Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 739 177
  • 12 310

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Usein niin v-mäisen hankala Pelicans oli tänään todella kesy, ja me puolestaan kokonaisvaltaisesti hyviä. Tosiaan itselläkin pari viikkoa sitten oli iso huoli jengistä mutta nyt taas peli-ilme ihan erinäköistä ja todella hyvältä vaikuttaa. Ketjukemiat löytyneet mainiosti; Jääskä oli selkeästi se puuttuva palanen tohon ykköseen ja muutenkin balanssit hyvät. Innala-Koivistoinen kaksikko aivan liekeissä. Sellainen fiilis että esim. Hirvonen tulee lähiaikoina tehoilemaan enemmänkin, tuntuu myös löytäneen sen rentouden tossa tekemisessä nyt. Palolalta erittäin hieno "palolamainen" maali, näitä lisää kiitos. Hienoa että tulee onnistumisia nyt monelle ja tollasta 4-5 tehtyä per maalia matsi. Esim. TPS tehnyt 23 maalia vähemmän...

Pakeista Auvitu, Karjalainen ja Ahonen nostaneet tasoaan tosi paljon, etenkin Auvitun tekemistä nasta katsella. Pelasi tänään yli 24min., samoin Schmaltz melkein 23min. kun taas Kotkansalolla vähän maltillisempi lukema. Kyllä tonne yksi tekijä pakistoon vielä kuormaa tasoittamaan mahtuisi vaikka mitään hätää ei juuri nyt sen suhteen muuten ole kun koko pakisto nostanut kollektiivisesti tasoaan. "Fun fact"; Kousalla tänään muuten -3 Pelsupaidassa...

Hyvältä vaikuttaa, jatkakaa samaan malliin!
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt kun toimisto sekoilee ja harjoittelee hupivideoiden tekoa, niin IFK:hon sentään voi luottaa kentällä!

Hienoa nähdä että Peltosen pelitapa alkaa löytyä ja tänään oltiin aikalailla koko matsi flow tilassa. Tuo on varmaan sitä, mitä Peltonen on hakenut ja tarkoittanut. Pelicans luisteli ja teki duunia mutta IFK oli rauhallinen ja toteutti omaa pelitapaa ja 5-1 oli oikeastaan ainut epäonnistuminen matsissa. 6 tai 7-1 olisi ollut kohtuullista.

Oli hienoa katsoa miten taas rakennettiin puolustuksen kautta ja purettiin paine mutta hyökkäyksessäkin oltiin tiiviitä ja tiiveys säilyi koko kentän alueella. Ihan kuin siellä olisi pelannut IFK:lla kaksi kentällistä samaan aikaan. Hyökkäyksiinkin päästiin hyvin rintamana ja sieltä tuli Palolan maali mutta olisi voinut tulla pari enemmänkin. Näyttää siltä että kun oikea vauhti ja ajoitus saadaan pidetty, IFK pääsee 3-3 ja 3-4 hyökkäyksissä tuottamaan hyökkääjien liikkeellä ja paikan vaihdoksilla ja vastustajan puolustus sitä kautta helposti tekee merkkausvirheitä joista päästään maalipaikoille.

Tänään tosiaan AB:lla olisi voinut olla 2+1 tehoa ja Innalalla 1+2 jne. Vaikka Larmi päästikin 5 maalia niin kyllä hänellä joku kiekkojumala oli tänään puolellaan.

Ja vaikka IFK tuotti hyvin hyökkäyspäässä niin ei Pelicans juuri vaarallisille paikoille päässyt ja vaikka molempiin suuntiin tehtiin rajusti töitä, niin aika kevyen näköistä luistelu oli.

Hienoa että tähtipelaajat on liekeissä mutta vielä hienompaa että Jääskä, Tallberg ja Hirvonen, ketkä olivat ehkä pisteiden tekemisen suhteen kysymysmerkkejä, pelaavat vahvasti ja pisteiden teko on koko jengin vastuulla. Vaikuttaa myös että fiilis kentällä on hyvä ja pelaaminen on todella kollektiivista ja kaikille on selvä, että yhteisen eden eteen tehdään töitä.

1. ja 2. kenttä olivat todella kovia mutta 3. pystyi myös hyvään peliin ja Palola oli hyvä, ei häikäissyt mutta sopi ihan hyvin kolmoseen. Jääskä taas sai 1. ketjun liekkeihin omalla työllään ja moraalillaan.

Upeaa kun voittoja kotona on tullut niin ehkä lippujen myyntikin alkaa käydä hieman vilkkaampana.

Nyt kun en hallille päässyt niin nastaa että Jantta Alkio selosti matsin. On ollut todella rankat pari kuukautta himassa ja duunissa ja aamulla aikaiseen pitää lähteä työmatkalle, joten hienoa että seura kannattalee ja saa jostain edes hyvää fiilistä. Näin IFK:n kohdalla aika harvoin on, että silloin kulkisi kun itsellä ei kulje.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Nyt kun toimisto sekoilee ja harjoittelee hupivideoiden tekoa, niin IFK:hon sentään voi luottaa kentällä!

Toimistolla näköjään "hapotellaan" ja tehdään far-out videoita kun taas valmennus ja pelaajat ovat tukevasti maa planeetan pinnalla. Huomattavasti parempi kyllä HIFK:n kannattajan näkökulmasta näin kuin toisinpäin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmaan näkivät toimistolla, että jengi alkaa olla täällä vähän kypsänä, kun peli alkaa kulkea, eikä sen kummemmin ole raivoamiselle, saati "kenkää tj:lle" -ajatuksille sijaa, joten päättivät antaa syytä. Tai sitten ei luotettu, että ryhtiliike tapahtuu, ja videot oli tapa siirtää negatiivisuuden fokus jengin yltä.

Parempi näin, että kentällä kulkee ja toimistolla spedeillään.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Nyt ei pysty negailemaan yhtään. Pelattiin oma alue erinomaisesti ja Karjalainenkin näytti paikoitellen suorastaan männä vuosien Charalta. Hyökkäys on toiminut jo tovin nähdyn kaltaisesti, joten sitä osasi odottaa. Loistava esitys kertakaikkiaan! Pelitapa alkaa näköjään iskostua selkäytimeen ja materiaalin ollessa noin kova, on paras vasta edessä päin.

Mikäli jatketaan samaan malliin, niin lauantaina on Kouvolassa tarjolla sarjan kakkospaikka.

Btw. 2-0 maali oli suorastaan ihana :D
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Jep, kyllä tähänastisilla näytöillä miettisin jo vakavasti vielä seuraavaakin kautta Wirtaselle, mutta katsellaan rauhassa. Nähdyn valossa kuitenkin jaksaa hämmästyttää, että olisi liki joka kausi ollut tarjkolla mutta ei ole jostain syystä kelvannut, vana kiva että nyt on jengissä.
Hintalappu ei välttämättä edellisillä kerroilla ole ollut niin houkutteleva kuin nyt oli.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Aika tasaisesti teillä ovat jakautuneet tehopisteet. IFK on tehnyt eniten maaleja Liigassa (60kpl) ja pistepörssin TOP10 ei ole yhtään pelaajaa. Maalipörssissäkin löytyy vain Jääskä 7 maalillaan. Tämä on pitkässä juoksussa hyvä juttu, todistaa sen ettei joukkue ole yhden superketjun varassa vaan pisteiden tekoon pystyviä löytyy joka ketjusta
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sillon on pakko antaa posia kun sen aika on... Viimeiset pari peliä on osottanu sen, kuinka paljon tossa porukassa on potentiaalia. Jääskäkin mainitsi haastattelussa että saivat Lennun juhlasta virtaa ja lisätsemppiä mutta nyt on pelaaminen ollut jo todella erinäköistä kuin vielä hetki sitten.

Jääskä - Sai paikan ykkösestä Palolan pudottua ja kiittää nyt tilaisuudesta näyttämällä että kuuluu meidän jengiin. Taistelua kiekosta vaihdosta vaihtoon ja hakee maalia todella nälkäisesti. Tapasin lauantaina hallilla ennen peliä ja eilinen haastattelu cmore:lla olivat juuri sitä mistä itse Jäkyssä pidän... Rento meininki.

Innala - Kulmissa hyrrääminen on vähentynyt ja on suoraviivaistanut peliään koska Jäky ajaa niin suoraan kohti maalia = toimii! Taitava sälli kyllä.

Auvitu - Aivan huikea ukko... Pikku hiljaa alkaa päästä parempaan ja parempaan vireeseen ja on kiekon kanssa erittäin hyvä. Viivalla pelatessa kokoajan katsoo että millä toimilla voisi luoda maalipaikan.

Kotkansalo - Eilen viimeisen erän puolessa välissä oli täynnä jo 10 laukausta ja lisää tuli lopussa. Vääntää omissa ja monesti voittaa, laukoo ihan jatkuvasti ja on vielä oman maalinedustan sheriffi... tykkään paljon! Hyvää EHT-turneeta kaverille!

Schmaltz - Paljon odotin/odotan kaverilta ja omaan päähän ollut jo erittäin hyvä mutta pikku hiljaa alkaa näkyä se hyökkäyspotentiaalikin.. Pakko nostaa esiin Jäkyn toinen maali, jossa Fella pisti kovan toimituksen kohti maalia ja Jäky ohjasi. Hyvä osoitus siitä ettei se viivapelotteen tarvitse aina tarkoittaa 180km/h lähtevää laakia ja omasta mielestäni vaarallisempaa semmoinen onkin jos vastustaja ei tiedä mitä tuleman pitää :)

Otanta nyt viimeiset pari-kolme peliä mutta itse olen todella tyytyväinen näkemääni muutokseen ja mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä jatkossa nähdään.

+++ se että koko liigan plus/miinus-tilaston kärjessä on Kotkansalo, Motin ja Tale niin eihän siitä voi olla tykkäämättä. :)
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
+++ se että koko liigan plus/miinus-tilaston kärjessä on Kotkansalo, Motin ja Tale niin eihän siitä voi olla tykkäämättä. :)
Juuhan Muuttin on mielestäni koko Liigassa näiden kotona pysyvien pakkien Keisari tällä hetkellä.
Erittäin jämäkkää tekemistä koko ajan.
Pelkkä olemus ja kehon kieli on sellanen tällä hetkellä, että arempi hyökkääjä laskee kiekosta irti kulmassa jo ennen kontaktia.
Edit. Lainaus
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä oli ilo katsella eilistä(kin) peliä. Peli alkaa olemaan balanssissa eikä pahempia notkahduksia tule. Joukkue alkaa selkeästi hitsaantumaan yhteen, pakkiparit toimii ja onnistumisia tulee leveällä rintamalla. Ykkönen toimii, mutta tärkeää oli myös Pallin onnistuminen kolmosessa, joka lupaa hyvää jatkoa ajatellen kun kaikki ketjut pystyvät tekemään tulosta. Tämä on HIFK:n näköistä peliä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Appropoo, VPllä muuten on oppi-isänsä KJn kaltainen tapa ruveta jäädyttämään peliä kolmannessa erässä. Tuollainen norsukiekkojen heittely saa meidät repimään hiuksia, mutta on se ruvennut toimimaan, kun käydään jossain välissä rappaamassa ne tarvittavat maalit. Toki, joskus käy kylmät myös.

Eilen tuli mieleen, että todella KJ:n opit on siinä mielessä takaraivossa kun joskus Nokka puhui laadukkaan puolustamisen mahdollistavan laadukkaan hyökkäämisen. Ja tämähän sieltä tuli myös Jääskän suusta ottelun jälkeen.

Tietysti eilen ei ollut mitään järkeä alkaa repimään 4-1 tilanteessa kolmannessa erässä kun kovat pelit edessä vkl. Sitten pitivät lapasen kumminkin omassa kädessä vaikka Pelicans sai hieman rauhaa paineesta, mutta eivät silti pystyneet rikkomaan IFK:n pelin rakennetta.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Aika hyvin kun ottaa huomioon ettei Muuttin osaa hyökkäyspäässä muuta kuin heittää kiekkoja ränniin ja pilata hyvät pyöritykset.
Hemmetin monta hyökkäystä on ehtiny ratketa, ennen ku Muuttin on ne pilannu, kumminki tommosen määrän plussiakin tsägällä saanu.
- naurava hymiö-
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Motin on kyllä yllättänyt itseni täydellisesti. Vielä reilu vuosi sitten kuuluin tähän "Vittu Motin ei osaa kuin heitää ränniin", mutta nyt toivon jatkoa. Ihan mieletön pelaaja omassa roolissaan.

Ja kaverillahan on aikamoinen pyssy, jota ei jostain syystä käytä enempää.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Motin on kyllä yllättänyt itseni täydellisesti. Vielä reilu vuosi sitten kuuluin tähän "Vittu Motin ei osaa kuin heitää ränniin", mutta nyt toivon jatkoa. Ihan mieletön pelaaja omassa roolissaan.

Ja kaverillahan on aikamoinen pyssy, jota ei jostain syystä käytä enempää.

Niin monesta asiasta kuin olenkin ollut tällä palstalla samaa mieltä kanssasi, niin nyt kyllä paloi "Motinin pyssy" verkkokalvoille.

Mulla on iso man crush Motiniin, mutta ei se kyllä ampua osaa. Siis aivan järkyttävän paska skode. Jäkykin jossain haastattelussa naureskeli taannoin et älkää ainakaan mua tai Motinia yv:llä vetäjän paikalle laittako.

Vai onkohan se kuitenkin sitten kova kuti, mutta multa on se aspekti mennyt ohi kun ne on aina plekseissä tai päätylaudassa? Heh.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niin monesta asiasta kuin olenkin ollut tällä palstalla samaa mieltä kanssasi, niin nyt kyllä paloi "Motinin pyssy" verkkokalvoille.

Mulla on iso man crush Motiniin, mutta ei se kyllä ampua osaa. Siis aivan järkyttävän paska skode. Jäkykin jossain haastattelussa naureskeli taannoin et älkää ainakaan mua tai Motinia yv:llä vetäjän paikalle laittako.

Vai onkohan se kuitenkin sitten kova kuti, mutta multa on se aspekti mennyt ohi kun ne on aina plekseissä tai päätylaudassa? Heh.

Tai niin se varmaan menee, että Motinilla on kova pyssy, mutta osumatarkkuus on vähän mitä on ja siksi ei käytä sitä.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
Ei kai faija oo lähteny viihteelle viikonlopuks? Tai siis yhelle..
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos ei alkukaudella pomppinut niin nyt sitten pomppii. Ehkä se vanha sanonta, että pitkässä juoksussa nämä menevät tasan, pitääkin paikkansa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös