jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Mielestäni Peliitat ansaitsevat oman ketjun seuran kotisivuille.

Sivut tuntuvat junnaavan paikoillaan, eivätkä ne vaikuta ollenkaan valmiilta, vaikka kausi on jo hyvässä vauhdissa. Pelaajakortit uupuvat, ja etenkin etusivu on sekavan oloinen. Olisi mukava, jos heti ensi silmäyksellä etusivulta selviäisi sarjatilanne ja seuraava ottelu (jossain vaiheessa näkyikin). Päällimäisenä saisi olla tuoreimmat Peliitta-uutiset, eikä kuten nyt, eli suoraan Mestiksen sivuilta RSS-syötteenä ajakohtaiset uutiset.

Keskustelua aiheesta! Ehkä toimiston väki / sivuston ylläpitäjä osaisi ottaa täältä fanien näkökulmia ja mielipiteitä asioihin.
 
"Olisin kyllä valmis antamaan kuulapäälle vaikka jo tänään!" -Strawberry

Rud1us

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi
Olen kyllä jylyn kanssa täysin samaa mieltä. Sivuille ei ole tapahtunut viimeaikoina mitään uudistuksia tai parannuksia, eivätkä paljon lupaamat pelaajakortit ole vieläkään saatavilla. Sarjataulukko etusivulle olisi mieluinen lisäys. Mielestäni SaPKo:n kotisivuista voisi ottaa mallia. Bannerista löytyy mainos seuraavasta ottelusta ja sarjataulukko löytyy sivun vasemmasta reunasta. Muutenkin SaPKo:n sivujen ulkoasu on kerranssaan loistava, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Olen noille sivuille jopa kateellinen. Toki täytyy ymmärtää, että jos Heinolassa nyt viritellään laitteistoa streamia varten, niin siinä tapauksessa sivujen paikallaan junnaamisen ymmärtää. Toivottavasti sivuille tapahtuisi kuitenkin jotain merkittäviä parannuksia, ulkoasu on kuitenkin aika karun näköinen.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Sivut edelleen karmeassa kunnossa. Nyt kun Mestiksen kotisivut ovat uudistuneet, ei Peliittojen kotisivuilla näy enää edes uutissyötteitä.

"Unable to open RSS Feed Mestis with error HTTP ERROR: HTML, exiting "

Saisivat sivujen vääntäjät hävetä silmät päästään, kun ovat jättäneet työnsä puoli tiehen.

Pelaajakortteja ei ole vieläkään ilmaantunut sivustoille, Nurmista ja Saittakaria lukuunottamatta. Muistaakseni tämänkin asian piti olla kunnossa jo ennen kauden alkua?

Seuran imagon kannalta olisi suotavaa pistää sivut kuntoon.
 
"Olisin kyllä valmis antamaan kuulapäälle vaikka jo tänään!" -Strawberry

Rud1us

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi
Sivut edelleen karmeassa kunnossa. Nyt kun Mestiksen kotisivut ovat uudistuneet, ei Peliittojen kotisivuilla näy enää edes uutissyötteitä.

"Unable to open RSS Feed Mestis with error HTTP ERROR: HTML, exiting "

Saisivat sivujen vääntäjät hävetä silmät päästään, kun ovat jättäneet työnsä puoli tiehen.

Pelaajakortteja ei ole vieläkään ilmaantunut sivustoille, Nurmista ja Saittakaria lukuunottamatta. Muistaakseni tämänkin asian piti olla kunnossa jo ennen kauden alkua?

Seuran imagon kannalta olisi suotavaa pistää sivut kuntoon.
Komppaan kaikkea edellä mainittua. Nurmisen ja Saittakarin pelaajakortit ovat sitäpaitsi aivan käsittämättömän rumat. Eli jos niiden on tarkoitus jäädä tuollaisiksi, niin melkein parempi kun jättäisivät pelaajakortit tekemättä.

Voisinkin tässä aikani kuluksi listata puutteet/parannus ehdotukset, joita sivuille soisi tulevan:

Etusivu: Facebook päivityksiä lukuunottamatta sivulla ei ole mitään informaatiota. Sarjataulukko ja iso mainos seuraavasta ottelusta olisivat hyvä saada. Hyvää etusivussa on kuitenkin uusimpien uutisten listaaminen sivun oikeaan reunaan. Sivun ulkoasu on ruma, mutta tämä ongelma pätee jokaisella sivulla. Lisäksi bannerin alta löytyvät linkit eri kategorioihin on laadittu melko tökerösti. Ei näytä hyvältä, kun puolitoista rivillistä on laadittu siten, että palkkien "saumat" eivät kohtaa toisiaan. Buttonit olisivat näyttävämpiä ja lisäksi linkit voisivat toimia pudotusvalikkoina.

Uutiset: Periaatteessa ihan ok, mutta jotenkin tylsä. Kaikki uutiset vain allekain ja siinä se. Uutisia voisi muuttaa siten, että jokaiseen lisättäisiin "lue lisää" -painike, jolla uutinen avautuisi kokonaisuudessaan. Tämä helpottaisi uutisten lukemista jälkikäteen, kun vain otsikko ja osa tekstistä on nähtävissä. Sivua ei tarvitsisi selata näin ollen niin pitkään, löytääksen haluamansa.

Joukkue: Pelaajakortit (2kpl) aivan hirveitä ja muutenkin täysin mielikuvitukseton toteutus. Pelaajien nimet vain allekain, ei mitään hienouksia. Tätä sivua ei tee mieli lukea, eikä näin ollen saada tarkempaa kuvaa pelaajista.

Yhteistyössä: Sponsorit lueteltu yhteen nippuun, joista suurimmat logojen kera. Periaatteessa ihan toimiva ratkaisu. Toki osa sponsoreista olisi helppo mainita vaikkapa bannerin yläreunassa tai sivuston alareunassa. Tällä osiolla ei kuitenkaan ole juurikaan merkitystä. Asettaisin tämän linkin tosin sivun oikeean reunaan.

Liput: Kaikki tarpeellinen tulee selville, mutta ehkä yhteystiedot voisi boldata, jotta ne erottaisi paremmin. Kausikortista olisi kiva olla kuva. Plussaa suora linkitys lippu.fi sivuille.

Ottelut: Ottelutuloksissa voisi käyttää värejä kuvaamaan ottelun tulosta. Pieni fontti hankaloittaa lukemista. Joitakin päiviä sitten ottelutuloksia oli päivitetty vain muutama kauden alusta, joten päivityksen ajan tasalle. Tällähetkellä olemme kaksi ottelua jäljessä.

Historia: Melko kattavasti tietoa Peliittojen historiasta.

Media: Harjoitusotteluiden jälkeen sivuille ei ole ilmestynyt yhtään uutta videota! Toki sivuilla on linkki youtube-kanavalle. Sivulla olevat videota on aseteltu hyvin, riittävän pieni ikkuna ja sopivasti informaatiota videon sisällöstä, jolloin katsoja varmasti tietää mitä video pitää sisällään jo ennen sen katsomista.

Fanituotteet: Ok. Baseball takista olisi varmasti kuva saatavilla, koska takkeja on näkynyt hallilla yhden jos toisenkin päällä.

Yhteystiedot: Selkeät. Kaikki tarvittavat tiedot esillä.

Aitio: Ehkä sivujen parhaiten toteutettu osio. Esimerkki menut, kuvat, varaustilanne ja video. Sivuilta löytyy hyvin tietoa aitiosta, eikä varaajalle jää varmasti epäselväksi mitä tulee saamaan varatessaan Peliittojen aition!


Tue toimintaa: Saman tyylinen sivu uutisten kanssa. Ei mitään erikoista. Ei herätä juurikaan mielenkiintoa lukea sivua.

Varustepörssi: Hyvä keksintö myydä vanhoja pelikamoja pois. Päivittäminen kysymysmerkki, mutta sama ongelma jokaisen sivun kanssa.

Soittolista: Kiva lisä jos ottelussa jää miettimään mikä jokin biisi mahtaa olla. Täältä sen voi tarkistaa.

Tatuointi: Kattavasti tietoa Peliitta tatuoinnista.

Fanimatkat: Edellisen fanimatkan jälkeen sivua ei ole päivitetty, vaikka on ilmennyt keskustelua fanimatkasta Savonlinnaan.

Siinä lyhyet mielipiteet sivustoista. Kokonaisuutena melko hirveät sivut rumalla taustalla (taustakuva alkaa alusta typerästi, kun tumma väri vaihtuu punaiseksi.) Etusivun etsi-palkki on huono. Teksti täytyy pyyhkiä ensin pois, ennenkuin palkkiin voi kirjoittaa, vaikka tekstin tulisi pyyhkiytyä pois sitä klikatessa. Paljon olisi sivuilla tehtävää, mutta paikallaan ovat junnanneet jo pitkän aikaa. Kokonaisarvosana asteikolla 1-5 jää korkeitaan numeroon 2.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Sivuille taisi tulla julkaisuhetkillä jokin tekninen takaisku, joka piti käsittääkseni saada korjattua. Liekö vika vaivannut vieläkin, kun ei sivut vieläkään valmiilta näytä? Ei uskoisi ainakaan tekijöiden innostuksesta olevan kiinni.
 
Kussa on mun hopotiti?

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Toiveemme on kuultu. Pelaajakortit ovat suurimmaksi osaksi saapuneet, ja ottelut alasivulle on saatu hieman väriä elämään. Voitot on merkitty vihreällä ja tappiot punaisella, ja fonttia on suurennettu, hienoa. Hommaan on saatu selkeyttä.
 
"Olisin kyllä valmis antamaan kuulapäälle vaikka jo tänään!" -Strawberry

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Nostetaan kissa taas parin vuoden tauon jälkeen pöydälle.

Uusi saitti piti julkaista viime keskiviikkona, mutta mitään ei ole näkynyt eikä kuulunut. Tietääkö kukaan, mikä mainostoimisto tämän homman on ottanut alleen? Sen tiedän, että säännöllisiä päivityksiä / uutisia on tuolle uudelle sivustolle turha odottaa, sillä "ei melkein kukaan niitä kuitenkaan lue, eikä kenelläkään oikeastaan ole kiinnostusta tai aikaa päivitellä niitä" (suora lainaus nimimerkiltä zlyvlk1). Totta puhuen huolestuttaa, minkälainen kuva tästä seurasta ollaan antamassa maailmalle, sillä seurasta tietoa hakeva ihminen kääntyy yleensä ensimmäisenä virallisen sivuston puoleen.

Otetaan nyt samalla sosiaalinen media puheeksi. Facebookiin päivitetään nykyisin kotiotteluiden jälkeen muutama tilannekuva ja pelipäivän aktiivisuus on muutenkin hyvää. Samat jutut Visertimessä, joskin liveseuranta on siellä puolella luonnollisesti aktiivisempaa. (Twitter osaa kertoa, että some-sisällöntuottajaksi on hommattu Toni Hakulinen, joka on myös sattumoisin kirjoittajana Jatkoajan Heinolan-toimituksessa.)

Viimeisenä - ja vähäisimpänä - on videotuotanto, jota ei väkipakolla tehtyä MestisTV:tä ja huonosti kuuluvia lehdistötilaisuuksia lukuunottamatta ole edes olemassa. Maalikoosteita ei ladata tällä kaudella mihinkään, mikä on helvetin suuri pettymys. Viime kaudella sentään täysin tuntemattomasta ruotsalaisesta sportklipp.nu-palvelusta näki kaikkien koti- ja vieraspelien maalit. Mihin on kadonnut Salpauksen mediatiimi, jonka ansiosta paluukaudella jokaisen pelin jälkeen oli nähtävillä maalikooste, erätaukohaastattelut ja kunnolla toteutettu lehdistötilaisuus? Mihin on kadonnut se lupaus, jonka mukaan Peliitoilla tulisi olemaan koko Mestiksen paras videotuotanto? Loppuiko motivaatio, kiinnostus vai rahkeet kesken?

Toistaiseksi pohjustan pienimmätkin toiveenrippeeni yhteen twiittiin, jonka on kirjoittanut Haaga-Helian palkkalistoilla oleva kauppatieteiden maisteri ja urheilumarkkinoinnin ammattilainen Vili Nurmi:

@NurmiVili / Twitter sanoi:
P-H:ssa hyvää tekemistä. #Pelicans, #FCLahti ja nyt myös #NamikaLahti ja #Peliitat perustamassa mkt-ratkaisuja tietoon, tie menestykseen.
Loppuun tiivistelmä: somea lukuunottamatta yksi hashtag kuvaa nykytilannetta. Se hashtag on #puuhastelu. Toivossa on hyvä elää.
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Hyvät webbisivut ovat tasantarkkaan semmoiset joista tieto löytyy ja löytyvä tieto on kuranttia. Peliittojen kohdalla näin nytten ei ole. Jos FB on se kanava jota kautta päivitellään asioita niin olisiko sitten syystä tehdä uudelleen ohjaus automaattisesti FB sivustolle?
 
"Natseilla oli järjestys. Sigut aina särmässä. 160 merkkiä pitkiä. Oli Natseilla sigut. Aina tasan 160 merkkiä. Allekirjoituksia syynäsivät Natsit" --Tuntematon

kiiaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Kärpät
Pakko sanoa, että hommat ei nyt ehkä toimi niinkuin pitäisi. Mutta tulee ottaa huomioon, että Mestiksessä suurin osa joukkueista tekee hommaa pienellä budjetilla ja suurin osa tekee duunia omien ansiotöidensä ohella (mm. pelaajat!!!), toisin kuin esim. Sm-liigassa. Sivuja tehdään koko ajan, vaikka alkuperäinen aikataulu ei selkeästi olekaan pitänyt.


Malttia ihmiset! :)
 
Pedon rinnassa on sydän ikiroutainen.

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Pakko sanoa, että hommat ei nyt ehkä toimi niinkuin pitäisi. Mutta tulee ottaa huomioon, että Mestiksessä suurin osa joukkueista tekee hommaa pienellä budjetilla ja suurin osa tekee duunia omien ansiotöidensä ohella (mm. pelaajat!!!), toisin kuin esim. Sm-liigassa. Sivuja tehdään koko ajan, vaikka alkuperäinen aikataulu ei selkeästi olekaan pitänyt.
Huojentavaa kuulla, että edistystä tapahtuu. Pääasiallinen ongelma vaikuttaa olevan vähän samanlainen, kuin tulospalveluiden suhteen: joko aloite on tehty liian myöhään tai jossakin on viivästelty kohtuuttomasti. Resurssien suhteen Heinolassa asiat ovat vieläpä Mestiksen muuta keskikastia huonommin, sillä Peliitat operoi sarjan toiseksi pienimmällä budjetilla ja tietenkin opiskelusta, työstä sekä muusta elämästä aiheutuvat rasitetteet lisäävät oman mausteensa tähän soppaan. (Kuriositeettina mainittakoon, että Peliittojen kokonaisbudjetti on jotakuinkin kymmenen kertaa pienempi, kuin pienimmällä budjetilla pyörivän liigaseura SaiPan vastaava.)

Ei tässä mitään kohtuuttomia taida kukaan pyytää tahi anoa tahi vaatia. Peliittahenkistä käyttäjäkuntaa näkyy vaan - syystäkin - huolestuttavan nettisivujen nykytilanne.
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris

Jasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Graafisesti menty eteenpäin. Hyvä.

Informatiivisesta näkökulmasta katsottuna kehityskohteita löytyy:
- Otteluohjelma kokonaisuudessaan sekä otteluiden tulokset
- Sarjataulukko
- Kotiareenan esittely
- Pelaajakortit
- Uutisointi (Otteluennakot, raportit, haastattelut)
- Twitter- ja facepäivitykset näkyville

Muuta:
- Riittäisikö sponsoripalkki pelkästään etusivulla?
- Lippusivu sekava. Hinnat ilmenesivät paremmin esimerkiksi taulukoituna

Mitä someen tulee, tiedossa on, että pienellä budjetilla mennään, muttei se tarkoita sitä etteikö silläkin voisi saada hyvää tiedottamista aikaan.
Ihan varmasti seura ottaisi apua vastaan asiassa, tarvitsisi vain löytää henkilö/henkilöt jotka vapaaehtoisvoimin haluaisi ottaa asian hoitaakseen.
Toisaalta edes pieni rahallinen panostaminen seuran puolelta asiaan ei varmasti tekisi pahaa lainkaan, sillä paremmalla näkyvyydellä, tiedottamisen ja ottelutapahtuman kehittämisellä saisi mahdollisesti myös lisää väkeä katsomoon.

Nytkin paikalla ilmeisesti on pari henkilöä hoitamassa tätä tiedottamista ja valokuvaajakin löytyy, olisi mahdollisuus edes lyhyilllä teksteillä höystettynä ennakossa kokoonpanolla ja raportissa muutamalla kuvallla sekä ottelutilastoilla vetää pienimuotoista uutisointia myös kotisivuilla, johon voisi jakaa linkkiä muualla somessa. Videotuotanto sitten on asia erikseen, sillä siihen tarvitaan myös tekijöiden lisäksi kalusto. Salpauksen opiskelijoiden keskuudessa maalikoostekuvio ei aikanaan kerännyt juurikaan innostusta jolloin työ oli vain taakka tekijöilleen, mentiin sieltä mistä aita oli matalin, lopuksi hommat vedettiin ihan housut nilkoissa. Vastuu kasautui yhden ihmisen harteille ilman että työstä olisi saanut juurikaan mielihyvää tai palkintoa.
 
Viimeksi muokattu:

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Graafisesti menty eteenpäin. Hyvä.

Informatiivisesta näkökulmasta katsottuna kehityskohteita löytyy:
- Otteluohjelma kokonaisuudessaan sekä otteluiden tulokset
- Sarjataulukko
- Kotiareenan esittely
- Pelaajakortit
- Uutisointi (Otteluennakot, raportit, haastattelut)
- Twitter- ja facepäivitykset näkyville

Muuta:
- Riittäisikö sponsoripalkki pelkästään etusivulla?
- Lippusivu sekava. Hinnat ilmenesivät paremmin esimerkiksi taulukoituna

Mitä someen tulee, tiedossa on, että pienellä budjetilla mennään, muttei se tarkoita sitä etteikö silläkin voisi saada hyvää tiedottamista aikaan.
Ihan varmasti seura ottaisi apua vastaan asiassa, tarvitsisi vain löytää henkilö/henkilöt jotka vapaaehtoisvoimin haluaisi ottaa asian hoitaakseen.
Toisaalta edes pieni rahallinen panostaminen seuran puolelta asiaan ei varmasti tekisi pahaa lainkaan, sillä paremmalla näkyvyydellä, tiedottamisen ja ottelutapahtuman kehittämisellä saisi mahdollisesti myös lisää väkeä katsomoon.

Nytkin paikalla ilmeisesti on pari henkilöä hoitamassa tätä tiedottamista ja valokuvaajakin löytyy, olisi mahdollisuus edes lyhyilllä teksteillä höystettynä ennakossa kokoonpanolla ja raportissa muutamalla kuvallla sekä ottelutilastoilla vetää pienimuotoista uutisointia myös kotisivuilla, johon voisi jakaa linkkiä muualla somessa. Videotuotanto sitten on asia erikseen, sillä siihen tarvitaan myös tekijöiden lisäksi kalusto. Salpauksen opiskelijoiden keskuudessa maalikoostekuvio ei aikanaan kerännyt juurikaan innostusta jolloin työ oli vain taakka tekijöilleen, mentiin sieltä mistä aita oli matalin, lopuksi hommat vedettiin ihan housut nilkoissa. Vastuu kasautui yhden ihmisen harteille ilman että työstä olisi saanut juurikaan mielihyvää tai palkintoa.
Hyvää settiä ja tulit varmaankin koostaneeksi monen käyttäjän päässään hautomat parannusehdotukset yhteen. Ainakin huomaan viestistä ajatuksenkulun, joka vastaa hyvin pitkälle omaani. Mitään noista parannuksista ei voi kutsua liian vaikeasti toteutettavaksi; toki en itse enää päivitä sivustoa, mutta aktiivisena seuraajana voisin hyvinkin toimia vapaaehtoisena avustajana.

Visuaalinen silmä huomaa sen verran paranneltavaa, että sponsorilogot voisi sijoittaa yläbannerin yläpuolella liikkuvaan karuselliin ja sisältösivun oikealle palstalle, missä nuo logot nykyään ovat, voisi sijoittaa sarjataulukon ja Twitter-syötteen.
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Jets, Panthers
Peliittojen nettisivujen erikoisuutena näyttäisi olevan se, ettei mitään uutisointia harrasteta niiden kautta, eihän siellä ole edes Uutiset-osiota. Kaikki tiedotus tapahtuu nykyisellään parilla lauseella Facebookissa ja Twitterissä.
 
In Janne We Trust.

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Peliittojen nettisivujen erikoisuutena näyttäisi olevan se, ettei mitään uutisointia harrasteta niiden kautta, eihän siellä ole edes Uutiset-osiota. Kaikki tiedotus tapahtuu nykyisellään parilla lauseella Facebookissa ja Twitterissä.
Nimimerkki MurhaaMenoo sen sanoi. Kuulemma strateginen päätös, koska "ei niitä nettisivuja kukaan lue". Kokoonpanot, tulevat pelit ja lippujen hinnat sentään päivitetty.

Paistaa läpi tietynlainen kunnianhimottomuus tuosta touhusta, kuten on moneen otteeseen tullut sanottua. Someaktiivisuus on kauden aikana perushyvää haastatteluineen, kuva- ja maalikoosteineen sekä liveseurantoineen, mutta todella ikävää, että kauden päättymisen ja kesäkuisen rungon julkistamisen välille jäi aika pitkä väli ilman minkäänlaista uutta.
 
"Just go absolutely fucking mental until you're ashamed of what you've done." - Christopher Morris
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy