Pelipaidat kaudella 2013–2014

  • 167 269
  • 319

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Minusta taas on parempi, että joukkue käyttäisi aina omaa perinteistä tunnusväriään. Esim. SaiPan pelatessa kotonaan keltaisessa niin Jokerit voisi aivan hyvin pelata vierasottelunsa Lappeenrannassa sinisillä paidoilla. Ja SaiPa voi aivan hyvin pelata myös vieraissa keltaisilla. Samoin HIFK ja Jokerit voisivat pelata kaikki ottelunsa ns. punaiset vastaan siniset riippumatta kumman hallissa pelataan...

Tästä täysin samaa mieltä.
En ole koskaan ymmärtänyt, että miksi jonkun joukkueen pitää pelata "kakkosasuissaan", vaikka värien puolesta voisi ihan hyvin pelata niissä pääväreissään. Kerhokin voisi pelata lähes kaikki pelinsä oransseissaan.
 

TheHockeyFan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Diggaan todella paljon Bluesin paidasta. Tai siis sen mainoksettomuudesta. Oikea tie on valittu. Näinhän se tänäkin vuonna menee, että TOP3 hienoimmat pelipaidat tulevat pääkaupungilta olettaen, ettei HIFK pelaa niillä kauheilla ET-paidoilla.

Omasta mielestäni ET-paidat ovat paljon hienommat. KOFF-mainos voisi olla logon yläpuolella. Liiga-paitoja pidän vähän vanhanaikaisina(hifk:n)
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
IFK:lla on tyylikäs pelipaita ja erityisesti vierasasu on miellyttänyt silmääni aina. Jännä että SM-Liigassa ei ole pitkiin pitkiin aikoihin esiintynyt yksikään muu joukkue jonka väri on selkeästi punainen.

Kyllä minulle Ässät on aina ollut punainen joukkue siinä kuin HIFK.

Käytännössä melkein minkä värinen paita voi olla hieno kun se suunnnitellaan hyvin. Esimerkiksi NHL:ssä on monia sellaisia väriyhdistelmiä, joiden ei aiemmin olisi uskonut koskaan voivan miellyttää silmää. Uusilla joukkueilla onkin mainio mahdollisuus luoda uutta. Vanhojen joukkueiden toivon kuitenkin pysyvän perinteisissä väreissä varsinkin ykköspaidan osalta. Itse en tykkää pätkääkään esimerkiksi Valioliigan joukkueiden tavasta luoda ties minkä värisiä kakkospaitoja.
 

Fordél

Jäsen
Vanhojen joukkueiden toivon kuitenkin pysyvän perinteisissä väreissä varsinkin ykköspaidan osalta. Itse en tykkää pätkääkään esimerkiksi Valioliigan joukkueiden tavasta luoda ties minkä värisiä kakkospaitoja.

Ykköspaita ja sen väri on tottakai pyhäasia, mutta ei vieraspaidassa tarvitse olla mun mielestä mitään pyhää. Sen värityksessä voi joko tuoda esiin seuran muita värejä tai sitten hakea jotain ihan muuta, kunhan toteutus on vain laadukas. Esim. valioliigan puolelta löytyy hieno kirkkaan sininen vieraspaita Tottanhamilta, johon löytyy käsittääkseni perinteitä. Toisaalta Arsenalin kelta-lila -yhdistelmä on ns. erilainen haku ja sopii loistavasti jengille.

SM-liigassa tosin tällainen revittely ei ole oikein mahdollista. No toki esim. Ässät voisi pelata vaikka jotain lauantain kotimatseja mustalla paidalla, mutta toisaalta kun nykyinen punainen kotipaita ja valkoinen vieraspaita toimii helkkarin hyvin niin mitäpä tuota muuttamaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minusta joukkueen peliasun väreillä pitäisi olla aina painoarvoa - myös vierasväreillä. Esimerkiksi futiksen puolella Arsenalin keltainen vieraspaita on vanha perinne, ja tätä kautta keltainen mielletään Arsenalin väriksi. Tuo perinteikäs vieraspaita ei ole joukkueella joka kaudella, mutta aina siihen palataan. Jos vaikka viimeistä kymmentä vuotta miettii, niin Arsulla on ollut keltainen vieraspaita varmaan keskimäärin joka toisella kaudella. Futiksessahan noita vieraspaitoja muutetaan yleensä kausittain, jolloin tulee se tunne, ettei joukkueella mitään oikeita vierasvärejä olekaan. Sellaista en halua kotoiseen liigaamme.

Onneksi liigajoukkueet ovat olleet aika konservatiivisia väriensä suhteen. Esimerkiksi Tepsin värit ovat musta ja valkoinen (ja tässä järjestyksessä), enkä näe mitään tarvetta sille, että joukkueelle suunniteltaisiin kolmas peliasu, jossa olisi jokin muu pääväri. Mielestäni voisi tehdä pikemminkin niin, että joukkueet pyrkisivät pelaamaan mahdollisimman paljon kotipeliasuissaan. Hyvä esimerkki oli tuo SaiPa-Jokerit, jossa SaiPa olisi aina keltainen ja Jokerit sininen, ja samalla tavalla toimisi SaiPa-TPS, jossa SaiPa olisi aina keltainen ja Tepsi musta.

Yhtä lailla HPK voisi olla aina oranssi niitä joukkueita vastaan, joilla on tumma kotiasu. Tällöin voisi alkaa puhua pikemminkin ykkös- ja kakkospeliasusta koti- ja vierasasun sijaan. Ja kun tuon kakkosasun käyttö tulisi hieman harvinaisemmaksi, sen painoarvokin voisi nousta. Mielestäni liigajoukkueiden vierasasut ovat menettäneet arvoaan ihan tarpeeksi jo nyt, kun lähes kaikilla joukkueilla on valkoinen vieraspaita. Tämä tosin ilmeisesti käytännön syistä, enkä ole varma, voiko tilannetta helposti muuttaa.

Mutta ei siis mitään kolmos-, nelos- ja viitospaitahassuttelua, kiitos. Vahvistetaan mieluummin joukkueiden päävärejä ja sitä kautta niiden identiteettiä. Sitä paitsi harva joukkue pystyisi tekemään luontevan väristä kolmospaitaa. Mieleen tulee vain mainittu Ässät, jolle musta paita voisi sopia. Myös kiistelty Jokereiden punakeltainen peliasu toimii. Ja molemmissa tapauksissahan värit tulevat joukkueiden logoista, joten niille on peruste.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

Viuhahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Pittsburg Penguins, Charlestown Chiefs.
Täytyy sanoa, että vihdoinkin Espoo on onnistunut. Todella tyylikästä.

Mun mielestä toi on väärin sanottu, koska onhan Bluesilla ollut joka vuosi yksi tyylikkäimmistä paidoista. Tämä mukaanlukien.
Edes tuo selän ison numeron takaa katkeava poikkiraita ei niin paljoa häiritse.
Job well done
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Mun mielestä toi on väärin sanottu, koska onhan Bluesilla ollut joka vuosi yksi tyylikkäimmistä paidoista. Tämä mukaanlukien.
Edes tuo selän ison numeron takaa katkeava poikkiraita ei niin paljoa häiritse.
Job well done
Olen samaa mieltä; sekä Bluesin koti- että vieraspaidat ovat tällä kaudella Liigan ylivoimaisesti tyylikkäimmät, kiitos todella pelkistetyn, NHL-tyylisen asettelun. Mielestäni kyseiset nutut ovat jopa selvästi tyylikkäämmät kuin nyt lanseerattu hieno juhlapaita. Ilveksen - sekä varsinkin Kärppien ja KalPan - paitojen tapaisesta tilkkutäkkioksennuksesta ei ole Espoossa tietoakaan.

Huhtala näyttää muuten tuossa kuvassa aivan Hissu Hietalahdelta, joka on pöllinyt Neumannin kajaalit.
 

Jindebyne

Jäsen
Onhan nuo Bluesin juhlapaidat hienot. Nyt kun K-Espoon logoon ei ole koskettu, niin nuohan voisi olla ihan arkikäytössäkin? En tosin tiedä miltä näyttäisi sponssien kanssa, menisikö liian sutturaiseksi poikkiviivojen kohdalla?

"Onnea Espoo".
 

Fordél

Jäsen
Ihan hienot, mutta mun makuun toi poikkiraita on liian paksu. Olisin selvästi ohentanut, saman paksuiseksi hihassa olevan raidan kanssa. Logo saisi tulla poikkiraidan ulkopuolelle eikä jäädä tuolla tavalla sisään. Samoin tuo selässä oleva raidan katkeaminen ei toimi. Näyttää valitettavasti rumalle. Selässäkin kun olisi ollut ohuempi raita, olisi numero voitu lätkästä hyvin raidan päälle.

No hyvä yritys ja ihan ok, mutta vähän paremmalla suunnittelulla olisi osuttu kymppiin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blues on varmaankin joutunut valitsemaan valmiista Reebokin paitamalleista. Bluesin normaalit peliasut ovat samaa mallia Dallas Starsin vanhojen peliasujen kanssa ja tuo juhlapaita Blackhawksin muutaman vuoden takaisen WC-paidan kanssa.
 

Skrinnari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Komean paidan ovat Bluesissa vääntäneet! Espoolaisilla on muutenkin ollut viime kaudet omaan makuun todella hienot pelipaidat.
Sitä on tosin pakko ihmetellä, että miksi joka ikinen Bluesin julkaisema kuva täytyy vetää kaamean photoshop-mankelin läpi?
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Vahvistetaan mieluummin joukkueiden päävärejä ja sitä kautta niiden identiteettiä. Sitä paitsi harva joukkue pystyisi tekemään luontevan väristä kolmospaitaa. Mieleen tulee vain mainittu Ässät, jolle musta paita voisi sopia. Myös kiistelty Jokereiden punakeltainen peliasu toimii. Ja molemmissa tapauksissahan värit tulevat joukkueiden logoista, joten niille on peruste.

Tämä tavoite on ehdottomasti kannatettava ja oikeansuuntainen. Yksi ilmiö mikä liittyy tähän keskusteluun on myös sellainen että vanha perinteikäs joukkue jättää pois jonkin värin ilman mitään järkeenkäypää syytä tai perustetta, eli seuran väri-imago köyhtyy turhaan.Moinen toiminta on karhunpalvelus sekä seurahistorialle että perinnetiedon jatkamiselle uusille sukupolville. Kolmas joukkue mille sopisi kolmospaita kolmannella värillä on muuten juurikin KalPa, jolle ollaan tuolla meidän omassa faniosiossa jo puuhattu puna-mustaa kolmospaitaa ja sillehän olisi vankat historialliset perusteetkin olemassa. Eikä ainoana motiivina puhtaasti aina keltamustasta SaiPasta erottuminen.
Vielä yksi selkeä syy perinteitten kunnioittamisen ohessa on tietenkin fanituotemyynti jossa runsaus ja monipuolisuus ovat ostajan oikeus, kun seuralla on vaihtoehtoja niin malleissa kun väreissä tarjota se kauppakin käy hiukkasen paremmin siinä kuin kannattajan omien paitakokoelmien täydentäminen sekä historian että nykypäivän valossa.

Edit. Bluesin juhlapaidat ovat todellakin komeat.
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni kyseiset nutut ovat jopa selvästi tyylikkäämmät kuin nyt lanseerattu hieno juhlapaita. Ilveksen - sekä varsinkin Kärppien ja KalPan - paitojen tapaisesta tilkkutäkkioksennuksesta ei ole Espoossa tietoakaan.

Bluesin paidat ovat todella hienot, ei epäilystäkään. Faktaahan on, että Ilveksen paidat ovat jo useita kausia olleet melkoisia tilkkutäkkejä mutta en lähtisi nyt tuota tämän kauden paitaa sen enempää haukkumaan Jokerit nappasi pisteet Ilvekseltä - 02.11.2013 - Ilves - Jokerit - SM-LIIGA - Kuvakoosteet - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Toki tuolla on muutamilla pelaajilla häiritsevä mainos valkoisella pohjalla selässä numeron alapuolella mutta ovathan nuo aivan mieletön parannus aiempiin tekeleisiin.

Linkki tosiaan jatkoajan kuviin
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Onneksi liigajoukkueet ovat olleet aika konservatiivisia väriensä suhteen. Esimerkiksi Tepsin värit ovat musta ja valkoinen (ja tässä järjestyksessä), enkä näe mitään tarvetta sille, että joukkueelle suunniteltaisiin kolmas peliasu, jossa olisi jokin muu pääväri.
- - -
Sitä paitsi harva joukkue pystyisi tekemään luontevan väristä kolmospaitaa. Mieleen tulee vain mainittu Ässät, jolle musta paita voisi sopia. Myös kiistelty Jokereiden punakeltainen peliasu toimii. Ja molemmissa tapauksissahan värit tulevat joukkueiden logoista, joten niille on peruste.
Tämä tavoite on ehdottomasti kannatettava ja oikeansuuntainen.
- - -
Kolmas joukkue mille sopisi kolmospaita kolmannella värillä on muuten juurikin KalPa, jolle ollaan tuolla meidän omassa faniosiossa jo puuhattu puna-mustaa kolmospaitaa ja sillehän olisi vankat historialliset perusteetkin olemassa.
Ainakin aikoinaan TPS:n värit olivat musta, valkoinen JA kulta!

Saattaa tietysti olla, että tänä päivänä kolmospaidan rakentaminen tuon kombinaation ympärille olisi aavistuksen kornia. Vielä vuonna 2002 tuo kultainen väri toimi triplamestarin ympärillä erittäin hienosti. Spengler Cupissa, Davosissa TPS:han pelasi peliasuilla, joissa päävärinä oli juurikin tuo edellämainittu kulta. Mun mielestäni tuo on kuitenkin yksi tyylikkäimmistä TPS-paidoista - luultavasti kuitenkin juuri sen harvinaisuudesta johtuen.

Mullahan on tuo paita (blanco) enkä ole tässä vuosien varrella nähnyt kertaakaan, että Turkuhallissa tai missään muuallakaan olisi toista vastaan tullut. Raision Myllyn Top Sportissa (?) tai jossain urheiluliikkeessä yksi tuollainen roikkui katosta. Se oli muistaakseni Markus Seikolan (game worn?) paita. Se on omani lisäksi ainoa, johon olen Suomessa törmännyt.

Ei ole kerta eikä kaksi, kun tuota on yritetty ostaa mun päältäni Turkuhallin vessoissa, pubeissa tai röökipaikoilla. Niin mottipäistä summaa käteistä ei taida tosin ketään kantaa mukanaan, että mä siitä luopuisin. Kaiken arvoa ei nimittäin mitata rahassa!

Ainakin kerran mua ollaan luultu takaapäin ensin vierasjoukkueen kannattajaksi. Muistaakseni vastassa oli tuolloin KalPa. Joku känninen TPS-kannattaja tuli kysymään multa, että miksi mulla ei ole paidassani Mikko Koskisen (?) nimeä. Käännyin ympäri, ja kavereiden ilmeet oli todella näkemisen arvoiset, kun paidastani paljastuikin TPS:n logo... "Miiii-ikhä phaita thoi oikhein *HIK* on?"
 

Liitteet

  • TPS - Spengler Cup 2002 - original.jpg
    TPS - Spengler Cup 2002 - original.jpg
    46,5 KB · kertaa luettu: 1 160

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hieno paita, mutta eiköhän tuohon lätkäistä ne +20 mainosta ja sen jälkeen voidaankin jättää paita ostamatta. Vai tuollako mennään?
Blues.fi uutisessa on myös kuva mainoksilla varustetusta versiosta. Eli samat mainokset kun normaalissa pelipaidassa: KOFF edessä ja takana Ratiopharm ja Neste Oil. Blues-fanit kiittävät.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Blues.fi uutisessa on myös kuva mainoksilla varustetusta versiosta. Eli samat mainokset kun normaalissa pelipaidassa: KOFF edessä ja takana Ratiopharm ja Neste Oil. Blues-fanit kiittävät.

Tyylikästä blegi, tyylikästä.

Isot sponssit toki Espoossa hyvä juttu, mutta "maalla" on pakko ottaa sieltä, mistä annetaan ja "Ramin autokorjaamot" ja muut vastaavat mainokset pysynevät paidoissa hamaan loppuun saakka.

Lukon paidassa ainakin seuraavat:

Loipart
OP
TVO
Intersport
Fennia
LM trac
Ami Tec
Raumaster
RaumaCata

Että silleen...
 

Grafite

Jäsen
Olen samaa mieltä; sekä Bluesin koti- että vieraspaidat ovat tällä kaudella Liigan ylivoimaisesti tyylikkäimmät

Kotipaidat tyylikkäät, mutta vieraspaidoissa ei ole mitään tyylikästä, käytännössä pelkkää valkoista väriä, plus pari mainosta ja pelinumero. Vieraspaita tarvitsisi reilusti lisää keltaista väriä. Toki se täksi kaudeksi tullut uudistus, eli Espoon vaakuna olkapäihin, parantaa hieman kokonaisuutta, mutta ei se silti vieraspaidoista vielä tyylikästä tehnyt.
 

Jody Ejaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Blues on varmaankin joutunut valitsemaan valmiista Reebokin paitamalleista. Bluesin normaalit peliasut ovat samaa mallia Dallas Starsin vanhojen peliasujen kanssa ja tuo juhlapaita Blackhawksin muutaman vuoden takaisen WC-paidan kanssa.

Testasin huvikseen paintilla, miltä paita olisi näyttänyt jos se olisi kopioitu suoraan Blackhawksien tyylin mukaan: http://i900.photobucket.com/albums/ac207/Ejaz67/blegipaint_zps45becefa.jpg

Kieltämättä tuo numero ei enää ihan yhtä hyvin erotu tummansinisenä, mutta omasta mielestäni paita olisi ollut kertaheitolla tyylikkäämpi.

Joka tapauksessa hieno paita Bluesilta.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kolmas joukkue mille sopisi kolmospaita kolmannella värillä on muuten juurikin KalPa, jolle ollaan tuolla meidän omassa faniosiossa jo puuhattu puna-mustaa kolmospaitaa ja sillehän olisi vankat historialliset perusteetkin olemassa. Eikä ainoana motiivina puhtaasti aina keltamustasta SaiPasta erottuminen.

Myöhäinen vastaus, mutta nyt ihan uteliaisuudesta kysyn, mistä tämä punamusta väriyhdistelmä KalPalle tulee? KalPan logossahan on ollut aina noita molempia värejä, mutta onko joukkue joskus pelannut noissa väreissä? Minkä värisissä paidoissa muuten Sortavalan Palloseura pelasi?

KalPa toki päättää tästä itse, mutta itse en näe ongelmaa siinä, että on olemassa kaksi keltamustaa joukkuetta, eli SaiPa ja KalPa. SaiPahan pelasi joskus keltaisessa ja sinisessä, jolloin se oli selkeästi sinikeltainen kuten Lukkokin, mutta siitä on jo parikymmentä vuotta, enkä ole varma, muistetaanko tuota edes kovin hyvin.

Ja kysyn nyt tämänkin ihan uteliaisuudesta, että miksi KalPa haluaa erottua SaiPan keltamustasta? Ei joukkueita varmaan kuitenkaan koskaan keskenään sekoiteta. Tai ainakin minä olen aina molemmat mieltänyt keltamustiksi, eikä koskaan ole tullut mitään sekaannusta siitä, kumpi on KalPa ja kumpi SaiPa. KalPa on se, jonka logossa on pikkuisen punaista :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös