Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Pelicans kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Pelicans' , aloittajana AgiiL, 30.12.2018 klo 18.06.

 1. aatelisode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
  Lainaus:
  Viime pre-season oli hyvin samantapainen. Olkinuora ei tuolloin näyttänyt edes mestis-tason pelaajalta eikä Pelicansin peli ollut kovinkaan erikoista. Silti asiat menivät loppupeleissä varsin hyvin.
   
 2. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Lainaus:

  Kyllä oli pakisto vietävissä, rumasti, mutta oli siinä sekin että ei hyökkääjiltä tullut kauheasti apuja. Irtokiekot pyöri, ei montaa kaksinkamppailua voitettu, ei hyökkääjien eikä pakiston osalta. Siinä tulee ongelma vielä näiden taitavien jengien kanssa, ei niitä vaan voi päästää pyörimään kiekollisena kuten eilen päästettiin, kyllä ne sen tilan löytää, jos niitä ei pystytä liimaamaan seinille ja kuluttamaan niiden energiaa taklaamalla. Siksikin tykkäisin nähdän Tyrväisen keskellä, ettei Björninen ole ainoa vahva vääntäjä keskikaistalla, nyt kun Siikonenkin on poissa.
  Toinen vaihtoehto on itse pitää kiekkoa niin paljon ettei vastustaja saa kiekkoa, mutta se vaatii sen että jätkien yhteispeli hiotaan niin että kaikki tietää mitä tekee ja pakit nousee tuplaamaan jne, mutta se ei KHL-jengiä vastaan, etenkään tässä vaiheessa kautta ole kovinkaan helppoa.

  Vaikea tilanne siinä että joukkueen kaksi voimahyökkääjää, Salonen ja Merelä, ei taida mahtua kokoonpanoon jos kaikki on kunnossa. Siitä syystä Vartiainen ja Tyrväinen olisi vähän pakko pitää kokoonpanossa koko ajan.
  Patrikainen selkeästi jännitti hieman, siksi reboundit pomppi ja kun oli ensimmäinen peli uudella maalivahdilla, ei pakisto ihan tiennyt miten kaveri torjuu tositilanteessa eteensä tms.

  Merelä on ylivoimassa hyvä maalin edessä, tykkään paljon siitä miten reagoi kiekkoihin ja peittää näkyvyyttä ja tulee pelattavaksi silloin kun pyöritetään kiekkoa. Tässä voisi olla se uusi iso voimahyökkääjä, jota on kaivattu. Toivoisin sopimusta myös pariksi seuraavaksi vuodeksi ja kun tämän kauden jälkeen taas joku [HIFK] kuorii parhaat päältä, tässä olisi nouseva pelaaja ylempiin ketjuihin. Pistepotentiaalin on jo todistanut junnuissa.
   
 3. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Lainaus:
  Tolvanen oli kuitenkin äärimmäisen lähellä saada NHL-sopimuksen täksi kaudeksi, viime kauden AHL-näyttöjen perusteella. Jossain taisi lukea että olisi saanutkin jonkinlaisen sopimuksen, mutta oli sellainen että olisi oletettavasti ollut farmissa varamaalivahtina, eikä siihen innostunut. Itse uskon että parasta Tolvasta saadaan nähdä vasta vuoden päästä.

  Tähän Karhusen hankintaan.. En ymmärrä itseäni miksi olen pettynyt tähän? Kaveri on KHL-tasoinen, voittanut Liigassa paljon, vetänyt ihan superilla torjuntapronsentilla, mutta silti muistan niitä heikkoja hetkiä mitä on nähnyt. Toivon todella että nyt tuli se maalivahti joka voittaa Pelsulle niitä tiukkoja pelejä, taistelee maajoukkuepaikasta ja rauhoittaa puolustuksen pelaamista. Nyt vaan pelejä alle heti, jotta puolustus oppii pelaamaan pienikokoisemman maalivahdin kanssa, vaikkei Tolvanenkaan mikään iso ole.
   
 4. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Merelälle tehtiin keväällä 2 vuoden pahvi.
   
 5. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Karhunen on varmasti iso palanen Pelicansin maalivahtipelaamisessa, korvauksen suuruus suhteessa tarpeeseen, voi olla toinen juttu. No tämä osasto on ainakin todella kovassa tikissä tulevalle kaudelle.
   
 6. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Lainaus:
  Muistin että yhden. Mutta parempi näin, kiitos korjauksesta.
   
 7. Jarnan Rysty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Peliitat, San Jose Sharks
  Olen erittäin tyytyväinen tähän hankintaan. Maksaakoonkin sitten rahaa, mutta selvä signaali, että nyt haetaan sitä kirkasta keväällä kun tämmöinen saatiin kaapattua. Harvemmin näin kovia nimiä ennakkoon Lahteen kuitenkaan voi kuvitella tai ainakaan ennen on voinut. Ajat on muuttumassa ja Pelicansiin on selvästi imua ja uskoa.
   
  Smitty#41, Pekko Pelikaani & Bobby tykkäävät tästä.
 8. Pekko Pelikaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Karhubasket sekä Crocodiles Seinäjoki
  Lainaus:
  Itse sanoisin että ei me ainakaan Skarekia huonompaa tilalle saatu. Maalivahti parhaassa iässä. Kokemusta ja näkemystä löytyy mitä pytyn saaminen vaatii.
   
 9. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Tomi Karhunen on parasta mitä pelicans voi maalilleen saada nykybudjetilla.

  Nyt näyttää taas hyvältä. Tämä uutinen tarvittiinkin eilisen läksytyksen päälle :)
   
  Mastokaupunki, Smitty#41, Bobby ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. egar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, AC Milan, FC Lahti
  Ennustan että jos tässä vielä se kärkipakki tulee, niin Karhusen profiili on sillä tasolla että Pelicansiin ei tule kesken kautta uusia pelaajia ilman että joku myydään. Uskon että Karhuseen rahat otetaan siitä kauden aikaisesta varobudjetista, jolla yleensä hankitaan kesken kauden pelaajia.
  Skarek oli Islandersin pelaaja, ei kovin kallis Pelicansille, joten Karhunen maksanee about saman kuin Rantakari..

  Saa nähdä oltiinko tähän varauduttu miten hyvin, eli oliko tässä tarkoituskin odottaa lähteekö Skarek ja sitten vasta päättää paljonko ykköspakille maksetaan.
  Jotenkin kyllä on fiilis on että tuleeko sieltä edes kumpaakaan tähtipakkia ja jos tulee niin miten budjetti venyy..
   
 11. Porvoon Kärppä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Karhunen ON helvetin hyvä veskari. Syvästi ihmettelen, miksei Karhunen kelvannut Kärpille vaan ottivat jonkun nevöhöödin, jonka nimi ei tule nyt mieleen. Olisiko sitten Tomilla jotain sieraimessa Kärppien suhteen, ettei halunnut Ouluun tulla?

  Karhunen on lähtökohtaisesti Liigan paras maalivahti alkavalla kaudella, kunnes joku toisin todistaa. Onnittelut Pelicansille loistavasta hankinnasta.
   
  mayra ja Henriq tykkäävät tästä.
 12. Jakub Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Hyvä hankinta Pelicansilta ja yhdessä tulivoimaisen hylkkäyksen kanssa Pelicansin ase ensi kaudella. Ainut asia mikä itseäni ihmetyttää on tuo hyökkäyksen ja puolustuksen valtavan iso epäsuhta. Hyökkääjiä on päteviä jopa viiteen kenttään, kun liigatason pakkeja on hädintuskin TOP4 rooleihin. Teppo ja Pietroniro eivät kakkosketjun pakkeina kyllä ole lähtökohtaisesti tasollaan, oikeampi paikka olisi kolmosketjussa. Jaakola ykkösparissa, vuoden pelaamatta ollut 36v veteraani. Oikeastaan kun miettii niin todella ihmeellistä, että menestystä realistisesti hakevalla joukkueella on näin raju epäsuhta hyökkäyksen ja puolustuksen välillä, ideaali tilanteessa Pelicans tarvitsi 3-4 liigassa tasonsa näyttänyttä pakkia, joista kahden pitäisi vielä olla kykenevä TOP4 minuutteihin. Entisenä pakkina Laukkaselta kyllä ihmeellinen veto rakentaa joukkue näin, varsinkin kun puolustuksen kautta sitä aina lähdetään menestystä rakentamaan.
   
 13. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Jaan ajatuksesi pitkälti. Onneksi tiedot kertovat, että puolustusta vahvistetaan vielä ja kaiken osuessa kohdalleen voi tämä kausi olla huikea. Nykyisellä pakistolla ei ihmeisiin pystytä, ellei sieltä tule todellisia tasonnostoja.

  Jaakolan suhteen olen ollut skeptinen. Yhtään ottelua en ole vielä häneltä nähnyt, mutta raportit kertovat, että Jaakola on ollut hyvä. Tästä olisi hyvä kuulla enemmän pelejä nähdeiden kommentteja. 36 vuotta ei ole puolustajalle vielä sellainen ikä, mikä sinänsä rajoittaisi pelaamista huipputasolla. Vuoden pelaamattomuus toki huolestuttaa, mutta lieventävänä asianhaarana täytyy todeta Jaakolan harjoitelleen Hakkaraisen valvonnassa, joka on meidän palkkalistoilla. Tuskin Hakkarainen huonoa miestä sisään tuo.

  Katsotaan nyt Jaakolan taso kauden alkaessa sekä sisäänpäin tuleva pelaaja tai pari. Tämä mainitsemasi epäsuhta näyttää tällä hetkellä räikeältä, mutta todellisuudessa 1-2 hyvää hankintaa kääntää kelkan, jos Jaakola pystyy pelaamaan huipputasolla.
   
 14. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Ei tässä ole muusta Jaakolan kohdalla kyse, kun että pysyykö kunnossa. Todella hyvin vetänyt.
   
  Smitty#41 tykkää tästä.
 15. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Lainaus:
  Jaakola veti ne muutamat hetket Tepsissä viime kaudella todella hyvin. Harmitti, kun luin miehen pelaavan Pelicansissa tällä kaudella. Mieluusti olisin edelleen nähnyt Tepsissä. Tietysti pieni riski voi olla, kun alla vammahistoriaa. Kunnossa ollessaan laatupakki Liigaan.
   
 16. Arsi Haakana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans
  Lainaus:
  Jaakola on ollut erittäin hyvä. Ei nyt jalalla mikään raketti ole, mutta sijoittuu hyvin, on kiekollisena todella rauhallinen, ei mihinkään kiire. Lisäksi mikä ihastuttaa, niin YV:llä viivassa vedot lähtevät painavasti kohti maalia. Kokemus huokuu kaikesta.

  Vuoden pelaamattomuus ei ole näkynyt, mutta tottakai tuollainen paha vamma aina vähän kannattajaa jännittää ettei vain uusiudu, toivottavasti ei. Jos pysyy kunnossa, niin on selkeä liideri nuoreen pakistoon.
   
 17. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Jaakola on joutunut muuttamaan hivenen luisteluasentoaan, mikä edesauttaa sitä ettei vamma uusiudu.
   
 18. Jarna90 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Mites muutenSchemerov?Eli näyttää olevan yhä ilman sopparia. Ei oo haettava ykköspakki, mutta voisiko olla riittävä siihen toiseen ruutuun?
   
 19. Nils Andersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Aiai, anteeksi vaan, että vähän eppäilyttää. Ollunna melkoinen kiertolainen viime kaudet, miksiköhän ?
  Tomi Karhunen at eliteprospects.com
  Toivotaan nyt että onnistuu Lahdessa, ei sen puoleen !
   
 20. Spike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Eiköhän siihen "toiseen ruutuun" ole kaavailtu Haartia (jos saa sopimuksen) ja sitten kärkeen haetaan vielä joku.

  -------------------------------------------------------

  Jos hieman ajankuluksi pyörittelee noita mahdollisia lainoja Heinolaan, kun ne säännöt tässä muuttuivat. Kun asiaa hieman kävi läpi, niin en usko Pelicansin tästä kärsivän ollenkaan, varsinkin alkukaudesta kun on myös CHL pelejä kuormittamassa, niin rosterissa on hyvä olla varaa kierrättää. Pakkiosaston kapeus toki hieman huolestuttaa, mutta näillä mennään.

  Ek, Pynnönen, Elimäki, Saarelainen ja Merelä lienevät pelaajia Liigarosterissa, jotka Heinolassa käyvät vuorollaan pelailemassa ja jotka lasketaan tuohon kolmen samanaikaisen lainapelaajan kiintiöön. Kun taas ikänsä puolesta Heinolassa lainalla saa vapaasti käydä pelaamassa (kunhan täyttävät sen 10 ottelun säännön) Kinnunen, Haarti, Haatanen ja Salonen. Näiden jälkeen Liigaan jää vielä 13 hyökkääjää ja 5 pakkia (ml vielä tuloillaan oleva yksi hankinta), joilla uskon olevan lähtökohtaisesti ns. vakiopaikka liigamiehistössä ja joita en usko Heinolan kautta kierrätettävän ilman loukkaantumisten jälkeen pelituntuman hakua tai muita poikkeustilanteita. Ja eiköhän esim Kinnunen ja Pynnönen pelaa täyden kauden liigassa vaikka ylempänä mainitsinkin heidät mahdollisina Heinola kävijöinä.

  Yhteenvetona pakkipuolella tuskin nähdään kauheaa Heinola rotaatiota, koska materiaali on käsittämättömän ohut. Ek (ja/tai Haarti) lähtenee sinne pysyvämmin ja muut sitten kiertää Liigaa pelaavassa kokoonpanossa. Hyökkäyspuolella Heinolaan lähtenee sitten enemmän väkeä ja nähtäneen enemmän kierrätystä välillä Lahti-Heinola, kun mukana pyörii peräti 18 sopimuksen alaista hyökkääjää. Haatanen ja Salonen pelannee pysyvämmin Heinolassa.

  Maalivahtien suhteen homma selvä. Karhunen ja Tolvanen pelaa liigaa ja Patrikainen lähtee Sunin kaveriksi Heinolaan.
   
 21. Henriq Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahden Pelicans
  Puolustuksesta on ollut kirjoittelua aika lailla viime aikoina, joten kävin itsekin vähän läpi pakkimateriaalia.
  - ensiksi ns. ykköskorin pakki (Rantakari) tarvitaan nyt ainakin. Toinen, tasoa top6 puolustaja saatetaan tarvita myöhemmin.
  - Jürgens kovaa liigatasoa, erinomainen yleispakki.
  - Teppo tässä joukkueessa lähtökohtaisesti top6 puolustaja, en tosin odota mitään tasonnostoa viime kauteen, joka oli 'ihan ok'.
  - Jaakola on 36-vuotiaanakin laatupakki ehjänä ollessaan, top6 ehdottomasti tässä. Ja peukut ylös että paikat kestää.
  - Kinnunen pelasi jo viime kaudella 19-vuotiaana hyvän tulokaskauden joukkueessa, tehotilasto +12 joka oli 3. paras pakeista. Top6 myös.
  - keväällä 21v täyttänyt Pynnönen pelasi myös paljon viime kaudella, eikä kovin huonosti. Tuossa iässä kehitys kulkee vuodessa reippaasti eteenpäin (jos on sitä potentiaalia!).
  - Ek pelasi viime vuonna vähän loukkaantumisten takia. Nyt terveenä ollessaan yllättänee positiivisesti!
  - Pietroniro on ilmeisesti hommattu sillä mielellä, että vahvistaa joukkuetta jo tällä kaudella. Saa nähdä miten käy.
  - Haarti uutena 'miehenä' olisi melkoinen lupaus. Taso voi riittää vakiomiehistöönkin, tai sitten ei. Arvoitus kuitenkin.

  Eli periaatteessa leveyttäkin on, mutta onko tasoa riittävästi .. ?
   
 22. laituri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Epäillä saa aina. Syytä kiertolaisuuteen en tiedä, numerot kuitenkin pääosin kunnossa myös viimeisiltä vuosilta. Karhunen toki pelannut ”aina” mestaruuspuolustusten takana, tätä Pelicansilla ei ole tarjota. Mutta kyllä Karhunen/Tolvanen muodostavat liigaan kova kaksikon Pelicansin maalin suulle.
   
  Nils Andersson tykkää tästä.