Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 144 166
  • 868

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yksi keskiviikon Kuopion peli sinne tänne. Onneksi ei tarvitse tällä kaudella enää tuonne eksyä. Eteenpäin.

Tää matsi olisi siinä mielessä ollut kiva voittaa, että eroa KalPaan ja sääliviivaan olisi tullut lisää, nyt se kaventui. Toisaalta, tässä on ihan helvetisti pelejä edessä ja ihan luottavaisina tässä voidaan katsoa tulevaan.

Ei tosiaan hirveästi herättänyt tunteita tämäniltainen. Eteenpäin.
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Hyvä tunne viime peleistä tuli ja pisteethän ne heti meni (runoilijan alku). Eikai siinä muuta. Viimeinen erä vahva, mutta viimeinen puristus jäi vähän piippuun. Ykkönen yössä. Varsinkin Mäciltä puolivillaista tekemistä. Tunne jäi puuttumaan, mutta sehän se vissiinkin KalPan pelitavan tarkotus on, ettei omia bambeja vaan satu. Markkanen aika yössä. Muutenkin tuntuu, että melko usein SaiPa maalivahdeille ei tule niin älyttömästi torjuntoja, mutta pääsee sitten tommosia helpompia. Harmi jos Markkasen nukahdukset taas alkoi. Ostetaan toi Kilpeläinen ens kaudeksi:)
Mutta, mutta..ettiäpäin. Tämmöstähän nää SaiPan pelit on ollut tällä kaudella: välillä kulkee helvetin hyvin ja sitten taas välillä tulee ohi pelejä. Toivotaan kuitenkin, että tämäniltainen nyt jäi tähän ja ensi matsissa taas vedetään täysii. Kyllä tästä hyvä tullee.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kumpaa se on ollut SaiPan hyvyyttä vai vastustajan huonoutta, jos peli on kääntynyt tällä kaudella voitoksi? Mikäli ei tule kovan luokan vahvistuksia, niin aivan turha haaveilla mitallista? On se vaan edelleenkin aika sekavaa tuo peli, näin maallikon silmistä.

Hohhoijaa.

a) On aivan turhaa spekuloida, voittaako joukkue x jonkin keskiviikon nyhjäyksen omalla hyvyydellään vai toisen huonoudella. Kausi kattaa 60 peliä, joten parhaat joukkueet yleensä sijaitsevat kärkipäässä. Ja kappas kummaa, SaiPa löytyy sijalta neljä.

b) Kovan luokan vahvistukset eivät automaattisesti takaa mitalia. Heistä on saatava lisäarvoa ja mahdollisesti ensi kauden sopimuspelaajia.

Ja lopuksi kysymys: oletko katsonut tämän vuoden puolella muita otteluita SaiPalta kuin tämän päiväisen?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei mikään joukkue voi voittaa kaikkia pelejä ja tässä oli kuitenkin kuuden ottelun pisteputki takana ja nämä putket katkeaa aina joskus ja jossain kohtaa. Ei SaiPa nyt varsinaisesti huono ollut, mutta KalPa osasi jäädyttää pelin kyllä taitavasti. Markkasella ei kieltämättä ollut ehkä ihan paras päivä, eikä ihan kaikilla muillakaan, mutta tälläistä se on pitkässä juoksussa. Focus ja huipputekeminen ei voi olla online-moodissa joka päivä.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se on vaan tosiasia että oma kiekolllinen peli ei mielestäni ole kovin kummoisessa kunnossa pleijareita silmällä. Roiskitaan minne sattuu ja toivotaan toivotaan että joku olisi seisovin jaloin ottamassa lätkää vastaan. Voisi sano että kiekko päätyyn ja perään........

Ehkä ensimmäisessä kommentissa oli vähän jyrkempi näkemys, tämän voisin jopa allekirjoittaa, MUTTA...

Eilisestä pelistä on turha vedellä johtopäätöksiä. Kalpa pelaa kiekollista peliä, ja jokainen keltaisten ja mustien välinen kamppailu näyttää siltä, että Kalpa vie peliä. Edellinen vierailu Kuopiossa ratkasi kahteen kiekonmenetykseen, josta ensimmäisestä rankaisi Leivo ja toisesta Rau. Eilenkin tarvittavat paikat olivat olemassa voittoon, mutta Kalpa vei maalintekotehokkuuden ja maalivahtipelin.

En nyt enkä tulevaisuudessa halua nähdä Lasse Lappalaisen, Johan Larssonin, Simon Backmanin,.. no oikeastaan kenenkään kiekottelua omalla alueella. Pelatkoon Kalpa tyylillään. Hallikin on Kisapuistossa varmasti täydempi, kun edes vähän rytinää. En ihmettele yhtään miksi Kalpan yleisökeskiarvo huitelee jossain 3100 tietämillä.

Ärsyttikin oikein se penteleen selostaja Ruudussa, joka toitotti 2. erän viime minuuteilla "että menee täysin Kalpan pelisuunnitelman mukaan", kun ottelu oli mielestäni 3-1-maalin jälkeen täysin SaiPan pelisuunnitelman mukainen.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
KalPan maalit: Ensimmäisessä SaiPan pakki pelasi päin persettä, piti kiilata mies vaikka maalin taakse, jätti kuitenkin väylän maalille auki ja haukotteli itse vieressä ja sinnehän se helähti. Toinen ja kolmas helppoja vuorostaan Markkasen nukkuessa, ei vain voi noin laskea etukulmasta sisään.
Unijukka oli SaiPan pelissä paras eilen, mutta ehkä se jukka sitten seuraavassa pelissä olisi vaikka pelin ajan paskalla, eikä poikien paidan sisässä.

Sitten pieni varoitus: Kun vahvistuksesta/ vahvistuksista puhutaan ja toivotaan, niin ei kannata hirveästi pettyä jos mitään ihmemiehiä ei tulekkaan, sillä noin puolitoista kuukautta sitten Tuomenoksa Etelä-Saimaassa sanoi, että etupäässä kotimaisia pelaajia katsellaan.
Ehkä silloin kyseessä on sellaisia pelaajia, jotka mahdollisesti jatkaa täällä myös ensi kaudella.
Tuo vastaus oli kysymykseen mahdollisesta Nokelaisen korvaajasta, jos Noksu ei pystykkään jatkamaan.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
[QUOTE="lautamies, post: 6257068, member: 5151"Toinen ja kolmas helppoja vuorostaan Markkasen nukkuessa, ei vain voi noin laskea etukulmasta sisään.[/QUOTE]
Tämä. SaiPa loi aivan tarpeeksi paikkoja ja kahdella tehdylläkin tämä olisi pitänyt voittaa. Edelleen ihmettelen, että Jussia peluutettiin KooKoota vastaan. Ylipeluuttaminen on ennenkin näkynyt seuraavissa peleissä ja näkyy taas.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Tuohon viimeiseen kohtaan vastaan, että KYLLÄ! Ensimmäisen SaiPan pelin olen käynyt katsomassa vuonn 1969 ja sen jälkeen on jokunen peli tullut käytyä katsomassa. Näiden vuosien saatossa on tullut nähtyä jokunen nousu ja tuho. Ei pidä pelkästään tätäkään penkkiurheilua harrastaa pelkällä tunteella. Se on vaan tosiasia että oma kiekolllinen peli ei mielestäni ole kovin kummoisessa kunnossa pleijareita silmällä. Roiskitaan minne sattuu ja toivotaan toivotaan että joku olisi seisovin jaloin ottamassa lätkää vastaan. Voisi sano että kiekko päätyyn ja perään........

Se on vaan jännää, että kiekollinen peli ei ole kunnossa, mutta samaan aikaan ollaan liigan kärjessä tehdyissä maaleissa. Millaista dominointia SaiPan pitäisi esittää, että karjalaiset olisivat tyytyväisiä?

Lisäyksenä vielä: SaiPa on myös kärjessä, jos tarkastellaan hyökkäyspään ja puolustuspään aloituksien suhdetta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Korkealle on tosiaan vaatimukset nousseet. =) En oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia noin kannattajakulttuurin kehittymisen suhteen.

Muistan vielä ne ajat, jolloin haaveiltiin, että edes yllettäisiin sijalle 10. ja sitä kautta säälien vikaan ruutuun!
 

ahal

Jäsen
Korkealle on tosiaan vaatimukset nousseet. =) En oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia noin kannattajakulttuurin kehittymisen suhteen.

Muistan vielä ne ajat, jolloin haaveiltiin, että edes yllettäisiin sijalle 10. ja sitä kautta säälien vikaan ruutuun!
Niin, ehkä tässä alitajuisesti vaikuttaa mm. sellainen seikka, jonka me vanhemmat lätkänkuluttajat vielä hyvin muistamme. Eli legendaarisen Neuvostoliiton punakoneen, joka höyrysi vastustajansa kumoon 1960-80-luvulla. Armeijan upseereista koostunut maajoukkue (ja myös muutama seurajoukkue) harjoitteli ja pelasi työkseen. Kuvioita hierottiin niin kauan, että kaverit löysivät toisensa vaikka silmät sidottuina. Usein heidän kiekon siirtelynsä lähenteli taidetta. Punakone edusti pitkään jääkiekkoilun "korkeinta eurooppalaista standardia". Toki Amerikassa NHL oli myös kova, mutta yhteistyötä ei juuri ollut ennen 70-lukua.

Miten tämä liittyy SaiPaan? No sputnikit eivät ole koskaan päässeet lähellekään "tuota absoluuttista osaamista", vaikka tekevät hommaa nykyään työkseen. Eivät tosin ole venäläiset perillisetkään. Mutta minusta(kin) on luontevaa, että lajissa kuin lajissa pyritään kehittymään. Jos virheiden täyttämä 6-5 -voitto tyydyttää pelaajia ja valmentajia, aletaan olla heikoilla jäillä. Mieluummin katselen 2-1-voittoa tai 1-2 tappiotakin, kun se tulee hyvällä pelillä. Jos taas vastustaja on ylivoimainen ja vie matsin 0-5, rispektit sinne.

SaiPa on tietysti ansainnut pelaamalla nykyisen sijansa liigakartalla ja on kautta ajatellen varmaan lähellä "oikeaa tasoaan". Itseäni on häirinnyt jonkin verran se, että pelin taso (tai joukkueen pelivalmius) heittelee aika lailla. Välillä ollaan satasella mukana koitoksessa ja klaarataan se kliinisesti, mutta toisinaan kellutaan ulapalla alusta asti. Epätasaisuus pistää epäilemään, että riittääkö keskimääräinen "ok-suoritus" enää pleijareissa. Kun se perusvarmuus ei ole ihan sarjan kärkeä kuitenkaan. Tällä kaudella suoritusvarmuus on tosin Kärppiä lukuun ottamatta heitellyt muillakin, mikä parantaa luultavasti SaiPankin osakkeita loppupeleissä. Niissä ei kuitenkaan voi enää suuria muutoksia tehdä, paketin tulee olla kasassa jo ennen. Ja sen tulisi pitääkin ainakin 10-15 matsin verran, jos kokemusta kummempaa meinataan saavuttaa.

Punakoneesta vielä. Jos aikamatkailu onnistuisi ja Harlamov, Mihailov, Petrov ja kumppanit (Moskovan ZSKA) voisivat otella nyky-SaiPaa vastaan, veikkaanpa, että kyyti olisi yhä kylmää. Ei taitaisi KHL:stäkään löytyä pysäyttäjää veijareille.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa on kerännyt hyvin pisteitä. Itse asiassa lähes ennätystahtiin. Tuloksellisesti siis erittäin ok. Ja tämä ilman tärkeintä hyökkääjää. Nokelaisen kanssa oltaisiin korkeammalla. Mutta se on jossittelua se. Mielestäni tälle kaudella kannattaisi panostaa isosti mikäli todellisia vahvistuksia on saatavilla. Nimittäin nyt jos koskaan on hyvät saumat menestyä. Kärpät on kova, mutta muita vastaan ollaan ihan samalla viivalla. Ja tämä siis ilman Nokelaista. Kunnon hyökkääjällä + Nokelainen tekisi SaiPasta ihan oikean mitalikandidaatin. Ja panostus tulisi takaisin menestyksen myötä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Ehkä seuraavat noin 8 peliä kertoo, missä mennää ja jos ei 20 pistettä saada niistä kasaan, niin silloin uskallan sanoa olleeni oikeassa. Vastustajien pitäisi lähtökohtaisesti olla luokkaa heikompia, jos Saipan nykyinen sijoitus sarjataulukossa on mielestäsi oikea. Lisäksi kun tuota ottelu ohjelmaa katselee, niin blues, pelicans, kookoo kohdataan kolmesti, hpk kaksi ja sport kerran vielä kuluvalla kaudella, että se 100 pisteen rajan pitäisi jo näiden kohtaamisien perusteella tulla täyteen.

20 pistettä 8 pelistä olisi ainakin omasta mielestäni aivan huikea saavutus, vaikka pelit ovatkin sarjataulukon loppupään joukkueita vastaan. Tuo olisi kuitenkin 2,5 pistettä per peli 8 pelin ajan. SaiPalla on jonkin verran ollut ongelmia juuri näitä häntäpään joukkueita vastaan(ainakin HPK & Sport), joka voi johtua pelitavallisista sopivuuksista tai asennoitumisesta tms. Eikä mielestäni liigassa ole sellaisia pisteautomaatteja, että voitaisiin olettaa 7 voittoa 8 pelistä, minkä tuo 20 pinnaa vaatisi. Tällä kaudella on kuitenkin pelattu hyvin näitä tällä hetkellä samoista sijoista kamppailevia joukkueita vastaan, joka kertoo ainakin omasta mielestäni paljon enemmän pudotuspelivalmiudesta. Mikä sitten olisi mielestäsi oikeampi sijoitus sarjataulukossa, jos nykyinen ei sitä ole? Liiga on toki tasainen ja äkkiä tuolla sijoitukset voi muuttua, mutta hyvin harvassa on sellaiset joukkueet liigassa olleet viime vuosina jotka ovat marssineet voitosta voittoon kauden läpi.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
20 pistettä 8 pelistä olisi ainakin omasta mielestäni aivan huikea saavutus, vaikka pelit ovatkin sarjataulukon loppupään joukkueita vastaan.

Tuo on täysin utopiaa. Näistä loppupään joukkueista Sport ja HPK ovat voittaneet kaikki keskinäiset oottelut SaiPaa vastaan. Toisaalta SaiPa vuorostaan on peitonnut jokaisen pelaamansa pelin KooKoo:ta ja Pelicansia vastaan. Jos katsotaan Liigan tasaisuuden trendiä ja lasketaan karkeasti todennäköisyyksiä niin seuraavasta kahdeksasta pelistä SaiPa voi ottaa 14-15 pistettä. Tämä on mielestäni ihan kelposuoritus ja täytyy muistaa että ottaahan siellä tappioita myös joukkueet jotka ovat SaiPan kanssa samoilla viivoilla.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
20 pistettä ja 8 peliä on 2,5 pistettä per peli. Ihan tolkuton vaatimus.

Edit: Ja tuonhan oli jo lentokone maininnut aiemmin. Anteeksi toisto. Itse toivon että kauden loppuun asti pistekeskiarvo pysyy 1,5 yläpuolella. Se on minimi, mutta sellaiset 1,75 riittää asemien säilyttämiseen tai parantamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Blues pelasi tänään samanlaista peliä kuin SaiPa silloin ennen. Puoliväkinäistä hyökkäystä ja toivo jostain tuuripompusta. Poukkola pelasi kuin Joni Yli-Torkko aikoinaan. Ryntäili, taklasi ja yritti hiillostaa. Ei vaan kukaan lähtenyt mukaan.
Tasoero ainakin ruudussa näytti isolta.
Luin jostain, että Nieminen olisi kaksi yläkulmavetoa torjunut mailanvarrella?? Ihan se ja sama kunhan torjuu, mutta kahdesti ei enää kuulosta tsäkältä...
 

ahal

Jäsen
Eipä paljoa jääny Kerho-matsista kerrottavaa. Kerhon mikälie-pelisysteemi ei sovi sputnikeille yhtään. Yhtä soosia ja miekkailua koko koitos. Tämän matsin perusteella SaiPan paikka olisi n. 30 pojoa alempana, mutta onneksi joskus on pelikin kulkenut. Jokisen ja Jussin voi matsista nimetä, muita juuri ei. Paitsi nää pikkumiehet, joiden näytöt jäi tänäänkin vähiin. Strömbergiä ja Venua kaivattiin kovasti, ehkä juuri voiton verran. Huomiseksi kaivataan ryhtiliikettä, muuten jää kehno kuva osaamisesta.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Jos Zborilin liigadebyyttiä miettii, niin on kyllä harmi että myös Venäläinen oli sivussa. Olisi ollut ihan toinen meininki tuossa kakkosessa. Mutta pääasia, että debyytti on nyt hoidettu.

Jäähy oli typerä häsläyskamppi, mutta toivottavasti Zborilille irtoaa näyttöpaikkoja jatkossakin.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sellainen odotetun omituinen vääntö. HPK:sta ei mitään vaaraa ennen kuin pelin viimeisillä minuuteilla, kun SaiPa ei tehnyt tarvittavaa työmäärää jonka avulla oltaisiin saatu maalipaikkoja enemmän. Jatkoaikakin täyttä SaiPan hallintaa, mutta Perhosta ei ohitettu siinäkään ja rankuilla ylärima ja tolppa. Vähän puolittaista ilman voiton kiimaa ehkä ihan oikeutettu tulos ja ihan oikein SaiPalle. Jokinen ja Markkanen positiivisia tänään mut monelle jäi kyllä tahto jonnekkin matkanvarrelle.

Voitonnälkää vaaditaan myös sarjan häntäpään joukkueita vastaan muuten hävitään. Ylivoimapelikin oli jotenkin tahdotonta touhua. Huomenna olisi sitten otettava 3 pistettä vai jatkuukohan tuo sama? Tuota se ainakin näissä aiemmissa peleissä ollut HPK:ta vastaan.

Jos Venäläinen olisi huomenna kunnossa niin laittaisin Järveläisen ulkopuolelle ja antaisin Zborilille vielä mahdollisuutta.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän sellainen hajuton, väritön ja mauton oli SaiPa eilen. Yllättävän pitkään oltiin silti kolmessa pisteessä kiinni. Nyt oli pitkä tauko peleistä, mutta ei se ainakaan hyvänä energiana näkynyt. Ei vaan oikein sovi nämä viikon tauot meille. Tänään on varmasti helvetisti paremmin liikkuva SaiPa kaukalossa. Ja pakko ollakin.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Vähän sellainen hajuton, väritön ja mauton oli SaiPa eilen. Yllättävän pitkään oltiin silti kolmessa pisteessä kiinni. Nyt oli pitkä tauko peleistä, mutta ei se ainakaan hyvänä energiana näkynyt. Ei vaan oikein sovi nämä viikon tauot meille. Tänään on varmasti helvetisti paremmin liikkuva SaiPa kaukalossa. Ja pakko ollakin.

Eka erä oli maaliin asti energistä peliä, mutta sitten lässähti. Ei edes keskialueen trappiin Peksi siirtynyt johtoasemassa, vaan Kerho pääsi helposti SaiPa-päätyyn. Tänään pitäisi maali saada heti alussa, koska Kerho pelaa todennäköisesti kilpikonnapuolustusta ja silloin ei SaiPa ole yleensä pärjännyt millekään joukkueelle. SaiPa kyllä yrittää, mutta pahoin pelkään, että se puuroutuu Kerhon vahvaan omanmaalin eduspeliin ja Perhosen varmoihin torjuntoihin. Hän sai eilen kyllä hyvän buustin torjunnoillaan.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minä en ymmärrä, että jos hävitään, niin aina syytetään asennetta, tänäänkin oli kyllä asennetta, mutta hätäily ja sen tuomat harhasyötöt oli minun mielestäni yksi suuri syy tänään tappioon.
Toinen syy noihin harhasyöttöihin oli hyökkääjien huonous tehdä itseään pelattavaksi, jolloin Pelicansin keskialueen tukkiminen onnistui hiukan turhankin hyvin.
90% prosenttia laukauksista vedeltiin Juvosen syliin ja loput sitten taivaan tuuliin, tai sitten Juvosen hanskaan niin kuin samettikäsi Hämäläinen, joka näytti todellisen luovuutensa ollessaan nenäkkäin Juvosen kanssa.
Kohon ketju oli tänään paras, toisena Järvisen ketju, sisäkumin ketju sitten veteli tänään aivan omia linjojaan ja ketjun sentteri hidasteli menettäen muutaman kerran kiekon ylimielisyyttään.

Huomenna uudestaan, mutta määrätietoisuuden on oltava silloin aivan eri tasolla, kuin tänään.
 

ahal

Jäsen
Nää KK-derbyt kokee kyllä inflaation, kun joka toinen viikko väännetään. Sputnikit näytti olleen fyysisesti paikalla, mutta henkisesti jossain muualla. Antoivat mustapaitojen viedä ja alistaa ja juoksivat perässä, mutta saivat sentään pisteen. Olin kirjoittamassa jo happamia sanoja, mutta lopun rutistus hieman neutraloi fiiliksiä. KK vältti giljotiinin, siltä peli näytti suurimman osan aikaa, että henkensä edestä raastoivat. SaiPan pyövelin rooli jäi torsoksi.

SaiPa oli hermostunut, huolimaton ja itsekäs suurimman osan matsista. Silloin harvemmin voittaa. Taklauspelikin oli ihan ponnetonta. Toivotaan, että huomenna on pelikirjan sivut järjestyksessä. Nyt ne näyttivät olleen ihan levällään ja joka ukko omalla sivullaan.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
SaiPa oli hermostunut, huolimaton ja itsekäs suurimman osan matsista. Silloin harvemmin voittaa. Taklauspelikin oli ihan ponnetonta. Toivotaan, että huomenna on pelikirjan sivut järjestyksessä. Nyt ne näyttivät olleen ihan levällään ja joka ukko omalla sivullaan.
Näihin tää korkeempi loppusijotus kyllä kustaan viel, tai ollaan kustu jo. Ehkä viel voi pistää "paremmaks"?

Nytkin tappara otti niukan 3-2 voiton sportista, mutta voitto on voitto ja samalla heikäläiset kuroo kaulaa SaiPaan.
Menee vitutusketjun puolelle, mutta sanon silti, että VITUTTAA tämä toilailu.
 
Viimeksi muokattu:

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Ei tuo peli nyt ihan paskaa ollut, mutta maalinteko oli suorastaan surkuhupaisaa, varsinkin kolmannessa erässä, jatkoajalla ja rankkareissa...ei hyvää päivää, mitä touhua...f junnutkin ois tehnyt noista paikoista jokusen...

Yv on myös ollut tehotona jo jonkin aikaa. Ja nämä viisi peliä ns. heikompia vastaan ovat nyt tuottaneet jo kolme tappiota, ei mikään mahtisuoritus. Huomenna ei kelpaa mikään muu kuin 3p. Piste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös