Peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 711 163
  • 14 817

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hunajata! Nyt laittoi Slovakian roikale nimensä maalintekijäluetteloon todella parhaimpaan mahdolliseen hetkeen ja aina kun Ahokkaan aikakaudella tehdään ylivoimalla maali, on se jo nostettava erikseen esille.

Henkistä hauista osoitti se, ettei valuttu köysiin häviöasemassa, vaan tasoitus ansaittiin ja lopulta oltiin parempi. Aikamoista marraskuun suhmurointia sinne mahtuu, muttei tässä vaiheessa vielä tartte virheetön olla. Burgerimiestä lainaten ja puita!
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Voitaisiinko näin yrittää pelata myös muita vastustajia vastaan? Pysyy silmät auki paremmin katsomossa, kun ei kokoajan valuta omalle siniselle träppäämään, vaan annetaan painetta vastustajan pakeille heti kiekonmenetyksen jälkeen.

Aika temppu tuomareilta löytää yksi ainoa kiinnipitäminen koko ottelusta. Liiga voisi ensi kaudella julistautua täysin jäähyttömäksi sarjaksi, niin voisi ne poloiset jäähyaition ovimiehetkin katsella peliä jostain vähän paremmasta paikasta.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Nyssit vielä Hifki nurin pöördeinä niin alkaa olla kaikki Liigan kalleimmat tähtiä vilisevät joukkueet kaadettu. Ns. Big game! Ennuste on, että Pässejä vastaan on sit taas vähän vaisumpaa lauantaina.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos vielä hieman tuosta pelistä kommentoisi.

Tänään jalka liikkui huomattavasti paremmin kuin aiemmissa peleissä. Täällä jo aiemmin mainittu toive on minunkin toive; toivottavasti jatketaan tällä tyylillä sen shakinpeluun sijaan. Ymmärrän että välillä on pakko vetää kilppari-puolustuksella, mutta kyllä tämä aktiivinen pelaaminen on paljon mukavampaa seurata katsomossa ja TV:n välityksellä mitä se raatteentien taktiikka jossa kytätään ja odotellaan.

Toki Kärpät omalla pelaamisellaan myös antoi Tepsille tämän mahdollisuuden aktiiviseen pelaamiseen, ja olinkin yllättynyt miten aseeton Kärpät loppupeleissä oli.

YV tuotti myös tänään tulosta ja tätä huomattavasti iloisempi yllätys oli se, että kiekko jopa pysyi hyökkäysalueella. Onko siis niin, että aiemmin treeneissä Kalto on vetänyt YV treenejä ja nyt todistetusti Ahokas on ottanut tästä aktiivisempaa roolia?
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Onko pressi kuultu jo? Oliko jää paska? Ei saanut soittaa Rönnille tuon vikan jäähyn jälkeen? Päätuomari ei tullut seurustelukerhoa pitämään, vaikka pyysi?
Kyllä se jaksoi - yllätys, yllätys - vinkua vikasta, "linjatuomarin kovasta vihellyksestä."

Ei mene mun kaaliin, että miten oli kova vihellys. Kärppien puolustaja yrittää mennä hämmentävästi pleksistä läpi vaihtoon, jonka takia jää ylimääräiseksi hetkeksi kentälle ja samaan aikaan jo tilalle tullut kaveri osallistuu peliin pitämällä kiekkoa. Miten helvetissä ei olisi jäähy?

Tepsistä posit Super-Haapaselle sekä Dal Collelle, joka näytti ensimmäistä kertaa siltä, että kiinnostaa ja jaksaa pelata. Josko se siitä. Arvostan myös, että Lehtinen lähti lopussa hakemaan maalia, vaikka meinasikin käydä vähän kylmät. Itseluottamusta löytyy. Ei noita yrityksiä liikaa ole viime kausina näkynyt. Äkkiseltään ei muistu ainuttakaan.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Olihan se aikamoinen peli ja voitto. Täysin ansaittu sellainen.
Kärpillä 25 torjuntaa ja meillä vain 16. Laukauksia meillä 59 ja kaverilla vain 35.
Että tilastojen valossa aika ansaittu voitto, vaikka 19 vetoa lauottiinkin ohi.
Aloitukset voitettiin 31-28!
Kokonaisvaltaisesti kyllä ehjimpiä pelejä, mitä tälläkaudella ollaan nähty.
Toki Kärpät ei antanut sellaista painetta, mitä esim. Lukko ja Ilves antavat.
Vaan antoivat meidän aika vapaasti lähteä omista.
Taisi olla jääkin parempi tänään kuin taannoisessa Sport pelissä.

1.erä:
Torjunnat meillä 7, Kärpillä vain 5. Olipas hienot ekat minuutit pelissä ja täysin ansaitusti siirryttiin 1-0 johtoon.
Kosmachukilta hieno karvaus maalin takana, joka auttoi maalin syntyyn. Haapaselta hieno nousu viivalta, josta kohtuu hieno passi Jasulle. Ja Jasulla kohtuu helppo siirtää peli 1-0 tyhjään maaliin. Kärpät sai erän loppuakohden vähän painetta, mutta onneksi ei tullut tulosta.

2.erä:
Torjunnat meillä 5, Kärpillä 6. Aikamoiset alkuminuutit toisen erään, josta olisi voinut tehdä maalin, mutta ei.
Kivihalmeelta vähän huono tuurinen rystysyöttö Leskisen? jalkaan, josta kimposi Leskiselle läpiajoon ja joka pisti pelin 1-1 puikoista. Toki miksi Lehtisellä oli längit auki..
Kärpät sai vähän otetta pelistä ja siirtyikin onnekkaasti Pulli jalasta kimmonneella vedolla 2-1 johtoon.
Onneksi ei luovutettu erän viime hetkillä ja saatiin peli 2-2. Tuomiston hienolla toimituksella maalille, jonka Jasu hienosti ohjasi maaliin.

3.erä:
Kärpillä 14 torjuntaa, meillä vaan 4. Olihan erä täysin meijän hallintaa. Ensimmäiset 10min erästä varsinkin.
Vähän onnekkaasti jostain hyökkäyksestä Kärpät veti tolppaan, josta kimposi maaliviivaa pitkin pois maalilta.
Hienosti saatiin lopussa palkinto ylivoima maalin ansiosta. Suoraviivainen toimitus Kivihalmeelta maalille, jonka Skalicky taisi ohjata maaliin.

Jotain poimintoja:

- Olipas pirteä peli nyt muutaman pelin yhdessä olleelta ykköskentältä. Saivat kohtuu hyvin pidettyä painetta Kärppien päädyssä ja jopa muutaman paikanki. Kiva että Da Colle sai taas syöttöpisteen.
Johansson voitti aloitukset 53,8% varmuudella! Ehkä se siitä parantuu tämän kentän peli.
- Pirteä peli 2.hyökkäysketjulta. Erityisesti pisti silmään Ilomäen hyvät kiekon suojaukset, joita oli paljon pelissä.
Ilomäki voitti aloitukset 76,9% varmuudella, herranjestas. Rech oli pelin ulkopuolella tänään ehkäpä.
Tammelan voisi nostaa Rechin paikalle? Hienoa että Skalicky sai maalin muodossa palkintonsa. Hienosti suojaa kiekkoa ja monesti voittaa tärkeitä kaksinkamppailuita.
- 3.hyökkäysketjukin oli pirteä. Varsinkin Kosmachuk ja Tammela. Kosmachukilta tosiaan hienoa työtä, 1.maalin eteen. Muutenkin tuntui Kossu tänään pistävän kunnolla kroppaa likoon. Tammelalta sitä taattua laatua peliä.
Voisi tosiaan Tammelan nostaa 2.vitjaan.
- 4.hyökkäysketju oli kyllä Tepsin paras hyökkäysvitja tänään. Ansaitusti Jasulle 2 maalia ja Haapaselle 2 syöttöpistettä. Muutenkin tosi pitkiä vaihtoja hyökkäyspäässä.
- Tuomistolta kyllä hyvä ilta. Tepsin paras pakki tänään? Kiva että on viimepeleissä saanut onnistumisia, nyttenkin syötön muodossa.
- Kivihalmeelta vähän hapuileva alku. Vähän oli epäonninen minusta tuossa 1-1 kavennusmaalissa. Peliä edetessä kyllä paransi peliään. Ja kivasti sai palkintoa ylivoimasyötön muodossa.
- Pulli oli kyllä tosi hyvä tänään. Hienosti monesti nousi omista tänään ja muutenkin tosi varmaa peliä.
- Rafkin oli ehkä vähän heikko tänään. Muutama huono purku jäi ainakin mieleen, joista tuli välillä pitkiäkin.
Toisaalta välillä muutama hyvä nousukin.
- Arell oli perusvarma itsensä, taattua laatupeliä pelistä toiseen.
- Anttalaiselta muutama hyvä taklaus pelissä.
- Hienoa että ylivoima sai vihdoin onnistumisen. Selkeää suoraviivaisuutta siinä haettiin, joka tuottikin tulosta.
- Hienoa alivoimapeliä taas Jasulta ja Haapaselta. Väisästä ja Pullia unohtamatta.
- Varmaa peliä Lehtiseltä, vaikka Kärpät ei kauheen kovaa painetta Lehtiselle tänään antanutkaan.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Kivihalmeelta vähän huono tuurinen rystysyöttö
Tästä voisi kyllä ihan rehellisesti todeta vaan, että olipa huonosti pelattu tilanne. Ihan pelitaidollisesti.
Toki miksi Lehtisellä oli längit auki..
En jaksa mistään koosteesta tarkastaa, mutta hallilla katsottuna näytti ainakin, että Leskinen yritti kyllä syöttää siihen viereen kaverille, mutta kiekko karkasi häneltä ja Lehtinen oli mailalla katkomassa tätä oikeasti huonoa syöttöä, jolloin puikot oli apposen auki tälle täysin vahingossa tapahtuneelle suoritukselle.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Olen jokaisessa pelissä seurannut huvittuneena niitä humpuukifirma Veikkauksen kertoimia, joita ruutuun annetaan koskien kumpi voittaa ottelun varsinaisella peliajalla.

Eikä Veikkaus eilenkään pettänyt epäloogisuudellaan.
10:25 pelattu TPS 1.48, Kärpät 2.5
20:00 pelattu TPS 1.4, Kärpät 2.76 Pelin alku meni kutakuinkin kohdillaan, vaikka Veikkaus antoikin suhteellisen pienen eron, 1.36, kertoimille.
31:00 pelattu TPS 4.10, Kärpät 1.20. Johtomaali käänsi koko olettaman täysin päälaelleen Veikkauksen ennustuksissa. Yhden maalin johto pelin puolivälissä arvostettiin kovaksi assetiksi pelin voiton kannalta. Ollenkin niin, että Kärpät oli hävinnyt edellisenkin pelinsä. Ero kertoimissa 2.9.
39:00 pelattu TPS 4.30, Kärpät 1.19. 20 s ennen tasoitusta, kun TPS oli taas saanut kiinni pelistä. Ero oli vain kasvanut ja oli jo 3.11. Pelitapahtumat edellisen kahdeksan minuutin aikana näyttivät toista.

Ja sitten tuli kolmas erä, kun Kärppiä vietiin 2-2 tilanteessa kuin mätää kukkoa;
40:35 pelattu TPS 2.26, Kärpät 1.58
57:30 pelattu TPS 2.00, Kärpät 1.74.

Eli seitsemän sekuntia ennen TPS:n voittomaalia ja koko kolmannen erän jatkuneen täyrellisen dominoinnin jälkeen Veikkauksen shamaanit oli edelleen sitä mieltä, että Kärpät voittaisi pelin. Laukaukset TPS:lle 26-7!

Interessante!
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos ette tuota otteluketjua seuraa aktiivisesti, niin suosittelen käyttäjä @Salming otteluraportin lukaisemista. Laatutyötä.

 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Sekavat odotukset jälleen pelille, mahtava esitys keskiviikkona, mutta kuten aina nämä Sportit, Saipat, Hifkit yms. Sarjataulukon peräpään kriisjengit aiheuttavat aina sitä suurinta tuskaa kun lataus ei oikein ole kohdallaan. Tämä nähtiin esim. Helsingin ja Vaasan reissuilla jo tällä kaudella. Ja allekirjoittanut oli tottakai molempia todistamassa paikan päällä.

Ehkä se IFK silti saisi sytytettyä jotenkin joukkuetta ja Helsingin esitys on paska muisto vaan, kyllä tänään pitäisi 3 pinnaa irrota jos vaan pelipäällä ollaan.

Toivottavasti sama meno jatkuu keskiviikolta myös yleisön puolella, nyt on kuitenkin paikan päällä varmaan ainakin se 2k enemmän väkeä, niin saadaa hyvä meno halliin.
 

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Kyllähän tuo HIFK ihan kovasta vastujasta menee jo materiaalinsa turvin. Pidän tuota 4.20 kerrointa vierasvoitolle naurettavan korkeana. Toivottavasti joukkue ei lähde matsiin yhtä takki auki kuin Veikkaus.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kyllähän tuo HIFK ihan kovasta vastujasta menee jo materiaalinsa turvin. Pidän tuota 4.20 kerrointa vierasvoitolle naurettavan korkeana. Toivottavasti joukkue ei lähde matsiin yhtä takki auki kuin Veikkaus.

Nimethän on kovia, mutta maalivahtiosasto on siellä taas ihan käsittämättömästä syystä unohdettu. Tänään on hyökkäyksellä mahdollisuus aikaista ketsuppipulloja.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Katoin tuon Hifk- Jyp pelin alkuviikosta ja en ole yhtään niin varma voitosta, vaikka sarjataulukossa ollaankin eri päissä.
Stadin kisujen itseluottamusta on varmasti nostanut myös 2 voittoa putkeen.
Veikkaan Tepsille silti voittoa 4-2.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Sekavat odotukset jälleen pelille, mahtava esitys keskiviikkona, mutta kuten aina nämä Sportit, Saipat, Hifkit yms. Sarjataulukon peräpään kriisjengit aiheuttavat aina sitä suurinta tuskaa kun lataus ei oikein ole kohdallaan. Tämä nähtiin esim. Helsingin ja Vaasan reissuilla jo tällä kaudella. Ja allekirjoittanut oli tottakai molempia todistamassa paikan päällä.

Ehkä se IFK silti saisi sytytettyä jotenkin joukkuetta ja Helsingin esitys on paska muisto vaan, kyllä tänään pitäisi 3 pinnaa irrota jos vaan pelipäällä ollaan.

Toivottavasti sama meno jatkuu keskiviikolta myös yleisön puolella, nyt on kuitenkin paikan päällä varmaan ainakin se 2k enemmän väkeä, niin saadaa hyvä meno halliin.
Minä puolestani veikkaan että lataus tulee olemaan vähintäänkin kohdallaan, molemminpuolin. HIFK:n ainoa mahdollisuus pisteisiin on pyrkiä pelaamaan mahdollisimman "karheasti" ja sitä kautta peli katkonaiseksi sekä tunteet kuumiksi.

Tällöin Tepsin on vaan pidettävä pää kylmänä ja keskityttävä omaan kiekolliseen peliin. Silloin suora voitto pitäisi olla selviö, mutta jos taasen halutaan viihdyttää yleisöä eikä voitosta ole niin väliä, niin sitten lähdetään siihen kisujen ja etunenässä Åstenin reuhaamiseen mukaan jolloin vieraat ovat vahvoilla.

Parasta tietysti olisi hoidella sekä pongot että viihdyttää katsojia, mutta luulen että meitin "1, 2, max. 3"- TPS yrittää pysyä omassa hyväksi havaitussa systeemissä.

Btw. Tekisi mieli pyyhkiä kaikki em. jutut pois ja todeta että Nippe Halonen kaverin maalilla on ainoa ottelun lopputulokseen vaikuttava tekijä tänään.. =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös