Pelisuoritukset ja tulokset kaudella 2015–2016

  • 185 942
  • 937

lahts

Jäsen
Suosikkijoukkue
La’Hest
Googletin...no hitto onhan noita vinopino...
"Lauantaina Pelicans murskasi IFK:n toistamiseen, tällä kertaa maalein 8-3 Mika Niskasen tykittäessä hattutempun. Mainion vireensä ansiosta Pelicans on noussut Play Off -viivan yläpuolelle."

"Pelicans-puolustaja Jan Latvalan perjantainen kolmen maalin ilta oli 2000-luvun toinen puolustajan tekemä hattutemppu playoff-otteluissa."

"Pelicansin puolustaja Jani Forrström ei juuri ilakoinut keskiviikkona Jokereita vastaan iskemäänsä hattutemppua. Aikuisuran ensimmäinen kolmen maalin ilta ei auttanut kun Pelicans hävisi Jokereille maalein 4-8."
 

Team Tölkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suljettu liiga ja Kummola
Hieno voitto, taisteluilme kohdillaan joukkueella, erinomaista jatkaa rakennustyötä. Liigan tilastoja kun katseli joutui hetken pysähtymään kun katsoi sisäisiä tilastoja, +- tilastossa 14 miestä pakkasella. Oliko -4 pohjat. Yv liigan parasta, av toimivalla pohjalla. Tasakentin näyttäisi olevan työsarkaa vielä mikä on myös ymmärrettävää kun suhteuttaa ajankohtaan. Se homma kuntoon niin ties minne on sarjasijotuksen osalta saumoja. Hyvällä tiellä ollaan.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
Hieno voitto Pelsuilta tänään Oulussa. Peli meinasi lähteä käsistä, mutta kai se äijämäisyys näkyy joukkueesta kun käänsi vielä uudelleen. Tekee sarjalle hyvää!
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nonni, paskaa syötiin Vaasassa ja seuraavana iltana Oulusta täydet kolme pinnaa himaan. Tää oli sellanen vierasryöstö, joka ois jääny viime kauden Lämsä-kiekolla ottamatta 10 kertaa kymmenestä.

Neljä matsia, kaks suoraa voittoa ja jatkoaikapinna, eikä jätkillä ees kulje luistin vielä ollenkaan. Meil ei oo hätää.

Seuraava vastustaja eli JYP oli kans ylivoimainen vastustaja Lämsä-kiekolle. Omien muistikuvien mukaan 4 kertaa neljästä tuli tukkaan ja kertaakaan ei ollut edes tiukkaa vaan aina vähintään kolmen maalin marginaalilla hävittiin. Mielenkiintoista nähdä, että miten huomenna.

Lämsä-kiekolla ei myöskään koskaan oltu kuuden sakissa (pl. ensimmäinen kierros), joten nyt neljän kierroksen jälkeen tuo kolmas sija kyllä lämmittää mieltä. Olkootkin niin, että tänään tasoittava kierros, mutta kuuden sakissa silti vähintään kun lauantai koittaa ja loukkaantumisia ollut riesana ihan yhtä lailla.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Loukkaantumisilta taidettiin välttyä roadtripillä. Aamujäällä oli sama miehitys kun away matseissa. Rukajärvi myös messissä.
 
Suosikkijoukkue
Pelsu
Loukkaantumisilta taidettiin välttyä roadtripillä. Aamujäällä oli sama miehitys kun away matseissa. Rukajärvi myös messissä.
All right, tänään muuten Jyp saa nenilleen.

Ihan OK näyttäisi kausi lähteneen käyntiin.
Esim. eilen juttelin useiden Ässä-fanien kanssa, pettyneitä olivat tappioonsa -myös realisteja. Jonkinlainen päävastustajiemme edustajat olivat Pelicansin menestyksen takana ja tukena. Samantyyppisessä tilanteessa kun olevat, omia junnuja kun on nosteltu edustukseen siellä ja täällä Pelsuis.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viisi runkosarjapeliä on pelattu, minkä perusteella on mahdollista tehdä ensimmäisiä arvioita Pelicansin pelitavasta. Ottelut ovat osoittaneet muutamia lupaavia pelitavallisia seikkoja, mutta huolestuttavia merkkejä on niin ikään näkynyt. Hyökkäysalueen puolustuspelissä on kaksi selvästi havaittavaa variaatiota, jotka viisikon on tunnistettava kentällä. Sekä kahden tai kolmen pelaajan paine että vaihtoehtoinen 0-5 -trap ovat toimineet vähintään kohtuullisesti. Puolustusalueen puolustuspeli perustuu huomattavasti enemmän miesvartiointiin kuin oletin. Toistaiseksi jalalla puolustaminen on onnistunut, mutta miesvartiointi näyttäisi heijastelevan negatiivisesti puolustusalueen hyökkäyspeliin, mikä on ollut Pelicansin selvästi heikoin osa-alue. Joukkueen hyökkäysvalmius viisikkoina ei ole riittävällä tasolla.

Kiekollinen peli osana puolustusalueen hyökkäyspeliä on ollut heikkoa, ajoittain jopa olematonta. Viisikon etäisyydet repeilevät, hyökkääjät "kaistasurffailevat" ja rintamahyökkäyksiä ei ole. Jos hyökkäykseen päästään, ei hyökkäys kiihdy keskialueen yli, kun karkailevat laiturit joutuvat odottelemaan vastustajan sinisellä. Hyökkäysalueen hyökkäyspeli on ollut odotetun suoraviivaista.

Nyt joukkueella on lähes viikko aikaa harjoitella, ja toivon harjoitusten keskittyvän puolustusalueen hyökkäyspeliin. Hyökkääjien karkailun ja "kaistasurffailun" on loputtava, ja hyökkääjien on tarjottava alempana useampia syöttösuuntia puolustajille. Kun rännikiekot ja turhat siirtokiekot saadaan karsittua, helpottuu myös toisen erän pelaaminen pitkine vaihtomatkoineen. Samalla syntyy rintamahyökkäyksiä, puolustajat kykenevät tukemaan hyökkäyksiä ja viisikon puolustusvalmius paranee.
 

sokeritauti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyviä pohdintoja. Itse en valitettavasti ole nähnyt kuin sport pelin ja erän hpk-pelistä niin niissä tämä on ollut ainakin nähtävissä. Poikkeuksellisesti olen nähnyt paljon muiden pelejä ja samantyylisiä ongelmia on ollut muillakin nähtävissä. En vielä sen vuoksi suurempaa hätää tässä näe, lähinnä suuret vaihtelut otteluiden välillä (ja jopa sisällä) vaikeuttavat otteluiden ennakointia. Sen lisäksi mielenkiintoista huomata mitä eri joukkueet ovat pelillisesti harjoitelleet jäällä ollessaan (mikä kenenkin pelissä on toimivaa).
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Annan kehuja Niko Hoviselle onnistuneesta torjuntaurakasta lauantai-illan pelissä.

Myös kenttäpelaajat pelasivat hyvän ottelun periksi antamatta, vaikka maalihana olikin lähes tukossa. Stefan Lassen on vakuuttava kiekolla ja ilman. Anrein kiekolliset kiemurat ja Tyrväisen sinnikkyys...

En kehtaa moittia ketään. Luistimet liikkuivat ihmeen rivakasti, vaikka edellisen ottelun päättymisestä oli kulunut reilusti alle vuorokausi bussissa istumisineen.
 

Detski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hienoa että Da Costa osui, kyllä näki miten apina putosi selästä. Siellä on muutama muukin, joille toivoisi samanlaisia onnistumisia niin eiköhän homma lähde sitten rullaamaan. Se täytyy kyllä sanoa, että en kyllä ole mitenkään viivelähtöjen ystävä, joita tänäänkin joitakin oli. Ne kun tulivat viime kaudella liiankin tutuiksi...
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Dallas Stars
Oli kyllä taas harmillisen harmaa matsi. Taklauksia jaettiin kiitettävästi. Plus-merkinnän saavat Vartiainen, Repo ja Hakulinen hyökkäyksestä, Lassen puolustuksesta ja tietysti Hovinen maalista. Muuten ei ole kauheasti kehumista. Paljon on joukkueessa tasaista hyvää suorittamista, mutta ei saada maaleja millään. Repo on meidän kovin maalintekijä pelaajatyyppinä. Paremmilla ketjukavereilla olisi verkko heilunut varmaan jo runsaasti...

Potulny vaikuttaa täydeltä flopilta. Jalat ei liiku eikä näytä edes yrittävän.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Osaako joku pelitapaniiloista avata Pelicansin hyökkäystä ja hyökkäykseen lähtöä? Olen muutaman pelin yrittänyt hakea jotakin "systeemiä" kuviosta, mutta itselle ei ainakaan ole auennut onko olemassa jokin korkeampi kuvio vai mennäänkö "fiilis" pohjalta?

Nyt ainakin katsomoon näyttää siltä ettei sentterikaulusto ihan pysty pyörittämään peliä, kuten ehkä oli ajateltu eli sentterien panos jää liian kevyeksi ja hyökkäykset usein painottuvat yksilöiden kuten Hakulisen liikeeseen ja kiekon kuskaamiseen vastustajan alueelle. Tosin voihan olla, että tämä on ihan valittukin kuvio.

Maalipaikkoja kyetään luomaan, mikä on positiivinen asia, mutta toisaalta maalintekotaito on tällä hetkellä ainakin liian kevyttä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Se täytyy kyllä sanoa, että en kyllä ole mitenkään viivelähtöjen ystävä, joita tänäänkin joitakin oli. Ne kun tulivat viime kaudella liiankin tutuiksi...

Eilisessä pelissä Pelicans pystyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella rytmittämään peliä nimenomaan viivelähtöjen, palautusten ja hidastusten avulla. Peliä on kehitetty mielestäni oikeaan suuntaan, jos Pelicans haluaa rajallisella materiaalilla taistella voitoista. Vartiaisen haastettelu ennen peliä paljasti sen, että valmennusjohto oli antanut selvät ohjeet kiekkokontrollin lisäämiseksi.

Olen muutaman pelin yrittänyt hakea jotakin "systeemiä" kuviosta, mutta itselle ei ainakaan ole auennut onko olemassa jokin korkeampi kuvio vai mennäänkö "fiilis" pohjalta?

Nyt ainakin katsomoon näyttää siltä ettei sentterikaulusto ihan pysty pyörittämään peliä, kuten ehkä oli ajateltu eli sentterien panos jää liian kevyeksi ja hyökkäykset usein painottuvat yksilöiden kuten Hakulisen liikeeseen ja kiekon kuskaamiseen vastustajan alueelle. Tosin voihan olla, että tämä on ihan valittukin kuvio.

Maalipaikkoja kyetään luomaan, mikä on positiivinen asia, mutta toisaalta maalintekotaito on tällä hetkellä ainakin liian kevyttä.

Vaikuttaa siltä, että kauden alussa valmennusjohdon tavoitteena oli sekä purkaa vastustajan kovaa painetta että venyttää vastustajan trappia laiturien pystyynluistelulla ja kaistojen vaihdoilla. Kiekollisen pelaamisen näkökulmasta lopputulos oli katastrofaalinen, minkä vuoksi eiliseen peliin, kuten edellä kirjoitin, oli tehty selkeitä muutoksia puolustusalueen hyökkäyspelaamiseen. Sentterit hakivat varsin toisteisesti kiekkoa keskikaistalle, mutta eilenkään sentterit eivät tarjonneet syöttösuuntia riittävän alas. Laitureiden "karkailu" jatkui, mikä johti useisiin pitkiin syöttöihin, joita jouduttiin vähäisten syöttösuuntien vuoksi pelaamaan usein jopa laidan kautta. Puolustusalueen hyökkäyspelin muuttaminen tässä vaiheessa kautta ei varmasti ole helppo tehtävä, kun pelaajat ovat jo harjoituskaudella ja runkosarjan ensimmäisissä peleissä tottuneet pelaamaan toisenlaisella tavalla. Toivottavasti muutosta kuitenkin viedään kärsivällisesti eteenpäin, jolloin kiekollinen peli voi parantua.

Eilisessä pelissä Pelicansin pelisuunnitelma toimi hyvin, mutta valitettavasti pelaajamateriaalissa olevat erot ratkaisivat tämänkin pelin Lukon eduksi. Vaikeaa on voittaa, vaikka peliä pystyisikin rytmittämättään, kun lopputuloksena on noin 30 lämmittelytason laukausta vastustajan maalivahdille. Kauden molemmat jatkoajat ovat osoittaneet karmealla tavalla niin kiekollisessa pelissä olevat puutteet kuin pelaajamateriaalin rajallisuuden.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Mansessa Tapparaa vastaan pelattu eka erä. Tulostaululla jököttää jo 3-0.
Noh, ooppera ei ole ohi, ennenkuin lihava nainen on laulanut...
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Hovisella oli 1. erässä vain 3 torjuntaa -> kolme päästettyä... Tokan erän alussa tilanne 4-0 ja 2 torjuntaa...
Repo sentään kaventanut Potaatin ja Pöden syötöistä.
 

BaronFIN

Jäsen
Se on nyt ihan sama kuka tuota porukkaa valmentaa: Kauppi, Räsänen, Toivola, Lämsä, Suikkanen, Matikainen... Samaa paskaa kaudesta toiseen. Sitä yhtä ihmettä lukuunottamatta.

Kaikki puhuvat aina lahtelaisen näköisestä kiekosta... Kaipa tämä on sitä. Tarvitse kyllä ihmetellä missä katsojat sitten ovat.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hyvältä näyttää... Näköjään ihan sama tosiaan kuka tuota porukkaa valmentaa. Perseelleen menee jokatapauksessa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hovisella synkkä päivä vai puolustus täysin hakoteillä? Ei noilla vedoilla tilanne voi olla 6-1...

Eihän tää nyt kovin valoisalta näytä, eikä varsinkaan lisää torstain yleisömäärää.
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hovisella synkkä päivä vai puolustus täysin hakoteillä? Ei noilla vedoilla tilanne voi olla 6-1...

Eihän tää nyt kovin valoisalta näytä, eikä varsinkaan lisää torstain yleisömäärää.
Lihavoitu kohta mukaan luettuna hävitään ihmeellisiin virheisiin ja yleiseen haluttomuuteen....Raumalla ihan toisen näköistä peliä, tänään alusta asti ihan täyttä kuraa
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Ööö... markkinointipläjäys torstain kotimatsille? Kuka uskaltaa mennä jäähallille katsomaan?

No joo leikki sikseen. Eihän tästä hommasta tule nyt yhtään mitään. "Laulaisipa se lihava nainen" jo, että pääsisivät pian pois sieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hovisella synkkä päivä vai puolustus täysin hakoteillä? Ei noilla vedoilla tilanne voi olla 6-1...

Eihän tää nyt kovin valoisalta näytä, eikä varsinkaan lisää torstain yleisömäärää.

Puolustus täysin hakoteillä. Mikään ei ollut ns. maalivahdin maali paitsi kuudes. Löysä ranne viivalta yläkulmaan. Neljäs Laineen veto oli otettavissa, mutta oli tarkka ja kova kuti. Ensimmäseen kolmeen ei ollut oikein mahdollisuuksia.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Samaa paskaahan tämä näyttää taas tänäkin vuonna olevan.

Potun ykköskenttä täysin yössä yllättäen, ainakin kolme napsahtanut tasakentällisin omiin. Jaatinen ei ole edes mestistason pelaaja nykykunnollansa.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Perkele otetaan Ara taktiikka mentoriksi valmennustiimiin mukaan. Alkaisi olemaan taktiikat kunnossa kun ne tuntuu olleen nyt Aran lähdön jälkeen päin vittua. Petu ja Nupe hoitaa sitten sen herättelyn, hengen luomisen ja äijämäisyyden.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Valmennus näköjään valitsi Tapparaa vastaan hyökkäyspelin pelisuunnitelmaksi laiturien pystyynluistelut ja "kaistasurffailun", vaikka edellinen peli antoi jo viitteitä paremmasta. Lopputulos on täysin sama kuin aiemmin: Olematon kyky kiekolliseen peliin ja pelin rytmittämiseen sekä järkyttävän heikko viisikon puolustusvalmius. Jos pystysuunnan kiekkoa halutaan välttämättä pelata, niin pelattaisiin edes puhdasta stiga-kiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös