Pe 8.8.2014 KooKoo - KeuPa HT, harjoitusottelu

  • 5 801
  • 17

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Pakko oli lähteä keulimaan. Kiinnostaa nimittäin itseäni yllättävän paljon. Lähinnä siis KooKoo, mutta on kai sarjanousijallekin annettava osansa huomiosta.

Kiinnostuksen kohteitani tässä järjestyksessä:

1. Saadaanko kokoonpanotiedot? Veikkaat että EI. Siis tiedot hyökkäysketjuista ja pakkipareista.

2. JUUSO RAJALA: Mikä on kunto ja pelinälkä. Ehdottomasti seurattava vaihtoaitiokäyttäytymistä. Muistaako tulla vaihtoon kun muu ketju vaihtaa.

3. Joona Karevaara: Surffaileeko pelin ulkopuolella (tällä nyt ei ole tässä vaiheessa kautta ratkaisevaa merkitystä, mutta kertoo jotain). Jos pääsee pelaamaan Rajalan kanssa niin ovatko tutkat päällä vanhasta muistista.

4. Olli Julkunen: Näkyykö otteissa innostus KooKooseen palaamisesta. Pelannee 1.ylivoimassa toisena viivamiehenä.

5. Esa Lehikoinen: Kenen kanssa pelaa ja miten rytmittää hyökkäys- ja puolustusroolin. Pelannee 1.ylivoimassa.

6. Niklas Appelgren: Annetaanko peliaikaa ja pääseekö yhtään sisään peliin. Toivotaan että tehot Ketterässä eivät ole pelkästään Suomisarjan seurausta.

Tässä näitä muutama. Kiinnostaahan tietysti moni muukin asia, mutta näillä on hyvä lähteä seuraamaan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä tässä on jo ehtinyt odottelemaan kauden alkua. Vaikka mukamas tällä kaudella on KooKoon kannalta vain yksi tärkeä asia (Rannisto & Co) niin onhan tuo jengi mielenkiintoinen. Potentiaalia on todella paljon!

Hyvin samoilla linjoilla kuin MurhaaMenoo. Pari mielenkiinnon kohdetta lisää:

KeuPa. Vaikka tämä onkin ensimmäinen harjoituspeli ja jengissä on paljon try out-kavereita niin jotain viitettä pelitavasta on varmasti jo havaittavissa.

Uudet sääntömuutokset. Siniviivojen siirron jälkeen kenttä näyttää hetken todella erikoiselta. Hetki menee, ennen kuin silmä siihen tottuu. Hybridipitkä on toinen "jännä". KooKoolta löytyy luisteluvoimaa joten mielenkiintoista nähdä miten sitä käytetään hyväksi.

Ketjulotto varmaan pyörii 3-4 ketjuissa jonkin verran, 1-2 kentät lienevät lukossa ainakin muutaman pelin. Kokoonpanotietoja on varmaan turha odotella, täytyy olla silmä tarkkana katsomossa.
 

Veripelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä kyllä. Tänään hallille hellettä pakoon ja samalla kausi auki.

Mielenkiintoista nähdä uusia KooKoo pelureita sekä tietysti sarjanousija KeuPa. Kokoonpanoja ei taida mistään saada, mutta toivottavasti jonkinlainen käsiohjelma on hallille saatu. Ottelusta ei varmaankaan odotetusten mukaan mitään klassikkoa synny, mutta kiva katsella miten ukot pystyssä pysyvät.

Toivottavasti pientä kauden ensimmäisen matsin intoa ja näyttöhaluja porukasta kuitenkin löytyy. Tärkeintä kuitenkin tänään on, että jää ja olut on kylmää.
 

Steus

Jäsen
Jääkiekon juhlaa ei varmasti ole nähtävissä, mutta yksilösuorituksia on varmasti kiva seurata. Julkusen mahdollinen maali varmasti nostaa hymynkareen ja odotuksia kaudesta, jotka tällä hetkellä ovat melko matalalla.

Hallille se on mentävä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Edellisessä ollut linkki ei toiminut. Onnistuisikohan tämä:

SJL Tilastopalvelu

Ei klikkaamalla aukea tämäkään. Mitä ihmettä, vaikka kopioin suoraan tuon osoitteen tuohon.

Siis Jääkiekkoliiton sivuille ---> Otteluohjelmat ja tilastot ---> Mestis ja Mestiksen harjoitusottelut ---> Seuranta ---> Kokoonpanot
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo-KeuPa HT 6-1 (1-0)(3-1)(2-0) yleisöä 612

1-0 Rajala (Västilä, Lehikoinen)
2-0 Karevaara (Juutilainen, Rajala)
2-1 Mäkinen (Rämä, Pulliainen)
3-1 Karavaara (Rajala, A.Heikkinen)
4-1 Appelgren (Espo)
5-1 Västilä (Virtanen)
6-1 Lehikoinen

Torjunnat: Cloutier KooKoo 18, Suomalainen KeuPa HT 31
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kausi avattu 5-1 voitolla. Kovaa puhallusta ja kohellusta oli päivän teema. Ihan ok harjoituspeli, jossa molemmilla oli omat hetkensä.

Muutama huomio katsomosta:

Kaksi kärkikenttää on hyvässä kuosissa. Rajala-Karevaara ja Juutilainen-Julkunen ovat aika valmiin näköiset tutkaparit. Vielä kun Rajalan kenttään lyödään Rinkinen niin meillä Mestiksen kovin kenttä kasassa. Karevaaran tehot taisi olla 2+0 ja Rajala naputti 1+2.

Cloutier oli hyvä, rauhallinen pelityyli. KeuPan maalille ei voinut mitään, Mäkinen (?) pääsi napauttamaan aivan vapaana kiekon sisään. Lupaava alku.

KeuPa HT:lla on nopea vastaiskujoukkue kasassa, joka pystyi punnertamaan etenkin KK:n 3-4 kenttiä vastaan hyvin. Kiekkoa tuotiin ajoittain erittäinkin hyvin maalille. Omassa päässä ajoittain vaikeaa, mutta kaikella kohteliaisuudella niin tasoero huomioon ottaen tämä ei ollut yllätys. Rajalan ja Lehikoisen coast-to-coast maalit menevät pehmeyden piikkiin. MIelenkiintoinen jengi joka tulee napsimaan pisteitä.

Kangasmäki oli aika näkymätön, mutta on tässä aikaa vielä syttyä. Lehikoisesta tulee olemaan vielä paljon iloa. Hienoa oli myös Appelgrenin onnistuminen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kausi avattu 5-1 voitolla. Kovaa puhallusta ja kohellusta oli päivän teema. Ihan ok harjoituspeli, jossa molemmilla oli omat hetkensä.

Samaa peliä ollaan ilmiselvästi oltu seuraamassa, mutta taisit lähteä kesken pois,sillä Lehikoinen iski komean maalin kolme sekuntia ennen päätössummeria, joten KooKoo siis voitti 6-1.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Samaa peliä ollaan ilmiselvästi oltu seuraamassa, mutta taisit lähteä kesken pois,sillä Lehikoinen iski komean maalin kolme sekuntia ennen päätössummeria, joten KooKoo siis voitti 6-1.

Niinhän se oli, perkema, my bad!
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Kauden ensimmäisestä harjoitusottelusta ei nyt kauheita johtopäätöksiä vielä vetää, mutta onhan tuo tasoero puhtaasti nimilistoja vertaamalla jäätävä. Toisaalta oltaisiin saatu hieman tasaisempi peli numeroiden valossa, mikäli erät olisivat muutaman sekuntin lyhyempiä :)

Joka tapauksessa ottelu oli KeuPalle vasta ensimmäinen tämän sarjatason vastustajaa vastaan ja vauhdissa on vielä totuttelemista. Jäikö ottelua paikan päällä seuranneiden mieliin ketään yksittäisiä keuruulaisia, entä kuinka maalivahti Erno Suomalainen pelasi?

Kiima Mestis-kauden alkuun alkaa olla jo kova, ihan sama vaikka hävittäisiin jokainen ottelu näillä lukemilla. Alkais jo!
 

Lieminen

Jäsen
Vaikka peliä katsoisi kuinka Keupa-lasien läpi, niin ei lukemat, eikä torjunnat(?)kerro totuutta pelistä. Keupa debytoi tällä tasolla varsin miehekkäästi, suorastaan halliten peliä parin erän verran. KooKoon ratkaisuvoima oli kieltämättä aivan jäätävä ja eikä maalissa taistellutta Suomalaista käy näistä moittiminen.

Nojoo. Harkkapelit on harrrrkkamatsei. Eli numeroita enemmän kannattaa tuijottaa Keupan hyvää otetta. Ehkä ihan vähän myös KooKoon rutiinia ja viimeistelyä.

On se kova tuo KooKoo. Vaan niin on Keupakin kunhan tästä syksyyn keritään..
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jäikö ottelua paikan päällä seuranneiden mieliin ketään yksittäisiä keuruulaisia
Numerolla 11 pelannut Antti Kauppila jäi mieleen, koska hän oli melkein koko ajan jäällä, mitä nyt silloin tällöin kävi hörppäämässä mehua. Ilmeisesti KeuPan ykköspuolustaja? Vaikutti ihan kiekkovarmalta kaverilta.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tässä vaiheessahan kuuluisi todeta, että ei peli paljon hienouksia tarjonnut, mutta kerrankin voi olla täysin eri mieltä, ottaen tietysti huomioon ajankohdan ja pohjilla olevat jääharjoitusajat.

Laitetaan tähän nyt ensin jotain vierailijasta kohteliaisuuden vuosi. Yksittäisiin pelaajiin en edes yrittänyt kiinnittää huomiota vaikka minulla kokoonpano olikin mukana.

KeuPa lähti otteluun todella ennakkoluulottomasti ja KooKoon totutellessa pysymään luistimilla ensimmäinen erä näytti KeuPan hallinnalta. KeuPa pyrki aktiiviseen peliin kiekollisena ja saikin hyviä syöttöketjuja aikaiseksi. Ihmettelin tätä ja KeuPan pelirohkeutta. Tosin pelinopeus ei missään vaiheessa riittänyt vaan KooKoo ehti puolustamaan jopa takamatkalta.

Mielestäni KeuPalla ei ollut todellisia maalipaikkoja kuin muutama. Hyökkäykset ajettiin kulmiin ja laitoihin eikä KeuPa -pelaajilla ollut asiaa parhaaseen maalintekosektoriin. Tosin joskus KeuPa tuli väkevästi väkisin maalilla, mutta KooKoolla oli aina miesylivoima vastassa.

Ehkä toisen erän puolivälistä lähtien KeuPa -pelaajien polttoneste alkoi olla hivenen vähissä. Suuri jäähymäärä ja nukahtelut sekä vaihtovirheet kielivät tästä.

KeuPa sai ainoan maalinsa KooKoon totaalisesta vaihtomunauksesta. Vahvan hyökkäyksen jälkeen KooKoo menetti kiekon ja liian moni oli juuri tuolloin kurvaamassa vaihtoon, kun kenties luultiin että hyökkäyspaine saadaan pidettyä.

Sanotaan nyt Suomalaisestakin jotain: Teki minkä pystyi, mutta niin olivat upeita KooKoon maalit että melko kova kaveri täytyisi olla että niitä olisi pystynyt estämään.

KooKoosta noita mielenkiinnonkohteita:

1. Saatiin Kokoonpanot ja niillä myös mentiin. Ja olihan ne Kokoonpanot tarjolla ihan Mestis -sivustojen kautta. Saamari kun ei ole moisia sivuja viitsinyt vilkuilla kun ovat tuottaneet enemmän pettymyksiä kuin iloa.

Kaikki saivat peliaikaa. Loppua kohden 32 Espo 15 Kinnunen 21 Appelgren pelasivat tasakentällisin jopa todella paljon. Eivätkö muistaneet mennä vaihtoon vai annettiinko näyttää?

Ykkösylivoimassa: Karevaara Rajala Juutilainen Julkunen Lehikoinen. En ole varma vaihteliko Juutilainen välillä jonkun kanssa.

Kakkosylivoimassa pääasiassa: T-P Heikkinen Virtanen Kangasmäki ja viivassa sitten ketälie kulloinkin.

2. JUUSO RAJALA: On se, on se YLIVOIMAINEN!!!
Pelinälkä ja peli-ilo olivat huippuluokkaa. Rakentaa, syöttää ja ratkaisee tarvittaessa. Vaihtoaitiokäyttäytymistä en ehtinyt seurata. Ja "antennit" on Karevaaran kanssa viritetty vanhoille hyville samoille taajuuksille. Leikittelevää liikettä kiekon kanssa, pää ylhäällä koko ajan katellen seuraavaa siirtoa oli liike mikä tahansa, pelin rauhoittamista vain pysähtymällä niin että vastustaja ei osaa odottaa tätä, jopa tanssimaista luistelua aivan kuin vauhtia ei tarvitsisi polkea ollenkaan vaan se syntyisi itsestään. Tästä kannattaa nauttia, koska se ei aina mene näin.

3. Karevaara: Varmasti on mahtava pelata kun on tuttu "ruokkija". Viime vuonna kiritisoin Karevaaraa voimakkaasti, mutta ehkä vain on niin että hän EI ole taklaaja, karvaaja, kamppailija, pelintekijä vaan hän on lähinnä MAALINTEKIJÄ. Viime kaudella näytti siltä että hän surffailee pelin ulkopuolella mukavuusalueilla ja surffailuksi se jää. Ehkä hän tekee sitä nytkin, mutta se onkin maalintekopaikan hakua. Viimekaudella hänelle ei niitä syöttöjä tullut vaan nyt tulee tulemaan. Rajala pitää kiekkoa parhaassa maalintekosektorissa, vastustaja valmistautuu laukaukseen, Rajala neppaakin kuolleeseen kulmaan oman oikean olkapäänsä taakse ja Karevaara ampuu suoraan yläpeltiin. Se pieni ratkaiseva siirto takaoikeaan tekee sen, että vastustaja tai maalivahti eivät ehdi reagoida. Näyttää helpolta, mutta tutkat on oltava kohdillaan ja ne mitä todennäköisimmin tulevat tällä kaksikolla olemaan.

4. Olli Julkunen: Mukava nähdä hänet KooKoossa. Ketju Juutilainen Kangasmäki Julkunen ei missään vaiheessa löytänyt toisiaan. Syötöt pomppivat, ei syötelty ja yhteispeli oli täysin hakusessa. Erityisesti Kangasmäki näytti puhaltavan melko voimakkaasti eli vähän vielä kesäterää. Ja tietysti on muistettava että niinhän se on lähes kaikilla. Kangasmäki ei juuri syötellyt ja sen mitä syötti niin minne sattuu. Normaalissa hyökkäyspelissä ehkä 2syöttöä omille koko ottelun aikana. Ylivoimissa ehkä enemmän. Julkunen ei mitenkään erottunut, ei hyvässä eikä huonossa. No, sieltä se vielä lähtee.

5. Esa Lehikoinen: Omaa luokkaansa. Pelasi enemmän varmistavaa puolustajaa kuin aktiivista hyökkäystä. Tosin toi kiekkoja ylöskin ja näytti mitä tarkoittaa pelaaminen täydet 60min. Näinhän Rajalakin näytti miten pelataan erät loppuun. Kannattaa katsoa vaikka sitä, miten Lehikoisella ei ole koskaan kiire. Tietysti niitä kiiruitakin tuleee, mutta noin yleisesti ottaen. Huippu hankinta ja jos tässä vaiheessa kautta hienoa tekemistä. Västilälle tässä myös samat sanat.

6. Niklas Appelgren: Ensimmäisessä erässä niin hukassa että hirvitti. Näytti aivan että jännittää virheitä siihen malliin ettei uskalla kuin kuravailla siellä sun täällä. Liekö Mattila sanonut toisessa erässä että "Nyt pojat peliin mukaan, koska mitään ei ole menetettävänä". Ja peliaikaahan nuorisolle sitten viimeistään 3.erässä annettiinkin. Ja pojat pääsivät sisälle peliin yhä paremmin. Selvästi joku mentaalinappula käännettiin ja ei se huonolta näyttänyt. Värkkäsivät vielä maalin KauPan vaihtovirheen jälkeen onnistuneen karvauksen jälkeen.

Laitetaan vielä Mikko Virtasesta: Pelas 2. ylivoimassa ja kilautteli tolppia. Hyviä aloituksia muutenkin ja ihan täysi mies tuohon porukkaan. Hienoa.

Tässäpä tätä tuubaa Jukurit -ottelua odotellssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös