Pe 29.10.2010 JYP - KalPa

  • 12 716
  • 44

Euroviljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi asia, mistä olen RD:n JYPissä todella tyytyväinen on se, että vapaamatkustajia ei suvaita, luki selässä mitä tahansa. Ja kyllä. Viittaan tällä kommentilla Pavel Brendliin. Voi jeesus, mikä paskaläjä voi asenteeltaan tämä jätkä olla. Ei pelaisi yhtään minuuttia Dufvan joukkueessa ja sen takia JYPin robottipeliä on niin ihana seurata ja kannattaa.
Ei ollut Kalpasta pahemmin vastusta. Aika suvereeni esitys JYP:ltä mutta tietysti tämä oli odotettavissakin oleva käsikirjoitus. JYP luo painetta Kalpan pakistolle ja saa myllyn päälle ja Kalpa joutuu rikkomaan.

Itsekin koetin seurata varta vasten tuota Brendeliä ja melkein ellen olisi alkuveryttelyssä nähnyt niin kysyisin että oliko mies edes kentällä. Naama oli norsunvitulla jo alkuveryttelyssä ja näki ettei homma kiinnosta yhtään. Todella tyypillinen tsekki ja onneksi ei meillä pelaa moisia. Ei olisi joukkueelle mitään hyötyä.

Saa kyllä Kalpa parantaa potenssiin kaksi peliä jos aikoo JYP:ä haastaa. Yksi huonoimmista porukoista joita on tänä vuonna Hippoksella nähty.

Jyp alkaa jo kiskoa mukavaa keulaa tässä vaiheessa sarjaa. Eiköhän nuo muut rypistelijät kohta perästä tipu.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Liian monesti menomatkat on olleet niitä jolloin vielä positiivinen ajattelu menee realismin ylle. Nyt kun ketuttaa jo lähtiessä niin jospa paluumatkalle säästyisi positiivisuus.

Mulla oli veikauksessa puolet realismia, puolet optimismia. Tämän kauden KalPan pitää mättää maaleja aika monta voittaakseen. Ei onnistunut tänään. Ehkä sitten huomenna :-)

Ahlqvist kyllä kiitettävästi tarjosi mahdollisuutta pelata voitosta. Puolitusinaa huolellista hazardia paikkasi ennen ensimmäistä. Siinä sai pakit rauhassa hörppiä parit kahvit, mutta ei auttanut. Sen jälkeenkin hyvä peli.

Tämä oli kolmas peli tällä kaudella, jonka näen. Ellen väärin muista, edellinen oli Saipa-peli 25.9. Kovin paljon ei siitä ole edetty. Silloin näytti, että kaverit ei oikein vielä löytäneet toisiaan. Tänään näytti, että parin edellisen kauden pelitavasta on luovuttu kokonaan. Hyökkäykseen lähdöt oli päämäärätöntä roiskimista ylöspäin. Pakki-pakit oli harvinaisia. Yhtään kertaa KalPa ei rauhoittanut peliä omalla alueella - siis niin, että olisi saanut purettua Jyp-paineen. Sinällään suoraviivaisuus on ok, mutta ei KalPan hyökkääjät pysty tuollaisen pelitavan vaatimaa määrää irtokiekkoja voittamaan keskialueelta.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Hallin parhaan vääräleuan huuto:"Virta,tuo sun pelityylis on jonninjoutavaa pyörimistä." Voiko tuota osuvammin sanoa?Niin no voishan tuo toimia maajoukkuetason miehillä..ehkä.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Hyvä matsi ja pisteet ansaitusti JYPille. Tänään ketjut pysyivät piiitkästä aikaa samoina alusta loppuun ja ihan syystäkin; kaikilla kulki hyvin. Tänään erittäin pirteitä otteita esittivät mm. koko nelosketju, eteenkin Pesonen (!) sekä Makkonen ja kumppanit, unohtamatta 3 tähteä saanutta Hytöstä.

KalPalta jotenkin aika ponneton yritys. KalPa hävisi JYPille selvästi fyysisyydessä ja teki virheitä omalla alueellaan. Virran parjaaman Laurilan kohdalla vaikutti kovasti siltä, ettei mies ole oikein omaksunut KalPan pelitapaa, mikä näkyi eteenkin oman pään virheinä. Vaikka Virta ihan viihdyttävä persoona onkin niin en edelleenkään oikein diggaa tuosta tyylistä harrastaa julkista parjaamista tietyistä pelaajista. Olisi nyt edes maininnut sen pahimman fleguilijan, Brendlin jos jotain pitää parjata..
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Juuri sellainen peli siitä tuli kuin odotettavissa oli noilla kokoonpanoilla. JYPin neljässä maalissa ei ole ainakaan yhtään liikaa ja KalPan nolla on ainakin täysin oikein. Hirveän pettynyt en osaa olla, koska näinhän tässä pitikin käydä, kun kaksi parasta sentteriä on poissa ja vastassa sarjan paras joukkue. No, ehkä Myllykosken aivan liian helposti saama nollapeli hieman harmittaa, mutta voittoon ei tänään kyllä ollut jakoja missään vaiheessa.

Tasoero oli turhan selvä eikä kaukalossa juuri tunnettakaan näkynyt. Oikein hyvä taklauksia jäi tasan yksi mieleen ja vihellyksen jälkeistä tönimistäkään ei ollut käytännössä ollenkaan. Tunnelmasta päätellen, ei tämä peli oikein jyväskyläläisiäkään sytyttänyt. Tuomareita on kehuttava, kun kerrankin on semmoinen tilanne, että ei ole juuri valittamista.
 

alanurkka.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Peli oli juuri sellainen kuin osasi odottaa. KalPa oli ensimmäiset 7 minuuttia pelissä mukana mutta sitten napsahti. Oli selvästi huonompi. Loukkaantumiset näkyi, mutta ei siitä sitten sen enempää. Plussat Ahlqvistille, oli ehdottomasti paras pelaaja tuossa sekasortosakissa.. Mutta nyt ei ole mikään ärtymysmieliala, koska tappio odotettavissa oli.. Toisaalta mietin että olisikohan KalPa parhaalla miehistölläkään taistellut pisteistä: ehkäpä, mutta turhaa spekulointia. Nyt en jaksa mitään negoja tai poseja pistää, koska kaikki tietää mitä ne oli.. Huomenna sitten HPK:ta vastaan sisuuntuneena taistelemaan.

Muuten onko kellään yhtään mitään tietoa, miksei Miettinen pelannut? Ja millon Petro palaa peleihin? Mutta tästä jatketaan.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
KalPan poissaolot näykyivät kyllä rankalla kädellä, eikä ottelusta tullut ihan niin kiihkeää kuin olisi toivonut. Pesonen tuntuu istuvan paljon paremmin nelosen suoraviivaiseen pelityyliin. Ehkä siinä ei ehdi miettiä liikoja, vaan Harrikin menee enemmän tunteella. Tuli jo vähän mestaruuskauden Harri mieleen.

Virta kyllä tylytti radiossa...
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Hallin parhaan vääräleuan huuto:"Virta,tuo sun pelityylis on jonninjoutavaa pyörimistä." Voiko tuota osuvammin sanoa?Niin no voishan tuo toimia maajoukkuetason miehillä..ehkä.

Nopeasti unohtuu kaksi edellistä kautta ja samalla pelityylillä saadut tulokset, mutta emme voi mitään dementialle:) JYP on mestaruus vauhdissa, toivottavasti loppuun saakka.
 
Home sweet home

Rutiinivoitto vajaamiehisestä vaan ei vajaamielisestä naapurista. Kyllähän se tilastotappio sieltä joskus tulee ja silloin sen Kalpalle soisin mutta ei tosiaan sitten tänään ollut sen aika vielä. No ei meijän kaukalossa oo muutkaan kattokaas juhlinu.

Laskin tuossa perjantai-illan kunniaksi (akka on matkoilla toim.huom) että Jypperspanieli on höykyttänyt vastustajat 18 kotipeliä putkeen SM-liigan runkosarjassa. Viime kausi lopetettiin 9 pelin voittoputkeen ja tämän kauden alusta toinen mokoma. Eli mahdollisista 48 sarjaspisteestä on kotiutettu vaatimattomat 47. Jumalauta!

Tosin viime kauden lopun voittoputkessa oli mielestäni aivan turhaa lepsuilua puolustuspelissä sillä noissa 9 pelissä kolisi omissa yhteensä 15 kertaa - onneksi kuitenkin tämän kauden alussa tuollaisesta lapsellisesta pelleilystä on päästy eroon ja nyt puolustetaan niinkuin miesten pitääkin.

Vieraskoreus ei kuulu Hippoksen hyveisiin. Turha tulla tänne luistelemaan railoja meidän jäihin ja hajottamaan naamallanne meidän pleksejä.

Tästä on hyvä lähteä huomenna Tampereelle katsomaan että minkäslaista lätkää siellä pelataan. Jesse, here we come!

Myllykosken Joni on hieno mies. Hytösen J-P on hieno mies. Koko joukkue on hieno mies. Kiitos JYP.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Nopeasti unohtuu kaksi edellistä kautta ja samalla pelityylillä saadut tulokset, mutta emme voi mitään dementialle:) JYP on mestaruus vauhdissa, toivottavasti loppuun saakka.

Ja kaikki kunnia pelitavalle joilla Samit ja kumppanit loivat meille kaikille ikimuistoisia hetkiä mukaanlukien sen 7 syöttöketjun maalin.Mutta kaikki hälvenee..

Hyökätään pelit,puolustetaan mestaruudet!Sami unohti sitten puolustaa,nuoret on vikkeliä;)(sarkasmia ääliöille)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko antaa tunnustusta JYP:n puolustukselle joka oli aika lennossa eilen. Varsinkin Kalle koskinen oli aivan mahtavassa iskussa ja olisi hyvällä onnella tehnyt pari maalia enemmänkin, mutta hutiloi sen kiekon kanssa :) Myös Kalle Kaijomaa pelasi erinomaisen pelin ja pelasti esimerkiksi yhden melkein varman kalpamaalin katkaisemalla poikittaisyötön tyhjään maaliin ja pari muutakin hyvää tilannetta. Oikeastaan kaikki paitsi Malmivaara pelasivat erittäin hyvin. Malmivaaralla ei vain tunnu luistin kulkevan ja kun iso mies rikkoo niin boksihan siitä kutsuu vaikka kuinka selittelee..

Pesosta on kauden mittaa paljon haukuttu, mutta tänään oli oikeastaan ekakertaa semmoista tekemistä mitä häneltä on odotettu. Taklauksia, riistoja, maalille nousemista ja todella kovaa karvauspeliä. Myös jopa olin näkeväni pari syöttöäkin vai katsoinko väärin? Myös makkosen ketju oli ihan mukavassa iskussa ja Virtasen antti jakeli aika namupasseja parikertaa, mutta ei sopaselle tuntunut kelpaavan, onneksi makkonen sentään onnistui pelin aikana.

Kalpan paras pelaaja oli ehdottomasti Aleksis Ahlqvist jolle olisi voinut melkein sen yhden tähden antaa Joni myllykosken sijaan. Toki myllykoski pelasi ihan ok, mutta ei häntä edes kunnolla testattu. Ahlqvist ehkä imaisi tuon Koskisen vedon, mutta toki vetokin oli hyvä, mutta muuten piti kalpaa kyllä pystyssä. Oli oikeastaan yhtä hyvä kun hippokselle aikaisemminkin totuttu näkemään. Hieman ehkä jäänyt loukkaantumisien ja kakkosmaalivahdin roolin takia turhan näkymättömäksi.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tänään näytti, että parin edellisen kauden pelitavasta on luovuttu kokonaan. Hyökkäykseen lähdöt oli päämäärätöntä roiskimista ylöspäin. Pakki-pakit oli harvinaisia. Yhtään kertaa KalPa ei rauhoittanut peliä omalla alueella - siis niin, että olisi saanut purettua Jyp-paineen. Sinällään suoraviivaisuus on ok, mutta ei KalPan hyökkääjät pysty tuollaisen pelitavan vaatimaa määrää irtokiekkoja voittamaan keskialueelta.
Tämän uskon olleen Virralta ihan tietoinen valinta. Jos se omassa päässä pyöriminen ei meinannut onnistua viime kauden pakistollakaan JYPiä vastaan, niin eilisellä miehistöllä se olisi ollut silkka itsemurha. Parempi saada se kiekko keskialueelle ja hävitä se vasta siellä vastustajalle, kuin syötellä omassa päässä ja menettää maalin edessä... Niin siinä olisi eilen käynyt. Hassulta tuntuu sanoa, mutta ikävä oli Jussi Timosta ja jopa Mikko Kukkosta.


opelix kirjoitti:
Hallin parhaan vääräleuan huuto:"Virta,tuo sun pelityylis on jonninjoutavaa pyörimistä." Voiko tuota osuvammin sanoa?Niin no voishan tuo toimia maajoukkuetason miehillä..ehkä.
Tosi osuvasti sanottu. Olen ehdottmasti samaa mieltä, sijoitukset 3 ja 4 olivat nekin ihan jonninjoutavaa pyörimistä. Kyllähän tuommoisilla mestis-tason ukoilla mitä KalPalla on, Dufvan robottikiekko toimisi varmasti hienosti. Eri asia kun yritetään pelata jotain muuta kuin prosenttikiekkoa, silloin se homma ei vain toimi silloin kun kehissä on "vahvistuksia jotka ei kelpaa edes täytemiehiksi". Kummasti kaksi edellistä kautta samalla tyylillä menestyttiin, kun oli etenkin puolustuksessa paljon tasokkaampia pelaajia kehissä. Eilenhän KalPa ei omassa päässään tuota loputonta jätönjätönjättö-peliään edes pelannut, vaan lupa oli pelata nopeasti omista pois. Kaikki turhakkeet (Suhonen, Syväsalmi) eivät edes tuota olleet ymmärtäneet ja siitä niitä ongelmia sitten tulikin.

JYPille ansaittu voitto, mutta numerot ei kerro todellisesta tasoerosta KalPan ja JYPin välillä, kuten Virta sanoi. Kunhan saadaan vapaamatkustajat pois ja ehjä miehistö jalkeille niin pystytään ihan eri tavalla haastamaan. Piste.
 

chubster

Jäsen
Sanottakoon elisestä pelistä pari asiaa nyt sitten minun silmien mukaan:

Peli oli viihdyttävä ja Kalpa oli enemmän tai vähemmän jyrän alla koko pelin, ensimmäistä puoliskoa avauserästä lukuunottamatta. JYP teki neljä, vaikka paikkoja luotiin liukuhihnalta ja läpi pelin ajan. Paremmalla viimeistelyllä olisi lukemat voineet olla rumemmatkin ja mielestäni lukemat mairittelevatkin Kalpaa hieman.

Sitten vaikka Kalpasta pari juttua:

Kylläpä on joukkueen alakerta heikentynyt viime kaudesta. Laurila ja Syväsalmi tulee ensimmäisenä mieleen. Täysin pihalla koko pelin ajan. Sama pätee Brendliin. Jos tuota miestä sanoo vahvistukseksi niin täytyy ihmetellä. Silloin tällöin tuntuu sen suonenvedon saavan ja pisteitä tekevän, mutta kyllähän miehen pelilliset avut joukkueelle muuten ovat täysin nolla!

Kalpan oma pelityyli oli aivan kateissa eilen. Hirveää roiskimista läpi pelin ja välillä näytti, että jos kiekko meni kulmaan ja Kalpan pakki olisi siihen ensimmäisenä ehtinyt, niin jätti menemättä ja antoi kiekon käytännössä JYP pelaajalle. Tuntui, että välillä paska valahti pakeilla heti housuun, jos JYP karvaaja oli ylittänyt siniviivan ja tulossa päälle. Kiekon roiskimisesta tuli vielä se mieleen, että en muista milloin olisin Kalpan roiskineen noin monta pitkää kiekkoa ja myös se, että monta kertaa avaus omista oli sellainen mediakuution korkuinen ropelli keskialueelle jonka toivottiin sitten päätyvän omaan lapaan. Brendlille ei muuten ollut edes mahdollista oikein avata kun mies ei yli punaviivan keskialueella omaan päähän tule. Yök.

Pakko olla Virran Pekan kanssa samaa mieltä siitä, että puolustuksessa on niitä vapaamatkustajia. Tai ainakin sellaisia jotka eivät peliä pysty pelaamaan tällä tasolla (Laurila, Syväsalmi). Toivottavasti saatte vahvistusta sinne osastolle!

Mashurista pisti silmään se, että hän uskalti mennä kulmaan ottamaan keikkoa ja ottamaan taklauksen vastaan. Tosin teki myös paljon virheitä omalla alueella ja vaarallisia kiekonmenetyksiä. Heikko peli vain mieheltä, vai onko omassa päässä tänä vuonna ollut heikompi kuin viime kaudella?

Kiiskiselle ja Ahlqvistille annettava maininta. Molemmat pelasi hyvän pelin. Ahlqvist piti Kalpaa pystyssä ja otti useita huipputorjuntoja. Hieno peli miehelle! Samoin Kisu oli terävänä. Tosin kiiskisestä pakko sanoa pari sanaa:

Miksi perkele kaikki suomalaiset taitavat kiekkomiehet tuntuu olevan pygmejä? Perhana. Jostakin pitäis Kiiskiselle saada lisää jerkkua! Taitava ja hieno pelimies, mutta jatkuvasti oli katollaan kun tuli kontakti. En väitä filmaamiseksi vaan ihan nyt olen tosissani. Voimaa tarttis saada, ettei olis niin helposti nurin jatkuvasti! Muuten mahtava pelimies, tykkään!

JYP:

Myllykoskelle melko "helppo" nolla. Ei tarvinnut yhtäkään erityistä torjuntaa esittää.

Pesoselta pirteä esitys, mutta maalia ei saa ei sitten mistään. Sama vaiva tosin monella muullakin JYP pelurilla (Sopanen ja Pillu esim.)

Makkonen oli hyvä ja osoitti maalintekijäntaitojaan.

Hytönen alkaa heräilemään myös! Hienoa.

Ja sitten. Vapise Pavel Brendl ja hirmulämärisi. Meillä onkin Koskisen Kalle! :D

Ylipäätään hieno näytös JYPiltä. Kunhan Kalpa saa rosterinsa kuntoon, niin pelikin paranee. Eilen umpisurkea peli Kalpalta.

Pelin intensiteetti ei mielestäni kovinkaan kummoiseksi noussut ja taklauksia tuli loppujenlopuksi aika vähän, mikä on pieni harmi.

Mutta eteenpäin!
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Hallin parhaan vääräleuan huuto:"Virta,tuo sun pelityylis on jonninjoutavaa pyörimistä." Voiko tuota osuvammin sanoa?Niin no voishan tuo toimia maajoukkuetason miehillä..ehkä.

Hohoho, olipahan se tosi nokkelasti huudettu. Huomaa kyllä, että peli pelattiin Suomen Ateenassa, ei missään muualla moista verbaalitykitystä yksinkertaisesti voi tulla vastaan. Virta on varmasti punastunut, jos on noin repäisevän herjan kuullut.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Malmivaaralla ei vain tunnu luistin kulkevan ja kun iso mies rikkoo niin boksihan siitä kutsuu vaikka kuinka selittelee..
Mun mielestä tuo oli selkeä paikkausjäähy. Olkapää olkapää vasten vähän Malmi siinä tönäisi ja molemmat tavoittelivat pääsyä kiekkoon. Sitä ennen JYPin pelaaja (en muista kuka) kamppasi KalPan pelaajan. Selkeämpää kamppia ei ole eikä jäähyä tullut siitä tilanteesta.

Pesoselle on löytynyt nyt oikea rooli. Nelosen laituri ohjeenaan ajella jokaista vastustajan pelaajaa joka tulee hollille. Maaleja ei tarvitse tehdä eikä niitä edes mieheltä odoteta. Eilen Pesonen aiheutti KalPalle kakkosta. Ei ollenkaan huonosti. Toki sitä yksin yrittämistä näkyi eilenkin jonkin verran, mutta nyt sen voi antaa anteeksi koska oli muilla tavoin hyödyllinen joukkueelle.

KalPa oli oudon hengetön tänään. Toki siellä JYPin lahja KalPalle, Aake Ahlqvist oli mies paikallaan mutta tuon puolustuksen takana ei juhlia ole odotettavissa. Ainoastaan Koskisen veto oli otettavissa. Muuten JYP loi, KalPan puolustuksen suosiollisella avustuksella, niin varmoja maalipaikkoja että niistä oli vaan yksinkertaisesti paikko tehdä.
 

Euroviljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hohoho, olipahan se tosi nokkelasti huudettu. Huomaa kyllä, että peli pelattiin Suomen Ateenassa, ei missään muualla moista verbaalitykitystä yksinkertaisesti voi tulla vastaan. Virta on varmasti punastunut, jos on noin repäisevän herjan kuullut.
En tiedä kuuliko saman vääräleuan huudon 3-0 tilanteessa.
"Virta, voitte jo lähteä kotia. Täällä ei ole kukaan tehnyt tänä vuonna kolmea maalia!"
Oikeassa oli
 

Euroviljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisin sanoen Jyväskylässä juhlitaan vuodenvaihdetta kesällä.

Kyllä. Kuningas Risto Aurinkoinen I Duffa julisti Jyväskylään kalenterin jossa vuosi alkaa kesällä kun katseet kääntyvät kohti liigakauden aloitusta ja pelaajat suuntaavat kohti harjoitusturnauksia. Vuosi päättyy kannun nosteluun joka tapahtuu tietysti Jyväskylässä ja mestaruusjuhliin Aren aukiolla.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Kyllä. Kuningas Risto Aurinkoinen I Duffa julisti Jyväskylään kalenterin jossa vuosi alkaa kesällä kun katseet kääntyvät kohti liigakauden aloitusta ja pelaajat suuntaavat kohti harjoitusturnauksia. Vuosi päättyy kannun nosteluun joka tapahtuu tietysti Jyväskylässä ja mestaruusjuhliin Aren aukiolla.

Kovin montaa vuotta ei ole taidettu tätä Uimalakki I ajanlaskua vielä elää mikäli oikein muistan Jyväskylän keväät jolloin kannua on nosteltu. Siis muutakin kun olutkolpakkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös