Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 638 916
  • 1 491
Vitut toi kapteenin valinta mistään puhtaasta pöydästä kerro mitään. Kertoo vain sen totuuden, että joukkue on täynnä muualta viime aikoina tulleita. Joukkueessa ei ole yhtään avainroolissa olevaa lahtelaista pelaajaa, tai edes sellaista pelaajaa Latvalaa lukuunottamatta, joka olisi Lahdessa pelannut kolme kautta sitten (2009-1010).

Toivola onnistui ulkoistamaan lahtelaisuuden ja sillä nyt mennään. Menestystä ehkä tulee eikä se ole ollenkaan paha asia. Olisi vain kiva nähdä lahtelaisia pelaajia Pelicansissa, jos sitä menestystä tulee. Tai edes pelicansin näköisiä pelaajia, joita ei ikävä kyllä Jormakka ja Seikola ole. Mutta toivotaan että heistä sellaisia tulee, saatana!
Tässäpä vähän nopeasti muisteltuja nimiä jotka ovat Lahtelaisiksi miellettävissä tai täällä vähintään kolme kautta pelanneita, listalla voi olla sinne kuulumattomia nimiä tai siitä voi puuttu joku:
Juha-Pekka Pietilä
Joonas Jalvanti
Joonas Hurri
Vili Sopanen
Janne Tavi
Kari Sihvonen
Teemu Rinkinen
Marko Pöyhönen
Iiro Sopanen
Niko Hovinen
Matias Loppi
Jan Latvala

Siinä on jo 12 nimeä ja sen kun suhteuttaa kokoonpanoon, niin eihän tuo missään nimessä vähän ole. Jos haluaa nähdä joukkueen joka koostuu täysin oman kaupungin pojista, niin täytyy siirtyä Mestikseen tai alemmille tasoille, sillä SM-liigassa sellaisella ei pysy.

Olihan se hienoa kun askissa viilettivät esimerkiksi Jantunen, Kakko, Koivunen ja Kauppila, mutta minkäs teet kun pelaajat ikääntyvät ja urat päättyvät.
Ero menneeseen tässä vain on se, että suuri osa näistä on nyt nuoria nälkäisiä junioreita, joista kuullaan varmasti vielä paljon, varsinkin nyt kun heillä on mahdollisuus saada vastuutakin.

Muutama kysymys:
Minkälainen on Lahtelaisen näköinen pelaaja? Kun ei edes taisteleva Jormakka istu siihen muottiin.

Keitä Lahtelaisia SM-liigassa avainroolissa pärjääviä pelaajia tuossa joukkueessa voisi edes pelata? Lydmanit ja Antti Tyrväiset ovat tässä tapauksessa utopistista haihattelua ja esimerkiksi Santavuori todisti ettei miehestä siihen täällä ollut.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Minkälainen on Lahtelaisen näköinen pelaaja? Kun ei edes taisteleva Jormakka istu siihen muottiin.

Minäkin haluaisin kuulla Assa Ulterin vastauksen tähän kysymykseen.

Ike
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Mielestäni Pelicansissa on tehty juuri sillä tavalla oikeaa työtä junnujen ja liigan välillä että melkein kaikki, Iiro Sopasta lukuunottamatta, on saanut kunnon näyttöpaikan jossain vaiheessa ja nykyään on kuitenkin ihan tavallista että junnupelaaja jo muuttaa kaupungista toiseen, kuten Tavi ja Hovinen esimerkiksi ja iskee itsensä siellä vasta läpi.

Jos katsoo jotain pääkaupunkimme joukkueiden ns. perus-IFK:laisia tai perus-Jokereita, niistä todella, siis TODELLA moni on muuttanut Helsinkiin esim Espoon junnujoukkueista tai muualta. Tai käynyt muualla puhkeamassa kukkaan ja mennyt 'valmiina pelaajana' takaisin.

Ei enää saa mitään 90-luvun alun kaltaista, melkein kokonaan lahtelaista joukkuetta mitenkään, silloin kun alkoi juuri iskeä sattumalta kenties kovin lahtelainen ikäluokka, 1970-1973 syntyneet itseään läpi ja sieltä alkoi tulla noita Marko Jantusia, Toni Koivusia yms edustukseen, eikä persaukisella joukkueella ollut edes varaa muita ostaakaan oikeastaan, oli pakotettu peluuttamaan niitä junnuja, joista melkein kaikista kehittyi vähintään hyviä liigatason pelaajia!

Mutta 90-luvulla ei menestyksestä ollut edes toivetta, toisin kun nyt. Nyt voidaan edes hieman valikoida keitä otetaan pelaamaan ja voidaan tarjota liigatasolla ihan kilpailukykyisiä palkkioita, eikä tarvitse väkisin peluuttaa omia junnuja liian isossa roolissa, sillä kustannuksella että yleisö kyllästyy katsomaan 0-5 tappioita ja äänestää jaloillaan.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mielestäni Pelicansissa on tehty juuri sillä tavalla oikeaa työtä junnujen ja liigan välillä että melkein kaikki, Iiro Sopasta lukuunottamatta, on saanut kunnon näyttöpaikan jossain vaiheessa ja nykyään on kuitenkin ihan tavallista että junnupelaaja jo muuttaa kaupungista toiseen, kuten Tavi ja Hovinen esimerkiksi ja iskee itsensä siellä vasta läpi.

Kuten Kousaa kohdeltiin oikein viimeisellä kaudella ja ei annettu pelata, kun ei suostunut tekemään sopimusta? :D

Tämä vain näin heittona, vaikka ihan täpinöissäni odotan kauden alkua ja näyttää todella hyvältä koko paketti. Organisaatio on kyllä todella hyvällä mallilla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuten Kousaa kohdeltiin oikein viimeisellä kaudella ja ei annettu pelata, kun ei suostunut tekemään sopimusta? :D

Mikko Kousa olisi voinut elää ja käyttäytyä Lahdessa kuten urheilija. Sitä kautta se peliaika ansaitaan. Ikävä kyllä tarvittiin siirto muualle, että kaveri tajusi tämän.

Nykyinen Pelicansin linja on varsin hyvä. Omia junioreita nostetaan joukkueeseen, mutta mitään ei saa ilmaiseksi. Toki eräitä konkareita on kohdeltu kyseenalaisesti...
 

ysiyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Rams, Real Madrid
Täältä tietämättömänä Pelicansin asioista kyselen sen verran, että onko Juha-Pekka Pietilällä mitään mahdollisuuksia pelaavaan kokoonpanoon tulevalla kaudella?
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täältä tietämättömänä Pelicansin asioista kyselen sen verran, että onko Juha-Pekka Pietilällä mitään mahdollisuuksia pelaavaan kokoonpanoon tulevalla kaudella?

On. Seikola, Marttinen, Latvala, Brocklehurst ja Järvinen ovat terveinä ollessaan varmasti kokoonpanossa, mutta kuudes puolustaja voi olla kumpi tahansa kaksikosta Jalvanti-Pietilä. Myös Hurri pääsee varmasti pelaamaan otteluita ensi kaudella.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Puolustuspään tilanne on kyllä erittäin mielenkiintoinen. Moni on jättänyt Jalvannin seitsemmänneksi puolustajaksi. Harjoituspelejä kun on katsonut, niin onkohan tasakentällisin Pelicansille tehty kertaakaa maalia kun Joonas on ollut kentällä. Erittäin loistavaa pelaamista omassa päässä ja aavistuksen terävöittänyt osallistumista hyökkäyksiin. Näillä otteilla Jalvanti menee Marttisen ja Brocklehurstin edelle puolustajien rankingissa.

Luultavasti lepovuoroja tulee saamaan muutkin kuin Pietilä, Jalvanti ja Hurri. Hurri taitaa siirtyä Heinolaan pelaamaan isoja minuutteja ja paikkailee Pelicansissa tarvittaessa. Muut sitten kilpailevat peliajasta. Järvinen ja Seikola ainoat jotka terveenä ollessaan tulevat pelaamaan 60 runkosarjan ottelua, veikkaisin.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Maalivahtitilanne Hovisen takana ja tulevaisuudessa

Mielenkiintoista nähdä myös miten Pelicans pelaa molarirulettia Hovisen takana. Rautiola ollut nyt backuppina harkkamatseissa ja saanut muutamia matseja alle ihan ok suorituksilla. Tämän mahdollistanut Kuuselan loukkaantumiset. Kuusela osoitti viime kauden lopussa Hekissä oman potentiaalinsa. Itse näkisin tilanteen niin, että Kuuselalle pelejä Peliittojen ykkösenä, koska SM-liigassa luukun avaajana ei kehity. Mestiksen kautta se Hovinenkin nousi Pelicansin ykköseksi. Rautiola hoitaa sitten ne luukun avaamiset ja muutaman pelin, jos Hoviselle halutaan huilia. Kaikki tekeminen ja päätökset molareitten suhteen pitää tehdä ensi kautta silmällä pitäen, sillä Pappi jättää aikamoisen aukon. Niemen lähtiessä hankittiin ailahteleva Nikkilä ja sitten tuli Lamokke. Jospa nyt saataisiin Kuuselasta jalostettua se SM-liigan ykkönen Mestiksen kautta Papin lähtiessä tulevan kauden jälkeen.

Mitäs ajatuksia muilla on?
 
En ole harkkamatseja nähnyt mutta saa kyllä Jalvanti helvetisti parantaa tekemistään jos meinaa kuuden sisään mahtua. Kaveri on varmaan palttiarallaa vajaat pari kautta yhdellä ominaisuudella kiikkunut mukana. Se ominaisuushan on tietyti lahtelaisuus.
 

Esmeralda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Heki,Tinatuopit
"Hieno mies. Tänäänkin ajoi vihollisen pystyyn vastapalloon omalla siniviivalla ja keräsi isot aploodit. Kiitämme ja kumarramme."

"Mielestäni Tyrsky jr tulee haastamaan erittäin vahvasti Benin. Mielestäni hän sopii tällä hetkellä eritttäin hyvin valmennuksen tavoitteeseen pelaavasta ja työteliäästä Jokerista. Ehdottomasti kyse on tulevaisuuden kovasta liigapelaajasta ! "
"Kyllä, iso kiitos Lämsälle Tyrskyn hausta meille. Kaverilla on aina sata lasissa ja päivän pommi keräsi todella ansaitut kovimmat aplodit. Vielä kun se maali tulee niin homma on pop"

Tällä hetkellä, valitettavasti, vaikka joukkue pelaa erinomaisesti, se ei sytytä niinkuin viime vuonna, vaikka silloin kaikki oli paskaa; silloin todellisia omia junnuja pelasi joukkueessamme. Nyt joukkue on täysin sysimusta, varsinkin tuo kapteeniston valinnat on täysin perseestä, ykköskapteeni ei voi olla 2 kk seurassa ollut ja tietysti ehdottomat oman kylän pojat Tyrväiset päästettiin lähtemään muualle.
Nämä ensimmäiset kommentit ovat Jokereitten fanien ajatuksia Jullesta, jonka siirtyminen Jokereihin oli kardinaali munaus Kaarnalta. Tulen olemaan katkera siitä, etten näe häntä tsemppaamassa joukkueemme pelipaita no 19 päällä.
Nyt näyttää siltä, että ketään Kreippaan kautta tullutta uutta junnua ei pelaa meidän ydinrosterissa.
 

Fordél

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä myös miten Pelicans pelaa molarirulettia Hovisen takana. Rautiola ollut nyt backuppina harkkamatseissa ja saanut muutamia matseja alle ihan ok suorituksilla. Tämän mahdollistanut Kuuselan loukkaantumiset. Kuusela osoitti viime kauden lopussa Hekissä oman potentiaalinsa. Itse näkisin tilanteen niin, että Kuuselalle pelejä Peliittojen ykkösenä, koska SM-liigassa luukun avaajana ei kehity. Mestiksen kautta se Hovinenkin nousi Pelicansin ykköseksi. Rautiola hoitaa sitten ne luukun avaamiset ja muutaman pelin, jos Hoviselle halutaan huilia. Kaikki tekeminen ja päätökset molareitten suhteen pitää tehdä ensi kautta silmällä pitäen, sillä Pappi jättää aikamoisen aukon. Niemen lähtiessä hankittiin ailahteleva Nikkilä ja sitten tuli Lamokke. Jospa nyt saataisiin Kuuselasta jalostettua se SM-liigan ykkönen Mestiksen kautta Papin lähtiessä tulevan kauden jälkeen.

Mitäs ajatuksia muilla on?

Ensinnäkin lähtisin siitä, että Pelicansin kausi kestää pitkään eikä lopu runkosarjaan. En siis teksisi sitä virhettä, jonka jotkut seurat ovat viime vuosina tehneet eli peluuttaneet selkeän ykkösveskan loppuun. Hovisellekin saattaa tulle EHT-komennuksia, joten ottelumäärä sen kuin vain kasvaa, joten lepo tulee ehdottomasti tarpeeseen. Pelsuilla on vielä kaksi potentiaalista veskaria, jotka voivat hyvin tarjota lepoa Hoviselle. Rautiolan näen näistä potentiaalisempana ja seuraavana Niemenä&Hovisena. En siis missään nimessä tekisi sitä virhettä, että antaisin hänelle vain luukkuvahdin rooliin. Se ei palvelisi ketään, ei Rautiolaa eikä Pelsuja. Kuuselaa en näe yhtä potentiaalisena tapauksena, mutta ehdottomasti hänellekin on annettava vastuuta.

Miten tämän palapelin rakentaisin? No Hoviselle antaisin sen öpaut 40 peliä torjuttavaksi runkosarjasta. Loput n. 20 peliä jakaisin Rautiolan ja Kuuselan kesken vähän sen mukaan kumman näytöt ovat paremmat. Muuten peluuttaisin Rautiolaa ja Kuuselaa HeKissä, jossa heille kertyisi se n. 20 peli alle molemmille. Tämän paletin pyörittämisen hoitaisn niin, että Rautiola ja Kuusela pelaavat pidempiä ajanjaksoja HeKissä/Pelsuissa eikä niin että joka toinen päivä ovat Heinolassa ja toinen päivä Lahdessa. Näin olisi hyvä jaksottaa myös treenausta/pelaamista Pasin alaisuudessa ja pelaamista HeKissa.

Eli summa summarum:

1. veska Hovinen 40 peliä runkosarjassa
2. veska Rautiola 10 peliä runkosarjassa + 20 peliä Mestiksessä
3. veska Kuusela 10 peliä runkosarjassa + n. yli 20 peliä Mestiksessä
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Uskon kyllä, että Hovinen pelaa lähemmäs 50 peliä ellei jopa yli ja siihen päälle vielä EHT:t ja mahdollisesti pitkät playoffit. Tämän perustan siihen, että rapakon takana tähän pelitahtiin on totuttava, jos aikoo joskus breikata sitten Philsin ykköseksi. Varmaan Pappi itsekkin tiedostanut tämän faktan ja myös Nupe entisenä Atlantan ykkösenä tietää pelitahdin. Joten vain Papin loukkaantuminen antaisi mahdollisuuden Rautiola/Kuusela-kaksikolle pelata yli 5 matsia. Nupella valintoja edessä, kumpi Peliittojen ykköseksi vai jakavatko kauden puoliksi, kummalla potentiaalia nousta vuodessa Mestiksen kautta Sm-liigajoukkueen ykkösmolariksi. Kuuselalla vielä tekemistä, että pääsee kuntoon, kun kesä meni kuntoutukseen ja lepoon. Kun taas Rautiola saanut harjoitella varmasti parhaan kesäkautensa Nurmisen opein, tämä näkynyt harkkamatseissa ok-suorittamisena. Eli vielä kerran luukkuja avaamalla ei kehity->pelaamalla kehittyy->pelipaikka tulevalle ykköselle löytyy Peliitoista ellei Hovinen loukkaannu. Mutta kumpi se sitten on, oma valintani on Kuusela, koska kaveri viettänyt enemmän aikaa Nupen klinikalla(tiedostettu heikkoudet pyritty kehittämään näitä) ja viime kauden loppuesitykset Hekin maalinsuulla. En tyrmää myöskään Rautiolan mahdollista breikkausta, mutta aika Nurmisen kanssa ei ole kovin pitkä eikä se ole vielä ensi syksynäkään ja timantin hiomiseen tarvitaan aikaa, kuten Hovisen kanssa nähtiin.

Tässä oma veikkaukseni:
>Hovinen 50+ peliä runkosarjassa, EHT-pelit 4-6, mahdolliset playoffit
>Kuusela 30+ peliä Mestiksen runkosarjassa, mahdolliset playoffit Mestiksessä
>Rautiola 3-6 peliä runkosarjassa, Pelsun luukunavaajana lähes koko kausi, Mestiksessä 5-10 peliä.
 

lihaani

Jäsen
Eiköhän Nupe ole jo taitonsa maalivahtien peluuttajana näyttänyt? Luulen, että Hovisen kunnossa ollessa mokkepuoli on pelsujen pienimpiä ongelmia.

Oikeasti joukkue näyttää pelottavan vahvalta. Hodgmannin tulon myötä myös sentteritilanne näyttää hyvältä. Varsinkin kun Loppikin on piristynyt. Mielestäni joukkueen puolesta kausi voisi alkaa jo huomenna.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt joukkue on täysin sysimusta, varsinkin tuo kapteeniston valinnat on täysin perseestä, ykköskapteeni ei voi olla 2 kk seurassa ollut ja tietysti ehdottomat oman kylän pojat Tyrväiset päästettiin lähtemään muualle.

Miten kapteeniston valinnat voivat olla "täysin perseestä", jos joukkue on itse keskuudestaan kapteenit äänestänyt?

Tyrväiset päästettiin lähtemään? Toinen lähti NHL:ään ja toinen Jokereihin, koska ne tuntuivat heistä Pelicansia kiinnostavimmilta vaihtoehdoilta. En kyllä nyt tajua valtavaa kaipuuta jonkun nelosketjun jampan perään, joka ei ole esittänyt vielä käytännössä yhtään mitään. Olisihan se nuorempi Tyrväinen ollut ihan kiva lisä kokoonpanoon, mutta jos täältä tarjotut hommat ei maistu, niin tervemenoa Jokereihin ja toivottavasti homma natsaa siellä.
 
Miten kapteeniston valinnat voivat olla "täysin perseestä", jos joukkue on itse keskuudestaan kapteenit äänestänyt?
Tämän kritisointia olen itsekin ihmetellyt. Pelaajiston äänestyksellä valittu kapteenisto ei yksinkertaisesti jätä mitään jossiteltavaa, mutta joidenkin mielestä kapteeniston pitäisi ilmeisesti koostua aina joukkueen vanhimmista pelaajista joiden täytyy toki myös olla omia kasvatteja. Tuo edustaa mielestäni vanhentunutta ajattelumaailma.
Nykyaikana kun johtamiseen on kiinnitetty kaukalon ulkopuolella aivan erilailla huomiota kuin aikoinaan, näen itse entistä tärkeämpänä sen, että kapteeni pystyy johtamaan joukkuettaan nimenomaan jäällä omalla esimerkillään.

Tyrväiset päästettiin lähtemään? Toinen lähti NHL:ään ja toinen Jokereihin, koska ne tuntuivat heistä Pelicansia kiinnostavimmilta vaihtoehdoilta. En kyllä nyt tajua valtavaa kaipuuta jonkun nelosketjun jampan perään, joka ei ole esittänyt vielä käytännössä yhtään mitään. Olisihan se nuorempi Tyrväinen ollut ihan kiva lisä kokoonpanoon, mutta jos täältä tarjotut hommat ei maistu, niin tervemenoa Jokereihin ja toivottavasti homma natsaa siellä.
Kellään ei taida olla edelleenkään hevosmiesten tietotoimistoa luotettavampaa, saatika sitten seuran puolelta saatua tietoa niistä syistä miksi J.Tyrväinen lähti Jokereihin, mutta kun Lämsä on varmasti pelaajan sinne halunnut, niin Pelicans ei yksinkertaisesti pysty kilpailemaan Jokereiden kanssa pelaajista. Ei rahallisesti, eikä myöskään tässä tapauksessa peliajallisesti, sillä molemmissa joukkueissa olisi ollut tarjolla korkeintaan 4. ketjun paikka.

Tämä valtava kaipuu lähteneitä pelaajia kohtaan on täysin normaali Lahtelainen ilmiö joka menee kyllä ohi aikanaan. Täällä on ruikutettu niin Birnerin kuin Yetmaninkin perään kun toinen meni Tepsiin ja toinen Suomeen palatessaan menikin Ässiin. Noidenkin piti olla karmeita harhalaakejahan seurajohdolta, mutta esimerkiksi Yetman takoi viime kaudella Porissa saman pistemäärän kuin Loppi Lahti/Hämeenlinna akselilla. Birner onnistui toissakaudella, mutta viime vuonna tuo teki samat tehot kuin Tavi ja Paakkolanvaara. Maaleja tsekki toki paukutteli saman määrän kuin Forsström, Uotila sekä Kari Sihvonen. Harvemmin muuten näissä tapauksissa täällä nostetaan seurajohtoa/pelaajakoordinaattoria jälkeenpäin jalustalle, vaan shittiä on lyöty niskaan jo ennen kuin mitään on ehtinyt tapahtumaankaan, mutta kukaan ei tule jälkeenpäin lapiomaan tuota niskassa olevaa kasaa pienemmäksi.
Muistan lueskelleeni myös siitä, että Sindel olisi pitänyt ehdottomasti kiinnittää alkavan kauden joukkueeseen, mutta eipä tuosta nyt mitään kovin mullistavaa tarjouskilpaa ole SM-liigassa käyty vaikka Pelicans miehen vapaalle päästikin.
 
Kellään ei taida olla edelleenkään hevosmiesten tietotoimistoa luotettavampaa, saatika sitten seuran puolelta saatua tietoa niistä syistä miksi J.Tyrväinen lähti Jokereihin, mutta kun Lämsä on varmasti pelaajan sinne halunnut, niin Pelicans ei yksinkertaisesti pysty kilpailemaan Jokereiden kanssa pelaajista.

Sen tiedän, että Juhanin ykkösvaihtoehto oli jäädä Lahteen. Luuletko, että Tyrväiselle maksetaan Jokereissa sellaista palkkaa, johon Pelicans ei pystyisi vastaamaan? Ei makseta.

Kaarna ei vain ollut valmis maksamaan käytännössä mitään Juhanille. Paljoa ei olisi tarvittu, että nuorempi Tyrväinen olisi Lahdessa pysynyt. Kaarna ei kuitenkaan nähnyt Juhanissa tarpeeksi potentiaalia, kun näyttöjä liigatasolla ei hänen mielestään ollut. Lämsä puolestaan tunsi pelaajan ja tiesi potentiaalin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaarna ei vain ollut valmis maksamaan käytännössä mitään Juhanille. Paljoa ei olisi tarvittu, että nuorempi Tyrväinen olisi Lahdessa pysynyt. Kaarna ei kuitenkaan nähnyt Juhanissa tarpeeksi potentiaalia, kun näyttöjä liigatasolla ei hänen mielestään ollut. Lämsä puolestaan tunsi pelaajan ja tiesi potentiaalin.

Kaarnako se Pelicansissa nykyään päättää pelaajien potentiaalista ja tarpeellisuudesta joukkueelle? En usko hetkeäkään. Valmennusjohto (silloin KJ ja Rautio) ei ilmeisesti nähnyt Juhania tarpeelliseksi omaan joukkueeseensa, koska kunnon tarjousta ei tehty. Kaarna kyllä palkkaa raamien sisällä ne, joita valmentajat pyytävät.

Nuorempi Tyrväinen olisi ollut mukava pitää, mutta ei hän ole edelleenkään valmis liigapelaaja - ei lähellekään. Juhani ei myöskään ole sen sortin superlupaus, että seurajohtoa tarvitsisi seuraavat vuodet syyllistää kaverin ryssimisestä muualle. Ainahan omia kasvatteja lähtee jokaisesta seurasta muualle, koska kaikkia ei yksinkertaisesti voida mahduttaa suunnitelmiin. Tyrväinen ei vahvistaisi tällä hetkellä joukkuetta, tuskin mahtuisi edes pelaavaan kokoonpanoon.

Kaikkea hyvää kuitenkin Juhanille Jokereihin ja toivottavasti nousee hyvälle liigatasolle! Sieltä sitten joku päivä valmiimpana takaisin Lahteen.
 
Sen tiedän, että Juhanin ykkösvaihtoehto oli jäädä Lahteen. Luuletko, että Tyrväiselle maksetaan Jokereissa sellaista palkkaa, johon Pelicans ei pystyisi vastaamaan? Ei makseta.

Kaarna ei vain ollut valmis maksamaan käytännössä mitään Juhanille. Paljoa ei olisi tarvittu, että nuorempi Tyrväinen olisi Lahdessa pysynyt. Kaarna ei kuitenkaan nähnyt Juhanissa tarpeeksi potentiaalia, kun näyttöjä liigatasolla ei hänen mielestään ollut. Lämsä puolestaan tunsi pelaajan ja tiesi potentiaalin.
Paljonko Tyrväiselle maksetaan Jokereissa? Joukkueiden pelaajabudjettejakin kun vertailee, niin niissä on väkisinkin eroja myös siinä mitä 4. ketjun pelaajille maksetaan.
Kun asia kertomasi mukaan on noin, niin mitä Kaarna tarjosi J.Tyrväiselle? Sen rahan mitä 4. ketjun ja Mestiksen välillä kelluvalle pelaajalle yleensä tarjotaan vai mitä?
"Paljoa ei olisi tarvittu että olisi Lahteen jäänyt", kerropas ihmeessä että mitä siihen olisi tarvittu, paljonko Tyrväinen pyysi palkkaa ja edelleen, paljonko Pelicans olisi ollut valmis maksamaan?
Mihin asti Pelicans oli ykkösvaihtoehto, oliko juuri siihen asti, kunnes Jokerit tulivat kuvioihin?

Onko tuolle mitään totuuspohjaa, että Kaarnan mielestä pelaajalla ei nimenomaan ollut riittävästi näyttöjä liigatasolla, sillä kuten tuossa jo nimimerkki "Raúl" totesi, niin itsekään en usko tuohon hetkeäkään.

Nämä ovat niitä asioita joilla on aina kaksi puolta, pelaajalta kysyttäessä vastaus on, että seura ei arvostanut tarpeeksi ja tarjosi liian huonosti. Seuran vastine on usein se, että hinta ja laatu eivät täsmänneet ja pelaaja pyysi liikaa palkkaa tai roolia mitä ei ollut tarjota.

J.Tyrväinen tuskin on kovinkaan katkerana lähtenyt suurempaan organisaatioon tutun valmentajan siipien suojaan. Toivottavasti onnistuu siellä.
 
Kun asia kertomasi mukaan on noin, niin mitä Kaarna tarjosi J.Tyrväiselle? Sen rahan mitä 4. ketjun ja Mestiksen välillä kelluvalle pelaajalle yleensä tarjotaan vai mitä?
"Paljoa ei olisi tarvittu että olisi Lahteen jäänyt", kerropas ihmeessä että mitä siihen olisi tarvittu, paljonko Tyrväinen pyysi palkkaa ja edelleen, paljonko Pelicans olisi ollut valmis maksamaan?
Mihin asti Pelicans oli ykkösvaihtoehto, oliko juuri siihen asti, kunnes Jokerit tulivat kuvioihin?

Onko tuolle mitään totuuspohjaa, että Kaarnan mielestä pelaajalla ei nimenomaan ollut riittävästi näyttöjä liigatasolla, sillä kuten tuossa jo nimimerkki "Raúl" totesi, niin itsekään en usko tuohon hetkeäkään.

Kylläpä alkoi kuhisemaan Pelicans-palsta. Ilmeisesti pelaajan lähtö herättää voimakkaita tunteita.

Tiedän Kaarnan sanoneen, että Juhanin näytöt eivät riitä. Lausuiko hän vain muiden mielipiteitä ääneen vai ei, niin se onkin toinen juttu. Esitti mielipiteen kuitenkin omanaan.

Se mitä Tyrväiselle tarjottiin on hänen ja seuran välinen asia. Tiedän vain, että Lahti oli ykkösvaihtoehto, vielä silloinkin, kun Jokerit olivat jo tehneet tarjouksen. Nyt mies viihtyy kuuleman mukaan erinomaisesti Helsingissä ja hyvä niin.

Totesin vain mitä tiedän ja mitä olen kuullut, niin täällä ollaan jo takajaloilla. Ei ollut siis itkuvirsi. Itse olen tyytyväinen nykytilanteeseen.

Ps. Anteeksi kirotusvireet, ei tää kännykällä kirjoittaminen oo niin helppoa.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Silverstein on ihan oikeilla jäljillä, jokseenkin noin Jullen case meni. Toki täällä kaikkitietävät gurut taas riemastuivat, kun jollain on enemmän tietoa kuin heillä ;) ...hei, ei kai niitä summia nyt kukaan julkisesti heittele tänne, vaikka sattuisi tietämäänkin, en minä ainakaan ja toivottavasti ei muutkaan.
 
Kaikkea hyvää kuitenkin Juhanille Jokereihin ja toivottavasti nousee hyvälle liigatasolle! Sieltä sitten joku päivä valmiimpana takaisin Lahteen.

Tämä ei muuten jatkossakaan olisi hassumpi malli että pistetään näitä osittain kokoonpanon ulkopuolella roikkuvia nuoria (J.Tyrväinen, Kousa) kasvamaan Stadiin ja otetaan sitten valmiina pelimiehenä takaisin.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämä ei muuten jatkossakaan olisi hassumpi malli että pistetään näitä osittain kokoonpanon ulkopuolella roikkuvia nuoria (J.Tyrväinen, Kousa) kasvamaan Stadiin ja otetaan sitten valmiina pelimiehenä takaisin.

Kyllä! Näinhän se tulisi mennä. Ensin Stadiin, missä ei ole yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa kuin pelata ja treenata. Tämän jälkeen takaisin Lahteen voittamaan kotikaupungille mestaruuksia.

Yllättävän lahtelainen joukkue on edelleenkin. Kousa ja Heino ovat oikeastaan ainoita pelaajia muualla pelaavista lahtelaisista, jotka tuohon mahtuisivat. Miksei Santavuorikin, mutta meillä on jo Lasch, vähintään yhtä hyvä ratkaisijana ja huomattavasti nopeampi.

Nuorempi Tyrväinen nyt menetettiin turhan helposti, mutta rapatessa roiskuu. Kannattaisi silti noissa syytöksissä kääntää katse tuonne K.Jalosen puoleen. Eihän se nyt niin mene, eikä ole toivottavasti ikinä mennytkään, että Kaarna kasailisi yksinään joukkuetta.

Hienoa on ollut nähdä, että Lahdessa on varsinkin puolustukseen löytynyt omia junioreita. Hurrista ja Pietilästä on kehittymässä todennäköisesti jo tällä kaudella ihan runkopuolustajia. Tulevaisuudessa olisi tietenkin hienoa nähdä joku oman kylän poika ihan kärkiroolissa. Tällä hetkellä näin ei ole.
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
11 harjoituspeli voittoa! ☺☺ Hyvältä siis näyttää, harjoituspelit ovat sujuneet hienosti ja muutama peli ollaan tultu jopa selvästä tappioasemasta voittoon. Nykyinen kokoonpano on erittäin tasainen ja mielestäni hyvin rakennettu, jokaisesta hyökkäys ja puolustaja pelipaikasta tulee nyt mukavasti kilpailua koko ajan, ja varmasti Suikkanen kierrättää ketjuja ja äijiä, jos tehoja ei tule toivotulla tavalla SM-liigassa. Monia variaatioita varmaan Suikkanen taikoo, voidaan esim. kokeilla Koskirantaa laidassa ja miksei Hodgmaniakin, jos sentteri paikka ei heti natsaa. Kauden aikana Peliitat saavat kyllä täältä hyviä vahvistuksia Mestikseen! ☺☺ Myös maalivahtiosasto on meillä kunnossa, toivotaan, että Hovinen on se suuri muuri Pelicans maalin edessä. Odotan innolla SM-liigan alkua, nyt mennään meinaan Lahdessa pitkälle, sellainen on minulla kutina!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös