Peluutus ja kokoonpanot kaudella 2014–2015

  • 111 989
  • 504

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ahon haastatteluun viime matsin yhteydessä jossa luetteli loukkaantuneet pelaajat.
Ei ole mitenkään mahdollista, että vain unohti mainita O'Connorin? Valmentajat ovat tunnetusti puolijumalia, mutta ehkä hekin joskus unohtavat jonkun pelaajan haastattelun yhteydessä..
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei ole mitenkään mahdollista, että vain unohti mainita O'Connorin?
Liigan sivuilla nykyään näkee noi loukkaantuneiksi ilmoitettut pelaajat ja Bluesin kohdalla siellä on punainen risti vain Zamorskyn ja Makkosen kohdalla. Eli siellä ois sitten sama unohdus kuin Aholla.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
(En viitsi sponssata tuota Aholle Kenkää-ketjua ja sinne avautuvien nimimerkkien agendaa, joten siirrän tähän ketjuun keskustelua Ahon viime kauden Bluesin agressiivisuudesta verrattuna tämän kauden vastaavaan.)

Vaikka lähtijöitä yritettiin paikata parhaan mukaan, niin ei esimerkiksi Huhtalan ja Pöystin tuomaa agressiivista virtaa korvata kovin helposti. Siksi on mielestäni ihan loogista, että tämän kauden Blues vaikuttaa kiltimmältä kuin viime kauden. Vastaavasti ollaan yritetty panostaa hieman enemmän pakkien kiekolliseen antiin. Mä uskon kuitenkin, että tässä on hyvä siemen, josta VOI kehittyä viime kauttakin parempi joukkue. Se on parempi mittari kevättä ajatellen, miten joukkue pelaa parempia joukkueita vastaan, kuin huonompia. Tällä kaudella on jo kukistettu mörkö (eli Jyppi), joka voitti Bluesin joka kerta viime kaudella.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kiekollisempi anti olisi hyvä lisä, jos ne aiemmat vahvuudet säilytettäisiin. Nyt vaikuttaa siltä, että jokainen ketju yrittää pelata ns. kiekollista peliä ja rouhiminen on unohdettu kokonaan. Eihän sen pitäisi niin mennä, varsinkaan meidän rosterilla, jossa on kaksi kakkosketjua ja kaksi nelosketjua noin hieman kärjistäen.. Pakisto taas on tänä vuonna jopa vähän liian kiekollinen, kovuutta kaivattaisiin hieman enemmän, sekä suoritusvarmuutta.

O'Connorista vielä sen verran, että ehkä on tosiaan poppariosastolla, mutta kuten aiemmin mainitsin, en usko hänellä olevan ottajia jonoksi asti, joten ainakaan mihinkään kiukutteluun ei hänellä luulisi olevan varaa. Aholla on varmasti joku suunnitelma hänen suhteensa ja meidän asiasta täysin tietämättömien on turha arvailla tuota ilman mitään tarkempaa tietoa. Jos Aho on sokea omien valintojen suhteen, on apukoutsien tehtävä herättää kysymyksiä.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miten olis joku tälläinen:
Kantola-Hirso-Korhonen
Lahtinen-Tiivola-Aaltonen
Kangasniemi-Kearns-Talaja
Sailio-Liivik-Rooba

Gilliati popparivuorossa

Westermack-Zamorsky
Kuukka-Kaijomaa
Rantakari-Malmivaara
Tikkinen

Ei tuu toteutumaan, mutta väitän ettei olis huono ainakaan vähän hyökkäävämmällä pelitavalla.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sorry kaikille epäilykseni: O`Connor on mukana illan kokoonpanossa seitsemäntenä pakkina. Saas nähdä saako peliaikaa. Ainakin ylivoimalla luulis saavan, varsinkin kun Rantakari on jostain syystä sivussa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
...jatketaas nyt tätä viime aikoina ylläpitämääni O`Connor teemaa. Oli todella hyvä tänään. Ihmettelen kovasti jos ei torstaina mahdu kokoonpanoon. Pakeista Kaijomaa ainoa jolle miinusta - siitä huonosta purkukiekosta, jonka jälkeen Kärpät iski johtomaalin.
 
Viimeksi muokattu:

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Samaa mieltä Pavlovin kanssa O'Connorista. Ansaitsee ehdottomasti paikkansa kokoonpanossa.

Kaikkien pakkien ollessa terveenä meillä on jopa yllättävän hyvä tilanne puolustuksen suhteen. Westermarck on pelannut itsensä kokoonpanoon, samoin Rantakari on ollut positiivinen yllätys. Tällä hetkellä Seppälä ja Tikkinen jäisivät mielestäni auttamatta seitsemän pelaavan pakin ulkopuolelle. Minuutteja vaan hakemaan vaikka Vantaalta Zamon palattua ja itseluottamusta/kehitystä sitä kautta eteenpäin.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Samaa mieltä Pavlovin kanssa O'Connorista. Ansaitsee ehdottomasti paikkansa kokoonpanossa.

Kaikkien pakkien ollessa terveenä meillä on jopa yllättävän hyvä tilanne puolustuksen suhteen. Westermarck on pelannut itsensä kokoonpanoon, samoin
Tänään tosiaan taisi olla vain kerran kompastua luistimiinsa O'Connor. Pelejä vaan lisää alle, niin hyvä tulee! Westermarck on kyllä ajanut komeasti Tikkisen ohi. Välillä näyttää, kuin joutuisi pulaan, mutta aina pelaa sieltä kiekon oikeaan paikkaan. Todella tasapainoista peliä.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Mielestäni Tikkinen pelasi paikoitellen erinomaisesti. Toisessa erässä, kun pääsi pakkien pelaamista paremmin seuraamaan, teki Tikkinen kiekottomana ja kiekollisena monta sellaista peliä edistävää suoritusta, johon osalla meidän pakeista ei osaaminen riitä. Haki muutaman kerran keskialueella itsensä ahtaaseen väliin pelattavaksi niin, että Blues pääsi paineesta kiekollisena ylöspäin.

Westermarck jatkaa vakuuttavalla linjalla.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Paljon on ollut täälläkin mutinaa siitä, onko Hirso riittävä ykkössentteri. Pelannut mielestäni erittäin hyvin viime aikoina. 5+15=20 23 peliin eli lähes pinna per peli vaihdissa mennään. Eilenkin vahvasti mukana molemmissa Bluesin maaleissa.
 

Esboo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tervehdys tänne kaikille Bluesin kannattajille,

Sain vihdoin viimein hommattua tunnukset tänne ja nyt pääsee osallistumaan keskusteluihin, joita olen jo vuosikaudet seurannut.

Eilisestä sen verran, että mielestäni oli hyvä peli kaikenkaikkiaan, vaikka ei kauheesti hyvillä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Tosiaan Kärppien ainoa
maali Kaijomaan huonosta purusta, mutta muuten hyvää puolustuspelaamista koko joukkueelta ja O´connorille vaan lisää pelejä alle niin hyvä tulee.

Jotenkin tuntuu, että juuri Kaijomaalta ja Malmivaaralta tulee useimmiten niitä "älyttömiä" ratkaisuita tilanteissa jossa ei ole edes välitöntä painetta vastustajalta.

Jokatapauksessa aivan huikea loppu Kärppiä vastaan ja toivotaan, että Talaja rupee nakuttelemaan useamminkin noita ylänurkkia.
Samalla asenteella vaan Saipaa vastaan!
 

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tervetuloa Esboolle ja täytyypä itsekin taas aktivoitua.

Mielestäni tulostaulu ei valehtele ja viimeiset 8 peliä paikan päältä / netistä katsoneena on alkanut näyttää siltä, että jengin luonne ja pelitapa on alkanut löytyä. Ei varmasti ole mitään säkenöivää taitokiekkoa ainakaan 60 min/peli mutta kyllä hyvän jengin ja hyvän valmentajan tunnistaa siitä, että pikkuhiljaa joukkueen luonne alkaa paljastua. Joten hyvällä tiellä ollaan, vaikkei SaiPa -pelistä varmasti helppoa tulekaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tota O'Connorin suorituksen arvoa nostaa vielä se että ei ole varmasti helppoa tulla sieltä koirankopista pelamaan liigan kärkiporukkaa vastaan. Pelituntuma ei nyt varmasti ollu paras mahdollinen ja kun O'Connor ei ole Ahon suosikkpoju listalla niin varmaan tietää että yksikin moka kentällä niin hän on takaisin viltissä.

Kun tota meidän pakistoa katsoo niin onhan se tavallaan aika ymmärettävää O'Connorille saatetaan etsitä uutta seuraa:

Kuukka - Westermack
Kaijomaa -Zamorsky
Malmivaara - Rantakari
+ Tikkinen & Seppälä

O'Connorin kohtaloksi taisi tulla se että Westermarck tuli puskista ja otti paikkansa kokoonpanosta. Ja tietenkin myös se että Seppälä nautii rajatonta luottoa valmenukselta. Itse kyllä pitäisi O'Connorin kokoonpanossa ja lähettäisin Seppälän K-Vantaaseen mutta eipä toi Aho ole toistaiseksi soitellu ja kyselly vinkkejä peluutuksen suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Noihin Barcelonan mietteisiin lisäisin, että kyllähän tuo mitä seuran taloustilanteesta on kirjoiteltu (toki vain yhdessä lehdessä jossa Bluesista kirjoitetaan aina negaa, mutta Rautio on myöntänyt hankalan tilateen) antais ymmärtää että tälläkin kaudella pelaajaliikennettä ei ole pelkästään sisälle vaan joku pyritään/joudutaan myymään. Sikäli esim. O`Connor voisi tulla kysymykseen että hänet on hyväksi pelimieheksi havaittu - voisi siis löytyä kiinnostusta - mutta toisaalta ei olisi joukkueelle mitenkään dramaattinen menetys. Jos ajattelee muita pelaajia niin esim. Kantolan tai Hirschovitsin myyminen olisi melkoinen kuolinisku tälle kaudelle ja vaikuttaisi varmasti demoralisoivasti niin muihin pelaajiin kuin yleisöönkin.

Toivon toki kovasti että tällaiset spekulaatiot eivät realisoidu. Sellaisia kausia ei vaan miesmuistiin ole, jolloin jostakin pelaajasta ei olisi luovuttu.

Ai niin: Westermarckista tulee kovasti mieleen Jani Hakanpää mutta sillä erotuksella että kiekollisessa pelissä on potentiaalia paljon enemmään. Uskoisin että on ensi kesänä NHL-varattujen listalla.
 
Viimeksi muokattu:

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Niin, O'Connor oli kyllä melko väkevä eilen ja mielestäni saanut huomattavasti lisää potkua luisteluun ja ihan muutenkin pelinopeutta. Ei lepsuillut omassa päässä selkäsuorana kertaakaan.

Raution kommenteista ja vaikeasta tilanteesta sen verta, että jotenkin pistää aina ihmettelemään, että miten toispuoleisesti sitä voikaan uutisoida asioita. Rautiohan sanoo haastatteluissa seuraavat asiat:
- Rahaa ei ole ollut ja siksi laskut olleet myöhässä
- Marraskuu etenkin ollut vaikea, koska tässä kuussa pitänyt maksaa paljon alkukauden erääntyneitä, koska ollut (jo aiemmin uutisoitu) ongelma kassavirrassa esim. vähien kotiotteluiden takia
- Tilanne paranee kokoajan ja tulevat kuukaudet parantavat kassavirtaa (= paljon kotiotteluita, mainoksia myyty selkeästi lisää esim. kaukaloon ja näistä varmasti alkaa tulla rahaa sisään enenemissä määrin)
- Tilanne ylipäänsä kohentunut huomattavasti suhteessa kahteen edelliseen kauteen (=tappiot pienenevät, rahaa on siis tulossa enemmän sisään ja/tai kulut ovat pienentyneet)
- Bluesin kokeneet kärkimiehet ei varmasti olisi tehneet 2-3 vuoden jatkosopimuksia, mikäli tilanne olisi katastrofaalinen (=jos homma olisi niin tulehtunut, kun tuo uutinen antaa ymmärtää, rahat täysin finaalissa, ei varmasti olisi jatkosoppareita taskussa)

Kun miettii miten noita asioita haluaa nostaa esille, niin IS haluaa selvästikin nostaa kaiken negatiivisen. Kyllähän tuosta voisi uutisoida sitenkin, että "Bluesin HPJ Rautio kertoo tilanteen parantuneen, mutta myöntää vaikeudet alkukaudelta ja pahoittelee maksuvaikeuksia." Tämä ei vaan sitten ilmeisesti myy. Miksi positiivinen ei myisi tässä uutisten maailmassa, jossa kaikki muut ovat järjestään negatiivisia uutisia? Ainakin erottuisi massasta.

Toivon, että tällä kaudella ei lähdettäisi kaventamaan tuota rosteria, joka etenkin puolustuksen osalta on melko laaja ja hyvä niin. Joukkueessa on huomattavasti vielä ulosmittaamatonta potentiaalia ja tästä voi tulla erittäinkin pitkä kausi, kun hommat natsaa vieläkin paremmin. Suuntahan kiistämättä on taas oikea.
 

Esboo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ai niin: Westermarckista tulee kovasti mieleen Jani Hakanpää mutta sillä erotuksella että kiekollisessa pelissä on potentiaalia paljon enemmään. Uskoisin että on ensi kesänä NHL-varattujen listalla.

Westermarckin veljeksiä tuli pari kautta sitten seurattua A-junnuissa ja harmitti todella kun Victor lähti Tapparaan, koska kyllähän isot ja varsinkin kiekolliset pakit on ollut vähissä junnupuolella. Huikee homma, että sai täksi kaudeksi diilin äijiin ja uskon myös, että potentiaalia on myös rapakon taakse jossain vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Toivoisin, että jatkossakin valmennusjohto antaisi rohkeasti junnuille tilaisuuden ja peliaikaa. Seppälä oli viime kaudella tästä malliesimerkki ja nyt Westermarck on nostanut itsensä YV:n viivamieheksi loistavan rannelaukauksen ja rightin kätisyyden ansiosta. Blegillä on Suomen lupaavimmat junnut ja vaikka taso heilahtelee välillä paljonkin, niin rohkeasti vaan pelaavaan miehistöön mukaan.

Harmi sinällään, että niin monen junnun tavoitteet on tälläkin hetkellä Pohjois-Amerikassa liigadebyytin sijaan. Mutta niin kauan kuin säännöt ovat ne ettei aikuisten pelejä saa olla alla ennen Jenkkeihin siirtymistä, niin minkäs teet. Ja onhan tässä myös se kääntöpuoli, että lähivuosina mahdollisesti Kalle Kossila, Ahti Oksanen ja kumppanit olisivat suuntaamassa takaisin Suomeen ja kasvattajaseuraansa.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ajankuluksi ajatuksia kokoonpanoon liittyen
  • Kokeilisin Roobaa Hirson ketjussa. Ainakin herran kynäilyt tuntuu onnistuvan ihan kivasti. Tosin tehnyt maalin yli 50 matsia sitten.
  • OConnor, ehdottomasti pitäisi antaa enemmän peliaikaa. Hyvä veto ja ihan hyvää tekemistä muutenkin. Vois vaikka korvata Seppälän.
  • Westermacrkille ja Rantakarille jatkosopparia kouraan asap.
  • Niemisen ja Malmivaaran voisi laittaa "siirtolistalle" rahatilanteen helpottamiseksi. Tosin tuskinpa tapahtuu...
Maksaako muuten NYR Zamon liksan?
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Miksi Malmivaara-Seppälä pari saa jatkaa pelistä toiseen vaikka jokaisessa ottelussa heitä vastaan tehdään maali tai pari?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Zamorskyn laittaisin Malmivaaran pariksi niin ehkä myös Malmivaaran virheiden määrä vähenisi. Seppälälle voisi taas tehdä ihan hyvää olla välillä "kierrossa" kun näköjään taso heilahtelee noinkin paljon.

Malmivaaran nostaminen Bluesin kolmanneksi parhaaksi pakiksi alkukauden perusteella on taas aika mielenkiintoinen väittämä jota en ainakaan itse pysty allekirjoittamaan. Odotuksiin nähden selkeä pettymys.
 
No parempi se on kuin Zamo. Ihan oikeasti. Zamohan on ollut suuri pettymys, ei tee pisteitä, virheitä ja miinuksia tulee, ihan sama vaikka kuinka olisi kiekon kanssa aktiivinen ja näppärä, tulosta ei tule.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
No, jos tässä ruvetaan listaamaan niin kolme pakkia ovat mielestäni pelanneet alkukaudella omalla tasollaan tai odotusteni yli. Tämä kolmikko on Kuukka, Westermarck ja Rantakari. Nelossijan saakot Tikkinen joka on pelannut fiksusti eikä tehnyt juurikaan virheitä mutta joka valitettavasti ei edelleenkään näytä saavan sitä seuraavaa askelta otettua. Toki ikääkin on vasta 20v. Listan hännille jää Seppälä jonka sophomore slump on ollut todella raju. En nyt perkaa jäljelle jäävää nelikkoa (Zamorsky, O'Connor, Kaijomaa ja Malmivaara) loppuun asti mutten Malmivaaraa tuosta nelikosta kyllä millään parhaimmaksi saa joten olkoot nyt mun papereissa sitten vaikka sijoilla 6-7. Hyvä sijoitus tuo nyt ei silti mitenkään ole odotuksiin nähden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös