Pe 8.2.2013 Jukurit - JYP-Akatemia

  • 2 707
  • 12

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Jukurit ja JYP-Akatemia kohtaavat neljännen - välttämättä ei kuitenkaan viimeisen - kerran tällä kaudella. Aiemmat ottelut ovat olleet tasaisia. Hyvin menneiden harjoitusotteluiden jälkeen Jukurit vei kauden avausottelun osin pelitapahtumien vastaisesti viimeisen kolmen minuutin tasoitus- ja voittomaaleilla. Tasainen oli toinenkin ottelu, tällä kertaa Jukurit teki voittomaalin jo viisi minuuttia ennen pelin loppua - tyhjiin. Kolmannen maalin pelin vei vihdoin JYP-Akatemia, Partasen viime sekuntien tolpasta huolimatta. Akkaselta peli ei mennyt ihan putkeen; peliaikaa 13:57 ja jokaisen JYP-Akatemian maalin aikana kentällä, eli tehotilastoon -4.

12.09.2012 JYP-Akatemia - Jukurit 3 - 4
14.11.2012 Jukurit - JYP-Akatemia 2 - 1
29.12.2012 JYP-Akatemia - Jukurit 4 - 3

Jukurit on viime vuosien tapaan pelannut varsin vaihtelevan tammikuun. Joulutauon jälkeisiin viiteentoista peliin mahtuu vain kuusi kolmen pisteen voittoa, joukossa on myös ennätysmäinen kolmen tappion putki. Viimeiset pelit ovat tuloksellisesti, ei pelillisesti, onnistuneet sen verran että Jukurit on kuntopuntarin kakkosena.

Vaihtelevaa on ollut myös kuntopuntarin kahdeksannella, JYP-Akatemialla. Ensin murskavoitto kovakuntoisesta TUTO:sta, sitten JA-voitto samoista sijoista taistelevasta K-Vantaasta. Ja sitten murskatappio samoista sijoista taistelevalle LeKille.

Kokoonpanot mestis.fi

Jukurit

MV
1 BERNARD Andreas (AM)
30 SIMILÄ Petteri

1.
12 HYVÄRINEN Toni (A) - 23 ASPLUND Turo - 25 PARTANEN Mika
14 AHONEN Rony - 6 VAARASUO Ilkka (A)

2.
10 KOIVISTO Henrik - 8 HOKKANEN Iivo - 29 JUNTHEIKKI Jesse
7 PUROLINNA Juha-Petteri - JÄRVINEN Pasi (C)

3.
28 LAINE Mikko - 11 ROHTLA Jesse - 17 SAVOLAINEN Jani
16 PIIPPONEN Samuli - 4 AKKANEN Juuso

4.
15 NÖYRÄNEN Pentti - 27 MEMONEN Iiro - 18 HUHTALA Teemu

JYP-Akatemia

MV
30 AHO Juhana (AM)
1 RAJANIEMI Sami

1.
8 STUMPF Daniel - 31 VIRTANEN Mikko - 23 KOSTNER Simon
2 PULLI Juuso - 20 KEMILÄINEN Valtteri

2.
21 HOTAKAINEN Valtteri (C) - 37 HALINEN Petteri - 12 TIALA Taavi
17 IKONEN Ossi (A) - 5 AITOLA Olli

3.
27 PITKÄNEN Riku - 14 NÄTTINEN Topi - 9 ROINE Miika
4 HIETANEN Valtteri - 6 OLLITERVO Jani

4.
18 PIETILÄ Olli-Aleksi - 16 KUKONLEHTO Atte - 19 SUORANIEMI Olli (A)

Päätuomarit: RÄSÄNEN JUHA, VUOHTONIEMI VILLE
Linjatuomarit: KOSKINEN MIIKKA, SEPPONEN NIKOLAS

Pikkaraisen mukaan runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa nähdään erilaiset joukkueet. Tänään ovat ainakin Memonen ja Vaarasuo palanneet kokoonpanoon. Maalissa aloittaa ensimmäistä kertaa JYP-Akatemiaa vastaan Bernard.

Vaikka Veikkaus antaa otteluun kertoimet 1.30 5.55 5.75, niin ottelun panoksettomuus Jukureiden puolelta ja toisaalta äärimmäinen tärkeys vastustajan puolelta tekevät siitä haastavan veikattavan. Aivan harvinainen vihje ei ole että "Vierasyllätyksiä voi kokeilla".
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Akatemialla taitaa olla aika monta A-junnua, joilla on ensimmäinen Mestis-peli, onko näin?

Jukureiden kokoonpano näyttää ihan hyvältä. Lostedt taitaa keskittyä huomiseen.. Viikko on taas huilattu edellisestä pelistä, ja nämä tauon jälkeiset pelit ovat olleet tällä kaudella vaikeita. Tänään tuo "taika" murretaan, ja laitetaan nuorille jyväskyläläisille playoff-naula arkkuun jo avauserässä.
 
Suosikkijoukkue
Sarja-tulokas Etelä-Savosta
Peli jää kuumeen takia näkemättä. Tämä on niitä pelejä, joissa voi käydä ihan miten tahansa, ku toisella joukkueella ei ole panosta ja toisella taas kaikki tai ei mitään-tilanne edessä. Veikkaus tarjoaa tällä kierroksella mielenkiintoisia kertoimia muissakin pareissa ja illan lopputulokset voivat olla melko mielenkiintoista luettavaa. Toivottavasti tämän ja huomisen kierroksella ainakin jukuri-lauma säästyy loukkaantumisilta ja pelikielloilta jne...
 

neljätoista

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tästä ottelusta ei juuri tunne pääse loppumaan, vastassa aina mielenkiintoinen ja kova JYP akat. Lisäksi onnistumiset sekä etenkin pisteet ovat kotijoukkueelle erittäin tärkeät ajatellen tulevia pudotuspelejä. Hallille lähdettävä jo hyvissä ajoin, jotta pääsee hyville paikoille.

Veikkaus, yleisöä paikalla 860 (virallisesti 1034) joista neljännes poistuu ennen pelin päättymistä.
No, onhan se yritettävä hallille vääntäytyä, kun on tuo kausikorttikin vielä käypä tämän illan ja kyllähän tässä mielenkiintoa herättää Lostedtin ja Huhtalan pelin käynnistyminen (jaa eipä tuo Lostedt näytä kokoonpanossa olevankaan).

Lopputulosveikkaus, ei sitten harmaintakaan aavistusta miten käy ja kaiketi aivan sama, mutta olisihan se mukavampi katsoa, jos maaleja tulee ja vielä vastustajan verkkoon.
 
Saas nähdä mikä on Jukureiden keskittymisen taso tänään.
Jos perustasolla pelataan, niin voi tulla selkeäkin kotivoitto, mutta sarjatilanteen tietäen ei vierasvoittokaan yllätys olisi.

Pakisto Vaarasuon paluun jälkeen näyttää parhaimmalta pitkään aikaan.
Järviselle olisi kylläkin tänään ja, miksei huomennakin sen huilipelin suonut, mutta ei niin ei.

Hyökkäyspäässä mielenkiintoista nähdä, miten tuo kakkosketju pelaa yhteen. Ainakin potentiaalia pisteiden tekoon on hurjasti.
Kolmoskentässä kokeillaan pitkästä aikaa tutkaparia Laine-Rohtla, joka on myös hyvä veto.
Hieman harmittaa ettei Lostedt pelaa tänään, mutta todennäköisesti sitten huomenna on Paten vuoro.

Pikkarainen puhui muuttuvista kokoonpanoista, niin ajattelin että olisiko huomenna sitten Hakkarainen pelikuntoisena ja pelaamassa, kun tänään pitkäaikaispotilas Memonen on nelosketjussa ja Vaarasuo ykkösparissa. No, se nähdään huomenna.

Vaikka panosta ei Jukureilla tässä ottelussa ole, niin veikataan silti selkeää kotivoittoa lukemin 5-1. Parru heittää tänään kauden ensimmäisen hattutemppunsa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Akatemia varmisti tällä voitolla sarjapaikan ensi kaudeksikin. Todella harmittavaa että pleijaripaikka karkasi taas viime kierroksilla, mutta minimitavoite kuitenkin täyttyi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureilta tosiaan odotusten mukainen peli. Pelillisesti ei menetettävää ollut, mutta yli 1800 silmäparia oli paikalla ja voisi veikata että noista ainakin joku sata jättää ensi keskiviikon matsin väliin johtuen tämän pelin hälläväliä-meiningistä. Jukureilla oli ekassa erässä paikat tahkota useampikin maali, mutta paikat sulivat pelleilyyn. Maalille ei myöskään ajettu alun jälkeen lainkaan. Myöskään omalla maalilla ei oltu puolustamassa, mistä johtuen jypa sai täysin rauhassa hakata irtokiekot sisään. Tässä vaiheessa ei luonnollisestikaan kannata riskeerata ukkoja, mutta toisaalta noilla otteilla riskeerataan porukan uskottavuus yleisön silmissä. Onnea jyppilään ilmaisista pisteistä ja ensi kauden sarjapaikasta.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea jyppilään ilmaisista pisteistä ja ensi kauden sarjapaikasta.
Kiitos. Hyvä peli vaikka aluksi näytti aika huonolta Akatemian kannalta. Toisessa erässä alkoi näkymään että Jukurit eivät tapelleet jokaisesta kiekosta ja paikoista huolimatta ei saanut sisään.

Pistin merkille että vierasjoukkue kävelee samaa mattoa pitkin jäälle jota kuntosalin asiakkaatkin käyttävät. Katsomoon näytti melko hiekkaiselta. Olisi mukava että myös vierailijat pääsisivät jäälle terävillä hokkareilla.
 
Nojoo, olihan tuo vähän läpsyttelyä Jukureilta. Ei kuitenkaa kauden huonointa missään tapauksessa, koska oli siellä hyvääkin, tosin hieman välähdyksien omaisesti.

Eihän tuo Akatemia oikeastaan vakuuttanut millään tavalla, mutta se teki paikoistaan maalit ja maalintekopelissä sillä pärjää aika pitkälle.
Maalivahti Aho oli joukkueen paras, teki muutaman ihan komean torjunnan ja piti tiukimmissa pyörityksissä maalinsa puhtaana.

Akkasen harhasyötöstä Akatemia avausmaalinsa sai, eikä hän muutenkaan vakuuttanut. Huomenna Pekkarinen tai Rukajärvi kehiin.
Koivisto ehdottomasti Jukureiden paras. Mies on parantanut peliään kuin sika juoksuaan kevättä kohti tultaessa.

Virheet omassa päässä ja turha riplailu maalipaikoissa pois, niin kyllä tästä hyvä tulee.
Huomenna on uusi peli ja silloin laitetaan KooKoota pataan!

Akatemian faniryhmä vei tänään rummutuskilpailun nimiinsä omalla 60 minuutin paineellaan. Eihän Sarviksenkaan rummutus mitään kaunista kuultavaa ole, mutta kyllä tuo pauke vei karmeuden aivan uudelle tasolle. 60 minuuttia sitä samaa rummutusta höystettynä kerran erässä "JYPPI, JYPPI"-huudolla. Osaanottoni rumpuryhmän välittömässä läheisyydessä olleiden korville.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kiitos. Hyvä peli vaikka aluksi näytti aika huonolta Akatemian kannalta. Toisessa erässä alkoi näkymään että Jukurit eivät tapelleet jokaisesta kiekosta ja paikoista huolimatta ei saanut sisään.

Ei tapeltu joo. Hyökkäyspäädyssä mentiin suosiolla kulmaan ja puolustuksessakin annettiin suosiolla vastustajan hyökkääjille tilaa. JypA pelasi fiksua ja yksinkertaista peliä ja sillä varmisti sarjapaikan helposti. Yllättäen maaleja tulee kun joka ukko ajaa maalille survomaan kiekkoa sisään.

Jukureista jos haettaisiin erityisesti loistaneita yksilöitä, niin kyllähän Akkanen lahjoitti jälleen kerran vastustajalle tasoitusmaalin ensimmäisen erän lopulla. Muutenkin puolustus oli tänään todella surkea (viisikkopuolustuksesta ei voi puhua ja laidat olivat jatkuvasti auki. Ja tosiaan siinä maalilla esim 1-3 osumassa naapurilla ehti 3 ukkoa kokeilemaan ennen kuin kiekko oli maalin perukoilla). Aika pitkälti viime viikon Peliitta-esitykseen verrattavissa ollut ottelu, tosin sillä erotuksella etten usko Jukureiden pelaavan vielä huomennakaan mitenkään hirveän tosissaan (jossa tapauksessa vielä pisteitä kaipaava ja sijoituksia hakeva KooKoo tullee viemään ottelun helposti). Kevään tärkeät pelit tosiaan alkamassa kuitenkin keskiviikkona, joten riskeeraaminen ei ole nyt fiksua.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kaikki illan pelistä on oikeastaan jo kirjoitettu. Varovainen Jukurit ei tehnyt paikoistaan maaleja, ja Akatemia taasen iski omistaan varmasti sisään. Täysin riskitön peli kotijoukkueelta, mikä oli kyllä tässä tilanteessa ihan viisasta. Sama linja jatkunee vielä huomennakin. Puolivälieriin tulee sitten vastaan Peliitat tai LeKi. Lempääläiset, kolmen pisteen voitto huomenna, kiitos. 100 km vs 260 km on riittävä syy.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
jossa tapauksessa vielä pisteitä kaipaava ja sijoituksia hakeva KooKoo tullee viemään ottelun helposti)

Miepäs luulen, että tulee kilpailu kumpi tuon pelin häviää. Nimittäin, jos oikein laskin, niin voitolla KooKoolla on mahdollisuus nousta kolmanneksi ohi Sportin, mikäli vaasalaiset häviää. Voi olla, että eivät halua nousta, ja näin välttäisivät kohtaamasta puolivälierässä Jokipojat, joka on ollut hankala vastus kouvolalaisille koko kauden. Itseasiassa jo monta kautta putkeen. Mun puolesta taas KooKoo kävisi Jokipojille huomattavasti paremmin vastukseksi kun Sport, joten olkaa hyvät, ja hävitkää Kookoolle, jooko? Ja TUTO vois sitten hoidella oman pelinsä.

Ei ihan ketjun otsakkeen mukainen kirjoitus, mutta en malttanut olla kommentoimatta tätä tähän, näin yövuoron hiljaisina tunteina :) Anteeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös