Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 401 129
  • 6 758
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
On toi Vertanen kyllä niin löysä paska. Ei voisi kuvitella että sama mies mikä oli viime kaudella.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nää saatanan maalaiset pitää meitä ihan pilkkanaan kentällä. Nyt oikeesti jotain muutosta täähän.
Tämäkin road trip jäämässä pahasti piippuun. Kaksi ns. isoa peliä Mansessa ja Kokkolassa ja tässä tulos. Ei voi olla tyytyväinen.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tässä sen kummempaa syväanalyysiä pelistä aio tehdä, kun tänäänkin kerkesi vasta kesken mukaan. Silti, tässäkin ajassa sai poimittua jälleen sen olennaisen. Mennään hilpeetä persliukua pulkkamäessä saman suuntaisesti valtion talouden kanssa.

Vaikka tässä suhtautuu maltillisesti kauteen ja uuteen tulemiseen, niin on tässä silti jotain tapahduttava. Mulle ei ole vielä tähänkään hetkeen kautta avautunut mikä se meidän pelikirja on ja aika lailla pysyn kannassani, että sitä ei ole. Seuran johto linjasi ennen kautta millaista on Jokerikiekko ja päivääkään sitä ei vielä ole toteutettu.

Luultavasti joku tulee kohta kertomaan vääristä ajatuksista ja kohtuuttomista odotuksista tänne, mutta sanonpa silti - onko liikaa vaadittu, jos odottaa, että omataan edes perisuomalainen työmoraali ja kaadutaan saappaat jalassa kun kaadutaan. Ei tämä enää millään satunnaistsempillä ja hyvällä tahdolla tästä korjaannu.
 

Ahma97

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä nämä herrat Määttä ja Niskanen on nauttinut menestystä pelkästään sen takia, että junnu joukkueista on löytynyt yksilöitä, jotka on ratkonut otteluita ja sarjoja pleiijareissa. Ei ole mitään valmennuksen kaneja hatussa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Konteksti noin se on. Ja Määttä haastattelussa yritti selvästi ostaa itselleen lisää aikaa ja paine pöntössä kasvaa. Saarni&Niemeen tässä katseet kohdistuu. Ja se onko ensi vuoden koutsi nyt jo vapaa penkin taakse. Joensuu ja Vantaa kun vie rästipelinsä niin Jokerit on 7.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Pitää antaa aikaa. Joukkue on kasattu vasta pari kuukautta sitten. Jokainen joukkue haluaa voittaa juuri Jokerit."
Boldaus oma. Olettaisi koko pelaajiston ja valmentajien tiedostaneen tämän jo kun ovat valinneet joukkueekseen juuri Jokerit. Jokerit on ollut "erityisasemassa" jo 1990-luvulta lähtien. Kun maakuntien jengi syttyy Jokereista, on Jokereiden vastattava siihen.
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wanhana IFK miehenä odotan kovasti paikallissarjoja. Ymmärrän hyvin että moni teidän pelaaja pohtii että onko paikkaa ens kaudella joukkueessa ja todennäköisesti ajattelevat että mun esitys ei tuu riittämään. Tämä vaikuttaa peliesityksiin. Itse luulisin että parhaat viedään kauden aikana tarunhohtoiseen liigaan. Hyvää teette isänmaan sarjakiekolle tähän hymynaama siis hyväntahtoinen.
15.10 näin kirjoitin ja sille se nyt näyttäs. Uskon kuitenkin että neljän joukossa olette runkosarjassa ja tämä viikko ei ole totuus.
 

Hokichello

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katoin peliä sattuneista syistä siihen asti kun Jokerit johti 2-1. En jaksa rullailla aiempiin viesteihin, voisko joku kertoa mitä vittua siellä tapahtui??
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Päivän matsista on kommentoitu jo kaikki oleellinen.
Jotain on mielessä, jonka tänne haluais purkaa, jotta sais paremmin nukuttua.

Eka erä oli ihan hyvää lätkää.
Toinen erä oli painajainen, kaikki meni pieleen, mikään ei onnistunut.
Kolmas erä pelattiin veks.

Tauko tulee hyvään aikaan.
Nyt tarvitaan jokaista viisasta päätä ratkomaan ongelmaa.
Siihen Roki-matsiin tulossa Aravirta ja Äikäs. Kiva juttu.
Jospa kysyttäisiin heti ens hätään heiltäkin, ens viikolla jo, et mikä on pielessä, oisko vinkkejä vanhoilla ja viisailla.
Määttä tarttee nyt oikeesti kaiken avun. Tuntuu sen verran avuttomalta haastatteluissa, et on tajunnut sen itsekin, punainen lanka ja pelikirja kadoksissa.
Toki viime syksynä suunnilleen samoihin aikoihin huudeltiin aika samoja juttuja, Määtälle kenkää.
Jotain sit tapahtu, kuilun partaalla peli kääntyi. Ne tiukat pelit, maalin häviöt ja jatkoaikatappiot kääntykin yht'äkkiä voitoiksi. Ja loppu on historiaa. Loppuottelussa Jokereilla ei ollut saumaa, mutta sen tiesi ja ymmärsi kaikki, Tappara vaan oli viime kaudella parempi.

Kaikki mahdollisuudet on siis tälläkin kaudella päästä tavoitteeseen ja ylittääkin se.
Muistaakseni virallinen tavoite olis ollut runkosarjan neljäs sija.

Tää on projekti ja SE kausi on vuoden päästä ja NE karsinnat on keväällä 2025.
Ens vuonna tästä joukkueesta pelaa realistisesti varmaan puolet.
Nyt vaan pitäisi saada valmennus niin kondikseen, että pelaajat kehittyy. Ottaa niitä steppejään.
Nuorilla ja lahjakkailla olis siihen kaikki edellytykset jos taustat on kunnossa, fysiikka riittää ja pää kestää.
Nyt ei sitä kehitystä ole näkynyt, päin vastoin. Siksi olen enemmän huolissani pelaajien kehityksestä kuin siitä, ollaanko sarjataulukossa viidensiä vai kolmansia.
Jos pelaajat ei kehity ollaan ens vuonna nesteessä. Mistään ei saada koko joukkueellista niin hyviä pelaajia, että voisivat taata Liigaan nousun. Me pelaammm Mestistä ja meillä on tarjota pelaajalle pelipaikka Mestiksessä. Jos kymmenen hyvää vahvistusta saadaan suhteilla, logolla ja tarinalla houkukeltua, niin hyvä.

Tappioputket ja epäonnistumiset kasvattaa sitä saamarin apinaa niskaan ja pistää puristamaan mailaa ja pelkäämään virheitä. Eli tappaa pelin.
Jostain pitäisi nyt löytää se pelikirja, punainen lanka, ilo, luovuus ja voittamisen tahto.
Siinä on hommaa parille seuraavalle viikolle.

Niin ja viel tästä illasta.
Joukkueessa taitaa olla joku pöpö liikkeellä? Kaks pelaajaa sairastunut.
Ei tartte tietää, mut oisko vatsatautia, koronaa tai jotain muuta.
Esim. Kuusla ei ollut oma itsensä ja peliaikakin vaatimaton.
Penkitettiinkö heikon pelin vai heikon olon vuoksi? Tai jonkun muun vuoksi. Emme tiedä.

Joukkuettahan ei jätetä vaikka turpiin tulee.
Ei sitä hylätty aikoinaan vaikka tippui divariin.
Elämä Jokerina on vuoristorataa
 

Gandalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika monessa kommentissa on puolusteltu sillä, että Jokerit kasattiin tyhjästä. Joka tietenkin pitää paikkansa, mutta kautta on tahkottu kolmasosa ja treenikausi päälle. Vauhti luiskassa alaspäin vaan kiihtyy.
Tsekkasin sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen (IPK) kokoonpanon. Siellä on 8/23 jotka pelasi jo viime kauden kokonaan tai osittain Iisalmessa. Siis vain 35%. Varsin tyhjästä sekin jengi on kasattu. Varsinkin alakerta, sillä 6/8 ovat hyökkääjiä.
Jokereiden pelaajabudjetti oli 300000, mutta ollaan jo yli, kun uusia (ja kokeneita) pelaajia tullut kesken kauden mukaan. Mitähän se Iisalmessa on?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vauhti luiskassa alaspäin vaan kiihtyy.
Tässä se oleellinen. Joukkueen kokemuksen karttuessa matsi matsilta pelin olettaisi nimenomaan hioutuvan yhteen ja vaikka heikompia jaksoja sattuu ihan kaikille joukkueille on tämä trendi jatkunut jo kohta kuukauden.

No, olen pelkkä fani, enkä asiantuntija.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Aika monessa kommentissa on puolusteltu sillä, että Jokerit kasattiin tyhjästä. Joka tietenkin pitää paikkansa, mutta kautta on tahkottu kolmasosa ja treenikausi päälle. Vauhti luiskassa alaspäin vaan kiihtyy.
Tsekkasin sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen (IPK) kokoonpanon. Siellä on 8/23 jotka pelasi jo viime kauden kokonaan tai osittain Iisalmessa. Siis vain 35%. Varsin tyhjästä sekin jengi on kasattu. Varsinkin alakerta, sillä 6/8 ovat hyökkääjiä.
Jokereiden pelaajabudjetti oli 300000, mutta ollaan jo yli, kun uusia (ja kokeneita) pelaajia tullut kesken kauden mukaan. Mitähän se Iisalmessa on?
Totta tämäkin. Pelkästään siihen vetoaminen, että joukkue on kasattu tyhjästä on kai lyhytnäköistä. En ole Mestistä seurannut aiemmin, mutta tällä kaudella on syntynyt käsitys, että mestisjoukkueen kasaaminen on tuo mallia IPK.

Se, mikä on huomionarvoista, on se, että koko Jokerit on kasattu tälle kaudelle tyhjästä. Se ei voi olla näkymättä myös urheilupuolen kasaamisessa (jojot, koutsit, pelaajat ym.).
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Saarnin tämän päivän jyrähdys saattoi pelastaa kuluvankin kauden peliesitykset, mikäli pelaajiston kesken oli vähänkään nihkeää fiilistä tuon Liigan karsintapäätöksen jälkeen. Nyt kaikilla on realistinen mahdollisuus olla ensi kaudenkin menossa mukana ja ehkä jopa asettaa pidemmän aikavälin tavoitteita Jokereissa pelatessaan.

Vaikka aluksi en jaksanut uskoa Liigan syksyisen päätöksen muuttavan mitään, mutta kyllä se kieltämättä siltä vähän rupesi näyttämään syksyn mittaan että joku hiertää. Eihän siinä järkeä sinänsä ole - 90% nykyjengistä pelaisi ilman Jokereita joka tapauksessa samaa sarjaa samasta "turhasta" Mestiksen mestaruudesta. Niin, ja täysien tupien sekä mediahuomion sijasta 700 katsojan edessä siellä KokkolaKeuruulla. Eli Jokereissa olet Mestiksen mittapuulla erittäin etuoikeutetussa asemassa - oli panoksena sitten Liiganousu tai Mestiksen mestaruus. Miksi ruveta löysäilemään yhdessä kollektiivisesti?

Joka tapauksessa ryhdikäs ulostulo Jokereilta. Nyt kauden onnistuminen on pelaajista kiinni - ja siitä onko Määttä saanut syötyä pelikirjoja tauon aikana. Tai saadaanko Teron tilalle pätevä paikkaaja jos tämä ei saa hommaa haltuun enää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös