Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 885 124
  • 20 457

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Miksi?

Pelas hyvän pelin ja siinä missä ratkaisuhetkillä Reunanen viime pelissä epäonnistui purkamaan kaksi kertaa, löi Piipponen kiekon ensimmäisellä yrittämällä ns. vittuun sieltä omalta alueelta kuten puolustajan kuuluu.
Piipposella oli kyllä äskenkin kiekko viimeisellä minuutilla, mutta ei saanut purettua. Heti perään veti Kemppaista poikittaisella niskanseudulle, että ei se ratkaisuhetkien möhliminen tänäänkään kaukana ollut.

Tätä tilannetta lukuunottamatta Piipposelta väkevä suoritus tänään!
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mä ihmettelen sitä, kun ottelun lopussa otetaan oman pään aloituksia, miksi Sebu ei ota niitä? Kaveri vetää kuitenkin aloitukset 100-0, tosin tänään Julle otti ne tärkeät omanpään aloitukset lopussa, mutta silti saan ihmetellä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä ihmettelen sitä, kun ottelun lopussa otetaan oman pään aloituksia, miksi Sebu ei ota niitä? Kaveri vetää kuitenkin aloitukset 100-0, tosin tänään Julle otti ne tärkeät omanpään aloitukset lopussa, mutta silti saan ihmetellä.
Onko muuten Revolta itseltään koskaan missään haastattelussa kysytty, että kun on loistava aloittaja ja kun pitää kokonaisvaltaista pelaamista vahvuutenaan, niin miksi ei pelaa sentterinä?
 

upreo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jostain syystä lähdin tähän matsiin täynnä sellaista fanipoikamaista intoa. Odotti oikein hallille pääsyä. Ja hyvin Lukko vastasi odotuksiin, sen verran pirteä sisääntulo otteluun oli. Jännä, miten kokemukset pelistä peilaa näkemystä aiemmista peleistä. Mielessäni kirosin toista erää ja kaikki Lukon pelissä tuntui taas olevan solmussa. Onneksi erätauolla luin tätä ketjua. Joku täällä katsoi matsia ilman tunnelaseja, hyvä niin. Olihan se silmien edessä koko ajan, ei Lukko niin tuhottoman huonosti pelannut siinä toisessa erässäkään. Ja kolmas erä oli juuri sitä, mitä minä ja luulisin noin 3400 muutakin Äijänsuolla odotti ja tarvitsi. Hyvälaatuinen kiekkoilta, joka vielä päättyi kotijoukkueen voittoon.

- Uskotteko kotona? Lukko voitti pelin erikoistilannemaaleilla. Tykkäsin erityisesti tuosta röyhkeydestä. Kahdessa viimeisessä ylivoimassa kiekko haluttiin pelata sinne sota-alueelle. Oliko sitten Lämsää vai liekehtivää Repoa, ihan sama. Pääasia, että tulosta tuli.
- Jos ylivoima toimi, alivoima sakkaa pahasti. Toimiva alivoima on antanut huonoinakin päivinä mahdollisuuden voittaa. Nyt tuntuu alivoima vievän mahdollisuuksia voittoon. Peli kehittyy, toivottavasti alivoimakin.
- Onneksi kevään peleissä ei ole voittolaukauksia. Näin mutulla heitettynä kenttäpelaajat painavat huonolla prosentilla sisään ja maalivahdit ottavat huonolla prosentilla kiinni rankkareita.
- Burken itsetuntoa suojaa tällä hetkellä kaksi asiaa; katsomon huutelut eivät kuulu kentälle ja jos kuuluvat, niin Burke ei niitä ymmärrä. Olisi ollut kova ilta tänään pohtia kaikkia niitä huutoja.
- Ervasti pelasi hyökkäyspäähän rohkeimman pelinsä niistä matseista, jotka olen nähnyt
- Kaikki Lukon maalit oli ihan tehtyjä maaleja. Ensimmäisessä nopeaa liikuttelua ja hyvä maskipeli. Toinen ja kolmas runnottiin maalin edestä sisään. Varsinkin toinen maali oli sellainen, joita ei tällä kaudella ole liiaksi nähty.
- Noihin tänäänkin nähtyihin suvantohetkiin kaipaisi sen yhden petterilotilan taklaamaan pleksit heiluen vastustajia. Pitäisi nykyään olla helpompaakin tuo pleksien heiluttelu kuin vuosituhannen vaihteessa.

Kuten mainittua, hyvätasoinen ottelu. Onneksi Karhusesta ei tehty sankaria. Aiempaan verrattuna toimitettiin kiekkoa enemmän maalille. Vielä ei tukitoimet natsanneet. Maskit olivat vasta tulossa tai ohjureihin ei osuttu. Tiedä sitten onko tätä voitonhuumaa, mutta aiempaa vähemmän pörrättiin kulmissa ja haastettiin maalille? Haastosta se ratkaiseva ylivoimakin tuli. Ensi viikko sen sitten näyttää, onko pysyvä muutos.
 

Unajan Urho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä ihmettelen sitä, kun ottelun lopussa otetaan oman pään aloituksia, miksi Sebu ei ota niitä? Kaveri vetää kuitenkin aloitukset 100-0, tosin tänään Julle otti ne tärkeät omanpään aloitukset lopussa, mutta silti saan ihmetellä.
Revon prosentissa pieni vääristymä. Ei ota kuin hyökkäys alueen oikealla puolella olevia aloituksia. En tiedä kuinka paljon heikompi toinen puoli on, koska ei kertaakaan ole sieltä aloittanut. Mutta varmaan aika iso ero
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Erittäin tärkeä voitto eilen, henkisen tilan sekä sarjatilanteenkin takia. Eilen taas nähtiin kuinka tärkeitä erikoistilanteet on. Pelin 5:stä maalista 4 tehtiin erikoistilanteista. Kun sarja huipentuu loppuaan kohti sitä ratkaisevampaan rooliin asettuu erikoistilanteet ja maalivahtipeli. Lukon onneksi pleijareissa ei ammuta rankkareita niiden en usko olevan tämänkauden joukkueen vahvuus.

Hyviä asioita oli, että vastustaja pidettiin kahdessa maalissa, silloin on yleensä mahdollisuus myös voittaa, kahteen edelliseen peliin kun omiin meni 9 maalia.
Puolustuspeli sekä maalivahtipeli oli luokkaa parempaa kuin kahdessa edellisessä pelissä. Sitten se YV toimi, kun kaveri alkoi vasyessään jäähyilemään.

Ensiviikolla jos Lukko kairaa voitonkin, se on jo torjuntavoitto. Ikävä kyllä tuossa kuormassa riskit loukkaantumiseen kasvaa, tuo Ilves peli olisi ehdottomasti siirrettävä.
 

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Karri Kivi sanaili heti lähetyksen alussa että pihalla tuli Kivistö ja Kemppainen vastaan ja kumpikaan ei häntä huomannut kun olivat niin keskittyneitä. Vai olisiko ollut niin että eivät halunneet nähdä.... :D
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Kunnas avaa Länskärissä ensi viikon aikataulua. Lukko lentää keskiviikkoaamuna suoraan Genevestä Tampereelle. Kunnaksen mukaan pelaajien rasitus pidetään täten mahdollisimman järkevissä kantimissa.

"Uuden ajankohdan löytäminen Ilves-pelille osoittautui äärettömän hankalaksi ennen kaikkea Tampereen hallin aikataulujen takia, mutta myös Ilveksen ja meidän aikataulujemme takia. Se olisi tarkoittanut neljän pelin viikkoa johonkin kohtaan."
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuten Fontaine sanoi, niin Lukon taktiikka oli laittaa keskusta tukkoon ja olla kovia. Fontainen mukaan Lukko pyrkii olemaan joukkue, jota vastaan on ikävä pelata.

Tuossa onkin selkeä muutos Virran ja Veltsun aikaan. Lukko pelaa selvästi enemmän puolustuspää edellä ja enemmän siirtokiekkoja. Eilen seurasin, kun esim Piipponen paineettomassa tilanteessa nosti norsukiekon ulos alueelta ja vaihtoon, ei palautetta penkillä. Virran aikana tuollainen ei olisi tullut kyseeseen.

Tuo vaatii kovaa duunia ja tehokkaan ylivoiman, eilen nähtiin molempia.

Edelleen olen sitä mieltä, että pelitavasta ja valmennuksesta Lukko ei saa kilpailuetua. Sen vuoksi rosteria pitäisi vielä vahvistaa, jotta mestaruus on mahdollinen. Lukon peli on yksinkertaista, selkeä KHL-vivahde Lämsäm ajoista. Keskusta tukkoon omissa, riskit pois ja ylivoimalla tulosta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eilen seurasin, kun esim Piipponen paineettomassa tilanteessa nosti norsukiekon ulos alueelta ja vaihtoon, ei palautetta penkillä. Virran aikana tuollainen ei olisi tullut kyseeseen.
Vai onko kuitenkin kyse tässä kohdassa siitä, että tuo on sen minkä Piippo osaa parhaiten? Tämä siis ilman sarvia ja hampaita Piipposta tai sun viestiä kohtaan.

Piipponen on ihan ok 7-8 pakki kuten oli kauden 2020-2021 lopussakin. Tuo Lämsän työkalupakkiin erilaisen vaihtoehdon, kun muuten Lukon pakit osaavat kyllä kiekolla pelata ja kun Piipponen on riittävällä jalalla mukana tiettyjä vastustajia vastaan niin riittää silloin kyllä hyvin pelaavaan kokoonpanoon.

Saa sitten nähdä kuka tippuu kokoonpanon ulkopuolelle, kun Järvinen joskus palaa. Järvisellä nyt 19 peliä ja laukausten +/- on +11 ja Piipposella 17 matsia ja -36. Kaikki muut TOP-8 pakkia on plussalla, myös Almarikin (+11), joka pelaa aina johtoasemassa viimeisillä minuuteilla. Tuosta näkee kyllä jotain.

Eilistä peliä katselin nauhalta sieltä täältä, eikä Piipponen huonosti pelannut, varsinkin jos peilaa tähän kauteen kokonaisuutena, mutta edelleen, pitkä matka on mun mielestä siihen että Samuli ajaa jonkun toisen pakin ohitse Lukon rosterissa.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Vaikka Lukko on tällä hetkellä rajamailla top 6 sijoituksen suhteen, näen aika realistisena että Lukko kipuaa lopulta sijoille 4 tai 5. CHL-semifinaalien jälkeen tämän hetken top 6 joukkueista kohdataan vain:

Jukurit x2
HIFK
Kärpät
Tappara

eli 5/21 peliä

7-10 olevia vastaan on

KalPa x2
Pelicans
Ässät x3
TPS x2

eli 8/21

Bottom5-joukkueita vastaan pelataankin myös 8 kertaa:

SaiPa x2
KooKoo
HPK x2
Jyp x2
Sport
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todennäköisesti runkosarjan TOP3 on Tampere + Helsinki.
Vähintään Sijoille 4-5 olisi äärimmäisen tärkeä yltää.
Saa nähdä, Ilveshän on käytännössä jo (viime kauden Lukon tapaan) pudonnut sarjakärjestä ja Tapparan kelkasta, vaikka taulukossa ykkösenä onkin. Top3 voi olla vaikka Tampere, Mikkeli, Kuopio, koska ei Helsingilläkään tunnu mitään pelillistä etua olevan.
Toki Tampere+Helsinki on todennäköisin.

Edit: Yksinkertaistaen kyse on siitä, kerääkö joku joukosta HIFK, Jukurit, KalPa, Lukko, Pelicans ja Kärpät viimeisestä 20 pelistä ~10 pistettä enemmän kuin Ilves. Hyvinkin mahdollista. Lukon osalta on aika merkittävää miten käy 10.1.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todennäköisesti runkosarjan TOP3 on Tampere + Helsinki.
Vähintään Sijoille 4-5 olisi äärimmäisen tärkeä yltää.

HIFK on luultavasti isoimman potentiaalin joukkue, jos ja kun sairastupa tyhjenee. Komarov ja kumppanit ovat kevään miehiä. Toki Peltosen pelikirja on hyvin varovainen, mutta kaikkien ollessa terveenä rosteri on Liigan kovin. HIFK on kärsinyt aivan valtavasti loukkaantumisia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
HIFK on kärsinyt aivan valtavasti loukkaantumisia.
Tätä "myyttiä" taisi Liigapyykki jonkin verran perata, eikä taida isoa eroa olla esim Tepsiin tai Pelicansiin. Toki nuo ovat kaikki kärsineet loukkaantumisista keskimääräistä enemmän, mutta "aivan valtavasti" voi olla liioittelua.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Vaikka Lukko on tällä hetkellä rajamailla top 6 sijoituksen suhteen, näen aika realistisena että Lukko kipuaa lopulta sijoille 4 tai 5. CHL-semifinaalien jälkeen tämän hetken top 6 joukkueista kohdataan vain:

Jukurit x2
HIFK
Kärpät
Tappara

eli 5/21 peliä

7-10 olevia vastaan on

KalPa x2
Pelicans
Ässät x3
TPS x2

eli 8/21

Bottom5-joukkueita vastaan pelataankin myös 8 kertaa:

SaiPa x2
KooKoo
HPK x2
Jyp x2
Sport
Tässä onkin iso ansa, Lukko kun on pelannut heikosti just noita häntäpään joukkueita vastaan.

Sarjasijoituksen parantaminen edellyttää jonkin moista voitto/pisteputkea.

Sanoisin että sijoista 4-10 tullaan näkemään tasainen vääntö viimeisille kierroksille asti.
Helppoa ei tule Lukollekkaan olemaan pysyä top 6 joukkueena.

Tosin sijoilta 4-6 ei hirveän usein ole kannua nostettu vs top 3 sijoittuneisiin.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka Lukko on tällä hetkellä rajamailla top 6 sijoituksen suhteen, näen aika realistisena että Lukko kipuaa lopulta sijoille 4 tai 5. CHL-semifinaalien jälkeen tämän hetken top 6 joukkueista kohdataan vain:

Jukurit x2
HIFK
Kärpät
Tappara

eli 5/21 peliä

7-10 olevia vastaan on

KalPa x2
Pelicans
Ässät x3
TPS x2

eli 8/21

Bottom5-joukkueita vastaan pelataankin myös 8 kertaa:

SaiPa x2
KooKoo
HPK x2
Jyp x2
Sport
Pisteet tällä hetkellä näitä vastaan:

19/30
20/36
13/33

Pitääkö tässä huolestua? ;)

Lisäksi tuosta puuttuu Ilves jota ei Keskiviikon jälkeen siis runkosarjassa enää kohdata. Pisteet Ilvestä vastaan 5/9 tällä hektellä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko pelasi keväällä 2021 kuudella pakilla ja 6. pakin paikasta kauden lopulla taisteli Piipponen ja Kukkonen.
Joo, hyvä tarkennus. Laitinen tipahti tuolloin 8. pakiksi.

Piipponen pudotuspeleissä 8 ottelua, Kukkonen 6 ottelua, Klok 10 ottelua ja muut pelasivat täydet 11 ottelua.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joo, hyvä tarkennus. Laitinen tipahti tuolloin 8. pakiksi.

Piipponen pudotuspeleissä 8 ottelua, Kukkonen 6 ottelua, Klok 10 ottelua ja muut pelasivat täydet 11 ottelua.

Korjataan vielä sen verran, kun asian tarkastin, että kyllä Lukko pelasi myös 7 pakilla, kun top13-hyökkääjiä oli sivussa: runkosarjan viimeisestä 14 pelistä 7 pelissä ja pudotuspeleissä kahdessa ekassa välierässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #16
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös