Pelicans-Ässät 3.12.

  • 3 596
  • 49

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No niin, nyt on Ässillä taas kahden kotiottelun jälkeen edessä helppoja vieraspelejä. Ensin Lahdessa ja sitten Oulussa. Viime aikojen esitykset lupailevat varmoja pisteitä molemmista peleistä..

Eli toivottavaa on vain se, että jonkinlainen peli pystyttäisiin pelaamaan. Semmoinen kunnon selkäsaunakin puuttuu vielä tältä kaudelta, joten riski siihenkin on olemassa kun pelaajien motivaatiokin varmaan alkaa olemaan koetuksella. Pelicansilla sentään vielä on jotain mahdollisuuksia pleijareihin.

En tiedä onko tämä tulosvetokohde, mutta jostain 8-1 numeroista on hyvä lähteä liikkeelle.
 

Diver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vieraspelissä paikalla

Olen menossa otteluun. Onko muita Ässäfaneja tulossa? Toivottavasti on viimeinkin jotain positiivistä raportoitavaa paikanpäältä. Laitan sitten illalla kommentteja kun kotiudun pelistä koneen äärelle.
 

osa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sport
enpä usko

alkaa mennä usko pikkuhiljaa! enpä usko että tästäkää pelistä pisteitä tulee! eiköhän se lankku ne pari tarvittavaa mualia pyästä niinku aina! Lukko peliin oon tulos täältä maalta niin sitte olis voiton paikka! sanotaan tästä pelicans pelistä että 4-1 ja ässien ainokaisen isköö huippukuntoinen korppi!
 

Apuvalmentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Juupa juu, täytyyhän kierroksen jumbokamppailu lähteä ziikaamaan. Pussikaanit ovat saamassa henkistä lukkoaan auki ja pata tarpoo suossa kohta niin, ettei sieraimiakaan näy. Joskus tappioputket päättyvät se on saletti, oli se sitten nyt tai ensi kaudella... Pitkälti ottelu tultaneen ratkaisemaan maalivahtien tulikiven katkuisessa taistossa. Siniviivan päältä tulevat ohjauskiekot ovat tunnetusti myrkkyä länkisäärelle, joten toivottavasti "pelsu" ei ainakaan iske padan akilleenkantapäähän. Ottelu tulee olemaan tiukkaa vääntöä, jonka Pelikaanit voittanevat maalilla tai kahdella tyyliin 3-1. Vika painetaan luonnollisesti tyhjään häkkiin ja J. Kauppila kirjaa ottelun saldokseen 1+2.

Mistäköhän tämä porilaisten yleinen skeptisyys ottelun lopputuloksien suhteen on peräisin? Mikäli jotain positiivista tältä kaudelta haetaan, niin omiin ei ole kertaakaan ropissut kahdeksaa (8) maalia. Kyllä takalinjat ovat pelanneet suhteellisen varmaa oman alueen peliä, suurimmat ongelmat ovat nimenomaan hyökkäyspäässä ja puolustajien kyvyissä avata peliä. Mielestäni Ässiltä puuttuu tällä hetkellä "voittamisen" kulttuuri, jonka avulla tiukat väännöt saadaan hoidettua himaan. Tappiokierteen aikana todella useasti pata on hävinnyt pelinsä yhden kahden maalin erolla. Lisäksi pelien ratkaisut ovat tapahtuneet juuri kolmannessa erässä, jolloin vastustaja on väkisin kaivanut vaadittavat maalit... Näin on tapahtunut muun muassa surullisen kuuluisassa Tappara pelissä sekä viimeisellä Rinkelinmäen vierailulla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Onhan kolmannet erät välillä olleet hyviäkin. Esim. Blues-pelissä Ässien kiri alkoi vasta kolmannessa. Mutta turhan usein on myös vastustaja mennyt ohi kolmannessa.

Tämä peli on paha paikka. Tästä täytyisi ottaa piste(et), koska Raksilasta niitä ei ainakaan tule. Mutta viime pelien maalinteolla ja maalivahtipelillä pisteiden otto on vaikeaa. Ei riitä yksi maali voittoon kun omissa soi enemmän. Ehkä kuitenkin pitäisin Lankun maalissa nyt mutta Oulun matkan mies saisi vaikka levätä Porissa. Pelikaanit ovat kuitenkin meidän ykkösvastustajiamme.

Pelikaanit ovat viime aikoina mm. löylyttäneet Jokerit joten siinä voi piillä Ässien ase. Pojilla on noussut mukava tunne puseroon ja kuvittelevat että tappioputkessa rämpivä Ässät kaatuu tuosta vaan. Paperilla joukkueet ovat tasavahvoja, joten eroa ei tällä hetkellä ole kuin henkisellä puolella.

Jos Kaaneilla on Kuivalainen maalissa veikkaan tulokseksi 2-2, koska molemmille menee yksi helppo. Muistetaan nyt että Ässät voitti Kaanit 6-3, Ässille ei kuitenkaan ole tehtä viittä enempää vielä yhdessäkään pelissä.
 

Paavo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Vaike peli on tiedossa,Pelicans on pelannut viimeaikoina ihan hyvin ja varsinkin kotonaan on kiusannut "huippu" joukkueita ja kaatanutkin mm.Jokerit ja Tapparan tässä lähiaikoina! Maaleilla ei myöskään Pelicans oo mässäillyt joten Ässillä on ihan hyvä mahdollisuus katkaista tappioputki vähilläkin maaleilla jos vain paikoista tehdään tarvittavat maalit ja oma pää pitää! Pistäisin ehdottomasti Jokelan maaliin ja säästäsin Lankkua Lukko peliin! Tiukka vääntö tulossa mutta veikataan Ässille 1-2 voittoa! Toivossa on hyvä elää!
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Apuvalmentaja
Juupa juu, täytyyhän kierroksen jumbokamppailu lähteä ziikaamaan. Pussikaanit ovat saamassa henkistä lukkoaan auki ja pata tarpoo suossa kohta niin, ettei sieraimiakaan näy.

Tähän sen verran, että Pelicans oli saaman henkistä lukkoaan auki. Nyt se on kuitenkin taas tukossa ja tästä kertoo se, että viimeisessä kolmessa pelissä on tehty todella hulppeat kaksi maalia.

Pelistä tulee varmaan todella vaikea nyhjäs. Pelicans hallinnee otteita, ehkä selvästikkin, mutta kun ei mene sisään, niin ei mene. Ehkä tulos löytyy näistä 1-1, 1-2, 2-1 tai 2-2, jos tietty hanat aukeaa, niin enempikin voisi tulla.
 

krutov1977

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kai tässä muukaan auta kuin uskoa parempaan. pakkohan sen voiton on joskus tulla. mitään maalilukuja en lähde veikkaamaan mutta kyllä klo 18.30 ollaan taas radion ääressä ja toivotaan ässien parasta! lahti on kyllä ollut paha paikka ässille kautta vuosien, mutta mutta... nyt voisi olla jokelan paikka saada peliaikaa maalin suulla. mikähän lienee parrun tilanne tällä hetkellä?
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Joko Läntinen "toivolaksi" Toivolan paikalle?

Kyllä kotiluolassaan nousukuntoinen Pelicans vie Ässiä veikaten 4-2. Taas "Ässiltä hyvä peli", mutta kun pisteitä ei tule! Pikku hiljaa yleisö äänestää taas jaloillaan. Kun ei joukkuetta ja Heikkilää voi vaihtaa, on pakko vaihtaa valmentajaa.

Epäilen, että Iipi aavisti asian ja teki "ennennäkemättömän" kolmen vuoden sopimuksen Ässien A:n kanssa! Harvoin näin pitkään sopimukseen sitoudutaan A-nuorten tasolla, varsinkin kun kyseessä on SM-liigan kokemusta kokenut HVT-tutkinnon suorittanut valmentaja. Samalla kun ko. henkilö hylkäsi kalkkiviivoilla Suomi-Sarjaan nostaneensa VaPS:n valmennuksen enemmän kuin viime hetkellä!

Kuvioon sopii myös se, että Ässien A on "kuivilla", mutta toisaalta jo käytännössä A:n pudotuspelien ulkopuolella. Iipiä ei A enää tällä kaudella tarvitse. Edustus ehkä sittenkin???
 
Viimeksi muokattu:

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Läntinen voihan mahotonta. Eikös miehen kyvyt ole jo nähty ylhäällä? Nuorissa tulosta on syntynyt joten miksi ei tulevaisuudessa siellä missä mies homman osaa ja on kykynsä osoittanut. Arvelen että siksi tuo pitkä sopimus. Jatkuvuutta tuolla junnu puolellakin. Eikö niin? Voisitko hieman perustella tuota ehdotustasi.

Ässillä taitaa olla ensimmäinen vierailu lahteen tälläkaudella. Ainakin itse odotan pistepussin kasvua. Ketjut luultavasti pysyvät entisellään kun paikkoja tuli mutta sisään ei JÄLLEEN kerran saatu. Mielenkiintoista nähdä että onko Pöllänen ja Fandul edelleen viltissä.

Keskiviikkona piti olla johtokunnalla joku kokous (taisi olla juttua viimeviikon satakunnankansassa asiasta) ja siellä annetaan luottamuslause Toivolalle tai sitten ei. Mielenkiintoista myös nähdä mitä tuo: joukkueessa ei saa olla yhtään "pyhää pelaajaa" tarkoitti. Oliko kenties piikki fanduliin vai mihin.

Tulosveikkaus positiivisella mielellä 2-3.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Vaikeaa

Itse en pisteitä Lahdesta edes odota, joten kaikki mitä tulee on plussaa. Pelicans on viime aikoina osoittanut piristymisen merkkejä, kun taas Ässät on syvällä yössä.

Olisikohan Jokela maalissa huomenna? Mielestäni kaverin peluuttaminen olisi hyvä asia ajatellen tulevaisuutta ja Langkowin jaksamista. En tällä tarkoita sitä että Scottie olisi väsähtämässä, mutta aina pieni lepo hyvää tekee. Ässät ei tällä kaudella ole vielä maalivahtiin kaatunut, eikä varmasti kaatuisi myöskään Jokelan luistellessa veräjälle. Mutta, asiahan ei ole minun päätettävissäni.

Tuo kipparin teoria on omasta mielestäni vähintäänkin outo. Mitä mahdettaisiin hyötyä siitä että Läntinen ottaisi Toivolan paikan? Tuskinpa ainakaan kehitystä parempaan tapahtuisi. Muutenkin tätä valmennus-kysymystä kun ollaan spekuloitu, niin ei voi muuta sanoa kuin että johan ovat eräät ihmiset lyhytkatseisia..

En lähde veikkaamaan lopputulosta, mutta kanta tuli tuolla alussa jo selväksi.
 

krutov1977

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vai läntinen edustukseen, jepjep.. Nää on taas näitä kipparin spekulointeja. olen itsekin sitä mieltä Iipi on parhaimmillaan juniorivalmentajana ja miehen näytöt niin ässissä kuin tapparassakin edustusjoukkueen osalta ovat varsin korutonta kertomaa, joten pysykööt A:ssa. fandulin tilanne on kyllä sangen mielenkiintoinen, ennemmin kyllä heivaisin sevan pihalle joukkueesta vaikkei slavakaan ole pahemmin väläytellyt. tuli kyllä vellun "suuruuden" ajat TJ:na mieleen kun kuulin sevan hankinnasta..
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kippari

"Hei lopeta ja mee, etsi joku muu..." seura jonka päälle paskaa kaadat... (vapaasti TikTak:ia mukaillen)

Elikkä, jos Toivolalle nyt täytyy fudut antaa niin Iipi on kyllä viimeisimpiä vaihtoehtoja korvaajaksi. Ensinnäkin, Iipillä on mielestäni enemmän annettavaa A-junnujen kehitykselle kuin liigajoukkueelle. Jos Iipin nyt väkisin tarvitsee porukkaa vaihtaa niin ennemmin näen hänet B- tai C-junnujen penkin takana kuin edustuksen.

Jätetäänkö tämä ketju kuitenkin Pelicans-pelille ja jatketaan omalla sivulla. Jos joku haluaa jatkaa aiheesta niin avaa sinne oman otsikon.

Ja sen verran maalivahdeista vielä, että haluaisin nähdä Scottin maalissa Pelikaaneja vastaan ja Jokelan Oulussa. Tai jos Jokelaa peluutetaan huomenna niin toivottavasti hän saa sitten pelata kaksi putkeen. Lankun on oltava vireessä lukkoa vastaan!
 

Kippari

Jäsen
Suosikkijoukkue
useampiakin
Ässät on syvemmällä suossa tässä vaiheessa kuin viime kaudella

"Korkille" sen varran, että katso paljonko Ässillä on pelattuja pelejä, pisteitä ja mikä on sijoitus?

Viime vuonna pisteitä oli tässä vaiheessa 4 enemmän, vaihdettu valmentajaa ja silti jäätiin viimeiseksi.

Eikö viime kaudesta jotain pitäisi ottaa opiksi? Ainakin pistää Toivolalle jokin tulostavoite/aikaraja, jonka jälken tulisi kenkää ainakin ykköskoutsin paikalta, jos ei tavoitetta saavuteta. Jos Ässillä olisi varaa palkata joku muu kuin Läntinen tilalle, niin sitä kyllä ihmettelisin suuresti Ässien taloudellisen tilanteen julkisesti tietäen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä on opittu viime kaudesta ?? Tätä kysyy Kippari. Toivottavasti kärsivällisyyttä eli Toivolalle jatkopesti esim. 1 + 1 ja rauha kehittää joukkuetta. Viime kauden joukkueen tarkoitus oli olla pleijaressa ja jos tietäisit taustaa yhtään niin ymmärtäisit valmentajan vaihdon. Vertaa Lukon tilannetta viime kaudella samoihin aikoihin ja mieti miksi se ei vaihtanut valmentajaa. Läntinen ei ole se sateentekijä joka nostaisi Ässät pleijareihin vaan hyvä kasvattava valmentaja joka on oikeassa joukkueessa. Vaps luopui sarjapaikasta eikä Läntinen ollut missään vaiheessa menossakaan sinne ( teki sopimuksen Ässiin aikaisessa vaiheessa ). Lisäksi Saipa oli mielestäni viimeinen viime kaudella ja taisi taakse jäädä Lukkokin. Tilastot ovat hieno asia, mutta pitäisi tietää asioiden taustoistakin jotta voisi kommentoida.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Arvon Taalarit, Kohottajat ja Kipparit!

Ässien tavoitteet eivät ole ensisijaisesti tässä kaudessa. Käynnissä on useamman vuoden projekti, jonka tavoitteena on ennen kaikkea vuodet 2005-2008. Tällöin Porissa tulisi jälleen pelata valtakunnan huippukiekkoa. Suuri asia tässä on se, että viime kauden tapaan ei olla sorruttu "ilmaisen lounaan" tavoitteluun ja on myönnetty tosiasia, että töitä pitää tehdä ja paljon. Todellisuudessa missään vaiheessa ei olla asetettu play off paikkaa tavoitteeksi tälle kaudelle. Kauden alla puhuttiin play off paikan uskottavasta tavoittelusta mahdollisimman pitkään, mitä on pidettävä erittäin konservatiivisenä lausuntona, kun otetaan huomioon puitteet, eli tavoitteellinen kilpaurheilu. Tässä valossa ei mitään järkeä mitata tätä kautta viime kauteen. Edelleen pelaajabudjetti on tällä kaudella 30-40 prosenttia pienempi kuin edelliskaudella. Esim. Pelicans on vähän samassa tilanteessa, ja toisaalta myös Lukko ei oikein voi olla tyytyväinen, vaikka sillä olisi muutama piste enemmän kuin viime kaudella, jos paikkaa pudotuspeleistä ei löydy. Eli, jospa nyt jätettäisiin nämä tilastotutkimukset ja keskitytään kannustamaan Ässiä parempiin suorituksiin.

Mika Toivola tulee jatkamaan kauden loppuun päävalmentaja, ja toivottavasti Ässät saa solmittua hänen kanssaan monivuotisen jatkosopimuksen. Pieniä muutoksia pelaajapolitiikkaan ensi kaudeksi ja ollaan jo pitkällä. Sanoisin niin, että ensi kaudella tähän aikaan Ässien pitäisi olla edellä kauden 2001-2002 tilastoja ja tilastogurut voivat näitä asioita Ässien omassa "kansiossa" analysoida, johon tämäkin keskustelu kuuluisi. Tästä pahoittelut Pelicans faneille.
 

KESkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokela tänään maalilla.

Kiekkokansan mukaan Antti Jokela ottaa tänään torjuntavastuun Ässien maalilla.

Uusina miehinä sivussa saattavat illan jännitysnäytelmästä olla herrat Korpisalo (ojentajalihaksen revähtymä) ja Hakanen (olkapäävamma).
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässien kokoonpanot

34
Antti Jokela, Maalivahti AK

35
Scott Langkow, Maalivahti


1. kenttä

7
Antti Boman, Vasen puolustaja AK

36
Jarkko Glad, Oikea puolustaja AK

29
Tuomo Harjula, Vasen laitahyökkääjä AK

28
Timo Hakanen, Keskushyökkääjä AK

17
Jari Korpisalo, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

6
Pasi Peltonen, Vasen puolustaja

26
Iikka Törnvall, Oikea puolustaja

33
Timo Salonen, Vasen laitahyökkääjä

39
Markku Tähtinen, Keskushyökkääjä

9
Samu Wesslin, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

14
Mika Rontti, Vasen puolustaja

23
Oleg Sorokin, Oikea puolustaja

37
Juha Kiilholma, Vasen laitahyökkääjä

43
Joose Lipponen, Keskushyökkääjä

82
Janne Mäkelä, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

16
Atte Valli, Vasen puolustaja

11
Vjatsheslav Fandul, Hyökkääjä

44
Richard Rochefort, Vasen laitahyökkääjä

46
Janne Seva, Keskushyökkääjä

19
Pasi Tuominen, Oikea laitahyökkääjä


Eli ässät on sitten laittanut Jokelan maaliin. Hakanen ja Korpisalo ovat ainakin kokoonpanoissa, joten eiköhän miehet nähdä kentälläkin täten. Ässät odottaa varmaa voittoa ja säästelee sen takia Langkowia? :)
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Jari Kauppila potee vatsatautia ja saattaa huilata tänään.
Joonas Jääskeläinen sen sijaan pelaa.

Ike
 

krutov1977

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt on Jokelan näytön paikka! Lisäksi Fandul näyttäisi olevan ainakin ylimääräisenä hyökkääjänä mutta Pöllänen jatkanee sen sijaan katsomon puolella. Tässä syttyi pieni toivon kipinä jos tiedot Kauppilan poissaolosta pitävät paikkansa..
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin kokoonpanot

1
Pasi Kuivalainen, Maalivahti AK

31
Mikko Rämö, Maalivahti


1. kenttä

34
Jermu Pisto, Vasen puolustaja AK

26
Jan Latvala, Oikea puolustaja AK

13
Grigori Pantelejev, Vasen laitahyökkääjä AK

32
Tomi Hirvonen, Keskushyökkääjä AK

25
Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

9
Tero Paappanen, Vasen puolustaja

3
Martin Cech, Oikea puolustaja

40
Toni Saarinen, Vasen laitahyökkääjä

22
Jani Keinänen, Keskushyökkääjä

91
Oliver Setzinger, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

7
Kaj Lindström, Vasen puolustaja

12
Jussi-Antti Reimari, Oikea puolustaja

10
Jussi Saarinen, Vasen laitahyökkääjä

19
Teemu Sainomaa, Keskushyökkääjä

21
Olli Julkunen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

44
Henri Laurila, Vasen laitahyökkääjä

18
Olli Sinkkonen, Keskushyökkääjä

8
Jaako Niskavaara, Oikea laitahyökkääjä


Paffa sitten maalissa, mutta huh! Jääskeläinen ja Kauppila molemmat poissa. Ennestäänkin tehoton joukkue on nyt läjä rivimiehiä.. ei hyvältä näytä, mutta toivotaan parasta kuitenkin.
 

Tuamas

Jäsen
Re: Ässien kokoonpanot

Viestin lähetti Raúl
Eli ässät on sitten laittanut Jokelan maaliin. Hakanen ja Korpisalo ovat ainakin kokoonpanoissa, joten eiköhän miehet nähdä kentälläkin täten. Ässät odottaa varmaa voittoa ja säästelee sen takia Langkowia? :)

- Langkow oli pyytänyt parin päivän lepoa väsymyksen takia.
Lähde: Tämän päivän Veikkaaja
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Se onkin hyvä lähteä kolmella ketjulla pelaamaan, kun heti huomenna on vieraspeli itku-IFKta vastaan. Perseestä tää sarjaohjelma.

Vielä ei ole avattu ketjua IFK-PElicans, onkohan JA:n kirjoittajatkin ottaneet Tuohimaan itkut niin tosissaan, etteivät kirjoita edes ottelun ennakkotunnelmista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Re: Ässien kokoonpanot

Viestin lähetti Tuamas
- Langkow oli pyytänyt parin päivän lepoa väsymyksen takia.
Lähde: Tämän päivän Veikkaaja

Toivottavasti siis Jokela pelaa myöskin Kärppiä vastaan ja saamme lukkoa vastaan vertyneen Langkown joka pelaa nollapelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös