PE 3.12.2021 SKA Pietari - Jokerit

  • 575
  • 0
Tänään on perjantai - ska:lle pitkäperjantai, Kummelia näin alkuun lainatakseni.

Nyt lähdetään omilta osin kääntämään ketjunavauskurssia, joka on 0/2 Jokereiden voittojen osalta. Tukkaan on tullut kahdesti pudotuspeleissä Lokomotiv Jaroslavlilta, joten nyt tiedätte, mitä pitkävetoon tänään kannattaa lyödä.

Kello 18.30 alkaa koko KHL:n läntisen konferenssin kärkitaistelun kannalta iso ottelu, kun SKA Pietari ja Jokerit iskevät yhteen kauden kolmannessa keskinäisessä ottelussa. Kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella ovat menneet kotijoukkueille, kun Jokerit voitti lokakuun 15. päivä Hartwall Arenalla trillerin 5-4 -lukemin David Sklenickan iskemällä voittomaalilla, mutta neljä päivää tästä SKA oli kotiareenallaan parempi 2-0 -lukemin Ivan Morozovin ja Joonas Kemppaisen maaleilla, joista jälkimmäinen tuli tyhjiin.

KHL:ssä pelataan perjantaina yhteensä kolme ottelua, kun Dubaissa Avangard Omsk ja Ak Bars Kazan taistelevat pisteistä kello 15.15 alkaen, ja tässä lähempänä Vitjaz Podolsk saa haasteen Dinamo Minskiltä.

Jokerit johtaa KHL:n läntistä konferenssia 50 pisteellä 35 pelatun ottelun jälkeen. TsSKA Moskova on tasapisteissä, mutta pelin enemmän pelanneena. SKA on konferenssissa vasta viidentenä 34 pelatun ottelun jälkeen. Koossa on 45 pistettä.

Ottelun lähtökohta on sinällään tasainen, että molemmat jengit ovat pelanneet heikosti viime aikoina. SKA on voittanut edellisestä viidestä pelistä kolme ja näissä on kaatuneet vieraissa Neftekhimik Niznekamsk, ja Ak Bars Kazan sekä edellisessä ottelussa kotona Dinamo Minsk 2-1 -lukemin. Viimeisestä kymmenestä pelistä SKA:lla on vain kolme voittoa.

Jokereilla on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputki päällä ja viiden ottelun pisteputki. Keskiviikkona Jokerit iski kolme maalia avauserään Vitjaz Podolskia vastaan ja se riitti otteluvoittoon. Sunnuntaina Jokerit ja Janne Juvonen nollasivat Lokomotivin 2-0 -voitolla. Edellisen tappion varsinaisella Jokerit koki kotipelissä Spartak Moskovaa vastaan suhmuroituaan 2-0 -johdon 4-2 -tappioksi. Lokakuun alun jälkeen Jokerit on hävinnyt vain viidesti varsinaisella peliajalla ja näistä kolme on tullut vieraissa, yksi tämän illan vastustajaa vastaan.

SKA:n tehomiehet

Taistelupareja löytyy otteluun lähdettäessä paljon ja yksi löytyy pistepörssin kärkipäästä. Brian O'Neill on pistepörssissä toisena Vadim Shipachyovin jälkeen 37 pisteellä. SKA:n ihastuttava laitahyökkääjä Andrei Kuzmenko pitää hallussaan kolmatta sijaa 36 pisteellä.

Kuzmenko on ylivoimaisesti SKA:n paras pistemies ja samalla paras maalintekijä 14 osumallaan. Sisäisen maalipörssin kärkeä hyökkääjä jakaa aina vaarallisen Anton Burdasovin kanssa, joka on pisteissä taas yhdeksän pongoa Kuzmenkoa perässä. Kesken kauden joukkueen palveluksiin NHL:stä saapunut Nikita Gusev on nyt pelannut 17 ottelua ja tehnyt näissä 20 tehopistettä. Gusev on pistepörssin neljäntenä kahden edellämainitun venäläishyökkääjän ja Joonas Kemppaisen jälkeen.

SKA:n puolustajista Jokereitakin vastaan osunut Igor Ozhiganov on pistekärki kymmenellä pisteellä. Peliaikaa venäläinen kellottaa 20.16min per peli, joka on neljänneksi eniten Mikko Lehtosen, Oscar Fantenbergin ja Mat Robinsonin jälkeen. Fantenberg loukkaantui Severstal-ottelussa eikä pelannut edellisessä pelissä Dinamoa vastaan, joten saattaa olla niin, että ruotsalainen on sivussa tästäkin ottelusta.

SKA:n maalilla pelannee ruotsalainen Lars Johansson, vaikka siellä on kolme muutakin vaihtoehtoa tällä hetkellä. Johansson on ollut kuitenkin kiistaton ykkönen, joten eiköhän tämä herra tolppien välissä seiso.

Itse ottelu

On mielenkiintoista nähdä, mitä tämä tuttu taistelupari tällä kertaa keksii. SKA oli melko aneeminen maanantaina Severstalia vastaan, mutta siihen saattoi nihilistinen vastustajakin vaikuttaa isosti. Yleensä Jokereita vastaan etenkin Pietarissa SKA on todella vaarallinen ja motivoitunut.

Lopputuloksen merkitystä ei tänään kannata vähätellä. Mikäli Jokerit onnistuisi tämän ottelun altavastaajana voittamaan varsinaisella peliajalla, niin ero SKA:han kasvaisi jo seitsemään pisteeseen, kun Jokereilla on 20 ja SKA:lla 21 peliä runkosarjaa jäljellä. Siinä vaiheessa Romanin opetuslapset tarvitsisivat jo neljä voittoa loppukaudelta enemmän kuin Jokerit ohittaakseen narripakan ja se kuullostaa isolta haasteelta tällekin nipulle. Yksinkertaista matematiikkaa käyttäen: Jokerit voittaa 10 peliä, niin SKA tarvitsee 14 voittoa sekä keskinäisestä pisteitä.

SKA:lla on loppukauden osalta kaukoidän kiertue ja keskisiperian kiertue vielä tulossa jolloin on vieraspelit idän kärkijoukkueita Metallurg Magnitogorskia sekä Traktor Tsheljabinskia vastaan luvassa. Lisäksi runkosarjan lopulla olympialaisten jälkeen SKA pelaa vieraissa Dynamoa ja Spartakia vastaan. Tämän lisäksi SKA:lla vielä kaksi ottelua TsSKA:ta vastaan, joten ihan helposti pisteitä näille ei ole luvassa loppukauden aikana.

Pietarin ihme on varmasti yksi aganda. Itsellä on sellainen kutina, että Jokerit saa päästää ottelussa maksimissaan kaksi maalia mikäli mielivät voittaa. Mikäli Juvonen on maalissa, niin tehtävä kuullostaa vaikealta, mutta aina saa positiivisesti yllättää.

Edit. Valle kerkesi 2min aikaisemmin julkaisemaan ketjun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös