Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 144 154
  • 868

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Oma "bobbyorrimme" Maalahti ei jätä yhdessäkään matsissa kylmäksi, ainakin hikoiluttaa jos ei muuta. Mitenkähän Kalle pärjäisi hyökkääjänä?

Eikös se jossain loukkaantumissumassa tuurannut nelossentterinä joskus pari vuotta sitten?
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Vai kertoisko se Tapparan huonoudesta tänään? Noh, pessimisti olen myönnettäköön.
Niin, voihan sen aina noinkin nähdä ja varmaan parempi on sanoa, että jengi pystyi tolla pelillä tekemään vähintäänkin tiukan matsin Tapparalle. Se on musta jo tosi hyvin kun ottaa huomioon että pojilla ollu vaikeampaa ja itseluottamus ei ainakaan joka jätkällä oo todellakaan tapissa. Nimenomaa sitä haluaisin korostaa, että joukkueen luonne työnteosta riitti jo tähän vaikka kaikki ei napsukkaan täydellisesti.

Unohdin muutes äsken laittaa sen varmaan yhden odotetuimman plussan eli alivoiman tuohon listaan. Joku oli jo sunnuntain pelin jälkeen katsonut että SaiPan alivoima on 5 ottelun kuntopuntarissa liigan 3. parasta! Tämän illan jälkeen varmaan parempaakin.
Myös yhen lisämiinuksen unohdin laittaa. Ylivoima. Ollut huonoa jo aika kauan ja jollain ihme tuurilla kiekkoja kuitenkin mennyt. Aktiivisella alivoimalla pystyy SaiPan ylivoiman purkamaan täysin. Myös viisikko hyökkääminen ollut huonossa rytmissä joissain ketjuissa. Tasaviisikoin vastustaja pääsee keskialueen läpi ajoittain melko helpohkosti.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Unohdin muutes äsken laittaa sen varmaan yhden odotetuimman plussan eli alivoiman tuohon listaan. Joku oli jo sunnuntain pelin jälkeen katsonut että SaiPan alivoima on 5 ottelun kuntopuntarissa liigan 3. parasta!

Se alivoima on kahdeksan viime ottelun kuntopuntarissa 92.00% teholla sijalla 1! Eli eteenpäin on menty ja todella paljon sen suhteen.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Eilinen peli oli jo osoitus paremmasta suunnasta. Olihan siellä edelleen aivan naurettavia virheitä hyökkäyspäässä, eikä puolustuspään merkkauksetkaan menneet ihan lapaan. Eteenpäin on tosiaan menty alivoiman kohdalla, mutta ylivoima yski eilen pahasti. Hyökkäyksissä tuntui eilen olevan kuitenkin ideaa, vaikka syntyneet maalit olivatkin (Venäläisen lukuunottamatta) aika tuurilla tehtyjä. Ei Tapparankaan peli ollut ihan sitä kaikkein kurinalaisinta, mikä puolestaan tarjosi SaiPalle hyviä vastaiskuja. Niemisen suoritus oli ihan kelpo ja sen kyllä soi miehelle enemmän kuin mielellään. Eilen SaiPa tarjosi kyllä parasta kiekkoa sitten viimeiseen kymmeneen (ellei jopa 15) peliin.

KalPa on tänään aika hyvä mittari siitä, että pystyykö SaiPa kääntämään pelinsä toisenlaiseen taktiikkaan. Virta ja savolaiset tunnetaan siitä passivisesta pelin jäädyttelystä ja keskialueen sumputtamisesta, jossa kytätään erikoistilanteita.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilinen peli oli jo osoitus paremmasta suunnasta. Olihan siellä edelleen aivan naurettavia virheitä hyökkäyspäässä, eikä puolustuspään merkkauksetkaan menneet ihan lapaan.
Eipä tuo pelaaminen mitenkään kontrolloidulta näytä tänäänkään, siihen päälle vielä kaksi (2) lahjamaalia niin SaiPan rosterilla on vaikea voittaa. Omaan silmään SaiPan pelissä ajaudutaan liikaa laidoille eikä suorat hyökkäykset kohdistu maalille. Olisi ollut muuten kyllä ihan voitettavissa KalPa tänään.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Semmottia.
Tänään ei kyllä ollut mätitahnan päivä. KalPa tosiaan pelaa aktiivista karvausta ja se tuottaa vastustajalle ongelmia.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Niemisen suoritus oli ihan kelpo ja sen kyllä soi miehelle enemmän kuin mielellään.

Se sitten jäi siihen yhteen otteluun. Nieminen tämän tänään hävisi, vaikka siellä olisi kaikilla parannettavaa tarkkuden kanssa. Etenkin Carsonin luulisi osaavan laukoa edes jotenkin, mutta miehen tuhnut ovat säällittävää katsottaavaa, ne vähätkin menee ohi tai suoraan päin.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maalahti on ihan paska. Neppailee ylimielisesti ja tuhoaa yksinään ylivoiman.
SaiPan tekemisessä paistaa yksinyrittäminen ja "ahneus. Ei luovuta kiekosta ajoissa esim. hyökkäysalueelle mentäessä, mistä johtuen tulee kiekon menetyksiä. En nyt sanoisi Kallea ihan paskaksi, mutta on tainnut ottaa valmentajien ohjeet "itsekkyydestä maalinteossa" liian kirjaimellisesti.
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Sellainen peli. Tänään en nähnyt varsinaisella peliajalle kuin pätkiä sieltä täälä ja jatkoajan sitten kokonaan. Sentäs piste jäi, mutta eihän se nyt ihan putkeen tainnut mennä, jos päästetään av maali, Niemisen kauhea hörppy ja sitten tuo jatkoajan sekoilu. Mitä nyt peliä pystyin välilä katsomaan, niin onhan toi Kalpa toki kova, mutta ilman koomailuja olisi ollut varmasti kaadettavissa. Kolmannessa erässä ainakin hukattiin muutama selvä tontti, sen verran näin kuitenkin.Jos on av parantunut, niin yv pätkii (Pelsu peliä lukuunottamatta) sitten vastaavasti. 5-3 yv:kin oli tarjolla, mutta kuraa oli...

Jos tohon ratkaisuun vielä, niin ei hyvää päivää...ensin Mätitahna koomailee viivalla, läpiajon Nieminen vielä selvittää, mutta sitten päästetäänkin kenenkään estelemättä "maalitykki" Timonen lanaamaan kiekon tyhjiin! Mitä vittua molemmat SaiPan jätkät teki maalin TAKANA!? Ei liene olisi ollut pahitteeksi, jos herrat olisivat olleet molarin apuna pistämässä Kalpan jätkät jäähän tai siivoamassa kiekon hevon kuuseen...luulivatko, että kiekko oli Niemisen hallussa, vai eikö vaan huvittanut..?? AIvan lahjamaali. Kokonaisuudessaan menty toki eteenpäin siitä synkästä jaksota ja olihan tää sentäs neljäs peli putkeen, missä päästiin pisteille, mutta ei tuo porukka vieläkään siinä alkukauden vireessä ole.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Nyt kun näki nuo maalit koosteesta, niin olihan tuo KalPan 2-3 maali erän alussa sellainen "vittumainen" veto. Kyllähän noissa pitäisi olla valppaana, mutta kun ei odota vetoa...
Järviselle kun vielä saisi naksun lisää tilannenopeutta, niin olisi kyllä huippu(ja pelaisi muualla).
Eihän tässä tarvitse synkkyyteen vajota ja peli on parantunut koko ajan. Kun alkaa vielä kentät löytää toisiaan ja pakkirotaatiot kohdalleen niin hyvä tästä tulee.
Miksiköhän ei pyöritetä yhtä pakkiparia levossa ja taas sitten pelissä, niin tulisi tasaisesti kuormaa?
 

ahal

Jäsen
Pikkuisen paha mieli KalPa-matsista jäi, kun voitettavissa kuitenkin oli. Mutta neljäs matsi kuuteen päivään näytti olevan liikaa. Kolmannen erän alussa tuntui ettei jätkät jaksa enää edes luistella, mutta rypistelivät jotenkin loppuun. Plussaa jaettaakoon kippari Koholle ja kavereille, että värkkäsivät nätin tasoituksen. Muutenkin pidin Villejen otteista (Koho, Hämäläinen, Vainikainen). Muista en niinkään. No okei, Jokisen tahtoveivi alkuun maistui myös.

KalPa on ollut ja on jatkossakin hankala voitettava luistelunsa ja kiekottelunsa vuoksi. SaiPan oli pyrittävä rikkomaan se keinolla millä hyvänsä ja suurelta osin onnistuikin, mutta peli oli hirveetä sähellystä. Aikamoista joukkuemiekkailua pitkät tovit. Karseeta kattoo. Tässä ottelusumassa varmaan samanlaista monella muullakin paikkakunnalla. Mutta hei, Suomi-kiekko nousuun !?

Hikeä ja näppylöitä pukkasivat sen sijaan esim. herrat McIntyre, Löfquist ja Maalahti. Ensin mainitun en havainnut tehneen montaakaan peliä edistävää siirtoa. Peliä rikkovia kyllä. En tiedä, kiristääkö kultakuuppa nuppia liikaa, mutta ihan sohimiseksi peli on mennyt. Toiseksi mainittu koomaili hartaasti ratkaisupaikoissa ja kolmas herra tahtoi kuskata kiekon toiseen päähän aina sen saadessaan. Peliakaa yli 22 min, kolmisen minuuttia enemmän kuin kellään muulla. En ymmärrä tätä etuoikeutta. Nyt pitäisi olla jo selvää, että kun Nieminen on maalissa, pakit ovat vieressä sitomassa mailoja ja siivoamassa kiekkoja hiiteen. Niin kuin KalPa teki.

Piste on parempi kuin ei mitään, mutta enempäänkin oli mahkut.
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Vähän ristiriitainen fiilis. Omasta mielestä juurikin tämä KalPa peli oli matsi, jossa katottiin että kuuluko SaiPa kärkeen vai keskikastiin runkkarissa. Huippujoukkue kuten Kärpät olisi kääntänyt tässä vaiheessa kautta vaikean jakson jälkeen tästä voiton ja saanut lopullisen vapautumisen. Jotenkin tuntuu että toi joukkue on tommonen vapaasti ajelehtiva laiva. Välillä napsuu ja toimii ja sitten välillä peli-ilme on tommosta. Eihän siinä, kyllähän tänäänkin ajoittain Saipa oli hyvä, mutta sitten tulee ihme unohduksia yms. Onko SaiPalla minkäänlaista psykologia palkkalistoilla? Pelaajat näyttää välillä olevan niin pahasti pihalla pelistä ja valmistautuminen ontuu. Ei löydy sitä perkeleen intesiteettiä millä nää matsit voitetaan. Tarvittais tasaisuutta. Vois joku jätkä siel joukkuees pitää herätys puheen et palattais ny lopullisesti sinne omalle tasolle. Vaikka Järvinen kun oli haastatteluissakin hyvä puhumaan. SaiPa pärjää ainoastaan silloin kun on aggressiivinen, halukas, hyväjalkanen jne. Helppoja iltoja ei ole. satana ku vituttaa
Ehkä pelkkää ylireagointia, mutta omaan silmään tää näyttää viimekauden epätasaselta SaiPalta eikä siltä parivuotta sitten pronssimatsissa pelanneelta.
 

krissu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni ottelu olisi voitettu jos Järvinen olisi tehnyt rankkarista tai edes jatkoajalla olleesta paikasta. McIntyreilta erittäin heikko esitys. Antoi hirveästi harha syöttöjä. Miehen huono esitys pisti tänään ihan silmään. Samoin Löfquist räplääminen viivalla jatkoajalla maksoi voiton. En tänäänkään kääntäisi häviötä pelkästään Niemisen niskaan. Toki harmittavan helposti meni 3 erän johtomaali. Kohon onnistumisesta olen erittäin tyytyväinen. Naganderiltq ihan miehekäs esitys muutamaa virhettä lukuunottamatta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minun mielestäni pääasia on nyt kuitenkin se että se huono jakso on nyt tosissaan ohi ja joukkue pelaa taas paremmin. Noin niin kuin isommassa kuvassa katsottuna. Se on tärkeää minun mielestäni tuota tammi-helmikuuta ajatellen, kun silloin ruvetaan hakemaan tosissaan asetelmia playoffeihin. Silloin pitää pelin olla kuosissa ja matseja on paljon.
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Minun mielestäni pääasia on nyt kuitenkin se että se huono jakso on nyt tosissaan ohi ja joukkue pelaa taas paremmin. Noin niin kuin isommassa kuvassa katsottuna.
Niin tavallaan näinkin, mutta vituttaa nimenomaan se, että jätkät ei pysty pistämään peliin parhaimpaansa. Onhan se nähty alkukaudestakin että potentiaalia jengillä on TOP-4. mutta tasaisuus puuttuu. Nämä on vaa matseja mitkä pitää kääntää. Itselleni ainakaan ei runkkarin lopuksi kelpaa mikään muu kuin suora playoff paikka. Kaikki muu on alisuorittamista. Mä tiedän, sä tiedät, kaikki tietää että SaiPa voi pelata paremmin, miksi kukaan jengissä ei siis herätä joukkuetta itseään siihen? Kaikki on vaa kiinni jätkien omasta pääkopasta. pakko kai se on luottaa että ne vielä löytää oman tasonsa!
 

Barney

Jäsen
Maalahti on ihan paska. Neppailee ylimielisesti ja tuhoaa yksinään ylivoiman.
Maalahden suurin ongelma on, että hän on hyökkäävä puolustaja, joka ei osaa avata peliä. Maalahti ei löydä syöttölinjoja hyökkääjille, joten joutuu lähes joka kerta kuskaamaan itse kiekon ylös. Tuo puute on ollut Maalahden pelissä aina. Toinen heikkous on laukaisuinnokkuus ylivoimalla. Turha laukoa lämäreitä viivalta ilman maskia, jos laukaus ei ole minkäänlainen uhka. Vähän hätäilyä on Maalahden peli vieläkin sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin tavallaan näinkin, mutta vituttaa nimenomaan se, että jätkät ei pysty pistämään peliin parhaimpaansa. Onhan se nähty alkukaudestakin että potentiaalia jengillä on TOP-4. mutta tasaisuus puuttuu. Nämä on vaa matseja mitkä pitää kääntää. Itselleni ainakaan ei runkkarin lopuksi kelpaa mikään muu kuin suora playoff paikka. Kaikki muu on alisuorittamista. Mä tiedän, sä tiedät, kaikki tietää että SaiPa voi pelata paremmin, miksi kukaan jengissä ei siis herätä joukkuetta itseään siihen? Kaikki on vaa kiinni jätkien omasta pääkopasta. pakko kai se on luottaa että ne vielä löytää oman tasonsa!
No siis nehän nyt nimenomaan ovat ruvenneet pelaamaan paremmin. Kyllä mä uskon että pitkässä juoksussa se kantaa suoraan playoff paikkaan. Hyvä että se Nokelainenkin saadaan tammikuussa takaisin.
 

UniqueSputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peli olisi kyllä ollut voitettavissa, mutta SaiPa sai sekoitettua KalPan pelaamista tarpeeksi. Hyvä signaali. Nyt kun saisi karsittua noita epävarmuustekijöitä pois. Niemisellä tuntuu olevan jotain kasvukipuja, eihän joukkue ole enää pelillisesti sama kuin pari kolme vuotta sitten. Pelitilannerankitkin varmemmalla prosentilla sisään. Hyökkäyssuuntaan paketti kyllä muotoutuu joulua kohti.

Kaksikko Koho-Strömberg on ollut hyvä. Edellä mainittu ei sitä viime vuonna tähän aikaan ollut, ja Rölli on oikeasti jopa hieman aliarvostettu eri osa-alueilla.
 

Vieraskiertue

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tää nyt niin huonolta näytä kuin monet täällä näyttää ajattelevan. Maalintekijöitä kaivataan ja ylivoimaa haukutaan, silti vain HIFK ja Tappara tehneet enemmän maaleja kuin SaiPa ja ylivoima neljänneksi parasta. Eli vielä huonommin on valtaosa muista joukkueista suorittanut tällä kaudella, ja Peksin mukaan siihen tähdätään että parhaimmillaan ollaan keväällä. Tietysti omissa on kolissut vähän liikaa, mutta se lienee syy Savilahden hankintaan, vaikka useimmat palstalaiset hyökkääjiä olisivat halunneet. Uskoisin että vielä kärkiketjuihin saadaan myös maalintekovoimaa ennen siirtoajan umpeutumista, jolloin näyttääkin jo aika hyvältä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei tää nyt niin huonolta näytä kuin monet täällä näyttää ajattelevan. Maalintekijöitä kaivataan ja ylivoimaa haukutaan, silti vain HIFK ja Tappara tehneet enemmän maaleja kuin SaiPa ja ylivoima neljänneksi parasta. Eli vielä huonommin on valtaosa muista joukkueista suorittanut tällä kaudella, ja Peksin mukaan siihen tähdätään että parhaimmillaan ollaan keväällä. Tietysti omissa on kolissut vähän liikaa, mutta se lienee syy Savilahden hankintaan, vaikka useimmat palstalaiset hyökkääjiä olisivat halunneet. Uskoisin että vielä kärkiketjuihin saadaan myös maalintekovoimaa ennen siirtoajan umpeutumista, jolloin näyttääkin jo aika hyvältä.
Näin. Tuo älytön negatiivisuudessa kieriskely on asia jota en vaan ymmärrä. Kokonaiskuvassa näyttää nyt homma lähteneen hyvään suuntaan. Huvittavampia oli ne itsesääliviestit jossain tuossa heikomman jakson kohdassa, missä jo voivoteltiin sitä että ei saatana kyllä tässä on nyt vaan ruvettava tottumaan siihen että valahdetaan taas sinne samaksi jämäjoukkueeksi pahnan pohjimmaiseksi. Että parempi ruveta tottumaan siihen jotta turpaan tulee koko ajan. Ei vaan voi ymmärtää.

Jotkut vaan on ilmeisesti semmosia, että ihan sama miten menisi, niin se miten asiat osataan nähdä on pelkästään se mikä kaikki on huonoa. Vituttaa lukea tätä SaiPa osiota, koska sen tietää että vaikka olisi minkälainen voittoputki alla, niin yhden tappion se vielä kestää jotenkin, mutta jos toinen tulee peräkkäin niin palsta täyttyy siitä miten playoffit karkaa näpeistä ja kaikki on pelkkää paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
.....
Jotkut vaan on ilmeisesti semmosia, että ihan sama miten menisi, niin se miten asiat osataan nähdä on pelkästään se mikä kaikki on huonoa. Vituttaa lukea tätä SaiPa osiota, koska sen tietää että vaikka olisi minkälainen voittoputki alla, niin yhden tappion se vielä kestää jotenkin, mutta jos toinen tulee peräkkäin niin palsta täyttyy siitä miten playoffit karkaa näpeistä ja kaikki on pelkkää paskaa.
Älä sitten lue! Taitaa vielä Suomessa toteutua sananvapaus.

Ja millä tavalla tämä keskustelu liittyy SaiPan peliesityksiin? Enemmän nämä jeesustelut sotkee näitä ketjua, kuin jotkut negailut.

Sitten ketjuun liittyvään..

Omaan silmään tuo Rau kyllä menee hukkaan tuossa kentässä, kun kukaan ei häntä sieltä maaliedestä löydä. Kuitenkin kaverin vahvuus on maalinedus. Laukaisu ja harhautukset ei ole Raun vahvuuksia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Negailu johtuu siitä, että viime vuosina on kannattajat oppinut vaatimaan enemmän. Ihan ok ei enää riitä, vaan pitää olla hyvä. Ymmärrettävää sikäli. Vaatimustasot on kohonneet. Tiedetään, että pystytään parempaan.

Pitää tosiaan nyt muistaa, että tuossa oli todella laihat ajat hetki sitten ja nyt on neljä viimeisintä peliä kerätty jokaisessa pisteitä. Jopa hieman paskemmallakin pelillä on pisteitä saatu ja se mielestäni kertoo, että joukkueen itsevarmuus ja suorittamiskyky on parantumaan päin ja kyllähän sen nyt kaikki huomaa, että esim. luistin kulkee ihan eri malliin kuin mitä jossain kohtaa, kun se näytti lähinnä puurossa talsimiselta. Karstat on saatu irti ja voi ihan hyvinkin olla, että SaiPa on keväällä huomattavan iskukykyinen ja jokunen joukkue joka nyt liekehtii voi silloin alkaa taas hiipumaan ja väsymään. Näitä pelillisiä syklejä tapahtuu monelle vähän eri vaiheissa kautta.

Ihan hyvällä iskuetäisyydellä suoraan pudotuspelipaikkaan ollaan kuitenkin, kun marginaalit on vieläkin hyvin pienet monessa kohtaa. Kärki ja tyvi alkaa jo erottua, mutta siinä välissä on kyllä palikat ihan levällään yhä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nojoo, pitäis itse ymmärtää vielä hyväksyä nuo kaikkien puheet. Se on minusta vaan niin kummallista, että miksi ihmiset ei osaa nauttia nyt siitä kun käsillä on niin hyvin pelaava SaiPa. Varsinkin niiden huonommin menneiden vuosien jälkeen. :) Heikompia kausia tulee kaikille joukkueille pitkällä kaudella ja se on se kauden viimeinen peli minusta mikä loppujen lopuksi kertoo totuuden siitä miten kausi meni. Ei se joukkuekaan tuolla pärjäisi jos ajattelisivat samalla tavalla, että vittu kun me ollaan paskoja.

Tammikuussa se totuus sitten minusta nähdään että missä mennään. Silloin on viimeistään ruvennut jyvät erottumaan akanoista. Näin se on mennyt lähes joka kausi.
 
En ole katsonut peliä, mutta tilastoista kun katsoo herää kysymyksiä ylivoimasta. Mitä helvettiä siellä Hämeenlinnassa tapahtuu SaiPan ylivoimien aikana? Yli 10 minuuttia ylivoimaa (?), ei yhtään maalia ja kaiken kruunuksi HPK:n alivoimamaali. Onko yv ollut samanlaista sekasortoa kuin parissa aiemmassa pelissä?

Jotain asialle pitää tehdä, mutta mitä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös