tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Olen jo vähän aikaan miettinyt HIFK:n tulevaisuutta.
Yksi monista asioista joka minua arvelluttaa on Pentti Matikainen. Onko Matikainen varmasti tarpeeksi ammattitaitoinen ja hyvä, jotta näemme HIFK:ssa ensi kaudella ja jatkossa hyvän joukkueen, joka tosissaan pelaa mitaleista? Vai palaammeko Mobergin aikoihin? Moberg oli loistava "kiekkopomo", mutta pelaajahankinnoista Frank ei tiennyt kyllä mitään. Frankin parhaat hankinnat olivat luokkaa, Roland Carlsson. (Ei millään pahalla Rolle!).

Tällä hetkellä kun käydään kova taistelu pelimiehistä, niin ajatus Matikaisen taidoista hiipii väkisin mieleen. Ei oikein osaa mitään odottaa. Itse jopa pelkään pahinta. Onko Levokari HIFK:n ns. suuri hankinta ensi kaudelle?

Mitä mieltä te muut olette Penasta? Uskotteko mieheen? Mielipiteitä ja tuntemuksia otan mielelläni vastaan.
Itseäni tosiaankin pelottaa todella paljon. Palaako HIFK 90-luvun alun rämpimiseen, vai alkaako nyt uusi "Kekäläinen-aika"?

En vaadi paljon, mutta mestaruus joka vuosi olisi ihan hyvä!
 
Use the force Luke!

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Fööni osaa kyllä...

...mutta mielestäni lähinnä valmentamisen, josta saatiin taas näytettä tänä keväänä.

Ongelma on se, että Purkka-Pena haluaa itse nähdä itsensä jo haalarihommat jättäneenä ja nimenomaan HIFKin toimitusjohtajana. Tällöin pelaajahankinnat tulevat hänen kontolleen ja totuus on se, että on aivan eri duuni olla hyvä valmentaja kuin hyvä kykyjenetsijä. Sama pätee toisinkin päin; Kekäläinen on loistava scoutti, mutta ei varmasti kummoinenkaan valmentaja, jota hän ei halunne ollakaan.

Fööni-Matikainen lanseerasi Suomeen roolikiekon 80-luvulla (mm. Kai Suikkanen maajoukkueeseen!) ja nyt roolipelaajia ja roolipelaamiseen perustuvaa taktiikkaa löytyy jokaisesta härmän joukkueesta. Niinpä suomalainen jääkiekko on noussut huimaa vauhtia kv. tasolla. Suurin ansio tästä perustyöstä menee Föönille, kaikki kunnia siitä hänelle ja olisi hienoa nähdä hyytävää Matikais-kiekkoa vielä joskus. Siis Matikaisen valmentamana. Lehkonen olisi tuskin saanut mitään esim. Nielikäisestä irti, mutta katsokaapa mitä Fööni sai nilviäisellä ja muilla niittaajilla aikaan; mm. Tepsin ja Bluesin kumoon ja melkein Ipankin.

En usko Föönin onnistuvan kovin hyvin erilaista silmää vaativissa pelaajahankinnoissa, mutta toivon olevani väärässä...
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
No jaa

En tiedä onko Fööni nyt todellakaan Suomen kiekkoilun nousun suurin tähti. Tiukan puolustamisen hän kyllä osaa, kuten nytkin playoffissa nähtiin.

Eiköhän kuitenkin todellisen nousun takana ole muuan Jursinov senior, jonka aikana Turussa ruvettiin opettelemaan nykyaikaista mies miestä vastaan kiekkoa pienpeliharjoitteilla. Ylipäätään ruvettiin harjoittelemaan aivan sairaan paljon. Koivu ja Lehtinen olivat tämän oppisuunnan käytännön toteuttajia. Peltonen nopeasti oppivana miehenä oli maajoukkueessa ketjun kolmas lenkki. Summanen oli myös Jursin oppilaita. Samaan aikaan Westerlund teki liitossa omaa tutkimustyötään ja päätyi teeseissään hyvin lähelle Jursin ajatuksia. Näihin nimiin kiteytyy pelillisesti Suomen kiekkoilun todellinen nousu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: No jaa

Viestin lähettänyt käyttäjä Vakio
En tiedä onko Fööni nyt todellakaan Suomen kiekkoilun nousun suurin tähti. Tiukan puolustamisen hän kyllä osaa, kuten nytkin playoffissa nähtiin.

Eiköhän kuitenkin todellisen nousun takana ole muuan Jursinov senior, jonka aikana Turussa ruvettiin opettelemaan nykyaikaista mies miestä vastaan kiekkoa pienpeliharjoitteilla.

No, Fööni heilui peräsimessä jo -88 jolloin Calgaryssa alkoi mitalien aika suomalaisessa jääkiekossa. Ja kukas olikaan Föönin kakkoscoachi tuolloin? No, muuan herra Jortikka, joten jäljet johtavat toki myös Turkuun. Mielestäni Föönin, ja samaan ketjuun lisäisin myös Westerlundin ja Summasen, sekä Turun koulukunnan suurin ero on Fööni-kiekon tietoinen NHL-tyyppisyys. Turussa harjoiteltiin (harjoitellaan) sairaan kovaa ja kaikki Jursia matseissa nähneet muistavat hänen legendaariset "jalat jalat" huutonsa pelaajille. Fyysisyydestä ei Tepsiä ole koskaan syytelty/kiitelty. Makuasiat ovat makuasioita, mutta minä katson ennemmin fyysistä peliä ja selkeitä roolituksia kuin hurjaa liikettä ja lähes tasavahvoja kentällisiä. Niinpä lasken Föönin ennemminkin roolikiekon suomalaiseksi isäksi kuin kv. menestyksen vastaavaksi. Onnistunut roolipelaaminen vaan sattui tuomaan ne ensimmäiset mitalit - Föönihän coachasi vielä Prahassa (vai oliko se siellä) -92 hopeaa?
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Korpi oli tehnyt pohjat...

...niin Rauno Korpi oli tehnyt maajoukkueessa aika hyvät pohjat. NL vastaan pelattiin hyvin ja Suomen joukkue 88 rakentui Tapparan tähtien varaan. Joten ei ole syytä unohtaa Korven/Tapparan merkitystä nousuun. Mielestäni tärkeintä oli yleisesti suomalaisen kiekon ammatimaistuminen ja junioreihin panostaminen. Kun junioreille alkoi löytyä kunnon olosuhteita ja valmentajia(eikä vain isät enään valmentaneet), niin kiekko on alkoi nousemaan. Nykyään melkein ympäri Suomen voi nousta kiekossa huipulle, jos pelaajalla löytyy vain tahtoa harjoitella.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Pentti käväisi Ylen Urheiluhulluissa muistelemassa omia Leijona-aikojaan. Matikaisella on radiolähetyksessäkin uskomaton karisma ja kyky kertoa asioita edukseen, tällaisia henkilöitä ei suomalaisessa jääkiekossa liikaa ole. Muutenkin hyvää juttua, kun Pekka Holopainen toi omia muistojaan mukaan, mihin Penan oli helppo tarttua.


Matikaisen jakso Areenassa
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Viime syksynä oli Penan 70-vuotishaastattelu. Tämä on myös hyvää kamaa.

Pena puhuu noissa molemmissa podcasteissa ja myös muistelmissaan siitä Calgaryn roolituksesta. Ei valittu enää kaikkia "parhaita pelaajia", vaan joukkoon otettiin sitoutuneita roolipelaajia, jotka osasivat pelata kiekottomina niin hyökkäys- kuin puolustusalueella. Esim. Pekka Tuomisto oli tällainen hyökkääjä, joka pääsi Calgaryyn mukaan puolustusosaamisensa takia.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy