Pekka Rautakallio Ässien päävalmentajaksi, osa 2

  • 116 650
  • 763

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kun tuo yksi nimimerkki kovasti pitää Lukkoa täysin vierastyöläisten varassa olevalta porukalta tälläkin kaudella, niin pitää kuitenkin muistaa, että vajaan 40000 ihmisen kalastajakylästä omia pelaajia on tälläkin hetkellä rosterissa 4 kpl. Tosin yksi niistä kakkosveskari. Lisäksi Tommila on saikulla. Terveenä kuuluu pelaavaan pakistoon.

Ei se nyt ihan huonosti ole, että 1/4 osa pelaajista on omia kasvatteja, kun suhteuttaa asukasmäärään.

Ässillä noita omia nuoria on kokoonpanossa tällä hetkellä hieman liikaakin. Tai ainakin nuoria. Kokemusta on liian vähän ja ne kokeneetkin alisuorittaa tällä hetkellä.
 

Ribals

Jäsen
Ässillä noita omia nuoria on kokoonpanossa tällä hetkellä hieman liikaakin. Tai ainakin nuoria. Kokemusta on liian vähän ja ne kokeneetkin alisuorittaa tällä hetkellä.
Tästä samaa mieltä, vähän liikaakin on junnuja kokoonpanossa.

Pakistossa Viljanen ja hyökkäykseen Ojamäki, Kärki ja Saarela. Siinä se nelikko mikä pelaa, Vuorisalo ja Huovinen A-junnuihin tai Mestikseen (jos Mestiksee niin rinki tosin pienenisi vieläkin)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Noinhan se voi olla, ehkä en osaa eläytyä tavallisen tallaajan rooliin joka pelejä käy silloin tällöin katsomassa. Itse jaksan hyvin kannustaa Ässien junnupitoista joukkuetta illasta toiseen, vaikka turpiin nyt on tullutkin melkoisen usein. Täytyy vain yrittää pitää kristallinkirkkaana mielessä se, että tässä on nyt kyse aivan uudesta projektista ja se ei varmasti tule etenemään ilman kasvukipuja, vaikka valmentajana olisi se kuuluisa Scotty Bowman itse. Se palkinto odottaa sitten jossain parin vuoden päässä, jos nyt vaan pidetään pää kylmänä faneista organisaation ylimpään johtoon asti.

Eurooppalaisilla siirtosäännöillä on vaan todella riskaabelia rakentaa mitään 5-vuotisia kehitysprojekteja, etenkään pikkuseuroissa, kun joka kevät suurin osa breikanneista kavereista vaihtaa leveämmän leivän perään P-Amerikkaan, KHL:ään tai ainakin rikkaisiin Liigaseuroihin. Jotkut lupaavimmat kaverit viedään jopa ennen kuin ne on päässeet edes katsomaan edarin pukukoppiin. Ei edes Jesse Josensuulla ole sellaista seurauskollisuutta kuin vaikkapa Saku Koivulla, että Euroopassa pelatessaan ei edes harkitsisi muita seuroja.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuosta joukkueen rakennusprojektista sen verran, että aika monella tuntuu olevan sellainen käsitys että kun "rakennetaan joukkuetta" tuleville kausille pitäisi kaikki sopimuksen alaiset pelaajat pystyä sitouttamaan bändiin joksikin viideksi vuodeksi. Näin tuo ei mene, jopa minäkin ymmärrän että esimerkiksi Aleksi Saarela lähtee isompiin ympyröihin viimeistään silloin kun jälkeä alkaa syntyä tasaisesti. Sama on omilla junnuilla, mutta kun kärsivällisesti jaksetaan painaa valitulla tiellä ja nostaa junnuja, omia tai muitten, sekä lupaavia paitsioon jääneitä pelaajia kokoonpanoon kasvaa näistä ei-pois-lähteneistä kovia liigatason pelureita. Tämä syntyvä runko vahvistettuna täsmähankinnoilla mahdollistaa sen että mestaruudesta on mahdollista pelata jollakin aikavälillä. Seuraava Patanippu, joka voisi mahdollisesti tapella kirkkaimmista sijoista voisi koostua nykysistä junnuista sekä esimerkiksi pelaajista kuten Kuparinen, Salminen, Rynnäs, Niemi ja Joensuu. Tähän ei kannata laskea kovin montaa tämän hetken junnua, näitten aika Porissa tulee myöhemmin, sillä tässä vaiheessa kaverit kuten Haula, Kärki, Taimi, Ojamäki ja muut tämän hetken junnut vetävät muualla isoissa rooleissa ja palaavat mahdollisesti kotiin reissujensa jälkeen. Toki jotkut näistä jäävät muualle, jotkut voivat joutua lopettamaan tai taidot eivät riitä, mutta on kyllä väärin ajatella, ettei Saarelaa tai Kärkeä kannata noteerata kun pelaavat kahden vuoden päästä jossain muualla.

Ja jos joku alkaa kirjoittelemaan tällä palstalla ettei Jesse Joensuulla ole "seurauskollisuutta" joka kestäisi vertailun ihan keneen vaan tämän hetken huippukiekkoilijaan niin mielestäni pahasti on kyllä metsässä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jojensuu olis pelannu lockoutin aikana HV71:ssa Ässien sijaan jossei Ruotsin jääkiekkoliitto olisi lähtökohtaisesti torpannut NHL-pelureiden lock-out vierailuja. Ässät ei ollut JJ:lle se ehdoton ykkösvaihtoehto. Samaan aikaan esim. Aki-Petteri ja/tai Koivun veljekset ovat Euroopassa pelatessaan edustaneet vain Tepsiä (farmikomennuksia K-67:aan ei lasketa). Vaikka tuollainen seurauskollisuus onkin katoavaa kansanperinnettä kun yhä enenevässä määrin money talks, niin silti se on respectin arvoista.

Ja Saarela saa lähtee, mieluummin heti kun vaan jollekulle kelpaa. Ei ole kyennyt täyttämään sitä ruutua mitä itselleen on vaatinut...
 
Samaan aikaan esim. Aki-Petteri ja/tai Koivun veljekset ovat Euroopassa pelatessaan edustaneet vain Tepsiä (farmikomennuksia K-67:aan ei lasketa). Vaikka tuollainen seurauskollisuus onkin katoavaa kansanperinnettä kun yhä enenevässä määrin money talks, niin silti se on respectin arvoista.

Tiedä sitten jos Koivun veljeksillä tai Bergillä olisi lompakko (suhteellisesti ajateltuna) ollut yhtä ohut olisivatko menneet sinne missä on isoin tarjous vai kotikaupunkiinsa. Vahvasti veikkaan ensimmäistä, nyt ei ollut vaan mitään väliä saako satkun tai pari enemmän kaudesta. Vaikka eikö se Berg mennyt kanssa Ruotsiin 04-05?
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Tiedä sitten jos Koivun veljeksillä tai Bergillä olisi lompakko (suhteellisesti ajateltuna) ollut yhtä ohut olisivatko menneet sinne missä on isoin tarjous vai kotikaupunkiinsa.

Nimenomaan. Seurauskollisuus on helppoa kun tilillä on kahdeksan numeroinen luku euroja.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät on hävinnyt koko lokakuun (miinus yksi hikinen Sport voitto). Mitä muutoksia pappa on tehnyt? Smith v*ttuun ja Parkkonen/Parikka Mestikseen. Näin jälkeenpäin on helppoa todeta, etteivät korjausliikkeet oikein riittäneet. Miten lienee Rockyn marraskuun laita, just nyt ei näytä laivan kipparin rooli kovin vakaalta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässät on hävinnyt koko lokakuun (miinus yksi hikinen Sport voitto). Mitä muutoksia pappa on tehnyt? Smith v*ttuun ja Parkkonen/Parikka Mestikseen. Näin jälkeenpäin on helppoa todeta, etteivät korjausliikkeet oikein riittäneet. Miten lienee Rockyn marraskuun laita, just nyt ei näytä laivan kipparin rooli kovin vakaalta.

Jengi keskittyy liikaakin pelaajiston katsomiseen ja rosteriin (joka tietysti on todella heikko sekin).

Rockyn roolia jos mietitään, niin nyt on vähän peiliin katsomista myös pelitavallisesti. Mielestäni on eri asia pelata uskottavaa pystysuunnan lätkää, kun paikka on vrs. se, että väkisin yritetään samaa, vaikka vastustaja on keskialueen tukkinut.

Rocky on julkisesti sanonut perustavansa kaiken kaksinkamppailupelaamiseen, tämähän ei toimi sitten millään, jos ja kun joukkueen pelitapa ja etäisyydet eivät ole kunnossa ja itseluottamus rakoilee.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kapteeni johtaa laivaa. Tällä hetkellä ei näytä siltä, oli kentällä ketä tahansa, että johto olisi tukevasti hallussa. Siis kummankaan kapun, kentällä olevan ja penkin takana olevan. Jotain tartteis tehdä mutta mitä?
 
Tällä kaudella Ässät on saanut suorat voitot kerran JYP:stä, Pelicansista ja Ilveksestä sekä Sportista kahdesti. Tasapelejä on sitten pelattu Kärppien, HPK:n, SaiPan, Lukon ja Bluesin kanssa. Voitetuista joukkueista voi päätellä sen verran, että Ässät on onnistunut voittamaan lähinnä jumbojoukkueet sekä JYP:n. Muille on hävitty suoraan tai sitten pelattu hikisiä tasureita. Playoff-joukkueita ei olla siis kyetty voittamaan, josta voidaan päätellä, ettei playoffeihin myöskään ole asiaa ellei jotain muutoksia tehdä. Hieman huolestuttavaltahan tämä näyttää.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt täytyy ladata pieni avautuminen tästä meidän pääkäskijästä.

Rocky ei joko osaa tai uskalla reagoida riittävästi pelin sisällä. Tietääkö edes että jos aikalisän käyttää ekassa erässä, voi vielä ottelun lopussa kikkailla taktisen aikalisän vaihtamalla maalivahtia. Tätä hyödyntää lähes kaikki nykypäivän lätkästä perillä olevat valmentajat.

Lisäksi, miksi Rocky ei ota maalivahtia pois? Onko jotenkin parempi hävitä 1-4 kuin vaikka 1-5. Ylivoima, reilusti aikaa ja rohkeasti vaan maalivahti veks. 6vs4 ylivoima on vaikeammin puolustettavissa kuin 5vs4 ylivoima.

Mieleeni on jäänyt Rockyn kommentti että inhoaa välinpitämättömyyttä. Tekopyhältä vaikuttaa nykyään, näyttää jäätyvän melkein jopa luovuttavan ennempää kuin joukkue. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa osaa kyllä selitellä. Nyt on ladattava jo valmennuksen suunnaltakin näyttöjä tiskiin. Smithin ulostaminen alkaa näyttämään entistä naurettavammalta vielä pelillisiin syihin vedoten kun samaan aikaan siellä surffaa Kiilholma isossa roolissa. Tällä hetkellä Liigan heikompien valmentajien listan kärkipäässä. Valtosen ja Lämsän kanssa tiukkaa skabaa...
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Nyt täytyy ladata pieni avautuminen tästä meidän pääkäskijästä.

Mieleeni on jäänyt Rockyn kommentti että inhoaa välinpitämättömyyttä. Tekopyhältä vaikuttaa nykyään, näyttää jäätyvän melkein jopa luovuttavan ennempää kuin joukkue. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa osaa kyllä selitellä. Nyt on ladattava jo valmennuksen suunnaltakin näyttöjä tiskiin. Tällä hetkellä Liigan heikompien valmentajien listan kärkipäässä. Valtosen ja Lämsän kanssa tiukkaa skabaa...
Ottaisin kumman vain riemusta kiljuen vastaan. Nuoria ja varmasti kehittyviä valmentajia, jotka molemmat elävät peliä tunteella (ben amour episodi?) Rocky vaikuttaa nyt vanhalta jäärältä, joka vetelee omia polkujaan ja samalla palauttaa Ässät ihanasti takavuosien korpivaellukselle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä Rocky muuten sanoi pressissä tänään? Oulussahan Rocky totesi, että nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan ja tänään sitten nähtiin, että mitä se tarkoitti :)
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mieleeni on jäänyt Rockyn kommentti että inhoaa välinpitämättömyyttä. Tekopyhältä vaikuttaa nykyään, näyttää jäätyvän melkein jopa luovuttavan ennempää kuin joukkue. Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa osaa kyllä selitellä. Nyt on ladattava jo valmennuksen suunnaltakin näyttöjä tiskiin. Smithin ulostaminen alkaa näyttämään entistä naurettavammalta vielä pelillisiin syihin vedoten kun samaan aikaan siellä surffaa Kiilholma isossa roolissa. Tällä hetkellä Liigan heikompien valmentajien listan kärkipäässä. Valtosen ja Lämsän kanssa tiukkaa skabaa...


Rautakalliolla on hyvin rajallinen rosteri josta hän koulii hyvin suorittavaa joukkuetta, tie on vain pitkä ja kivinen eikä asiaa auta se, että ykkösmolari vaeltaa yössä. Lehdistötilaisuudessa Pekalta kysyttiin kaipaako hän vahvistuksia, vastaus oli jotakuinkin "Kuten sanoin loimme tarpeeksi malipaikkoja". Maalintekijöitä ja potentiaalisten maalintekijöitten onnistumisia tuo nippu nyt kaipaa, Ryanin täyspainoista panosta, yhtä täsmähankintaa sekä ehkä jotain hyvää vaihtoa liigan sisällä. Jos huhuttu Hedden osuu ja myös onnistuu pelillisesti ja mainittu Ryan saadaan rosteriin ehjänä ja vaikkapa Kerälä lihoiksi ja jotain potentiaalista kaveria sisään niin kyllä tuosta vielä mahdollisuudet nousta on. Myös joku AHL molari voisi olla tervetullut, sellainen jota voisi peluuttaa noin 70% jäljellä olevissa otteluissa mikäli Rinne ei sillä maalivahdin hankinnan tuomalla lepo- ja treeniajalla pysty nousemaan nykyisestä yöstä, sillä aika sysimustaa Rasmuksen pelaaminen tällä hetkellä on.

Rockystä on vielä sanottava että mielestäni on kunnioitettavaa että hän uskoo joukkueeseen kokonaisvaltaisesti eikä teilaa joukkuetta vaikka tappioita on tullut. Se on yksi hyvän johtajan selvimmistä merkeistä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Mitä Rocky muuten sanoi pressissä tänään? Oulussahan Rocky totesi, että nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan ja tänään sitten nähtiin, että mitä se tarkoitti :)

Tuosta luotujen maalipaikkojen määrästähän se enimmäkseen höpötti ja kyllähän Ässillä ottelun alussa olikin paikkoja, eikä joukkue ihan niin huono ollutkaan mitä numerot olivat taululla, kuten Kärkikin omassa haastattelussaan totesi. Joukkueen henkinen kantti vaan on tällähetkellä niin ohukainen, että pari takaiskumaalia napsauttaa selkärangan katki.

Paria hankintaa ja kenties jotain vaihtokauppaa liigan sisällä tuo joukkue kaipaisi. Sellaista tekemisen asennetta joka tarttuisi muihinkin pelaajiin. Ei mikään tuleva halliremppa voi helvetti sentään olla mikään syy ja selitys sille, että ammattilaìsjoukkue miesten pääsarjatasolla vetää puolilla valoilla!

Myös valmennus saa katsoa itseään peiliin ja miettiä tekemisiään ja sitä, miten alkukauden joukkuehenki saadaan sytytettyä liekkeihin taas.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.... Joukkueen henkinen kantti vaan on tällähetkellä niin ohukainen, että pari takaiskumaalia napsauttaa selkärangan katki...

Tämä on totta, että ekat pari minsaa Ässät tuli peliin hyvin. Sen jälkeen Rinne hörppäsi ja pelivire katosi samantien.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Myös valmennus saa katsoa itseään peiliin ja miettiä tekemisiään ja sitä, miten alkukauden joukkuehenki saadaan sytytettyä liekkeihin taas.

Mun mielestä tuo on vähän vahvasti sanottu. Tänään Kärkeä haastateltiin erätauolla ja ihan järkiasenteella oli mielestäni liikkeellä, ykköspaikkoihin päästään mutta karoille ei, joten parempaa tekemistä hyökkäyssuuntaan. Kun katsoo laukaisukarttaa, niin kyllä siellä maalinkin edessä ollaan oltu. Valmennus joutuu nyt luottamaan noihin kavereihin mitä käytössä on ja näitten jätkien pitää vastata huutoon. Mahdolliset hankinnat pudottavat kavereita kokoonpanosta, Ahlgren lienee ensimmäinen joka lähtee takasin Turkuun jo siinä vaiheessa kun Ryan tevehtyy tai uutta seppää saadaan tilalle. Varmaan kaikki ymmärtää kun vähän miettii, ettei tuo peli Smithistä tai Parkkosesta parane, kovemman luokan seppiä siellä tarvitaan. Ja selvennykseksi se, että vaikkapa Kerälä tai Kiilholma voisivat minun puolestani olla ne kaverit jotka olisi voinut siirtää sivuun ennen Smithiä. Nyt on jostain varmasti hyvästä syystä päädytty ratkaisuun että kaveri ei enää Ässissä pelaa. Kova ja varmasti pitkälle mietitty päätös. Parkkonen taas on luku sinänsä, mun mielestä on turha huudella semmosta kaveria kehiin jota kaksi liigavalmentajaa eivät ole halunneet peluuttaa joukkueessaan vaan pitäneet katsomossa tai lähettäneet mestikseen. Näillä mennään.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Varmaan kaikki ymmärtää kun vähän miettii, ettei tuo peli Smithistä tai Parkkosesta parane, kovemman luokan seppiä siellä tarvitaan. Ja selvennykseksi se, että vaikkapa Kerälä tai Kiilholma voisivat minun puolestani olla ne kaverit jotka olisi voinut siirtää sivuun ennen Smithiä. Nyt on jostain varmasti hyvästä syystä päädytty ratkaisuun että kaveri ei enää Ässissä pelaa. Kova ja varmasti pitkälle mietitty päätös. Parkkonen taas on luku sinänsä, mun mielestä on turha huudella semmosta kaveria kehiin jota kaksi liigavalmentajaa eivät ole halunneet peluuttaa joukkueessaan vaan pitäneet katsomossa tai lähettäneet mestikseen. Näillä mennään.

Ei varmasti paranekaan enää tässä tilanteessa, mutta heidän pelatessaan joukkueessa oli selvästi hyvä henki ja taisteluilme. Onko mielestäsi näyttänyt siltä suurinpiirtein niistä ajoista lähtien? Ja todellakin pitää olla melko hyvät "syyt" polkea suohon pelaajat joiden tilastot päästetyissä maaleissa ovat melko huikeat. Ja nämä tilastot eivät ole tulleet mitenkään vahingossa, kaksikko esiintyi otteluissa ihan hyvin.

Mitä tulee Parkkoseen, niin ei ole mikään peruste tämän hetken pelaamattomuudelle ettei kaksi edellistä valmentajaa ole luottaneet. Pekka Virta luotti hyvin pitkään Parikkaan joka ei taas Rockyn joukkueessa mahdu ikinä mukaan. Kiven joukkueessa Parkkoselle ei loppua kohden oikeastaan olisikaan ollut ruutua, etenkään kun seiskapakkia ei ollut vielä käytössä. Kiven joukkueessa oli muutenkin pakiston roolitus hyvinkin selkeä ja pelaajat pelasivat/peluutettiin edes hiukan vahvuuksiensa mukaan, toisin kuin nyt. Minusta on melko valheellista väittää ettei alkukauden Parkkonen olisi parannus nykyiseen tilanteeseen. Sen verran karmeaa katseltavaa on Sammalkankaan ja valitettavasti kapteeninkin pelaaminen. Sammalkangas on vetänyt Marttisen mukanaan suohon, Parkkosen rinnalla pelaava alkukauden Marttinen näytti paremmalta kuin koskaan Ässissä pelatessaan. Miten voit selittää oikeasti maajoukkuetason pakin esitykset jos syyksi ei kelpaa tämä uskomattoman typerä peluutus? Mutta Parkkosesta, jotain ristiriitaista siinä on toki pakko olla, mutta kun tarkoitus on ilmeisesti edelleen voittaa pelejä luulisi että jotain kulmia pystytään hiomaan. En voi millä uskoa että junnujen henkeä kohottaa kun katselevat kahden kapteeniston jäsenen kiekollisia ratkaisuja tällä hetkellä. Ei ole hirveästi liioiteltu jos sanoo kiekkoämpärin pystyvän samaan. Siihen ämpäriin perus- hyökkäysalueen rännikiekko saattaisi edes joskus vahingossa pysähtyä.

Rocky voi olla monessa asiassa hyvä koutsi, mutta näytöt tällä hetkellä puhuu vahvasti sen puolesta että aika on valitettavasti ajamassa ohi. Etenkin karisma ja johtamistaidot pitivät olla selkeä vahvuus verrattuna edelliseen Pekkaan, mutta vaikea nähdä että tällä saralla olisi tehty kovinkaan hyvää duunia? Joukkue on totaalisen lukossa ja ratkaisut pelaajistossa tapahtuvat muiden kuin pelillisten esitysten puolesta. Pekka vaikuttaa samalta hiukan katkeralta kitisijältä kuin viimeksi lähtiessään, toivottavasti muuttaa vielä tämän. Surkea kotipelaaminen tulee maksamaan kuitenkin aivan helvetisti, yleisö on hylkäämässä joukkueen jo lokakuussa enkä ihmettele yhtään. Minä en tällä hetkellä luota Rautakallioon ja näistä pelaajistoon liittyvistä epäkohdista johtuen toivoisin hänet pyöiteltävän samaan tyyliin tervassa ja höyhenissä mitä edeltäjänsä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Sen verran karmeaa katseltavaa on Sammalkankaan ja valitettavasti kapteeninkin pelaaminen. Sammalkangas on vetänyt Marttisen mukanaan suohon, Parkkosen rinnalla pelaava alkukauden Marttinen näytti paremmalta kuin koskaan Ässissä pelatessaan. Miten voit selittää oikeasti maajoukkuetason pakin esitykset jos syyksi ei kelpaa tämä uskomattoman typerä peluutus?...


Ei Sammalkangas ole vetänyt Marttista mihinkään, hän tekee sen ihan itse. Marttinen on puukätinen peruspakki, jonka vahvuudet ovat huippuluokan fysiikka ja kusipäinen luonne. Hänen ei kuuluisi pitää kiekkoa lainkaan vaan antaa se aina helpolla syötöllä pois. Nyt valmennus on antanut hänelle kiekollista roolia ja Jyrin pää ei kestä vaan hän kuvittelee olevansa Bobby Orr. Marttinen on Liigan parhaita pakkeja painimaan vastustajan kanssa ja plokkaamaan vetoja.

Uusitalo saa paljon ylimääräistä paskaa niskaansa pelityylinsä takia, hän on pelannut olosuhteisiin nähden hyvin. Rinnalla on pelannut junnu koko syksyn, mikä on vaatinut omat kuvionsa. Sammalkangas on taas ollut yksinkertaisesti huono. Ihmetyttää, että mikä on saanut konkarin juoksemaan omissa. Poikkeuksetta Tapsa on tilanteista jäljessä ja yhdellä suunnanmuutoksella vastustaja karistaa hänet niskastaan.

Uusitalo - Sammalkangas kolmospakkipariksi, joka pelaa alivoimat. Ja koska Parkkonen ei kuulu enää Ässien joukkueeseen, Viljanen Marttisen rinnalle. Lindell, Stafford ja Viljanen pelaavat ylivoimat.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Ei Sammalkangas ole vetänyt Marttista mihinkään, hän tekee sen ihan itse. Marttinen on puukätinen peruspakki, jonka vahvuudet ovat huippuluokan fysiikka ja kusipäinen luonne. Hänen ei kuuluisi pitää kiekkoa lainkaan vaan antaa se aina helpolla syötöllä pois. Nyt valmennus on antanut hänelle kiekollista roolia ja Jyrin pää ei kestä vaan hän kuvittelee olevansa Bobby Orr. Marttinen on Liigan parhaita pakkeja painimaan vastustajan kanssa ja plokkaamaan vetoja.

No joo, onhan se näinkin. Osoitan silti enemmän valmennusta tässä Marttisen tapauksessa, kontrasti alkukauden Marttiseen on valtava. Udea olen aina käsitellyt silkkihansikkain enkä hänen tekemistään lähde hirveästi solvaamaan. Ainoastaan nuo kiekolliset ratkaisut ovat se mitkä rassaa. Miten se syöttäminen voi olla niin hankalaa? Eli tulee uskomatonta röpelöä lavasta ihan solkenaan. Uden pelirohkeus ja itsensä likoon laittaminen on edelleen huippuluokkaa ja alivoimalla tärkeä palanen joukkuetta. Uusitalo kaipaisi rinnalleen ehkäpä Lindell/Lindbohm tapaista kiekollista jässikkää jotta pääsisi pelaamaan pelkästään vahvuuksillaan. Sammalkangas on se punaisin vaate tällä hetkellä, valitettavasti. Näyttää vetävän toista kautta jyrkkää alamäkeä, isot loukkaantumiset on paha juttu tuossa iässä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Ainoastaan nuo kiekolliset ratkaisut ovat se mitkä rassaa. Miten se syöttäminen voi olla niin hankalaa? Eli tulee uskomatonta röpelöä lavasta ihan solkenaan...

Udeen pätee sama kuin Marttiseen, puukäsi. Uusitalo ei käytännössä pysty syöttämään kuin yhteen suuntaa, tämä näkyy syöttöjen laadussa.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Yksi ongelma tuntuu olevan valmennuksen äkkipikaisuus. Olisiko jääräpäisen Kiven vaihtuminen temperamenttisempaan Kaukorantaan tehnyt sitten kokonaisuuteen näin suuren muutoksen?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uusitalolla on välillä vaikeaa, mutta taso riittää kyllä. Parantamisen varaa on, mutta kuten jo edellä mainittu, junnujen kanssa ei ole helppoa pelata kokoajan.

Sammalkangas ja Marttinen ovat tällä hetkellä todella heikkoja. Tapsa häviää ison osan kaksinkamppailuista ja jalalla on kokoajan myöhässä. Jyssy taas yrittää kiekon kanssa enemmän mihin taidot riittävät. Pelaa vieläpä ylivoimaa, tämä ei ole Marttisen vika vaan valmennuksen. Marttinen oli vielä viime kaudella ihan hyvä ennen ensimmäistä maajoukkuekomennustaan. Sen jälkeen on ollut tasaisen paska. Sekin vähän huolestuttaa että kun Tapsa ei pysy enää vauhdissa niin miten sitten ensi kaudella kun on taas vuoden vanhempi.

Käsittämätöntä miten sinne ylivoimalle itsepintaisesti ängetään aina näitä puukäsiä, Tapsakin käy vähän väliä pelaamassa yhden ylivoimavaihdon. Ihan puhdasta typeryyttä meidän valmennukselta. Peluuttaisin Lindelliä vaikka koko 2min ylivoimasta jos ei suostuta neljällä hyökkääjällä vetämään. Jos Viljanen tai Vuorisalo on mukana pelaavassa kokoonpanossa, pitää myös ylivoimaa tarjota pojille.

Meillä ei riitä valmennuksella osaaminen moderniin lätkään. Jääräpäisesti tehdään asioita ja välillä tyhmiä virheitä. Valmennus on ollut yksi suurimmista epäonnistujista tällä kaudella toistaiseksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Valmennus on ollut yksi suurimmista epäonnistujista tällä kaudella toistaiseksi.

Niin, jännä nähdä missä vaiheessa paine alkaa kasvamaan valmennuksen suuntaan esim. median toimesta. Ja varmaan fanien suunnaltakin alkaa kohta soraääniä kuulua vaikka Rocky onkin vahva legendaarinen Ässäpersoona.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös