Pekka Tirkkosesta SaPKon päävalmentaja

  • 9 634
  • 41

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Tirkkosen Pekka on siis SaPKon uusi päävalmentaja. Näin kertoo Itä-Savon nettilehti.
Aikamoinen paukkuhan tuo on. Vaikka Pekalla ei olekaan valmentajakokemusta, niin pelaajana ansiot on aika kovat. Ja onhan mies pelannut kovien valmentajien alaisuudessa, mm. Jortikka ja Jursinov, joten eiköhän oppia ole fiksulle kaverille puseroon tarttunut.
Vaikka Tirkkonen ei olekaan mikään juhanitammis-tyyppinen metelivalmentaja, niin luulisi osaamista löytyvän.
Toivotaan, että tässä on herätys pässeille!
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
sapko kirjoitti:
Tirkkosen Pekka on siis SaPKon uusi päävalmentaja. Näin kertoo Itä-Savon nettilehti.
No joo. Vois siinä sivussa ruveta vielä ite pelaamaan. Mitäköhän tästäkin tulee, onkohan se pelikunnossa.
 
Valmennukselle riittää kun on SaPKo:ssa pelannut...

Tsemppiä Pekalle vaan haasteeseen!! Oudolta tuntuu kyllä tuo seurajohdon arvostus Suomalaista valmentajakoulutusjärjestelmää kohtaan... Ei taaskaan ketään HVT:tä suorittanutta valmentajaa!!! No Pallokerhossa on hyvä harjoitella...
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Pekka Tirkkosella lainkaan valmennuskokemusta esim. alemmilta sarjatasoilta tai junnuvalmentajana? Tuossa lehtijutussa mainitaan kyllä, että pelaajauransa viime keväällä päättäneelle Tirkkoselle valmentajapesti olisi uran ensimmäinen. Aika uskalias päätös SaPKolta ottaa tässä tilanteessa valmentajaksi täysin kokematon valmentaja. En sano, etteikö SaPKolle alkaisi menestystä tulemaan, mutta yllättävä valinta kuitenkin kaiken kaikkiaan.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Nyt täytyy sanoa että tulipas puun takaa. Ei pysty teilaamaan eikä innostumaan... no, sehän on vain minun ongelmani.

Periaatteessa tilanne on sama kuin aiemmin - ex-pelaaja siirtyy keltanokkana penkin taakse. Pekalla tietysti aika hyvä ura, mutta se ei todista taidoista valmentajana vielä mitään. Mahdollisuus on toki ollut oppia eri valmentajilta yhtä ja toista, mutta kuinka ne pystyy viemään eteenpäin omille pelaajilleen...?

Mutta, kuten sanottua - tämä veti kyllä aika mietteliääksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Pekka Tirkkosella lainkaan valmennuskokemusta esim. alemmilta sarjatasoilta tai junnuvalmentajana?

Eipä taida olla. Mutta tietääkö kukaan, mitä kilpailusäännöissä sanotaan valmentajista - vai sanotaanko mitään? Tirkkonen ei ole varmaan ehtinyt suorittaa mitään valmentajantutkintoakaan, mitä monessa sarjassa valmentajilta vaaditaan.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Herning IK:n opeilla...
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php?pid=30586
...ja vähän muillakin SaPKo nousuun!

Melkoisen yllättävä valinta SaPKolta valita päävalmentajaksi, täysin kokematon valmentaja pelkästään pelaajakokemuksella. Täytyy Pekalla käydä melkoinen viuhka, jos meinaa upottaa pelaajiin uutta pelitaktiikkaa tuloksellisesti.

Onnea savolaisten valmennuksen osalta luottamaan Pekka-trendiin sinne Savonlinnaan!

E: Parempi tilastointi
http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=889
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Hiukan yllättävä valinta, kova Savonlinnalainen kiekkonimi. Hieman arveluttaa tosiaan se että valmennuskokemusta ei ole. Toivotaan että Pekka saa kurssin käännettyä, hitto hokkarit jalkaan ja ykköskentän peliä pyörittämään jos ei muuten ala sujumaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tuli kyllä täysin puskista tämä. Jonkun verran olen kyseisen kaverin kanssa joskus jutellut ja kyseessä on myös erittäin rauhallinen kaveri. Ei huuda, eikä mesoa. Ensiksi kun tämän näin, tunsin pientä iloa, mutta nyt taas tuli mieleen se sama, mikä näissäkin viesteissä on jo tuotu esille: jälleen kerran otettiin valmentaja, jolla ei ole minkäänlaista kokemusta niistä hommista. Savonlinnassa ilmeisesti kuvitellaan, että kaikki jotka ovat enemmän kuin 10 vuotta lätkää pelanneet ovat automaattisesti hyviä valmentajia. Tämä nyt ei tietenkään pidä paikkaansa.

No, ainakin jotain tehtiin, eikä tietysti P. Tirkkonen ole ollenkaan se huonoin vaihtoehto. Oman kylän poika ja ilmeisesti myös suhteellisen halpa. Peukkua kuitenkin seurajohdolle, että ylipäänsä koutsi vaihdettiin.
 

Yläkulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Blues, FC Barcelona
Kieltämättä odotin jotain "oikeaa" valmentajaa. SaPKo on kriisissä ja seurajohto palkkaa valmentajana täydellisen keltanokan. Pelataan kuitenkin maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, niin luulisi valmentajaksi palkattavan olevan ns.ammattilainen. Vähät varat laitettiin omaan poikaan. Meillä taitaa riittää kun on savonlinnalainen ja pitänyt joskus jääkiekkomailaa kädessään, Peksi pitänyt aika montaakin, harvassa vaan ovat pelaajat, jotka pystyvät siirtymään kentältä penkin taakse noinkin nopeasti vrt.Kokkonen. Toivotaan että valinta osui kohdalleen.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Onhan Tirkkosessa se merkittävä ero Kokkoseen, että vanhoja pelikavereita ei joukkueessa ole ja tulee kuitenkin täysin "ulkopuolelta" porukkaan joten vanhoja rasitteita ei pitäisi olla.
Nyt tuota vanhojen kavereiden rasituksia ole vaikka kyseessä on kokematon valmentaja, mutta saas nähdä kuinka Pexi hoitaa haasteen sillä homma ei ole helppo.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Oho. Yllätysnimi kyllä. Eihän siinä mitään. Toivotaan että Peksi onnistuu. Hieno pelaaja aikanaan, hieno mies. Toivottavasti SaPKo piristyy tästä vaihdoksesta. Pelaajilta löytyy varmasti kunnioitusta punatulkkua kohtaan.
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Harva näyttää enää muistavan, että Kokkonen nosti SaPKon takaisin mestikseen ja etenkin ensimmäinen kausi mestiksessä suorastaan kehnolla porukalla oli varsin mallikas saavutus.
SaPKon ongelma on ja tulee aina olemaan se, ettei itärajalle tahdo saada pelaajia edes rahalla, kun taas isojen seurojen helmoissa pyörivät seurat saavat liigan ylijäämämiehiä helposti.
Sarjakauden alettua hankituilla "ulkomaan avuilla" on harvoin pystytty ihmeitä tekemään.
Olisin suonut Tirkkosen kaltaisen kiekkoilijan saavan hieman helpomman tehtävän valmennusavaukseensa. Tulee Tikkosellekin pitkä talvi
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Olen ihan positiivisin mielin tästä uutisesta. Toki olisi ollut suotavaa, että valmentaja olisi ollut kokenut (nimenomaan valmennuskokemusta) ja tullut vielä tämän vanhan SaPKo-piirin ulkopuolelta, mutta paljon huonommankin valinnan olisi voinut tehdä.

Varmasti auktoriteettia löytyy enemmän kuin samassa joukkueessa suoraan vaihtopenkiltä ylemmälle tasanteelle hypänneeltä Kokkoselta.

Ja kyllähän nimi Tirkkonen aina herättää kunnioitusta.

Onnea miehelle haasteeseen ja kiitokset Jori Kokkoselle ansiokkaasta pelaajaurasta sekä vuosista valmentajana! Nyt on aika uuden miehen alkaa luotsamaan pässipurtta.
 

ahal

Jäsen
Puskista tuli tämä tieto. Peksille täytyy toivottaa onnea ja menestystä valitsemassaan tehtävässä. Samalla täytyy todeta, että suomalaista ammattivalmennusinstituutiota lätkäistiin märällä rätillä päin pläsiä. Mutta linnan kupeessa taitaa tosiaan olla rahat niin vähissä, että ulkopuolinen HVT:n suorittanut hemmo ei tullut kyseeseen. Peksi tehnee hommia vähän talkoomeiningillä, ehkä jopa jossain määrin otona. Kaikki asian tiimoilta tulleet viestit vahvistavat taloudellista ahdinkoa. Harmin paikka. Nyt tarvitaan myös muilta pelaajia myöten talkoohenkeä, tai muuten Suomi-sarja saattaa kutsua keväällä.
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Kyllä, mutta täysin Atu Selinin treenaamalla porukalla. Tämä täytyy muistaa.
Täysin? Ei tarvitse muistaa. Selin ei johtanut yhtään ottelua nousukaudella. Toki ymmärrän tuon viestisi tarkoitusperän - Kokkonen ei tehnyt yhtään mitään ja kaikki on ollut Selinin ansiota vaikka miestä ei näkynyt lähimainkaan. Henkilöhypetykselle nyt pientä rajaa kuitenkin.

Selin on keskliverto valmentaja - se myönnettäköön.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jännä valmentajavalinta. Luulisi tällaisessa tilanteessa järkevämmäksi hankkia ruoriin joku sellainen tyyppi, joka on ennenkin ollut vastaavassa tilanteessa tai jolla olisi edes valmennuskokemusta. SaPKolla kuitenkin haastava paikka kun vasta kolmannes pelattu sarjasta ja nyt jo 16 pisteen matka viime kauden sijoitukseen. No mutta onnea Tirkkoselle uuteen hommaan ja toivotaan että sielläkin kurssi kääntyy.
 

laatokka

Jäsen
Täysin? Ei tarvitse muistaa. Selin ei johtanut yhtään ottelua nousukaudella. Toki ymmärrän tuon viestisi tarkoitusperän - Kokkonen ei tehnyt yhtään mitään ja kaikki on ollut Selinin ansiota vaikka miestä ei näkynyt lähimainkaan. Henkilöhypetykselle nyt pientä rajaa kuitenkin.

Selin on keskliverto valmentaja - se myönnettäköön.

Ei ole mitään "tarkoitusperiä". Valmentajalla on aina ansio, jos joukkue nousee hänen valmennuksessaan sarjaporrasta ylemmäs. Niin myös Kokkosellakin. Ei sitä kukaan kiellä. Asia vain on nyt niin, että Selinin tullessa SaPKo:on, olivat pelaajat aivan rapakunnossa, eikä tietenkään tuloksia voinut heti odottaa. Selin näytti, miten ihan oikeasti jääkiekossa harjoitellaan ja tulokset näkyivät myöhemmin. Seliniä en sen enempää "hypetä", mutta ihan turhia kavereita ei oteta liigajoukkueen päävalmentajaksi.

Ja kyllähän tuo Kokkosen "omatoimiharjoittelu" on nyt kaikkien nähtävissä. 5 pistettä.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Mitenköhän tuo valmentajanvaihdos joukkueen peliin vaikuttaa? Tilalle täysin kokematon valmentaja. Aika iso riski SaPKolta tehdä tälläinen ratkaisu. Mutta aika näyttää miten uus valmentaja hommassaan onnistuu. Tsemppii vaan sinne et tulis toinen ja vaikka kolmaskin voitto ennen jouluu... :D
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mitenköhän tuo valmentajanvaihdos joukkueen peliin vaikuttaa? Tilalle täysin kokematon valmentaja. Aika iso riski SaPKolta tehdä tälläinen ratkaisu. Mutta aika näyttää miten uus valmentaja hommassaan onnistuu. Tsemppii vaan sinne et tulis toinen ja vaikka kolmaskin voitto ennen jouluu... :D

Kävin katsomassa harjoitukset ja täytyy sanoa, että niissä ainakin oli eroa kuin yöllä ja päivällä.

Harjoitusten jälkeen osa pelaajista totesi, että kovimmat harjoitukset moneen vuoteen, joten silmäni eivät siis erehtyneet. Pekka Tirkkonen on keltanokka valmentajana, mutta täytyy muistaa se tosiasia, että Tirkkosella on ollut uralla erittäin kovia valmentajia, kuten vaikka Hannu Jortikka, jonka alaisuudessa Pexi pelasi TPS:ssä. Jos Tirkkonen on osannut sieltä jotain ammentaa, niin varmasti siitä on hyötyä.
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Ja kyllähän tuo Kokkosen "omatoimiharjoittelu" on nyt kaikkien nähtävissä. 5 pistettä.
Olikohan tuo nyt kuitenkaan Kokkosen oma valinta vetää "omatoimiharjoittelulla"? Mulle jäi sellainen kuva SaPKon joukkueen kokoamisesta, että nippu saatiin jollain tapaa kasaan varsin myöhäisessä vaiheessa. Joukkuetreenejä kun ei paljon kahdella kentällä ja 0 maalivahdilla vedetä ainakaan siten, että siitä olisi kenellekään mitään hyötyä.
 

laatokka

Jäsen
Olikohan tuo nyt kuitenkaan Kokkosen oma valinta vetää "omatoimiharjoittelulla"? Mulle jäi sellainen kuva SaPKon joukkueen kokoamisesta, että nippu saatiin jollain tapaa kasaan varsin myöhäisessä vaiheessa. Joukkuetreenejä kun ei paljon kahdella kentällä ja 0 maalivahdilla vedetä ainakaan siten, että siitä olisi kenellekään mitään hyötyä.

Kukas nyt sitten valmennusmenetelmät valitsee, ellei valmentaja? No, Kokkosella ei ole valmentajakoulutusta, ymmärrettäköön se, ei siinä mitään. Kuitenkin SaPKo:n (ja muidenkin joukkueiden) menestys on perustunut aina siihen, että kesä vedetään valmentajan kanssa ja ohjatun tehokkaan ohjelman mukaisesti (vrt. Risto Dufva, Sergei Grisintshov, Ari-Pekka Selin, Kai Rosvall)
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Kukas nyt sitten valmennusmenetelmät valitsee, ellei valmentaja? No, Kokkosella ei ole valmentajakoulutusta, ymmärrettäköön se, ei siinä mitään. Kuitenkin SaPKo:n (ja muidenkin joukkueiden) menestys on perustunut aina siihen, että kesä vedetään valmentajan kanssa ja ohjatun tehokkaan ohjelman mukaisesti (vrt. Risto Dufva, Sergei Grisintshov, Ari-Pekka Selin, Kai Rosvall)
Mutta miten ne kesätreenit vedetään, jos joukkueessa ei ole pelaajia? Sitä lähinna hain takaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös