Peliesitykset ja suoritukset 2022–2023

  • 510 667
  • 8 950
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Ei vittu täys mökki ja tämmönen ratkasu?
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Aivan jäätävä kipsi tasoituksen jälkeen, ja IFK rankaisee. Aijaijaijai…
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Oli vissiin ensimmäinen joku muu kuin suora hyökkäys tässä erässä hinkiltä tuo viides maali. Me ollaan kuitenkin pyöritty minuuttitolkulla hyökkäyspäässä välillä ilman sen suurempaa palkintoa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Hieno takaa-ajo, mutta kyllähän tästä lopulta sellainen lämmin paska housuissa fiilis kuitenkin sitten jäi. Nyt on myös se ensimmäinen yli kahden pelin tappioputki sitten tosiasia.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
4-4 tilanteessa tuntu hyvältä. Nyt vituttaa!
 

Waltrex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kova taistelu. Tuomarit tänään aivan paskoja. IFK:lta mitään pois ottamatta, mutta kyllä heitä avustettiin. Viimeisessä erässä pilli oli lahkeessa eikä uskallettu viheltää mistään. Olevinaan jotain ammattituomareita. Vittu.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kova taistelu. Tuomarit tänään aivan paskoja. IFK:lta mitään pois ottamatta, mutta kyllä heitä avustettiin. Viimeisessä erässä pilli oli lahkeessa eikä uskallettu viheltää mistään. Olevinaan jotain ammattituomareita. Vittu.

Tuomarit suoriutu tästä pelistä hyvin. Vesalaisen kalastus ainoa mikä meni ohi mutta sekin paikattiin myöhemmin. Kolmannessa en nähnyt jäähyille perusteita.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tappio tuli. En silti osaa olla yhtä pettynyt kuin kahden edellisen tappion jälkeen. Peli-ilme oli tänään hyvä ja tunnetta pelissä. Pienestä oli kiinni, ettei tänään olisi voitu vaikka kolmen maalin tappioasemasta nousta kolmen pisteen voittoonkin.

Pelihän näytti tänään muuten aika hyvältä, mutta suoraviivaisuutta ja rohkeampaa maalintekopaikoille pyrkimistä tuo kaipaisi. Samalla tunteella vaan, mutta hyökkäysalueella miestä ja kiekkoa vaan vielä paljon hanakammin maalille.

Vaikka ei nyt jäänyt pelistä yhtään pistettä käteen, niin esitys oli tänään paljon parempi kuin monessa voittopelissä. Siksi ei niin pahasti harmita kuin vaikka edellisten haluttomien ja surkeiden esitysten jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Kun teette joukkueena hirveän työn noustaksenne kolmen maalin takaa tasoihin, vain hävitäksenne silti varsinaisella peliajalla niin kyllähän se jyrsii. Tänään olisi ansaittu enemmän.
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Aikamoinen tapa hävitä. No näitä tulee. Pelsu aika lailla kuskin paikalla lukuunottamatta tuota synkkää pari minuuttista jäähyjen aikana. Niihinhän tuo ratkesi, sekä tuohon Perssonin junnu höntyilyyn maalin taakse tuplaamaan. Huomattavasti mielummin katsoin kuitenkin tätä peli-ilmettä, kuin HPK pelin vastavaa.
 

lahts

Jäsen
Suosikkijoukkue
La’Hest
Kotiuduttu ja otettu yksi iso lasillinen Kyrö ”Napue” GT;tä. Hieno ja miehekäs nousu rinnalle usean AV-maalin jälkee… mutta ei pojoja tänään(kään). Menee kai kategoriaan ”kaaduttu saappaat jalassa?”
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Palaan vielä eiliseen peliin. Kahden edellisen HMV-pelin jälkeen pelaaminen näytti taas isossa kuvassa paremmalta. Tuntuu siltä, että meillä on isoja organisoituja joukkueita vastaan hankaluuksia (Tappara, Ilves, Sport).

Ensimmäinen maali oli upea kuvio, josta Iikka pääsi tekemään käytännössä tyhjiin kun Mylläri lähetti määrämitallisen viivalta. Sen jälkeen peli oli täysin hallussa, kunnes tuli halpa tasoitus erän lopussa. Toisaalta siellä taisi olla 2-3 tolppaa vastustajalla, joten 1-1 ekasta erästä ei ollut oikeusmurha.

Toinen erä eteni tasaisesti kunnes tuli Bryggmanin taklaus Motiniin. Tietyllä tavalla taklaus oli äärimmäisen turhauttava. Se tapahtui täysin pelin ulkopuolella, Bryggman tuli suoraan edestä ja Motin (miten sen nyt sanoisi) ei ottanut taklausta vastaan kauhean hyvin. Kai se sitten päähän osui, vaikka oli keskelle ruhoa ja ilman käden nostoja yms. Itse olen nähnyt samanlaisia vedettävän tällä kaudella useampaankin kertaan Pelikaaneihin ilman jäähyä tai kakkosen arvousesti ja siellä on sitten istuttu pari peliä poissa kun päässä soinut, mutta tämä nähtävästi osattiin ottaa pois. Mielenkiinnolla odotan tuleeko jatkorangaistuksia.

Bryggmanista vielä, että tuntui olevan hieman ulkona koko pelissä ja laskin pikaisesti kolme huonoa syöttöä ennen tätä tapahtumaa.

Joka tapauksessa tuo alivoima sai pian jatkoa kun Vilenille vihellettiin jäähy ja sitten taululla olikin 1-4. Itse olisin ehkä miettinyt viimeistään 1-3 tilanteessa aikalisää. Sen verran sekavaa oli. Samoin tuntui, että kaikki vähän sinne päinkin meni sisään.

Kun paska oltiin lopulta syöty, niin painopiste kääntyi taas Pelsujen hallinnaksi ja Erosen pommi 2-4 oli aivan huikea. Hämäläisen 3-4 vuorostaan meni sisään juurikin sillä, että kiekkoa vain maltettiin survoa maalille.

Kolmas erä oli täysin hundenkarusellen IFK:n päässä. Siinä kun Pakarinen väänsi ekassa erässä maalin poikittaisluistelusta, niin Kelleher pisti Taposen patjoihin. Samoin useampi kerta pyöritettiin minuutteja hyökkäyspäässä kunnes ratkaiseva laukaus oli sitten tyyliä T.Vilenin ripuliranne. Viimeistely ei tällä jengillä jostain syystä ole helppoa.

HIFK oli aivan puhki viimeisessä. Siellä roikuttiin, hakattiin, huidottiin sen minkä ehdittiin. Kai se oli jonkun mielestä sitä kamppailupelaamista kun kerran jäähyjä ei sen enempää tullut. Lopulta kuitenkin kaikesta tuosta pyörityksestä tuli ansaittu 4-4 tasoitus maestro-Eroselta ja kaikki odottivat hallissa jo, että voitetaanko varsinaisella peliajalla vai vasta jatkoajalla.

Eipä mitään. Miltei seuraava vaihto pakitettiin omaan päähän. Annettiin koko ajan vastustajan päästä iholle ja menetettiin jo omissa käsissä ja maalin takana oleva kiekko varmaan neljästi ennen kuin pakkipari Persson-Blood jätti toisen tolpan täysin auki 4-5 helähti. Taisi tuo vaihto olla ainoa koko kolmannessa, jossa kiekko oli jollain tavalla hallitusti HIFK:lla hyökkäyspäässä pitempään kuin 10 sekuntia.

Lopussa oli varmaan se 2-3 hyvää paikkaa vielä tasoittaa, mutta summeri pelasti Rocky Balboamaisesti HIFK:n. Väitänpä, että jos viisi minuuttia oltaisiin pelattu enemmän, niin voitto olisi tullut.

Itse en osaa olla pettynyt peliin. Annettiin tuolla mustalla viisiminuuttisella liikaa eteen. Tasaviisikoin suorastaan dominoitiin vastustajaa. Uskallettiin yrittää maalille menoa, vaikka huomaakin ettei kaikilla ihan jerkku riitä vielä siihen. Vaimo sanoi, että vaikka kiekkoa ei näekään ehkä niin hyvin, niin tunnelman aistii paljon kivemmin paikan päällä. Hän jo vaati, että voitaisiin mennä uutta matsia katsomaan paikan päälle.

Oma lapseni, joka tosiaan otti aika tunteella noi takaiskumaalit myös totesi, että voisi ottaa uusiksi peliin menoon, joten hyvä kasvojenpesu siltä osin. Sellaisena välihuomautuksena vielä, että hän ehkä odotti näkevänsä Pekkoa vieläkin enemmän, joten jos keksitte Pekon ja lasten välille jotain lisäjuttuja, kuten vaikka tanssiskaban Pekon ja lasten välillä, niin meidän perheessä se otettaisiin mieluusti vastaan.

Lauantai-ilta oli siis rahansa väärti tällä erää, vaikka voitto jäikin saamatta. Sinänsä kyllä nyt on ollut taas vähän heikompi jakso pisteiden valossa ja kuntopuntari viimeiseen 5 ja 10 otteluun ei meitä kauheasti mairittele. Toivottavasti trendi taittuu jo heti ensi pelissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös