Pelaajahankinnat 2010-11

  • 596 825
  • 1 351

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuohon pakistoon vielä, että parasta mitä ensi kaudelle voidaan saada on varma isokokoinen omanpään luutija. Puolustus on ollut tällä kaudella selkeesti meidän pahin ongelma. Ei se nyt tietenkään yksistään yhdellä miehellä parane, mutta vahva luotto on siihen, että nyt kesällä hoidetaan harjoitukset kunnolla ja luodaan hyvä pohja ensi kautta varten. Niemi/Kauppinen kaksikosta en lähtisi ketään ulostamaan, mutta jos vielä tuon yhden omanpään luutijaksi hankitaan toinenkin pakki, niin siinä tapauksessa Niemi tai Kauppinen ulos.

Eli:
Eronen-X
Kauppinen-Kalteva
Kivistö-Niemi
Mälkiä, Manelius

X:n paikalle voitaisiin kääntää katseet Minskin Dynamon suuntaan. Sieltä löytyisi kaksi hyvää vaihtoehtoa, jotka molemmat ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan.

Tuosta Maneliuksesta sen verran, kun en hänen pelejään ole seuraillut, mitä nyt muutaman liigamatsin nähnyt, niin onko kyseessä hyökkäävä vai puolustava puolustaja?
 

Arde90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dallas Stars, sympatiat Lukko
Kalteva sai pyyhkeitä pari viestiä ylempänä, mutta kyllä mun silmään Kalteva on erittäin tärkeä palanen myös jatkossa. Tietenkään ei voida puhua liigan eliittipuolustajasta, mutta kyllä mahdollisuuksia on edelleen perusjyrää kovemmaksi luutijaksi.

Sen sijaan Mälkiä on ollut mulle pettymys, mikä on huvittavaa, sillä useammalle kirjoittajalle Mälkiä on tuntunut olevan kauden mittaan positiivinen yllätys! Se Aravirran syyskuussa antama määritelmä terrieristä on ihan osuva, mutta kiekolliset taidot eivät (ainakaan toistaiseksi) riitä ylivoimapelotteeksi ja pienen kokonsa takia Mälli ei ole oman maalin edustalla mitenkään vahvoilla. Mälkiällä on myös jatkosopimus, joten mun papereissa hän on edellä mainitun viiden pakin takana.

Niin mahdollisuuksia on perusjyrää paremmaksi pakiksi. Mutta koska lahjakkuus realisoituu? Tää on nyt viides täysikausi, eikä merkittävää muutosta ole tapahtunut suuntaan eikä toiseen. Tässä nyt on herkuteltu näillä nimillä: Laatikainen/Mäenpää/Jokela/Väänänen, jos noista saadaan kaks meille ensi kaudeks niin mikä on Kaltevan rooli sitten? No voi olla, ettei kaksi ole realismia mutta jotenkin en vaan usko, että puolustaja -hankinnat jäisivät vain yhteen mieheen. Jortikka on sen verran monta kertaa moittinut tota pakistoa. Kalteva on tasanen suorittaja ollu jo monta vuotta, enkä todellakaan väitä että Kalteva olisi huono pakki. Mutta riittääkö nämä otteet viemään pelipaikan pois Eroselta tai Kivistöltä?

Mälkiä on pelannut omiin odotuksiini nähden ihan hyvän kauden. Viime kaudella 19 pinnaa saipassa, mutta roolikin oli saipassa selkeästi isompi. Jokereissa nyt on kuitenkin Kauppista ja Koivistoa siinä edessä, ja näiden lisäks Eronen sai paljon yv-aikaa. Joten viime kauden tehojen tasoon pääseminen tämän kauden roolissa ei ollut edes realistinen tavoite. Vaikka Mälkiä täyttää tänä vuonna 27 niin pitää muistaa, että tämä oli vasta miehen kolmas liigakausi.
 

Valittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit -2013.
Jos kaikki Capseissa on Masan kavereita ja maksavat Nylanderin palkan :). Niin ja Kaltevalla (25v) on sopparivoimassa joten saisko sille farmidiilin? Oppisi vähän äijämäisyyttä/ilkeyttä ja hankkisi vähän massaa. Soppari muutettaisiin 1+1 malliseksi niin nähtäisiin mikä on miehiään. Ainakin Malmivaaran kohdalla oli oikein lähteä kokeilemaan. Väänänen...Malmivaara...Kalteva...Ölander samanlaisia "kirahveja" jotka tarvitsevat oikeanlaista valmennusta/kuntokuureja.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilisen ottelun perusteella lähtisin etsimään yhtä tai mielummin kahta puolustajaa joista kiekko pomppaa aina Jokeripelaajan lapaan. Ainakin eilisen ottelun perusteella siellä pelaa nyt liian monta kaveria, joista irtokiekot pomppivat AINA vastustajan kavereille.

Jos ylläolevan kaltaisia veijareita ei ole saatavilla, niin vähintään tarvitsisimme kavereita jotka pitäisivät ne vastustajan kaverit kiinni kun irtokiekko heille tipahtaa ja jotka osaisivat purkaa kiekon turvallisesti keskialueelle.

Brembergille jatkoa, huikeä äijä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos Linnulle vuosista, hiljaiseksi vetää kun vanha konkari lähtee. Toivottavasti ei päädy minnekään Hämeenlinnaan Virmasen aivopierusta.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Pelimies tietää milloin väistyä. Respektit siitä ja tietysti koko hienosta urasta jokeripaidassa.

Eiköhän tässä taas melko mielenkiintoinen kevät/kesä ole tulossa, niin hyvässä kuin pahassakin.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Kiitos Lintu.
Lind-Saarikoski-Törmänen, kenties paras työmiesketju Jokereissa koskaan.
 

ludvig

Jäsen
Kiitokset myös täältä Lindille, Varikselle ja kumppaneille. Hienoja hetkiä tarjoilitte 90-luvulla, valitettavasti se jäi jäi siihen.

All in, niin kuin seurajohto ja monet fanit ovat toistaneet kymmenisen vuotta, ehkä joskus Jokeri-organisaatio ymmärtää pitkäjänteisyyden, suunnitelmallisuuden ja ammattitaidon perään.

Itkua, valitusta ja antifaniutta, mutta ei tuosta "viihteestä" monikaan ole halunut maksaa viime vuosina ja se näkyy hallissa. Hienoa että Jokeri-fanit jaksavat otteluissa pitää tunnelmaa, se on ollut parasta viime vuosina, valitettavasti kentällä ei ole näkynyt sitä mihin olen aikaisemmat vuosikymmet tottunut. Nöyrin pyyntöni onkin, että te, jotka siellä kentän vierustalla huudatte, niin reagoikaa tähän alemmuustilaan näkyvästi. Omalta osaltani olen reagoinut, en ehkä yhtä näkyvästi, mutta taloudellisessa mielessä kylläkin.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Kausi 2009-2010 ohi, katseet sitten tosissaan kohti uutta kautta.

Sopimukset jatkuvat seuraavilla pelaajilla:

Mikko Strömberg
Jani Kautto

Antti-Jussi Niemi
Mikko Kalteva
Marko Kauppinen
Simo Mälkiä
Tommi Kivistö
Jere Ölander
Nico Manelius
Teemu Eronen

Esa Pirnes
Jani-Petteri Helenius
Jukka Hentunen
Jani Rita
Ossi Saarinen
Tomi Pallassalo
Olavi Vauhkonen
Ilmari Pitkänen
Tony Pulkkinen
Teemu Pulkkinen

Poislähtijät (99% varmasti): Brooks, Rullier, Koivisto, Hauhtonen, Lind, Battaglia, Juutilainen, Nylander. Lisäksi sopimuspelaajista Teemu Pulkkinen on lähdössä Amerikan junnusarjoihin.

Sopimukset loppuvat myös Juuso Riksmanilta, Semir Ben-Amorilta, Fredrik Brembergilta, Janne Lahdelta ja Tomi Mäeltä, mutta näiden herrojen jatkoista keskustellaan varmasti. Lisäksi Niemen ja Kauppisen sopimuksia mietitään tarkasti, koska kaverit floppasivat sen verran pahasti kaudella 09-10.

Maaliin on todennäköisesti tulossa uusi ykkönen Juuson tilalle. Montaa suomalaista ei vapaana ole, mutta varma on, että uusi ykkönen on kovaa valuuttaa (ainakin paperilla). Strömberg komppaa ja Kautto tuuraa jos loukkaantumisia tulee. Toiveena Jussi Markkanen tai Karri Rämö.

Puolustus petti pahasti kaudella 09-10 ja sinne on tulossa varmaan muutama uusi kaveri, vaikka sopimuspelaajia on jo paljon. Taitoa, nopeutta ja varmaa puolustuspelaamista kaivataan floppikauden jälkeen. Nimet Väänänen, Jokela, Laatikainen ja Hietanen toivomuslistalla.

Hyökkäys kaipaa lisää käsiä. Ben-Amorin ja Mäen uusilla sopimuksilla saadaan duunaripelaajaisto kuntoon. 2 sentteriä hakusessa ja jos Helenius ei ole pelikunnossa, niin myös 4 ketjun sentteri tarvitaan. Kärkiketjuihin tarvitaan lisäksi kaksi laituria.

Toiveena seuraavanlainen hyökkäys:

Hentunen - Santala/mr X - Stapleton/mr Y
Laine/mr W - Pirnes - Rita
Saarinen - Filppula - Vauhkonen
Ben-Amor - Helenius - Mäki
Pitkänen - Pallassalo
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Antti-Jussi Niemi
Mikko Kalteva
Marko Kauppinen
Simo Mälkiä
Tommi Kivistö
Jere Ölander
Nico Manelius
Teemu Eronen

Tuo puolustus on oikeasti aika huolestuttava, koska se on jo ns. valmis. Kuitenkin koko puolustus kokonaisuudessaa floppasi todella pahasti, joten vaihtuvuuden soisi olevan suuri. Kivistö, Eronen ja Kalteva ovat ehkä ne, jotka pelasivat omalla tasollaan ja välillä jopa oman tasonsa yläpuolella. Itseäni ei vieläkään tuo Mälkiä vakuuta, joten hänestä olisin valmis luopumaan, kuten myös Kauppisesta. Joten Niemi, Kalteva, Kivistö ja Eronen muodostavat rungon, joten kaksi tai kolme täsmähankintaa.

Ikävä kyllä taitaa olla niin, että kun ensi kaudella paineet ovat suuret (menestys), niin Erosta ja Kivistö ei ehkä nähdä samaan aikaan avauksessa.
 

Tuoppi

Jäsen
Ikävä kyllä taitaa olla niin, että kun ensi kaudella paineet ovat suuret (menestys), niin Erosta ja Kivistö ei ehkä nähdä samaan aikaan avauksessa.

Samaa pelkään. Kivistön ja Erosen saama kokemus hukataan ylireagoimalla tän kauden huonoon puolustuspeliin. Eikä aikaakaan niin kaverit on muualla loistamassa.

Minä olisin myös valmis luopumaan Mälkiästä viemästä peliaikaa omilta jätkiltä. Samaten jos on kerran korvaajia tiedossa niin Kauppinen myös tien päälle. Niemeä tuskin pois potkitaan. Ja kyllähän AJ:lle voisi toisen mahdollisuuden antaa. Mutta kuinka helppoa tai kallista ja täten todennäköistä että näitä sopimuspelaajia pois potkitaan. Miksi esim. Tom Koivistoa ei potkittu ulos jo viime kauden päätteksi kun oli jo varsin hyvin nähtävissä että mies ei ole edes varjo entisestä itsestään.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Antti-Jussi Niemi
Mikko Kalteva
Marko Kauppinen
Simo Mälkiä
Tommi Kivistö
Jere Ölander
Nico Manelius
Teemu Eronen

En ainuttakaan tuosta listasta huolisi Hifkiin. Kertoon hieman narri-puolustuksen tasosta.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa pelkään. Kivistön ja Erosen saama kokemus hukataan ylireagoimalla tän kauden huonoon puolustuspeliin. Eikä aikaakaan niin kaverit on muualla loistamassa.
Tuohan olisi silkkaa typeryyttä heittää jätkät pois kokoonpanosa, kuitenkin ottivat tällä kaudella monta askelta eteenpäin ja enkä näe syytä etteivät kehittyisi jatkossakin. Kunnon voimareeniä ja luistelukoulua niin jätkät luistelee kuin terrierit ja työntävät vastustajan laitaan kun paikka tulee. Tuollaista ominaisuutta nykyään pakilta tarvitaan varsinkin isossa kaukalossa kun koukkia ei saa niin silloin ei saa jäädä jälkeen vastustajan suunnanmuunnoksissakaan. Uudet koirat voidaan moiseen opettaa, mutta vanhuksissa onkin enemmän tekemistä, tämän ominaisuuden ainakin AJ oli tällä kaudella hukannut. Siksi sanoisinkin, että ko. tyypit ovat ensikaudella Jokerien 1-pakkipari tai ainakin lähelle sitä.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuten muutamat ovat sanoneet, niin hieman pelottaa minuakin, etteivät Kivistö ja Eronen välttämättä saa peliaikaa ensi kaudella. Luotan kuitenkin tässä asiassa Jortsun pelisilmään. Mies on sen verran usein Erosta ja Kivistöä kehunut, että luulisi, että kaveri antaa niille roolia. Jälkimmäiseen uskotaan, ensimmäitä pelätään.
 
Viimeksi muokattu:

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Siksi sanoisinkin, että ko. tyypit ovat ensikaudella Jokerien 1-pakkipari tai ainakin lähelle sitä.
Jos nuo kaksi junnua muodostavat ensi kaudella Jokereiden ykkösparin, ihmettelen. Kyllä narrit tarvitsevat kahteen ekaan ketjuun Kankaanperä-Järventie -tasoiset pakkiparit, jos meinaatte päästä neljän sakkiin runkosarjassa. Kivistö & Eronen ovat 3/4-ketjujen pelaajia, ainakin tällä hetkellä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No Kivistö ja Eronen saavat peliaikaa jos sitä ansaitsevat, ei puolustusta pidä mielestäni rakentaa niin että siellä on varmuudella paikat kenellekään. Kivistö nousi isolle vastuulle kun osoitti pystyvänsä sen vastuun kantamaan, näin tapahtuu todennäköisesti ensi kaudellakin jos Kivistö jatkaa samalla kehityskäyrällä. Samoin Eronen sai hyvin ylivoimavastuuta koska on siinä hyvä, normaalissa 5 vs 5 pelissä omassa päässä Eronen silti oli tällä kaudella yksi meidän heikoimmista ja siinä pelissä on liigan tasolla vielä paljon parannettavaa.

Kauppinen vaikka on myös hasardi omissa on kuitenkin huomattavasti Erosta varmempi 1 vs 1 tilanteissa. Kauppinen oli tällä kaudella kuitenkin odotuksiin nähden huono, samoin AJ Niemi mutta veikkaisin että jos ja kun ensi kaudelle saadaan ehjempi pelitapa niin myös Kauppinen ja Niemi parantaa varmasti. Niemestä olen aivan 100-varma, koska nämä viimeiset pari kuukautta AJ on ollut paljon parempi kuin oli alkukaudesta jolloin isäntä selvästi vielä oli keskenkuntoinen ja jopa pelokas, ainakin alitajuisesti AJ vältti pieniin väleihin menemistä ja oman pään peli oli heikkoa.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Asiantuntevassa vastauksessasi on aika paljon toivotaan-toivotaan -ajattelua. Onkohan Jokereilla siihen varaa ensi kaudella? Jos puolustus vuotaa koko syksyn, on suora pleijaripaikka käytännössä jo karannut (taas).
Olisi paljon turvallisempaa, jos ainakin kaksi ekaa pakkiparia ovat pelaajia, joilta löytyy niin kokemusta, taitoa kuin kovuutta, ja osaamista erikoistilanteissa. Joku täällä jo kommentoikin tuota Eronen/Kivistö -hypeä sanomalla, että IFK:ssa tehtäisiin Haaverisesta ja Melartista ykköspari. Ei ikuna. Molemmat ovat kehittyneet ja lunastaneet paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, mutta kyllä päävastuun jakavat edelleen Kanki, Mara, Clarke, Kurvinen ja toivottavasti pleijareissa myös Lupa. Söde on kysymysmerkki.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Jos nuo kaksi junnua muodostavat ensi kaudella Jokereiden ykkösparin, ihmettelen. Kyllä narrit tarvitsevat kahteen ekaan ketjuun Kankaanperä-Järventie -tasoiset pakkiparit, jos meinaatte päästä neljän sakkiin runkosarjassa. Kivistö & Eronen ovat 3/4-ketjujen pelaajia, ainakin tällä hetkellä.

Hieman häiritsee tuo "ketju" termin käyttö, kun pakistosta on kyse, mutta ymmärtänen kuitenkin pointin ja olen osittain samaa mieltä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Jokerit tarvitsee ensi kaudeksi uuden ykköspakkiparin. Tämän jälkeen syvyyttä riittää kyllä. Kauppinen oli tällä kaudella surkea ja harmittavasti hänellä vielä sopimus jatkuu ja ei kyllä antanut viitteitä paremmasta. Tietenkin toivon kuitenkin parasta. Samaa koskee osittain myös Niemeä, mutta hänen kohdallaan olen paljon luottavaisempi, johtuen pirteämmästä keväästä ja nähtiinhän siellä pilkahduksia vanhasta isännästä.

Tiukka kilpailutilanne joka tapauksessa puolustajien osalta tulee olemaan. Itse toivoisin seuraavanlaisen tyylistä pakistoa:

"Kiekollinen liideri esim. Sweatt" - "Puolustuksen tukipilari esim. Jokela"
Kalteva - Kivistö
Niemi - Eronen
Mälkiä

Kauppisen heivaisin pois, jos se vain olisi mahdollista. Mälkiää käyttäisin rotaatiossa mukana aina tilanteen mukaan. Manelius ja Ölander aloittaisivat Mestiksessä ja paikkaisivat loukkaantumisia.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kauppisen heivaisin pois, jos se vain olisi mahdollista. Mälkiää käyttäisin rotaatiossa mukana aina tilanteen mukaan. Manelius ja Ölander aloittaisivat Mestiksessä ja paikkaisivat loukkaantumisia.

Eiköhän se poisheivaaminen ole aika helppoa mutta onko se järkevää jos ei parempia ole pelaamassa, kyllä Kauppinen ja Niemi paikkansa ainakin katsomossa ansaitsis. Tapparassa esim tällä kaudella entiset meriitit eivät paljon paina, jos olet huono niin et pelaa.

Eräällä Lasse Korhosella on sopimus Tapparaan ensi kaudeksikin mutta monessako pelissä tämän vuoden puolella herra on pelannu. Samoin Strömberg ja Koskela ym ovat olleet aika ajoin katsomoviltissä mikä on ihan tervettä että jos ei suju niin ne pelaa joilla sujuu.

Kun katselin eilistäkin peliä niin mitä siellä jokereissa tehdään jollain A-J Niemellä ja Tom Koivistolla?
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Asiantuntevassa vastauksessasi on aika paljon toivotaan-toivotaan -ajattelua. Onkohan Jokereilla siihen varaa ensi kaudella?
En tiedä mihin on varaa, mutta erikoiselta tuntuvat nämä kommentit naapurista kun ifkoon hyökkäyskin eli syksyllä aivan täydellisen toivotaan-toivotaan ketjun varassa. Jos et muista, käypä jääkiekkolehden kultanumerosta katsomassa, mitä siellä sanottiin Granlundista, Ahtolasta ja Ramstedtista.

Kivistö-Eronen Jokereiden ykköspakkiparina on tietysti aika etäinen ajatus, mutta turhahan sitä tässä vaiheessa on edes ehdotella. Paikat saa ottaa jos pystyy.

Itse arvelen että vähintään pari uutta kovan tason kaveria tulee ennen kautta ja lisää hankitaan jos tarvetta ilmenee.
 

bsb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers& WHUFC
Puolustus oli SURKEIN ikinä (no ehkä yli kakskyt vuotta sitten nähtiin samantapaista höntyilyä).
Nyt olisi aika autokauppiaan tehdä elämänsä sijoitus: LADA! Raju juttu amerikan MASAlle, mut: Olis hieno pelaaja! Johtaja
Ja Leksa ja Ossi. Nyt unelmoidaankin jo... Isäntä ja Kauppinen tack och adjö. Koikka... ohohoh.
Johtaja Eronen ja Kivistö on tulevaisuuden huippupelaajia, ei ehkä vielä ensi kaudella, mutta näyttivät kykynsä pelata kovallakin tasolla.
Kaltevaa dumataan ihan liikaa, sen kaaoksen keskellä peruspakin kontolle yleensä lankeaa aina paska homma, loista siinä sitten kun muut on jossain muualla kuin puolustushommissa.

Linkan olisi hieno pelaaja ensi kaudellakin.

Mut ennen kaikkea kovia JOUKKUEpelaajia, kiitos.
Ja kiitos JUHA LIND, pelaaja suurella sydämellä.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Jokerit tarvitsee nyt kehittyviä ja eteenpäin urallaan haluavia pelaajia. Puolustuksesta Kivistö ja Eronen ovat jo ensi kaudella valmiita ottamaan isoa roolia. Manelius voidaan ajaa ensi kaudella sisään. Mälkiässä on potenttiaalia hyväksi viivapelaajaksi. Suurin huolenaihe on Kauppisen ja Niemen sopimukset. Kummankin ura on ollut jo useamman vuoden laskusuunnassa ja tuskin ensi kausi on mikään poikkeus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös