjauksen uusiksi. Uskomatonta, miten esim liitto ei ole puuttunut tähän mitenkään, vaan on antanut näiden kahden (ja toki sen seurauksena muut ovat seuranneet) mellastaa omilla linjauksillaan matalan suhteen, varsinkin kun tämä tarkoittaa juoksumäärien vähenemistä. Kuitenkin suuren yleisön luulisi olevan kiinnostunut nimenomaan sisäpelin ansioista, ei siitä kuka lukkari pystyy syöttämään matalinta. Ja huom. nyt puhutaan suuresta yleisöstä, sillä lajiniiloille ulkopelin hienoudetkin ovat iso osa peliä.

Jos sallitaan vertaus jääkiekkoon, niin pesäpallossa on menossa tällä hetkellä jonkin sortin kahvakiekko aika, eli vastustajaa saa häiritä sääntöjen rajamailla niin perkeleesti. Sen sijaan, että otettaisi puhdas linja, jossa tällainen "mailahäirintä" otettaisiin kylmästi pois. Kuitenkin yleisö tulee aina katsomaan maaleja/juoksuja, ei tiivistä puolustuspeliä. Jos tällainen linjaus tehtäisiin, saattaisi esim. Alanenkin olla lukkarien "nobody"-kastissa. Samoin Komulaiselta olisi yksi isoimmista aseista pois. Eli ehdotan, että palataan siihen vanhaan linjaukseen. Oli se syötön korkeus silloin sitten 100 -tai 120cm.

Tuo vauhdin lyhentäminen on sama kuin sanoisi jalkapalloilijalle, että juokse nopeammin ettei vastustaja ehdi edes repiä paidasta. Täysin typerä vasta-argumentti. Ja onhan vauhdin lyhentäminen todennäköisesti myös pois lyönnin tehosta, eli jälleen ulkopeli ja lukkari voittaa.
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Canes, Tahko
Huhhuh Hamina minkä paukun väänsitte! On kyllä Kirittäret "historiallisen" heikko tällä kaudella.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Maistuu muuten aika hyvältä kaiken tämän häviämisen jälkeen. Toki Kirittäret pelasi huonosti, mutta ei nyt mitään siltä pois, että HP ansaitsi nuo 2 pinnaa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Maistuu muuten aika hyvältä kaiken tämän häviämisen jälkeen. Toki Kirittäret pelasi huonosti, mutta ei nyt mitään siltä pois, että HP ansaitsi nuo 2 pinnaa.
Katselin toista jaksoa. Hyvin kesti HP vielä paineen Kirittärien neljännessä vuorossa. Usein paljon hävinnyt onnistuu löytämään keinot hävitä edelleen. Nyt näytti määrätietoiselta menolta.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Tuohon korkeuskeskusteluun vielä oman mausteen tuo nämä nykyiset "supernopeat" syöttöliikkeet. Tuntuu että tässäkin on tapahtunut selkeä muutos muutaman vuoden takaiseen, kun nämä alaset ja komulaiset painavat sen 85 cm-90cm syötön ilmaan tosi nopealla liikkeellä. Tuntuu että vielä 4-5 vuotta sitten syöttöliike oli paljon hitaampi ja muutos tässäkin on tapahtunut viimeisten vuosien aikana. Eikä siinä, varmaan sinällään tuo nopea syöttöliike täyttää sitten kaikki kriteerit.

Kateeksi ei käy kyllä syöttötuomareita, mutta tärkein homma tuossa syöttötuomarin hommassa on että se valittu linja pysyy sitten koko pelin ajan samana. Aika usein näkee myös sitä että ei uskalleta matalan väärän jälkeistä syöttöä antaa enää vääräksi vapaataipaleen pelossa, vaikka syöttö olisi samankorkuinen tai jopa matalampi kun aikaisempi väärä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tuosta Puhtimäen tapauksesta ota selvää, joten vedän kaikki sanani takaisin. Mulla on itään päin 2 hyvää lähdettä, joista toinen sanoo, että ois JoMan miehiä ja toinen, että olisi menossa johonkin muuhun seuraan. Seinäjoesta puhuttu.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Maistuu muuten aika hyvältä kaiken tämän häviämisen jälkeen. Toki Kirittäret pelasi huonosti, mutta ei nyt mitään siltä pois, että HP ansaitsi nuo 2 pinnaa.
Onnittelut Haminaan ja samalla yhdelle niistä kirjoittajista joita tällä palstalla arvostan todella paljon.

Vietiinkö siinä muuten kolmaskin piste tänään...Kirittärien tasoitusjuoksua ekalla jaksolla ainakin pj Toikka kovasti protestoi ja Kouvolan kuuluttajan Maurin sanoin "alkoi kiljua kuin hanhi"...Tuo oli vähän epäselvä tilanne ja kun uusintoja ei ole enkä ole nyt tallennetta kelaillut niin vaikea sanoa.

Tuo HP naisten voitto joka tapauksessa tuo mukavasti lisää "säpinää" myös Naisten Superpesiksen sarjataulukkoon, vaikkei tietysti vielä toukokuussa isoja eroja tule. Mutta on kaikkien kannalta toivottavaa ettei nyt olisi ihan "heittopusseja" sarjassa vaikka välillä tuleekin semmoisia jaksoja kuin Mansen ja Tahkon Leidien eilen.

Ja Roihuvuoren näkökulmastahan minä tätä katson ja Roihun fanina. Vaikkei meilläkään hurjasti pisteitä ole, niin sanoisin että peli on paljon parempaa kuin kahdella viime kaudella...miten pitkälle se riittää, sen kausi näyttää. Olisihan se aika "eeppistä" jos saataisiin myös sarjataulukon haastajien kesken kovat kamppailut ihan sinne elokuun alkuun ja runkosarjan loppuun asti, viime vuonnahan Roihu ja KeKi Naiset jäi pahasti muista joukkueista jo aika varhaisessa vaiheessa.

Tällä kaudella mekin ollaan viety kuitenkin piste Seinäjoelta ja nyt HP vei kaksi Hippokselta...viime vuonna nämä ei ollut lähelläkään. Näitä yllätyksiä kanssa lisää vaan kauden mittaan ja voipi muuten tuo yksikin piste Seinäjoelta olla tosi arvokas Roihulle kun sitten pisteitä "ynnäillään" runkosarjan päätteeksi. Edelleen - mikäs sen parempaa kun panokset olisi kovat runkosarjan loppuun asti ja tietysti sitten Roihu vaan ei olisi kahden heikoimman joukossa enää :)
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä voi kysyä Rautiaisilta. No sinut valitaan vuoden tuomariksi. Hehän tämän linjan madaltamisen aloittivat. Aiemmin tuomarit olivat ilmeisesti kaikki tuominneet väärin, sillä nämä kaksi vetivät koko matala-linjauksen uusiksi.
Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää, miten päätuomari on vastuussa syöttötuomarin linjasta? Yllättävän vähän Antti Aine tai vaikka Peter Laitio saa palautetta syötön korkeudesta, mutta Kosti Rautiainen näköjään on vastuussa myös syöttötuomarin ratkaisuista. Ongelma syötön korkeudessa ei missään nimessä ole myöskään Immo Rautiaisen, vaan se syy löytyy säännöistä. Tuota metrin linjaa on pyydetty ihan liiton puolesta, mutta tuomarit ei ole siihen uskaltaneet mennä, koska niin kauan on menty tuolla 110-115 cm linjalla. Immo Rautiainen tuomitsi sääntökirjan mukaan ja tästä ei oikein voi häntä syyttää.

Tuo vauhdin lyhentäminen on sama kuin sanoisi jalkapalloilijalle, että juokse nopeammin ettei vastustaja ehdi edes repiä paidasta. Täysin typerä vasta-argumentti. Ja onhan vauhdin lyhentäminen todennäköisesti myös pois lyönnin tehosta, eli jälleen ulkopeli ja lukkari voittaa.
Tämä on aika huono vertaus. Jos jalkapallon puolelta hakee vertausta, niin se oli sama kuin pelaajille sanottaisiin, että elä lähde paitsion puolelta, koska nämä tuomarit viheltää sääntöjen mukaan, eikä vain sinnepäin.

Pesäpallon säännöt on monelle muutenkin vaikea ymmärtää, joten typerää vaatia, että lisäksi pitäisi olla näitä erikoissääntöjä. Esimerkiksi metri tarkoittaa 1,2 metriä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aiemmin tuomarit olivat ilmeisesti kaikki tuominneet väärin, sillä nämä kaksi vetivät koko matala-linjauksen uusiksi. Uskomatonta, miten esim liitto ei ole puuttunut tähän mitenkään, vaan on antanut näiden kahden (ja toki sen seurauksena muut ovat seuranneet) mellastaa omilla linjauksillaan matalan suhteen, varsinkin kun tämä tarkoittaa juoksumäärien vähenemistä. Kuitenkin suuren yleisön luulisi olevan kiinnostunut nimenomaan sisäpelin ansioista, ei siitä kuka lukkari pystyy syöttämään matalinta.
No minusta se on ihan selvää, että lähempänä tuo Immo Rautiaisen linja on oikeaa metriä kuin se keskimääräinen aiempi linja. Muistan joskus 15-20 vuotta sitten olleeni tuomarikoulutuksessa, jossa koulutuksen vetäjä myönsi itsekin, että toimiessaan syöttötuomarina hänen linja on lähempänä 120 cm kuin metriä. Eli kyllä sen jopa tuomarit ovat itsekin tiedostaneet, että linja on ollut pielessä suhteessa sääntökirjaan. Ja epäilemättä tuosta kertoo myös se, että muut syöttötuomarit ovat Immon perässä reivanneet linjaansa alemmaksi.

Eli jääkiekkovertauksin tuo viime vuosien siirtymä sääntökirjan mukaiseen syötön korkeuden tuomitsemiseen on vähän sama kuin lätkässä siinä 2005 tai 2006 alettiin koukkaamisia tai huitomisia viheltämään enemmän sääntökirjan mukaisesti sen aiemman kahvakiekon sijasta.

Se on minusta jotenkin vinoutunutta ajattelua, että syötön korkeutta tuomarin pitäisi tulkita jotenkin viihdyttävyyttä tai sisäpelijoukkueen etua ajatellen eikä sääntöjä mahdollisimman tarkasti valvoen. Vähän sama kuin vaadittaisiin, että pesätuomarien pitäisi alkaa näyttämään 10-15 cm paloja ehtimiseksi, jotta yleisö saisi nauttia enemmän juoksuista. Kyllä se oikeampi tapa on sitten muuttaa sääntökirjaa, jos koetaan ulkopelin ottavan liian tiukan niskalenkin sisäpelistä nykyisillä säännöillä.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Ylläoleviin viesteihin molempiin lainaten: minä pidän ainakin, kun näen kunnon lyöntejä molemmilta joukkueilta. Ei mitään kurkotus-sipaisuja, joita osa jokereista joutuu nykyään lyömään. Oli niin tai näin, että ennen vihellettiin väärin ja nykyään oikein, tai toisin päin. Pidin siitä, ettei tuomarit nousseet keskiöön, vaan annettiin pelaajien ratkaista pelit. Nythän esimerkiksi Rautiaiset ovat nostaneet itsensä pelin keskiöön pelaajien sijasta. Ja siitä en oikein pidä. Mielestäni syötön korkeus oli sellainen asia, mihin ei olisi tarvinnut puuttua. Aivan sama oliko se ennen metrin tai vaikka 1,5 metriä. Mutta kuten sanavalinnoistani voi huomata, nämä ovat vain minun mielipiteitäni. Jollakin toisella ne voivat olla erilaisia.

Tänään tuli katsottua ViVe-Kopla ottelua hetken aikaa, ja jo pelkästään sen pätkän perusteella käynnissä oli melkoinen Rautiais-show. Välillä meni käsittämättömän matalia syöttöjä läpi, ja sen seurauksena molempien jokerit joutuivat melkoisia sipsuja lyömään mataliin syöttöihin. Toki hyvillä lukkareilla on myös osuus asiaan, ja etenkin Kinnunen osaa tuota linjaa käyttää härskisti hyväksi.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään tuli katsottua ViVe-Kopla ottelua hetken aikaa, ja jo pelkästään sen pätkän perusteella käynnissä oli melkoinen Rautiais-show. Välillä meni käsittämättömän matalia syöttöjä läpi, ja sen seurauksena molempien jokerit joutuivat melkoisia sipsuja lyömään mataliin syöttöihin. Toki hyvillä lukkareilla on myös osuus asiaan, ja etenkin Kinnunen osaa tuota linjaa käyttää härskisti hyväksi.
No voit lohduttautua sillä, että ensi kaudesta eteenpäin ei Rautiaiset enää ole pilaamassa pesäpalloa. Veikkaan, että Saloranta löytää kyllä uusia syyllisiä, joten varsinaisesti mikään ei muutu.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
No voit lohduttautua sillä, että ensi kaudesta eteenpäin ei Rautiaiset enää ole pilaamassa pesäpalloa. Veikkaan, että Saloranta löytää kyllä uusia syyllisiä, joten varsinaisesti mikään ei muutu.
Jos vittaat teksteihin, joista Saloranta sai sakot, niin kertaakaan hän ei niissä viitannut, että Keki olisi tuomareihin pelit hävinnyt. Hänhän puhui myös yleisellä tasolla, kuinka nykyinen matalalinja vaikuttaa lyöntien laatuun. Ja vaikuttaahan se, siitä on turha pahoittaa mieltään.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos vittaat teksteihin, joista Saloranta sai sakot, niin kertaakaan hän ei niissä viitannut, että Keki olisi tuomareihin pelit hävinnyt. Hänhän puhui myös yleisellä tasolla, kuinka nykyinen matalalinja vaikuttaa lyöntien laatuun. Ja vaikuttaahan se, siitä on turha pahoittaa mieltään.
Jokainen voi tulkita haluamallaan tavalla. Saloranta vihjaili tappion jälkeen tuomareiden puolueellisuudesta, joten kyllä se omaan korvaan kuulostaa vähän siltä, että tappion syitä haettiin vähän muualta. Lisäksi hän kritisoi myös syötön korkeutta, mutta tämä puolueettomuuden arvostelu oli se, mistä ne sakot tuli. Ei mistään syötön korkeuden arvostelusta.

Kirin kannattajat on nielleet Salorannan kritiikin purematta, eivätkä ole huomanneet, että samaa Immo Rautiaisen linjaa noudattaa kaikki muutkin syöttötuomarit. Kannattaa se kritiikki kohdistaa oikeaan paikkaan. Muuten se kuulostaa selittelyltä.

Olen itsekin sitä mieltä, että syötön suhteen pitäisi tehdä muutoksia, mutta se ei voi toimia niin, että tuomarit tuomitsee sääntökirjan ohi. Se muutos on tehtävä sääntökirjan kautta.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
No ei ihme että Puhtimäki ei halua jäädä Manseen jos toimiston kahvipöydässä käydään tosissaan keskusteluita että palkataanko Joni Rytkönen ennen kun homma on käynyt edes käräjillä.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Höhö. Arvot ja niiden puute.
Kuinkahan tosissaan siellä käydään keskustelua Rytkösestä. Varmasti Rytkönen edelleen on vahvistus lähes joka joukkueelle, mutta kun puhutaan mestaruutta tavoittelevasta seurasta, niin Rytköselle ei löydy paikkaa ulkopelistä. Olisi taas outoa, että Manse ottaisi niin ison mainehaitan ja saisi sillä keskinkertaisilla prosenteilla vaihtavan Rytkösen. Lisäksi kun tähän yhtälöön otetaan mukaan Jani Komulainen, niin todennäköisyydet siirrolle on todella pienet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinkahan tosissaan siellä käydään keskustelua Rytkösestä. Varmasti Rytkönen edelleen on vahvistus lähes joka joukkueelle, mutta kun puhutaan mestaruutta tavoittelevasta seurasta, niin Rytköselle ei löydy paikkaa ulkopelistä. Olisi taas outoa, että Manse ottaisi niin ison mainehaitan ja saisi sillä keskinkertaisilla prosenteilla vaihtavan Rytkösen. Lisäksi kun tähän yhtälöön otetaan mukaan Jani Komulainen, niin todennäköisyydet siirrolle on todella pienet.
Ihan älyttömältä kyllä kuulostaa, mutta jos joku superin seura tuohon kiinni iskee, niin varmaan sitten juuri Manse.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan älyttömältä kyllä kuulostaa, mutta jos joku superin seura tuohon kiinni iskee, niin varmaan sitten juuri Manse.
Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että seuran sisällä on keskusteltu Rytkösen hankinnasta. Onhan seurassa kuitenkin Helimon kaltaisia seppiä päättämässä. Siitä huolimatta en usko, että itse sopimus olisi lähelläkään. Seurahan kiistää, että olisi ollut yhteydessä Rytköseen ja se on helppo uskoa. Se ei poista kuitenkaan sitä, etteikö seuran sisällä keskusteluja olisi voitu käydä.
 

lasone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvät
Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että seuran sisällä on keskusteltu Rytkösen hankinnasta. Onhan seurassa kuitenkin Helimon kaltaisia seppiä päättämässä. Siitä huolimatta en usko, että itse sopimus olisi lähelläkään. Seurahan kiistää, että olisi ollut yhteydessä Rytköseen ja se on helppo uskoa. Se ei poista kuitenkaan sitä, etteikö seuran sisällä keskusteluja olisi voitu käydä.
Itse pidän erittäin todennäköisenä että jokaisen (pl. JoMa) seuran sisällä on käyty jonkinlaisia keskusteluja aiheesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös