Peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 721 547
  • 14 817

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ansaittu voitto ja pientä parannusta edellisiin peleihin jopa ylivoimaan ,vaikka yhtä surullisen tehotonta se edelleenkin oli. Suomen surkein yv.
 

Lakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Haastava viikonloppu tulossa, joten tähän vaikeaan hetkeen hemmetin tärkeä 3 pisteen voitto. En olis ehkä ennen kautta uumoillut, että meidän kenttäpelaajien MVP on nelosketjun laituri (paita #77 kattoon ehkä jo kesken kauden?) ja luotettavimman tulosyksikön sentterinä pelaa Jasse Ikonen, mutta väliäkös tässä sillä.

Dal Collen suhteen alan olemaan ihan kypsä joka toisessa vaihdossa, mutta sitten toisaalta jakaa aika paljon semioivaltavia syöttöjä silloin toisinaan, kun saa kiekon kesytettyä. Luvattoman paljon on silti jotenkin ihan hukassa edelleen, ratkaisut kestävät liian kauan ja kiekot pomppivat lavassa. Kauhean vaikea nähdä miten on ollut vitosvaraus, mutta annan silti vielä aikaa kun tuntuu tekevän välillä varsin hyviäkin ratkaisuja. Johansson parantaa koko ajan ja eiköhän se loppukauden jatko ala olemaan selviö vaikkei mikään esakeskinen olekaan.
Johansson on parantanut mukavasti, mutta sentterin roolista en kyllä tiedä. Varsinkin kun aloitukset eivät vain tunnu onnistuvan.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä ottaisin yv:ltä Dal Colle pois. Tänään kahdella eri yv yrityksellä aiheutti kolme kertaa vauhdin ottamisen omista, koska antoi todella huonoja syöttöjä. Tai jos halutaan se pitää yv:ssä, niin heivatkoon maalin eteen maskiin.


5-5 pelissä osui silmiin asia joka ehkä selittää hyökkäyksien tehottomuutta / tekopaikkojen vähyyttä. Kun pakilla on kiekko, ja laskee kiekollisena laitaa pitkin viivalle, meillä on kolme hyökkääjää maalin edessä. Eli odottavat toimitusta maalille. Usein kuitenkin pakki vippaa kiekon viivalta lopuksi ränniin, josta sitten seisovilta jaloilta maalin edestä lähtevä hyökkääjä painuu taistelemaan kiekosta. Eikö olisi tehokkaampaa että yksi hyökkääjä on jo valmiiksi siellä?
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
5-5 pelissä osui silmiin asia joka ehkä selittää hyökkäyksien tehottomuutta / tekopaikkojen vähyyttä. Kun pakilla on kiekko, ja laskee kiekollisena laitaa pitkin viivalle, meillä on kolme hyökkääjää maalin edessä. Eli odottavat toimitusta maalille. Usein kuitenkin pakki vippaa kiekon viivalta lopuksi ränniin, josta sitten seisovilta jaloilta maalin edestä lähtevä hyökkääjä painuu taistelemaan kiekosta. Eikö olisi tehokkaampaa että yksi hyökkääjä on jo valmiiksi siellä?

Tuoltahan se usein näyttää ja se tekee sen, että peli useimmiten pysähtyy sinne päätyyn. Luulisi että sentterin kannattaisi tiputtaa about siniviivan tasolle tarjoten syöttöpaikkaa lähelle keskelle ja levittäen samalla vastustajan pakkaa, yhden olla maalin edessä raastamassa ja kolmannen olla päädyssä jatkuvassa liikkeessä, jotta voisi saada liikkeessä napattua kiekon päädystä. Mutta olen ehkä liikaa katsonut änäriä. Ja ei Tepsi toki ole ainoa joukkue liigassa joka tätä päätypuuroa tarjoaa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Olipa hieno ja taisteleva Tepsi melkein 60min verran. Lopun noin 5min oli vähän heikkoa ja JYP pääsi tarpeettomasti maalin päähän. Omista lähteminen oli pääsääntöisesti tänään todella hyvää, toki JYP oli tosi aseeton tänään. Selkeästi hyökkäyspeliin saatu paljon ideaa, heikon Lukko pelin jälkeen. Vähän turhia jäähyjä otettiin välillä.

Laukaukset meille 59 - 42, torjunnat 28 - 23.
Aloitukset hävittiin 23 - 41. Eli niissä tänään oli vähän parannettavaa.

1.erä: Torjunnat 11-11. Hyvä alku ottelulle ja ansaitusti 1-0 johtoon. Haapaselta hieno esityö maaliin ja Tammelan oli helppoa pistää peli 1-0. JYP ei niin ansaitusti 1-1. Lehtisen maali osittain ainakin, toki oli hyvää maskia vedon tiellä. Ihmeellinen tämä Rafkin - Gardiner tilanne, toki tilanteet tulee nopeasti.
Loppuerä oli aika tasaista vääntöä.

2.erä: Torjunnat JYP 12, TPS 4. Täysin siis Tepsin erä. Tepsin paras erä tänään. Laukaukset meille 27 - 12.
Rechille tosi ihmeellinen jäähy, johon en ole kyllä monesti törmännyt. Johanssonilla oli ylivoimalla tolppansa. Muutenkin oli paikkoja tehdä parisen maalia.

3.erä: Torjunnat JYP 5, TPS 8. Voisi sanoa ansaitusti Tepsi siirtyi erän alkuminuuteilla 3-1 johtoon, 2 maalin johdosta. Tammelalta hienosta passista, Haapanen hieman epäonnistuneella laukauksella 2-1.. Johansson teki 3-1, Kivihalmeen hyvästä esityöstä. Vähän tarpeettomasti pääsettiin JYP peliin mukaan lopun 5min aikana, omalla panikoinnilla.

Joitain poimintoja:

- Hyvä peli kyllä meidän 1.hyökkäyskentältä. Varsinkin Pyyhtiä ja Intonen olivat tosi pirteitä. Hyvin Skalickykin taisteli ja raastoi. Kyllä Pyyhtiä ja Intonen jonkun pisteen olisivat ansainneet. Pyyhtiä oli kentän näkyvin.
- 2.hyökkäyskenttä oli ihan ok. Kohtuu hyvin Korpikoski ja Ilomäki pelasivat yhteen. Väisäselläkin oli muutama paikka. Väisänen ja Korpikoski kentän näkyvimpiä.
- 3. hyökkäyskenttä oli ehkä vähän hukassa 5-5 pelissä. Rechillä muutama paikka oli.
Toki Johanssonilla oli tolppansa ylivoimalla. Ansaitusti Johansson sai tänään maalin tehtyä, niin hyvin raastoi ja pelasi koko pelin. Kivassa 3.maalin maaliputkessa Johansson.
- Olipas upea peli meidän 4.hyökkäyskentältä. Tammela ja Haapala pelasivat hyvin yhteen, ja ansaitusti molemmille tänään 1+1 mieheen. Ihan ok oli Ikonen, mutta vähän vaisu
- Ylivoimassa oli sentää yritystä tänään. Johanssonin tolppa ja muutama muukin ok paikka.
- Alivoima oli kyllä hyvää tänään. Hyvin pidettiin JYP pois paikoista.
- Kivihalme oli kyllä pakiston kingi tänään. Hyökkäyspäähän hyvää työskentelyä ja hienon esityön teki Johanssonin 3-1 maaliin.
- Arell oli kyl tosi varma tänään. Monta hyvää nousua jäi mieleen. Omassa päässä oli myös tosi varma.
- Rafkinilta hyvä peli. Vähän ehkä turha jäähy. Toki en tiedä, miksi Rafkin sai 2+2min, eikä pelkästään 2min jäähyn.
- Tuomistolta ihan ok peli. Vähän aralta edelleen kaveri vaikuttaa, varmaan itseluottamuksen puutetta.
- Pullilta välillä vähän huonoja syöttöjä.
- Lehtiseltä tosi hyvää torjuntatyöskentelyä, 1-1 lapsuksen jälkeen.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Giallorossi
Kyllä tänään ja huomenna pitää taistella 3 pisteestä tai olen ainakin itse pettynyt. Jos taas Jyppipeli oli yksi poikkeus ja viikonloppu vedetään taas hiihdellen puolivaloilla niin sitten täytyy alkaa tapahtua isompiakin muutoksia.

Jos pisteitä tänään tai huomenna hävitään sitten taas sen takia, että yksinkertaisesti ei riitä ja kaveri on parempi, mutta parasta laitettiin pöytään niin toivo elää kun asenne on kunnossa. Viime viikonlopun Lukko-peli oli toivottavasti viimeinen laatuaan, vastaavaa ei kyllä parane esittää enää tai sitten kannattaa jo ennen peliä käydä sanomassa Ahokkaalle, että tänään ei oikein huvita.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä OLE TAASKAAN jätkät valmiita pelaamaan. Kestihän se lähes kokonaisen 60min pelin. Kerran kun kuukaudessa pelaa hyvin, voi vedellä kansitakki auki yökerhon jonojen ohi vippipuolelle leuka ylhäällä.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Rafkinin kyky pelata kiekkoa omille alhaalta lähtiessä on kyllä uskomattoman heikkoa.
Jos pitkiä kiekkoja tilastoitaisiin, johtaisi varmaan sitä pörssiä.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Tekeekö tuo Könönen ketään muita vastaan maaleja kuin Tepsiä? Tuntuu, että aina onnistuu Tepsiä vastaan.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Giallorossi
Ihmetyttää tämä pelitapa kyllä toden teolla, periaatteessa pelataan 0-0 ja ei hyökätä pätkääkään, mutta toisaalta oman alueen puolustus perustuu ainoastaan Lehtisen koppeihin ja maalinedustalla on kaverilla mukava olla.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
On toi Haapanen uskomaton alfa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös