Pelicans kaudella 2019–2020

  • 558 473
  • 2 489

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Pelicans pani pelaajansa myyntiin – pahimmat kauhukuvat toteutuneet: "Turvaamme parempia asemia"

Tuossapa tuota vyyhtiä avataan vähän. Saa nähdä putoaako pelaajabudjetti.
"Onko Nurminen palaamassa päivittäisen urheilutoimintaan jossain vaiheessa?
-Tilannetta päivitetään ja tullaan sitten jossain kohtaa ulos, jos tarvitsee."

Tuostahan voisi joku äkkipikaisempi kaveri jotain johtopäätöksiä jo vedellä. Mitä taas tulee pelaajabudjettiin, niin eiköhän se sitten tule sen 100-200 kiloa taas alaspäin, eli takaisin taas sinne missä oltiinkin neljän edellisen kauden ajan.
 

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liikevaihdoltaan lienee liigan suurimpia kärppien, hifkin ja tapparan jälkeen, pelaajabudjetti kuitenkin pienemmästä päästä tosin mm. kookoolla ja hpk:lla taitaa olla pienempi. Taasen ns. muut kulut jopa 1-2 milj. suuremmat kuin monella saman pelaajabudjetin omaavalla. Pelicans ravintoloiden liikevaihto lienee laskettu samaan kun se noin suuri ja samoin muut menot, eri juttu tuottaako nämä ns. bisnekset mitään, joku täysin säiden armoilla oleva toriterassi ei voi olla kultakaivos vaikka paistais koko kesän ja hampurilaisen paistokin vaatii aika paljon henkilökuntaa. Hyvä jos bisnekset jotain tuottaisi ja niitä voisi laittaa liigajoukkueeseen mutta jos ravintolabisneksiä rahoitetaan liigajoukkueen tuotoilla niin ei hyvä. esim. jollain lukolla ei mitään hätää vaikka kausi menisi 0,5-1 milj tappiolle, rtk vai mikä nyt lieneekään nykyisin kuittaa tappiot konserniavustuksena. Ohessa on hyvä olla jotain liiketoimintaa mutta sen pitää myös tuottaa.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Kertooko se muuten jotain että en edes huomannut eilen että Mustonen puuttuu. Niin näkymätön se on pelissä, muutamia väläytyksiä lukuunottamatta.
 

Lahtitar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, HC Giants
Luulisi tälläisen kauden aikana sen ylimielisyyden karisevan. Mutta tietyllä parivaljakolla se on vaan lisääntynyt. Nyt pitäisi tehdä nöyrästi töitä ja pelastaa uppoava laiva eikä naureskella mediassa.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Jännä nähdä, päästäänkö tästä kaudesta lopulta nollille tai jopa plussalle, jos saadaan tarpeeksi pelaajamyyntiä aikaan. Jos yleisöä kävisi edes se 3000 lopuissa peleissä, niin ei ehkä katastrofaalista miinusta tule sitä kautta. Paljon riippuu siitäkin, minkälainen summa ehdittiin pelaajiin käyttää ennen kuin huomattiin, että nyt ei enää kannata satsata. Toki vasta elokuussa kuullaan kauden tulos, tuskin seura asiasta enempää avautuu sitä ennen. Hieman taisi Wellingin myötä kulua valmennukseen ylimääräistä, vaikka Nupe lähtikin.
 

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oletettavasti Nieminen nauttii myös täyden palkan kauden loppuun asti (potkuista huolimatta). Tuskin 3000 menee rikki
ainakaan kaikissa lopuissa peleissä varsinkaan koska tyhjennysmyyntihän jatkuu (jos vaan löytyy ostajia) 2500 voi olla lähempänä. Harva tuosta mitään on valmis maksamaan (jollei liput ole vitosen luokkaa). Tiedä sitten paljon kausikortteja tälle kaudelle myyty, nehän aina yleisömäärässä oli kortin haltija paikalla tai ei, ja tuskin moni kortin haltijakaan viitsii vaivautua paikalle. Jos pelaaja myynneillä jonkun verran säästää niin pienentyneinä lipputuloina myös kyllä myös häviää. Parin kolmen viime kauden aikana Pelicansista tullut vakavasti otettava, uskottava ja seurattu joukkue (yli päijäthämeen rajojen), nyt kaikki pyyhkäisty kertaheitolla menemään tämän kauden perseilyllä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin ja mikä huvittavinta, Nemo nauttii huomattavasti isompaa palkkaa jatkosopparin myötä versus mitä option lunastuksesta oltaisiin jouduttu maksamaan.

Noh toivottavasti tästä nyt oikeasti opittiin jotain ja kääntyy vielä posin puolelle. Tänä vuonna harvinaisen kova top6 ettei tuolla meidän viime kauden pistemäärällä välttämättä oltaisi edes suorassa pudotuspelipaikassa kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Tottakai Nemolle maksetaan, mutta eihän se ole ylimääräinen palkka, vaan tiedossa ollut ja budjetoitu. Wellingin palkka tuli ylimääräisenä, ellei oltu budjetoitu valmennukseen ylimääräistä varalle. Tuskin. Nurmisen palkasta en tiedä, miten sen kanssa kävi lokakuun jälkeen. Luulisi että palkanmaksu päättyi kun itse lähti. Ja tuliko Pärmäkoskelle "vastuulisää".

Se on kyllä paha, jos yleisömäärä valahtaa reilusti alle 3000:n. Aina vaikeampaa paikata myynnillä.

Oikeasti uskottavuuden ei yhden sukelluskauden (tasaisin väliajoin) takia pitäisi koskaan mennä, mutta suuri yleisöhän sen päättää "äänestämällä". Valitettavasti se tuppaa olemaan niin, että monet ihmiset tekevät johtopäätökset suurin piirtein viimeisen pelin perusteella ja nimenomaan tuloksen, oli sen takana mitä tahansa. Joten uskottavuus menee siinä mielessä pian. Ja epäonnistumisia tunnutaan muistavan kauemmin kuin onnistumisia, vaikkakin uskottavuus palaakin nykyään jo nopeammin, kun edelleen tehdään niinkin päin johtopäätökset liian lyhyellä otannalla. KooKootahan esimerkiksi tunnutaan pitävän nyt jonain esimerkkinä ja suunnannäyttäjänä, kun siellä salama sattui iskemään tänä kautena sen kertansa 50 vuoteen. Vuoden päästä KooKoo on suurella todennäköisyydellä jälleen "Mestisjoukkue" suurimman osan huulilla.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Niin ja mikä huvittavinta, Nemo nauttii huomattavasti isompaa palkkaa jatkosopparin myötä versus mitä option lunastuksesta oltaisiin jouduttu maksamaan.
Niin, oliko sitten siis kyseessä täysin uusi sopimus vai käytetty optiovuosi, se olisi myös mielenkiintoista tietää. Optiohan oli seuran, niin silloinhan se oli lunastettavissa 1.5.2019 saakka.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, oliko sitten siis kyseessä täysin uusi sopimus vai käytetty optiovuosi, se olisi myös mielenkiintoista tietää. Optiohan oli seuran, niin silloinhan se oli lunastettavissa 1.5.2019 saakka.
Itse ymmärsin sen niin, että option lunastusmahdollisuus raukesi silloin joulu-tammikuussa, kun optiota ei päätetty lunastaa. Sitten keväällä solmittiin uusi sopimus tuntuvalla palkankorotuksella. Hyvin mahdollista, että meni toisin, tähänkään tuskin saadaan selvyyttä.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Pietroniro (sekä Gymer) nyt merkattu Liigan sivuilla loukkaantuneiksi joten siinä varmaan syy pelaamattomuuteen.
Eihän siihen mennytkään kuin se pari kuukautta. Penan faksi vissiin ollut pahasti tukossa ja nyt vasta parin pelaajamyynnin jälkeen saatu tarpeeksi rahaa, että on voitu herättää se henkiin ja saatu vihdoin toimitettua tieto eteenpäin.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Welling myös pregamessa sanoin että Pietro on loukissa.

Patrikainen, Kinnunen ja Haatanen tänään mukana.
 

sensori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lahtinen sivussa. Josko siinä oisi seuraava lähtijä?

Voi olla.
Seve istui jo kärppäpelin lopun penkin päässä. Näytti enemmän henkiseltä kuin fyysiseltä loukkaantumiselta, joten voi olla myös polkemassa pyörää ja miettimässä pelaako omaa vai joukkueen peliä.
Sinänsä se ja sama, meillähän kulkee niin hyvin ettei taikureille ole tilaa tämän hetken sapluunassa
 

BaronFIN

Jäsen
Nämä ”tuloskaudet” ovat aina olleet sukelluksia Lahdessa. Niemisen kakkoskauden piti olla SE kausi, joten ensimmäisen kauden IFK -sarjan kyykkäys oli ”vain hyviä oppirahoja tulevaan”. Matikaisella kaikki tähtäsi kolmanteen kauteen joka oli yhtä kärsimysnäytelmää verrattuna kahteen aiempaan kauteen. Suikkasen kakkoskausi oli kauhea, kuin myös Toivolakaan ei mitään kehittymistä näyttänyt. Aravirta oli tasainen suorittaja, mutta etupainotteisesti taisi sielläkin onnistumiset tulla vaikka täyttä pudostuspelisarjaa ei ole kukaan muu kuin Suikkanen voittanut.

Niin vakavasti puhuttuna: en usko yhteenkään ”rakennusprojektiin” tässä kaupungissa. Ihan paskapuhetta. Kun ei ole osaamista niin ei ole. Entisiä lätkäjätkä pulju täynnä ja heistä fiksuimmat ovat lähteneet muihin hommiin uran jälkeen.

Liigassa kilpailu on kovaa ja Lahdessa puuhastellaan jotain tyyliin peräkonttikirppis -tason sivubisneksiä talouden kasvattamisen nimissä ja tulos on lopulta plusmiinusnollaa siihen tärkeimpään eli pelaajabudjettiin peilaten. Tosin tämä peilaa koko kaupunkia täydellisesti joten se on mitä on. Ei mopolla kuuhun.

Toki Niemelän tuntien olen varovaisen innoissani tulevaisuudesta ja toivon nousujohteisuutta joukkueen kanssa. Valitettavasti se olisi tässä kaupungissa ensimmäinen kerta.
 
Viimeksi muokattu:

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oiva vertauskuva sivubisneksistä "peräkonttikirppis-taso, sitähän ne varmaan on, nostaa toki liikevaihtoa mutta menot myös valtavat eli tulos +-0. Makuasioita tietysti mutta saipa ja Pelicans oli alkuviikosta samoissa pisteissä, täällä organisaatio päätti että kausi ohi(tai taisi päättää jo joulukuussa) ja aloitti tyhjennysmyynnin, saipa taas ei vielä suuremmin aloittanut myyntiä eli ei heittänyt pyyhettä kehään ja nyt saipan ero ässiin enää 7 p, jos ens viikolla saipa sattuu voittamaan ässät ero 4 p eli siellä kausi ei ole suinkaan ohi ainakaan vielä ja säilyttäähän siinä seura uskottavuutensa ainakin kannattajien ja yhteistyökumppanien silmissä kun antaa kuvan että loppuun asti yritetään. Jukureilla myös ns kausi ohi mutta ei suurempaa myyntiä vielä aloittaneet, jossain joku jukuri pomo taisi sanoa ettei muutamien tonnien takia kannata alkaa puljailemaan, niillä ei juuri seuraavan kauden joukkueen kasaamiseen merkitystä. Näkyy Pelicans johto kutsuneen kausikortin omistajat 14.2 toimistolle keskustelemaan (ja miksei vittuilemaan) paikalla vissiin Kolu, Nurminen ja Laukkanen
 

Lahtitar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, HC Giants
Voisi siellä avoimesti kertoa missä mennään, miksi on kyykätty, mikä on taloudellinen tilanne, jatkosopimukset ja onko joukkueeseen saatu hyviä liigatason pelaajia ensi kaudeksi niiden lahjakkaiden nuorten tueksi. Toivottavasti jättävät sen ylimielisyyden pois.
 

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lievää "nöyrtymistä" havaittavissa ainakin kausikorttilaisia kohtaan, keskustelutilaisuuden lisäksi tarjolla 2 lounasta lämärissä yhden hinnalla viikon ajan samoin purilaisia (jos toriterassia meinaavat pitää ensi kesänä niin voisivat tarjota myös 2 kaljaa yhden hinnalla koko kesän), ilmeisesti huomattu että kaiken perseilyn lisäksi ylimielisyys on huono valtti ainakin kun ensi kauden kortteja alkaa keväällä kauppaamaan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Jollei nyt edelliskausien eteenpäinmenoa organisaatiossa ole nähnyt, niin en tiedä mitä on seurannut. Oikeita asioita on tehty, tämä kausi oli fiasko alusta asti.

Eteenpäinmenoa ja kehitystä joissakin asioissa on ollut havaittavissa. Harmi että se ei ole ollut kestävää sellaista. Tällä kaudella todellakin on palattu lähes asiassa kuin asiassa lähtöruutuun alkaen ylimielisestä tiedottamisesta kannattajien suuntaan.

Ja kyllä minä ymmärrän ne taloudelliset realiteetitkin. Jotenkin sitä vain uskoi, että edelliskausi olisi antanut hyvän ponnahduslaudan johonkin parempaan suhteessa nyt nähtyyn.

Toivoa sopii, että organisaatio oikeasti pohtii mitä meni pieleen ja miksi sekä tekee riittävät korjausliikkeet, etteivät nämä tiedotteet jäisi vain sanahelinäksi ja avaruuspölyksi. Jäämme seuraamaan.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä mua ihmetyttää, miten tämä eteenpäinmeno ei nosta käytännössä ollenkaan pelaajabudjettia. Kuinka monen vuoden projekti Lahdessa tarvitaan, että pelaajiin voidaan käyttää 2 miljoonaa euroa? Sitten vielä kun tulee yksi tällainen mahalasku, niin jälleen aloitetaan nollista ja tiputetaan entisestään pelaajabudjettia.

Erilaisia toimintoja kyllä käynnistetään, ostetaan ravintolatoimintoja itselle, nostetaan liikevaihto liigan kärkitasolle. Silti pelaajabudjetti kyntää alakastissa. Jotainhan siellä tehdään pakosti väärin. Ei Lahti talousalueena niin huono ole.

Mutta kai se on totuttava siihen, ettei lahtelaisesta jääkiekosta koskaan tule mitään menestystarinaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös