Pe 30.12.2016 Jukurit - Ilves

  • 1 832
  • 10

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Ilveksen kannanhoidollisia kaatolupia myönnettiin Etelä-Savoon 1.12.2016 alkaneelle kaudelle 35 kappaletta. Jouluun mennessä oli 12 lupaa käytetty. Ei olisi siis sakkoja tai sanktioita tulossa jos Jukurit kaataisi tänään Ilveksen.

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat olleet tasaisia ja päättyneet vierasvoittoon. Ensimmäisessä kohtaamisessa ottelun hahmoja olivat kahden maalin Otto Koivula, joka nyt on Jukureiden onneksi reilun 6000 kilometrin päässä, ja loistavan pelin pelannut maalivahti Hannu Toivonen, joka istuu tänään vaihtopenkillä. Toisen kohtaamisen hahmo oli itse RD: Ilves vei peliä 100-0 ja johti 2-0. RD otti aikalisän, ja yks'kaks Jukurit johtikin 2-3, mikä jäi myös lopputulokseksi.

La 1.10.2016 Jukurit - Ilves 1-3
La 12.11.2016 Ilves - Jukurit 2-3

Joukkueiden otteluennakot Jukurit ja Ilves.

Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa ei ole kehumista kummallakaan. Jukurit on sijalla 12 viidellä pisteellä, ja Ilves pykälää alempana niin ikään viidellä pisteellä. Jukureiden ainoa kolmen pisteen voitto on kuntopuntarin viimeisestä, Sportista. KalPalta saatiin kaksi pistettä ja niukat tappiot JYPille, Kärpille ja SaiPalle.

Ilves on pelannut vieläkin tasaisempia otteluita. Hävisi viimeksi omalla maalilla 1-2 SaiPalle, ja sitä ennen neljä jatkoaikaa; niissä tappiot HPK:lle, Kärpille ja Tapparalle, sekä voitto HIFK:sta.

Kokoonpanot

Jukurit

#9 Roine Miika #12 Asplund Turo #33 Ritamäki Janne
#43 Jaatinen Antti #55 Koivisto Miika

#38 Tallberg Teemu #82 Koivisto Henrik #18 Budish Zach
#7 Piipponen Samuli #10 Kauppinen Marko

#19 Lähde Nestori #16 Henritius Teemu #23 Laakkonen Niko
#52 Hietanen Valtteri #3 Karalahti Keni

#25 Kalliola Joonas #14 Nättinen Topi #15 Leskinen Ville
#39 Sipiläinen Olli

#30 Rajaniemi Sami
(#1 Norja Mika)

Ilves

#10 Suomi Eemeli #71 Laakso Tapio #27 Ahoniemi Niko
#47 Laatikainen Arto #9 Vainio Olli

#91 D'Amigo Jerry #21 Mustonen Aleksi #20 Helenius Jere
#57 Parikka Jarkko #38 Aalto Teemu

#22 Haapanen Topias #11 Keränen Michael #92 Bulmer Brett
#3 Järvinen Ville #77 Fagerudd Marcus

#17 Jokinen Markus #25 Flinck Markku #31 Ilomäki Valtteri
#37 Kunnas Joona

#35 Lehtonen Antti
(#33 Toivonen Hannu)

Jukurit pelaa, etenkin hyökkääjistön osalta, ns. kaikki* pelaa -periaatteella. Puolustuksessa olisi rotaatiovaraa mutta hyökkääjistössä ei taida olla. Piitulainen, joka ei liikkeensä ja ratkaisujensa perusteella voi olla aivan 100% kunnossa, on vaihtunut Joensuusta kotiutettuun Leskiseen, muuten mennään samoilla kuin Jyväskylässä. Kaiken kaikkiaan Jukurit on kuitenkin loukkaantumisten suhteen päässyt helpolla verrattuna Ilvekseen.
* = kaikki terveet pelaa

Merkkipäiviään tänään viettävät Ilveksen Teemu Aalto (800. liigaottelu) ja Jukurien Topi Nättinen (100. liigaottelu).

Ottelussa tuomaritoimintaa pyrkivät harjoittamaan
#14 Petri Lindqvist (Päätuomari)
#16 Timo Metsälä (Päätuomari)
#33 Jani Pesonen (Linjatuomari)
#68 Henri Tukia (Linjatuomari)

Veikkaus laittaa kotijoukkueen lieväksi suosikiksi kertoimin 2,00 3,80 3,10.

Jukureille ei suosikin asema ole sopinut, joten molempien edellisten pelien perusteella 2-2 ±1 jommalle kummalle lienee todennäköinen lopputulos.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureiden umpisurkea kotisaldo huomioiden (jaettu toiseksiviimeinen sija heti Ilveksen edellä) on pidettävä lievänä ihmeenä jos tänäänkään pisteitä jää Mikkeliin. Lisäksi jokainen ottelu johon on lähdetty veikkaajien mielestä ennakkosuosikkina on päättynyt vastapuolen suoraan voittoon. Samoin juhlallisuudet ovat joka kerta alustaneet vierasvoiton ja tänään on ohjelmassa syyskauden parhaiden palkitsemista. Äärimmäisen positiiviset lähtökohdat siis nähdäkseni otteluun...
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuules Wiljami. Katsos tuota Ilveksen kokoonpanoa. Jos tuolle häviötte niin aika päin helvettiä pelaatte. Päättyy 2-1 tai 3-1.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kuules Wiljami. Katsos tuota Ilveksen kokoonpanoa. Jos tuolle häviötte niin aika päin helvettiä pelaatte. Päättyy 2-1 tai 3-1.

Näinhän se menee. Kovempia jengejä vastaan pystytään vastaamaan, mutta tasavertaisia vastaan ei. Pisteet suurella todennäköisyydellä vierailijoille.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukurit oli odotetun paska, toki kun tiedetään ettei saada maaleja tehtyä niin ei tarvitsisi lahjoittaa ihan noin helpolla (etenkin kun vaihteeksi Raju ei hörpännyt yhtä). Eipä taas ollut toki tuuriakaan paikoissa, mutta onhan sekin ansaittava ja tuo paska tuuri on kyllä ihan siihen vertautuvalla toiminnalla (eli karmeat nukahdukset ja luokaton syöttely) ansaittu.

Oiskohan pitää muutama viikko taas taukoa lätkänseurannasta...
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ilvekselle kaksi pahaa paikkaa ekassa erässä, molemmat Kauppisen virheestä. Ilveksen ekassa maalissa konkarikapteeni jälleen väärässä paikassa maaliviivalla Rajamäen takana, kun hyökkääjä laukoo kiekon vapaasti maaliin siitä, missä Kauppisen olisi pitänyt olla. Tokassa maalissa toki Karalahti ei jaksanut luistella seurauksena 2-1, mutta Kauppinen ei ottanut kiekollista pelaajaa eikä syöttöä pois eli poikittsissyötöstä helppo ohjaus tyhjiin. Samaa sekoilua on jatkunut marraskuun lopusta saakka puolustuspelissä vaikka pisteitä alkukaudesta kertyikin, viime peleissä ei tosin montaa niitäkään. Mitä vielä tarvitaan legendan penkitykseen?

Karalahden koulutus on siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, nyt annetaan jo reilusti ylivoima-aikaa. Jukuriylivoima vaan ei ole edelleenkään minkäänlainen uhka vastustajalle.

Montako suoraa hyökkäystä koko pelin aikana? Pelikirja on käytännössä punaiselta päätyyn ja halukkaat perään. Ja kun jalat ei riitä niin puolustuksella on helppo paikka napata kiekko kerta toisensa jälkeen. Nolla tehtyä maalia, kaikki pelikykyiset hyökkääjät kentällä eli poppariosastolta ei apua löydy ja pelitahti jatkuu samanlaisena. Trendi on jatkunut pidemmän aikaa eli odotettavissa synkkä tammikuu mikkeliläisille.

Varma vetovinkki loppukaudeksi: Oli vastassa kuka tahansa, kolmen pelin viikon viimeisessä pelissä jukurijoukkue on jo pelin alussa niin poikki, ettei voita ketään edes vahingossa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nämä Jukurit näyttivät siltä, mitä elokuussa odotettiinkin. Kauan se kuherruskuukausi kestikin. Mestis-tasoinen vääntö jonka vei se, joka sai sen avausmaalin. Tasoitus ei ollut oikein edes lähellä ja sama olisi ollut toisinkin päin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olipas mitäänsanomaton ottelu. Molemmilla joukkueilla maalin estäminen oli sen tekemistä paljon vahvemmalla pohjalla. Maalivahdit myös hyviä, vaikka huipputorjuntojahan ei edes juuri tarvinnut esittää. Ilveksen kohdalla vaisua peliä selittää osaltaan ne toista kentällistä parhaita pelaajia, jotka olivat poissa. Jukureiden osalta en tiedä, mikä mättää. Tosin se on selvää, että edellisestä kohtaamisesta yv-tehokkuus oli kääntynyt sadasta nollaan. Varsinkin ensimmäinen yv oli aivan surkea, ja toinenkin tehoton. Ilveshän ei myöskään saanut ylivoimallaan mitään aikaan. Siten siis erikoistilanteetkin tukivat puolustus>hyökkäys-teemaa.

Maaleista ensimmäisessä Jukurien puolustus petti käsittämättömästi, kun taas toisessa suurin ansio menee mielestäni D'Amigolle, jonka vahva luistelu loi tilanteen. Tuomaritoimintaan olen sikäli tyytyväinen, että linja oli tasapuolinen, eikä mitään räikeää jäänyt viheltämättä. Jatkoa ajatellen tällaisella pelillä ei kumpikaan tule juuri pisteitä keräämään. Valmennuksilla siis riittää pohdittavaa. Sinänsä hupaisaa, että kummallakin näistä on kuitenkin ihan hyvät mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voi sentään... Tänään nähtiin Jukurien osalta pelikirjan ja efortin (Rautakorpi) välistä hankalaa tematiikkaa.

Kun ensimmäisen kerran Jukurien pakki pinchasi Ilveksen laituria epätoivoisessa tilanteessa toisessa erässä, pistin välittömästi peliajan (32:00) muistiin, koska tiesin mitä on luvassa. Dufva on tehnyt saman tempun lähes kaikissa aiemmissa kotiotteluissa, joissa ollaan oltu tappiolla toisen erän jälkeen; nyt tämä taktinen muutos tosin tapahtui jo toisessa erässä ja kaiken lisäksi se oli radikaalimpi kuin kertaakaan aiemmin: Meidän pelin rytmitystä ei lopetettu ainoastaan puolustussuuntaan (eli pyritään prässäämään joka tilanteessa), vaan tämän lisäksi myös hyökkäyspelin rytmitys poistettiin lähes kokonaan käytöstä. Edellisessä on se mitä tapahtui: toinen keskustelu on, miksi niin tehtiin, ja mikä sen merkitys lopulta oli.

Ei käy kiistäminen, etteikö kahden tarkan Meidän pelin joukkueen kohtaaminen meinannut jäädä tyystin vaille eforttia. Ainainen lajista ymmärtämättömien valitusvirsi "viivelähdöt yms. tappaa tunteen" kävi tänään toteen. Molemmat joukkueet jauhoivat omaa peliään periaatteessa taiteen sääntöjen mukaan, mutta käytännössä hyökkäyspeli jäi molemmilla pahasti vajaaksi.

No, mitä kävi Ilveksen johtomaalin jälkeen, kun Risto Dufva teki mainitsemani taktisen muutoksen, jota myös pinchausprässipeliksi olen kutsunut? Peli meni hyvin, hyvin sekavaksi, mutta täytyy myöntää: Jukurit sai kaipaamansa efortin. Tunne saapui, järki lähti. Ilves ei missään vaiheessa mainittavammin muuttanut pelaamistaan eikä se missään vaiheessa pystynyt kääntämään pelin virtausta mainittavasti itselleen. Jukurit pystyi tällä kertaa - vastoin esimerkiksi omaa jääkiekkonäkemystäni - kääntämään hallinnan paremmin itselleen pystysuunnan efortintäyteisellä koohotuksella kuin viisaalla Meidän pelillä. Näin sen ei pitäisi olla, tai oikeammin, pitäisi pystyä pelaamaan viisaasti ja tunteella. Kolmas erä oli tietysti sitä mitä pystysuunnan jääkiekko raivon vallassa on: pään lyömistä seinään. Eipä tuossa juuri kulmapeliä saatu eikä sitä kautta minkäänlaista jatkumoa pelille. Ilves puolusti hyvin sisältä, tuurilla olisi kiekko voinut kimmota sisään tai sitten ei. Ilveksen 0-2 olikin sitten jälleen joutsenlaulu tämän päivän osalta Dufvan pinchausprässipelille. Olenhan jo aiemmin todennut, mitä tuo pelitapa ennen pitkää aiheuttaa. Jos siis mietitte miksi Karalahti lähti "pinchaamaan" tuossa tilanteessa, niin ei tosiaankaan ollut pelaajan henkilökohtainen tilanteen (väärin) tunnistaminen vaan täysin valmentajajohtoinen pelitavallinen päätös. Jos painollinen pakki ei ehdi antamaan painetta vastustajan laituriin, tulee tuolla pelitaktiikalla käytännössä automaattisesti YV-hyökkäys vastustajalle, kun Dufva haluaa sentterinkin pysyvän kiekon yläpuolella riiston varalta.

Käsitellään nyt vielä Jukurien erikoistilannepelaaminen, jota oli Hahlin mukaan "käyty läpi". Vähänkin pidempään kiekkoa seuranneet näkivät Jukurien ensimmäisestä YV:stä, mitä siellä oli "käyty läpi". Siis oli kerrottu klassiset, eli yrittäkää väkisin saada voitettua tila maalille, laukauksia, maskia eteen jne... Yksinkertainen ei ole kaunista, jos se on liian yksinkertaista. Ei tuosta puuttunut enää kuin entisaikojen "viisaiden" valmentajien kolmen sekuntin sääntö eli kolmen sekuntin kuluttua aloituksesta on YV:llä viimeistään lauottava (vastustajan lähimmän nilkoille). Toinen YV saatiin ylipäätään rauhoitettua ja pari paikkaakin luotua.

Jukureissa on nyt tilanne se, että kolmos- ja neloskentälliset pystyvät pelaamaan peliä edistävästi, ja kaksi ensimmäistä tulosvastuussa olevaa kenttää (näin on Dufva itse kertonut) eivät saa minkäänlaista jatkumoa aikaan hyökkäyspäässä, vaikka näissä ketjuissa on se tarvittava maalintekovoima. Pakeista Piipponen-Kauppinen vain valitettavan unessa edelleen.

Ei tästä nyt millään "olipa mahtava syksy" iloittelulla selvitä. Aika paljon on työtä edessä että päästään taas muiden mukaan. Aloittaa voisi vaikka ketjujen sekoituksella.
 
Suosikkijoukkue
Sarja-tulokas Etelä-Savosta
Hajuton Väritön Mauton.

1. Ilveksen keskialueen sumppu suoraan mestiksestä ja siihen ei entinen mestisjoukkue osannut vastata
2. Tuomareista en yleensä, mutta tänään vielä huonompi suoritus kuin joukkueista - peliä eivät ratkaisseet, mutta...
3. Ei voi sama mies maalin edessä kahdesti oman veronsa riparille päästä, vaan missä oli pakit? No, toinen maalivahdin takana piilossa....Ja toinen myöhässä
5. Tunnelma edelleen hyvä!
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
kaikki pelikykyiset hyökkääjät kentällä eli poppariosastolta ei apua löydy ja pelitahti jatkuu samanlaisena. Trendi on jatkunut pidemmän aikaa eli odotettavissa synkkä tammikuu mikkeliläisille.

Varma vetovinkki loppukaudeksi: Oli vastassa kuka tahansa, kolmen pelin viikon viimeisessä pelissä jukurijoukkue on jo pelin alussa niin poikki, ettei voita ketään edes vahingossa.

Ehdit ensin! Ihmettelin jo aiemmin tätä rosterin pienuutta otteluruuhkan aikana. Yhtälö on varmaa Dufvaa! kynnellekykenevät väsytetään ennemmin tai myöhemmin, kun ei ole mistä ottaa.

Itse peli oli hengetöntä, aneemista ja se ikävä kyllä tarttui myös yleisöön. Tehkää nyt ihmeessä jotain, ettei tarvitse selitellä kuinka meidän pojat melkein jaksoi maaliin saakka!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös