Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 336 601
  • 4 623

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse olen kyllä täysin eri mieltä, ei tätä Setäseen hävitty. Eikä nuo maalit olleet mitään imaisuja. Suurin osa sellaisia joita ei saisi kyseiset pelaajat toistettua vaikka 10 yritystä saisivat. Sama myös siihen neljänteen maaliin.

Alkukaudella kyllä Setänen on ollut hieman Lehtistä edellä, mutta on se hienoa kun meillä on noin kova kaksikko

Ei varsinkaan, kun Press laittoi mailansa väliin KalPan ylivoimamaaliin
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Nyt kun melkein kaikki on haukuttu niin mainitaan vielä Saarijärvi. Koko alkukausi on kaveria kehuttu, eikä syyttä. Hyvä pelaaja saa pieniä virheitä anteeksi mutta tänään niitä kertyi liikaa.
Mutta ennenkaikkea tänään hävittiin hyvin kotiläksynsä tehneelle vastustajalle.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun mielestä Miettinen ei mitenkään ole alistanut Virtaa. Ensinnäkin on typerää puhua kahdesta voitosta jo, kun toiselta puuttui EHT kärki ensimmäisessä pelissä ja siinäkin Perhosen uskomaton tuuri pelasti joukkueen. Lukko oli muuten lopulta tuossa pelissä silti parempi kuin eilen ainakin vastustajaan nähden. KalPa oli eilen hyvä, eikä tehnyt juurikaan typeryyksiä omissa, minkä johdosta Lukon paikoille pääsy ei ollut ilmaista kuten joissakin peleissä on ollut. SILTI Lukko teki 3. Kertoo paljon materiaalin vahvuudesta. Sen takia peleissä on se 5-9 tehty, kun paikoille on päästy.

Jos joku koutsi on Virtaa alistanut niin se on KooKoon Ahokas. En jännitäisi nyt läheskään niin paljon paras 7stä sarjaa KalPan kanssa kuin KooKoon kanssa. Uskoisin jopa tällä hetkellä, että KooKoo veisi Lukon, jos nyt pelattaisiin. Joten kyllä Virralla on ainakin miettimistä pelillisten asioiden kanssa KooKoota vastaan.
 

lebak

Jäsen
KalPa pelasi erittäin hyvän vierasottelun, kuten jo useampi on todennut täällä. Keskialueen träppi oli hyvin suunniteltu Lukon variaatioita ajatellen ja Lukko pääsi käytännössä vastustajan sinisen yli vain ohjauksella päätyyn tai parin uudelleenlähdön jälkeen painottomalta puolelta 'alivoimaisena' tai ainakin ilman vauhtietua. Muuten Lukko puski päätään hyvin useasti seinään ja joutui ottamaan volttilähtöjä ja jokaisen kerran jälkeen oli vähemmän organisoituneempi.
Kun Lukko pääsi hyökkäysalueelle, oli KalPan kaksinkamppailutaso riittävän korkealla ettei Lukkolaiset päässet pusertamaan paikoille ja sen lisäksi KalPa tukki keskustan play off tyyliin. Tätä havannoi melko karu laukaisukartta eiliseltä. Lukolla oli vain kourallinen laukauksia sektorista. KalPan käännöt ja vastahyökkäykset taas olivat vaarallisia. KalPan pelaamisesta tuli jopa RD:n pelitapa hieman mieleen.

Lukon tulisi nyt kehittää variaatiota ja välillä yksinkertaistaa peliään tarvittaessa. Toimittaa kiekkoa maalille ja luopua vallanvälineestä, mutta luoda ylivoimia liikkeellä lähemmäs vastustajan maalia, jos laadukkaat teipistä-teippiin syötöt ei onnistu kovan kamppailupelaamisen johdosta. Maalit kuitenkin tehdään suurimmaksi osaksi sieltä ihan lähietäisyydeltä. Ihailen myös Lukon tapaa lyhyillä syötöilä ohittaa keskialue, mutta välillä pitää myös purkaa vastutajan träppiä muillakin tavoin, kuten jo eilen aika ajoin tietysti nähtiinkin.

Tietysti KalPa sai upean alun ja pääsi pelaamaan johtoasemassa, mutta ehkä tämä oli hyvä herätys ja kokemus myös Lukolle miten kehittää pelaamistaan. Myös tehokkaammalla YV:llä voisi jossitella, mutta jätetään se tuonnemmaksi.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Maalivahtipelaamisesta sen verran, jos perhostele ei saa jäädä puikkoihi aukkoa(mailalla sinne väliin) tai toiseen kulmaan jotain kaljakopan mittasta reikää(sijoittuminen persiillään kun pitäisi koko maali peittää alhaalta). Yläpesä on tuolloin sallittu mut ei tollanen liru kalapalan siniseltä. Nuo on kaks mistä aina syytän kassaria!
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Maalivahtipelaamisesta sen verran, jos perhostele ei saa jäädä puikkoihi aukkoa(mailalla sinne väliin) tai toiseen kulmaan jotain kaljakopan mittasta reikää(sijoittuminen persiillään kun pitäisi koko maali peittää alhaalta). Yläpesä on tuolloin sallittu mut ei tollanen liru kalapalan siniseltä. Nuo on kaks mistä aina syytän kassaria!
Ilmeisesti ensimmäinen kohta viittaa siihen Ruuttun kääntöön? Kaikissa tyyleissä on se hieman huonoa että jos peität etukulmaa ja tilanne vaihtuu toiselle tolpalle, niin joudut liikkumaan, jolloin ilman "the forcen" käyttöä, paketin täytyy hieman avautua. Toki riittävän pitkä maalivahti voisi olla kokoajan polvillaan ja peittää alakulmat, mutta saman asian ajaisi vaneri johon on leikattu muutama aukko.

Ja kun ensimmäinen maali oli aika lähellä yläpesää, niin jälkimmäinen kohta viittaa varmaan Kalpan kolmanteen maaliin? Siinä Setänen on oikein sijoittunut, jos katsoo mistä laukaus lähtee, niin Setänen patjat ovat aika pitkälti siten että tyhjää ei jää. Siis piste mistä laukaus lähtee, niin Setänen saa siihen nähden peitettyä ainakin lähes koko maalin. Tuokin laukaus olisi mennyt ohi, mutta epäonninen osuminen Pressin mailasta ja laukauksen "uusi lähtöpiste" onkin huomattavasti lähempänä b-pisteen kaarta.

Kalpan neljännessä sitten oli Lehtinen jo maalissa, mutta kovasta vauhdista, pienestä sivuttaisliikkeestä ja pakin jaloista, tarkka rannari. Ei mene sekään maalivahdin piikkiin.

Aika paha noista laittaa yhtäkään maalivahdin piikiin. Ensimmäinenkin maali oli vaihtuvan ja liikkuvan maskin takaa, erittäin tarkka laukaus.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Melko lailla samaa mieltä @muti kanssa. Mutta mitä olet mieltä tuosta viimeisestä maalista, että olisiko Lehtisen pitänyt tulla enemmän vastaan? Mielestäni vähän turhan sisällä maalissa, kun syöttö otetaan pois. Pienenä maalivahtina erittäin tärkeä tuo liikkuminen ja peittäminen, kun et koollasi peitä. Tuollaisia laukauksia ei juuri reflekseillä poimita.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mutta mitä olet mieltä tuosta viimeisestä maalista, että olisiko Lehtisen pitänyt tulla enemmän vastaan? Mielestäni vähän turhan sisällä maalissa, kun syöttö otetaan pois. Pienenä maalivahtina erittäin tärkeä tuo liikkuminen ja peittäminen, kun et koollasi peitä. Tuollaisia laukauksia ei juuri reflekseillä poimita.
Jälkikäteen on helppo sanoa että olisi pitänyt tulla enemmän vastaan. Toki sitten jos rannaria ei olisi tullutkaan, olisi joko syötöllä tai kikalla saatu pakotettua Lehtinen isompaan liikkeeseen ja paketti aukeamaan. Tuossakin on riskinsä jos tulee liikaa vastaan.

Mutta Lehtisellä on usein ongelma tuo itsensä pieneksi tekeminen, perse syvällä maalissa, niin aina jää aukkoja. Toisaalta tekninen suorittaminen on loistavalla tasolla. Jos tuohon runkoon saisi 15cm lisää pituutta, niin olisi varmaan jo rapakon toisella puolella.

Setänen on sitten enemmän luonnonlapsi ja torjunnat vaihtelevat, toki viime kauteen nähden tuo on mielestäni vähentynyt. Eipä yhtään tämän kauden tappiota ole maalivahtien piikkiin mennyt ja kummatkin suorittavat hyvällä tasolla. Setänen on alkukauden otteilla mielestäni edellä, mutta päivän kunto vaihtelee kummallakin ja itseäni ei ainakaan huoleta se että kumpi on maalissa.

Ja huolesta puheenollen, ainoa huolenaihe itsellä tuntuu olevan ennen pelejä se että kiinnostaako kenttäpelaajia työnteko vai mennäänkö sinne pellailemaan. Kalpakin kun teki pelin vaikeaksi, niin Lukolla tuntui heti alussa jo luistelu vähenevän ja keskialueella luistelu vaihtui liukumiseen. Tuollaisissa peleissä tulee aina Pospisilia ikävä, tuntuu että pystyy yleensä hieman herättelemään joukkuetta, kunhan itsekin keskittyy peliin.
 

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jotenkin sekavalta näyttää Lukon peli ainakin tähän mennessä. Ylivoimalla pari paikkaa. Jonkun verran saa peli parantua jos pisteitä meinaa ottaa mukaan
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jälleen vastassa on tiivis keskialueen trappi. Lisäksi Tappara on ollut vahva kamppailuissa.

Vastustajat ovat näemmä lopettaneet karvauksen ja antavat Lukon kiekotella omissa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Olisikohan Pekan aika ihan oikeasti tarkastella pelisysteemi näitä trappijoukkueita vastaan? Alkukaudesta saatu hyöty kyllä sulaa nopeasti tätä tahtia.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Näin se on, että peliä pitää kehittää sitä mukaa, kun vastustajat keksivät keinoja Lukon systeemiä vastaan. Mutta se voi vaatia vähän harjoittelutaukoa, että löytyy aika. Tiiviissä pelitahdissa ei ehkä paljon kehitetä.
 

aimohemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Säppi ja California Golden Seals
Olikos molemmissa maaleissa 4. kentällinen & pakkipari Sevänen ja Saarijärvi kentällä? Ainakin jälkimmäisessä Sevänen seikkaili melkein siniviivalla ja Vili oli yksin maalilla. BTW, Laitinen stunttasi nätisti tuon Miska Kakko...eiku Kukkosen. Ei paljoa näkynyt, mutta hommansa teki.
 

Lugutius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lehväs logo
Jälleen vastassa on tiivis keskialueen trappi. Lisäksi Tappara on ollut vahva kamppailuissa.

Vastustajat ovat näemmä lopettaneet karvauksen ja antavat Lukon kiekotella omissa.

Näyttää täysin Kalpa pelin uusinnalta tämä.
Varmasti Tappara käynyt tuon pelin videot läpi kun sillä saatiin Lukko melko aseettomaksi.
Nyt kysymys kuuluukin että onko tämä paljon hehkutettu pelityyli nyt osattu pelata pois..
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Helposti menee omiin taas, kuten KalPaa vastaan. Vastustaja ei kummoistakaan tilannetta edes tarvise, koko ajan saa pelätä. Vuosi sitten oli samanlaista.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Ei liiku luistin ja syötöt menee koko ajan puoli metriä ohi. Tappara pelaa ihan samalla tavalla kuin KalPa.
Lukolla ei mitään palaa tuolla liikkeellä. Pitäis suoraviivaisemmin pelata ylöspäin näitä trappi-joukkuieta vastaan.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä pitäiskö huolestua...Sama meno jatkuu nyt toisessa pelissä peräkkäin. Okei, maalit olivat suht helppoja, mutta kyllä mun mielestä Tappara oli enemmän pelin päällä ja Lukko jotenkin askeleen perässä. Syöttöjen laatu oli edelleen heikohkoa eikä oikein maalipaikoillekaan montaa kertaa päästy. Näinköhän nämä laadukkaammat joukkueet ovat tehneet läksynsä ja oppineet tyrehdyttämään Lukon hyökkäyspelin?

Vaikea on tuolla esityksellä kuvitella Lukon nousevan vielä voittoon. Tuosta vielä Saarela ja Heinola Ameriikkaan, niin avot. Kyllähän sitä jo ihmettelinkin, miten Lukko voi olla niin hyvä. Tavalliselta Lukolta alkaa näyttää jälleen.

Kyllä maistui Tapparan 3,7 kerroin. Toki toivon yhä, että ei toteutuisi. Tappara ja Tampere -kombo vaikuttaa yhä pahalta peikolta Lukolle...
 

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tarttiskos peliä pelata hieman suoraviivaisemmin vastustajan alueelle? Välillä näyttää että pääsisi helposti alueella mutta silti kiekko palautetaa takaisin pakille ja sieltä koitetaa taas lähteä liikkelle... Tuntuu siltä että vastustajat oppineet Lukon pelitavan vaikka tässääkään pelissää sitä parasta Lukko ei ole esittänyt.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Syöttöjen laatu oli edelleen heikohkoa eikä oikein maalipaikoillekaan montaa kertaa päästy. Näinköhän nämä laadukkaammat joukkueet ovat tehneet läksynsä ja oppineet tyrehdyttämään Lukon hyökkäyspelin?
Kyllä ne on.
Huomenna Jukurit kairaa taistelulla vähintään kaksi pointsia niin kriisi on valmis. Jumalauta ykkössena on Koivistoinen, puukäsi jumalan armosta ja kakkosena löysä Audette, ei saatana ei Kalle Pekalle isosti tykkejä tarjonnut jäähyväiskaudelle.
 

aimohemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Säppi ja California Golden Seals
Ja hieno syöttö Heinolalta! Ville on ollut tänään(kin) hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös