Pelaajahankinnat 2010-11

  • 596 790
  • 1 351

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Pistetäänpä sitten oma veikkaus

Jatketaan samalla linjalla.

Jatkosopimukset Semir Ben-Amorille ja Tomi Mäelle. Sopimuspelaajista ovea näytetään Marko Kauppiselle ja Mikko Strömbergille.

Uusia pelaajia ovat keskushyökkääjät Ilari Filppula, Ryan Vesce ja Antti Kerälä. Puolustusta vahvistetaan Ossi Väänäsellä ja Juuso Hietasella. Maalivahdeiksi tulee usean vuoden sopimuksella Mika Järvinen ja yhden kauden pahvilla Mike Brodeur. Hankinnat täyttää laitahyökkääjä Toni Koivisto.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Enpä sitten tiedä, riittääkö status Jortsulle ja Hjallikselle. Pelkään, että ei ja ensi vuonna meillä kiekkoja torjuu taas joku +30 v. nimekäs ja periaatteessa hyvä maalivahti.

Miksi ei riittäisi? Torjuihan kaudella 03/04, jolloin Jortsu oli päävalmentajana, meillä sellainen "kääpiö" kuin Pasi Häkkinen (linkki vie eliteprospectsin sivuille, Pasi Häkkisen pelaajaprofiiliin). Vähän samantyylinen haku tuo Järvinen olisi ja mielelläni haluaisin uskoa tuossa huhussa jotain perää olevan. Erona tietysti se, että Häkkinen tuli divarista ja Järvisellä on jo jonkin verran kokemusta liigasta.

Tekevätkö muuten iltalehden toimittajat enää omaa tutkimustyötä ollenkaan? Tai lähinnä ihmetyttää, kun yhä enemmän ilmestyy näitä "uutisia", joiden lähteenä toimii enemmänkin tämä jatkoajan keskustelupalsta.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Et voi kuitenkaan väittää, että nämä pasihäkkiset on niitä tyypillisimpiä Jokerihankintoja.

Ja alla kun on katastrofikausi niin sekin vähentää todennäköisyyttä, että lähdettäisiin Järvinen ykkösenä (vain Strömberg taustalla) ensi kauteen. Tuommonen Brodeur - Järvinen duo kuulostaa ja paljon realistisemmalta.

Mutta kai tuo Häkkinen-tapaus todistaa, että ei se nyt mikään mahdottomuuskaan ole.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Maalivahtirintamalla tapahtuu. Iltalehti varmistaa Riksmanin siirron naapuriin. http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010041311463062_jk.shtml
Sama läpyskä uutisoi huhun meidän uudesta veskarista, joka on esiintynyt elitepropects:sin sivuilla eli Järvinen tulisi meidän molariksi. http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010042211523278_jk.shtml
Onhan tämä vähän absurdi tilanne, kun HIFK troolaa isolla rahalla Riksmanin, maalivahdin jota omat fanitkaan ei halua ja Jokerit joutuu tyytymään Järviseen. Samalla päävalmentaja ja kaksi kokenutta pelaajaa on jumissa ulkomailla, kun kesätrenien pitäisi olla jo kovassa vauhdissa, ettei vauhti taas ensi kaudellakin ole täysin aneemista.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
No en tietenkään väitä, mutta toin vain muistutukseksi tuon lähihistorian tapauksen, jossa näin on käynyt ja sattui vielä samainen päävalmentaja olemaan ruorissa. Normaaleja Jokerihankintoja olisivat nämä "Brodeurit" ja kumppanit. Tätä en kiistä missään nimessä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
päävalmentaja ja kaksi kokenutta pelaajaa on jumissa ulkomailla, kun kesätrenien pitäisi olla jo kovassa vauhdissa, ettei vauhti taas ensi kaudellakin ole täysin aneemista.

Ainakaan Jortikan poissaolon suhteen ei ole huolta tässä suhteessa. Kevään ja kesän treeniohjelma tehtiin niin että liikettä riittäisi syksystä ensi kevääseen. Ranta valvoo että sen mukaan mennään.
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaa että Mika Järvistä huhuillaan...

Kelpaisi minulle ainakin. Nuori ja lupaava maalivahti, joka jo todistanut osaavansa torjua kiekkoja. Ja vaikuttaa vielä olevan potentiaalia maalintekijäksi, niin mikä ettei. :)

Ja ehdoton ei tuolle M.Brodeurille, takuu varma floppi, näkeehän sen jo nimestä.

Jos vielä saataisiin Järvisen aisapariksi joku vähän kovemman kaliberin kokenut maalivahti, niin kyllä kelpaisi.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Oletteko todella siinä uskossa, että Järvinen vaihtaa seuraa kakkosmolarin paikka silmissä?

Ja edelleen siitä Hietasesta; ei ole tulossa Suomeen, ainakaan näillänäkymin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oudon negatiivisesti jengi täällä puhuu tuosta Brodeurista. Ei noilla meriiteillä ole veskaa Suomeen AHL:stä ihan hetkeen tullut.
Viime kaudella AHL Allstars pelissä ja tällä kaudella pelannut jopa änärissä, pelannut vielä tosi hyvin sen mitä on saanut.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Järvinen on hyvä ja korkean potentiaalin omaava pelaaja, oikeassa ympäristössä ja valmennuksessa tod. näk. on jatkossa NHL-tasoinen kaveri.

Pidän kuitenkin Järvisen hankkimista Jokereilta erittäin suurena riskinä: kyseessä on pikkupaikkakunnalla asuva (joo on se Kuopio pieni nim. kokemusta on 6:n vuoden ajalta), nuori sälli ja maalivahtina teknisesti vielä melkoinen raakile.
Pidän Jokeri-organisaatiota aivan liian vaativana paikkana lähteä kehittämään uraansa eteenpäin: odotukset ovat aivan hirveät, epäonnistumisen riski on näillä maaseudun pojilla hyvin suuri... jossain HPK:ssa tai jopa Kärpissä kaveri voisi olla aivan suvereeni.
Areenan valot, Jortsu, Helsinki ja menestymisen pakko ovat todennäköisesti vielä liian suuri pala Järviselle (voin toki olla väärässä).
Maalivahtien osalta Jokereiden kannattaisi ehdottomasti panostaa johonkin kokeneeseen kaveriin, jolla pää varmasti kestää...
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oletteko todella siinä uskossa, että Järvinen vaihtaa seuraa kakkosmolarin paikka silmissä?

JOS Järvinen on tänne tulossa, niin uskon että ensi kausi mennään kahdella suht tasaisella veskalla. En nimittäin usko, että Järvisestä odotetaan selvää 1.veskaria. Tässä tapauksessa Järvinen saisi pelata 40-60% peleistä, joka on huomattavasti enemmän kuin se määrä, mitä KalPa on hänelle antamassa. Ahonen on KalPassa selvä ykkönen ja pelannee niin paljon kuin jaksaa ja pysyy kunnossa. Voi myös olla, että Järvinen hakee nostetta uralleen maiseman vaihdon kautta.

Perjaatteessa Järvisen lähtiessä KalPa kaipaa 2.veskaria, joten mitenkäs olisi seuraava treidi:

Strömberg + pieni kipuraha <--> Järvinen

Tuohon sitten hankitaan toiseksi maalivahdiksi se "AHL-haku" niin näyttäisi jo ihan hyvältä, tätä Brodeuria en tosin meillä oikein haluaisi nähdä. AHL:stä jos joku täytyy tänne roudata, niin se saa olla joku oikeasti kova tyylliin Dany Sabourin tai Curtis Sanford. NHL:n puolella olevista "AHL-vahdeista" voivat olla vapaana esim. Yann Danis tai Justin Peters(tuskin vapaana).
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Ihmeellistä dissausta täällä Kauppista kohtaan. Oli kuitenkin pakeista Jokereiden pistepörssin ykkönen, eikä edes pahasti miinuksella. Huhujen mukaan on ainakin toistaiseksi mukana joukkueen tällä viikolla alkaneissa treeneissä. Uskooko joku oikeasti, että Teemu Erosesta (1 maali viime kaudella) on kiekolliseksi ykköspakiksi ensi kaudella. Oli toki hyvä, mutta...

Pelkästään sillä, että Koivisto lähtee ja Väänänen (?) tai joku muu varma omanpään luuta tulee saadaan pahimmat ongelmat ratkaistua. Ei Kauppista ole hankittu puolustavaan rooliin. Siinä roolissa Niemi mokaili ja kesken kauden tulleet "vahvistukset" olivat enemmän tai vähemmän turisteja.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Pikkuhiljaa alkaa näitä nimiä tippua ilmoille, ehkäpä joku yllärikin mahtuu mukaan. Pistetäänpä omakin pieni veikkaus kehiin.

Järvinen/Brodeur
Strömberg

Väänänen-Eronen
Kauppinen-Kivistö
Niemi-Kalteva
Strömberg,Mälkiä,Manelius

Bremberg-Pirnes-Hentunen
Stapleton/Koivisto-Filppula-Rita
Saarinen-Kerälä-Pulkkinen
Ben-Amor-Mäki-Vauhkonen
Pitkänen,Helenius,Sneck,Koivisto
Järvisellä,Röllillä,Stapletonilla ja Filppulalla pelit vielä kesken. Toni Koivisto vois olla yllärihankinta laitaan (soppari tosin jatkuu venäjällä, mutta..), ainakin nopeutta piisaisi. Kauppisen tilalle kyllä huutaisi rightin-puolen pyssyä. Filppula tulee varmaan NHL+KHL-pykälällä.
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Näyttää vahvasti siltä, että Järvinen on ensi kaudella meidän mies. Olen itse tässä kevään kuluessa ottanut useampaan kertaa kantaa tähän maalivahti -tilanteeseen. Sanon suoraan, ettei Järvinen ole sitä mitä odotin. Kyllä mielessä oli kovemmat nimet: Noronen, Norrena tai sitten Juuson jatkosopimus.

Väläyttelin itsekkin tätä maalivahtitandem mahdollisuutta, mutta mielestäni silloin toisen maalivahdin tulee olla laadukkaampi mitä Strömberg on. Eli en usko, että Strömbergillä on rahkeita nousta edes kunnolla haastamaan Järvistä. Järvinen joutuu aika kovaan paikkaan, jos Strömberg jatkaa Jokereissa, sillä jampan on pakko onnistua. Mutta eipä sikäli Järvisellä on potenttiaalia vaikka mihin. Uskaltaako masa&hjallis ottaa riskin, sillä jos Järvinen ei onnistu, joutuu Jokerit etsimään maalivahtia kesken kauden? Tästä tulee mieleen kausi 2005-2006 ja jokainen muistelkoon millainen ruletti silloin nähtiin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos Jokerit lähtee kaksikolla Järvinen-Strömberg tavoittelemaan menestystä, niin kyllä täällä meinaa revetä liitoksistaan. Tuo kaksikko häviäisi lähes jokaiselle muun liigaseuran kaksikolle.

Mutta ei kai siinä, sehän riittää että Jokerit tekee 6-8 maalia per ottelu.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Kannattaisiko katsoa asiaa hieman eri tavalla? Numeroiden valossa Järvinen pelasi hyvän kauden, eikä muutenkaan mikään paska jätkä ole. Ollaan viime kausina otettu "varma" maalivahti ja harvoin oltu tyytyväisiä + loukkaantumisherkkyys kovempi. Uskokaa tai älkää, Jokereissakin voi tehdä läpimurron.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meillä on Strömbergissä se ongelma että mies on selkeä kakkosveskari, eikä ainakaan näkemieni otteluiden otteiden perusteella kilpaile ykkösveskarin paikasta liigatasolla. JOS meillä on selkeä ykkönen, joka pelaa 80% peleistä ja kaikki playoffit niin Strömberg on oivallinen sijoitus, mutta jos meillä on yhtään epävarma ykkönen niin Strömbergistä ei vain ole kirittäjäksi.

Toisaalta en usko Ströban palkan olevan hirmuinen. Jos lähdemme kauteen kaksikolla Järvinen-Brodeur/jokumuupotentiaalinennuoriykkösveska niin uskon homman toimivan nätisti. Strömbergi vaikka sitten Mestikseen lainaksi koppeja ottamaan.

Kun nyt näyttää melkovarmalta että Filppula on meidän mies ensikaudella niin pari huomiota tämän illan ekasta finaalista. Mies voitti kutakuinkin kaikki aloituksensa ja Suikkanen heitti Ilarin repimään oman pään aloituksia normaalin ketjuloton ulkopuoleltakin. Sellainen paras terävyys otteista kuitenkin puuttui ja kiekko hiukan poltti lavassa. Ok peruspeliä, muttei häikäissyt.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta en usko Ströban palkan olevan hirmuinen. Jos lähdemme kauteen kaksikolla Järvinen-Brodeur niin uskon homman toimivan nätisti. Strömbergi vaikka sitten Mestikseen lainaksi koppeja ottamaan.

Ettei vaan KalPa tarvitsisi selvää kakkoskassaria Ahosen tueksi? Järvisen lähtiessä sinne jää mielestäni Strömbergin mentävä aukko, koska KalPalla ei ole liigatasolle riittävää junnua riveissään. Kun Masa heittää siihen pikkukäteistä mukaan niin vaihtokauppa voi vaikka syntyä. Meille sitten AHL-haku Järvisen vierelle, niin A vot.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskooko joku oikeasti, että Teemu Erosesta (1 maali viime kaudella) on kiekolliseksi ykköspakiksi ensi kaudella. Oli toki hyvä, mutta...

Kyllä uskon. Itse olisin valmis antamaan Eroselle ykköspakin tittelin. Kunnon kesätreeni alle, punttitreeniä jotta voima kasvaa. Uskon että Eronen tekee ensi kaudella reilusti yli 20 pinnaa. Ja se riittää ykköspakin titteliin. Kauppinen kun tekee korkeintaan sen 20 pinnaa.

Ja tietysti se on niin, että jos Kauppinen lähtee, niin meille tulee toinenkin uusi pakki ja se on luultavasti kiekollinen, joten ei Eronen tule yksin jäämään.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ihmeellistä dissausta täällä Kauppista kohtaan. Oli kuitenkin pakeista Jokereiden pistepörssin ykkönen, eikä edes pahasti miinuksella.

Tämä nyt on vähän sama kuin meikäläinen ulkokaukalossa. Kyllä sitä junnuja tulee vietyä ulkomuistista, mutta auta armias jos joku potentiaalinen "kilpailija" iskee sekaan. Kauppinen oli koko runkosarjassa 27. tehokkain pakki. Siis edellä oli 13 pakkiparin verran jätkiä! Helvetti, tässä liigassa ei ollut yhtään sellaista joukkuetta, jonka tehokkain pakki olisi ollut heikompi kuin meidän tehokkain. Jopa Söderholm olisi vienyt meidän pakkien pistepörssin... Siis sama kaveri, joka pelasi uransa huonoimman kauden ja mutu-tuntumalla vähemmän YV-aikaa.

Pistekeskiarvolla mitattuna Erosen 11 pistettä 30 ottelussa (0,367 ka) oli hiukan parempi kuin Kauppisen 20 pistettä 55 ottelussa (0,364). On jossittelua olisiko Eronen nostanut tasoaan rutiinin löydyttyä vai hyytyneen tammikuussa, mutta pistekeskiarvolla Kauppinen ei ollut todellakaan niin suvereeni. Puhtaasti pisteitä mitattaessa on huomioitava, että pakeista vain Niemi ja Kauppinen pelasivat yli 50 ottelua. Ihan pikku huomiona vielä, että Tom Koivisto teki 19 pistettä 40 ottelussa, toisin sanoen 15 ottelua vähemmän ja vain pisteen perässä.

Kauppinen ei ole sellainen pakki, joka voisi olla liigan top 5 budjetin joukkueessa the kiekollinen maestro. Jotenkin tulee mieleen Häkkinen: ihan hyvä, mutta ei läheskään tarpeeksi hyvä. Aikuisten runkosarjassa Kauppinen on tehnyt 0,5 pistettä ottelua kohden tasan kerran: kaudella 06-07 Tapparan paidassa. Pleijareissakin ns. huippukeväät näyttävät rajoittuneen 07-08 kauteen (14o/17p) ja 05-06 kauteen (6o/7p). Ilman näitä kahta suonenvetoa Kauppisella ei ole yli 0,5p/o pleijarikausiakaan takana. Niin, Tom Koivisto tosiaan antoi 3 syöttöä 3 "pleijaripelissä" tällä kaudella. Hetkinen, Eronen 0+2 kahdessa pelissä.
 

Acid

Jäsen
Sanon suoraan, ettei Järvinen ole sitä mitä odotin. Kyllä mielessä oli kovemmat nimet: Noronen, Norrena tai sitten Juuson jatkosopimus.
Brodeur pieksee noi nimet mennen tullen ;-). Järvisestä en niin tiedä, meillä kun ei ole kunnollista maalivahtivalmentajaa. Lisäksi nämä Gööhringin kokoiset jätkät ei herätä luottamusta. Brodeur tänne ja heti, ei jää ainakaan nimestä kiinni se onnistuminen.
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
. Toni Koivisto vois olla yllärihankinta laitaan (soppari tosin jatkuu venäjällä, mutta..), ainakin nopeutta piisaisi. Kauppisen tilalle kyllä huutaisi rightin-puolen pyssyä. Filppula tulee varmaan NHL+KHL-pykälällä.

Mites jos Laineen Teemu palaisi himaan yllärihankintana? Kiinnostaakohan Jokerit enää ja missä muuten mahtaa pelata?
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Edelliseltä sivulta löytyy vastaus. Ei tarvitse kauas selata. Ruotsissa on ja pysyy.

No, jos Te kerta olette aivan varmoja Laineen sopimustilanteesta, niin en rupea kinaamaan ;) Kelpais kyllä Stapelonikin.

Taas on mielenkiintoinen kesä tulossa, kun näitä fantasiarostereita pyöritellään. Sais jo pikkuhiljaa tulla jotain vahvistuksia seurantaholta edes muutamasta pelaajasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös