Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 625 379
  • 8 707

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Löytyikö niitä joukkueita @Numero13 ? @Proffa_20 voi myös osallistua tähän listaukseen, jos innostaa. Perustelut ehdottomasti plussaa.

JYP:llä oli kaudelle 2017-18 jo ennakko-odotuksissa kovat sentterit ja muutama kova pakki. Myös TPS:llä hyvät sentterit rosterissa, eikä muutenkaan pöllömpi porukka paperilla. Sitten en kyllä pysty nimeämään enää yhtään joukkuetta, jotka olisivat voineet haastaa Kärpät rosterivertailussa ennen ko. kauden alkua (aiemmin mainittujen lisäksi). Tappara oli siis tietysti selkeä ennakkosuosikki ja sen lisäksi korkeintaan 4 haastajaa - Kärpät mukaanlukien,

Tästä voidaankin vetää hyvin yhteen, että Kärpät oli kyllä tuolloin ennen kauden alkua lähtökohtaisestikin paperilla heittämällä TOP-4/5 joukkue, eikä missään nimessä mikään keskikastin altavastaajajoukkue. Se on ihan sama mitä joku besserwisser kiekkotoimittelija laukoo aina ennen kauden alkua ennokkosuosikeista, kun kaikkein merkittävin asia on kuitenkin aina seurojen resurssit eli kellä on eniten hynkkyä rakentaa laadukas joukkue.
Pakko korjata sen verran, että en itse ainakaan missään vaiheessa väittänyt Kärppien olevan keskikastin altavastaaja joukkue tuolloin, vaan totesin, että Kärpät ei ollut kärkiryhmä kauden alussa. Aika samoilla linjoilla olen kanssasi Kärppien, niistä sijoista mihin Kärpät kauden alla rankattiin. Itse rankkasin Kärpät tuolloin about sijoille 4.-6. Toki varmaan hieman makuasia käsittääkö nuo sijat keskikastina vai miten. Taisi olla Urheilusanomat, joka rankkasi Kärpät sijoille 9.-10. ja asettivat suuria kysymysmerkkejä Kärppien yläpuolelle ja pohtivat, että tuleeko Mamba peluuttamaan Laten kaltaista kiekko, vaikka jo harkkapeleissä näki, että näin ei ole. Joten ainakin tuolta osin Urheilusanomat meni täysin metsään.

Siitä samaa mieltä, että tottakai resursseiltaan ja rahamäärältään Kärpät on tai ainakin pitäisi olla joka vuosi kärkijoukkue. Ja kyllä sillä rahamäärällä, mitä Kärpillä on pitää pystyä joka vuosi rakentamaan huippujoukkue, joka taistelee joka kausi vähintään paikasta neljän joukosta, ihan minimissään kuuden, jos lasketaan vielä vähän rimaa. Voin toki tästä huolimatta listata ne joukkueet, joita pidin ennen kauden alkua Kärppiä suurempina suosikkeina ja pelaajamateriaaliltaan parempina.

Tappara: Huikea joukkue paperilla! Yksi parhammista, mitö Liigassa on on ikinä nähty. Pakisto oli EHT-tasoa ja yksi parhaimmista, mitä Liigassa on ollut. Hyökkäyksessä taas 4.ketjukin pursuili edellisellä kaudella Lukossa 42p takonutta Teemu Nurmea, 20p Otto Rauhalaa etc. Maalillakin Liigan kärkimaalivahti Hrachovina. Paperilla yksi kaikkien aikojen parhammista, mutta yksi tärkeä asia sakkasi eli roolitus. Ei se ihan toimi, että 3.parissa pelaa EHT-tason ukkoja n. 13min peliajoilla. Myös Kärki ja Ojamäki eivät nousseet odotetulle tasolle. Tämä toimii hyvänä mittarin aikaisempaan viestiini jossa perkasin Mäenalasen ja Leskisen tuolloista tilannetta. Eli, vaikka alla ovat sellaiset n. 30 pisteen huippu kaudet, ei se todellakaan ole mikään selviö, että noustaan Liigan eturiviin tuosta noin vain.

JYP: Joukkue pysyi hyvin kasassa edellis kaudesta kera parin kovan hankinnan. Sentteristö Immonen-Hytönen-Suomela-Kanninen oli Liigan kovin ja selkeästi kovempi kuin mm. Kärpillä. Pitää myös muistaa, että nämä Tuppuraiset, Immoset ja Louhivaarat olivat tuolloin vielä ihan Liigan kärkinimiä. Pakisto ei ollut huikea, mutta erittäni tasainen, aika samoilla sijoilla Kärppien kanssa. Joukkueen kärki oli armoton (ja ennakkoon paljon kovempi, kuin Kärpillä) ja laajuttakin löytyi.

HIFK: Maalivahdit aivan Liigan kärkeä. Valmennukseen tullut Selin oli suht varma kortti ja toi mm. Thorellin Turusta kärkirooliin. Hyökkäyksessä iso remontti, kun about 2.ketjullista vaihtui, ihan sieltä kärkipäästä, mutta hankinnat olivat mielestäni varmempia kortteja kuin Kärpillä. Haataja, Thorell, Carlsson, Tyrväinen olivat kaikki kovan tasonsa osoittaneita pelimiehiä. Puolustus oli kauden alla hyvä. Teemu Laaksosta ja Ville Varakkaasta odotettiin kyllä huippupakkeja, mutta todellisuus oli toisenlainen. Tähän vielä O'Connor ja Eronen kaupan päälle niin pakistonkin piti olla kunnossa. Eli ennakkoon piti olla kova (koska tässähän puhuttiin nimenomaan ennakko-odotuksista), mutta totuus oli muuta.

Tuossa oli kolme kovempaa kuin Kärpät mielestäni. Sitten vielä muutama noin samalla viivalla ollut:

TPS: Aika samoilla sijoilla Kärppien kanssa. Uusi päävalkku Kaskinen asetti toki myös kysymysmerkkejä, mutta mm. Kallio&Perrin kaksikko piti vaatimustasosta huolen. Toki Filppulakin oli erittäin kova ja varma suorittaja. Hyökkäys ennakkoon kovempi kuin Kärpillä, mutta Puolustus aika samaa tasoa. Kaksi tähtipakkis Heikkisen ja Tallinderin muodossa. Molarit parempaa keskikastia (Setänen-Tirronen)

Lukko: Virran projekti vasta alkutekijöissä. Joukkueessa oli monia kovia, meritoituneita ja rautaisia konkareita. Mutta samalla joukkue oli vähän pöhöttynyt ja mukavoitunut. Rosterin puolesta samoilla näppäimillä Kärppien kanssa. Virran pestaaminen, kuitenkin antoi odottaa kovaa tulosta.

Ja Kärpistä tulikin jo kirjoitettua aiempaan viestiin, mutta mainitaan vielä se yksi yhteinen tekijä, minkä takia mm. nuo joukkueet rankkasi Kärppien edelle, oli huonosti sujunut edelliskausi ja uusi päävalmentaja. Suikkasen kaudella kaikki Kärppien arvot ajettiin aika lailla alas ja Marjamäen perintö kuseskeltiin oikein huolella ja ei ollut takeita, että huipulle noustaisiin takaisin noin nopeasti, kuin se Mamban alaisuudessa tapahtui. Vaikka kaikilla Kärppä-kannattajilla (minä mukaan lukien) oli hyvä tytinä Mannerista, oli hän kuitenkin täysin katsomaton kortti versus moni muu meritoituneempi koutsi. Ei ollut mitään takeita tuollaisesta tuhkimotarinasta.

Myös Kärppien kärkirooleihin hankituilla pelaajilla, itse asiassa lähes joka ikisen päällä leijui paljon kysymysmerkkejä, joita avasin tuossa edellisessä viestissäni. Otetaan nyt yksi esimerkki. Ei esim. Junttila-Ruohomaa-Bertrand kolmikosta kukaan ollut ennakkoon Liigan tähtipelaaja. Kyllä omasta mielestäni Kärpät lähti tuohon kauteen hyvinkin vaatimattomalla joukkueella ja kauden alussa se ei ollut kärki ryhmä, mutta kauden loputtua se oli, koska Junttila, Ruohomaa, Bertrand, Leskinen, Mäenalanen, Lasu, Hakanpää, Kivihalme, Vehviläinen muun muassa ottivat huikeat harppaukset ja kehittyivät Liigan tähtipelaajiksi. Kukaan noista edellä manituista ei sitä kauden alussa kuitenkaan ollut.

Ehkä tämä oli osa syy miksi niin moni povasi vaikeaa kautta Kärpille, koska lähes kaikki Kärppien kärkipelaajat olivat täysiä kysmysmerkkejä. Eikä ne Kärppien alaketjutkaan vakuuttaneet. Niiden tavoite oli pelata 0-0 peliä. Siis meidän 3.ketju kauden alussa oli Ikonen-Kestilä-Junnila. Kuinka moni ajatteli, että tuo on riittävä 3.ketju ja ns. "secondary scoring" osasto mestarijoukkueelle?

Yksi syy mm. miksi Kärpät kuitenkin nousi mestariksi oli se, että muutkin yrittivät nopeuttaa peliänsä ilman päätä ja häntää, kun taas Mamba oli tehnyt kotiläksynsä. Ja Kärppien joukkue oli kuitenkin aiempiin vuosiin verrattuna erittäin vaatimaton ja kysymysmerkkejä täynnä. Toki kyllähän Kärppiä silti oli ihan syytä povata TOP6-joukkueeksi, koska siellä Kärppien pitäisi joka kausi olla, kuten viestini alussa mainitsin. Mutta kyllä fatka on se, että noista kolmesta edellisestä Mamban kaudesta, niin tuo ensimmäisen kauden joukkue oli nimellisesti kaikkein heikoin ja vaatimattomin.

PS. Jos haluat vielä tarkempia perusteita Kärpistä, niin ne näet tästä viestistäni, jossa perkaan aika lailla, joka ikisen Kärppien kentällisen tuolta kaudelta.

Tästä olen pikkaisen eri mieltä. Kyllä se rosteri kauden aikana kehittyi kärkirosteriksi, mutta kauden alla se ei kyllä sitä ollut. 1.ketju oli Junttila-Ruohomaa-Bertrand, joista Junttilalla oli alla floppikausi Ruotsissa ja oli pelannut aikasemmin JJJ-ketjun kolmantena lenkkinä sellaisi 30p kausia. Ei ollut mitään takeita, että pelaa sellasien tykkikauden kuin pelasi ja oli Liigan paras pelaaja. Ruohomaalla oli alla yksi 40p kausi KalPassa ja rikkonainen Suikkasen kausi. Ei ollut mitään takeita, että pystyy olemaan mestaritason joukkueen 1.sentteri. Bertandilla oli alla muistaaksen parikin 40p kautta, mutta edelliskausi oli hänelläkin mennyt täsyin penkin alle ja tuotti vain noin 20p. Ei kukaan, siis ei kukaan olisi voinut arvatan, että tuo kolmikko pistää sellaisen shown pystyyn ja on yksi parhaista kentistä, mitä Liigassa on vuosiin nähty. Kaikilla kolmella oli allat rikkonaiset/floppi-kaudet.

2.ketjussa, meillä oli ikuinen sylkykuppi Mäenalanen, jonka kukkaan puhkeamista odotettiin, alla oli lupauksia herättävä loppukausi Suikkasen alaisuudessa. Täysin sama tilanne oli Leskisellä. Ei kuitenkaan mitään takeita, että pystyisivät olemaan mestarijoukkueessa kärkiketjujen kavereita ja kantamaan paineita. Ja 2.sentterinä meillä oli sitten koko ikänsä Frölundan 4.sentterinä pelannut mr. Lasu, josta hyvin nopeasti tulikin sitten fanien suosikki. Olis myös isko kysymysmerkki, pystyykö tulosvastuuseen. Ja sitten 3. ja 4.kentäthän meillä sillä kaudella oli puhdasta sekamelskaa ja ainoa tavoite oli pelata 0-0 peliä ja tuloksenteko oli täysin kahden kärkikentän varassa. Tai noh, annetaan krediittiä meidän 4.ketjulle Sailio-Humaloja-Karvinen. Tuo kenttä pelasi ihan hyvin ja tasaisesti.

Ja pakeista sen verran, että 1.pari oli lähtökohtaisesti kova Koiviston ja Heshkan muodossa. Mutta 2.pari tuolla kaudella oli (nimellisesti siis) Kukkonen-Niemelä. Kukkosen ura oli laskussa ja Niemelä ei kolme vuotta sitten ollut lähellekään yhtä hyvä mitä on nyt, oli aika virhealtis vielä silloin. 3.pari taas oli Hakanpää-Kivihalme, joka oli ennakkoon täysi arpa pari. Hakanpäällä oli alla aivan järkyttävä kausi Suikkasen alaisuudessa. Siis aivan hirveä. Ei pärjännyt sitten ollenkaan ja iski myös 0 maalia. Kukapa olisi uskonut sen tapaiseen kauteen minkä Hakkis pelasi? Varsinkin ne pleijarit...En muista nähneeni niin dominoivaa puolustajaa pitkään aikaa Liigassa. Hakkiksen pleijareita jos kuvailisi yhdellä sanalla, niin "ilmiömäiset". Sitten oli täysi arpa Kivihalme, josta ei kukaan tiennyt mitä odottaa. Varmaan moni odotti tällaista pientä upgrade Ronkaiseen, mutta nousikin lopulta loistavalle tasolle! Toki Kivihalmeen lopullinen läpimurto oli vasta tämä Manneri hopea-kausi, kun nousi Liigan parhaiden pakkien joukkoon, mutta kehittyi tuolla ensimmäisellä kaudella myös ihan valtavasti.

Ja maalilla oli sitten koko kansan sylkykuppi ja naurunaihe Veini Vehviläinen. Ei varmaan tarvine kirjoitella tai perustella enempää. Nousu Liigan parhaiden veskarien joukkoon, ja se kuinka Lasse pyysi nostaamaan pokaalia, oli aivan huikeaa ja kylmiäväreitä aiheuttavaa! Toki kauden allahan meidän 1.mokke oli Rynnäs, joka lähtökohtaisesti oli Liigan kärkimaalviahteja, joten mokke asiat Kärpillä oli suht kunnossa.

Kyllä tästä kaudesta on pakko nostaa hattu korkealle Mannerin suhteen! Yksi kaikkien aikojen unohtumattomimmista Kärppä-kausista ja se, miten yhteen hitsautunut se joukkue oli. Joukkue isolla J:llä!

Toki pakko kompata myös vähän @Huml71 tässä ja sanoa, että osin tuota Mamban työtä helpotti se, että muut joukkueet lähtivät myös nopeuttamaan peliä ja monen jengin ja valmentajan kohdalla siinä ei ollut päätä eikä häntää. Mamba taasen oli tehnyt kotiläksynsä ja tältä osion kairasi muita koutseja kyllä kuivana. Voisi, jopa sanoa, että tuo kausi oli taktisesti, todella heikko koko Liigan mittapuulla.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huonoa tuuria että ei sattunut kiekko menemään sisään SaiPaa vastaan. Tilastollinen anomalia. Sitä sattuu joskus. Noin yleisemmin niin kyllä se vaan on tuo pakiston vahvuus tärkeää ja kun sieltä kolme kovaa pakkia puuttuu kerralla kokoonpanosta niin kyllähän se sitten myös näkyy. Kyllä se peli tuosta vielä tokenee, panikoinnille ei ole tarvetta.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko korjata sen verran, että en itse ainakaan missään vaiheessa väittänyt Kärppien olevan keskikastin altavastaaja joukkue tuolloin, vaan totesin, että Kärpät ei ollut kärkiryhmä kauden alussa. Aika samoilla linjoilla olen kanssasi Kärppien, niistä sijoista mihin Kärpät kauden alla rankattiin. Itse rankkasin Kärpät tuolloin about sijoille 4.-6. Toki varmaan hieman makuasia käsittääkö nuo sijat keskikastina vai miten. Taisi olla Urheilusanomat, joka rankkasi Kärpät sijoille 9.-10. ja asettivat suuria kysymysmerkkejä Kärppien yläpuolelle ja pohtivat, että tuleeko Mamba peluuttamaan Laten kaltaista kiekko, vaikka jo harkkapeleissä näki, että näin ei ole. Joten ainakin tuolta osin Urheilusanomat meni täysin metsään.

Siitä samaa mieltä, että tottakai resursseiltaan ja rahamäärältään Kärpät on tai ainakin pitäisi olla joka vuosi kärkijoukkue. Ja kyllä sillä rahamäärällä, mitä Kärpillä on pitää pysty joka vuosi rakentamaan huippujoukkue, joka taistelee joka kausi vähintään paikasta neljän joukosta, ihan minimissään kuuden, jos lasketaan vielä vähän rimaa. Voin toki tästä huolimatta listata ne joukkueet, joita pidin ennen kauden alkua Kärppiä suurempina suosikkeina ja pelaajamateriaaliltaan parempina.

Tappara: Huikea joukkue paperilla! Yksi parhammista, mitö Liigassa on on ikinä nähty. Pakisto oli EHT-taso ja yksi parhammista, mitä Liigassa on ollut. Hyökkäyksessä taas 4.ketjukin pursuili edellisellä kaudella Lukossa 42p takonutta Temmu Nurmea, 20p Otto Rauhalaa etc. Maalillakin Liigan kärkimaalivahti Hrachovina. Paperilla yksi kaikkien aikojen parhammista, mutta yksi tärkeä asia sakkasi eli roolitus. Ei se ihan toimi, että 3.parissa pelaa EHT-tason ukkoja n. 13min peliajoilla. Myös Kärki ja Ojamäki eivät nousseet odotutuell tasolle. Tämä toimii hyvänä mittarin aikaisempaan viestiini jossa perkaan Mäenalasen ja Leskisen tuolloista tilannetta Eli, vaikka alla ovat sellaiset n. 30 pisteen huippu kaudet, ei se todellakaan ole mikään selviö, että noustaan Liigan eturiviin tuosta noin vain.

JYP: Joukkue pysynyt hyvin kasassa edellis kaudesta kera parin kovan hankinnan. Sentteristö Immonen-Hytönen-Suomela-Kanninen oli Liigan kovin ja selkeästi kovempi kuin mm. Kärpillä. Pitää myös muistaa, että nämä Tuppuraiset, Immoset ja Louhivaarat olivat tuolloin vielä ihan Liigan kärkinimiä. Pakisto ei ollut huikea, mutta erittäni tasainen, aika samoilla sijoilal Kärppien kanssa. Joukkueen kärki oli armoton (ja ennakkoon paljon kovempi, kuin Kärpillä) ja laajuttakin löytyi.

HIFK: Maalivahdit aivan Liigan kärkeä. Valmennukseen tullut Selin oli suht varma kortti ja toi mm. Thorellin Turusta kärkirooliin. Hyökkäyksessä iso remontti, kun about 2.ketjullista vaihtui, ihan sielät kärkipäästä, mutta hankinnat olivat mielestäni varmempia kortteja kuin Kärpillä. Haataja, Thorell, Carlsson, Tyrväinen olivat kaikki kovan tasonsa osoittaneita pelimiehiä. Puolustus oli kauden alla hyvä. Teemu Laaksosta ja Ville Varakkaasta odotettiin kyllä huippupakkeja, mutta todellisuus oli toisenlainen. Tähän vielä O'Connor ja Eronen kaupan päälle niin pakistonkin piti olla kunnossa. Eli ennakkoon piti olla kova (koska tässähän puhuttiin nimenomaan ennakko-odotuksista), mutta totuus oli muuta.

Tuossa oli kolme kovampaa kuin Kärpät mielestäni. Sitten vielä muutama noin samalla viivalla ollut:

TPS: Aika samoilla sijoilla Kärppien kanssa. Uusi päävalkku asetti kysymysmerkkejä, mutta mm. Kallio&Perrin kaksikko piti vaatimustasosta huolen. Toki Filppulakin oli erittäin kova ja varma suorittaja. Hyökkäys ennakkoon kovempi kuin Kärpillä, mutta Puolustus aika samaa tasoa. Kaksi tähtipakkai Heikkisen ja Tallinderin muodossa. Molarit parempaa keskikastia (Setänen-Tirronen)

Lukko: Virran projekti vasta alkutekijöissä. Joukkueessa monia kovia, meritoituneita ja rautaisia konkareita. Mutta samalla joukkue oli vähän pöhöttynyt ja mukavoitunut. Rosterin puolesta samoilla näppäimillä Kärppien kanssa. Virran pestaaminen, kuitenkin antoi odottaa kovaa tulosta.

Ja Kärpistä tulikin jo kirjoitettua aiempaan viestiin, mutta mainitaan vielä se yksi yhteinen tekijä, minkä takia mm. nuo joukkueet rankkasi Kärppien edelle, oli huonosti sujunut edelliskausi ja uusi päävalmentaja. Suikkasen kaudella kaikki Kärppien arvota ajettiin aika lailla alas ja Marjamäen perintö kuseskeltiin oikein huolella ja ei ollut takeita, että huipulle noustaisiin takaisin noin nopeasti, kuin se Mamban alaisuudessa tapahtui. Vaikka kaikilla Kärppä-kannattajilla (minä mukaanlukien) oli hyvä tytinä Mannerista, oli hän kuitenkin täysin katsomaton kortti versus moni muu meritoituneempi koutsi. Ei ollut mitään takeita tuollaisesta tuhkimotarinasta.

Myös Kärppien kärkirooleihin hankituilla pelaajilla, itse asiassa lähes joka ikisen päällä leijui paljon kysymysmerkkejä, joita avasin tuossa edellisessä viestissäni. Otetaa nyt yksi esimerkki. Ei esim Junttila-Ruohomaa-Bertrand kolmikosta kukaan ollut ennakkoon Liigan tähtipelaaja Kyllä omasta mielestäni Kärpät lähti tuohon kauteen hyvinkin vaatimattomalla joukkueella ja kauden alussa se ei ollut kärki ryhmä, mutta kauden loputtua se oli, koska Junttila, Ruohomaa, Bertrand, Leskinen, Mäenalanen, Lasu, Hakanpää, Kivihalme, Vehviläinen muun muassa ottivat huikeat harppaukset ja kehittyivät Liigan tähtipelaajiksi. Kukaan noista edellä manituista ei sitä kauden alussa kuitenkaan ollut.

Ehkä tämä oli osa syy miksi niin moni povasi vaikeaa kautta Kärpille, koska lähes kaikki Kärppien kärkipelaajat olivat täysiä kysmysmerkkejä. Eikä ne Kärppien alaketjutkaan vakuuttaneet. Niiden tavoite oli pelata 0-0 peliä. Siis meidän 3.ketju kauden alussa oli Ikonen-Kestilä-Junnila. Kuinka moni ajatteli, että tuo on riittävä 3.ketju ja ns. "secondary scoring" osasto mestarijoukkueelle?

Yksi syy mm. miksi Kärpät kuitenkin nousi mestariksi oli se, että muutkin yrittivät nopeuttaa peliänsä ilman päätä ja häntää, kun taas Mamba oli tehnyt kotiläksynsä. Ja Kärppien joukkue oli kuitenkin aiempiin vuosiin verrattuna erittäin vaatimaton ja kysymysmerkkejä täynnä. Toki kyllähän Kärppiä silti oli ihan syytä povata TOP6, koska siellä Kärppien pitäisi joka kausi olla, kuten viestini alussa mainitsin. Mutta kyllä fatka on se, että noista kolmesta edellisestä Mamban kaudesta, niin tuo ensimmäisen kauden joukkue oli nimellisesti kaikkein heikoin ja vaatimattomin.

PS. Jos haluat vielä tarkempia perusteita Kärpistä, niin ne näet tästä viestistäni, jossa perkaan aika lailla, joka ikisen Kärppien kentällisen tuolta kaudelta.
Niinkuin omalta näppäimistöltäni lähtenyt teksti. Yhdessä asiassa olen kuitenkin eri mieltä likipitäen kaikkien kanssa. Mamba toi "ruotsalaisen pelityylin" Suomeen. Kärpät oli ensimmäinen joukkue, joka harjoituspeleistä lähtien harjoitti koko viisikolla karvaamista ja esitti varsinaista vauhtikiekkoa. Se oli jotakin sensaatiomaista, kun jotkut joukkueet olivat oppineet vasta Marjamäen trappikiekon ja yhtäkkiä pitikin pelata nopeasti ja reagoiden. Kauden mittaan muut joukkueet kyllä oppivat pelaamaan Kärppiä vastaan, mutta mun mielestä vasta seuraavalla kaudella alkoi se muiden joukkueiden pelin nopeuttaminen Mannerin tyyliin. Ainakin isossa kuvassa. Pari joukkuetta saattoi jo kauden aikana päästä hieman jyvälle mistä oli kyse.
 

Micol

Jäsen
Pakko korjata sen verran, että en itse ainakaan missään vaiheessa väittänyt Kärppien olevan keskikastin altavastaaja joukkue tuolloin, vaan totesin, että Kärpät ei ollut kärkiryhmä kauden alussa. Aika samoilla linjoilla olen kanssasi Kärppien, niistä sijoista mihin Kärpät kauden alla rankattiin. Itse rankkasin Kärpät tuolloin about sijoille 4.-6. Toki varmaan hieman makuasia käsittääkö nuo sijat keskikastina vai miten.
Et toki väittänytkään, se oli Numero13, joka väitti Kärppien olleen rosteriltaan keskikastia ennen kauden alkua. Halusin vain kysyä sinulta listausta joukkueista, koska vastasit minulle aiempaan viestiini aiheeseen liittyen. Nuo 4.-6. sijat nyt ei vielä ole kyllä keskikastia ja sitä todellista altavastaajaosastoa, vaikka miten päin pyörittelisi. Ne joukkueet tulevat noiden sijojen jälkeen.

Eiköhän tämä ollut nyt tässä. Kaikki tarvittava sanottu aiheesta. Alan nyt ryyppäämään ja pelaamaan muijan kanssa Tuttu Juttu Shown peukalopottia. Se menee muuten aina vituiksi ja lähes kaikki väärin...
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Niinkuin omalta näppäimistöltäni lähtenyt teksti. Yhdessä asiassa olen kuitenkin eri mieltä likipitäen kaikkien kanssa. Mamba toi "ruotsalaisen pelityylin" Suomeen. Kärpät oli ensimmäinen joukkue, joka harjoituspeleistä lähtien harjoitti koko viisikolla karvaamista ja esitti varsinaista vauhtikiekkoa. Se oli jotakin sensaatiomaista, kun jotkut joukkueet olivat oppineet vasta Marjamäen trappikiekon ja yhtäkkiä pitikin pelata nopeasti ja reagoiden. Kauden mittaan muut joukkueet kyllä oppivat pelaamaan Kärppiä vastaan, mutta mun mielestä vasta seuraavalla kaudella alkoi se muiden joukkueiden pelin nopeuttaminen Mannerin tyyliin. Ainakin isossa kuvassa. Pari joukkuetta saattoi jo kauden aikana päästä hieman jyvälle mistä oli kyse.
Joo tämän Mamban pelityylihän oli se, missä oli otettu vaikutteita Ruotsista mm. Frölundalta ja tässä Lasu oli varmasti valtava apu valmennukselle. Mamba myös ihannoi vahvasti NHL:ää ja otti sieltä ja tästä Kanadan 2015 MM-kulta jengistä paljon vaikutteita. Taisi olla eräskin Johtava, joka nimitti tuota tuon kauden Kärppien peliä "Kärpät-Kanada lätkäksi".

Tavallaan olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tuo "virallinen" pelin nopeuttaminen tapahtui vasta tällä Mannerin hopea-kaudella. Eli silloin nämä joukkuueet alkoivat vasta saada ns. juonen päästä kiinni ja siinä pelissä oli tolkkua. Mutta kyllä omasta mielestäni tämä trendi alkoi jo kautta aikaisemmin tuolla Mamban ekalla kaudella. Mediassa rummutettiin hirveästi juuri ennen tuota 16-17 kautta, että "trap-kiekon aika on ohi", ja "on niin tylsää" ja "nyt aletaan pelata aktiivista kiekko" etc.

Ja kauden alla oli 15 joukkuetta, ja koutsia jotka julistivat, että nyt pelataan nopeaa lätkää ja trapit jää pois yms. Mutta se ero oli siinä, että kaikki muut lähtivät vähän soitellen sotaan, kun taas Mamba oli tehnyt kotiläksynsä. Hänpä olikin jo vuosia tarkkallut tätä kyseistä pelityyliä, kun taas muut koutsit saivat kesällä (osin median painostamana) idean, että "hei, nyt aletaan nopeuttaa peliä, kun se on trendikästä". Mutta ihan perseelleenhän tämä meni. Jos jotkut sanovat, että Mamba lahjoitti tuon kullan HPK:lle, niin samaa voisi jopa sanoa tuosta Rautakorven Tapparasta, joka oli materiaaliltaan ylivertainen. Tapparahan yritti, vaikka mitä ihmeen peliä tuon kauden aikana ja sielläkin lähdettiin nopeuttamaan peliä ja ihan perselleen meni. Sitten loppukaudesta ja pleijareissa yritettiin parsia kasaan, se vanha kunnon Tappara, mutta hävisi nyt vaan tällä kertaa kilpajuoksun Kärppiä vastaan.

Eli tavallaan uskon, että me molemmat olemme ihan samaa mieltä tästä asiasta, mutta katsomme tätä asiaa vain hieman eri tavalla. Koska tuo kunnon pelinnopeuttaminen alkoi tosiaan, vasta tuolla Mamban hopea-kaudella, ensin kun muut koutsit olivat sitä sen yhden kauden harjoitelleet ja epäonnistuneet siinä. Eli itse tavallaan näen, että ne juuret tuosta aktiivisesta pelistä juontavat juurensa tuohon Mamban ekaan kauteen, kun sitä nopeaa peliä opeteltiin, mutta moni joutui luopumaan siitä kesken kauden, koska se ei ottanut onnistuakseen ja sitten vasta seuraavalla kaudella lähdettiin viisampina ja valmiimpina nopeuttamaan sitä peliä
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni kovasti parjattu Ronkainen on ollut puolustuspään valopilkkuja.
Tähän on pakko tarttua. Samaa mieltä, siksi peukutinkin alkuperäistä. Jos Tanelia Saipa pelin jälkeen parjattiinkin, niin sitten saa parjata melkeinpä koko joukkuetta.Ja joo, ei ollut paras peli Tanelilta tällä kaudelta, mutta keltäpä se oli??? Koko kautta peilaten, on pelannut erittäin hyvin. Rohkeasti ja suht vähin virhein. Ja monesti peliä edistävästi. Toki niitä virheitäkin edelleen tulee, mutta huomioiden kokonaisuutta ( ja edelliskauden pelaamattomuutta) potentiaalia on edelleen hyvän/paremman keskitason puollustajaksi liigassa? Ehkäpä myös joissain muissa huippusarjoissa joskus tulevaisuudessa, kuka tietää? Mutta tämän kauden perusteella en tuomitse, päinvastoin , hyvillä mielin olen seurannut. Toivottavasti otteet jatkuvat samalla tasolla, mutta saa toki parantaakin ;) .
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kop
Suosikkijoukkue
Kärpät
Usein sinulta tulee ihan fiksuja jääkiekkopäätelmiä. Tässä lauot taas vaihteeksi sen verran ihmeellistä tekstiä, että piti vielä varmistaa nimimerkki uudelleen. Runkosarjan voitot 3/3, finaalipaikat 2/2, mestaruudet 1/2. (Karvas tappio, pienimmällä mahdollisella marginaalilla game sevenin jatkoerässä.) Jos tuosta oikeasti koittaa saada jotain tilastollista negaa Mannerin päälle, niin kyllä pitää ihmetellä kirjoittajan aivoituksia tai motiiveja. Mannerin pelikirjasta ja suorittamisesta suhteessa materiaaliin voi olla montaa mieltä, mutta tulosten suhteen ei epäselvyyttä ole. Tai siis ei pitäisi olla. Tällä palstalla tietenkin on.
Juuri tätä tarkoitin ja arvasinkin oikein että juuri sinä tulet luettelemaan noita lukuja. Puhtaasti tilastojen perusteella play-off saldo osoittaa kiistatta laskevaa käyrää. Mutta se ei ollut minun varsinainen pointtini. Ne vain näyttävät tilastoissa sen, minkä itse olen havainnut kentällä näinä vuosina. Pelillisestikin Mannerin aikakauden trendi on ollut laskeva. Ensimmäisellä kaudella Kärpät oli suorastaan dominoiva myös kenttätapahtumissa. Käytännössä jokainen vastustaja oli helisemässä Kärppien uuden ja raikkaan pelitavan vuoksi. Siitä eteenpäin, kausi kaudelta yhä useampi vastustaja on päässyt jyvälle Kärppien pelitavasta, koska se ei ole kehittynyt näinä vuosina yhtään mihinkään. HPK löi finaalissa toisena vuonna Kärpät heikommalla materiaalillaan tasan sen vuoksi, että heillä oli ollut kaksi kautta aikaa opiskella vastalääkkeet Kärppien peliin. Viime kauden lopulla ei pleijareita päästy valitettavasti näkemään, mutta kevätpuolella Liigassa oli jo useita joukkueita, jotka tiesivät miten Kärpät lyödään. Nyt neljäntenä Mannerin kautena Kärpät ei edes ole enää se pelitavallinen edelläkävijä. Lukko, KalPa, Ilves etunenässä eivät ole enää Kärppäpeleissä niitä, jotka koittavat keksiä vastalääkkeitä. Heillä on niin selvät sävelet siitä miten Kärpät voitetaan, että Kärpät itse näyttää jo avuttomalta kentällä.

En minä kiistä Kärppien menestystä viime kausilta. 3/3 runkosarjavoittoa ja 2/2 finaalia on hemmetin kova saavutus. MUTTA periaatteessa kyse on samasta kuin sijoitusmaailmassakin. Peräpeiliin katsominen ei ole tae tulevaisuudesta. Tulevaisuuden näkymät on se ratkaiseva seikka. Onko eväitä menestykseen tulevaisuudessa. Kärppien tämän hetkinen tulevaisuus vaikuttaa minun silmin siltä, että Kärpät ei ota mitalia tällä kaudella. Perusteena on se, että pelitapa ei ole uudistunut oikeastaan mitenkään Mamban ekan kauden jälkeen. Päinvastoin se näyttää menneen huonompaan suuntaan. Tämän kauden Kärppäkiekossa pelitapa loistaa kokonaan poissaolollaan. Kärpät napsii nykyisin sarjapisteitä lähinnä hyvien yksilöiden avulla. Ei niinkään toimivalla taktiikalla, kuten joukkuepelissä kuuluisi olla.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos kauden 2017-2018 ennakkoarviot kiinnostaa niin täältähän löytyy vähän kättä pitempää (laitoin suoraan sivulle 5 niin alkaa olla vähän lähempänä kauden alkua):

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kop

Micol

Jäsen
Jos kauden 2017-2018 ennakkoarviot kiinnostaa niin täältähän löytyy vähän kättä pitempää (laitoin suoraan sivulle 5 niin alkaa olla vähän lähempänä kauden alkua):

Niin - erilaisia veikkauksia löytyy yhtä monta kuin on kirjoittajaakin. Ei mitään ihmeellistä sillä saralla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Porvoon Kärppä Erikoinen on väite, että Kärppien playoff-saldo näyttää kiistatta laskevaa käyrää. Tiedät sen kyllä itsekin. Tilastoista et todellakaan saa mitään tukea väitteille Kärppien laskevasta trendistä. Yhtäkaikki, Kärpät oli, kuten kirjoitat, huikea hyökkäyssuuntaan ensimmäisellä Mannerin kaudella runkosarjassa. Se oli raikas ja ihana runkosarja. Mestaruuden voittamiseksi sitäkin pelitapaa piti sitten kuitenkin rukata konservatiivisempaan suuntaan. Mestaruus tuli.

Toisellakin Mannerin kaudella Kärpät voitti runkosarjan. Syitä hopeaan ja HPK:n mestaruuteen on useita. Isolta osalta ne kiteytyvät HPK:n erinomaisuuteen. Ennen gamesevenin jatkoajalla ratkennutta finaalisarjaa HPK oli tuhonnut monien ylistämän Tapparan. Sitä, että Kärpät pelasi finaalissa ja kärsi täpärän tappion, ei voi laskea Mannerin CV:ssä huonoksi asiaksi. Toki mestaruus olisi ollut huikea kruunu, mutta tuo hopeakin kertoo korkeasta suoritustasosta, eikä missään nimessä voi sanoa laskevaksi trendiksi isossa kuvassa.

Kärpät päätti viime kauden runkosarjan voittoon. Kärpät oli kaikkien vedonlyöntitoimistojen ykköshevonen. Runkosarja on kokonaisuus, jossa hyvissä asemissa olevat joukkueet voivat aloittaa valmistautumisen pudotuspeleihin hyvissä ajoin. Pelkän kevätkauden tarkastelu johtaa tästä syystä harhaan. Tämän kokonaisuuden hahmottaminen on monelle hankalaa. Se, ettet sinä uskonut Kärppien mestaruusmahdollisuuksiin, ei ole iso asia muuten kuin tämän keskustelun kannalta. Kärpät oli ykkössuosikki ja Manner onnistunut jälleen. Taas tilastojen valossa on kyllä ihmeellistä puhua laskusuunnasta.

Parhaillaan on syytä katsella rauhassa Kärppien tämän kauden iskukykyä ja sitä, mikä joukkue on Liigassa lopulta pelillinen edellä kävijä. Kymmenen peliä on nyt takana. Kauden alussa Kärpät oli täyttä timanttia. Sitten tulivat yllättävät ja erikoiset haasteet. Ne pitää huomioida. Jos siihen ei pysty, astuu jälleen harhaan.

Ymmärrän hyvin kriittiset näkemykset ja ajatukset Mannerin väljähtymisestä. Ne voivat hyvin osua oikeaan, vaikka itse omaankin toisenlaisen vision. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että tilastoilla tätä alamäkeä koetetaan perustalla. Se on ajattelemattomuutta, hölmöyttä tai ehkäpä epärehellisyyttä.

Otit esille sijoitusmaailman. Kyllä sijoituspuolellakin historia merkitsee paljon. On varmoja kohteita, joihin luotetaan. Kärpät lukeutuu tässä vertauskuvassa niihin. Manner ja Kärpät on varmasi symbioosi, jota sijoitusmaailmassa arvostetaan. Toki riskisijoituksilla voi sitten hakea iso tuottoa. Varmempaa on kuitenkin sijoittaa sellaiseen, joka on tehnyt hyvää tulosta jo pidempään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta silti pysyn kannassani ja totean, että ei ollut mitenkään "satavarmaa", ainakaan omasta mielestäni, että molemmat pystyvät nousemaan Liigan mestarijoukkueen kärkikenttien vaadittavalle tasolle ja vieläpä kaikkein tärkeintä, kantamaan pudotuspelien ja (sinne lähdettäessä) ennakkosuosikin paineet harteillaan ja olemaan silti eturivin äijiä. Toki en sitä sano, etteikö joku olisi tätä voinut nähdä ja pitää, kuten mainitsit itsestäänselvänä. Itse en ollut ollenkaan niin varma, vaikka kaikki varmasti sen kovan potentiaalin näkivätkin
Tuollainen "silti pysyn kannassani" kirjoittelu on minun makuuni outoa tällaisessa tilanteessa, kun lopputulema on jo selvillä. Urheilussa mikään ei ole ennakkoon itsestään selvää. Sehän siinä juuri kiehtookin, jännitys. Kuten kirjoitin, pidin melko lailla selviönä, että Leskinen ja Mäenalanen lyövät läpi. Luottoni oli kova ja se realisoitui. Leskiseen ja Mäenalaseen luottivat myös Manner ja Aho. Se tekee omalta osaltaan tuon kauden joukkueen rakennuksesta niin superhienoa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tuollainen "silti pysyn kannassani" kirjoittelu on minun makuuni outoa tällaisessa tilanteessa, kun lopputulema on jo selvillä. Urheilussa mikään ei ole ennakkoon itsestään selvää. Sehän siinä juuri kiehtookin, jännitys. Kuten kirjoitin, pidin melko lailla selviönä, että Leskinen ja Mäenalanen lyövät läpi. Luottoni oli kova ja se realisoitui. Leskiseen ja Mäenalaseen luottivat myös Manner ja Aho. Se tekee omalta osaltaan tuon kauden joukkueen rakennuksesta niin superhienoa.
En ihan saanut viestistäsi kiinni, kun sanot, että tuo statementtini oli outo, koska lopputulos on jo selvillä? Tarkoitin tuolla sitä, että kauden alussa he eivät olleet supertähtiä, eikä se ollut mikään selviö. Eli yritin ns. matkata tuohon kauteen alkuun ja tarkastella tilannetta, mikä se oli silloin. Eli pysyn kannassani kun totean, että mielestäni Lesen ja Sakun nousu liigan eturiviin ei ollut selviö.

Pakko myös todeta, että kyllä itsekin pidin tuon duon nousua "erittäin todennäköisenä", koska alla olivat erittäin onnistuneet loppukaudet Suikkasen alaisuudessa ja olin itsekin sitä mieltä, että ensi kaudeksi isompaa ruutua, koska potentiaalia todellakin oli ja oli "erittäin todennäköistä", että lopullinen läpimurto tulee, mutta en sanoisi, että selviö.

Voi olla, että meillä on tässä tällainen käsitteellinen ero, koska itse käsitän termin "selviö" sellaisena asiana, joka on täysin päivänselvä asia, että tulee tapahtumaan ja epäonnistumisen mahdollisuus on lähes olematon. Joten tämän pohjalta en sanoisi, että Lesen ja Sakun nouseminen Liigan-tähdistöön oli tuolloin selviö. Mutta kuten totesin, itsekin pidin silti erittäin todennäköisenä tätä ja kyllä minullaki oli todella kova luotto tähän kaksikkoon. Hienoa, että Aholla ja Mannerillakin oli. Ja niin kuuluikin, koska ovat ammattimiehiä ja se onkin asiaan kuuluvaa, koska vastasivat joukkueen rakentamisesta.

Mutta tottakai tämä on vähän turhaa vääntöä, koska tämä ei liity isoon kuvaan mitenkään, vaan bongasit tämän kommentin tuosta viestistäni, jossa hieman kärkkäästi totesin "sylkykuppi" Mäenalanen etc. ja tarkoitus oli tuolla vain korostaa tätä, että Kärppien materiaali ei ollut ennen kauden alkua muiden kärkiryhmien tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin - erilaisia veikkauksia löytyy yhtä monta kuin on kirjoittajaakin. Ei mitään ihmeellistä sillä saralla.

Itse asiassa en edes lukenut tuon keskustelun viestejä, huomasin vain pikavilkaisulla että aiheesta käytiin keskustelua. Eli ei ollut tarkoitus ottaa mitenkään kantaa. Joka tapauksessa näissä ennakkokeskusteluissa tuppaa olemaan sekin juttu, että ne humpaavat melkoisesti kauden alla sen mukaan ketä kukin hankkii ja missä vaiheessa. En muista tekikö Kärpät kovia hankintoja syksyä vasten tai syksyllä.

Sitten on vielä sekin tekijä, että monessa joukkueessa todellinen pelaajiston taso on kovempi tai heikompi kuin mitä yleisesti veikataan. Itse asiassa tuo 2017-2018 taisi olla hyvänä esimerkkinä siitä, että Kärppien joukkue olikin lopulta melkoisen kova kun useampi pelaaja teki tuonkin jälkeen kovia tehoja muualla.

Hyökkäyksessä oli mm. Junttila, Bertrand, Ruohomaa, Mäenalanen, Leskinen, Lasu, Kupari, Sailio, Humaloja, Karvinen ja vähän aikaa Vesalainenkin. Pakkeina puolestaan mm. Koivisto, Heshka, Hakanpää, Kivihalme ja Kukkonen. Maalissa Veini ja Rynnäs. Eli ainakin jälkikäteen katsottuna kova joukkue.
 
No niin pahin pettymys on nieltynä Saipa tappiosta.

Kohti uutta ja luulisi pelin parantuvan ,koska ei se huonommaksikaan voi mennä.

Mannerin puheet enemmän katsojia Raksilaan on mun mielestä aika ontuva jos tarkoitti sillä peliesityksen parantuvan? Sama se on liigassa kaikilla, ettei katsojia oikein ole.

Joka kausi on tullut näitä ohipelejä ennenkuin muistetaan se työmäärä, hiki ja veri mitä sinne kentälle pitää jättää saadakseen pisteitä liigassa.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En oo montaa peliä Kärpiltä nähnyt, mutta ne mitä olen katsonut niin ei siellä nyt mitään perustavanlaatuisia ongelmia ole. Joskus maalinteko ei onnistu ja se yleensä vie tsemppiä koko joukkueelta. Laatu pelaajissa riittää kyllä ja maalivahdit on hyviä.

Mulla on myös täysi luotto valmennusjohtoon, että he saavat homman rullaamaan. Mitään paniikkia ei ole. Tappara on joskus vuoden vaihteeseen vetänyt höntsällä ja silti olivat finaalissa.

Ja toisekseen joillakin joukkueilla on nyt aika paljon NHL-lainoja, jotka saattavat häipyä tammikuussa. Ne on silloin isoja menetyksiä. Kärppien linja on ollut järkevä.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
@Porvoon Kärppä Erikoinen on väite, että Kärppien playoff-saldo näyttää kiistatta laskevaa käyrää. Tiedät sen kyllä itsekin. Tilastoista et todellakaan saa mitään tukea väitteille Kärppien laskevasta trendistä. Yhtäkaikki, Kärpät oli, kuten kirjoitat, huikea hyökkäyssuuntaan ensimmäisellä Mannerin kaudella runkosarjassa. Se oli raikas ja ihana runkosarja. Mestaruuden voittamiseksi sitäkin pelitapaa piti sitten kuitenkin rukata konservatiivisempaan suuntaan. Mestaruus tuli.

Toisellakin Mannerin kaudella Kärpät voitti runkosarjan. Syitä hopeaan ja HPK:n mestaruuteen on useita. Isolta osalta ne kiteytyvät HPK:n erinomaisuuteen. Ennen gamesevenin jatkoajalla ratkennutta finaalisarjaa HPK oli tuhonnut monien ylistämän Tapparan. Sitä, että Kärpät pelasi finaalissa ja kärsi täpärän tappion, ei voi laskea Mannerin CV:ssä huonoksi asiaksi. Toki mestaruus olisi ollut huikea kruunu, mutta tuo hopeakin kertoo korkeasta suoritustasosta, eikä missään nimessä voi sanoa laskevaksi trendiksi isossa kuvassa.
Tämä keskustelu taisi jo loppua, mutta kyllä ennen kautta 2017-2018 konsensus minustakin oli että Kärppien joukkue ei ole kovin hyvä. Joku liigaliitekin taisi tollouksissaan veikata kärppiä sijoille 8 - 9. Jälkikäteen on helppo sanoa, että joukkue oli hyvä, mutta lainattu kirjoittaja taisi olla yksi harvoista joka näki sen etukäteen.

HPK oli hyvä, mutta lisäänpä vielä pari sanaa. Aika usein toistuu tuo väite Kärppien materiaaliedusta HPK:lle hävityssä finaalissa. Kärpillä oli tuossa kuitenkin ongelmia. Ensinnäkin runkosarjassa pisteitä mättäneet Heponiemi ja Kupari katosivat kuvasta fyysisemmässä playoffs pelissä. Siinä meni kakkoskenttä. Sitten Leskinen ja Jokinen pelasivat pahasti loukkaantuneina ja Pyörälä oli kokonaan sivussa. Ei loukkaantumisilla saa tietysti liikaa selitellä, mutta turhaa on puhua selvästä materiaaliedustakaan. Etenkin kun se meni niin tiukalle että HPK oli lopulta myös onnekkaampi. Viimeisessä ottelussakin Kärpät oli aktiivinen ja yleensä onni on suosinut rohkeaa, nyt maalinteko vaan epäonnistui.

Viime kaudella huolestutti heikko menestys TOP 6 joukkueita vastaan, mutta eihän sitä saa koskaan tietää miten siinä olisi käynyt.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Porvoon Kärppä Erikoinen on väite, että Kärppien playoff-saldo näyttää kiistatta laskevaa käyrää. Tiedät sen kyllä itsekin. Tilastoista et todellakaan saa mitään tukea väitteille Kärppien laskevasta trendistä. Yhtäkaikki, Kärpät oli, kuten kirjoitat, huikea hyökkäyssuuntaan ensimmäisellä Mannerin kaudella runkosarjassa. Se oli raikas ja ihana runkosarja. Mestaruuden voittamiseksi sitäkin pelitapaa piti sitten kuitenkin rukata konservatiivisempaan suuntaan. Mestaruus tuli.
Vielä erikoisempaa on väittää sarjaa 1, 2, x joksikin muuksi kuin laskevaksi (kun puhe on sarjasijoituksesta).

Toki, ei tästä ole kauaakaan kun eräs arvostettu matemaatikko väitti ihan pokkana, että 2+2 voi olla myös 5. Silti väitän itse (näin Lukio-pohjalta) että kakkonen on huonompi kuin ykkönen. Ja pelaamattomat pleijaritkin on huonompi kuin kakkonen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Vielä erikoisempaa on väittää sarjaa 1, 2, x joksikin muuksi kuin laskevaksi (kun puhe on sarjasijoituksesta).

Toki, ei tästä ole kauaakaan kun eräs arvostettu matemaatikko väitti ihan pokkana, että 2+2 voi olla myös 5. Silti väitän itse (näin Lukio-pohjalta) että kakkonen on huonompi kuin ykkönen. Ja pelaamattomat pleijaritkin on huonompi kuin kakkonen.

Siitä en ole samaa mieltä, että pelaamattomat pleijarit on huonompi kuin kakkonen. Miten ihmeessä niin voisi olla? Ei se ole huonompi tai parempi kuin mikään sijoitus.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vielä erikoisempaa on väittää sarjaa 1, 2, x joksikin muuksi kuin laskevaksi (kun puhe on sarjasijoituksesta).
Kun Kärppien runkosarjasijoituksista (1,1,1) ei saa laskevaa käyrää, koetat tehdä sitä finaalisarjan game sevenin jatkoaikahäviöstä. Kyse ei ole ajattelemattomuudesta. Jäljelle jäävät siis joko hölmöys tai epärehellisyys, ehkäpä molemmat. Ihan sama.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Kun Kärppien runkosarjasijoituksista (1,1,1) ei saa laskevaa käyrää
Olen samaa mieltä, että tuloksista laskevaa käyrää ei saa aikaiseksi. Tuloksellisesti Kärpät on ollut jopa selvästi sarjan paras joukkue Mannerin valmentajakaudella. Runkosarja on niin pitkä otanta, että se osoittanee jo aika hyvin voimasuhteet pitkässä juoksussa. Toissa kauden mestaruus meni HPK:lle, mutta finaalisarja oli niin tasainen, että en uskaltaisi väittää joukkueiden välisen paremmuuden ehtineen vielä siinä ratketa, voittaja toki ratkaistiin sovitun systeemin mukaisesti.

Tuloksia huomattavasti parempi oli se "laskeva trendi" -leirin alkuperäinen argumentti, että väitettiin Kärppien pelaamisen tason suhteessa muihin kärkijoukkueisiin olleen laskussa. Tämä saattaakin pitää paikkansa, mutta Liiga on kokonaisuutena niin heikkotasoinen, ettei se vielä ehtinyt näkyä kokonaistuloksissa. Tason laskusta huolimatta Kärpät hallitsi pelillisesi lähes kaikkia viime kaudenkin otteluita, vaikka varsinkin merkittävä osa kotiotteluista olivat heikkotasoista kiekkoa, kummaltakin paikalla olevalta joukkueelta. Sama tilanne on ollut nyt koronakaranteenin jälkeisissä peleissä. Sen sijaan kauden pari-kolme ensimmäistä peliä olivat mielestäni varsin lupaavan oloista tekemistä. Nyt on mielenkiintoista nähdä, kuinka peliä saadaan kehitettyä, jahka joukkue pikku hiljaa pääsee normaalimpaan rytmiin kiinni.
 

Henkka40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Ketut
Kaikki ketjut on näyttänyt huonolta, missä Aleksi Mustonen on pelannut alkukauden aikana. Aatu Räty vaan rohkeasti tilalle ja Mustonen katsomoon.

Itellä taas jäi ekasta erästä ainoastaan mieleen se Mustosen hieno haasto 1vs1 tilanteessa josta sai vielä hyvän vedonkin aikaan. Koko muu jengi ois heittäny kiekon päätyyn tai mennyt kulmiin pyörimään.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itellä taas jäi ekasta erästä ainoastaan mieleen se Mustosen hieno haasto 1vs1 tilanteessa josta sai vielä hyvän vedonkin aikaan. Koko muu jengi ois heittäny kiekon päätyyn tai mennyt kulmiin pyörimään.
Tilastopoikkeama. Tuurilla ne laivatkin seilaa jne.

Itseasiassa juuri tänään töistä kotiin ajellessani mietin, että kumpi lie vetää huonommin, Kuusamontie ruuhka-aikana vai Aleksi Mustonen. Tulin lopulta siihen tulokseen, että Mustonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös