Pe 28.3.2014 SaiPa - JYP, 5. puolivälierä

  • 31 816
  • 153

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Ennakko
JYP on edelleen pakkovoiton edessä, kuten tulee olemaan niin pitkään kuin tämä ottelusarja jatkuu. Nyt voitto pitäisi kairata Kisapuistosta, SaiPan ja koko lappeen Rannan kotiareenalta. SaiPa on ollut oikeissa paikoissa tyly ja sen vuoksi johtaa sarjaa. JYP on ollut varsinkin ratkaisuhetkillä heikko ja jopa arka. Otteluvoitot ovat ansaitusti SaiPalle 3-1.

Erikoista
SaiPa vei kolme ensimmäistä ottelua, jonka jälkeen JYP onnistui punnertamaan pakkovoiton kotimatsista. Pari minuuttia ennen matsin loppu Flinck taklasi Löfmania numeroihin ja lensi pihalle, jonka jälkeen Jonne Virtanen pelotteli mediassa ajavansa EHKÄ jonkun kylmäksi.

Odotukset/veikkaukset
En usko, että kaava tulee juurikaan muuttumaan. Tiukkoja matseja ovat olleet ja Perjantaina tulee varmasti olemaan samanlainen trilleri. Veikkaan kuitenkin, että SaiPa hermoilee ja JYP ottaa tylyn voiton lukemin 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Huomenna katkee. SaiPa sai jo viimeksi JYPin täällä ihan sekaisin kunnes kolmannessa erässä tuli vähän hyvän olon tunnetta puseroon. Sitä ei tule toistamiseen käymään ja SaiPa kairaa 4-1 voitolla itsensä välieriin. Ottelussa ei tulla näkemään mitää ylilyöntejä, sen takaa Ranniston puhelut molemmille seurajohdoille. Mietin vain, että pitäisikö sitä hommata joku hauska rantalelu? Samalla pääsen rautakanslerille linkittämään jonkun kivan kesäisen kappaleen.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Niinhän se tulee menemään, että SaiPa kestää jälleen JYPin alkurynnistyksen ja voittaa ensimmäisen erän 2-0. JYP kaventaa tilanteeksi 2-1 hieman toisen erän puolivälin jälkeen ja saa helvetillisen hurmoksen päälle, mutta SaiPa kestää kotiyleisön tuella ja rankaisee aivan erän lopulla vastahyökkäyksestä 3-1. Viimeisessä erässä JYPin all or nothing -ylihyökkääminen kostautuu ja loppunumeroiksi repeää 5-1. Virtanen yrittää nyhjätä jotain lopussa mutta saa osakseen lähinnä säälinsekaista huvitusta.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näissä 3-0 -sarjoissa usein on käynyt niin, että 3-1 -kavennuksen jälkeen tulee se 4-1 -niitti. Joku voinee hakea tilastofaktat kehiin.

Toisaalta melko harvoin uskoakseni 4 ekaa peliä ovat olleet tosiasiallisesti eikä ainoastaan tuloksellisesti näin tasaisia kuin nämä SaiPan ja JYPin pelit tässä sarjassa. Tämä lisää mielenkiintoa huomiseen peliin.

Väittäisin, että henkisesti vahvempi joukkue voittaa huomenna. Lähtökohtaisesti tämäkin seikka tukisi SaiPan voiton todennäköisyyksiä, onhan joukkue ollut yhtenäinen ja pelannut ehkä koko Liigan tasaisimman sarjan, välttäen tappioputket, joita mm. JYPillä on ollut.

Tasaisen varman SaiPan rinnalla JYP on arvaamattomampi. Eilisen voiton vaikutusta on mahdotonta ennustaa. Välillä runkosarjassa huippupeliä kärkijengiä vastaan seurasi floppimatsi TPS:ää vastaan jne. Juuri tämä tekee huomisesta erittäin jännittävän ennakko-odotusten osalta.

En laittaisi huomenna rahaa kiinni kummankaan voitolle.

Toivottavasti tuo provosäätö erään pelaajan taklauksesta erästä pelaajaa kohti jää tuonne paineidenpurkuosaston puolelle ja tässä ketjussa keskitytään tähän peliin. Onko liikaa vaadittu?

Jupa
 

Sic

Jäsen
Voisi jo kiekko pudota jäähän, on tässä taas niin herkullinen matsi tulossa. JYP tulee taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti ja se yritys pitäisi SaiPan jotenkin taltuttaa. Onneksi Markkanen tulee olemaan taas vahva tukipilari puolustuksessa ja hän jos kuka imee kaiken energian kotiyleisön tuesta. JYPin mahdolliset myllytykset on pakko kestää ja iskeä vähän terävämmin esim. YV:lla, jospa se olisi tolppa sisään eikä ulos tällä kertaa. Jos JYP huomenna voittaa niin sitten otan kyllä jo nitropurkin esiin, sillä silloin homma menisi vähän liiankin jännäksi.
 

ahal

Jäsen
Viidettä viedään. Saa nähdä onko viimeinen. Mediahuomio on ainakin viritetty tappiin, ja luultavasti pelaajiakin pitää toppuutella liiasta innosta. Sputnikit saa keltamustan seitsemännen pelaajan mukaansa, eikä siitä saa edes jäähyä. Äänekäs seiskapelaaja ei väsy eikä notkahda helposti. Sillä on huomenna suuri rooli.

Kaukalotapahtumien suhteen toiveena on molempien joukkueiden keskittyminen oleelliseen, eli maalintekoon. Kyse on maalintekopelistä. Eipä juuri muusta. Jos SaiPa tekee yhden enemmän, se jatkaa. Jos taas JYP, molemmat jatkavat jo seuraavana päivänä. Äijistä otetaan todella mittaa. Rehdin koitoksen myötä tulosta on helppo kunnioittaa. Ja päinvastoin. Toivon hartaasti rehtiä peliä.

Yhteensattumien vuoksi seuraan tapahtumia etäältä, noin 400 km:n päästä. Matsiin menijöiden on syytä huomioida, että vanjat kisailevat kovilla ampumisessa ihan rajan takana. Toivotaan, ettei kisoista kuitenkaan tule kansainväliset.
 

el pebe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennen pelin alkua hallissa supistaan pelonsekaisesti Jonne Virtasen sujauttaneen ennen jäälle tuloa hanskojen alle nyrkkiraudan. Jypin vaihtoaitioon tuodaan lumikola. Aloituskentällisiksi kuulutetaan Virtasen ja Kohon kentälliset. Koholla on kypärässään kasvot peittävä ristikko. Kuitenkin juuri ennen aloitusta Ville ja Jonne heittävät hanskat jäähän, ja antautuvat keskenään voimakkaaseen syleilyyn. He pyörivät hitaasti ympyrää ja rutistavat toisiaan minuuttitolkulla. Kaikki hallissa olevat itkevät. Paitsi Sampo Luisjärvi ja Kimmo Rannisto, jotka tuimannäköisinä tarkkailevat tilannetta kädet puuskassa toimitsija-aitiossa. Ensimmäisellä pelikatkolla Luisjärvi, Rannisto ja lumikola nousevat ilmaan ja lentävät hallin katosta ulos. SaiPa voittaa 1-0 (59.59 Markkanen).
 

chubster

Jäsen
Pakko myöntää tykkään el peben tavasta ajatella.

Itse pelistä ei voi juuri mitään odottaa. Pitäisi pystyä pelaamaan toinen voitokas ja hyvä ottelu putkeen. Kuulostaa aika hurjalta. Sitä toki toivon.

Illalla liigan sivuilta katson tuloksen joko aidosti yllättyneenä tai toistepäin.

Ylilyöntejä tuskin näkyy.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
- Se joukkue voittaa joka keskittyy pelaamiseen. JYPin pitää nyt unohtaa Giliatin ym. kuumentaminen ja Flinkin taklaus.
- Vanha kunnon totuus on, että kumpi puolustaa paremmin voittaa. Vaikka JYP voittikin keskiviikkona oli tämän osa-alueen puutteet edelleen tallella.
- Perrin, Tuppurainen... Siinä muutama nimi joidenka pitäisi olla hereillä. Etenkin Perrinin.
- Alkukaudesta oli trendi, että annettiin yksi, kaksi maalia vastustajalle. Maanantain ja Keskiviikon pelissä näin tehtiin taas. Miten on tänään?
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Väittäisin, että henkisesti vahvempi joukkue voittaa huomenna. Lähtökohtaisesti tämäkin seikka tukisi SaiPan voiton todennäköisyyksiä, onhan joukkue ollut yhtenäinen ja pelannut ehkä koko Liigan tasaisimman sarjan, välttäen tappioputket, joita mm. JYPillä on ollut.

Jep, SaiPalla ei taida olla tällä kaudella vielä ensimmäistäkään neljän tappion putkea. Itsekin näkisin että henkinen vahvuus on SaiPan puolella nimenomaan Tirkkosen ansioista, kärsivällinen oman kuvion kasassa pitäminen on toiminut hyvin. Pexillä ei mene kontsät housuun, vaikka sarjan ratkaisua haettaisiin maanantaina jatkoajalla.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP aloitti viimeksikin Kisapuistossa todella kovaa, ja toivottavaa olisi että tänään joukkue pystyisi myös saamaan sen avausmaalin eikä ainakaan anneta lahjamaaleja kaverille. Paljon on vielä JYP:n pelissä petrattavaa. Viimeistely pitää saada tehokkaammaksi ja kuten Jonne Virtanen totesi JYP:n ylivoimasta; "paskaa". Eric Perrin ja kumppanit, herätys!
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
JYP aloitti viimeksikin Kisapuistossa todella kovaa, ja toivottavaa olisi että tänään joukkue pystyisi myös saamaan sen avausmaalin eikä ainakaan anneta lahjamaaleja kaverille. Paljon on vielä JYP:n pelissä petrattavaa. Viimeistely pitää saada tehokkaammaksi ja kuten Jonne Virtanen totesi JYP:n ylivoimasta; "paskaa". Eric Perrin ja kumppanit, herätys!

Tämä on ollut ihan kummallinen moodi, miten SaiPa on ollut telineissä enemmän ja vähemmän pelien aluissa. Vai onko se vaan JYPin hyvyyttä?
Tänään olisi toive, että alkumyllytykset voitaisiin välttää omassa päädyssä.

Avausmaali on JYPille tänään tärkeämpi. Jos SaiPa tintaa alkuun maalin, pari alkaa kesäloman tuoma paine vaikuttaa vieraisiin, veikkaan ma.

SaiPa!!
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niinhän se tulee menemään, että SaiPa kestää jälleen JYPin alkurynnistyksen ja voittaa ensimmäisen erän 2-0.
Tuo on juuri semmoinen alku millä SaiPa voittaa pelin vuorenvarmasti.
Mielenkinnolla odotetaan kokoonpanoja, saako Flinck pelikieltoa ja pystyykö Löfman pelaamaan? Todennäköisesti molemmat pois.
Tässä vaihtokaupassa JYP häviää, mutta saako Myttynen luvan pelata?
Voisiko Matias saada isojen SaiPa puolustajien paineessa mitään aikaan?

Tasaista on ja yleensä 3-1 tilanteessa kotijoukkue lyö naulan arkkuun. Taistele JYP.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ottelun lähtökohtahan on se että vaikka Flinck saisi loppukauden kestävän pelikiellon niin SaiPahan suhteessa JYPiin on voittaja näissä lukuisissa "vahingoissa". Tunnetasolla JYP ei varmaan häviä enää piiruakaan mutta jos sivussa ovat Wärn, Löfman ja Ossi on puolikuntoinen ei materiaalietua enää voi laskea JYPille. Turha on myöskään jauhaa Savihousu-Napanderin tärkeydestä J.Virtaseen ja muista asioista. Molemmat pelaavat. Löfman ja Wärn ei.

Sitten itse asiaan. Jos jossain pelissä avausmaalilla on iso merkitys niin tässä. Jos SaiPa saa kaksikin eteen, väitän että peli on pelattu. Tässä vaiheessa saattaa olla että valmentaja-Virtasen kannattaa hieman tarkkailla missä mielentilassa kukin JYPin pelaaja on. Olen varma että vaara näiden "vahinkojen" kuittaamiselle on enemmän kuin suuri. Jos peli pysyy tasaisena niin olen varma ettei ylilyöntejä satu.

Veikataan nyt vaikka että Tarkki on saanut jumalmoodinsa päälle ja peli menee 0-2 JYPille, toinen tyhjiin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kuten Jupa tuolla jo aiemmin mainitsikin, yleensä tässä vaiheessa se viimeinen niitti tulee. 3-0 -tilanteeseen päästyään ottelusarjaa johtava joukkue yleensä päästää huojentuneen uloshenkäyksen, ja antaa tiedostamattaan kaverille pientä siimaa. Tilanne ei nimittäin ole muuttunut, sillä JYP on täysin selkä seinää vasten edelleen henkisestikin. Jos tästä ottelusta JYP pystyy kairaamaan voiton, seuraavaksi tullaan takaisin Jyväskylään, ja silloin uskaltaisin sanoa, että myös SaiPa-leirissä aletaan miettimään: "entä jos perkeles se sieltä tuleekin vielä".

Lähtöasetelma on siis se, että SaiPa voi vielä pelata vapautuneesti, ja nauttia pelaamisesta. JYP joutuu puristamaan mailaa. Toisin sanoen olen yllättynyt, jos peli ei pääty tänään SaiPan voittoon.

Ja jos joskus on puhuttu siitä kokemuksesta playoffseissa, nyt olisi JYPin aika näyttää, onko dynastia (oululaiset saavat sitten tästä nimityksestä nillittää, jos siltä tuntuu) hajoamassa vai vieläkö pidetään kunnian rippeistä kiinni.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tämä tosiaan on nyt se SaiPan momentum katkaista ottelusarja "iisisti", koska jos se ei tässä onnistu, niin seuraavat ottelut tulee olemaan jatkuvasti vaikeampia ja henkinen ote alkaa siirtyä Jyväskylän puolelle varmasti ihan jo sen laajemman kokemuksenkin turvin.

Eli tänään aivan hillittömän tärkeä ottelu. Uskon, että meidän pojat on latautuneet tähän hyvällä tatsilla ja homma hoidetaan kotiin tyylikkäästi. Maalin eron peliksi uskon tämänkin päätyvän, ellei nyt sitten jotain tyhjää maalia räiskäistä lopussa (jos nyt ei jatkoajalle veny).

Toivottavasti keskitytään siihen pelaamiseen. Toki taklata saa ja pitääkin ja tunteet tietysti kuohuu väistämättä, mutta kaikki tyhmyydet jätetään visusti pois. Myös katsojapuolella. Kunnioitusta toisiamme kohtaan, eikös vaan?

On tämä hieno sarja!
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Huikea matsi tulossa! Hienoa, että Jypinkylä on aloittanut henkisen poffisodankäynnin, sehän onnistuukin rutinoituneelta playoff-joukkueelta. SaiPan puolella ollaan ja toivotaan että olisi tulossa fyysinen matsi! JYP lomille lomps!

Täytyy sanoa, että ylivoimaisesti kiinnostavin pari tähän mennessä SaiPa-JYP.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tiukka rutistus illalla edessä, ketjulotto on pakostakin pyörähtänyt molemmilla joukkueilla pelikiellon ja loukkaantumisten takia, tässä vaiheessa sarjaa tulee esiin fyysisen kunnon lisäksi peliäly.Jos jalat alkaa vähänkin sakkaamaan niin silti pitää pystyä tekemään oikeita ratkaisuja.

Veikataan nyt vierasvoittoa 2-3,voittomaalin tekijänä Louhivaara.
 

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ottelun lähtökohtahan on se että vaikka Flinck saisi loppukauden kestävän pelikiellon niin SaiPahan suhteessa JYPiin on voittaja näissä lukuisissa "vahingoissa". Tunnetasolla JYP ei varmaan häviä enää piiruakaan mutta jos sivussa ovat Wärn, Löfman ja Ossi on puolikuntoinen ei materiaalietua enää voi laskea JYPille. Turha on myöskään jauhaa Savihousu-Napanderin tärkeydestä J.Virtaseen ja muista asioista.

Olen varma että vaara näiden "vahinkojen" kuittaamiselle on enemmän kuin suuri.

Sylettää näiden kaiken maailman "opelixien" vihjailut tahallisista vahingoittamisyrityksistä.
Onneksi JYPillä on älykkäämpiä faneja täällä palstalla, sekä katsomossa.
Jos SaiPa ei voita tänään niin kylmät voi käydä, mutta siitä huolimatta olen ylpeä tästä joukkueesta. Kisapuistossa tänään kannustetaan!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kyllä tämä tosiaan on nyt se SaiPan momentum katkaista ottelusarja "iisisti", koska jos se ei tässä onnistu, niin seuraavat ottelut tulee olemaan jatkuvasti vaikeampia ja henkinen ote alkaa siirtyä Jyväskylän puolelle varmasti ihan jo sen laajemman kokemuksenkin turvin.

Voipi käydä näinkin, mutta itse olen eri mieltä. Tirkkosella on vahvat näytöt jalat-maassa-pää-kylmänä toimimisesta, enkä ole tähän mennessä nähnyt merkkejä että esim. Ville Kohon tai Patrick Davisin johtajuus olisi hiipumassa paineen alla.

No jaa, tämä kommentti saattaa tietysti toimia jinxauksena, ja Eric Perrin mättää ihan vittuillessaan kolme maalia Markkasen taakse... Illalla nähdään miten käy.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voipi käydä näinkin, mutta itse olen eri mieltä. Tirkkosella on vahvat näytöt jalat-maassa-pää-kylmänä toimimisesta, enkä ole tähän mennessä nähnyt merkkejä että esim. Ville Kohon tai Patrick Davisin johtajuus olisi hiipumassa paineen alla.
En tietty meinannut, että henkisen otteen siirrtyminen automaattisesti tarkoittaisi voittojen lipsumista käsistä ulottumattomiin, mutta yksilösuoritusten merkitys korostuisi varmasti ja JYP:lla kieltämättä on taitavempia huippuyksilöitä enemmän. SaiPalla toki Markkanen myös yksittäinen pelaaja joka voi kääntää pelejä.

Kenties tässä itsellänikin edelleen hiukan taikauskoisena on jinxauksen pelkoa. =)

Mutta pysyn siinä, että näistä mahdollisesta kolmesta ottelusta tämänpäiväinen on varmasti "helpoin" voitettava, joten niitti pitäisi pistää tänään.
 

Wagneri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tulevat mestarit
Suuria tunteita, sitähän me fanit halutaan. Nyt niitä saadaan, eihän kukaan toivo, että ottelut nyt loppuisi. Seitsemäs ottelu olisi kaikille vastinetta rahalle.
Illan peli tulee olemaan tiukka ja tulinen, mutta ei varmasti poikkea muistakaan otteluista.
Katsoinko viime pelissä oikein kun Markkanenkin puuttui useammin "kahinoihin" kun ennen, jolloin focus ei ollut torjumisessa ja yksi helppo lipsahti. Ei totuttua Markkasta.

Toivotaan JYPin voittoa, silloin seitsemäs ottelu olisi taas lähempänä.
 

Wolves

Jäsen
Pikkulinnut laulavat, että Löfman olisi pelaavassa kokoonpanossa. Mitään aivotärähdystä ei ilmeisesti koskaan ollutkaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihme kyllä, jos Löfman pelaa, mutta helkkarin hienoa jos näin on.

Toivoisin, että JYP ei keskity mihinkään kostotoimenpiteisiin, vaan ehkä jopa ottaa hieman energiaa tuosta Löfmanin kohtelusta ja painaa koko joukkueen voimin hurjasti hommia.

Mahdoton ennustaa miten tässä lopulta käy, mutta jännittää niin pirusti.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Pikkulinnut laulavat, että Löfman olisi pelaavassa kokoonpanossa. Mitään aivotärähdystä ei ilmeisesti koskaan ollutkaan.


Jos näin on,siinä on paras Oscar-suoritus sitten Kärppä-Pelicans-sarjan episodin pari vuotta sitten.

Mutta todella huono provo. Ei varmasti pelaa!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös