Pesiskausi 2023

  • 288 610
  • 2 283

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää tuplapelisysteemi tekee hommasta vähän omanlaistaan: huominen tulee äkkiä, eikä suuria temppuja ehdi keksiä. Sotkamo oli viime viikonloppuna vahvempi ja nyt Veto oli käyttänyt viikon tauon hyväkseen ja tuli eri meiningillä tänään. Mitä sitten tapahtuukaan huomenna, vaika Veto voittaisi, taukoa on jälleen viikko ja ensi lauantai saattaa näyttää hyvin erilaiselta. Mikäli sitä ylipäätään nähdään pelien merkeissä.

Naisissa Pori o ottanut, hiukan yllättäen otteen. Mutta kyllä mielelläni näkisin nousukkaiden häviävän, niin oudolta kuin tuntuukin toivoa porilaisten voittavan mitään missään koskaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vihanto tolppa hihassa tänään ja Huotari 7. Komulainen nousi 5.
Toivottavasti ykköskärki toimii ja kotiutuspaikat tulevat Pekkiselle ja Roopelle. Aapon 21 % kärkilyöntitilasto ja muutenkaan esitykset sisältö kun eivät yhtään vakuuta. Niiloa rohkeasti ykkös- tai kakkostilanteeseen väliin jos joku mokaa. Pekkiselle saatava myös kotiutuspaikkoja.

Toivottavasti ensi kaudella ei ole kolmea ulkopelispesialistia pelaavassa kokoonpanossa. Max 2. Kotron rooli on mielenkiintoinen. Tai oikeastaan roolin puute. Useasti yllättää kun pääsee lyömään Ja ulkona räpylä pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Kiitos kaikille Jymy pelaajille ja henkilöille, joille tämä oli viimeinen kausi. Tämä oli huikea ja raskas kausi. En oo koskaan todistanu tällästä syksyä.

Kiitos kaikille pesis kirjottajille täällä. Ootte parasta tällä palstalla.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Tuli veikkailtua mitalistit oikein keväällä, vaikka toki Veto oli ykkösenä. Hieno kausi oli miesten osalta ja onnittelut vielä Jymyn kannattajille. Nikollekkin suo tuommoisen lopetuksen Jymy-paidassa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onnea Sotkamoon Suomen mestaruudesta! Jymy oli selkeästi kahdesta hyvästä joukkueesta se parempi tässä sarjassa ja voitti ansaitusti mestaruuden.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kiitos Niko Korhonen, Mikko Kuosmanen ja koko Sotkamon Jymy.

Kiitos Jatkoajan pesisyhteisö ja pahoittelut, jos jonkun mielen olen matkan varrella pahoittanut. Sitä sattuu, kun tunteella vedetään, mutta aika monesti voisi jättää kirjoittamattakin kiihtyneessä mielentilassa.
 
Viimeksi muokattu:

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Puolueettomana katsojana en ole täysin tyytyväinen finaalien tasoon. Ratkaisupaikoissa nähtiin useita karkeita ulkopelivirheitä. Sisäpeli taas jäi molemmin puolin melko vaisuksi. No tällä kertaa saatiin tällaista pesisherkkua ja vähemmän virheitä tehnyt joukkue meni ansaitusti mestaruuteen.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Vaikea keksiä sanottavaa, mutta yritetään. Tämä peli meni aikalailla, kuten odotin. Ei läpilyöntejä, yhden juoksun peli ja siihen nyt olin viimein oppinut vähän luottamaan, että tuollaiset kääntyy Jymylle kovalla prosentilla. Huima joukkue oli tämän kauden Jymy tiukoissa paikoissa. Näissä finaaleissa kolme kertaa puolustivat 3-2 johdossa Vimpelin viimeisen vuoron nollille ja ottivat voiton. Noissa tilanteissa nähtiin todella kovia ulkopelisuorituksia.

Erinomaisesti valmennettu ja valmistettu, omiin vahvuuksiin täysin luottava joukkue. Aapohan tuon kiteytti erinomaisesti, millainen joukkue tässä oli.

Yllätyshän tämä on, ei sitä voi kiistää, ennakkoon luulin Vimpelin olevan vielä liian kova. Ja kovahan se olikin, mutta ei sittenkään liian kova.

Todella hienot pleijarit nähtiin. Kaksi kovaa puolivälieräsarjaa, tiukat välierät, tiukat finaalit. Unohtamatta naisten pesistä. Kyllä tässä olisi nyt pesiksellä hyvä alusta tehdä lisääkin nostetta lajille.

Kiitokset tässä vaiheessa palstan pesiskirjoittelijoille sekä Jymy-faneille kaudesta. Isot tsempit myös Vimpelin faneille. Aika hyvältä se tulevaisuus näyttää sielläkin ja tuo joukkue tullee finaaleissa olemaan tulevinakin kausina.

Kiitos JYMY!
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sitkeä joukkue Sotkamo on. Jo välierävaiheessa KeKin kanssa oli hyvin tiukkaa, mutta lähes järjestään ne pienten marginaalien matsit Jymy vei edukseen. Sama jatkui sitten finaalissa.

Viime syksynä puhuttiin siitä, miten ViVe muutti lajin evoluutiota, kun valtavalla lyöntipelillä jyräsi mestaruuteen. Nyt tuli imperiumin vastaisku ja Sotkamon mestaruus perustui huipputiiviiseen ja lajitehokkaaseen ulkopeliin sekä sarjan parhaaseen etenijäosastoon yhdellä superkotiuttajalla höystettynä.

Taitaa olla syksyn palkintogaala melkoista Jymyn dominanssia. Roope Korhonen pokkasi jo pudotuspelien MVP:n tittelin ja eiköhän hänet kruunata vielä vuoden pelaajaksi, vuoden jokeriksi ja myöskin kultaisen mailan saajaksi eli sarjan parhaaksi sisäpelaajaksi. Aapo Komulainen on kaiken järjen mukaan vuoden lukkari ja Mikko Kuosmanen vuoden pelinjohtaja. Kultaisen räpylän saajaksi Komulainen, Jussila ja S. Lassila ovat kandidaatteja, mutta oma valintani kohdistuisi historiallisesti koppariin eli Jussi Korhoseen, joka adjutanttinsa Vihannon kanssa loi Sotkamolle merkittävän kilpailuedun kopparipelissä koko kauden ajan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onnittelut Sotkamoon vielä tässäkin ketjussa. Kausi 2023 on nyt yhtä matsia vaille kirjoissa ja kansissa. En tiedä kiinnostaako tämä ketään lukea, mutta siitä huolimatta vähän voisi omia ajatuksia menneestä kaudesta kirjoitella. Lähinnä oman joukkueen näkökulmasta.

Jos tuosta naisten joukkueesta aloittaa, niin kausihan oli suuri onnistuminen. En tosiaan uskaltanut kauden alla ajatellakaan, että HP pystyisi noin selvällä pistemarginaalilla säilyttämään sarjapaikkansa. Toki tuota edesauttoi se, että KeKi ja Roihu olivat sysihuonoja läpi koko kauden. HP taas pelasi läpi koko kauden tasoonsa nähden hyvää pesistä, ja sellaisia ihan kunnon ohipelejä ei montaa tullut. Pinna Pesäkarhuilta ja voitot Vaasasta sekä Ferasta olivat kauden suurimpia onnistumisia. Sarjapaikka säilyi täysin ansaitusti.

Ensi kaudella minun mielestäni on sitten isoin haaste siinä, että miten joukkue lataa itsensä uuteen kauteen. Tähän kauteen oli helppoa lähteä siitä, että sarjapaikka pitää säilyttää, mutta nyt minusta rimaa pitää nostaa. Tavoite pitäisi seuraavaksi asettaa pudotuspeleihin pääsemiseen, koska siinä on riskinsä jos jää vaan kellumaan tuonne pohjalle.

No miten joukkueesta sitten rakentuu pudotuspelitason joukkue? Juoksuero 95-202 kertoo hyvin karulla tavalla sen, että missä joukkueen suurin ongelma kaudella oli. Joukkueessa ei Taru Toikan lisäksi käytännössä ollut ollenkaan Superpesistason kotiuttajaa. Eli Toikan kaveriksi pitäisi ehdottomasti saada joku toinen kotiuttaja, joka pystyy säännöllisesti lyömään pinnoja. Nea Forsell ei viime kaudella paljoa pystynyt pelaamaan, ja hänestä voisi jokerina ja terveenä ollessaan olla tulitukea tuomaan. Mutta numerolle tuohon keskipalkkiin pitäisi saada joku lyöntivoimainen pelaaja hankittua. Lisäksi myös etenijäpuolelle olisi hyvä saada vahvistusta.

Sopimustilanne on tällä hetkellä jo ihan kohtalainen. Runkopelaajista vielä ilman sopimusta on ainakin Niina Nukarinen, ja varsinkin hänen jatkonsa noista sopimuksettomista pelaajista olisi tosi arvokas.

Nyt kun tuo naisten joukkue onnistuisi vielä sen 1-2 kautta säilymään Superissa, niin siinä kohtaa tuolta omista junioreista alkaisi todennäköisesti nousemaan jo ihan merkittävää tukea edustusjoukkueelle. Kuten olen paljon täällä hehkuttanut, niin tuolla HP:n tyttöpuolen junioreissa ikävälillä 14-19 on useita todella lupaavia pelaajia, joista osalla on potentiaalia jopa Itä-Länsi tason pelaajiksi. Parivaljakko Mira Heikkilä - Vilma Tuutti on sellainen, joka kannattaa naispesistä seuraavien painaa mieleen. Tästä kun pari vuotta vielä menee, niin uskon molempien pelaavan vakituisesti naisten Superia. Ovat silloin iältään 17 ja 18 vuotta. Lisäksi 14-vuotias Inka Hovi on erittäin lahjakas pelaaja ja oman ikäluokkansa parhaimmistoa koko maassa, mutta vielä niin nuori, että katsotaan nyt ainakin ensi kesä vielä ihan rauhassa ennen kuin ruvetaan mitään maalailemaan.

Noita vanhemmista pelaajista pitää mainita 19-vuotias Riina Hallikainen. Hänellä on ollut ilmeisesti aika hankalia ja pitkään kestäneitä terveyshuolia, mutta jos saisi vaan terveenä harjoitella ja urheilla, niin potentiaalia on todella paljon. Olisi varmasti jo tällä kaudella päässyt paljon pelaamaan Superpesisjoukkueen mukana ilman noita terveysvaikeuksia.

Näiden lisäksi haluan tuolta HP:n yhteistyöjoukkueesta Kuusankosken Puhdista nostaa ainakin Annika Utriaisen nimen esille. Pelasi siis naisten suomaria Puhdissa ja tyttöjen superia HP:ssa kuluneella kaudella. Hän pisti varsinkin noissa suomarin peleissä siitä etukentältä silmään ja lyöjänä myös vaarallinen.

Noidenkin lisäksi on vielä joitakin varsin potentiaalisia nimiä, joista Emmi Oleander ansaitsee mielestäni tulla myös mainituksia. Mutta tuossa ylempänä kuitenkin ne kovimmat lupaukset ovat. Erityisesti kolmikko Heikkilä-Tuutti-Hovi.

----------------------------------

Miesten puolella taas asiat eivät aivan niin valoisilta näytä. Joukkue toki nousi lopulta varsin suvereenisti Superiin, ja tämä on ensimmäinen kerta 1928 perustetun seuran historiassa, kun molemmat edustusjoukkueet pelaavat yhtä aikaa korkeimmalla sarjatasolla. Onhan sekin jo saavutus sinäänsä.

Mutta hankalaa on tuo joukkueen rakentaminen. Koko ykköspesiksen paras lyöjä Joosua Rättö ilmoitti jo lähdöstään, sekä myös polttolinjan avainpelaaja Kaapo Kalmari vaihtaa maisemaa. Vielä kun samaan aikaan on se tilanne, että ykköspesiksen ylivoimaisen etenijäkuninkaan ja luullakseni jotain ennätyksiäkin rikkoneen Teemu Rouhiaisen jatko ei ole ollenkaan varmaa, niin pakka on lievästi sanottuna levällään.

Juho Hacklinin kiinnitys on toki hyvä alku, mutta paljon vielä tarvitaan. Joukkueessa ei tällä hetkellä ole esimerkiksi käytännössä kotiuttajia ollenkaan. Jos Jere Heikkinen saataisiin jatkamaan meillä, ja markkinoilta tarttuisi toinen kaksikosta Juha Korhonen-Petteri Kortelainen, niin tilanne näyttäisi jo paljon paremmalta. Siihen voisikin sitten vielä meidän omasta takaa löytyvän Juha Leskisen lyödä toiseksi kotiuttajajokeriksi, niin kotiutushommat olisivat aika hyvissä kantimissa. Mutta jos kauteen lähdetään niin (kuten pahoin pelkään), että Leskinen on toinen kotiuttajajokeri, ja sitten toinen on joku jostain ykköspesisseurasta naarattu ukko, niin todella vaikeaa tulee. Ei ykköspesiksessä ole montaa sellaista nimeä jota voisi harkitakaan, mutta ehkä Puijon Mikko Lukkari on semmoinen nimi, jota Marko Hovi on puhelinluetteloaan selatessaan ainakin miettinyt jossain vaiheessa.

Noiden lisäksi linjaan tarvitsee vähintään yhden Superpesiksessä tasonsa todistaneen pelaajan. Jos Rouhiainen ei jatka, niin silloin todennäköisesti myös kopparin. Johannes Kiri on meidän omasta takaa hyvin lupaava nuori koppari, mutta pelkästään kaksikolla Hacklin - Kiri ei voida kauteen lähteä, vaan pakko on olla joukkueessa joku kolmaskin kopparin tontin tunteva pelaaja.

Yksi mielenkiintoinen asia tässä kaikessa on vielä Henri Heikkilän jatko. Hän ei tosiaan pelannut sitkeän vamman vuoksi tällä kaudella peliäkään. Mahdollista on, että joutuu tuon vamman vuoksi lopettamaan koko pelaajauransa, ja siirtymään pysyvästi pelinjohtohommiin. Jos hän kuitenkin pelaamaan pystyisi, ja sieltä saataisiin se loukkaantumista edeltäneellä tasolla pelannut Heikkilä riviin, niin olisi totta kai merkittävä vahvistus joukkueelle. Yksi niistä harvoista pelaajista, joihin voisi varmuudella luottaa, että taso riittää taatusti myös Superissa.

Syksy on toki vielä vasta alussa, mutta selvää on se, että miesten joukkue tarvitsee monta joukkuetta selvästi vahvistavaa palasta tuohon vielä lisää, että on mitään mahkuja taistella sarjassa säilymisestä. Toivottavasti Hovi saa iskukykyisen joukkueen jalkeille.

Omista junioreistahan ei HP:lla ole poikien puolella tyttöjen tapaan näkyvissä oikein mitään. Tytöissä on monta tosi hyvin pärjännyttä ikäluokkaa tuossa perättäin, mutta pojissa ei ole muuta kuin tuo 2 vuotta sitten C-junioreissa SM-kultaa voittanut ikäryhmä, joka nyt pelaa miesten suomaria ja poikien superia. Siitä porukasta Mico Huttunen, Johannes Kiri ja Perttu Toikka pelasi jo kuluneella kaudella pääosan peleistä miesten ykköspesistä. Huttunen ja Toikka melko pienissä rooleissa, mutta Kiri oli jo tässä vaiheessa ulkopelissä kopparin tontilla tosi iso palanen joukkueen pärjäämistä. Näen, että tuosta kolmikosta jokaisella on mahdollisuudet kehittyä ihan hyviksi pelaajiksi miesten Superpesikseen, jos vaan panostusta riittää pojilla omasta takaa. Heidän lisäkseen tuosta ikäryhmästä löytyy vielä ainakin kaksi pelaajaa, jotka ovat Akseli Toikka ja Niilo Heiskanen, joilla on kyvyt tulla ihan hyviksi pelaajiksi myös aikuisten peleihin.

Tuossa ryhmässä se HP:n tulevaisuuden runko ja toiveet lepää. Ohkaista on. Nuoremmista ikäluokista ei ainakaan minun tietoisuuteeni ole tullut mitään sellaisia nimiä, joista kannattaisi ihmeemmin innostua.

Eli se, että miten HP:n miesten joukkueesta saadaan rakennettua pysyvästi superpesiksessä säilyvä joukkue vaikka jonkun IPV:n tapaan, niin minulle tuo ainakin näyttäytyy tällä hetkellä todella vaikealta rastilta.

Naisissa on onneksi erittäin paljon valoisampi tilanne, ja täällä kylillähän liikkuu kaikenlaisia huhuja, että toimistolla haluttaisiinkin tulevaisuudessa panostaa selvästi voimakkaammin nimenomaan naisten puolelle. Mene ja tiedä sitten, että mikä on totta.

--------------------------------------

Mutta niin se kausi vaan taas tosiaan nopeasti on mennyt. Jatkoajan laadukkaalle pesiskeskustelulle jälleen kiitokset tästäkin kaudesta. Varmastikin asiaa on vielä tässä syksyn aikana sopimusuutisten muodossa tuohon kauteen 2024 keskittyvään ketjuun, mutta noin muuten pesisasiat painuvat taas horrostilaan siihen asti, että hallikausi jälleen käynnistyy.

Tässä kaudessa hyvää oli se, että tasokasta pesistä pelattiin sekä naisissa että miehissä taas napsun verran laajemmalla rintamalla. Etenkin Kempele miesten puolella ja Seinäjoki naisten puolella toivat huomattavasti lisää mielenkiintoa kausien kulkuun, vaikka finaaleihin lopulta varsin odotetut joukkueet päätyivätkin.

Jatketaan ensi kaudella.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sitkeä joukkue Sotkamo on. Jo välierävaiheessa KeKin kanssa oli hyvin tiukkaa, mutta lähes järjestään ne pienten marginaalien matsit Jymy vei edukseen. Sama jatkui sitten finaalissa.

Viime syksynä puhuttiin siitä, miten ViVe muutti lajin evoluutiota, kun valtavalla lyöntipelillä jyräsi mestaruuteen. Nyt tuli imperiumin vastaisku ja Sotkamon mestaruus perustui huipputiiviiseen ja lajitehokkaaseen ulkopeliin sekä sarjan parhaaseen etenijäosastoon yhdellä superkotiuttajalla höystettynä.

Taitaa olla syksyn palkintogaala melkoista Jymyn dominanssia. Roope Korhonen pokkasi jo pudotuspelien MVP:n tittelin ja eiköhän hänet kruunata vielä vuoden pelaajaksi, vuoden jokeriksi ja myöskin kultaisen mailan saajaksi eli sarjan parhaaksi sisäpelaajaksi. Aapo Komulainen on kaiken järjen mukaan vuoden lukkari ja Mikko Kuosmanen vuoden pelinjohtaja. Kultaisen räpylän saajaksi Komulainen, Jussila ja S. Lassila ovat kandidaatteja, mutta oma valintani kohdistuisi historiallisesti koppariin eli Jussi Korhoseen, joka adjutanttinsa Vihannon kanssa loi Sotkamolle merkittävän kilpailuedun kopparipelissä koko kauden ajan.
Jani Lassila on kandidaatti vuoden lukkariksi. Hyvä huomio tuo J. Korhonen kultaisen räpylän saajaksi. Kannatan. Olisi todellakin ansaittua.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jani Lassila on kandidaatti vuoden lukkariksi.
No, jos pesäpalloa pelataan neljä kuukautta ja Aapo Komulainen on vähintään kolmesti kuukauden lukkari, niin aika vaikea on Lassilan häntä haastaa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hämmentävä finaali. Jymyn sisäpeli toimi yhden vuoron ajan ja se riitti voittoon ja mestaruuteen. Toisaalta viime viikonloppuna Jymy vei molempia otteluita pelillisesti mielestäni. Tänään todella pahoja virheitä puolin ja toisin, mutta kriittisemmät virheet Vedolta.

Monelle Jymyn pelaajalle ensimmäinen mestaruus. Onneksi olkoon!
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kultaisen räpylän saajaksi Komulainen, Jussila ja S. Lassila ovat kandidaatteja, mutta oma valintani kohdistuisi historiallisesti koppariin eli Jussi Korhoseen, joka adjutanttinsa Vihannon kanssa loi Sotkamolle merkittävän kilpailuedun kopparipelissä koko kauden ajan.
Tämän pitäisi olla oikeasti selvä valinta, mutta enpä taas tiedä, joku Severi Lassila sen taas nimellään vie...

Jani Lassila on kandidaatti vuoden lukkariksi. Hyvä huomio tuo J. Korhonen kultaisen räpylän saajaksi. Kannatan. Olisi todellakin ansaittua.
Jani Lassila yllätti monet, mutta on kyllä silti tosi kaukana vuoden lukkarin hommasta. Runkosarjassa Komulainen ja Alanen oli selkeästi parhaat ja pudotuspeleissä Aapo, parista heikosta pelistä huolimatta, oli kyllä vahva jälleen. Kinnunen ja kolmoskori näytti eron tänäänkin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän Roope ole sitten vuoden pesäpalloilija.
Eipä Jymyssä oikein muita kandidaatteja ole tällä kaudella. Jos Vikströmin välierät eivät olisi menneet niin penkin alle, niin voisi olla mahdollinen, mutta lyöjäkuninkuus runkosarjassa JA pudotuspeleissä on aika kovaa valuuttaa. 98 % varmuudella menee Roopelle.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy nostaa hattua Jymylle ja onnea Jymyn kannattajille. Täytyy sanoa, että en olisi uskonut. Urheilu on siitä hienoa, että ennakkosuosikki ei voita läheskään aina. Jos oli tämä kausi tasainen, niin ensi kausi tulee olemaan entistä tasaisempi top-6 seurojen osalta. Oma mielenkiinto on suuresti, että miten Niko Korhonen onnistuu Jomassa ja miten Korhosen lähtö vaikuttaa Jymyyn. Hieno laji ja hieno kausi jälleen. Toivottavasti ensi kaudella jatkuu nousut katsojaluvuissa.
 

Hosaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Pallonlyöjät, KooKoo
Onnea Jymylle. Vuoden lukkarista jos puhutaan niin kyllä Aapo Komulainen on ainoa varteenotettava vaihtoehto.

Alanen ynnä muut jo ennen välieriä junasta jääneet eivät ikävä kyllä näitä pystejä voita vaikka runkosarja menisi kuinka hyvin. Teemu Kinnunen sitten taas teki emävirheen juuri siinä pelissä mikä jää äänestäjien verkkokalvoille pitkäksi aikaa.

Kouvolaan odotan vuoden tulokkaan palkintoa toiselle Aapolle, eli Kinnuselle.
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Yleensä vaan lueskelen täällä ja vähemmän kirjottelen, mutta eilen meinasin tulla antamaan vähän palautetta uskonpuutteesta. Eilen Vimpelin piti kotona tarttua peliin ja venyttää sarjaa, mutta tähän peliin oli lyötävä se oikea tiikerinsilmä ja nyt se sitten tapahtui toisen jakson kolmannessa vuoroparissa.

Tämän kauden iso teema oli muilla joukkueilla kuroa Vimpelin etumatkaa kiinni ja helvetin ylpeä olen siitä, että Sotkamon Jymy siinä näytti eteen. Mielettömän upea kausi kaikkineen ja uskomattoman tiukat finaalit nähtiin. Kiitos Vimpelin ja Sotkamon faneille täällä, että olen pääsääntöisesti saanut lukea korkeatasoista settiä pitkin kautta ja finaalien keskellä. Yritetään nyt vaikka ihan oikeasti laiskuudelta vähän aktivoitua enemmänkin näissä piireissä. Kiitos Sotkamon Jymy ja eritoten Niko Korhonen näistä vuosista!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös