Peking: tv-lähetykset

  • 4 693
  • 15

scholl

Jäsen
Nyt kun kisat on saatu hyvin alkuun niin päivittäin voisi käydä hieman läpi sitä lajitarjontaa. Tällä hetkellä esim. pääkanavalta tulee jotain naisten alkusarjan rantapalloilua, joka ei kiinnosta erkkiäkään, joten onneksi FST näyttää miesten maantiepyöräilyä. Sitten kun siihen laitetaan päälle vielä mm. UK:n jossain vaiheessa tulevat futispelit niin tuo on aika sekavaa kanavien kesken.

Lähetystarjontaa voi seurata tuosta:
http://www.yle.fi/urheilu/tapahtumat/pekingin_olympialaiset_2008/kisaohjelma/
mutta olisi sen lisäksi hyvä, jos tänne laitettaisiin tärppejä siitä, mitä kannatta katsoa.

Tänään ei taida olla pyöräilyn lisäksi juuri muuta kuin uinnin alkueriä.

Urputustakin voisi harrastaa sen suhteen, mitä suomalaiset televisioivat.
Jo Losin kisoissa innostuin maahockeysta. Se on loistava tv-laji ja eurooppalaisesta näkökulmasta Saksan ja Hollannin (jopa keskinäisetkin) edesottamukset ovat aina kiinnostaneet. Niinpä nyt kun turnaus alkaa naisilla su ja miehillä ma niin silti jostain syystä ei näy tv-ohjelmassa, että niitä näytettäisiin.

Muutenkin hieman masentavaa, jos lajit näytetään aina kokonaisuudessaan tuntitolkulla. Mielestäni ennen oli hyvä, kun mentiin aina johonkin tapahtumaan hetkeksi ja sitten taas takaisin. Silloin jos tempo on hiljaisempaa jossain vaiheessa kuten esim. pyöräilyn alkuvaiheessa niin olisi mukava piipahtaa välillä jossain toisessa lajissa. Niin nähtäisiin laajempaa lajikirjoa. Ainoa ongelma voi olla selostajien vähyys, kun Juha Jokinen, Pentti Salmi, Antero Viherkenttä, Voitto Liukkonen ja kumppanit ovat jo joko eläkkeellä tai haudassa koko jengi, eikä Ylen säästölinjalla taida olla nuoria palkattu tilalle.

Niin, aloitetaan tällä lauantailla, kannattaako tänään katsoa muuta kuin pyöräilyä?
 

scholl

Jäsen
Nyt FST ja UK näyttävät molemmat samaa purjehdusta.
Siis mitä hiton järkeä siinä on. Eivätkö kanavat voi jakaa jotenkin tuota vastuuta ilman päällekkäisyyksiä.
Tai siis kuvaa lähtöalueelta, koska starttia on jouduttu siirtämään hieman.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Todellakin pöyristyttävää lähettää molemmilta samaa ja ainakin itseäni kiinnostaa tuo pyöräily huomattavasti enemmän. No YLE ei näemmä arvosta edelleenkään pyöräilyä. Juuri kun on saatu mielenkiintoinen irtiottoryhmä syntymään niin vaihdetaan hv purjehdukseen jonka ensimmäinen startti tuossa luokassa kun taas pyöräilyssä ratkotaan jo mitaleja. Meinasivat jo aikaisemmin siirtää lähetyksen sulkapallon 1 kierroksen otteluihin, mutta onneksi eivät sentään sitä tehneet.

EDIT: ja samantein sitten palattiinkin pyöräilyn pariin.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jossain toisessa Peking-ketjussa tämä linkki jo olikin:
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

12 kanavalla tulee eri lajeja suorana ilman selostusta, mutta tapahtuman live-äänet kuuluvat. Aika pientä kuvaa joutuu tihrustamaan, koska Full Screeniä ainakaan minä en ole saanut aikaiseksi. Programme Guide-linkin takaa näkee (sekavasti kerrottuna) että mitä tulee mistäkin.

Hyvä palvelu joka tapauksessa.
 

Jacobus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Ville Långin ottelu sulkapallossa menossa parhaillaan ukrainalaista Druzchenkoa vastaan menossa FST5:lla. Lång voittanut ensimmäisen erän 21-12.

Harmittaa vain, että selostus tulee ruotsiksi, koska ilmeisesti DNA:n/Finnetin kaapeliverkossa on joku tekninen ongelma ääniraitojen kanssa. Luin tästä DVDPlazalta.

EDIT: Ottelu päättyi. Lång voitti erin 2-0 (21-12, 21-19). Hieno juttu, vaikka seuraamista haittasi oma heikko ruotsin taito (sen mitä ehdin nähdä). Ääniraitaongelmaa ei kaiketi ole antenniverkossa ja muissa kaapeliverkoissa?
 
Viimeksi muokattu:

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harmittaa vain, että selostus tulee ruotsiksi, koska ilmeisesti DNA:n/Finnetin kaapeliverkossa on joku tekninen ongelma ääniraitojen kanssa. Luin tästä DVDPlazalta.

Ei huolta. Säästyit Bubin säkenöivältä selostukselta suomenkielisellä puolella. Miten se mies voikaan olla niin tylsä ja niin pihalla. Eikö Ylellä todellakaan ollut tähänkään hommaan heittää ketään muuta.

Bubin pystyi vain "pohdiskelemaan" että montako pistettä peräkkäin pelaaja on voittanut vai ollaanko menty vuorotahtiin. Ja välillä ei sitten osannut edes tulkita että kumpi pelaaja sen pallon sitten voittikaan. Hoh-hoijaa.

Ottelun lopputulos toki oli tärkeintä ja sehän oli hyvä!
 

scholl

Jäsen
Hiffasin sen, että TVE näyttää myöskin olympiakisoja. Tuo on hyvä juttu, koska TV2, FST, Eurosport ovat keskittyneet tämän aamun lähinnä allashyppelyihin niin on nyt sitten pystynyt jo alusta asti seuraamaan miesten maantiepyöräilyn aika-ajoa.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On näissä lähetyksissä puutteita. Miksei esim. sulkkiksen kvartsia voitu näyttää suorana, onko se jotenkin ratkaisevaa näyttää vartin viiveellä? Miksei Federerin ja Berdychin matsiin voitu hypätä suorana mukaan toiseen erään, sen sijaan näytetään alusta nauhalta? Ottelu on toisen erän lopussa ja sitten näytetään että vartin päästä tulee muuta lajia, aika vaikea arvata miten toinen erä päättyy...nuo ovat kovin amatöörimäisiä virheitä.

Ylen tennisselostaja muuten tietää jotain lajista, mukava yllätys.

MACK
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Katselin tuossa aiemmin naisten skeetin finaalin ja täytyypä sanoa että harvoin selostaja on noin pihalla lajista kuin mitä Marko Terva-Aho oli. Kaverilla ei ollut mitään käsitystä montako kiekkoa mistäkin kohtaa ammutaan ja millä tavalla. Samoin termi "New bird" oli Terva-Aholle ihan hepreaa ja pääsipä kertomaan, että punainen lippu tarkoittaa onnistunutta suoritusta. Olisi suotavaa, että olympiakanavalla selostaja olisi edes vähän perehtynyt selostamaansa lajiin, sillä aina ei hyvä ulosanti riitä. Tuota kilpailua olisi pystynyt paremmin seuraamaan ilman ääntä ja samalla tuli jopa Hannulaa ikävä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Katselin tuossa aiemmin naisten skeetin finaalin ja täytyypä sanoa että harvoin selostaja on noin pihalla lajista kuin mitä Marko Terva-Aho oli.

Onneksi kuitenkin hienot hidastukset pelastivat hieman. Hauliparvi näytti kyllä hienolta osuessaan kiekkoon sekä sadepisaroihin.

Katsojan kannalta tuo skeet ei ollut ehkä niin mukava seurata kuin trap, jossa kamerakulmat olivat onnistuneet ja kiekot näki selkeästi kun lentivät koko ajan ruudussa. Nyt kun kiekot tulivat sivulta, kamera lähellä ampujaa ja kiekkoa niin usein vain vilahti ruudussa ja pölypilvi paljasti sitten kiekon. Kameramieskin kadotti välillä kiekot.
 

scholl

Jäsen
Näkyi jotenkin todella huonosti tuossa skeetkilpailussa, tuliko osuma vai ei. Ei näytetty ollenkaan sellaisia zoomaushidastuksia niinkuin trapissa. Ohjaaja ei myöskään aina näyttänyt lippuja. Tai kai se on niin, että kuva siirtyy lippumieheen vain jos on ampunut ohi, mutta tosiaan monesti minulla oli tunne, että tuli pummi, mutta silti oli ilmeisesti osuma, mitä en nähnyt.
 

JLei

Jäsen
Ärsyttääkö ketään muuta, kun Hoopi Hänninen uinnissa koko ajan selostaa taistelusta maailmanennätysviivaa vastaan, vaikka oikeasti kilpaillaan olympiakullasta? Olympiafinaalissa tuloksella ei ole juurikaan merkitystä, mutta sitä ei tunnu Hoopi tietävän. Kulta ei ole miehen silmissä mitään, jos se ei tule ennätysajalla.

Minusta koko maailmanennätysviiva joutaisi lähetyksistä pois, niin se ei veisi kaikkea huomiota. Sitten jos (näissä kisoissa kun) ennätys tulee, niin pitäähän se mainita, mutta ei se saa pääasia olla.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Hienoa YLE! Nadal-Djokovic matsia ei sitten näytetä FST5:lla, kun Blake-Gonzales matsi venyi pitkäksi. Kaikki katsovat varmasti paljon mieluummin naisten pöytätennistä.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vai on edellisestä soutumitalista 32 vuotta? Näin jutteli Inka hopeanaisille.

Eikö kuitenkin -84 kisoista ole 24 vuotta?
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Kiitos, tack!

Kiitos YLElle Mika Lehtimäen ottamisesta yleisurheilun kommentaattoriksi!
Loistavaa asiantuntemusta (mm. Miesten 400m aitafinaalissa) ja ammattitaitoa löytyy. Bubi on myös kenttähaastatteluissa hyvä. Sai jopa Susanne Kallurin nauramaan hädän ja perikadon hetkellä. Ihan hyvin vetävät myös Antsa ja Saksa-Tapsa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Eilinen stuodiemännän suoristus oli kyllä jäätävä. Sehän meni suunnilleen näin:

Stuodiemäntä: Nyt mennään koripalloon, jossa vastakkain Itävalta ja Liettua.
- todellisuudessa tuo "Itävalta" on tietenkin Australia

Ottelun jälkeen pahoitellaan virhettä ja hetken päästä homma jatkuu:

Studioemäntä: Jospa nyt menisi oikein, eli jatketaan koripallolla, jossa vastakkain Puola ja Venäjä.
- tällä kertaa maat oikein, mutta koripallon sijaan lajina nyt lentopallo

Ei maata mullistavia mokia, mutta pikkaisen oli hymyssä pitelemistä, kun tuota kuunteli. Vielä mietin, että meneeköhän maat toisella kertaakaan oikein. No menihän ne, mutta koripallokentällä olikin verkko keskellä kenttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös