Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 738 163
  • 12 310

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Eniten tässä vituttaa ja vähän huolettaakin, että pelitavalliset ongelmat ovat massiivisia.

Jotenkin näin. Ja tätä tänään nähtyähän tämä on ollut koko kauden, vaikka tokihan vielä jossain kohtaa kautta pelitapakin heitti aika lailla häräpyllyä ja muuttui kuin salamasta ihan toiseksi mitä oli ensin tehty koko alkukausi.

Tämän vuoden puolellahan pelitapa on ollut sitä että että viivelähdön (tai pahimmillaan usean viivelähdön jälkeen) roiskitaan kiekkoa keskialueelle (joskus jopa pompuilla) ja jos hyökkääjä onnistuu saamaan syötön kiinni ja pääsee edistämään peliä (ei aina sanottua) niin sitten seuraavaksi nyhvätään kiinni laidoissa ja/tai kulmissa. Tekeekö IFK oikeasti maaleja vain ja ainoastaan poikkeuksellisen yksilötaidon pohjalta? Ts. jos esim. Innala on kentällä ja pelipäällä niin homma toimii mutta jos muutama kärkijätkä puuttuu niin muilla ei ole edes mitään mahdollisuuksia koettaa saada maalia aikaiseksi koska meidän pelitapa ei luo niitä tarpeeksi hyviä maalipaikkoja joista joku kakkoskorin jätkäkin voisi putata sisään.

Aneeminen esitys tänään; lopun taistelu taas "ihan kiva" mutta lopputulokseen sillä ei ollut vaikutusta taaskaan.

Haloselle hyvä peli, ja se voi vielä mahdollisesti pelastaa meidät tiistaina. Jos korona nyt tuolla jengissä kiertää niin luultavasti pari ukkoa lisää on tiistaihin mennessä ulkona rosterista.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itselleni jää tästä kaudesta koronan ja maalivahtipeli lisäksi mieleen taas se asia, että HIFK ei ottanu askelia kohti modernimpaa avauspelaamista. Tänäänkin jokainen puolustaja puuhaili mitä parhaaksi katsoi. Ei mitään toisteisuutta avauspelaamisessa ja tämä on maalivahtipelin lisäksi suurin syy miksi kesäloma häämöttää. Ei lähde peli niin sanotusti rullaamaan ja hyökkäysmateriaalista ei saada mitään irti. Sanon nyt tämän, että vaikka hyökkääjiä on paljon poissa, niin olisin tänään mielummin ottanut kaksi kiekollista puolustajaa jengiin ja antanut vielä muutaman hyökkääjän pois. Siis vaikka kolmonen olisi ollut tyyliin Hede-Kaskimäki-Teissala. En jaksa enää yhtään tämmöistä epäkiekkoa mitä IFK kaudesta toiseen esittää. Peltonen-Murphy eivät millään tasolla muuttaneet IFK:n suuntaa.

Paljon on tapahtunut taas. Koronat yms. ja loukkaantumisia. On asioita joihin voidaan vaikuttaa ja asioita joihin ei. Ei oikein onnistuttu niissäkään joihin voi.

Minustakin tämä viimeisin korona-aalto on ikävä, mutta halpa syy käyttää.

Hyökkäysmateriaali on hirmuinen, mutta pelitavallisesti ongelmat ovat olleet poikkeuksellisen kovia. Jotenkin tuossa on hirveä halu pitää kiekko hallussa omissa ja lähteä rauhassa. Pakiston kiekollisuus ei tähän kuitenkaan riitä edes vähää alusta, kun kaverilta työntää yksikin karvaaja niskaan.

Tuollainen pelitavallinen valinta tukisi halua kiekkokontrollista. Keskialue kuitenkin ylitetään liikkeelle lähdön jälkeen vaikka alivoimaisena kiekko päätyyn dumpaten, eikä käännetä enää uudelleen takaisin, ainoa variaatio tähän sentteritiputus jos päästään lähtemään ylös ilman painetta.

Jos kiekko voitetaan hyökkäyspäässä niin puolustajilla ei ole ilmeisesti lupaa nousta viivasta, vaan toimivat staattisina syöttölautoina, jolloin usein se on vain sitä ränniin palauttelua ja edestakaisin sahaamista ilman hyökkäysuhan luomista.
Ja sama tuntuu koskevan myös painottoman puolen puolustajaa.


Olen yrittänyt hyvinkin tarkkaan seurata, että mitä IFK haluaa tehdä, mutta en saa kiinni. En millään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllä hyvää jatkoa omaan ajatukseen. Pelataan viiveellä ja lopputulos on se, että pakki pelaa itsensä kuseen jo yhden karvaajan kanssa, kun perussyöttö on pomppu tai vähän sinnepäin. Tänään nähtiin monta avausta laitaan, jossa seisovin jaloin odottava kaveri heti kusessa. Parhaassa tapauksessa pakin avaus menee sentterille, joka ohjaa sen päätyyn ja päästään paineelle päädyn kautta. Sitten on tämä sentterihaku pakin takaa, jossa Koivistoinen tai Broadhurst kuskaavat keskialueen yli ja siitä päätykiekolle johon monesti ajavat itse. Ei kauhean monipuolista, mutta tämmöisiä puolustajia sinne on haluttu läjäpäin. Motin ja Karjalainen olisivat riittäneet minulle. Puolustaa voi kuka vaan, jos on halua. Hyökkäystaitoja ei voi opettaa.

Ei vain kädet riitä takakolmiokiekotteluun ja sitä kautta vauhdin kiihtymiseen.

Illan kohokohta oli Karjalaisen spinorama ja siitä päätykiekko. Sen jälkeen meni tv-kiinni. Ei ole Karjalaisen vika tosin se, että pelin avaaminen on hänen vastuullaan.
 

Drache

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tahmea esitys. Ei liiku jalka samaan malliin kuin vastustajalla. Joukkue on poissaoloista huolimatta nimekäs ja sen pitäisi kyetä parempaan peliin. Omista lähteminen on vaikeaa. Tässä mielestäni pettää koko jengin tekeminen, ei vaan pakkien. Hyökkäyksiin lähtö on suorastaan epätoivoista roiskimista joka päätyy kulmiin jos siis hyvin käy. Tuolla pelaajamateriaalilla taktiikan pitäisi tukea muunlaista tekemistä. Täysin nimettömien puurtajien jengiä voisi peluuttaa niin kuin IFKta nyt. Odotin valmennukselta parempaa.
Vastustajan sinisellä kyttäily tai jättösyöttöhyökkäykset eivät näytä tuottavan tulosta. Tps lähtee nopeasti usealla pelaajalla, pääsee paikoille ja karvaa paremmin. Karvauspeliä helpottaa IFKn pelillinen sekavuus.
Tärkeitä ukkoja poissa, mutta parempaan pitäisi pystyä. Tänään vaikutti silt, ettei hommasta tule mitään kun ei ole Innalan yksilötaitoa kentällä. Surkeaa häviävän joukkueen pelaamista.
Palolan voisi nostaa ylemmäs ja pudottaa Tallbergin kolmoseen.
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkin verran häiritseekin kun vuorotellen pelaajia työnnetään täällä bussin alle, kun se ongelma ei ole pääasiallisesti siellä.
En kyllä heittäisi valmennustakaan bussin alle. Vaikka peli oli ajoittain syksyllä paskaa, niin se oli kuitenkin nousujohteista aina joulutaukoon asti. Täällä on puhuttu kuumasta jaksosta, mutta omasta mielestäni se oli vain pitkäjänteisen työn ja pelitavan sisäistämisen tulosta. Sitten tuli korona ja lähes koko jengillä kuntopohja nolliin. Repaleinen paluu takaisin treeneihin ja tajutaan että ei helvetti, tällä kuntopohjalla ei voida tuota sisäistettyä pelitapaa toteuttaa. Muokataan pelitapaa hitaammaksi, porukkaa tippuu edelleen, uutta äijää sisään ja taas aloitetaan alusta toistojen tekeminen juuri pleijareiden kynnyksellä. Tavoitellaan olympiajoukkueeseen valittua veskaria paikkaamaan mv-osastoa, mutta tämä jääkin Venäjälle jumiin. Itseluottamuksensa takaisin saanut Garteig loukkaantuu, korona iskee uudelleen ja lisää jengiä jää pois. Pleijareiden alkaessa Halonen ei pysty täyttämään tonttiaan ja sitten vielä kantavimmat hyökkääjät tippuvat pois rosterista hyvin kriittisellä hetkellä.

Kaikesta edellä mainitusta paskasta huolimatta kaikki on vielä auki, ainakin meneillään olevan sarjan suhteen.

Jos tiistaina tiputaan, niin olen viime kevään tavoin valmis antamaan synninpäästön valmennustiimille ja pelaajille. Pakiston laatu on ollut suurin pettymys ja siitä hyvästä Tobias Salmelainen saa antaa muutaman sulan pois hatustaan. Tähän olisi pitänyt reagoida jo Lyytisen loukkaannuttua ja Teräväisen jatkettua matkaansa. Pakkia ei saatu edes siirtorajalla, joten toivottavasti omien poikien kotiuttaminen Jokereista kantaa hyvää ajatellen ensi kautta. Muussa tapauksessa tästä riskinotosta ei jäänyt mitään käteen.

Raskas kausi ollut toistaiseksi. Vaikka tästä vielä rimpuiltaisiin jatkoon niin Tapparaa, Ilvestä, Kärppiä tai Jukureita ei tulla neljää kertaa välierissä voittamaan. Olis kiva olla väärässä.

Jokatapauksessa tämä helvetin korona saisi jo loppua. Niin pitkään kuin IFK siitä näin keväisin kärsii, päätyyn asti ei tulla menemään.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En kyllä heittäisi valmennustakaan bussin alle.

Joo en minäkään ketään ulos heittäisi.
Haluaisin vaan ymmärtää mitä haetaan, kun raskas pelitapa se on tuokin mitä nyt toteutetaan, vaatii varsinkin laitureilta kauheaa työmäärää, ja tuottavuus on minimissä.

Ensi kaudella homman pitää joka tapauksessa toimia. Sen 10-15 peliä runkosarjan alusta saa ajaa sisään, mutta sen jälkeen ei enää auta haparoida.

Haluan kuitenkin nähdä "ehjän" kauden ennen liiallista tuomitsemista. Jokin tuossa kuitenkin penkin takana IFK:ssa häiritsee, onko se jonkin sortin etäisyys ja rauhallisuus, en tiedä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Joo en minäkään ketään ulos heittäisi.
Haluaisin vaan ymmärtää mitä haetaan, kun raskas pelitapa se on tuokin mitä nyt toteutetaan, vaatii varsinkin laitureilta kauheaa työmäärää, ja tuottavuus on minimissä.

Ensi kaudella homman pitää joka tapauksessa toimia. Sen 10-15 peliä runkosarjan alusta saa ajaa sisään, mutta sen jälkeen ei enää auta haparoida.

Haluan kuitenkin nähdä "ehjän" kauden ennen liiallista tuomitsemista. Jokin tuossa kuitenkin penkin takana IFK:ssa häiritsee, onko se jonkin sortin etäisyys ja rauhallisuus, en tiedä.

Mun mielestä pelitapa tai tapa pelata on todella paljon heikompi kuin joulukuussa ja se näkyy juuri tuossa tuottavuuden määrässä. Toki playoff peleissä puolustus on kovempaa ja tilaa vähemmän mutta silti tuottavuus on kovassa laskussa siihen verrattuna kun peli toimi. Toki se ei meinaa sitä etteikö voitaisi voittaa tiistaina jne.

Mutta ensi kauden suhteen, kävin tänä kautena miten kävi, odotan sitä että pelitapa on kuosissa ja sitä saataisiin kehitettyä. Toivon myös että jos pelataan noin kuluttavaa pelitapaa niin joukkueessa on riittävästi oikeanlaisia pelaajia siihen jotta sitä voidaan toteuttaa.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Ero TPS:n hyväksi on iso kiekollisessa pelissä. Pelaajilla pysyy kiekko paremmin lavassa, kun IFK:lla kiekko polttaa. Mistä ero johtuu? Oletan, että se johtuu huonommasta luistelusta, minkä takia tulee koko ajan kiire.

Huono luistelu johtuu todennäköisesti huonosta harjoittelusta tai henkisestä alavireestä. Valmennuksen tehtävä on laittaa nämä molemmat kuntoon. Looginen päättelyketju johtaa epäilemään valmennuksen tasoa.

En osaa laittaa tappioita huonon onnen, koronan, enkä maalivahtien syyksi.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Ero TPS:n hyväksi on iso kiekollisessa pelissä. Pelaajilla pysyy kiekko paremmin lavassa, kun IFK:lla kiekko polttaa. Mistä ero johtuu? Oletan, että se johtuu huonommasta luistelusta, minkä takia tulee koko ajan kiire.

Huono luistelu johtuu todennäköisesti huonosta harjoittelusta tai henkisestä alavireestä. Valmennuksen tehtävä on laittaa nämä molemmat kuntoon. Looginen päättelyketju johtaa epäilemään valmennuksen tasoa.

En osaa laittaa tappioita huonon onnen, koronan, enkä maalivahtien syyksi.
No joo. Se on snadisti vaikea harjoitella tai laittaa luistelua yms. juttuja saati pelitapaa kuntoon jos joukkue kärsii koronasta sen kolme-neljä kertaa kauden aikana.

Jouluna oltiin erinomaisella pelillä sarjakärki, sen jälkeen korona ja treeneissä joku 8 äijää. Harjoittele siinä sitten ja laita luistelua kuntoon toipilasjakson jälkeen. Tämän jälkeenhän olemme olleet enemmän tai vähemmän sekaisin.

Pleijareiden 2. ja 3. peli näyttivät oikein hyvältä (kenttä)pelaajien osalta, niin eiköhän uudestaan korona.

Ei se syy kaikkeen ole mutta melkoisen iso ja vaikeasti ennustettava (poissaolot, ketkä? kuinka pitkään? Mikä kondis taudin jälkeen jne.) asioiden hankaloittaja kuitenkin.
 

T.J.R

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Flyers
Ei uskois samaksi joukkueeksi mitä ennen joulua oli. Todellinen pulkkamäki jengillä menossa sieltä asti ja alamäessä ei olla edes puolivälissä asti, tiistaina voidaan olla. Yksi isoimpia farsseja mitä muistan, on tulossa tiistaina kun todennäkösesti kausi päättyy. Ne kuuluisat eväät on levinny ja mehutkin loppunut. Valitettavasti.

Vai vieläkö ollaan koulukiusaajia ja viedään nuoremmilta eväsrahat, eväät ja huumori pois?
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Miten voi olla mahdollista, että korona jyllää vain meillä koko ajan? Testataanko meillä pelaajia koko ajan ja näitä oireettomia laitetaan sivuun. Vaikuttaisi, että muissa jengeissä testataan vain oireelliset kun ei niissä koronaa ole.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Miten voi olla mahdollista, että korona jyllää vain meillä koko ajan? Testataanko meillä pelaajia koko ajan ja näitä oireettomia laitetaan sivuun. Vaikuttaisi, että muissa jengeissä testataan vain oireelliset kun ei niissä koronaa ole.

Tämä! Miettinyt pitkään jo, et onko joka jengillä sama testaus käytäntö? Jos ei, niin Hifk tekee tämän taas ihan itse.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tämä! Miettinyt pitkään jo, et onko joka jengillä sama testaus käytäntö? Jos ei, niin Hifk tekee tämän taas ihan itse.
Ei ole joka jengillä sama. Liiga edellyttää käsitykseni mukaan ainoastaan negatiivista testitulosta? Joukkueet sitten itse päättävät näistä karanteeneista ja joku osasi kertoa IFKlla sen olevan Olympialaisten kaltainen raja-arvoihin perustuva iditotismi ja sen takia Turunen olisi sivussa?
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Toivottavasti ensi kaudella on eri systeemit, koska koronahan ei mihinkään ole katoamassa. Tällä systeemillä joka kevät ollaan samassa tilanteessa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Toivottavasti ensi kaudella on eri systeemit, koska koronahan ei mihinkään ole katoamassa. Tällä systeemillä joka kevät ollaan samassa tilanteessa.
Juuri näin ja eihän tämä voi tulla mitenkään yllätyksenä IFKlle. Viime kausi menee koronan arvaamattomuuden ja uutuuden piikkiin, mutta tyhmä ja laiska on se, joka ei näistä opi.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ero TPS:n hyväksi on iso kiekollisessa pelissä. Pelaajilla pysyy kiekko paremmin lavassa, kun IFK:lla kiekko polttaa. Mistä ero johtuu? Oletan, että se johtuu huonommasta luistelusta, minkä takia tulee koko ajan kiire.

Huono luistelu johtuu todennäköisesti huonosta harjoittelusta tai henkisestä alavireestä. Valmennuksen tehtävä on laittaa nämä molemmat kuntoon. Looginen päättelyketju johtaa epäilemään valmennuksen tasoa.

En osaa laittaa tappioita huonon onnen, koronan, enkä maalivahtien syyksi.
No kyllä TPS:n kiekollisesta pelistä näkee että he ovat treenanneet yhdessä laadukkaasti ja kehittäneet peliä. IFK ei sitä päässyt tekemään ja siksi ei syötöt ja ajoitukset onnistu yhtä hyvin. Eli kyllähän se väistämättä koronaan liittyy.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
No kyllä TPS:n kiekollisesta pelistä näkee että he ovat treenanneet yhdessä laadukkaasti ja kehittäneet peliä. IFK ei sitä päässyt tekemään ja siksi ei syötöt ja ajoitukset onnistu yhtä hyvin. Eli kyllähän se väistämättä koronaan liittyy.
Tai sitten "koronaan". kolmesti rokotettu jengi ja osalla jo viime vuonna sairastettu ja tammi/helmikuussa uudestaan. Mahdollisesti oireettomia pelaajia joita pidetään viikko tolkulla varuiksi poissa kun joku tiukka raja-arvo ylittyy.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Toivottavasti ensi kaudella on eri systeemit, koska koronahan ei mihinkään ole katoamassa. Tällä systeemillä joka kevät ollaan samassa tilanteessa.
Katoaa sillä hetkellä ainakin protokollatasolla, kun se poistetaan vaarallisten tartunta-tautien listalta.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tai sitten "koronaan". kolmesti rokotettu jengi ja osalla jo viime vuonna sairastettu ja tammi/helmikuussa uudestaan. Mahdollisesti oireettomia pelaajia joita pidetään viikko tolkulla varuiksi poissa kun joku tiukka raja-arvo ylittyy.
Just näin. Ja minkä takia?
Tuskin vaikkapa Innala ihan hirveän kipeänä olisi eilen ollut.
Hyvesignalointi edellä kohti täydellistä epäonnistumista.
Näitäkö arvoja se Peltonen tarkoitti?
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Just näin. Ja minkä takia?
Tuskin vaikkapa Innala ihan hirveän kipeänä olisi eilen ollut.
Hyvesignalointi edellä kohti täydellistä epäonnistumista.
Näitäkö arvoja se Peltonen tarkoitti?
kyllä tämä haisee ja pahasti! muut jengit vetää normi kokoonpanoilla ilman mitään ongelmia. Kyllä tässä annetaan liikaa tasoitusta muille.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Huomenna riittää kun jätetään aivan kaikki jäälle, ja tehdään Tepsin sekä Ahokkaan elämästä helvettiä.

Ei sikailuja, mutta sääntöjen rajamailla ja jykevänä isäntänä kotona. Seiskapeliin tämä voidaan aivan hyvin viedä.

Vaikka pitkä kevät näyttää todella vaikealta, niin Ahokas kesälomilla 3-2 johdon, sekä sorto-ulinan jälkeen loisi kyllä hymynkareen. Koivistoinen näytti eilen johtajuutta, toivon että muut kokeneet pelaajat seuraavat perässä.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos HIFK:ssa on nyt oikeasti sekoiltu joidenkin koronan raja-arvojen kanssa jne, niin unelmoin siitä että huomenna ois herätty tästä touhusta ja kentällä ois vaikka Motin ja Turunen. Innalaa tai Hirvosta nyt tuskin saadaan, mutta edes jotain lisää. Turunen nyt on ollu aika huono muutenkin mutta ois muuten aivan varmasti näyttöhaluja vielä. Unelmani tuskin toteutuu tosin :D
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Jos HIFK:ssa on nyt oikeasti sekoiltu joidenkin koronan raja-arvojen kanssa jne, niin unelmoin siitä että huomenna ois herätty tästä touhusta ja kentällä ois vaikka Motin ja Turunen. Innalaa tai Hirvosta nyt tuskin saadaan, mutta edes jotain lisää. Turunen nyt on ollu aika huono muutenkin mutta ois muuten aivan varmasti näyttöhaluja vielä. Unelmani tuskin toteutuu tosin :D

Ketään tuu takasin vaan Koivistoinen, Auvitu ja Hursti tippuu pois.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ei ole joka jengillä sama. Liiga edellyttää käsitykseni mukaan ainoastaan negatiivista testitulosta? Joukkueet sitten itse päättävät näistä karanteeneista ja joku osasi kertoa IFKlla sen olevan Olympialaisten kaltainen raja-arvoihin perustuva iditotismi ja sen takia Turunen olisi sivussa?

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eihän minkään muun liigajengin valmennuksella ole ollut maskejakaan enää aikoihin? Vain IFK:lla.

Ja minulla ei tosiaankaan ole mitään maskeja vastaan ja yhä tietysti julkisissa käytän, mutta olen miettinyt, että vetääkö Peltonen tai joku muu varovaisuuden IFK:ssa kenties yli? Että sikäli tätä narratiivia voisi tukea myös tämä maskien jättäminen, vaikka kaikki muut ovat jo niistä luopuneet paitsi IFK.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös