Pelicans kaudella 2023–2024

  • 642 365
  • 3 531
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti
Viimeksi Gustafsson tainnut olla jäällä Hifki matsissa.
Lienee merkki siitä että kunnossa ei ole.
Patrikainen on jo ollut joukkueen kanssa jäällä, kuitenkin itsekseen treenannut toisessa päädyssä.

Voisi olettaa tästä että Jasse lähempänä pelikuntoa kuin ruotsalainen.
 

lääässi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Siinä hifk pelissä Gusselle tuli se päätälli kun maalivahti vaihtu kolmanteen erään. En tiedä tuliko siinä sitten vammaa johonki muualle vai nimenomaan päähän/niskaan.
 

Barto32

Jäsen
Siinä hifk pelissä Gusselle tuli se päätälli kun maalivahti vaihtu kolmanteen erään. En tiedä tuliko siinä sitten vammaa johonki muualle vai nimenomaan päähän/niskaan.
Alakroppaan tuli tämä vamma ja ilmeisesti siinä Pakarisen kolmannessa maalissa. Kun katsoo millaisessa asennossa mies vetää, niin ei ihme jos siinä jotain rikki menee.
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Nyt on kausi päättynyt, ja valitettavasti taas tuli hopeaa. Vaikka kausi oli todellakin onnistunut, niin aika pahasti mielestäni finaalit lässähti. Pahin oli kyllä tuo game 4 kotona, jossa johdettiin 2-0, ja kolmas erä oli aivan kamala, tuo aiheuttaa vielä jonkin aikaa painajaisia :D
MUTTA, kokeillaan tehdä pientä pelaaja-arviota kauden pelaajista. En ole mikään ammatti analyytikko, ja nämä voivat mennä aivan metsään myös!

Maalivahdit

Jussi Olkinuora - 7
Palasi Liigaan sitten kauden 18-19, ja pidettiin aivan ylikylän ukkona, ja Liigan parhaana maalivahtina. Alku oli lyhyesti sanottuna aivan karsea, torjunta% pyöri siinä jossain 85% huudeilla ensimmäisten kuukausien takana. Sai järkyttävän paljon rapaa niskaan. Parhaimpana mieleen jäivät Tappara kotiottelun 2 imurointia. Paransi kuitenkin aika hyvin kauden edetessä, ja kun peli alkoi kulkea, olivat prosentit siinä 91-92 luokkaa. Lähti Sveitsiin ennen joulua.

Jasper Patrikainen - 6
Oli myös alkukaudesta heikko. Ei Olkinuoran tavoin saanut voittoja alle, ja loukkaantuminen pilasi kauden. Tilastot jäivät heikoiksi, eikä pelannut sitten Tammikuun alun. Sopimus jatkuu vielä ensi kauden, josko nyt viimein olisi Jassen vuoro?

Johan Gustafsson - 6-
Ei päässyt missään vaiheessa mielestäni vireeseen, ja sai todella paljon rapaa niskaan. Prosentit jäivät Jassen tavoin heikoiksi, mutta kuitenkin oli voittava maalivahti, 7 voittoa 4 häviötä. Kausi katkesi viimeisessä runkosarjan IFK vieraspelissä, kun Blood ajeli kaverin.

Niklas Kokko - 10
Ylitti kyllä kaikki odotukset, ja oli aivan huikea. Suurin syy, miksi kaulassa komeilee hopeiset mitalit, eikä mestaruus kaatunut todellakaan kaveriin. En tiedä, näinkö kaverilta yhtään huonoa peliä meidän paidassa. Ei riitä ylisanat kuvailemaan kaveria, ja ne onkin varmaan jo sanottu. Todella kirkas tulevaisuus, jos jatkaa samaan malliin. Parin kauden päästä aivan varmasti Seattlessa starttaa jo NHL pelejä.

Puolustajat

Filip Kral
- 9+
Alkukausi heikohko, pelasi varmaan loukkaantuneena, ja oli myös poissa hetken. Pääsi pikkuhiljaa mukaan, ja paransi nopeasti. Oli melko kirkkaasti meidän paras pakki, ja mm. luistelu aivan huippuluokkaa. Myös syötöt napsuivat lapaan todella hyvällä prosentilla. Ei valitettavasti luonut ihan sitä viivapelotetta, mitä oltaisiin varsinkin ylivoimalla tarvittu. Voitti +/- tilaston runkosarjassa. Tuskin jatkaa täällä ensi kaudella, ois ihan ylikylän ukko Liigaan. Potentiaalia kyllä päästä Toronton NHL-joukkueeseen vuoden-parin sisään.

Michal Jordan - 9
Pakiston isäntä. Oikea viikinki. Alkukausi myös vaikea. Pari ulosajoa, kun kuumentui vastustajille. Sen jälkeen oli kyllä jämäkkä, ja todella tärkeä palanen meidän pakistoa. 90% maaleista tuli parin viikon otannalla, mutta oli kuitenkin meidän toiseksi tehokkain puolustaja 23 pisteellä. Jatkoi hyviä otteitaan pudotuspeleissä. Ei sattunut montaa virhettä. Jatkaa myös ensi kaudella.

Toni Utunen - 8
Todella vaikea arvioida mielestäni. Kuitenkin meidän kolmanneksi tehokkain puolustaja 20 pisteellä, mutta silti aiheutti paljon turhautumista. Yleensä kyllä pelasi hyvin, mutta aika-ajoin tuli löysiä puolustamisia, jätti välillä pelaamatta kaverin mailan maalien edustoilla, ja 70% vedoista meni plekseihin. Oli pudotuspeleissä pakeista parhain +/- tilasto, jos siihen nyt kannattaa hirveästi kiinnittää huomiota. Menossa huhujen mukaan Ilvekseen, en oikein tiedä mitä mieltä olen siitä. Hyvin kuitenkin kehittyi Hölön alaisuudessa. Sai jopa kutsun yhdelle EHT turnaukselle.

Kasper Puutio - 8,5
Suurin kasvutarina, ainakin pakeista. Alkukausi aivan kamala, ja miehelle vaadittiin jopa potkuja. Syötöt menivät ihan minne tahansa, järjesti vihuille ylivoimahyökkäyksiä välillä aivan liukuhihnalta, ja koohotti ihan missä sattui. Pikkuhiljaa kuitenkin paransi, ja olikin lopulta meidän parhaita. Osoitti hienoa rohkeutta nousta paineen alta pois alueelta, ja nosti hyvin kiekkoa myös alueelle. Osoittaa todella nälkäistä ratkaisuhalua, ja kun parantaa varsinkin vetojen kohdistamista ohi ensimmäisen blokkaajan, alkaa pisteitä varmasti tulla. En olisi alkukaudesta uskonut sanovani tätä, mutta harmi jos/kun vaihtaa maisemaa muualle.

Petteri Riihinen - 6,5
Loukkaantuminen pilasi kauden. Oli kuitenkin meidän 5. tehokkain pakki 9 pisteellään. Oli Puution tavoin heikko alkukaudesta aiheuttaen paljon harmaita hiuksia suorituksillaan. En oikein muista, paransiko otteitaan, sillä oli pitkään poissa loukkaantumisen takia, pelasi viimeksi tammikuun lopussa Ässiä vastaan. Sopimus ensi kaudesta.

Anton Mylläri -
Pelasi vain 22 ottelua, en anna arviota sillä häipyi hyvissä ajoin takaisin SHL:ään, enkä muista miten pelasi.

Johannes Johannesen - 8
Ihan kelpo hankinta. Oli varsinkin playoffeissa hyvä, vaikka olikin ainoa pakki tehotilastossa pakkasella. Teki muutaman tärkeän maalinkin. Jatkaa ensi kaudella.

Saku Salminen - 6+
Ei saanut hirveästi pelejä alleen. Ei säväyttänyt, eikä flopannutkaan. Jäi kiekkoa seuraavien ihmisten mieleen, kun ajeli Heljangon game kolmosessa, ja sai pitkän pelikiellon. Sai buuaukset yleisöltä, kun haki mitalinsa. Ei sopimusta ensi kaudeksi.

Ben Blood - 5
Sori Pena, nyt ei riittänyt. 5 saattaa olla aika raju arvio, mutta oli mielestäni enemmän haitaksi joukkueelle, kuin hyödyksi. Ei hämmentänyt, oli entistä hitaampi, ja otti sen vuoksi paljon jäähyjä. Yritti pari kertaa jopa filmata parin tilanteen jälkeen, en arvosta yhtään. Taitaa olla optio ensi kaudesta, toivottavasti sitä ei käytetä.

Onni Käyhkö - 7
Mielestäni oli hyvä varsinkin alkukaudesta, kun pääsi vaan pelaamaan, ottaen huomioon että on vasta aloittelemassa uraansa. Luulisi että saa ensi kaudella enemmän vastuuta, potentiaalia kelpo Liigapakiksi on. Ei taida olla vielä sopimusta, optio kyllä löytyy ensi kaudeksi.

Mikko Niemelä -
Lähti myös semi aikaisin muualle (SaiPaan), ei pelannut kuin 11 ottelua. Outo hankinta kaikenkaikkiaan.

Hyökkääjät

Ryan Lasch
- 9
Vähemmän yllättäen oli meidän kultakypärä, vaikka ikää alkaa jo olla. Ei jalka liiku samalla tavalla, mutta peliäly on edelleen huipputasoa. Todella vaarallinen, varsinkin kun pääsee kiertämään maalia, ja jakamaan sieltä passeja muille. Olis tehnyt vielä enemmän pinnoja, jos kaverit olisivat pistäneet kiekkoa maaliin tehokkaammin. Alkukausi oli haastava, ja kauden ekaa maalia saatiin odottaa todella pitkään. Ylivoimalla ei kyllä päässyt elementtiinsä, mutta koko yv olikin oma työmaansa. Toivottavasti ensi kaudella lähtisi kulkemaan. Oli tehokas myös poffeissa, ja nousi seurahistorian tehokkaimmaksi pelaajaksi pudotuspeleissä. Hänen kenttänsä Purren ja Lassen kanssa oli loppukaudesta ja pudotuspeleissä todella vaarallinen, ja loi jatkuvasti uhkaa. Tappara pelasi kentän hyvin kyllä pois. Jatkaa ensi kaudella, ei varmaan hirveän montaa kautta aio enää pelata, joten nautitaan vielä kun voidaan.

Nate Schnarr - 8,5
Arvosanaa laskee pudotuspelit. Oli runkosarjassa aivan huikea, tuli kesken kauden, pelaten 51 ottelua tehden 50 pinnaa. Nousi nopeasti meidän ykkössentteriksi. Oli todella hyvä molempiin suuntiin, ja oli myös kopissa varmasti tärkeä palanen. Tsemppasi kivasti pelaajia aina pelin jälkeen, jakaen läpyjä ja sen sellaista. Antoi myös tärkeitä haastatteluita liittyen elämän erinäköisiin haasteisiin, kaikenkaikkiaan symppis kaveri. Valitettavasti pudotuspeleissä taso laski melko paljon, ja ei löytänyt missään vaiheessa samaa virettä, kuin runkosarjan peleissä. Vaikka olikin hyvä puolustussuuntaan, niin kyllä ykkössentteriltä pitää odottaa enemmän. Käytti hyvää laukaustaan aivan liian vähän. Teki vain yhden maalin, yhteensä 7 pistettä 17 otteluun.
Huhut vievät JYPiin, ja vaikka moni sanoikin, että ei tuli Natea ikävä, niin aivan varmasti tulee vielä.

Lars Bryggman - 9
Stora-Lasse, Seksi-Lasse, mitä näitä nyt on. Viime kauden puolivälistä lähtien fanien suosikkeja, ja ihan syystäkin. Oli runkosarjassa hyvä, ja teki huikeat pisteet 20+25. Pudotuspeleissä teki muistaakseni 4 voittomaalia, katosi valitettavasti täysin kuvista finaaleissa, toista kevättä putkeen. Parhain muisto on 3. ja 7. puolivälierä, kun teki voittomaalit, ja selostajat hullaantuivat. Nämä muistetaan varmasti Lahessa pitkään. Aika ikoniseksi pelaajaksi kyllä nousi. Tuskin jatkaa täällä, joten kiitos vielä kaikesta Lasse, tulee ikävä <3 Tack så mycket.

Patrik Carlsson - 8,5
Muodosti Lassen ja Laschin kanssa yhden Liigan parhaista ketjuista. Oli myös hyvä puolustussuuntaan, ja oli muutenkin tärkeä pelaaja meille. Aika heikko aloituksissa. Pelasi vain 47 peliä, mutta teki silti hyvät tehot 18+16. Hyvät pinnat pudotuspeleissä, ja yksi voittomaali Tapparaa vastaan. Se oli todella makea maali, ja yksi ainoita valopilkkuja muuten synkässä finaalisarjassa. En tiedä jatkaako, mutta toivon todella, että jatkaisi. Muodostaisi jälleen loistavan kaksikon Laschin kanssa.

Lubos Horky - 8+
Myös melko vaikea alkukausi, ei meinannut päästä peliin mukaan, ja kielitaitokin oli aluksi heikkoa, varmasti vaikutti peliin. Ja taisi olla eka kausi Tshekkien ulkopuolella. Oli lopulta meidän 5. paras pistemies, ja 4. tehokkain maalintekijä. Vielä olisi hieman enemmän saanut käyttää laukaustaan, sillä se on hyvä. Ylivoimalla sama juttu. Oli finaaleissa meidän parhaita, teki 3 ekaan peliin maalit, ja 4 ekaan peliin oli pisteillä. Toivottavasti jatkaa meillä, jotain huhua taisi olla että jatkaisi?

Aleks Haatanen - 8+
Hyvä kausi mielestäni. Teki hyvää duunia ykkösessä, vaikka ei ehkä ihan kunnolla sopinut kenttään. Paransi piste-ennätystään reilusti, tehden tehot 10+18. Painaa joka pelissä duunia, ja antaa kyllä aina kaikkensa. Ura jatkuu Jukureissa, ja tekee varmasti hyvää vaihtaa maisemaa. Saa kyllä varmasti paikan tulosyksikössä. Kaikkea hyvää Hadelle tulevaan, olisin mieluusti pitänyt Lahessakin kaverin.

Aatu Jämsen - 6
Todella ristiriitainen kausi. Tehojen puolesta ei ollut mikään katastrofikausi, 36 peliin kuitenkin tehot 14+11. Kuitenkin hyvin usein surffaili pelin ulkopuolella, menetti todella paljon kiekkoja aiheuttaen ylivoimahyökkäyksiä ja maalipaikkoja vihuille. Oli aika paljon loukkaantuneena, sai muutaman pääniitin kauden aikana, ja varmasti kyllä pisti miettimään, että pystyykö tämmöisellä pelityylillä jatkamaan, jossa pelaa pää alhaalla ja riskeeraa terveytensä jos menee pieniin väleihin kikkailemaan. Pudotuspeleissä sama jatkui, oli ehkä muutama hyvä peli, muuten sama neppailu jatkui. Penkitettiin vikaan finaaliin ihan oikeutetusti. Saas nähdä, saako Kingsiin tulokassopimusta, sillä eikös hänen pelaajaoikeudet ole menossa umpeen tänä kesänä, jossei sopimusta tule? Toivottavasti saa hyvän kesän alleen, ja on 100% kunnossa kauden alussa, sillä se potentiaali ei ole kadonnut mihinkään, että voisi olla Liigan parhaita pisteiden tekijöitä.

Jonas Enlund - 7,5
Viime kausi meni aivan piloille loukkaantumisen takia. Tämän kauden pelasi aikalailla terveenä, pelasi 53 peliä runkosarjassa, teki kelpo tehot 6+16. Ei ole enää maalintekijä, vaan enemmän jarrukentän pelaaja, ja hoiti hommansa hyvin. Muodosti Tyrskyn ja (loppukaudesta) Juhiksen kanssa tosi hyvän neloskentän. Taitaa olla optio ensi kaudesta, mieluusti pitäisin vielä ensi kaudenkin täällä.

Miika Roine - 6
Heikko kausi kapteenilta. Oli varsinkin alkukaudesta todella purjeissa, ja sai vieläpä ylivoimalla vastuuta, vaikka ei ollut sinne mitään asiaa otteillaan. Teki vain 6 maalia runkosarjassa, ja heikot otteet jatkuivat pudotuspeleissä. Ei pelannut kuin 9 ottelua, ja Roistolla oli silti heikoin +/- lukema joukkueesta. Jalka on hidastunut melko paljon, tiedä sitten mistä johtuu. Sopimus ensi kaudeksi, en tiedä kyllä mitä tuo joukkueeseen, johtajuutta ehkä? Ei ole muuten vieläkään tehnyt urallaan pudotuspelimaalia, 44 ottelua takana jo.

Elias Vilen - 6,5
Loukkaantumiset pilasi kautta. Eikä päässyt myöskään viime kauden tasolleen. Pystyi pelaamaan vain 31 ottelua, tehden 13 pistettä. Poffeissa pelasi 10 peliä, ei oikein jäänyt mieleen kevään peleissä. Hirvonen paikkasi yleensä Eliaksen ollessa pois. Sopimus ensi kaudeksi, mielestäni hyvä asia, pystyy olemaan ihan hyvä 2/3 sentteri, ja löytyy hyvä connection Aatun kanssa, potentiaalia on.

Jesse Kiiskinen - 7
Melko hyvä debyyttikausi. Teki ensimmäisen liigamaalinsa SaiPan verkkoon, ja pääsi ihan hyvin Liigaan mukaan. Liike ja taidot riittävät, fyysisyydessä on vielä kehittämistä. Mutta potentiaalia on, ei sitä turhaan varattu Änäriin. Pelasi runkosarjassa 38 ottelua, teki 4+6 tehot, ja oli melkeimpä joka pelissä pirteä, ja yritystä löytyi. Jatkaa uraansa HPK:ssa eikös? Vähän se kyllä vitutti, kun siitä uutisoitiin jo todella aikaisin.

Antti Tyrväinen - 8,5
Kuka olisi uskonut, millaisen kauden kaveri pelaisi? Tyrskyn hankinta tuomittiin jo ennenkuin edes pelasi otteluakaan, mutta yllätti kyllä varmasti kaikki hyvillä otteillaan. Vei Hämäläiseltä jarrukentän paikan, ja hoiti hommansa aivan loistavasti. Oli myös hyvä aloituksissa, en tiennyt että kaveri osaa aloittaa! Muodosti yhden Liigan parhaista neloskentistä. Varsinkin IFK sarjassa pimensi Lehterän melkein täysin, ja ai että siitä mä nautin. Oli myös todella hyvä Kärpät sarjassa Turunen-Koivunen kaksikkoa vastaan, heidätkin pimensi ihailtavan hyvin. Finaaleissa ei kyllä ollut niin näkyvässä roolissa, kuin aiemmissa sarjoissa. En ole kuullut, että jatkaako, mutta ihan mieluusti pitäisin Tyrskyn ensi kaudellakin.

Leevi Tukiainen - 6+
Ei vieläkään sitä läpimurtoa Liigaan. Teki vain 1 maalin runkosarjassa, ei kyllä saanut ihan hirveästi mahdollisuuksia. Laukaus on edelleen loistava, ei vain pääse käyttämään sitä kunnolla. Pudotuspeleissä oli hyvä, sen mitä nyt pääsi pelaamaan. Sopimus jatkuu, josko nyt lähtisi kulkemaan?

Konsta Hirvonen - 8
Edelleen yksi lempipelaajistani. Hölön mukaan tehnyt kovan duunin, jotta on päässyt tasolleensa ja kehittynyt pelaajana. En nyt muista missä haastattelussa näin sanoi, taisi olla Kärpät sarjan jälkeen... Paikkasi hyvin Vilenin tonttia, kun kaveri oli poissa. Ei ole pisteiden tekijä, mutta on nopea luistelemaan, ja jakaa kovia pommeja, vaikka ei ole mikään kaappi. Antaa kaikkensa kentällä, ja varmasti fanitkin tykkäävät kaverista. Sopimus ensi kaudeksi myös, mitä pidän hyvänä asiana.

Juhamatti Aaltonen - 6-
Sori Juhis, en voi vaan antaa parempaa arvosanaa. Myös melko vaikea arvioitava. Ehkä odotukset olivat vaan liian korkealla? Sanoi pistävänsä ylivoiman kuntoon, mikä kyllä vanheni aika kehnosti. 11 runkosarjan otteluun 2 maalia, kelvolliset 6 tehopistettä. Luulisi vedon olevan vieläkin hyvä, tuskin se on mihinkään kadonnut, mutta nykyään syöttää mielummin, vaikka olisi itselläkin hyvä paikka. Ei oikein lähtenyt pudotuspeleissä, ja menetti paljon kiekkoja, syötti aivan mihin sattui, ei ollut kyllä hyödyksi joukkueelle. Ylivoimalla mielestäni surkea. Mutta ei kai niitä pisteitä voikkaan tulla neloskentästä? Sopimus ensi kaudelle, pidän hieman outona että tehtiin suoraa 2 vuotinen lappu kaverille. No jos ei ole kallis, niin ehkä sitten menee vielä.

Sakke Hämäläinen - 5,5
Oli alkukaudesta heikko, ja Tyrväinen vei paikan häneltä. Oli myös pitkään loukkaantuneena. Siirtyi loppukaudesta Björklöveniin Allsvenskaniin. Jatkaa uraansa Jukureissa ensi kaudella.

Lenni Killinen - 5,5
Ei lähtenyt vieläkään. Lähti myös loppukaudesta Björklöveniin, jossa jatkaa uraansa myös ensi kaudella.

Niklas Virtanen - 6+
Ei pelannut ihan hirveästi, oli mielestäni ihan ok? Voisi olla hyvä jarrukentän pelaaja, jos saisi pelejä alleen. Nuori kaveri vielä, mielestäni voisi ihan hyvin tehdä ensi kauden jatkot kaverille.

Huhhuh, olipas työmaa! Saa antaa palautetta, ja pistäkää ihmeessä omiakin näkemyksiänne ja arvioita pelaajista, jos jotain on mielessä :)
 
Viimeksi muokattu:

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huhhuh, olipas työmaa! Saa antaa palautetta, ja pistäkää ihmeessä omiakin näkemyksiänne ja arvioita pelaajista, jos jotain on mielessä :)
Ihan hyvin osuvat arviot ja hyvin perusteltu. Jotain arvioita voisi yhdellä tai puolikkaalla laskea esim. Bryggman ei finaaleissa tehnyt juuri mitään, kun oli se tärkein paikka, mutta toisaalta vei meidät sinne maaleillaan ja Puutio toki paranti hienosti, mutta ei ehkä ihan 8,5 arvosanaan asti, mutta siihen 8- voisi nostaa, jos koko kauden mitassa lasketaan. Toisaalta Kokko 10 ehkä jos olisi voitettu mestaruus ja se olisi nostanut muidenkin arvosanoja 0,5-1 pykälän, mutta ehkä se 9+ Kokolle kuitenkin kuuluu, koska mahdollisti meille mitalit omalla loistavuudellaan. Yhtäkaikki kyllähän suurin osa pelaajista + merkkisen suorituksen teki tällä kaudella kuitenkin.
 

lääässi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt on kausi päättynyt, ja valitettavasti taas tuli hopeaa. Vaikka kausi oli todellakin onnistunut, niin aika pahasti mielestäni finaalit lässähti. Pahin oli kyllä tuo game 4 kotona, jossa johdettiin 2-0, ja kolmas erä oli aivan kamala, tuo aiheuttaa vielä jonkin aikaa painajaisia :D
MUTTA, kokeillaan tehdä pientä pelaaja-arviota kauden pelaajista. En ole mikään ammatti analyytikko, ja nämä voivat mennä aivan metsään myös!

Maalivahdit

Jussi Olkinuora - 7
Palasi Liigaan sitten kauden 18-19, ja pidettiin aivan ylikylän ukkona, ja Liigan parhaana maalivahtina. Alku oli lyhyesti sanottuna aivan karsea, torjunta% pyöri siinä jossain 85% huudeilla ensimmäisten kuukausien takana. Sai järkyttävän paljon rapaa niskaan. Parhaimpana mieleen jäivät Tappara kotiottelun 2 imurointia. Paransi kuitenkin aika hyvin kauden edetessä, ja kun peli alkoi kulkea, olivat prosentit siinä 91-92 luokkaa. Lähti Sveitsiin ennen joulua.

Jasper Patrikainen - 6
Oli myös alkukaudesta heikko. Ei Olkinuoran tavoin saanut voittoja alle, ja loukkaantuminen pilasi kauden. Tilastot jäivät heikoiksi, eikä pelannut sitten Tammikuun alun. Sopimus jatkuu vielä ensi kauden, josko nyt viimein olisi Jassen vuoro?

Johan Gustafsson - 6-
Ei päässyt missään vaiheessa mielestäni vireeseen, ja sai todella paljon rapaa niskaan. Prosentit jäivät Jassen tavoin heikoiksi, mutta kuitenkin oli voittava maalivahti, 7 voittoa 4 häviötä. Kausi katkesi viimeisessä runkosarjan IFK vieraspelissä, kun Blood ajeli kaverin.

Niklas Kokko - 10
Ylitti kyllä kaikki odotukset, ja oli aivan huikea. Suurin syy, miksi kaulassa komeilee hopeiset mitalit, eikä mestaruus kaatunut todellakaan kaveriin. En tiedä, näinkö kaverilta yhtään huonoa peliä meidän paidassa. Ei riitä ylisanat kuvailemaan kaveria, ja ne onkin varmaan jo sanottu. Todella kirkas tulevaisuus, jos jatkaa samaan malliin. Parin kauden päästä aivan varmasti Seattlessa starttaa jo NHL pelejä.

Puolustajat

Filip Kral
- 9+
Alkukausi heikohko, pelasi varmaan loukkaantuneena, ja oli myös poissa hetken. Pääsi pikkuhiljaa mukaan, ja paransi nopeasti. Oli melko kirkkaasti meidän paras pakki, ja mm. luistelu aivan huippuluokkaa. Myös syötöt napsuivat lapaan todella hyvällä prosentilla. Ei valitettavasti luonut ihan sitä viivapelotetta, mitä oltaisiin varsinkin ylivoimalla tarvittu. Voitti +/- tilaston runkosarjassa. Tuskin jatkaa täällä ensi kaudella, ois ihan ylikylän ukko Liigaan. Potentiaalia kyllä päästä Toronton NHL-joukkueeseen vuoden-parin sisään.

Michal Jordan - 9
Pakiston isäntä. Oikea viikinki. Alkukausi myös vaikea. Pari ulosajoa, kun kuumentui vastustajille. Sen jälkeen oli kyllä jämäkkä, ja todella tärkeä palanen meidän pakistoa. 90% maaleista tuli parin viikon otannalla, mutta oli kuitenkin meidän toiseksi tehokkain puolustaja 23 pisteellä. Jatkoi hyviä otteitaan pudotuspeleissä. Ei sattunut montaa virhettä. Jatkaa myös ensi kaudella.

Toni Utunen - 8
Todella vaikea arvioida mielestäni. Kuitenkin meidän kolmanneksi tehokkain puolustaja 20 pisteellä, mutta silti aiheutti paljon turhautumista. Yleensä kyllä pelasi hyvin, mutta aika-ajoin tuli löysiä puolustamisia, jätti välillä pelaamatta kaverin mailan maalien edustoilla, ja 70% vedoista meni plekseihin. Oli pudotuspeleissä pakeista parhain +/- tilasto, jos siihen nyt kannattaa hirveästi kiinnittää huomiota. Menossa huhujen mukaan Ilvekseen, en oikein tiedä mitä mieltä olen siitä. Hyvin kuitenkin kehittyi Hölön alaisuudessa. Sai jopa kutsun yhdelle EHT turnaukselle.

Kasper Puutio - 8,5
Suurin kasvutarina, ainakin pakeista. Alkukausi aivan kamala, ja miehelle vaadittiin jopa potkuja. Syötöt menivät ihan minne tahansa, järjesti vihuille ylivoimahyökkäyksiä välillä aivan liukuhihnalta, ja koohotti ihan missä sattui. Pikkuhiljaa kuitenkin paransi, ja olikin lopulta meidän parhaita. Osoitti hienoa rohkeutta nousta paineen alta pois alueelta, ja nosti hyvin kiekkoa myös alueelle. Osoittaa todella nälkäistä ratkaisuhalua, ja kun parantaa varsinkin vetojen kohdistamista ohi ensimmäisen blokkaajan, alkaa pisteitä varmasti tulla. En olisi alkukaudesta uskonut sanovani tätä, mutta harmi jos/kun vaihtaa maisemaa muualle.

Petteri Riihinen - 6,5
Loukkaantuminen pilasi kauden. Oli kuitenkin meidän 5. tehokkain pakki 9 pisteellään. Oli Puution tavoin heikko alkukaudesta aiheuttaen paljon harmaita hiuksia suorituksillaan. En oikein muista, paransiko otteitaan, sillä oli pitkään poissa loukkaantumisen takia, pelasi viimeksi tammikuun lopussa Ässiä vastaan. Sopimus ensi kaudesta.

Anton Mylläri -
Pelasi vain 22 ottelua, en anna arviota sillä häipyi hyvissä ajoin takaisin SHL:ään, enkä muista miten pelasi.

Johannes Johannesen - 8
Ihan kelpo hankinta. Oli varsinkin playoffeissa hyvä, vaikka olikin ainoa pakki tehotilastossa pakkasella. Teki muutaman tärkeän maalinkin. Jatkaa ensi kaudella.

Saku Salminen - 6+
Ei saanut hirveästi pelejä alleen. Ei säväyttänyt, eikä flopannutkaan. Jäi kiekkoa seuraavien ihmisten mieleen, kun ajeli Heljangon game kolmosessa, ja sai pitkän pelikiellon. Sai buuaukset yleisöltä, kun haki mitalinsa. Ei sopimusta ensi kaudeksi.

Ben Blood - 5
Sori Pena, nyt ei riittänyt. 5 saattaa olla aika raju arvio, mutta oli mielestäni enemmän haitaksi joukkueelle, kuin hyödyksi. Ei hämmentänyt, oli entistä hitaampi, ja otti sen vuoksi paljon jäähyjä. Yritti pari kertaa jopa filmata parin tilanteen jälkeen, en arvosta yhtään. Taitaa olla optio ensi kaudesta, toivottavasti sitä ei käytetä.

Onni Käyhkö - 7
Mielestäni oli hyvä varsinkin alkukaudesta, kun pääsi vaan pelaamaan, ottaen huomioon että on vasta aloittelemassa uraansa. Luulisi että saa ensi kaudella enemmän vastuuta, potentiaalia kelpo Liigapakiksi on. Ei taida olla vielä sopimusta, optio kyllä löytyy ensi kaudeksi.

Mikko Niemelä -
Lähti myös semi aikaisin muualle (SaiPaan), ei pelannut kuin 11 ottelua. Outo hankinta kaikenkaikkiaan.

Hyökkääjät

Ryan Lasch
- 9
Vähemmän yllättäen oli meidän kultakypärä, vaikka ikää alkaa jo olla. Ei jalka liiku samalla tavalla, mutta peliäly on edelleen huipputasoa. Todella vaarallinen, varsinkin kun pääsee kiertämään maalia, ja jakamaan sieltä passeja muille. Olis tehnyt vielä enemmän pinnoja, jos kaverit olisivat pistäneet kiekkoa maaliin tehokkaammin. Alkukausi oli haastava, ja kauden ekaa maalia saatiin odottaa todella pitkään. Ylivoimalla ei kyllä päässyt elementtiinsä, mutta koko yv olikin oma työmaansa. Toivottavasti ensi kaudella lähtisi kulkemaan. Oli tehokas myös poffeissa, ja nousi seurahistorian tehokkaimmaksi pelaajaksi pudotuspeleissä. Hänen kenttänsä Purren ja Lassen kanssa oli loppukaudesta ja pudotuspeleissä todella vaarallinen, ja loi jatkuvasti uhkaa. Tappara pelasi kentän hyvin kyllä pois. Jatkaa ensi kaudella, ei varmaan hirveän montaa kautta aio enää pelata, joten nautitaan vielä kun voidaan.

Nate Schnarr - 8,5
Arvosanaa laskee pudotuspelit. Oli runkosarjassa aivan huikea, tuli kesken kauden, pelaten 51 ottelua tehden 50 pinnaa. Nousi nopeasti meidän ykkössentteriksi. Oli todella hyvä molempiin suuntiin, ja oli myös kopissa varmasti tärkeä palanen. Tsemppasi kivasti pelaajia aina pelin jälkeen, jakaen läpyjä ja sen sellaista. Antoi myös tärkeitä haastatteluita liittyen elämän erinäköisiin haasteisiin, kaikenkaikkiaan symppis kaveri. Valitettavasti pudotuspeleissä taso laski melko paljon, ja ei löytänyt missään vaiheessa samaa virettä, kuin runkosarjan peleissä. Vaikka olikin hyvä puolustussuuntaan, niin kyllä ykkössentteriltä pitää odottaa enemmän. Käytti hyvää laukaustaan aivan liian vähän. Teki vain yhden maalin, yhteensä 7 pistettä 17 otteluun.
Huhut vievät JYPiin, ja vaikka moni sanoikin, että ei tuli Natea ikävä, niin aivan varmasti tulee vielä.

Lars Bryggman - 9
Stora-Lasse, Seksi-Lasse, mitä näitä nyt on. Viime kauden puolivälistä lähtien fanien suosikkeja, ja ihan syystäkin. Oli runkosarjassa hyvä, ja teki huikeat pisteet 20+25. Pudotuspeleissä teki muistaakseni 4 voittomaalia, katosi valitettavasti täysin kuvista finaaleissa, toista kevättä putkeen. Parhain muisto on 3. ja 7. puolivälierä, kun teki voittomaalit, ja selostajat hullaantuivat. Nämä muistetaan varmasti Lahessa pitkään. Aika ikoniseksi pelaajaksi kyllä nousi. Tuskin jatkaa täällä, joten kiitos vielä kaikesta Lasse, tulee ikävä <3 Tack så mycket.

Patrik Carlsson - 8,5
Muodosti Lassen ja Laschin kanssa yhden Liigan parhaista ketjuista. Oli myös hyvä puolustussuuntaan, ja oli muutenkin tärkeä pelaaja meille. Aika heikko aloituksissa. Pelasi vain 47 peliä, mutta teki silti hyvät tehot 18+16. Hyvät pinnat pudotuspeleissä, ja yksi voittomaali Tapparaa vastaan. Se oli todella makea maali, ja yksi ainoita valopilkkuja muuten synkässä finaalisarjassa. En tiedä jatkaako, mutta toivon todella, että jatkaisi. Muodostaisi jälleen loistavan kaksikon Laschin kanssa.

Lubos Horky - 8+
Myös melko vaikea alkukausi, ei meinannut päästä peliin mukaan, ja kielitaitokin oli aluksi heikkoa, varmasti vaikutti peliin. Ja taisi olla eka kausi Tshekkien ulkopuolella. Oli lopulta meidän 5. paras pistemies, ja 4. tehokkain maalintekijä. Vielä olisi hieman enemmän saanut käyttää laukaustaan, sillä se on hyvä. Ylivoimalla sama juttu. Oli finaaleissa meidän parhaita, teki 3 ekaan peliin maalit, ja 4 ekaan peliin oli pisteillä. Toivottavasti jatkaa meillä, jotain huhua taisi olla että jatkaisi?

Aleks Haatanen - 8+
Hyvä kausi mielestäni. Teki hyvää duunia ykkösessä, vaikka ei ehkä ihan kunnolla sopinut kenttään. Paransi piste-ennätystään reilusti, tehden tehot 10+18. Painaa joka pelissä duunia, ja antaa kyllä aina kaikkensa. Ura jatkuu Jukureissa, ja tekee varmasti hyvää vaihtaa maisemaa. Saa kyllä varmasti paikan tulosyksikössä. Kaikkea hyvää Hadelle tulevaan, olisin mieluusti pitänyt Lahessakin kaverin.

Aatu Jämsen - 6
Todella ristiriitainen kausi. Tehojen puolesta ei ollut mikään katastrofikausi, 36 peliin kuitenkin tehot 14+11. Kuitenkin hyvin usein surffaili pelin ulkopuolella, menetti todella paljon kiekkoja aiheuttaen ylivoimahyökkäyksiä ja maalipaikkoja vihuille. Oli aika paljon loukkaantuneena, sai muutaman pääniitin kauden aikana, ja varmasti kyllä pisti miettimään, että pystyykö tämmöisellä pelityylillä jatkamaan, jossa pelaa pää alhaalla ja riskeeraa terveytensä jos menee pieniin väleihin kikkailemaan. Pudotuspeleissä sama jatkui, oli ehkä muutama hyvä peli, muuten sama neppailu jatkui. Penkitettiin vikaan finaaliin ihan oikeutetusti. Saas nähdä, saako Kingsiin tulokassopimusta, sillä eikös hänen pelaajaoikeudet ole menossa umpeen tänä kesänä, jossei sopimusta tule? Toivottavasti saa hyvän kesän alleen, ja on 100% kunnossa kauden alussa, sillä se potentiaali ei ole kadonnut mihinkään, että voisi olla Liigan parhaita pisteiden tekijöitä.

Jonas Enlund - 7,5
Viime kausi meni aivan piloille loukkaantumisen takia. Tämän kauden pelasi aikalailla terveenä, pelasi 53 peliä runkosarjassa, teki kelpo tehot 6+16. Ei ole enää maalintekijä, vaan enemmän jarrukentän pelaaja, ja hoiti hommansa hyvin. Muodosti Tyrskyn ja (loppukaudesta) Juhiksen kanssa tosi hyvän neloskentän. Taitaa olla optio ensi kaudesta, mieluusti pitäisin vielä ensi kaudenkin täällä.

Miika Roine - 6
Heikko kausi kapteenilta. Oli varsinkin alkukaudesta todella purjeissa, ja sai vieläpä ylivoimalla vastuuta, vaikka ei ollut sinne mitään asiaa otteillaan. Teki vain 6 maalia runkosarjassa, ja heikot otteet jatkuivat pudotuspeleissä. Ei pelannut kuin 9 ottelua, ja Roistolla oli silti heikoin +/- lukema joukkueesta. Jalka on hidastunut melko paljon, tiedä sitten mistä johtuu. Sopimus ensi kaudeksi, en tiedä kyllä mitä tuo joukkueeseen, johtajuutta ehkä? Ei ole muuten vieläkään tehnyt urallaan pudotuspelimaalia, 44 ottelua takana jo.

Elias Vilen - 6,5
Loukkaantumiset pilasi kautta. Eikä päässyt myöskään viime kauden tasolleen. Pystyi pelaamaan vain 31 ottelua, tehden 13 pistettä. Poffeissa pelasi 10 peliä, ei oikein jäänyt mieleen kevään peleissä. Hirvonen paikkasi yleensä Eliaksen ollessa pois. Sopimus ensi kaudeksi, mielestäni hyvä asia, pystyy olemaan ihan hyvä 2/3 sentteri, ja löytyy hyvä connection Aatun kanssa, potentiaalia on.

Jesse Kiiskinen - 7
Melko hyvä debyyttikausi. Teki ensimmäisen liigamaalinsa SaiPan verkkoon, ja pääsi ihan hyvin Liigaan mukaan. Liike ja taidot riittävät, fyysisyydessä on vielä kehittämistä. Mutta potentiaalia on, ei sitä turhaan varattu Änäriin. Pelasi runkosarjassa 38 ottelua, teki 4+6 tehot, ja oli melkeimpä joka pelissä pirteä, ja yritystä löytyi. Jatkaa uraansa HPK:ssa eikös? Vähän se kyllä vitutti, kun siitä uutisoitiin jo todella aikaisin.

Antti Tyrväinen - 8,5
Kuka olisi uskonut, millaisen kauden kaveri pelaisi? Tyrskyn hankinta tuomittiin jo ennenkuin edes pelasi otteluakaan, mutta yllätti kyllä varmasti kaikki hyvillä otteillaan. Vei Hämäläiseltä jarrukentän paikan, ja hoiti hommansa aivan loistavasti. Oli myös hyvä aloituksissa, en tiennyt että kaveri osaa aloittaa! Muodosti yhden Liigan parhaista neloskentistä. Varsinkin IFK sarjassa pimensi Lehterän melkein täysin, ja ai että siitä mä nautin. Oli myös todella hyvä Kärpät sarjassa Turunen-Koivunen kaksikkoa vastaan, heidätkin pimensi ihailtavan hyvin. Finaaleissa ei kyllä ollut niin näkyvässä roolissa, kuin aiemmissa sarjoissa. En ole kuullut, että jatkaako, mutta ihan mieluusti pitäisin Tyrskyn ensi kaudellakin.

Leevi Tukiainen - 6+
Ei vieläkään sitä läpimurtoa Liigaan. Teki vain 1 maalin runkosarjassa, ei kyllä saanut ihan hirveästi mahdollisuuksia. Laukaus on edelleen loistava, ei vain pääse käyttämään sitä kunnolla. Pudotuspeleissä oli hyvä, sen mitä nyt pääsi pelaamaan. Sopimus jatkuu, josko nyt lähtisi kulkemaan?

Konsta Hirvonen - 8
Edelleen yksi lempipelaajistani. Hölön mukaan tehnyt kovan duunin, jotta on päässyt tasolleensa ja kehittynyt pelaajana. En nyt muista missä haastattelussa näin sanoi, taisi olla Kärpät sarjan jälkeen... Paikkasi hyvin Vilenin tonttia, kun kaveri oli poissa. Ei ole pisteiden tekijä, mutta on nopea luistelemaan, ja jakaa kovia pommeja, vaikka ei ole mikään kaappi. Antaa kaikkensa kentällä, ja varmasti fanitkin tykkäävät kaverista. Sopimus ensi kaudeksi myös, mitä pidän hyvänä asiana.

Juhamatti Aaltonen - 6-
Sori Juhis, en voi vaan antaa parempaa arvosanaa. Myös melko vaikea arvioitava. Ehkä odotukset olivat vaan liian korkealla? Sanoi pistävänsä ylivoiman kuntoon, mikä kyllä vanheni aika kehnosti. 11 runkosarjan otteluun 2 maalia, kelvolliset 6 tehopistettä. Luulisi vedon olevan vieläkin hyvä, tuskin se on mihinkään kadonnut, mutta nykyään syöttää mielummin, vaikka olisi itselläkin hyvä paikka. Ei oikein lähtenyt pudotuspeleissä, ja menetti paljon kiekkoja, syötti aivan mihin sattui, ei ollut kyllä hyödyksi joukkueelle. Ylivoimalla mielestäni surkea. Mutta ei kai niitä pisteitä voikkaan tulla neloskentästä? Sopimus ensi kaudelle, pidän hieman outona että tehtiin suoraa 2 vuotinen lappu kaverille. No jos ei ole kallis, niin ehkä sitten menee vielä.

Sakke Hämäläinen - 5,5
Oli alkukaudesta heikko, ja Tyrväinen vei paikan häneltä. Oli myös pitkään loukkaantuneena. Siirtyi loppukaudesta Björklöveniin Allsvenskaniin. Jatkaa uraansa Jukureissa ensi kaudella.

Lenni Killinen - 5,5
Ei lähtenyt vieläkään. Lähti myös loppukaudesta Björklöveniin, jossa jatkaa uraansa myös ensi kaudella.

Niklas Virtanen - 6+
Ei pelannut ihan hirveästi, oli mielestäni ihan ok? Voisi olla hyvä jarrukentän pelaaja, jos saisi pelejä alleen. Nuori kaveri vielä, mielestäni voisi ihan hyvin tehdä ensi kauden jatkot kaverille.

Huhhuh, olipas työmaa! Saa antaa palautetta, ja pistäkää ihmeessä omiakin näkemyksiänne ja arvioita pelaajista, jos jotain on mielessä :)
Omaan silmään oli kyllä hyvä analyysi. Ja kovinkaan monen pelaajan arvosanaa en itse muuttaisi. Ehkä Kokolle antaisin sen 9,5. Ja Tukiaiselle 7 ihan vaan, koska olisi varmasti pelannut hyvin jos olisi saanut peliaikaa enemmän. Esiintyi suurimmassa osassa peleistä varsin pirteästi. Ehkä Horkylle myös 8,5 tai jopa 9-, pudotuspelien onnistumisista.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Nyt on kausi päättynyt, ja valitettavasti taas tuli hopeaa. Vaikka kausi oli todellakin onnistunut, niin aika pahasti mielestäni finaalit lässähti. Pahin oli kyllä tuo game 4 kotona, jossa johdettiin 2-0, ja kolmas erä oli aivan kamala, tuo aiheuttaa vielä jonkin aikaa painajaisia :D
MUTTA, kokeillaan tehdä pientä pelaaja-arviota kauden pelaajista. En ole mikään ammatti analyytikko, ja nämä voivat mennä aivan metsään myös!

Maalivahdit

Jussi Olkinuora - 7
Palasi Liigaan sitten kauden 18-19, ja pidettiin aivan ylikylän ukkona, ja Liigan parhaana maalivahtina. Alku oli lyhyesti sanottuna aivan karsea, torjunta% pyöri siinä jossain 85% huudeilla ensimmäisten kuukausien takana. Sai järkyttävän paljon rapaa niskaan. Parhaimpana mieleen jäivät Tappara kotiottelun 2 imurointia. Paransi kuitenkin aika hyvin kauden edetessä, ja kun peli alkoi kulkea, olivat prosentit siinä 91-92 luokkaa. Lähti Sveitsiin ennen joulua.

Jasper Patrikainen - 6
Oli myös alkukaudesta heikko. Ei Olkinuoran tavoin saanut voittoja alle, ja loukkaantuminen pilasi kauden. Tilastot jäivät heikoiksi, eikä pelannut sitten Tammikuun alun. Sopimus jatkuu vielä ensi kauden, josko nyt viimein olisi Jassen vuoro?

Johan Gustafsson - 6-
Ei päässyt missään vaiheessa mielestäni vireeseen, ja sai todella paljon rapaa niskaan. Prosentit jäivät Jassen tavoin heikoiksi, mutta kuitenkin oli voittava maalivahti, 7 voittoa 4 häviötä. Kausi katkesi viimeisessä runkosarjan IFK vieraspelissä, kun Blood ajeli kaverin.

Niklas Kokko - 10
Ylitti kyllä kaikki odotukset, ja oli aivan huikea. Suurin syy, miksi kaulassa komeilee hopeiset mitalit, eikä mestaruus kaatunut todellakaan kaveriin. En tiedä, näinkö kaverilta yhtään huonoa peliä meidän paidassa. Ei riitä ylisanat kuvailemaan kaveria, ja ne onkin varmaan jo sanottu. Todella kirkas tulevaisuus, jos jatkaa samaan malliin. Parin kauden päästä aivan varmasti Seattlessa starttaa jo NHL pelejä.

Puolustajat

Filip Kral
- 9+
Alkukausi heikohko, pelasi varmaan loukkaantuneena, ja oli myös poissa hetken. Pääsi pikkuhiljaa mukaan, ja paransi nopeasti. Oli melko kirkkaasti meidän paras pakki, ja mm. luistelu aivan huippuluokkaa. Myös syötöt napsuivat lapaan todella hyvällä prosentilla. Ei valitettavasti luonut ihan sitä viivapelotetta, mitä oltaisiin varsinkin ylivoimalla tarvittu. Voitti +/- tilaston runkosarjassa. Tuskin jatkaa täällä ensi kaudella, ois ihan ylikylän ukko Liigaan. Potentiaalia kyllä päästä Toronton NHL-joukkueeseen vuoden-parin sisään.

Michal Jordan - 9
Pakiston isäntä. Oikea viikinki. Alkukausi myös vaikea. Pari ulosajoa, kun kuumentui vastustajille. Sen jälkeen oli kyllä jämäkkä, ja todella tärkeä palanen meidän pakistoa. 90% maaleista tuli parin viikon otannalla, mutta oli kuitenkin meidän toiseksi tehokkain puolustaja 23 pisteellä. Jatkoi hyviä otteitaan pudotuspeleissä. Ei sattunut montaa virhettä. Jatkaa myös ensi kaudella.

Toni Utunen - 8
Todella vaikea arvioida mielestäni. Kuitenkin meidän kolmanneksi tehokkain puolustaja 20 pisteellä, mutta silti aiheutti paljon turhautumista. Yleensä kyllä pelasi hyvin, mutta aika-ajoin tuli löysiä puolustamisia, jätti välillä pelaamatta kaverin mailan maalien edustoilla, ja 70% vedoista meni plekseihin. Oli pudotuspeleissä pakeista parhain +/- tilasto, jos siihen nyt kannattaa hirveästi kiinnittää huomiota. Menossa huhujen mukaan Ilvekseen, en oikein tiedä mitä mieltä olen siitä. Hyvin kuitenkin kehittyi Hölön alaisuudessa. Sai jopa kutsun yhdelle EHT turnaukselle.

Kasper Puutio - 8,5
Suurin kasvutarina, ainakin pakeista. Alkukausi aivan kamala, ja miehelle vaadittiin jopa potkuja. Syötöt menivät ihan minne tahansa, järjesti vihuille ylivoimahyökkäyksiä välillä aivan liukuhihnalta, ja koohotti ihan missä sattui. Pikkuhiljaa kuitenkin paransi, ja olikin lopulta meidän parhaita. Osoitti hienoa rohkeutta nousta paineen alta pois alueelta, ja nosti hyvin kiekkoa myös alueelle. Osoittaa todella nälkäistä ratkaisuhalua, ja kun parantaa varsinkin vetojen kohdistamista ohi ensimmäisen blokkaajan, alkaa pisteitä varmasti tulla. En olisi alkukaudesta uskonut sanovani tätä, mutta harmi jos/kun vaihtaa maisemaa muualle.

Petteri Riihinen - 6,5
Loukkaantuminen pilasi kauden. Oli kuitenkin meidän 5. tehokkain pakki 9 pisteellään. Oli Puution tavoin heikko alkukaudesta aiheuttaen paljon harmaita hiuksia suorituksillaan. En oikein muista, paransiko otteitaan, sillä oli pitkään poissa loukkaantumisen takia, pelasi viimeksi tammikuun lopussa Ässiä vastaan. Sopimus ensi kaudesta.

Anton Mylläri -
Pelasi vain 22 ottelua, en anna arviota sillä häipyi hyvissä ajoin takaisin SHL:ään, enkä muista miten pelasi.

Johannes Johannesen - 8
Ihan kelpo hankinta. Oli varsinkin playoffeissa hyvä, vaikka olikin ainoa pakki tehotilastossa pakkasella. Teki muutaman tärkeän maalinkin. Jatkaa ensi kaudella.

Saku Salminen - 6+
Ei saanut hirveästi pelejä alleen. Ei säväyttänyt, eikä flopannutkaan. Jäi kiekkoa seuraavien ihmisten mieleen, kun ajeli Heljangon game kolmosessa, ja sai pitkän pelikiellon. Sai buuaukset yleisöltä, kun haki mitalinsa. Ei sopimusta ensi kaudeksi.

Ben Blood - 5
Sori Pena, nyt ei riittänyt. 5 saattaa olla aika raju arvio, mutta oli mielestäni enemmän haitaksi joukkueelle, kuin hyödyksi. Ei hämmentänyt, oli entistä hitaampi, ja otti sen vuoksi paljon jäähyjä. Yritti pari kertaa jopa filmata parin tilanteen jälkeen, en arvosta yhtään. Taitaa olla optio ensi kaudesta, toivottavasti sitä ei käytetä.

Onni Käyhkö - 7
Mielestäni oli hyvä varsinkin alkukaudesta, kun pääsi vaan pelaamaan, ottaen huomioon että on vasta aloittelemassa uraansa. Luulisi että saa ensi kaudella enemmän vastuuta, potentiaalia kelpo Liigapakiksi on. Ei taida olla vielä sopimusta, optio kyllä löytyy ensi kaudeksi.

Mikko Niemelä -
Lähti myös semi aikaisin muualle (SaiPaan), ei pelannut kuin 11 ottelua. Outo hankinta kaikenkaikkiaan.

Hyökkääjät

Ryan Lasch
- 9
Vähemmän yllättäen oli meidän kultakypärä, vaikka ikää alkaa jo olla. Ei jalka liiku samalla tavalla, mutta peliäly on edelleen huipputasoa. Todella vaarallinen, varsinkin kun pääsee kiertämään maalia, ja jakamaan sieltä passeja muille. Olis tehnyt vielä enemmän pinnoja, jos kaverit olisivat pistäneet kiekkoa maaliin tehokkaammin. Alkukausi oli haastava, ja kauden ekaa maalia saatiin odottaa todella pitkään. Ylivoimalla ei kyllä päässyt elementtiinsä, mutta koko yv olikin oma työmaansa. Toivottavasti ensi kaudella lähtisi kulkemaan. Oli tehokas myös poffeissa, ja nousi seurahistorian tehokkaimmaksi pelaajaksi pudotuspeleissä. Hänen kenttänsä Purren ja Lassen kanssa oli loppukaudesta ja pudotuspeleissä todella vaarallinen, ja loi jatkuvasti uhkaa. Tappara pelasi kentän hyvin kyllä pois. Jatkaa ensi kaudella, ei varmaan hirveän montaa kautta aio enää pelata, joten nautitaan vielä kun voidaan.

Nate Schnarr - 8,5
Arvosanaa laskee pudotuspelit. Oli runkosarjassa aivan huikea, tuli kesken kauden, pelaten 51 ottelua tehden 50 pinnaa. Nousi nopeasti meidän ykkössentteriksi. Oli todella hyvä molempiin suuntiin, ja oli myös kopissa varmasti tärkeä palanen. Tsemppasi kivasti pelaajia aina pelin jälkeen, jakaen läpyjä ja sen sellaista. Antoi myös tärkeitä haastatteluita liittyen elämän erinäköisiin haasteisiin, kaikenkaikkiaan symppis kaveri. Valitettavasti pudotuspeleissä taso laski melko paljon, ja ei löytänyt missään vaiheessa samaa virettä, kuin runkosarjan peleissä. Vaikka olikin hyvä puolustussuuntaan, niin kyllä ykkössentteriltä pitää odottaa enemmän. Käytti hyvää laukaustaan aivan liian vähän. Teki vain yhden maalin, yhteensä 7 pistettä 17 otteluun.
Huhut vievät JYPiin, ja vaikka moni sanoikin, että ei tuli Natea ikävä, niin aivan varmasti tulee vielä.

Lars Bryggman - 9
Stora-Lasse, Seksi-Lasse, mitä näitä nyt on. Viime kauden puolivälistä lähtien fanien suosikkeja, ja ihan syystäkin. Oli runkosarjassa hyvä, ja teki huikeat pisteet 20+25. Pudotuspeleissä teki muistaakseni 4 voittomaalia, katosi valitettavasti täysin kuvista finaaleissa, toista kevättä putkeen. Parhain muisto on 3. ja 7. puolivälierä, kun teki voittomaalit, ja selostajat hullaantuivat. Nämä muistetaan varmasti Lahessa pitkään. Aika ikoniseksi pelaajaksi kyllä nousi. Tuskin jatkaa täällä, joten kiitos vielä kaikesta Lasse, tulee ikävä <3 Tack så mycket.

Patrik Carlsson - 8,5
Muodosti Lassen ja Laschin kanssa yhden Liigan parhaista ketjuista. Oli myös hyvä puolustussuuntaan, ja oli muutenkin tärkeä pelaaja meille. Aika heikko aloituksissa. Pelasi vain 47 peliä, mutta teki silti hyvät tehot 18+16. Hyvät pinnat pudotuspeleissä, ja yksi voittomaali Tapparaa vastaan. Se oli todella makea maali, ja yksi ainoita valopilkkuja muuten synkässä finaalisarjassa. En tiedä jatkaako, mutta toivon todella, että jatkaisi. Muodostaisi jälleen loistavan kaksikon Laschin kanssa.

Lubos Horky - 8+
Myös melko vaikea alkukausi, ei meinannut päästä peliin mukaan, ja kielitaitokin oli aluksi heikkoa, varmasti vaikutti peliin. Ja taisi olla eka kausi Tshekkien ulkopuolella. Oli lopulta meidän 5. paras pistemies, ja 4. tehokkain maalintekijä. Vielä olisi hieman enemmän saanut käyttää laukaustaan, sillä se on hyvä. Ylivoimalla sama juttu. Oli finaaleissa meidän parhaita, teki 3 ekaan peliin maalit, ja 4 ekaan peliin oli pisteillä. Toivottavasti jatkaa meillä, jotain huhua taisi olla että jatkaisi?

Aleks Haatanen - 8+
Hyvä kausi mielestäni. Teki hyvää duunia ykkösessä, vaikka ei ehkä ihan kunnolla sopinut kenttään. Paransi piste-ennätystään reilusti, tehden tehot 10+18. Painaa joka pelissä duunia, ja antaa kyllä aina kaikkensa. Ura jatkuu Jukureissa, ja tekee varmasti hyvää vaihtaa maisemaa. Saa kyllä varmasti paikan tulosyksikössä. Kaikkea hyvää Hadelle tulevaan, olisin mieluusti pitänyt Lahessakin kaverin.

Aatu Jämsen - 6
Todella ristiriitainen kausi. Tehojen puolesta ei ollut mikään katastrofikausi, 36 peliin kuitenkin tehot 14+11. Kuitenkin hyvin usein surffaili pelin ulkopuolella, menetti todella paljon kiekkoja aiheuttaen ylivoimahyökkäyksiä ja maalipaikkoja vihuille. Oli aika paljon loukkaantuneena, sai muutaman pääniitin kauden aikana, ja varmasti kyllä pisti miettimään, että pystyykö tämmöisellä pelityylillä jatkamaan, jossa pelaa pää alhaalla ja riskeeraa terveytensä jos menee pieniin väleihin kikkailemaan. Pudotuspeleissä sama jatkui, oli ehkä muutama hyvä peli, muuten sama neppailu jatkui. Penkitettiin vikaan finaaliin ihan oikeutetusti. Saas nähdä, saako Kingsiin tulokassopimusta, sillä eikös hänen pelaajaoikeudet ole menossa umpeen tänä kesänä, jossei sopimusta tule? Toivottavasti saa hyvän kesän alleen, ja on 100% kunnossa kauden alussa, sillä se potentiaali ei ole kadonnut mihinkään, että voisi olla Liigan parhaita pisteiden tekijöitä.

Jonas Enlund - 7,5
Viime kausi meni aivan piloille loukkaantumisen takia. Tämän kauden pelasi aikalailla terveenä, pelasi 53 peliä runkosarjassa, teki kelpo tehot 6+16. Ei ole enää maalintekijä, vaan enemmän jarrukentän pelaaja, ja hoiti hommansa hyvin. Muodosti Tyrskyn ja (loppukaudesta) Juhiksen kanssa tosi hyvän neloskentän. Taitaa olla optio ensi kaudesta, mieluusti pitäisin vielä ensi kaudenkin täällä.

Miika Roine - 6
Heikko kausi kapteenilta. Oli varsinkin alkukaudesta todella purjeissa, ja sai vieläpä ylivoimalla vastuuta, vaikka ei ollut sinne mitään asiaa otteillaan. Teki vain 6 maalia runkosarjassa, ja heikot otteet jatkuivat pudotuspeleissä. Ei pelannut kuin 9 ottelua, ja Roistolla oli silti heikoin +/- lukema joukkueesta. Jalka on hidastunut melko paljon, tiedä sitten mistä johtuu. Sopimus ensi kaudeksi, en tiedä kyllä mitä tuo joukkueeseen, johtajuutta ehkä? Ei ole muuten vieläkään tehnyt urallaan pudotuspelimaalia, 44 ottelua takana jo.

Elias Vilen - 6,5
Loukkaantumiset pilasi kautta. Eikä päässyt myöskään viime kauden tasolleen. Pystyi pelaamaan vain 31 ottelua, tehden 13 pistettä. Poffeissa pelasi 10 peliä, ei oikein jäänyt mieleen kevään peleissä. Hirvonen paikkasi yleensä Eliaksen ollessa pois. Sopimus ensi kaudeksi, mielestäni hyvä asia, pystyy olemaan ihan hyvä 2/3 sentteri, ja löytyy hyvä connection Aatun kanssa, potentiaalia on.

Jesse Kiiskinen - 7
Melko hyvä debyyttikausi. Teki ensimmäisen liigamaalinsa SaiPan verkkoon, ja pääsi ihan hyvin Liigaan mukaan. Liike ja taidot riittävät, fyysisyydessä on vielä kehittämistä. Mutta potentiaalia on, ei sitä turhaan varattu Änäriin. Pelasi runkosarjassa 38 ottelua, teki 4+6 tehot, ja oli melkeimpä joka pelissä pirteä, ja yritystä löytyi. Jatkaa uraansa HPK:ssa eikös? Vähän se kyllä vitutti, kun siitä uutisoitiin jo todella aikaisin.

Antti Tyrväinen - 8,5
Kuka olisi uskonut, millaisen kauden kaveri pelaisi? Tyrskyn hankinta tuomittiin jo ennenkuin edes pelasi otteluakaan, mutta yllätti kyllä varmasti kaikki hyvillä otteillaan. Vei Hämäläiseltä jarrukentän paikan, ja hoiti hommansa aivan loistavasti. Oli myös hyvä aloituksissa, en tiennyt että kaveri osaa aloittaa! Muodosti yhden Liigan parhaista neloskentistä. Varsinkin IFK sarjassa pimensi Lehterän melkein täysin, ja ai että siitä mä nautin. Oli myös todella hyvä Kärpät sarjassa Turunen-Koivunen kaksikkoa vastaan, heidätkin pimensi ihailtavan hyvin. Finaaleissa ei kyllä ollut niin näkyvässä roolissa, kuin aiemmissa sarjoissa. En ole kuullut, että jatkaako, mutta ihan mieluusti pitäisin Tyrskyn ensi kaudellakin.

Leevi Tukiainen - 6+
Ei vieläkään sitä läpimurtoa Liigaan. Teki vain 1 maalin runkosarjassa, ei kyllä saanut ihan hirveästi mahdollisuuksia. Laukaus on edelleen loistava, ei vain pääse käyttämään sitä kunnolla. Pudotuspeleissä oli hyvä, sen mitä nyt pääsi pelaamaan. Sopimus jatkuu, josko nyt lähtisi kulkemaan?

Konsta Hirvonen - 8
Edelleen yksi lempipelaajistani. Hölön mukaan tehnyt kovan duunin, jotta on päässyt tasolleensa ja kehittynyt pelaajana. En nyt muista missä haastattelussa näin sanoi, taisi olla Kärpät sarjan jälkeen... Paikkasi hyvin Vilenin tonttia, kun kaveri oli poissa. Ei ole pisteiden tekijä, mutta on nopea luistelemaan, ja jakaa kovia pommeja, vaikka ei ole mikään kaappi. Antaa kaikkensa kentällä, ja varmasti fanitkin tykkäävät kaverista. Sopimus ensi kaudeksi myös, mitä pidän hyvänä asiana.

Juhamatti Aaltonen - 6-
Sori Juhis, en voi vaan antaa parempaa arvosanaa. Myös melko vaikea arvioitava. Ehkä odotukset olivat vaan liian korkealla? Sanoi pistävänsä ylivoiman kuntoon, mikä kyllä vanheni aika kehnosti. 11 runkosarjan otteluun 2 maalia, kelvolliset 6 tehopistettä. Luulisi vedon olevan vieläkin hyvä, tuskin se on mihinkään kadonnut, mutta nykyään syöttää mielummin, vaikka olisi itselläkin hyvä paikka. Ei oikein lähtenyt pudotuspeleissä, ja menetti paljon kiekkoja, syötti aivan mihin sattui, ei ollut kyllä hyödyksi joukkueelle. Ylivoimalla mielestäni surkea. Mutta ei kai niitä pisteitä voikkaan tulla neloskentästä? Sopimus ensi kaudelle, pidän hieman outona että tehtiin suoraa 2 vuotinen lappu kaverille. No jos ei ole kallis, niin ehkä sitten menee vielä.

Sakke Hämäläinen - 5,5
Oli alkukaudesta heikko, ja Tyrväinen vei paikan häneltä. Oli myös pitkään loukkaantuneena. Siirtyi loppukaudesta Björklöveniin Allsvenskaniin. Jatkaa uraansa Jukureissa ensi kaudella.

Lenni Killinen - 5,5
Ei lähtenyt vieläkään. Lähti myös loppukaudesta Björklöveniin, jossa jatkaa uraansa myös ensi kaudella.

Niklas Virtanen - 6+
Ei pelannut ihan hirveästi, oli mielestäni ihan ok? Voisi olla hyvä jarrukentän pelaaja, jos saisi pelejä alleen. Nuori kaveri vielä, mielestäni voisi ihan hyvin tehdä ensi kauden jatkot kaverille.

Huhhuh, olipas työmaa! Saa antaa palautetta, ja pistäkää ihmeessä omiakin näkemyksiänne ja arvioita pelaajista, jos jotain on mielessä :)
En löytänyt mielestäni yhtään muutettavaa arvosanaa. Erittäin osuvaa analyysia siis, hienoa.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Bryggman - Carlsson - Lasch tulee olemaan jotain niin seksikästä tällä kaudella. (Jos pelaavat samassa kentässä)
Se oli sitten just näin, kuten 7.8.2023 @Kossu123 kerroit.

Melkeinpä koko kauden tuo ketju oli kasassa, alusta loppuun kyllä, mutta välillä vähän muitakin koostumuksia oli.

Kun Carlsson-Lasch ilmeisesti jatkavat, niin saman muotin Bryggman/Smejkal siihen sitten, vai haetaanko jotain uutta. Saas nähdä.

Kiva lukea tuolta elokuulta 2023 iloisia kommentteja, kuinka ollaan saatu dream team. Eikä tiedetty vielä, että tulossa oli Schnarria, Tyrväistä ja Bloodia, vaikkei Ben ihan onnistunutkaan. Tapaus Kokkoa nyt ei millään voinut uumoillakaan.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Näyttää Pelsu pelaajat IG päivitysten mukaan suunnanneen Levin sijasta Kreetalle!
Jätkät joko ottaneet todelliset äkkilähdöt tai sitten eivät itsekään uskoneet että torstaina enää pelataan sitä seiskapeliä kun nyt jo ovat Kreetalle ehtineet ;)
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Onko mitään tietoa minkäänlaisista kauden päätöstilaisuuksista tms? Ois kiva myös, jos alkais kohta tulla pelaajahankintoja ulos.. :)
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Onko mitään tietoa minkäänlaisista kauden päätöstilaisuuksista tms? Ois kiva myös, jos alkais kohta tulla pelaajahankintoja ulos.. :)
Ei taida olla mitään tietoja, kun pojat on lähteny pariks kuukaudeks etelään rillaamaan.

Jätkät teki tosi kovaa töitä ja meni eteepäin. Oli se joukkue joo, joukkue se oli. Nyt voi vittu naattia naattia naattia.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Tuskin tänä keväänä mitään hopeajuhlia järjestetään. Kaupunki ei ollut niin näkyvästi esillä tänä keväänä tukemassa ja muutenkin viime kevät oli spepsiaalimpi tapaus kuin tämä.

Viimeksi oli se yhteisöpäivän tilaisuus 2.6. milloin julkaistiin Laschin sopimus ja Perssonin, Salmisen sekä Hirvosen jatkot. Eiköhän nytkin jotain tuollaista ajankohtaa voi sovitella tuolle, nykyisen joukkueen jätkillä kun Hölön mukaan alkoi sunnuntai-iltana lakisääteinen neljän viikon loma milloin heidän kanssaan ei saa olla missään tekemisissä. Valmennus varmaan ennen MM-kisoja julki, siihen sitten joku nevahööd sopimus ja ehkä jatko tai pari. Sitten alkaa kesän odotusleikki, kun taas kytätään viikottain sopimusuutisia.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuskin tänä keväänä mitään hopeajuhlia järjestetään. Kaupunki ei ollut niin näkyvästi esillä tänä keväänä tukemassa ja muutenkin viime kevät oli spepsiaalimpi tapaus kuin tämä.

Viimeksi oli se yhteisöpäivän tilaisuus 2.6. milloin julkaistiin Laschin sopimus ja Perssonin, Salmisen sekä Hirvosen jatkot. Eiköhän nytkin jotain tuollaista ajankohtaa voi sovitella tuolle, nykyisen joukkueen jätkillä kun Hölön mukaan alkoi sunnuntai-iltana lakisääteinen neljän viikon loma milloin heidän kanssaan ei saa olla missään tekemisissä. Valmennus varmaan ennen MM-kisoja julki, siihen sitten joku nevahööd sopimus ja ehkä jatko tai pari. Sitten alkaa kesän odotusleikki, kun taas kytätään viikottain sopimusuutisia.
Joo joku Miro Väänänen jne varmaan aiemmmin julki kun taitaa olla siellä nuo lakisääteiset ohi. Viimevuonna Kiljunen ja Puutiohan julkaistiin vapun jälkeen, kun olivat Lahteen tulleet ja treenasivat U20 jengin kanssa.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Jatkoajan sonnit ja vasikat -lista. Aika lailla samaa mieltä olen:


Samalla vasta ensi kertaa näin jostain, että Hirvosella ja Tukiaisella on jatkosopimus, eikä pelkkiä optioita. Hyvät rotaatiopelaajat, harmi heidän kannaltaan ettei helpolla enempää tule tarjolle Pelicansissa.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jatkoajan sonnit ja vasikat -lista. Aika lailla samaa mieltä olen:


Samalla vasta ensi kertaa näin jostain, että Hirvosella ja Tukiaisella on jatkosopimus, eikä pelkkiä optioita. Hyvät rotaatiopelaajat, harmi heidän kannaltaan ettei helpolla enempää tule tarjolle Pelicansissa.
Joo Tuksuhan teki peräti kolmen vuoden sopparin, josta nyt ensikausi on viimeinen. Jotenkin tuntui, että ei oikein saanut Hölön täyttä luottoa. Vaan Hölö asetti nämä Kiiskiset, Roineet jne. aina hänen edelleen vaikka hän esittikin pelaamaan päästessään ihan semilupaavia otteita.
 
Viimeksi muokattu:

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joo Tuksuhan teki peräti kolmen vuoden sopparin, josta nyt ensikausi on viimeinen. Jotenkin tuntui, että ei oikein saanut Hölön täyttä luottoa. Vaan Hölö asetti nämä Kiiskiset, Roineet jne. aina hänen edelleen vaikka hän esittikin pelaamaan päästessään ihan semilupaavia otteita.
Tästä samaa mieltä. Tuksu oli tietynlaisessa koirankopissa. On tuskulla kuitenkin taitoa ja poffeissakin kiskasi pari byyriä
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
After Season -päivitys: Elias Vilen ja Kid Jämsen päivittelevät instaa Kreetalta. Ehkä joukkue päättäjäiskekumuissa siellä. Tai sitten osa on vain muuten lähtenyt kimpassa reissuun. Samaan aikaan nimittäin istuskelin eilisen työpäivän päätteeksi Santa Fen terassilla ja bongasin viereisestä pöydästä Hölön ja Silanderin tupposen äärestä. Valmennus ehkä tullut reissusta ennen muita tai sitten pojat on vain omatoimimatkalla.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
After Season -päivitys: Elias Vilen ja Kid Jämsen päivittelevät instaa Kreetalta. Ehkä joukkue päättäjäiskekumuissa siellä. Tai sitten osa on vain muuten lähtenyt kimpassa reissuun. Samaan aikaan nimittäin istuskelin eilisen työpäivän päätteeksi Santa Fen terassilla ja bongasin viereisestä pöydästä Hölön ja Silanderin tupposen äärestä. Valmennus ehkä tullut reissusta ennen muita tai sitten pojat on vain omatoimimatkalla.
Veikkaan että on suomalaisten pelaajien reissu. Tsekit oli päivityksien mukaan menossa kotimaahan, Blood on jenkeissä. Harvoin kait valmennus on noilla päätösreissuilla mukana.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Mies viihtyy perheineen hyvin täällä, normijenkki olisi jo kaukana Suomesta tässä vaiheessa. Ben on kyllä huikea näky jään ulkopuolella, useita kertoja on näkynyt mm. lempikaupassaan Prismassa ostoksilla. Kerran erehtyivät Cittariinkin. :P

Toivottavasti on optio lunastettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös