Pe 30.3.2012 KalPa-Blues, 5.puolivälieräottelu

  • 14 350
  • 49

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
KalPa on näköjään edelleen köysissä. Joukkueen pelinrakentaminen on nollissa, paikat tulee karvaamalla kiekko päädyssä tai sitten ylivoimalla. Blues vie pelillisesti. Ja kuten ensimmäisen pelin jälkeen sanoin, Blues voittaa tässä sarjassa Kuopiossa. Sen suhteen I rest my case.

Blues oli kaikessa parempi. Jos näkee pelin yli, siitä ei ole kahta sanaa. Lisäksi vielä Koskinen suli kolmannessa erässä täysin. Lopussa Blues turhaan antoi vähän siimaa, ahvenet ja muikut on kuitenkin kukosta syöty. Joku salakka (Salminen) siellä vielä pyristelee, ehdottomasti KalPan ainoa mahdollisuus mennä välieriin on Sakari Salminen.

Sunnuntaina mennään taas - ja jos/kun mennään maanantaille, tämä on yksi kaikkien aikojen sarjoista.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Sanokaa mitä sanotte, mutta Huhtalan episodi Koskisen kanssa näyttää tehneen tehtävänsä. Blues sai kotona mahdollisuuden harjoitella voittamista ja Koskisellekin näytti pieni huili tekevän eetvarttia. Sunnuntaina on erittäin mielenkiintoinen peli. Joukkue on sitkeydellään ansainnut kaiken mahdollisen tuen, joten eiköhän pistetä tupa täyteen.
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onse kumma että sitten aina aletaan vasta pelaamaan kun on selkä seinää vasten, sama juttu joka keväänä. Pitääkö taas alkaa tilastoja tekemään uusiksi? Mulle käy! Noh, vielä kaksi pitäis ottaa eikä oo helppoa. Katsellaan.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Tämän päivän ottelussa Koskinen ei ollut parhaimmillaan.

Omana mielipiteenäni sanoisin, ettei se Koskinen nyt niin paljon huonommin pelannut tässäkään pelissä kuin aikaisemmissa. Kalpa-puolustus vain näytti pelaavan varsinkin kolmannessa erässä jotenkin käsittämättömän löysästi maalin edustan, (ja toisaalta ei sinne ole oikein ollut aiemmin Bluesilaisia menossakaan.)

Kyllä ainakin minulle on koko ajan ollut päivänselvää, että Koskisen suurimmat ongelmat ovat nimenomaan irtokiekkojen päästämisessä suoraan eteen sekä paikoin aivan surkeassa mailapelaamisessa. Nimittäin aivan samanlaisia kiekkoja se Koskinen on tiputellut aikaisemmissakin peleissä, mutta niihin ei ole ollut menijöitä, ja myös samanlaisia rännipurkuja on ollut, mutta samoin ei ole Bluesin pelaajia ollut ensimmäisenä menemässä niihinkään.

Minä näkisinkin nyt sarjan ratkaisuna pelirohkeuden, eli kumpi uskaltaa pelata rohkeammin ja epäonnistumisia pelkäämättä? Varsinkin tässä pelissä Kalpalta tuntui se rohkeus olevan hiukan kateissa ja Blues saikin paikoin painostettua vastustajan pakkeja ihan hyvin, kun taas Kalpa karvasi jälleen yllättävän passiivisesti.

Bluesilla puolestaan on ollut pelirohkeus esim. runkosarjaan verrattuna paljon paremmalla tasolla ja esim. yksi asia, jonka olen huomannut on, että nyt kaveriin uskalletaan luottaa paljon enemmän. Esim. puolustuksessa kun pakki ja sentteri luistelevat vierekkäin, niin siltä puolustajalta on alkanut ihan eritavalla löytyä uskallusta mennä hyökkääjän iholle ja luottaa siihen, että kyllä sentteri hoitaa, jos hyökkääjä siitä yhdestä miehestä sattuisi ohi pääsemään.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Illasta jäi mieleen se, että KalPa (KMK) lahjoitti Bluesille kolme maalia kolmannen erän alkuun. Siihen katkesi selkäranka. Koomisinta oli se, että KalPa dominoi fyysistä peliä ja varsinkin Kukkos Mikon pommi Miro Aaltoseen oli taidetta. Koko jengiltä oli jäänyt luistimet koppiin. S-P Riikola ei muuten kumartele ketään maalinedusväännöissä. Tarjoili jatkuvasti hanskaa ja poikittaista lähelle tulleille kavereille, siitä iso plussa. Iso plussa myös kuulutuksille, tuli heti mieleen, että onko yleisö rahdattu paikalle Sveitsistä.

Nyt vaan tilanteen nollaus ja sunnuntaina sarja poikki.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Joku salakka (Salminen) siellä vielä pyristelee, ehdottomasti KalPan ainoa mahdollisuus mennä välieriin on Sakari Salminen.

Ok! Asia selvä. Salminen pelaa ja muut eivät. Tilanne toivoton - tää sarja on sitten hävitty ennen aikojaan. Jätetään ne kaksi peliä pelaamatta ja tämän illan pohjalta julistetaan sarja teille 3-4. Onnea Suomen Mestaruudesta 2012 K-Espoo!
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Kyllä käsittämättömästi hajosi KalPan paketti kolmannessa erässä. Hautomista ja kuskaamista, nyt Blues ikäänkuin vei pelin rytmiä ja KalPan pelaajilla meni liiaksi seisoskeluksi. KMK:n piikkiin voi laittaa kaksi maalia, mutta ottelu paikan päältä seurattuna Rissasen kenttä oli aivan purjeissa koko matsin. Tuo kenttä taisi ottaa juuri ne ratkaisevat osumat kontolleen. Kaikella kunnioituksella myös Tommi Miettistä kohtaan, mutta ei vaan yksinkertaisesti riitä. Koko kausi kakkosylivoimassa ja saldona suuri määrä kiekon menetyksiä. Mielestäni jopa Riekkisen pelatessa YV:n jämäsekunteja peli pyörii paremmin. KalPan pakkien pitäsi myös nyt alkaa suojelemaan paremmin Koskista. Jokseenkin Lannonia tuo puolustus huutaa, mutta nyt on pärjättävä näillä.

Bluesin pelisuunnitelma ei ollut tänäänkään se kaunein, mutta toimiva se oli.

Sunnuntaina sarja jatkuu sitten Espoossa ja luulenpa, että Koskinen jatkaa kaikesta huolimatta maalilla. On varmasti sisuuntunut tästä päivästä palaa taas omalle tasolleen.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Omissa papereissa isossa kuvassa ollaan aika odotetussa tilanteessa eli sarja 3-2 mutta voitot ovat tulleet väärässä järjestyksessä. Pelit jatkuu ja intensiteetti lisääntyy koko ajan. Tää o hianoo!

Vai että Salminen ainoa mahdollisuus... Samalla logiikalla teillä ei ketään whaaaat?
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Sunnuntaina sarja jatkuu sitten Espoossa ja luulenpa, että Koskinen jatkaa kaikesta huolimatta maalilla. On varmasti sisuuntunut tästä päivästä palaa taas omalle tasolleen.[/QUOTE]

Jos Koskinen 'palaa tasolleen', kukkoloilla ei ole mitään mahkuja.

KalPa tarvitsee Kapasen varsinkin, jos haluaa mennä finaaliin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Vai että Salminen ainoa mahdollisuus... Samalla logiikalla teillä ei ketään whaaaat?

Eihän meillä olekaan. KalPan hävitessä se tekee sen tahallaan. Kyllä provoaminen ja kaikki paska muutenkin on ihan molempien joukkueiden fanien harrastus.

Tänään oli kyllä hieno matsi. Ensimmäinen erä Bluesin hallintaa ja toisessa erässä mentiinkin KalPan tahtiin, vaikkakin Blues loi vaarallisimman paikan ja kilautti toistamiseen tolppaan. Kolmannessa erässä sitten Koskisen huolimaton pelaaminen ja KalPan puolustajien antama siima johdattivat Bluesin karkumatkalle.

Sunnuntaina ja (toivottavasti) maanantaina kyllä kaikki edellytykset aivan huikeisiin kiekkonäytelmiin. Toivotaan, että näin käy Blues tekee tälläkin kaudella historiaa noustessaan 3-0:sta -> 3-4 voittoon. Tämä antaisi kyllä aivan huikean alun Bluesin uusien omistajien kannalta ja tämän jälkeen luulisi ensi kauden rakentamisen olevan huomattavasti helpompaa.

Toivottavasti Kähyllä on joku paikka rikki, koska ei jätkä voi olla noin huonossa kunnossa muuten. Jokainen yli 20s vaihto johtaa siihen, että jätkä seisoo ihan paikallaan ja hyvä että pystyssä pysyy huojuessaan. Vai painaako taskussa ensi kauden sopimus jonnekin muualle, toivottavasti ei.
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielestäni Koskinen ei lahjoittanut kuin tuon toisen maalin, sen sijaan Bluesin kolmas ja neljäs maali oli enemmän KalPan puolustuksesta / Bluesin karvauksesta johtuvia maaleja. Bluesilta selvästi sarjan paras peli, ja Blues pelasi juuri niinkuin Johtava neuvoi videoclipissään. Toisaalta KalPalta luistin ei liikkunut lähellekään samalla tavalla kuin maanantaina, tai edes viime Espoon pelissä. Lisäksi Ore jäätävä maalillaan. Koskinenkaan ei nyt varsinaisesti imuroinut (paitsi toisesta maalista häntä syyttäisin), niin ei hänkään nyt ihan samalla tasolla ollut kuin aiemmissa peleissä. Tuloksena siis täysin ansaittu voitto Espooseen, luvutkin mielestäni aika oikeudenmukaiset.

Jotenkin tästä tulee mieleen viime kevään Lukko-sarja. Samalla tavalla sarjat on lähtenyt kääntymään näistä maalivahtien runnomistilanteista. Viime vuonna toisessa pelissä Ahosta murjottiin, maanantaina Koskista. Sattumaa vai ei? Tänään oli myös huomattavissa, että Blues ajeli entistä enemmän maalille ja aika surutta Koskisen syliin. Valitettavasti siksi, että KalPaa vastaan tätä saa aika pelotta harrastaa, kun maalivahti joutuu itse huolehtimaan omasta turvallisuudestaan. Oi Lannon, kuinka sinua taas kaivataankin.

Myönnettävä on, että yllättävän paljon tämä tappio vituttaa, onneksi kaljatölkin sihahdus hieman lievittää pahinta tuskaa. Mutta eipä mittään, voittoa numero 4/12 metsästetään taa sunnuntaina, ja tällä hetkellä credittejä on vielä kaksi jäljellä ;)
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut vaan Bluesille. Kyllä vieraat olivat tänään joka osa-alueella KalPaa parempi....huh huh...kova on sarja...
 

Igor33

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Bluesille onnittelut hienosta voitosta! Tällaisia juuri ovat loistavat playoff-sarjat; ensin käyt ottamassa 5-0 kuokkaan, ja toisena iltana poistut 2-5 voitolla kotimatkalle.

KalPa oli juuri niin hävettävän surkea, varsinkin kolmannessa erässä, kuin pelätä saattoi. Väkinäistä, tahmeaa, jopa paikoin halutonta tekemistä. Jos maalin tekemiseen tarvitaan 5-3 yv., ei tekemisen taso voi olla hyvällä tasolla. Blues pelaa tällä hetkellä juuri niin kuin voittavan playoff-joukkueen kuuluukin; ajaa maalille, tekee rottamaisuuksia (jotka tosin ovat tuomittavia), pelaa kurinalaisesti jne. KalPalta puuttui varsinkin tänään kaikki tämä. Kyllä tuollaisessa käsittelyssä jäätävän itsevarma Koskinenkin sulaa, jos KalPan äijät eivät pidä hänen puoliaan.

Toivottavasti tämä tappio herätti koko KalPan joukkueen. Ei jumalauta, se neljäs voitto pitää ottaa himoiten, repien ja raastaen! Ei auta kulmamyllyt, eikä jätön-jätöt. Sinne maalille on laitettava kiekkoa, ja joka jätkän on kasvettava artyukhinmaisiin mittoihin ja mentävä sinne maalille! Halu voittaa nämä ottelut on A, halun realisointi kentällä B ja onnistumiset C. Kun A ja B toteutuu, C tulee itsestään.

Toivon todella, että KalPa sunnuntaina herää pelaamaan voitosta. Tästä tappiosta on otettava opiksi, ja se tämän hetkinen koppivitutus on purettava kentällä tekoina.

Ai niin, hyvä tästä tulee. Pekka Virran sanoin: "VIELÄ!!"
 

flogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ok! Asia selvä. Salminen pelaa ja muut eivät. Tilanne toivoton - tää sarja on sitten hävitty ennen aikojaan. Jätetään ne kaksi peliä pelaamatta ja tämän illan pohjalta julistetaan sarja teille 3-4. On
nea Suomen Mestaruudesta 2012 K-Espoo!

Jaahans, mestarikalastaja E:n tarjoama täky näyttää kelpaavan.

Tämän sarjan MVP tällä hetkellä: Huhtala
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Peli oli huikeaa pleijarivääntöä siihen saakka kunnes Koskinen lahjoitti pari ja Kauppinen yhden. Toki Bluesilla oli paremmat paikat tehdä maalit sitä aikaisemmin.
Tuo Bluusrottailu ärsyttää kun ensin Kuusela löi Koskista maskiin ja seuraavasta tilanteesta Säiliö tuli myöhässä maalille ja löi kaulalle. Kolmannessa erässä Hannula vielä ajoi kerran kumoon.
KalPalla maskipelaaminen on ollut heikkoa koko sarjassa. Ei saada Blues puolustusta kiekottelemalla tarpeeksi solmuun ja jos laukaistaan niin ei ole maskia.
Hienosti Talaja varasti ensimmäisessä maalissa aloituksessa ja pääsi siten vetämään. Lisäksi pilli taisi hukkua viimeiseen erään tuomareilta kun ei jäähyjä anneta kellekkään vaikka halko roikkuu kainalossa koko ajan.

Sunnuntaina voisi olla voiton paikka tai menee muuten turhan jännäksi! Tänäänkin jo kädet vapisivat toisessa erässä. Propsit hallin tunnelmasta ja uudesta DJ soittolistassa joka on täynnä teknobiisejä(matkineet KHL:stä?).
 

Dängleri

Jäsen
Sarja piti laittaa tänään poikki kotiyleisön edessä, mutta toisin kävi. Itse löydän asiaan tasan kaksi syytä; 1) Antti Ore, 2) Mikko Koskinen. Playoffithan ovat pienten marginaalien pelejä, ja siltä osin maalivahtipeli on aina avainasemassa, joten eipä siinä ole voittajasta epäselvyyttä, kun toisessa päässä toinen lahjoittaa vastustajalle pari maalia, ja toisessa päässä toinen pelaa yli kykyjensä. Semmoista se on hokikin joskus.

On toki myönnettävä, ettei KalPa kokonaisuutenakaan näyttänyt tänään parastaan, vaan otteista puuttui se oikeanlainen rentous. Sinällään hienoa että junnuille annetaan näyttöpaikkoja, mutta oliko sen paikka tänään? Esim. Riikola oli omassa päädyssä jatkuvasti vaikeuksissa, tuloksena tehotilastoon -2.

Mutta mutta, eiköhän se sarja mene poikki sunnuntaina, sillä en usko että enää kotipeliä halutaan, vaikka toki se poikisikin mukavasti ylimääräistä seuran kassaan.
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Esim. Riikola oli omassa päädyssä jatkuvasti vaikeuksissa, tuloksena tehotilastoon -2.

Olen kyllä samoilla linjoilla. Vaikka kuinka arvostankin että nuorille, pelirohkeille pelaajille annetaan peliaikaa, niin silti näkisin että jopa Koistinen olisi tässä kohtaa tuloksellisesti (tällä hetkellä tärkeintä) parempi vaihtoehto. Kiekon ylöstuonnissakin aiheutti pahan vastahyökkäyksen tänään. Riikola on vähän niinkuin rutiköyhän miehen Sami Vatanen. Potentiaaliahan on kyllä mutta riskikerroinkin toisaalta on aika kova.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Jos tästä 4-3 jatkoon väännetään ja saadaan joukkue heräämään omalle tasolleen viimeisellä yhdennellätoista hetkelläkin niin hyvä hyvä. Isompi huoli joka jo kajastaa sitä ennen kaukaa ja kaiken takaa on se neljän parhaan sakissa jatko: pelaamisen kollektiivisen suorittamisen tason on kertakaikkiaan pakko nousta noin 9 pykälää ylöspäin jos jonkinvärinen mitali kaudesta runkosarjan pöntön lisäksi käteen halutaan mestaruudesta nyt puhumattakaan.

Sehän tässä eniten ottaa päivän suoritteessa pannuun että kun tietää että joukkue kykenee moninverroin parempaan menoon niin kahlataan jossakin henkimaailman mätöissä ajankohtana, jolloin kuupan pitäisi olla siperianpakkasenraikas ja suoritehana OUT-maksimiasennossa. Jos kovassa tahtotilassa naapuri on sitten vielä parempi, ei tarvitse kenenkään mitään miettiä kun taistelu on tauonnut.
Lopuksi todettakoon etten millään usko että paketin mehut olisivat tässäkään kohtaa maahan valuneet vaan että joukkue nimeltä KalPa herää sunnuntaina saatanalliseen rynnistykseen. Ehkä tarvitsimme pari tappiota tässäkohtaa jotta äijät kaukalossa heräävät päivän todellisuuteen: Nyt on momentum.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Olisi tietysti kiva katsoa jo sunnuntaihin, mutta vähän pitää kääntää vielä...

Vanha totuus on, että maalivahdin ohittamiseksi täytyy laukoa maalivahdin ohi. Hienosti siellä on jäsen E tämän sisäistänyt. Muuten kyllä kirjoitat täyttä paskaa.

Näin kommentoit käytännössä tähän:

E kirjoitti:
KalPa on koko sarjan hallinnut peliä näennäisesti pyörimällä ympyrää hyökkäyskulmissa ja maalin takana. Kun Bluesin puolustajat vihdoinkin saavat oman maalin edustan tukkoon, ei KalPalla ole oikeasti kuin muutama puolivaarallinen viivasutaisu. Samoin liian moni KalPan tilanne on lähtenyt Bluesin puolustajan kiekonmenetyksestä - nämä vielä pois niin viimeisetkin muikut tai ahvenet on kukosta syöty.

Jos joku väittää, että a) KalPa ei pyörinyt ympyrää kulmissa ja maalin takana , b) Blues ei laittanut maalinedustaa tukkoon, c) KalPan lähes kaikki vedot oli viivasutaisuja tai d) KalPan harvat tilanteet eivät lähteneet Bluesin puolustajien kiekonmenetyksestä - hän ei nähnyt peliä. Ylivoimat on ylivoimia jne, mutta KalPa ei saanut yhtään omasta päästä lähtenyttä hyökkäystä tänään koko pelissä - kuin muutaman ylivoimillaan.

Muikut ja ahvenet on jo käytetty. Toivottavasti Tuokkola ei keksi kuoretta/norssia sinne kukkoon enää laittaa...
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Jos joku väittää, että a) KalPa ei pyörinyt ympyrää kulmissa ja maalin takana , b) Blues ei laittanut maalinedustaa tukkoon, c) KalPan lähes kaikki vedot oli viivasutaisuja tai d) KalPan harvat tilanteet eivät lähteneet Bluesin puolustajien kiekonmenetyksestä - hän ei nähnyt peliä. Ylivoimat on ylivoimia jne, mutta KalPa ei saanut yhtään omasta päästä lähtenyttä hyökkäystä tänään koko pelissä - kuin muutaman ylivoimillaan.

Jäsen E, onneksi olkoon! Olette löyttäneet sen tavan miten KalPaa vastaan pitää pelata. Ei siinä sen kummempaa. Kiekko pois Kalikalta ja vaikeudet alkavat.

Sen verran luotan tuohon porukkaan, että ne lopettavat tämän virkamieskiekon ja laittavat itsensä likoon Sunnuntaina, jotta saadaan tämä sarja poikki. Sen jälkeen lähdemme haastajina eteenpäin.

nim. kulmamyllä päätyynasti
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jäsen E, onneksi olkoon! Olette löyttäneet sen tavan miten KalPaa vastaan pitää pelata. Ei siinä sen kummempaa. Kiekko pois Kalikalta ja vaikeudet alkavat.

Siis ei - tämä ei ole mikään kuningasajatus tästä päivästä. Tämä on ollut nähtävissä jo ensimmäisestä pelistä alkaen. KalPa ei pelaa sitä peliä, mitä KalPa on pelannut runkosarjassa ja miksi KalPa on helvetin kova. KalPan peli ei ole koko sarjassa perustunut pitkiin hyökkäyksiin omasta päästä - KalPan peli on perustunut "pitkä päätyyn ja karvataan se omille" -peliin. Ja se ei ole se peli, millä KalPa (tai kukaan) voittaa mitään isompaa.

Se, miksi sarja on nyt 3-2 eikä 1-4 perustuu taas aivan täysin siihen, että Blues ei ole pystynyt ennen sarjan neljättä peliä täysillä vastaamaan tähän KalPan epäkiekkoon - eikä Blues ole omista paikoistaan tehnyt maaleja. Blues on aivan liian usein menettänyt kiekon omassa päässä ja aivan liian usein antanut tilaa oman maalin eteen. Jokainen jopa pelkät maalikoosteet katsova voi olla kanssani samaa mieltä. Ja jos jaksaa kaikki pelit katsoa, A-sektorin tekopaikat läpi sarjan on jopa selkeästi Bluesille.

Mutta sunnuntaina taas mennään ja kiekko pomppii. Itseäni ei huoleta yhtään, koska KalPan peli ei ole kunnossa. Ja KMK sulaa nopeammin kuin jäät Jedan rantsusta.

Olisipa jo sunnuntai...
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Siis ei - tämä ei ole mikään kuningasajatus tästä päivästä. Tämä on ollut nähtävissä jo ensimmäisestä pelistä alkaen. KalPa ei pelaa sitä peliä, mitä KalPa on pelannut runkosarjassa ja miksi KalPa on helvetin kova. KalPan peli ei ole koko sarjassa perustunut pitkiin hyökkäyksiin omasta päästä - KalPan peli on perustunut "pitkä päätyyn ja karvataan se omille" -peliin. Ja se ei ole se peli, millä KalPa (tai kukaan) voittaa mitään isompaa.

Näinhän se on. Tässä vaiheessa voitaisiin miettiä myös vastustajan ansiota. Blues on pystynyt pelaamaan sitä peliä mitä KalPan tulisi pelata paremmin. Jos huom! jos KalPa kykenee ylläpitämään kiekkokontrollia ja pelaamaan omaa peliä, niin Bluesilla ei ole jakoa tässä sarjassa.


Se, miksi sarja on nyt 3-2 eikä 1-4 perustuu taas aivan täysin siihen, että Blues ei ole pystynyt ennen sarjan neljättä peliä täysillä vastaamaan tähän KalPan epäkiekkoon - eikä Blues ole omista paikoistaan tehnyt maaleja. Blues on aivan liian usein menettänyt kiekon omassa päässä ja aivan liian usein antanut tilaa oman maalin eteen. Jokainen jopa pelkät maalikoosteet katsova voi olla kanssani samaa mieltä. Ja jos jaksaa kaikki pelit katsoa, A-sektorin tekopaikat läpi sarjan on jopa selkeästi Bluesille.

Ehkä näin, mutta voitaisiin myös kysyä miksi KalPa ei pelaa tasollaan? Kyllä Blues on myös tehnyt KalPan pelin vaikeaksi. Blues on onnistunut pelitaktiikassaan yllättävän hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Koetetaan keskustella analyyttisemmin tähän väliin, ihan kunnioituksesta siihen suuntaan tullutta vastausta kohtaan...

Näinhän se on. Tässä vaiheessa voitaisiin miettiä myös vastustajan ansiota. Blues on pystynyt pelaamaan sitä peliä mitä KalPan tulisi pelata paremmin. Jos huom! jos KalPa kykenee ylläpitämään kiekkokontrollia ja pelaamaan omaa peliä, niin Bluesilla ei ole jakoa tässä sarjassa.

Tuohon jo alunperin perustui väitteeni siihen, että Blues voittaa Kuopiossa vähintään kerran (ensimmäisen ottelun jälkeinen viestini siinä otteluketjussa). KalPa ei siinä(kään) pelissä pystynyt kontrolloimaan kiekkoa. Ja siinäkään pelissä KalPa ei rakentanut hyökkäyksiä omasta päästä. Ja vaikka kuinka jotkut voi haistattaa Sihvoselle tms pitkät schaigulit, kuitenkin kiekko on vallan väline tässä pelissä - ja siihen KalPan peli ja sen erinomaisuus on perustunut. KalPan peli perustui erikoistilanteisiin ja Bluesin puolustuksen paineistamiseen - ei oman pelin rakentamiseen. Ja KalPan "kiekollinen peli" oli pyörimistä päädyssä ja kulmissa.

Ehkä näin, mutta voitaisiin myös kysyä miksi KalPa ei pelaa tasollaan? Kyllä Blues on myös tehnyt KalPan pelin vaikeaksi. Blues on onnistunut pelitaktiikassaan yllättävän hyvin.

Itse näkisin mieluummin, että KalPa ei pelaa omaa peliään. KalPa on selkeästi tunnistanut Bluesin heikkoudet ja iskenyt niihin. Mutta siinä sivussa KalPa on unohtanut sen, miksi KalPa voitti runkosarjan ja on näin ollen liigan paras joukkue. Koko sarjan alusta lähtien KalPa ei ole pelannut sitä kalpalaista kiekkoa, vaan KalPa on pelannut Bluesin kiekkoa vastaan. Ja sillä tavalla (vastustajan vahvuuksiin/heikkouksiin oman erinomaisuuden sijaan keskittyen) ei mestaruutta voiteta, vaikka tästä jatkoon mentäisikin.

Ja se, miksi nostan jatkuvasti KalPasta Salmisen esiin - se on vain ja ainoastaan siinä, että toistaiseksi Salminen on ollut KalPasta ainoa, joka on pelannut nimen omaan omilla vahvuuksillaan - kenttäpelaajista. Koskista en laske mukaan pelisysteemin mukaiseen pelaamiseen, koska maalivahdin tehtävä on vain ja ainoastaan torjua kiekkoja.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kyllä oli pettymys tuo KalPan esitys eilen 4663 katsojan edessä! Ihmeellisesti se peli vaan romahti sen 1-0 johdon jälkeen. Ei olisi pitänyt odotella että Blues tekee kaikki ne nopeat 3 maalia 5 min sisään ennen kuin sitten aletaan pelaamaan ja taistelee. Blues on kyllä vittumainen ja rottamainen porukka, sillä taas ajeltiin kohti maalivahtia ja näin saatiin Koskisen peliä sekaisin. Kaunista peliä kyllä! Itse kyllä valmentajana ottaisin samat lääkkeet käyttöön, eli aina joku pelaaja Bluesin maalivahdin syliin! Sunnuntaina sitten jatkuu Barona-areenassa.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Blues oli kaikessa parempi. Jos näkee pelin yli, siitä ei ole kahta sanaa. Lisäksi vielä Koskinen suli kolmannessa erässä täysin. Lopussa Blues turhaan antoi vähän siimaa, ahvenet ja muikut on kuitenkin kukosta syöty. Joku salakka (Salminen) siellä vielä pyristelee, ehdottomasti KalPan ainoa

Asiantuntijapiireissä tämäkin tiedettiin etukäteen. Kyllä E tietää ahvenen, muikut, salakat ja vitun haikalatkin. Rispekt!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös