Pelaajia, jotka ovat siirtyneet pahimpaan vihollisjoukkueeseen

  • 12 592
  • 70

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Re: Re: Pelaajia, jotka ovat siirtyneet pahimpaan vihollisjoukkueeseen

Viestin lähetti Snowraven
Siirto, joka todellakin herätti tunteita Tottenham-leirissä. Lähes maajoukkuetason puolustaja, joka ilmoittaa olevansa tyytyväinen elämäänsä Tottenhamissa ja sitten lähtee ilman minkäänlaista siirtokorvausta pahimpaan mahdolliseen joukkueeseen, Murs..Arsenaliin. Toivottavasti Stephen Carrin kohdalla ei toistu sama kaava. Joka tapauksessa, Sol Campbell - todellinen Juudas isolla j-kirjaimella. Ehkä Oloneuvos ei nyt ihan tätä tarkoittanut kommentillaan, mutta tulipa vain mieleeni.

Tämä Campbellin siirto oli todella kova paikka Spursin faneille. Tottenham-henkisen baarin ulkopuolella muistaakseni poltettiin nukke, jolla oli päällään "Judas Campbell" -pelipaita. Myös ensimmäiseen Spurs-Arsenal -matsiin liittyen tuli Campbelille kaikenlaisia uhkauksia. Taisipa jokunen tappouhkauskin tulla.
Että Lontoossa otetaan futis ihan tosissaan. Paikallisvastustajaan ei voi siirtyä, ainakaan fanien mielestä. Niin vain ei tehdä.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Tottakai Ville Peltosen siirtyminen Narreihin näin viimeisimpänä tuli mieleen. Myös Jan Calounin menetys ketutti, vaikka 'petos' tapahtui lähinnä IFK:n taholta. Itseäni henkilökohtaisesti vitutti myös Ikan aikana tapahtunut Tom Laaksosen siirtyminen eräänä talvisena päivänä Bluesiin. Oli oma lempipelaajani Köllin ohella tuossa joukkueessa. Varmasti edes jotain muutakin harmitti?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Koo-Vee:sta kupatut

Joku viitseliäs voisi kaivaa esiin kaikki huippupelurit jotka Koo-Vee on kasvattanut ja jotka sittemmin ovat niittäneet mainetta ja kunniaa kahdessa muussa tamperelaisseurassa (tai TPS:ssa)

Itselleni tulee mieleen ainakin seuraavat:

Hannu Haapalainen
Esa Keskinen
Jari Hirsimäki
Raimo Helminen

Jatkakaa listaa jos muistuupi muita mieleen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon ja SaiPan taistellessa vielä samassa sarjassa, ei siirrot joukkueiden välillä olleet jokapäiväisiä juttuja, ja ne harvat johtuivat usein seurojen heikosta tilanteesta. Äkkiseltään tulee mieleen Petri Peronmaa, joka sai kyseisenä kautena kuulla huutoa lappeenrantalaisilta siirryttyään palkkasaatavien(?) johdosta Kouvolaan. Vesa Ruotsalaisen KooKoo-käynnin aikana sarjataso KooKoo taisi pelata liigaa ja SaiPa divaria. Aki "Mummo" Räisänen puolestan käväisi 80-luvulla SaiPassa ja palasi. Jouko Viljakainen puolestaan käväisi KooKoossa kauden verran.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen ja Tapparan välisistä siirroista

No niin. Aloitanpa ampumalla alas pari tässä ketjussa väärin muistettua noista Ilveksen ja Tapparan välisistä suorista seurasiirroista.

Eli ensinnäkin Jukka Hirsimäki. Jukka Hirsimäki ei koskaan siirtynyt suoraan Ilveksen ja Tapparan välillä vaan miehen ura eteni seuraavasti Ilves-FoPS-Tappara-Södertälje-Ilves

Mies siis pelasi ensin kahtena kautena liigaa Ilveksessä, siirtyi sieltä pelaamaan yhdeksi kaudeksi liigaa Forssaan ja sieltä vasta Tapparaan viideksi kaudeksi josta kahdeksi kaudeksi Ruotsiin, jonka jälkeen oli aika palata parahiksi mestaruuskaudeksi kasvattajaseuraansa, jossa Hirsimäki vietti huippu-uransa loput viisi kautta.

Pasi Puistola ei myöskään siirtynyt suoraan Ilveksen ja Tapparan välillä vaan tarina meni Ilves-Ässät-Tappara.

Kuten Hervannan Näkijä kertoikin, maalivahtivalmentaja Jaakko Sirenkään ei siirtynyt Ilveksestä Tapparaan, vaan Ilveksestä eläkkeelle ja siitä asemasta välivuoden jälkeen Tapparaan. Ari Haanpään paluu NHL-visiitin jälkeen Tapparaan ei myöskään ollut niin dramaattinen kuin Näkijän viestistä ehkä voisi ymmärtää. Ensinnäkin Haanpää oli juniorina 16-vuotiaana siirtynyt Tapparasta Ilvekseen ja toisekseen NHL-vuosiensa jälkeen Haanpää pelasi peräti viisi kautta SM-liigaa Tampereen ulkopuolella, Lukossa ja Jypissä, ennen Tapparaan siirtymistään. Muutenkin Haanpää oli varsin vaatimattomassa roolissa siinä Ilveksen mestarijoukkueessa.






Edellinen Ilveksen ja Tapparan välillä suoraan siirtynyt pelaaja on entinen maajoukkuepelaaja Reijo Mikkolainen, joka kuitenkin kyseisen siirron aikaan oli enää jäähdyttelevä nelosketjun hanttimies. Kausi oli 1995-96, ja siirto siis Ilveksen vilttiketjusta Tapparan nelosketjun kautta Tapparan vilttiketjuun. Saman kaltaisesti myöhemmin urallaan mainetta niittänyt Jari Lindgren oli siirtynyt A-juniorina Ilveksestä suoraan Tapparaan ehdittyään pelaamaan Ilveksen liigajoukkueessa ainoastaan yhden ottelun.

Myöskin samaan kategoriaan voidaan laskea Ilveksen kolmosmaalivahdin, Timo Hankelan, siirto Tapparaan keväällä 1993. Hankelahan pääsi kaudella 92-93 avaamaan Ilves-luukkua loppukaudesta parinkymmenen ottelun verran legendaarisen Jukka Tammen koettua kauden päättäneen polvivamman. Sekuntiakaan peliaikaa ei Hankela kuitenkaan kerännyt vaan kolmessa kaudessa loppuunpalanut komeetta, Mika Manninen, torjui kaikki pelit. Edelliskaudella, 91-92, Hankela toki oli yhdessä pelissä kentälle Ilves-paidassakin päässyt kun joukkue vaihtoi matsin puolivälissä 3-6-tilanteessa Kuopiossa maalivahtia.

Kaudeksi 93-94 mies siis siirtyi Tapparan kakkosmaalivahdiksi ja ehti neljässä pelissä pelaamaankin ennen kuin omalla tavallaan myös legendaarinen Jari Halme teki paluun divisioonasta ja Hankelan tie vei todella surkeaan Reippaan joukkueeseen. (minusta hauska juttu, että Halme pelasi ehkä uransa parhaat pelit tuon kauden pudotuspeleissä kun koko huippu-uran piti oikeastaan olla ohi)


Mutta sitten niihin, jotka "oikeasti" ovat Ilveksen ja Tapparan välillä siirtyneet.


Siitä lähtien kun sarjan nimi muuttui SM-liigaksi Ilveksen ja Tapparan liigajoukkueiden välillä on edellämainitun marginaalipelaajakolmikon lisäksi suoraan siirtynyt ainoastaan neljä pelaajaa. Näistä kaikki Ilveksestä Tapparaan, jos kohta yksi heistä myös myöhemmin takaisin.

Ensimmäisenä pahimman luokan petturiksi heittäytyi luotettavaksi luultu Hannu "Kustaa" Helander, joka jätti Ilveksen yli 200 liigaottelun jälkeen, keväällä 1980 siirtyäkseen valtavan kohun saattelemana arkkiviholliseen Tapparaan. Helander pelasi Tapparassa seuraavat kolme kautta saavuttaen keskimmäisellä kausista himoitsemansa mestaruuden vihdoin. Helander vaihtoi uudelleen tamperelaisseuroja suoraan keväällä 83, kun vinkeissä violettipaidoissa ennenkuulumattomasti kiekkoillut tuore pronssijoukkue houkutti Helanderin takaisin kotiin. Uuden Ilves-eran toisella kaudella muutaman kauden takainen Belsebuubi juhli Suomen mestarina, keltavihreissä väreissä ja omassa joukkueessaan, kaunista.


Keikkamieheksi pitkällä urallaan profiloitunut raumalainen Vesa Salo siirtyi kauden 87-88 päätteeksi vain yhden Ilves-kauden jälkeen Tapparaan. Minun teoriani mukaan juuri tämän tabun rikkomisen vuoksi Salon ura jäi huomattavasti vaatimattomammaksi kuin juniorivuodet antoivat luvan odottaa. Miehestä ei koskaan tullut NHL- tai arvokisapelaajaa, ei edes Suomen mestaria.


Viimeisin tempaus tällä saralla tapahtui kauden 1993-94 jälkeen. Ilveksen 24-vuotias huippulupaava puolustaja, Sami Lehtonen, siirtyi mahtavan läpimurtokautensa (44.8+11=19, ja joukkueen plusmiinustilaston ylivoimainen voitto lukemalla +21, kun joukkueesta puolet jäi miinukselle) jälkeen rahan voimalla periviholliseen Tapparaan.

Oranssit verkkarit veti samassa yhteydessä päälleen myös toinen Ilves-lupaus, Jukka Ollila. Tämä parikymppinen nuorukainen oli myös pelannut uransa parhaan kauden ja tie näytti olevan auki tähtiin.

Kohu tästä siirrosta oli melkoinen. Itse tunsin voimatonta raivoa, jopa suurempaa kuin Helanderin siirrossa. Kustaa nyt oli vain sarjajyrä, mutta näistä varsinkin Lehtonenhan oli tuleva supertähti.


Molemmat tekivät samantien kaksivuotisen sopimuksen Tapparan kanssa, jonka pelipaidat sivumennen sanottuna olivat tuolloin suhteellisen hirvittävän näköiset kookkaan vaaleanpunaisen keksimainoksen ansiosta.


Pettureiden kohtalosta tuli kolkko. Kumpikin teki Tappara-uransa aikana yhteensä kaksi maalia, esittäen samalla varteenotettavia näyttöjä "Pakkasherra"-kilpailuissa. Sanomattakin on selvää, että Tappara ei kummankaan sopimusta uusinut.

Sami Lehtosen SM-liigaura oli sitä myöten paketissa, 26-vuotiaana, ja Saksan ykkösdivisioona kutsui. Jukka Ollila pelasi vielä yhden kauden liigaa Lappeenrannassa, mutta Ollilankin SM-liigaura oli sen jälkeen ohi, 24-vuotiaana.

Nykyisin Ollila pelaa Ranskassa kun taas Lehtosen kiekkoura on ollut ohitse jo jonkun aikaa. Eihän tässä näin käydä pitänyt.



Lehtosen ja Ollilan esimerkki ja urakehitys ei ole tähän päivään mennessä rohkaissut ketään siirtymään Ilveksen ja Tapparan välillä. Jonakin kauniina päivänä se jälleen tapahtuu, ja kohu tullee taas olemaan sen mukainen.


Ennen sarjan nimenvaihtoa näitä siirtoja on myös joitakin tapahtunut. Tunnetuimpana ehkä mainion hyökkääjän Matti "Rinuli" Rintakosken loikkaaminen Tapparan edeltäjän Tammerfors BollKlubbenin riveihin 40-luvulla. Tätä siirtoa pidetään yleisesti ensimmäisenä hetkenä kuin raha iski rasvaiset näppinsä Suomen jääkiekkoiluun. Rintakoski siirtyi TBK:hon, koska TBK takasi hänen pankkilainansa. Varsinaisestihan rahan kiekkoiluumme toivat 60-luvulla tehdasjoukkueet Rosenlewin Urheilijat-38 ja Upon Pallo.

Toinen pre-liiga-ajan suuri siirto näiden seurojen välillä on vuodelta 1952, kun huippupuolustaja Ossi Kauppi loikkasi triplamestari-Ilveksestä sinioransseihin suomenruotsalaisiin. Silloin hän ei sitä tiennyt, mutta tämän siirron ansiosta hän kirjoitti nimensä historian lehtiin. Seuraavat kolme mestaruutta menivät nimittäin TBK:lle. Ossi Kauppi on edelleen ainoa pelaaja, joka on voittanut kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta. Samoihin aikoihin, eli 1957 sattui oikeastaan ainoa todellinen siirto Suomen kiekkohistoriassa toisinpäin, eli Tapparasta Ilvekseen. Loistava Matti Lampainen vaihtoi kirvesrinnoista ampiaispaitojen takalinjoille. Valitettavasti Ilves sai nauttia Lampaisesta vain kolme kautta jonka jälkeen oli aika uusien seikkailujen. Vuonna 1969 Ilveksen nuori puolustaja Pekka Mäkinen siirtyi Tapparaan jossa myöhemmin pelasikin mittavan uran, siirtyessään Mäkinen oli kuitenkin pelkkä marginaalipelaaja eli viides puolustaja, kun pelit pelattiin normaalisti kolmella ketjulla ja kahdella pakkiparilla. Muita marginaalipelaajia jotka seurojen välillä ovat siirtyneet ennen sarjan nimenmuutosta ovat molemmissa joukkueissa muutaman pelin kokeillut Arimo Mäkinen (1959 Tappara-Ilves) ja Tapparan vilttimies Pekka Sartjärvi (1975 Tappara-Ilves), joka kuitenkin Ilveksessä onnistui ensimmäisellä kaudellaan kohtuullisesti (mutta palasi toisella kaudella omalle heikolle tasolleen).



Eli:
Matti Rintakoski 1946 Ilves-TBK
Ossi Kauppi 1952 Ilves-TBK
Matti Lampainen 1957 Tappara-Ilves
Hannu Helander 1980,1983 Ilves-Tappara-Ilves
Vesa Salo 1988 Ilves-Tappara
Sami Lehtonen 1994 Ilves-Tappara
Jukka Ollila 1994 Ilves-Tappara

(Arimo Mäkinen 1959 Tappara-Ilves)
(Pekka Mäkinen 1969 Ilves-Tappara)
(Pekka Sartjärvi 1975 Tappara-Ilves)
(Jari Lindgren 1978 Ilves-Tappara)
(Timo Hankela 1993 Ilves-Tappara)
(Reijo Mikkolainen 1996 Ilves-Tappara)


Eli voi sanoa, että pelaavan kokoonpanon pelaajista vain viisi pelaajaa on Suomen jääkiekkohistoriassa vaihtanut suoraan Ilveksen ja Tapparan välillä, näistä siis yksi kahdesti. Ja lisäksi kaksi Ilveksen ja TBK:n välillä. Vilttiketjun pelaajistakin vain kuusi. Vai unohdinko jonkun?



Junioritasolla nämä suorat siirrot ovat arkipäivää monista syistä johtuen, mm.Jesse Niinimäki, Kimmo Vähä-Ruohola, Mikko Mäkelä, Ari Haanpää ja Jarkko Varvio ovat junioreissa vaihtaneet suoraan Ilveksen ja Tapparan välillä.

Kohuja ja katkeria tunteita toki ovat aiheuttaneet epäsuoratkin siirrot. Itsellänikin vihlaisee aina sydänalasta kun kirkassilmäinen Ilves-juniori ajautuu jossain vaiheessa uraansa paatuneeksi tapparalaiseksi (Puistola ja Mäkiaho tuoreimpina tapauksina).

80-luvulla suurimpia kohunaiheita olivat tässäkin ketjussa mainittu Markus Mattsonin paluu NHL:stä Ilveksen sijasta Tapparaan, kun Ilveksestä ei löytynyt tilaa, pitkäaikaisen Ilveksen, Seppo Ahokaisen siirtyminen ulkomaan vuosiensa jälkeen Tapparaan.

Jukka Hirsimäki sen sijaan oli Ilveksestä Forssaan lähtiessään pelkkä poikanen ja vasta Tapparassa nousi todelliseksi liigapelaajaksi. Hannu Oksanen aikoinaan ei Ilvekseen enää mahtunut ja löysi uuden kevään muualla ennen kuin tuli Tapparaan.

Vesa Viitakosken siirto ulkomaan vuosiensa jälkeen Ilvekseen, vaikka Näkijä vähättelikin tässä ketjussa, oli monille Tapparan faneille kova paikka. Toki hän ehti pelata Tapparassa vain kolme vuotta, mutta sinä aikana pelasi itsensä noiden vääräuskoisten sydämiin. Viitakosken kohdalla IlvesTappara-kirous vaikutti välivuosista huolimatta ja mies oli hyökkäyspäässä vaisumpi kuin odotettiin pari ensimmäistä Ilves-kautta.

Viime vuosina suurinta kohua on aiheuttanut kaksi tapausta: Ensinnäkin Mikko Mäkelä, Ilveksen - nyt, kun joukkueesta enää kaksi pelaa aktiivisesti, voi jo valitettavasti sanoa ammoisen - mestarijoukkueen paras pistemies ja liigan maalikuningas, sekä pudotuspeleissä kapellimestari aina siihen hetkeen asti kunnes Risto Ensimmäinen astui estradille, siirtyi Tapparaan pelaamaan kaudeksi 1998-99. Toki Mäkelän 1990-luku muutenkin oli yhtä saippuaoopperaa (alkaen suullisesta Ilves-sopimuksesta joka ei koskaan päätynyt paperille ja sai siksi sekä Ilveksen pelaajat että kannattajat raivon valtaan, jatkuen kannattajien valtavina huutokonsertteina Miksan tullessa TPS-paidassa jäälle ja edelleen Ilveksen omistajaksi ja pelastajaksi TPS:n pelaajana, kerran vielä Ilveksen pelaajaksi NHL-lakon aikana, sekoittaen joukkueen pelin, ja lopulta katkera ja kipinöivä ero Ilveksestä) joten tämä oli vain kuorrutus kakun päälle. (kirsikka oli sitten huonot otteet ja se, että hänen kiekkoilijan uransa päättyi valmentajan irvikuva Ismo "filmatkaa jätkät, varmasti antaa jäähyn" Läntisen antamiin potkuihin)



Toinen kohua nostattanut oli tietenkin se, kun entinen Tappara-juniori Mikko Peltola siirtyikin neljän vuoden Lukon ja Ruotsin kiertueensa jälkeen rahan voimalla (rahan jota ei edes ollut, kuten myöhemmin paljastui) Ilvekseen. Neljä vuotta oli ilmiselvästi liian lyhyt aika kirouksen haihduttamiseen ja Peltola oli kauhea pettymys.




bebetolle vielä noista KooVeen kasvattamista, että aika paksua minusta väittää Raimo Helmistä KooVeen kasvattamaksi kun hän siirtyi Ilvekseen alle kymmenvuotiaana. Ettet vain sekoita Risto Jaloon, joka pelasi KooVeessa yhden kauden SM-liigaakin ennen kuin Ilves poimi tämän 17-vuotiaan superlupauksen?

Jalon ja Keskisen tavoin myös kahdet MM-kisat käynyt Hannu Henriksson ja yli 300 tehopistettä lopulta kokoon kaapinut "23-vuotias kokeilu KooVeesta" Hannu Mattila ovat alunperin KooVeeläisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Pioneer

Jäsen
Itselleni ainankin ...


Machulda SaiPa -> Jokerit

... oli järkytys, josta en ole vieläkään täysin toipunut. SaiPan talouden kannalta siirto oli toki erinomaisen järkevä, mutta urheilullisen pohjan ko. siirto romahdutti totaalisesti.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Mane

Jatkoaika elää ja toimii tällaisia kirjoituksia varten. Nöyrimmät kiitokset.


Raimo.




Ranger
 

EDDIE C

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi (sympatiat Ruotsille)
Kristian Fagerström (Brewer palkinnon voittaja) lähti aikoinaan kovalla ryminällä hifksta pitaan. tätä ennen itseäni harmitti eniten Melametsän, Ariman,Kourulan,Lepistön,Kuisman ja Nyströmin siirrot. Tilalle ei saatu muistaakseni ketään, ehkä vain pari almua köyhälle naapurille.
Mela ja Tony otettiin avosylin takaisin meille divari aikoina, ja eiköhän Viltosen Pellekin ole jälleen ikuinen hifk-kasvatti ja ikoni sinne palatessaan. Olihan Tuomokin Jokereissa hakemassa vain peliaikaa, jota kivikovassa hifk:ssa ei olisi löytynyt.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun kuulin sen että Viitakosken Vesku on tehnyt sopimuksen vääräuskoisten kannattaman naapurileirin kanssa niin se oli todellinen shokki minulle. Vitutti aivan suunnattomasti pitkän aikaa vaikka Vesku ei Tapparan kasvatti olekaan ja siirtokaan ei ollut suoraan Tapparasta Ilvekseen. Samoin Peltolan siirto vitutti, kuinkas muuten. Onneksi Peltola ei sitten Ilveksessä onnistunut. Mikkolaisen Ressin siirto ei harmittanut yhtään koska Ressi oli silloin jo niin selkeästi uransa ehtoopuolella.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mane

No myönnetään että tuo Raipe siirtyi Koo-Vee:sta Ilvekseen melko nuorena ja varmasti sai paljon oppia "teiltä".

Mutta on melko mielenkiintoista että Hirsimäki, Keskinen, Jalo ja Helminen ovat kaikki senttereitä. Taitavia, luovia, loistavan pelisilmän omaavia.

Ja kaikki ovat aikanaan valinneet Koo-Vee:n omaksi seurakseen.
Tietysti valintaan on saattanut vaikuttaa asuinalue tai kaveripiiri.

Mutta siihen aikaan kun nuo em. kaverit olivat pikkupoikia, seuravalintaan vaikutti voimakkaasti kodin asenteet.
Koo-Vee:han nautti vahvaa kannatusta työläisperheissä ja oli melko luonnollista että työläisperheen muksut valitsivat seurakseen Koo-Vee:n.

Nyrkkeilyssähän aikoinaan kaikkein kovimmat luut tulivat juuri perheistä jotka olivat sosiaalisessa hierarkiassa siellä alapäässä.
En tiedä voiko näiden kahden asian välille kovin suoria viivoja vetää.

Joku sosiologi voisi tämänkin asian selvittää.

Muuta melko suuri osa Tampereen taitavimmista senttereistä on taipaleensa Kilpureissa aloittanut.
Ja kaikki ovat suurinpiirtein samaa ikäluokkaa.
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Ilveksen ja Tapparan välisistä siirroista

Viestin lähetti Mane
Seuraavat kolme mestaruutta menivät nimittäin TBK:lle. Ossi Kauppi on edelleen ainoa pelaaja, joka on voittanut kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta.

Kiitoksia Manelle hienosta kirjoituksesta.

Mitenkäs muuten Mikkolaisen mestaruudet menivätkään? Muistelin että Mikkolainen voitti 3 mestaruutta Tapparassa ja heti perään kolme TPS:ssä, joten hän olisi yltänyt samaan kuin Kauppi. Onko muistikuvani täysin väärä?

masu
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
"Mitenkäs muuten Mikkolaisen mestaruudet menivätkään? Muistelin että Mikkolainen voitti 3 mestaruutta Tapparassa ja heti perään kolme TPS:ssä, joten hän olisi yltänyt samaan kuin Kauppi. Onko muistikuvani täysin väärä?"


Ei se täysin väärä ole, mutta väärä yhtä kaikki. Mikkolainen siirtyi Tapparasta TPS:ään keväällä 1989. Eli hänen ensimmäinen Tappara-visiittinsä päättyi 3-10-pronssiottelutappioon.

Aiemmin hän oli jo ehtinyt voittamaan neljä mestaruutta Tapparassa (1984,1986,1987,1988) ja TPS:ssä siis tuli kolme mestaruutta lisää (1990,1991,1993), joiden ansiosta hän on kaikkien aikojen eniten Suomen mestaruuksia voittanut jääkiekkoilija yhdessä Aarne Honkavaaran ja Pentti Isotalon.


bebetolle sen verran, että itse pidän tuota pelkkänä sattumana, täytyy muistaa että 60- ja 70-luvuilla KooVee oli melkein tasaveroinen paikalliskilpailija Ilveksen ja Tapparan kanssa, vaikka ainoastaan yhden kerran historiassaan kaikkein korkeimmalle tamperelaisista ylsikin (ja samalla Suomen mestariksi). Junnut siis valitsivat noista kolmesta kaveripiirin tai vanhempien vaikutuksen perusteella. Itsekin muistan hyvin kuinka pienenä kaveripiiriini kuului KooVeenkin kannattajia.
Helminen tosiaan ehti pelaamaan KooVeen junioreissa vain pari kautta ennen kuin hän omiensa sanojensa mukaan "halusi Ilvekseen". Ilveksestä ja Tapparasta on myös valtavasti talenttia vuosikymmenten varrella tullut, on vain luonnollista, että joitakin myös KooVeestä.

Lätty Hirsimäki ja erityisesti Essi Keskinen ovat paksulla mustalla tussilla merkattuina tamperelaisen kiekkohistorian suurien mokien joukkoon. Toikkaroinnin aikaan Essi oli lähellä siirtyä Ilvekseen, mutta sitä ei koskaan tapahtunut ja näin yksi suurimmista tamperelaiskiekkoilijoista pelasi SM-liigaa urallaan vain Turussa ja Raumalla. Sääli.

Lättyhän oli kuitenkin urakehitykseltään enemmän tähdenlento vaikka ura pitkään jatkuikin. Minun muistaakseni Hirsimäki kylläkin tuli tunnetuksi ennemminkin laitahyökkääjänä.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mane

En ihan tähdenlennoksi Lättyä katsoisi.
A-junioriaikoina Koo-Vee:ssa teki kentällä melkein mitä tahtoi, silloin kun tahtoi. Mielialapelaaja isolla M:llä ja erittäin laiska harjoittelija.Silti suurenmoinen lahjakkuus.

Pelaili divaria Tu-To:ssa monta vuotta ennen kuin Pappa Jursinov sai houkuteltua kovan treenin pariin TPS:aan.

Ainakin muistaisin Lätyn olleen A-junnuna puhtaasti sentteri mutta on saattanut TPS:ssa pelata laidassakin.

Tuosta Essistä. Pelasi Koo-Veen A-junioreissa hyvillä tehoilla jo C-juniori-ikäisenä ja olisi saanut sopimuksen Koo-Vee:n liigajoukkueeseen.

Timppa-isä oli kuitenkin sitä mieltä että vuosi divarissa on oikea ratkaisu ja niinpä Essi suuntasikin Forssaan. Loppu onkin historiaa.
 

Rogue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Janos
Itseäni henkilökohtaisesti vitutti myös Ikan aikana tapahtunut Tom Laaksosen siirtyminen eräänä talvisena päivänä Bluesiin. Oli oma lempipelaajani Köllin ohella tuossa joukkueessa. Varmasti edes jotain muutakin harmitti? [/B]

Kyllä harmitti, ja kun vielä kuulin, miten homma meidän puolelta hoidettiin, on Lukko-fanien turha itkeä Tompan mahdollisista liian lämpimistä tunteist Ifk:ta kohtaan (ketju:'TomkarateLaaksonen', tai jotain). Meinaan, ei tehty kivasti, joo. Jos meiltä vielä Vopat lasketaan pois, ei raivoani tukahduta mikään.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK 1997-1998 -> Blues 2002-2003!
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisin lyödä vetoa että Blues-kannattajia riepoo Vykoukalin siirto Tepsiin. Pelasihan Jiri Espoossa 5 vuotta.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Jos miettii ketjun otsikkoa, niin ei liigan puolelta löydy kuin kolme tällaista parivaljakkoa.

HIFK - Jokerit
Ilves - Tappara
Lukko - Ässät

Kukin pari mainittuna aakkosjärjestyksessä, jottei kellekään tulisi paha mieli. Siirrot muiden seurojen välillä ovat vain siirtoja, ja niistä tekee erikoisen ainoastaan se, jos pelaaja on ollut suuressa arvossa edellisessä joukkueessaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti sopuli
Jos miettii ketjun otsikkoa, niin ei liigan puolelta löydy kuin kolme tällaista parivaljakkoa.

HIFK - Jokerit
Ilves - Tappara
Lukko - Ässät

TPS-Jokerit on tälläinen myös. Jortsun siirtyminen narripaitaan ei välttämättä vieläkään ole kaikkien kansanosien suosiossa Turgusessa. Myös Kuli Elorannan siirto aikanaan TPS-kipparin paikalta virtuaalisesti Ilmalaan oli paha paikka.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Muistan vieläkin kun Sormusen siirron aikoihin näytettiin
Urheiluruudussa lakanaa Jäähallin katsomossa jossa oli isolla
Juudas Sormunen tjsp...
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti Pressiboxi
TPS-Jokerit on tälläinen myös. Jortsun siirtyminen narripaitaan ei välttämättä vieläkään ole kaikkien kansanosien suosiossa Turgusessa. Myös Kuli Elorannan siirto aikanaan TPS-kipparin paikalta virtuaalisesti Ilmalaan oli paha paikka.

Sinänsä samaa mieltä, että Jokerit voi olla TPS-kannattajille se vihollinen numero yksi, mutta toisin ei enää toimikaan.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
En sitten tiedä kuinka paljon v-tutusta herätti Ilmalan suunnalla nämä kaksi siirtoa,mutta laitetaan nyt kuitenkin.

-98 Mika Nieminen Jokerit -> HIFK
-02 Pasi Saarinen Jokerit -> HIFK

hymiöitä.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Melametsän, Ariman,Kourulan,Lepistön,Kuisman ja Nyströmin siirrot. Tilalle ei saatu muistaakseni ketään, ehkä vain pari almua köyhälle naapurille.

Tuohon on lisättävä Kari Laitinen.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mölli Keinonen

Korjattakoon sen verran, että Mölli ei pelannut kausilla 1966-67 Ässissä vaan RU-38. Porista kuitenkin kyseinen seura eli paha joka tapauksessa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Entäs nuo selostajat

Eiköhän tuo Jalo ollut Teepin selostaja ennen kuin siirty Jokrujen riveihin.
Hmm tuo Koskinen oli sinikeltainen ääni ennen kuin siitä tuli pataääni(noh. tää ei varmaan ketään harmita, molemmat osapuolet sitä mieltä: onneks ei enää kuulu 8) ) .. Huono puoli siinä, et ei pääse sanoon et kivaa kuulla, kun Lukko tekee maalin Poris!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös