Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 975 917
  • 22 362

12961

Jäsen
Miettinen, kun Turkuun palkattiin niin tiedettiin mitä saadaan. Joukkue, kun on rakenettu träppäämään niin aika helvetin vaikea lähteä rakentamaan kiekollista peliä
Tämän yliaggressiivisen 60 minuutin paineen menestymiseksi pitkässä sarjassa tarvitaan kiekollisesti täysin ylivoimainen joukkue.

Tässä tepsissä ei ole muuta variaatioita kuin aggressiivisuus aina tappiin vedettynä. Tuohon turhaudutaan hyvin äkkiä jos ja kun vastustaja pääsee rikkomaan peliä. Ahokkaan palloseura olisi pyyhkinyt todella tylysti lattiaa tällä Toman versiolla.

Jos joukkue ei ole valmennuksen näköinen, tulee valmennuksen edes jossain määrin sopeutua käytettävissä oleviin työkaluihin. Nyt hakataan pahasti päätä seinään eikä päävalmentaja ansaitse yhtään enempää kehuja kuin joukkueen kasannut scoutti(tiimi).

En tiedä mitä pelillistä täyskäännöstä tässä yritetään, mutta perseelleen menee. Eikä sitä muuta pari kahden pisteen säälivoittoa tai yksi villin hyvä erä Lahdessa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
TPS:n urheilujohto ei ole tehtäviensä tasalla eikä valitettavasti myöskään valmennustiimi. Siksi tämä kausi tulee päättymään sekä urheilulliseen että taloudelliseen katastrofiin.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tuolla rahamäärällä, mikä tähän selkä suorana rusettiluistelevaan ns. jääkiekkojoukkueeseen on uhrattu, voi kerta kaikkiaan näin huonosti pelata. Kyllä jotain pitää voida pelaajilta ja valmennukselta vaatia palkkansa eteen tekevän.

Olen samaa mieltä, mutta mitä jos pelaajien taso on oikeasti niin heikko että parempaan ei pysty?

Meillä pelaa jotain Intosia ja Munkkeja rooleissa joissa ei todellakaan pitäisi pelata. Tämä mitään heiltä pois ottamatta, mutta ei heidän pelipaikka ole vielä 1/2 ketjuissa.

On Dudasta joka häviää kaksinkamppailut itsensä kanssa aamulla omien hampaiden pesunkin kanssa. On Fröbergiä joka on uusi Sandberg.

Tuolla yksinkertaisesti on aivan liikaa pelaajia rooleissa joissa ei kuulu olla.

Nuorilla on ihan helvetillinen tulosvastuu ja paine onnistua (ei kuuluisi olla). Kun onnistumisia ei tule, peli menee pakottamiseksi, itseluottamus katoaa ja peli on mallia Jukurit 3. erä.

Kokeneista pelaajista ei ole mitään hyötyä hyökkäyspäässä, ja nykyään myös oman pään tekeminenkin heikohkoa. Joka luo taas lisää paineita nuorien suuntaan.

Yleisesti ottaen väitän että pelipäivä Tepsin rosterissa ei ole tällä hetkellä kiva päivä, vaan siellä saattaa jo edellisenä yönä alkaa pyörimään päässä nuo paineet onnistua.

Tuosta puuttuu täysin ne kokeneet pelaajat jotka tekevät tulosta. Ei sellaisia ole koko rosterissa.

Joku 0-0 träppi on taas paluu Ahokkaan viimekauden pelitapaan joka 1) kadottaa loputkin katsojat, 2) saa Tepsin näyttämään helvetin tyhmältä johtamisen osalta ja 3) saa Miettisen näyttämään Ahokkaalta.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
On raikasta, niin raikasta että oma pää vuotaa ku ketsuppipullo jokaisessa vastustajan hyökkäyksessä. Sija 12. HPK 4 pinnaa takana ja Pelicans 3 pinnaa takana. Kohta on vain SaiPa takana.
Tilannehan on huono, mutta mielestäni pelissä oli moni osa-alue parempaa kuin edellisessä kahdessa, jonka jälkeen taas palstalla oli mieli iloinen, kun lopputulos oli voitto. Ymmärrän, mukavempaa se on voittaa kuin hävitä, mutta jos peliä haluaa kehittää, pitää myös näistä otteluista erottaa hyvät ja huonot asiat.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Tilannehan on huono, mutta mielestäni pelissä oli moni osa-alue parempaa kuin edellisessä kahdessa, jonka jälkeen taas palstalla oli mieli iloinen, kun lopputulos oli voitto. Ymmärrän, mukavempaa se on voittaa kuin hävitä, mutta jos peliä haluaa kehittää, pitää myös näistä otteluista erottaa hyvät ja huonot asiat.
Siis joo kaksi erää pelattiin ihan kelvollisesti ja saatiin kyllä tarvittavat paikatkin luotua. Kahden erän jälkeen oli taas sellainen perinteinen jatkoajan fiilis. Mua itseäni kuitenkin huolestuttaa nuo onnettomat kolmannet erät, joita Lahden peliä lukuun ottamatta on pelattu jo ihan hemmetisti. Edelleenkin hävitä saa, mutta tuollainen valmiiksi pyllistäminen on kyllä hämmentävää ottaen huomioon, että jengi tekee tätä työkseen.

Viimeisimmästä 3p voitosta on kohta 6 viikkoa.. En tiedä miksi tätä kirjoittaessa alkoi naurattaa :D. Onhan se ihan vitun käsittämätöntä.. Uutta yritystä perjantaina ja hallille itseni toki roudaan. Kanavapaketti on peruttu johtuen tuosta onnettomasta katsomon kokonaisuudesta. Se kuinka paljon jatkossa poltan rahaa kotipeleihin, on puolestaan joukkueesta kiinni. Olisi pikkuhiljaa mukava saada jotain vastinetta rahoilleen..
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jukurit-peli osoitti kouriintuntuvasti sen, missä TPS:n ongelmat ovat. Tänään peliä ei hävitty väärään pelitapaan. Se tuotti kahdessa ensimmäisessä erässä ja etenkin toisessa erässä lukemattoman määrän huippuluokan maalipaikkoja. Ei sen paremmille paikoille enää päästä. Ei mennyt sisään ja se johtui vain heikosta maalintekotaidosta. Meiltä puuttuu joukkueesta pelaajat, jotka kylmästi iskevät kiekkoa sisään tuollaisista paikoista. Tämä sama on toistunut alkukauden aikana monta kertaa. Se ei poista ongelmia kenttätasapainon säilyttämisessä eikä ongelmia, mitä joukkueella on puolustusalueella puolustuspelissä. Mutta TPS häviää nämä pelit suurimmaksi osaksi heikkoon viimeistelytaitoon. Sitä ei ole helppo pelitavallisilla seikoilla korjata. Fakta on se, että TPS pelaa realistisesti tällä kaudella vain pääsystä pudotuspeleihin säälikierroksen kautta. Sitä parempi suorittaminen runkosarjassa on yltiöoptimistista.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
TPS:n urheilujohto ei ole tehtäviensä tasalla eikä valitettavasti myöskään valmennustiimi. Siksi tämä kausi tulee päättymään sekä urheilulliseen että taloudelliseen katastrofiin.
Eli aivan sama lopputulos kuin viime kaudella.

Kysymys kuuluukin mikä on vaihtunut:

Päävalkku = vaihdettu
Suuri osa pelaajista = vaihdettu
Johtoporras ja joukkueen kasaajat = ei vaihdettu
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koska tuossa organisaatiossa joku ottaisi vastuuta ja löisi nuijan pöytään sanoen et nyt tämä touhu riittää ja potkittaisiin ensimmäiseksi ulos kaikki turhat kaverit ulos seurasta.
Taitaa tuo vastuun otto vain olla toive ajattelua. Herrat nauttivat hyvästä palkasta mutta kenenkään ei tarvitse ottaa mistään mitään vastuuta.
Pistettiin valmentaja pihalle ja sen luultiin ratkaisevan ongelmat.
No ei ratkaissut.
Pitäisikö jo omistajienkin herätä ja seuraavaksi laittaa ensimmäisenä sieltä ulos hallituksesta Westerlund sekä urheilutoimenjohtaja Urama ja valmennuksesta ainakin Kalto.
Lisäksi Kalliollekin pitää jo ruveta antamaan jonkin näköinen tulosvastuu eli ei voi jatkua näin että hieman alle kolmella miljoonalla et saa rakennettua joukkuetta jolla voisi taistella kuuden joukkoon pääsystä vaan nyt tekee tiukkaa päästä edes kympin joukkoon.
Nyt jumankauta valot päälle siellä toimistolla ja ottakaa nyt omistajat, Holma sekä Koskinen oikeasti vastuuta tästä hommasta ja tehkää tarvittaessa kipeitäkin ratkaisuja jos ne vaan on seuran tulevaisuuden edun mukaisia.
 

SirBallWax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyppäsin eilen autoon tilanteessa 2-2.
Kotona ja tilannetarkastus, vihhu 6-2.

Nyt ois sivutolkulla luettavaa ja koostekin katsomatta eilisestä.
Tuloksen siis tiedän, mutta oman mielenrauhan- ja terveyden rippeiden säilyttämiseksi ei noita uskalla kumpaakaan ilmeisesti käydä läpi?
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jos katsotaan hankintoja, niin olihan siellä monta toivotaantoivotaan- tai tulevaisuudentoivopelaajaa. Voi olla, että jossain vaiheessa kehitystä tapahtuu, mutta Liiga on tyly kuitenkin. Hirveän kauan ei voi taapertaa. Hemming on hyvä esimerkki. Alkuun näytti, että tie on auki, mutta onhan se kuitenkin kova steppi tulla aikuisten sarjaan junnusarjan jälkeen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Tuloksen siis tiedän, mutta oman mielenrauhan- ja terveyden rippeiden säilyttämiseksi ei noita uskalla kumpaakaan ilmeisesti käydä läpi?
En suosittele jollei ole huomenna vapaapäivä ja viinaa tai jotain muita päihteitä ole riittävästi tarjolla.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hemming on hyvä esimerkki. Alkuun näytti, että tie on auki, mutta onhan se kuitenkin kova steppi tulla aikuisten sarjaan junnusarjan jälkeen.
Varmasti näinkin, mutta kun pelaat nykyvireisen Jasun kanssa jämäminuutteja nelosketjussa niin vaikea siellä on nousta esiin, vaikka olisi kuinka luontainen maalintekijä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Miettisen pitäisi laittaa kenttätasapaino kuntoon. Eilenkin ei ollut yksi eikä edes kaksi kertaa, kun meidän pakit hääräsivät hyökkäyksen kärjessä. Kun nämä menettivät hyökkäyspäässä kiekon, niin eihän sieltä millään enää kerkiä omaa maalia puolustamaan.

Jos ja kun hyökätään viidellä, niin koko ajan pitää varmistaa, että kiekon menetyksen jälkeen pitää olla riittävästi ukkoja myös kiekon alla, jottei vastustaja pääse ylivoimahyökkäyksiin, mitä ollaan jokaisessa ottelussa nähty. Ei voida nojata siihen, että oma maalivahti pelaa illasta toiseen jumalmoodissa.

Kuten Miettinen on aivan oikein todennut, niin TPS-pelaajilta puuttuu jalkanopeus ja siksi ollaan koko ajan kamppailutilanteessa perässä, mikä taas johtaa turhiin jäähyihin, kun joudutaan koukkimaan ja repimään.

Urama ja Kallio et al ovat kyllä sössineet tämän kauden rosterin todella järkyttävällä tavalla. 2,8 miljoonaa euroa on sen verran iso raha, että parempaa sillä olisi saanut, jos vain olisi scouttauksessa edes pienintäkään ammattitaitoa. Mutta kun ei ole, niin työn jälki on sitten tämän näköistä. Ilmankos kumpikin on aivan hiljaa eikä uskalla tulla julkisuuteen kertomaan töppäilystään, kun toivottavasti kirjoittelevat työhakemuksia muualle ja toivovat näin pelastuvansa ennen kuin koko paska lentää tuulettimeen.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Varmasti näinkin, mutta kun pelaat nykyvireisen Jasun kanssa jämäminuutteja nelosketjussa niin vaikea siellä on nousta esiin, vaikka olisi kuinka luontainen maalintekijä.
Jeps, nyt ei oo faktaa tarjoilla mut jännästi se ainakin tuntuu siltä, että muissa joukkueissa nämä Red Bull -kypärät saavat enemmän vastuuta. Toki kaikki niistä ei ole 17 vuotiaita. Esimerkkiny nyt vaikka Jukureitten Konsta Helenius, oliko kakkosketjun vastuulla eilen.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Eli aivan sama lopputulos kuin viime kaudella.

Kysymys kuuluukin mikä on vaihtunut:

Päävalkku = vaihdettu
Suuri osa pelaajista = vaihdettu
Johtoporras ja joukkueen kasaajat = ei vaihdettu
Lisäksi apuvalmentajana häärii mm. YV specialisti Kari Kalto.
Yleensähän päävalmentaja valitsee apurinsa, mutta tätä mahdollisuutta ei Miettiselle ilmeisesti annettu.
Onko Urama ja Westerlund niin kallispalkkaisia "tuloksentekijöitä", että ei ollut varaa vaihtaa muuta kuin kuin päävalmentaja?
Onko muuten tietoa, jos Miettinen jatkaa sopimuksensa loppuun eli kauden 2025 loppuun, niin jatkavatko apuvalmentajat saman ajan, vai loppuuko apuvalmentajien sopimukset ensi kevääseen eli siihen kun Ahokkaan sopimuskin olisi pitänyt loppua?
Onko siis odotettavissa että YV peli saataisiin ensi kesän jälkeen edes johonkin kuosiin, jos ja kun Kalto poistuisi kuvioista.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Lisäksi apuvalmentajana häärii mm. YV specialisti Kari Kalto.
Yleensähän päävalmentaja valitsee apurinsa, mutta tätä mahdollisuutta ei Miettiselle ilmeisesti annettu.
Onko Urama ja Westerlund niin kallispalkkaisia "tuloksentekijöitä", että ei ollut varaa vaihtaa muuta kuin kuin päävalmentaja?
Onko muuten tietoa, jos Miettinen jatkaa sopimuksensa loppuun eli kauden 2025 loppuun, niin jatkavatko apuvalmentajat saman ajan, vai loppuuko apuvalmentajien sopimukset ensi kevääseen eli siihen kun Ahokkaan sopimuskin olisi pitänyt loppua?
Onko siis odotettavissa että YV peli saataisiin ensi kesän jälkeen edes johonkin kuosiin, jos ja kun Kalto poistuisi kuvioista.
Kalton soppari loppuu ainakin ensi kevääseen.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Eipä ole ehtinyt kommentoida koko kautena, mut jos sit taas alkaisi. ;)

Jos ymmärsin oikein ennen kautta, niin joukkue on kasattu muutamaa pelaajaa lukuunottamatta Ahokkaalle. Eli sopiiko joukkue Miettiselle? Toisekseen apuvalmennus oli Ahokkaalle. Jos se Ahokkaasta riippumatta oli kasattu Seuran mahtikäskyllä, niin ei se sen paremmin istu myöskään Miettiselle. Toki missään työpaikassa yleensä et voi valita työkaverejasi, joten kaiken pitäisi riittää myös Miettiselle. Siitä päästäänkin jo siihen, että sitten ei riitä taso ja kyvyt joko materiaalissa taikka valmennuksessa. Materiaalin riittämättömyys näkyy minusta monessakin asiassa, ainakin pakiston kiekon tuonnissa ja suuressa virhemäärässä. Pelinrakennus on onnetonta, sentterien taso ei riitä alkuunkaan..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös