Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus
 1. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Lainaus:
  Tässä on esimerkki nimimerkistä, joka ei ole kymmenessä vuodessa oppinut ymmärtämään Meidän peliä.

  Pitäisi ennen muuta oivaltaa Meidän peli suomalaisena peli-identiteettinä, jonka vahvuus on siinä, että meillä tehdään jääkiekkoa eri tavalla kuin muussa maissa. Meidän on syytä pitää kiinni ja kultivoida Meidän peliä.
   
 2. Dorian Gray Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Johdossa oleva joukkue
  Lainaus:
  Jos näin on, sysäisin kyllä vastuuta myös median suuntaan. Etenkin sen osan mediasta, joka on ajoittain käytännössä redusoinut Meidän pelin viivelähtöjen laskemiseksi...

  Olen termin kanssa hukassa minäkin. Puhuessaan 'suomalaisesta tavasta pelata' Raimo Summanen oli sitä mieltä, että termi on arvoton ja tapa opettamiskelvoton, ellei se ole purettavissa konkreettisiksi peliteoiksi. Summaslaista maajoukkueen kiekkoa kai voisi pitää jonkinlaisena Meidän pelin esiasteena.

  Jos Meidän peli nyt tarkoittaakin vain tapaa tehdä erilailla kuin muut, joka voi saada aivan erilaisia ilmenemismuotoja, onko seurauksena se, ettei Meidän peliä ole olemassakaan, vaan se muuttuu tyhjäksi termiksi? Mitä on jääkiekkotaktiikka, joka ei ole purettavissa peliteoiksi?
   
 3. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Päinvastoin. Meidän peli on vähitellen kehittynyt siihen suuntaan, jollainen sen tuleekin olla.

  Olen monta kertaa kirjoittanut, että seuraan ennen kaikkea hyökkäyspelaamista. On ihan sama pelataanko Liigassa, KHL:ssä, NHL:ssä tai MM-kisoissa, hyökkäyspelaamisen tulee perustua maalipaikan luomiseen. Tämähän oli mun johtopäätös joskus vuosia sitten Kanadan pelaamisesta MM-kisoissa, ja löytyy Jatkoajasta. Tämä voi tarkoittaa tilan tekemistä tai tilan voittamista, mutta hyökkäys pyritään päättämään maaliin. Vielä silloin Meidän peli ei pyrkinyt samaan, vaan piti liian arvokkaana pääty- ja kulmapelaamista sekä hitaita lähtöjä. Sinullehan ne olivat jopa niin arvokkaita, että tyrmäsit pelaamisen, jos siinä ei ollut XX määrää hitaita lähtöjä. Lisäksi viisikon tiiviydessä hyökkäysalueella oli ongelmia.

  Kanada ei pelannut noissa takavuosien parhaissa kisoissaan Meidän peliä mm. rytmittämisen osalta, mutta periaatteessa Kanadan pelaaminen täytti useita Meidän pelin hyökkäyspelaamisen kriteereitä. Ne kisat olivat eurooppalaisessa kaukalossa. Pohjois-Amerikassa kapea kaukalo on vaatimuksiltaan ja mahdollisuuksiltaan erilainen paitsi leveyden, myös viivoituksen osalta. Kun NHL:ssä pelaaminen on enemmän showta ja tähtikulttia kuin Euroopassa, yksilö menee joukkueen edelle.

  Silti NHL:ssä on yhä enemmän mm. pelin rytmittämistä hyökkäyksen alkaessa ihan perinteiseen Meidän pelin tyyliin, vaikka hyökkäyspelaaminen esimerkiksi alivoimaisena on yleisempää. Vastaavasti nopea kääntäminen ylös riistosta on suomalaisessa pelaamisessa lisääntynyt Meidän pelin kehittyessä. Muistan hyvin ajat, jolloin esimerkiksi Jalosen Jokerit luopuivat kiekosta liian helposti ja pyrkivät säilyttämään puolustusvalmiuden hyökkäyspäässä KHL:ssä puolustajien ylivarovaisella pelaamisella. Sen sijaan, että hyökkäyksiä olisi tuettu oikein, puolustajat eivät ajaneet syvään edes rupujoukkueita vastaan, vaan seisoivat viivalla tai sen keskialueen puolella. Lainaamasi ennen päättynyttä kautta kirjoittamani teksti pohjautui pääosin Jalosen Jokerien pelaamiseen, josta löytyi mm. mainitsemani virheet.

  Meidän pelin ydin onkin hyökkäyksessä siinä, että pelataan viislkkona tiiviisti, apua kiekolliselle löytyy läheltä, ja puolustajat tukevat rohkeasti hyökkäystä maalipaikan luomisessa. On ollut mukava seurata, kuinka Suomen ja useiden suomalaisten seurajoukkueiden pelaaminen on kehittynyt omaksuen kansainvälisestä jääkiekosta elementtejä Meidän peliin. Liigasta esimerkiksi HPK ja Pennanen on näkemäni perusteella osannut kehittää Meidän peliä aiempaa nykyaikaisemmaksi. Se mahdollisesti vaati sen, että Pennanen teki irtioton vanhojen avustajiensa näkemyksiin.

  Tästä on hyvä jatkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 11.28
 4. Lainaus:
  Näin se menee. Ja mitä parempi on koko viisikon pelaajien luistelutaito ja -nopeus, reagointi, kiekollinen taito, syöttämisen laatu, ymmärrys pelistä sekä kiekollisena että kiekottomana ja lisäksi vielä laukaisutaito niin sitä vaikeampaa on puolustavalla joukkueella. Hyökkääjien kanssa enimmäkseen toimiessani, näitä em. taitoja pyrin kaikinkeinoin pojilla parantamaan
   
  Cobol tykkää tästä.
 5. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Lainaus:
  Missä ja milloin Summanen on sanonut, että "termi on arvoton ja tapa opettamiskelvoton, ellei se ole purettavissa konkreettisiksi peliteoiksi"? Jos Summanen on noin sanonut, hän ei ole asiasta perillä ollenkaan. Meidän peli voidaan nimittäin purkaa aivan yksityiskohtaisiin pelitekoihin. Leijonissa apuvalmentajat Pennanen ja Manner saattoivat – jos oli tarvis – osoittaa jokaiselle pelaajalle todella tarkasti, mitä tehdä, miten tehdä, missä kohtaa kaukaloa tehdä mitäkin suhteessa omaan viisikkoon, suhteessa vastustajaan ja suhteessa peliin (pelitilanteeseen). On hyvin erikoista, jos Summanen on noin sanonut, sillä se ei pitäisi ollenkaan paikkaansa.

  Summanen itse on peluuttaanut Meidän pelin suuntaista jääkiekkoa oikestaan vain pienen hetken. Se oli siinä kohtaa, kun hän oli pakotettu luopumaan Luontoäidin lätkästään HIFK:ssa, minkä jälkeen HIFK rytmitti hyökkäämistään ja puolustamistaan Meidän pelin periaattein.
   
 6. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Lainaus:
  Huomaa, ettet todellakaan ole kartalla Meidän pelistä. Se on mennyt monin kohdin juuri päinvastaiseen suuntaan, mitä kuvaat. Meidän pelin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista on – kuten Leijonat näytti, kuten HPK näytti, kuten Kärpät näytti – kehitetty siihen suuntaan, jonka Pekka Virran KalPa jo hallitsi aikoinaan: Meidän pelissä on uusia suunnittelmallisia konsteja pelata pitkiä hyökkäyksiä hyökkäysalueella ilman, että pyritään ensin suorasta hyökkäyksestä saati päätypelistä nopeaan maalipaikkaan. Kiekkokontrolliajatus on tuotu hyökkäysalueen pelaamiseen. Eli on käynyt aivan päinvastoin, mitä luulit.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ihan tiedoksesi: pitkät hyökkäykset ovat erinomainen keino päättää hyökkäys sekä maalipaikkaan, että vastustajan väsyttämiseen tulevia maalipaikkoja ajatellen. Toivoisin tarkkuutta. En puhunut mitään suorasta hyökkäyksestä rakennettavasta maalipaikasta, vaan hyökkäyksistä, jotka pyritään päättämään maalipaikkaan. Pitkä hyökkäys on tähän erinomainen. Oletin, että tällainen perusasia on sen verran hallussasi, että sitä ei erikseen tarvitse avata.

  Lainaus:
  Tällainen persumainen suhtautuminen suomalaiseen jääkiekkoon on typerää. Itse kuulun monikulttuuriseen jääkiekkonäkemykseen, jossa kaikki ulkomailta saatava, omaa peliä ja pelinopeutta kehittävä, otetaan osaksi Meidän peliä. Juuri näin Suomessa on tehtykin. Jukka Jalosen Suomi 2018-2019 oli moderni versio Jukka Jalosen Jokereista 2017-2018. Kun KHL:ssä Jalonen löi pelitapansa osalta riittävästi päätään Moskovan mäntyyn, oppi tuli onneksi perille.
   
  Ykkössentteri tykkää tästä.
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  .. Ja Ville Nieminen studiossa myös kertoi, miksi tällä tavalla saatiin etua muihin..

  ..koska suomalainen pelaaja on sen hitusen tunnollisempi harjoittelussaan ja palauttelussaan joka tuo sen paremman kuntopohjan jolla jaksetaan jauhaa pitkää hyökkäystä ja lopulta muut tippuu kyydistä. Tätä osoittaa mm-kisojen kolmansien erien maaliero Suomelle 13 – 2..


  Yksinkertaistettuna noin turnausympäristössä pitkien hyökkäyksien kiekonhallinnan tuomaa etua.. toki sillä pidetään myös kiekko pois vastustajalta, varsinkin vastustaja joka elää kiekolla pelaamisen ilosta, kärsii.
   
  Cobol tykkää tästä.
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Voisi lisätä senkin, että Suomen pitkä, viikkojen leiritys lähes vakiokokoonpanolla antoi etua. Kyse ei ole vain pelitavallisista asioista, vaan myös joukkuehengestä. Sillä oli iso merkitys, että jonkun kultamitalistin mukaan jokainen pelaaja halusi auttaa jokaista pelaajaa antamaan parastaan. Henkinen puoli on usein erittäin tärkeä, koska se vaikuttaa enemmän tai vähemmän pelaajan suoritukseen kentällä.