Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Pelicans kriisissä – onko nykyisellä valmennusjohdolla keinoja kääntää laivan kurssi?

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana Smitty#41, 21.11.2017 klo 21.11.

 1. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  No niin, tähän on tultu. Lauantain jälkeen aattelin että kattellaan vielä tiistaihin ja siinä kävi nyt niin, että Pelicans otti turpiin ehkä Liigan tämän hetken surkeimmalta porukalta. Mutta eikös se tee Pelicansista Liigan tämän hetken surkeimman porukan?

  Olen pitkään ollut Petun ja Nupen tukija, mutta faktahan se vaan on, että maajoukkuetauon jälkeen Pelicansin pelaaminen on ollut ihan hirveetä katseltavaa. MJ-tauon jälkeisissä peleissä päästetyt maalit ovat karua luettavaa: 5, 4, 6, 7.

  Joukkue ei enää puolusta. Annetaan vastustajalle kourallinen läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä joka pelissä. Tämäkö on sitä "aktiivista ja liikkuvaa jääkiekkoa"? Ja ihan turha mennä Kousan loukkaantumisen taakse, vaikka siitä hetkestä tämä alamäki sattumoisin lähtikin. Kukaan tuolla ei tällä hetkellä hoida puolustusvelvoitteitaan sillä tasolla, että ansaitsisi päänsilittelyjä.

  Pian on pakko tapahtua jotain radikaalia, tai paska hajoaa lopullisesti käsiin (ellei ole jo hajonnut...). Annan kärsivällisenä ihmisenä Petulle ja Nupelle joulutaukoon asti aikaa saada peli kuosiin ja joukkue pelaamaan taas joukkueena, ennen kuin alan vaatimaan potkuja. Nyt vittu loppuu se sooloilu ja omilta varastaminen. Tämänhetkinen tilanne on pahin kriisi, jossa Pelicans on ollut Petun ja Nupen alaisuudessa. Nyt vaaditaan isoja tekoja niin pukukopissa kuin kentällä. Jotain tuossa pelaamisessa on muututtava isosti, tai voidaan pian heittää koko tää lupaavasti alkanut kausi lopullisesti roskakoppaan.

  Olen puhunut. Ugh.
   
 2. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Kyllä ihmeellisen nopeasti sekosi joukkueen peli kuin huoran tukka. Ilmeisesti nuo jalkavat pakit ovat kaiken a ja o tuossa joukkueessa, muutama nopea kaveri tipahti sivuun ja sen jälkeen on oltu ihan tuuliajoilla.
   
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Mielenkiintoinen ketjun avaus. Joukkue on suurinpiirtein niillä sijoilla missä budjetin ja pelaajamateriaalin mukaan pitää ollakin ja vain pari pinnaa kuutossijasta. Kausi ei kuitenkaan ole vielä edes puolessa välissä, joten kriisipuheet ovat mielestäni hieman ennenaikaisia. Jatkakaa.
   
 4. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Sijoitus ehtii muuttua. Peli on muuttunut - koko ajan heikompaan suuntaan. Onhan tässä kriisi ihan todellinen.
   
 5. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Kyllä, vielä ei olla tuloksellisesti aivan pohjalla, ja kuten sanoin, niin en ole vielä vaatimassa potkuja kenellekään. Loin tämän ketjun, koska Pelicans on tällä hetkellä aidosti pelillisessä kriisissä, eikä merkkejä paremmasta ole tähän mennessä ollut juurikaan näkyvissä. Tämäniltainen Sport-tappio oli kuin piste I:n päälle. Tuo jengi on tällä hetkellä niin pahassa henkisessä lukossa, että se ei pysty voittamaan yhtikäs ketään, sen tämä ilta karulla tavalla osoitti.

  Toivonkin, että täällä voitaisiin avoimesti keskustella siitä, mikä on valmennuksen rooli tässä katastrofissa, ja puida sitä, mitä tässä tilanteessa oikeastaan kannattaisi tehdä. Fakta on kuitenkin että tällä hetkellä toi porukka ei oo valmennuksen käsissä, siitä kertoo mm. KooKoo-pelin lopun totaalinen löysäily ja seitsemän päästettyä maalia yhdelle Liigan tilastollisesti huonoimmista kotijoukkueista.
   
 6. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Zetan ja Drewisken kommentit allekirjoitan täysin. Kriisi ei ole vielä lähellä. Jos pakiston kokoonsaamisen jälkeen hävitään edelleen ja oma pää vuotaa, niin sitten näyttää pahalta. Mutta odottelun sijaan tarvittaisiin tuonne joku sopiva pakki joka tapauksessa jo nyt. Leimusta ei taida enää tulla Liigapakkia meille tasoltaan ja 7 pakin jälkeen ei alunperinkään ollut oikein varapakkia. Hyvin toimineet hyökkäysketjut on sekoittuneet turhaan loukkaantumisten lisäksi näiden laitureiden pakkistunttausten takia.

  Tämän kokoonpanosekoilun laitan valmennuksen piikkiin. Kun tulee pakollisia muutoksia, pidetään nyt edes tutut ja toimivat osat kasassa. Meillä on pistetty ruletti pyörimään kovaa. En toki tiedä, onko tuossa ollut syytä heikkoon puolustuspeliin. Jollei lainapakeista olisi ollut muuta hyötyä, niin edes se että hyökkäysketjut olisivat pysyneet ehjempinä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017 klo 21.32
 7. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Kahdeksaan viimeiseen peliin yksi voitto. Edellisestä vierasvoitosta yli kuukausi aikaa. Ja kun ei tuolta oikeista liigatason pakeista puutu tälläkään hetkellä kuin Kousa ja Rowley. Sulakin ja Lassenin pitäisi olla heidän poissaollessaan niitä johtavia pakkeja, mutta niin vain tämä meidän sankari Sulak oli tänään kentällä neljän Sport-maalin aikana ja käytännössä omakätisesti lahjoitti kaverille 3-1 johtoaseman. Johtava pakki, häh?

  Rekonenhan tuolla veti tänäänkin verrattain hyviin, kun verrataan niihin oikeisiin puolustajiin. Siksi on mielestäni syytä olla huolissaan.
   
 8. Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
  Rekonen on vaan paha puute hyökkäysosastolta. Etenkin kun sieltäkin on Pereskokov pois (ei toki mikään avainpelaaja) ja Koivisto floppasi pahasti ja on nyt Peliitoissa. Rekosen röyhkeyttä kaivattaisiin vastustajan maalilla.

  Kuten toiseen ketjuunkin kirjoitin, on tämä kriisiketju siinä mielessä aiheellinen, että pahimmillaan tappioputki ja tämä loukkaantumisista vyörymään lähtenyt pelitavan hajoaminen saattavat johtaa koko loppukauden vajoamiseen. Tämä on kuitenkin käännettävissä, jos henkisesti kestetään ja pysytään yhtenäisinä. Uskon että kelkka kääntyy.
   
 9. Drewiske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans & Kekäläisen CBJ
  Lainaus:
  Rekosen kohdalla veikkaan, että valmennusjohto peluuttaa ihan tarkoituksella pakkina. Nimittäin sen vuoksi, että ei saa enempää tehopisteitä aikaiseksi, etteivät kiinnostu rahakkaammissa seuroissa. Tätä samaa ovelaa taktiikkaa on toteutettu myös Jepen kohdalla. Veikkaanpa, että seuraavaksi Iikka heitetään puolustukseen, jotta saataisiin sopuhintaan miehelle jatkopahvi Lahteen.

  Joukkueen peli saattaa hieman kärsiä, mutta toimistolla hierotaan karvaisia käsiä yhteen.
   
 10. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Lainaus:
  Tämän voin kyllä allekirjoittaa. Toivon tietysti itsekin, että tästä suosta vielä noustaan mutta tämäniltainen peli oli ennakkoasetelmiltaan sekä luonteeltaan sellainen, että Pelicansin olisi yksinkertaisesti pitänyt saada tappiokierre katkaistua. Se, että viisi tehtyä maalia Sportia vastaan ei riitä edes pisteeseen, on todella huolestuttava merkki.
   
 11. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Olen kyllä samaa mieltä.

  Hyvä, että Iikka on sentään ottanut vastuuta kun sitä kaivataan.
  Jätkillä on pahasti jokin vialla korvien välissä, liekö valmennus tukahduttanut jätkien peli-ilon?

  Joukkue tuntuu ylisuorittavan älyttömän paljon ja se altistaa virheille.

  Uskon siltikin, että noustaan kuin Fenix tuhkasta.
  Vaatii vaan varmasti maaleja laajemmin muiltakin kuin Iikalta.

  Ennen ku kukaan älähtää muiden maaleista, pisteistä yms, niin kyllähän Iikka on nyt yks harvoista pelsuista, jotka näyttää illasta toiseen todella vaaralliselta.

  Edit.

  Posina se, että viimeaikoina ollaan kuitenkin availtu maalihanoja ihan näppärästi.
  Vielä kun se puolustus pääty saadaan koko viisikolta kuntoon.
   
 12. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Ei nyt kuitenkaan Sulakia heitetä bussin alle, aika pitkä poissaolo takana.
   
 13. Mies laidan takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Kaveri oli poissa tasan viikon, väliin jäi viikonloput back to back pelit, paremminkin olisi pitänyt olla tuore.

  Lainaus:
  Perjantaina sarjakärki Kärpät ja lauantaina levännyt Kalpa vieraissa, tappiolla voidaan ollaan tilanteessa, jossa ollaan pudottu säälipaikaltakin ulos. Sanotaan, että sitten on kriisi päällä kun yksi voitto viimeisestä kymmenestä pelistä.
   
 14. Tounaii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans/ New York Rangers
  Lainaus:
  Siitä samaa mieltä, aika heikkoa oli.
  H
  Lainaus:
  Kieltämättä kokonaisuudessaan hyvä pointti, viikossa kuitenkin se paras tatsi voi kadota nimenomaan pariin peliin, sitten se alkaa taas löytyä.
  Oliko Sulakin pakki pari nyt sama?
  Oliko hyökkäys ketjut samat?

  Lähinnä sitä ajattelen, että oliko pelillisesti asiat toisin, onko joukkue sekasin, onko vaikea löytää se oikea pelipaikka, onko pelaajat oikeilla syöttöpailla vai olenko mä ihan tapanilan kuusistoilla?
   
 15. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Lainaus:
  Eiköhän tässä ole vain parsittu pelaaja 50% kunnossa kehiin, ettei tarvitse haalia muualta sitoutumattomia puolustajia. Ja kohta ihmetellään, kun saatiin taas hyvästä pelaajasta huono, kun ei anneta toipua rauhassa.
   
 16. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Laitettakoon tämä tähän ketjuun koska saattaa olla juurikin se oikea. Case Mustonen vaikutti jo heti tuoreeltaan siltä, että kyse ei olisi loukkaantumisesta. Aineistoa märehdittyäni on mahdollinen tapahtumien kulku alkanut valjeta ja melkein voisin lyödä vaikka vetoa, että homma onkin mennyt jotakuinkin näin. Nurminen on avannut sanaisen arkkunsa josta Joel, "kermaperse" veti herneet niin syvälle, että jatkaminen oli mahdottomuus. Kaiken kukkuraksi, tapahtuman jälkeen alkoi alamäki koko joukkueella.
   
 17. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Olen tässä pari päivää sulatellut aihetta, että onko Pelikaaneilla kriisiä vai ei. Aiemmin olen hyväksynyt korkean vaatimustason ja ehkä siihen liittyvän ehdottomuuden. Nyt olen alkanut miettiä, että mistä voisi olla kyse.

  Kun katsoo Matikaista ja Nurmista, niin mieleen tulee eräs toinen Smith&Wesson valmentajapari menneisyydestä. Westerlund&Summanen saivat yhdessä huimasti aikaiseksi. Heistä Westerlund on jaksanut uudistaa toimintatapojaan ja on vieläkin huipulla. Summanen taas...noh...jätetään kommentoimatta. Kyllähän Summanen edelleenkin on huippukoutsi, mutta maailma on muuttunut ympärillä ja nuoret pelaajat odottavat erilaista lähestymistapaansa heihin. Vaatimustasoa voidaan vaatia niin monella tavalla. Jos ette usko, niin kysykää Rautakorven Jukalta nuorten MM-kisoista. On vielä liian aikaista sanoa, että voisiko tästä olla kyse näissä äkillisissä lähdöissä.

  Aika vähän taustalta kuuluu muita kuin huhuja tai joidenkin palstaveljien turhautuneita kirjoituksia, joista en ainakaan minä osaa sanoa oliko takana tietoa vai onko tarkoituksena heittää vain se ensimmäinen kivi ja päästä kritisoimaan valmennusta kaikesta. Rapatessa roiskuu, sanotaan. Kun kehittää, niin tekee väkisinkin virheitä. Tärkeämpää on nähdä, että mennäänkö eteenpäin organisaationa vai ei. Toistaiseksi eteenpäin on menty, ainakin omasta mielestäni. Organisaatio on uskottava. Haaviin saadaan isoja kaloja vuosi vuoden jälkeen. Toistaiseksi olen jäänyt kaipaamaan lähteneistä vain nuorempaa Tyrväistä, Erkinjunttia ja Sopasta. Sitä en osaa sanoa, että olisiko heitä ollut mahdollista pitää viime vuoden jälkeen. Mielenkiintoista olisi tietää mitä ja miksi tapahtui ennen viimeistä peliä Kuopiossa. Ja jos virheitä on tehty, niin onko ne korjattu? Kukaan yksittäinen pelaaja ei ole suurempi kuin logo, mutta olisiko jotain voitu välttää?

  Laukkanen ja tiimi tekee huikeaa skouttaustyötä. Nyt on vain ymmärrettävä, että mitä halutaan. Parikymppiset Repo ja Joel Mustonen ovat nuoria, jotka haluavat että heitä kohdellaan ihmisiksi. Jos jotain tunnepitoista tapahtuu, niin se on mikä määrittää totuuden - oli kuka tahansa lopulta oikeassa. Ei ketään ammattilaista tarvitse kohdella silkkihansikkain, mutta ei 90-luvun Jortikkahuutaminen myöskään tuo tulosta. Ne koutsit, jotka ovat jättäneet päivittämättä tuon puolen valmennuksestaan, ovat jääneet viime vuosina ilman töitä. Oli omistaja tai ei. Larmi, Repo ja J. Mustonen voivat olla yksittäistapauksia. Jokaisella heistä on voinut olla hyvät omat syyt toimia miten ovat toimineet. Minusta on ollut reilua Pelikaanien puolelta päästää heidät myös menemään jos yhteistä ymmärrystä ei ole löytynyt.

  Mitä tulee omiin odotuksiin, niin nyt kun on monta tappiota putkeen, niin valmennus tai Kolu voisivat hieman enemmän avata mihin pyritään isossa kuvassa ja mitä päivittäin tehdään sen tavoitteen eteen. Positiivisen kautta. Nyt tällainen täysi hiljaisuus tuntuu hieman raskaalta.

  Nurminen on omistaja ja pelastanut Lahtelaisen lätkän. Nykyinen vaatimustaso tuottaa ennemmin tai myöhemmin taas mitalin. Ainoa kysymykseni on, että onko Nurmisen valmentajan työkalupakissa myös se ymmärtävä ja tukeva puoli? Se, että vaatii kun ei tarkoita, että se pitää sanoa suureen ääneen.
   
 18. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kousan paluun myötä on enää turha mennä loukkaantumisten taakse. Toki nämä kaksi seuraavaa peliä tuottavat enemmän kuin todennäköisesti nolla pistettä, mutta peliesitysten täytyy muuttua nousujohteisiksi. Sen jälkeen pisteitäkin täytyy ottaa, sillä muuten on hyvin pian se tilanne, että Pelicans on sääliviivan alla pysyvästi.

  Kriisi-sanaa vältellään vielä kovasti, mutta kyllä hyvin lähellä sitä ollaan. Jos ei Kousankaan paluu muuta tilannetta, niin vaikeaksi menee.
   
 19. McInen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tähän yksittäistapausten kerhoon voinee liittää myös Andrei Hakulisen? Jos oikein muistan, hänen viimeinen pelinsä (jossa siis ei edes pelannut) oli kotipeli, jossa hänen alkuperäisen kokoonpanon mukaan piti pelata, mutta eipäs sitten pelannutkaan - syystä tai toisesta. Samaisessa pelissä hänen setänsä sattui olemaan jakamassa alumni-tähtiä... Jos olen oikein ymmärtänyt, lopullisen kokoonpanon kuultuaan Andrei lähti Iskulta ovet paukkuen eikä häntä sen koommin ole näkynyt.
   
 20. aave Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Lainaus:
  Tämäpä juuri. Minua ei haittaa se, että on vaihtuvuutta ja joskus joukkue vaihtuu kesken vuoden. Se on ihan ok. Miksi pitää sitten ajautua tilanteeseen, että lähdön hetkellä ovet raikaa? Vaatimista on monen tasoista ja jos joku ei kuulu enää suunnitelmiin, niin asiat voi silti hoitaa siististi. Nämä pelaajat on kuitenkin haluttu joukkueeseen jonkun toimesta joskus. Olisinko esimerkiksi halunnuut edari Hakulisen jatkavan joukkueessa? Ehkä en, mutta nyt puhunkin tavasta jolla asia tuodaan esille.

  Eli onko kriisiä tai ei, en tiedä. Tykkään pelitavasta jota nyt toteutetaan ja sen tietynlaisesta ehdottomuudesta. Mitä tulee tapaan käsitellä pelaajia, niin nuoria kuin vanhempia, niin kyllä tässä pieni huoli alkaa olla päällä.

  Viime kevään viimeinen peli, syksyn Heino ja nyt J.Mustonen saa minut hieman ihmettelemään. Pieni ulostulo toimistolta ja jonkinlainen avaus siitä että mitä on tavoitteet tälle kaudelle, voisi hieman helpottaa painetta.
   
 21. Jarnan Rysty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, San Jose Sharks
  Ensi viikko kun vedetään vielä vihkoon niin ollaan parhaassa tapauksessa iloisesti sijalla #11. Toki parissa viime pelissä on jo heräämisen merkkejä ollut havaittavissa mutta nyt pitää alkaa myös kääntämään nämä voitoiksi.
   
 22. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset kakkoset ja ainaiset altavastaajat
  Nostetaas tätäkin ketjua taas ylös, kun on aihetta. Noin kuuden pelin ajan näytti jo hieman paremmalta mutta lauantainen JYP-sähellys sekä kruununa 3-0 turpiin avauserässä liigajumbolta pistää taas miettimään, onko toi joukkue valmennuksen näpeissä enää? On niin saatanan kuritonta täl hetkel ja alkusyksystä tuttu aktiivinen pelitapa on pelkkä muisto vaan. Tätä menoa Pelicans on kovaa vauhtia luisumassa pudotuspelien ulkopuolelle, ja se olisi mielestäni tuolla rosterilla häpeällinen saavutus, jopa loukkaantumisista huolimatta.
   
 23. Jari66 Jäsen

  Kyllähän se Matikaisen ulostaminen alkaa olla yksi varteen otettava vaihtoehto. Sielu näyttäisi olevan myyty jo tulevan kauden joukkuueelle.

  Ihan vitun harmillista että tämä näyttää menevän näin, juuri kun yleisömäärät oli saatu kasvuun.
   
 24. Hockey-65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Kriisissä on oltu siitä hetkestä kun "jotakin" tapahtui, mitä se sitten olikaan joka johti pelin sekoamiseen, Mustosen ulostamiseen yms.? Näyttäisi liittyvän jollakin tavalla valmennuksen touhuihin, viime kaudella sentään selvittiin lähes kalkkiviivoille kunnes rivit repesivät, nyt saatiin tupellettua homma jo vähän aiemmin.
  Olen vahvasti mieltä, että valmennuksella on huomattavia puutteita vuorovaikutustaidoissaan, siinä syy sakkaamisiin.
   
 25. Nas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Sori vieraisiin pöytiin huutelusta, mutta ottakaa meiltä Pennanen..kaveri joka kehitti kesällä niin ylivertasen uuden tavan pelata kiekkoa, että oksat pois. Plussana saisitte vielä helvetin ylimielisen koutsin, joka näkee pelin heikkouden aina pelaajien vikana.
  Takasipäin ei tartte antaa mitään, riittää että kustannatte talinnan taiston viinat.